In dit artikel

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Beste Sleutelkastje | Review (2023) | 4x Sleutel kastje Test!

In dit artikel

Heeft u al een sleutelkastje of een sleutelkluis in uw bezit? Het voordeel van een sleutelkastje met code, is dat uw (huis)sleutels altijd veilig zijn. Tegelijkertijd kan uw zorgverlener en/of familie altijd naar binnen, wanneer dat nodig is. Maar wat is nu het beste sleutelkastje? En is dat er een met een kast sleutel of is een sleutelkastje met code politiekeurmerk beter? In deze sleutelkastjes test ga ik 4x sleutelkastjes vergelijken. Na afloop vertel ik u wat het sleutelkastje is die gewonnen heeft. Zal het een sleutelkastje Masterlock worden of van een ander merk? Laten we het direct uitzoeken!

Het beste sleutelkastje van 2023: Mijn selectie

  1. Beste sleutelkastje – Kruse SKG sleutelbuis
  2. Beste sleutelkastje met code – Masterlock sleutelkastje 5415
  3. Beste sleutelkastje buiten – Puck SKG Sleutelkastje
  4. Beste Masterlock sleutelkastje – Masterlock 5425 sleutelkastje
  5. Beste sleutelkastje politiekeurmerk – Kruse SKG sleutelbuis

Sleutelkastjes vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste sleutelkastje is van alle sleutelkluizen, let ik op verschillende onderdelen. Allereerst op de kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak van elke sleutelkast. Verder let ik op het soort kastje: is het een sleutelkastje met code of een andere soort? Ik bespreek hierbij verschillende merken, waaronder de Puck sleutelkastje en de Master lock sleutelkastje. En natuurlijk neem ik ook de prijsklasse en klantbeoordelingen mee tijdens het maken van mijn keuze. Bent u benieuwd naar het beste sleutelkastje met code? Lees dan mee.

1. Kruse SKG Sleutelbuis – beste sleutelkastje algemeen, beste sleutelkastje politiekeurmerk

De eerste sleutelkastje die ik met u wil bespreken is de Kruse SKG Sleutelbuis. Het is het beste sleutelkastje in het algemeen en de beste sleutelkastje met politiekeurmerk. Dit sleutelkastje is gemaakt van staal en weegt 1,5kg. Het is een sleutelkastje met code die heel geschikt is voor de thuiszorg, maar ook om een noodsleutel in te bewaren. Wist u dat het ook mogelijk is om deze sleutelkastjes binnenshuis te gebruiken, voor het bewaren van waardevolle spullen en/of contant geld?

Sleutelkluizen zoals Kruse SKG Sleutelbuis zijn heel veilig en worden geleverd met installatiehandleiding, montagekit en een privacy-kap met SKG logo. Dankzij het roestvrij stalen materiaal is het een ideaal sleutelkastje buiten. Ook is de SKG sleutelkastje benoemd tot beste sleutelkastje buiten politiekeurmerk. Dat betekent dat hij goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit sleutelkastje met cijferslot is eenvoudig te monteren, te bedienen en u kunt zelf de code instellen. Er zijn ruim 10.000 combinaties mogelijk. Verder kunt u er meerdere sleutels, pasjes of andere dingen tegelijk in opbergen.

Voordelen Kruse SKG

✅ Sleutelkastje SKG is eenvoudig zelf te monteren en wordt inclusief montagekit geleverd;

✅ Beste sleutelkastje voor de thuiszorg en voor woningtoegang in noodgevallen;

✅ Beste sleutelkastje Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (sleutelkastje buiten Politiekeurmerk);

✅ Voor het bewaren van sleutels, kostbare bezittingen en/of geld;

✅ Eenvoudig te bedienen;

✅ U kunt zelf de code instellen en kiezen uit meer dan 10.000 combinaties;

✅ Niemand kan de code afkijken na afloop, want het codeslot verspringt op een neutrale code;

✅ Ook het privacy-kapje beschermt tegen aflezen van de code;

✅ Geschikt voor binnen en buiten.

Nadelen Kruse SKG

❌ Kruse SKG Sleutelkastje bevindt zich in een hoge prijsklasse;

❌ Er zit maar 1 jaar garantie op.


Klik hier voor de beste prijs

2. Puck SKG Sleutelkastje– beste sleutelkastje buiten

Het tweede sleutelkastje dat ik wil bespreken is de Puck SKG Sleutelkastje. Hij weegt ongeveer 1,3kg en is de beste sleutelkastje buiten. Deze sleutelkluizen zijn gemakkelijk op te hangen en ook nog eens erg veilig in gebruik. Doe er uw sleutels in en geef de mensen die toegang moeten hebben, op een veilige manier toegang tot uw woning. Inbrekers maken overigens geen enkele kans met dit sleutelkastje met cijferslot!

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

De Puck SKG Sleutelkastje is een handig sleutelkastje voor u en de mensen die toegang tot uw woning nodig hebben. Niemand kan over uw schouder meelezen, dankzij de afschermkap en de cijfers verspringen direct na openen. Ook nadat u binnen bent gekomen, kan dus niemand de code aflezen.

Voordelen Puck SKG

✅ Sleutelkastje met code die gemakkelijk te bevestigen is;

✅ Met 10.000 code combinaties om uit te kiezen (u bepaalt zelf);

✅ Extra veilig doordat de code automatisch verspringt na afloop;

✅ De gepantserde stalen kap voorkomt dat mensen kunnen meekijken;

✅ Sleutelkastje SKG certificaat (2 sterren) voor sterkte en duurzaamheid’

✅ Beste keuze voor een sleutelkastje buiten.

Nadelen Puck SKG

❌ De muurbeugel voor de Puck sleutelkastje is optioneel en dus niet standaard meegeleverd;

❌ Deze sleutelkastjes zitten in een middelhoge prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

3. Masterlock 5425 Sleutelkastje – beste Masterlock sleutelkastje

Op nummer 3 staat de Masterlock 5425 Sleutelkastje. Dit is de beste master lock sleutelkastje en wel om de volgende redenen. Allereerst heeft hij verlichte toetsen. Deze sleutelkast met cijferslot kunt u dus ook in het donker goed gebruiken. Daarnaast is hij scherp geprijsd. Wilt u dus niet veel geld uitgeven aan een sleutelkastje? Dan is deze sleutelkastje met code ideaal. Verder kunt u de 4-cijferige combinatie voor het slot zelf bepalen.

Masterlock 5425 Sleutelkastje is gemaakt om aan de muur te monteren. De schroeven hiervoor worden meegeleverd, net zoals de batterij. Dankzij de verankering aan de achterwand en de metalen behuizing, is dit sleutelkastje buiten extra veilig. Met een sleutelkastje met code zoals de Masterlock 5425 Sleutelkastje, bent u altijd veilig. En uw spullen ook!

Voordelen Masterlock

✅ Sleutelkast cijferslot met verlichting, voor goed zicht in het donker;

✅ Vrije combinatiekeuze voor uw sleutelkast cijferslot;

✅ Dit sleutelkastje met code is weerbestendig;

✅ Biedt ruimte aan meerdere (huis)sleutels en/of pasjes;

✅ De meegeleverde batterij is gemakkelijk te vervangen;

✅ Voordelig geprijsde sleutelkastje voor buiten.

Nadelen Masterlock

❌ Het is geen sleutelkastje Politiekeurmerk;

❌ Hij heeft geen SKG certificaat.


Klik hier voor de beste prijs

4. Masterlock Sleutelkastje 5415 – beste sleutelkastje met code

Nog een Masterlock sleutelkastje die ik graag wil bespreken, is de Masterlock Sleutelkastje 5415. Dit sleutelkastje is het beste sleutelkastje met code. Het is geen sleutelkastje buiten, maar één voor binnen die u aan de muur bevestigt. Hij biedt ruimte aan verschillende sleutels en pasjes. Met dit sleutelkastje of kastje sleutel beheert u efficiënt al uw sleutels. U hoeft ze nooit meer kwijt te raken, terwijl deze handige en zichtbare bewaarplek tegelijkertijd alleen voor u toegankelijk is.

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

De Masterlock Sleutelkastje 5415 is een van de sleutelkastjes met een zelf te kiezen cijferslot. De wieltjes van de cijfercombinaties staan wat verder uit elkaar. Daardoor kunt u dit sleutelkastje cijferslot gemakkelijker bedienen. Dankzij de solide metalen constructie en een met kunststof beschermd deurtje, zijn dit praktische en toch veilige sleutelkluizen.

Voordelen Masterlock

✅ Deze sleutelkast met codeslot weegt slechts 1kg;

✅ Inclusief 4 schroeven voor de montage van dit sleutel kastje;

✅ U kunt zelf de cijfercombinatie kiezen;

✅ De cijferwieltjes zijn makkelijk te bedienen, omdat ze wat verder uit elkaar staan;

✅ Solide, metalen constructie met een met kunststof beschermd deurtje.

Nadelen Masterlock

❌ Geen sleutelkastje voor buiten;

❌ Het is geen digitale sleutelkastje met Politiekeurmerk;

❌ Heeft geen SKG certificaat.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste sleutelkastje van 2023

Nu ik bovenstaande sleutelkluisjes met elkaar vergeleken heb, ben ik tot een conclusie gekomen. Een sleutelkastje kopen is wellicht niet eenvoudig, maar nu heeft u wel een beter beeld van de mogelijkheden. Persoonlijk vind ik een sleutelkastje met Politiekeurmerk de beste keuze. Ook ben ik voorstander van een sleutelkastje buiten keurmerk en een sleutelkastje met cijferslot dat u zelf kunt instellen. En dat is de reden dat mijn voorkeur voor beste sleutelkastje uitgaat naar Kruse SKG Sleutelbuis.

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Kruse SKG Sleutelbuis is een sleutelkastje met code, waarbij u kunt kiezen uit meer dan 10.000 cijfercombinaties. Deze sleutelkast SKG3 kunt u binnen en buiten monteren op een eenvoudige manier. De montagekit wordt meegeleverd. Daarnaast is hij gemakkelijk te bedienen, geschikt voor het bewaren van sleutels, geld en/of andere kostbare bezittingen en kan niemand zomaar meekijken. Na het intoetsten van de code verspringt het codeslot direct en het privacy-kapje beschermt tegen aflezen. Dit sleutelkastje heeft het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen en is daarmee extra goed beveiligd. Ideaal voor uzelf, de thuiszorg en/of uw dierbaren om toegang te krijgen tot uw woning wanneer dat nodig is.


Klik hier voor de beste prijs

Sleutelkastje ervaringen en reviews

Bent u ook benieuwd naar de sleutelkastje ervaringen en sleutelkastje reviews van klanten? Ik heb van elk kastje een interessante review opgezocht. Zo komt u er snel genoeg achter wat u het meest aanspreekt: een sleutelkastje met code voor buiten, voor binnen, met of zonder verlichting? Daar gaan we!

Kruse SKG Sleutelbuis review

Ramon heeft Kruse SKG Sleutelbuis gekocht. Hij schrijft in zijn review: “Het is een makkelijk zelf te monteren sleutelkastje. Je kunt hem met de meegeleverde montagekit in de muur bevestigen. Hij is heel degelijk en werkt goed.”

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Puck SKG Sleutelkastje review

Over Puck SKG Sleutelkastje zijn de meningen erg verdeeld. Zo zijn sommige klanten erg tevreden, maar vinden zij de handleiding niet heel duidelijk. Andere klanten vertellen dat – wanneer hij verkeerd wordt teruggeplaatst – hij niet meer werkt. Ook is het weleens voorgekomen dat het cijferslot het na een jaar niet meer deed.

Jesper vertelt: “Sleutelkastje Puck is een hele sterke kast, maar heeft wel wat beperkingen. Je kunt er maar 1 sleutel in doen en dat staat nergens bij. Wij deden er dus 2 in en toen ging de langere pensleutel na een paar dagen klemmen. Toen kregen we de kast met geen mogelijkheid meer open. Uiteindelijk opengeslepen en de sleutels eruit gehaald. Toen we hem weer dicht deden was hij na afloop niet meer bruikbaar. Het cijfermechanisme was ontzet op de een of andere manier.”

Masterlock 5425 Sleutelkastje ervaring

De Masterlock 5425 Sleutelkastje review van Sven luidt: “Het is sterk materiaal en hij is veilig. De verlichting vind ik ook fijn. Er zit wel wat ruimte tussen de lockplaat maar gelukkig is dat niet open te breken. De kast rammelt een beetje als je de code invoert.” Hij geeft dit product 4 van de 5 sterren.

Masterlock Sleutelkastje 5415 review

En tot slot nog een Masterlock Sleutelkastje 5415 review. Ellen noemt het een super uitvinding. “Hij is stevig en veilig en er kunnen meerdere sleutels in. Tip: hang er een magneet in, zodat de sleutels niet in het klepje vallen. Daardoor vallen ze er ook niet uit als je het deurtje opent met de code.”

Wat is een sleutelkastje?

Even voor uw beeldvorming: een sleutelkastje is een apparaatje dat u aan de muur bevestigt. Hierin kunt u sleutels en pasjes bewaren. Met sleutelkastjes wordt het voor meerdere mensen mogelijk om met 1 sleutel een woning of pand te betreden. De sleutel wordt na het openen van de deur namelijk terug in het kastje gedaan. Raakt u zelf altijd uw sleutels kwijt? Ook dan zijn sleutelkastjes handig. Uw sleutel bevindt zich dan altijd naast uw voordeur. Als u een sleutelkastje voor buiten koopt, ten minste.

Een andere soort is geen sleutelsafe buiten, maar voor binnen. Dat is een handig hulpmiddel wanneer u veel sleutels heeft en deze niet wilt laten rondslingeren. Of wanneer u de sleutel van een kastje met kostbare bezittingen veilig wilt opbergen. Een sleutelkastje code zorgt voor veiligheid. Zeker wanneer u de enige bent die de code kent.

Wanneer een sleutelkastje gebruiken?

Is een sleutelkastje eigenlijk geschikt voor iedereen? Ja, in principe wel. Bent u bovendien zorgbehoevend? Dan zijn sleutelkasten extra handig. Met een sleutelkastje buiten kan uw familie of de thuiszorg zichzelf binnenlaten. Dit is prettig wanneer u minder goed ter been bent, maar ook in het geval van een noodsituatie. Zo is hulp altijd dichtbij. Verder zijn sleutelkastjes verstandig wanneer u vaak uw sleutels vergeet of kwijtraakt. Dat is verleden tijd met een sleutelkastje SKG. Zo’n goedgekeurde sleutelkastje bewaart uw sleutels altijd veilig en op dezelfde plek voor u.

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Sleutelkastje kopen: hier moet u op letten!

Gaat u ook een sleutelkastje kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. Ik heb ze hieronder voor u opgesomd en toegelicht.

Waar gaat u de sleutel kast ophangen?

Zoals u inmiddels weet, zijn sommige sleutelkasten geschikt voor binnen, andere voor buiten en weer andere kunt u zowel binnen als buiten ophangen. Denk daarom na over waar u de sleutel kastje nodig heeft en kies op basis daarvan een geschikt model.

Wat is uw budget?

Hoeveel wilt u uitgeven aan sleutelkastjes? Sommige (zoals de masterlock sleutelkastje) kosten namelijk een paar tientjes, terwijl andere al snel een paar honderd euro kosten. Bedenk van tevoren wat uw budget is voor een nieuw sleutel kastje.

Hoeveel sleutels/pasjes wilt u opbergen?

In sommige sleutelkasten kunt u best veel sleutels, pasjes en zelfs contant geld of andere waardevolle bezittingen opbergen. In andere modellen past slechts één sleutel. Ook hier moet u dus van tevoren even over nadenken.

Wilt u een sleutelkastje SKG keurmerk of Politiekeurmerk?

Uw sleutelkluis met code zorgt voor veiligheid. Met een SKG keurmerk of Politiekeurmerk, wordt die veiligheid nog extra gewaarborgd. Uiteraard betaalt u wel extra voor dergelijke keurmerken. Maak daarom de overweging of u dit het geld waard vindt of niet.

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen voor uw veiligheid? Medipoint verkoopt allerlei handige hulpmiddelen. Denk aan een bewegingssensor, personenalarmering, slaaprobot, een seniorentelefoon en dementieklok. Ook een heupairbag of rollator is prettig wanneer u slecht ter been bent. Dankzij een heupairbag wordt een eventuele val opgevangen en met een rollator heeft u voldoende ondersteuning tijdens het lopen.

En wat dacht u van hulpmiddelen die speciaal voor uw badkamer of slaapkamer ontwikkeld zijn? Ze maken uw leven een stuk gemakkelijker. Zeker in het geval van Parkinson, reuma, CVA, dementie, MS of artrose. Daarom is het echt de moeite waard om u hierin te verdiepen. Klik maar eens op een van de linkjes om de bijbehorende artikelen te lezen!

Beste Sleutelkastje | Review | 4x Sleutel kastje Test!

Meest gestelde vragen over een sleutelkastje

Heeft u nog vragen over een sleutelkastje of sleutel kastje? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe veilig zo’n sleutelkast met code is? Of bent u benieuwd of er een sleutelkastje vergoeding mogelijk is? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen heb ik hieronder beantwoord.

Welk sleutelkastje is het beste?

Welk sleutelkastje het beste is, hangt af van uw voorkeuren. Toch heb ik een winnaar gekozen in deze sleutelkastjes test. Kruse SKG Sleutelbuis biedt namelijk de meeste voordelen aan haar gebruikers. Ondanks dat, is dit wel de meest prijzige sleutelkastje uit mijn selectie. Ik adviseer u om alle sleutelkastjes even goed te bekijken en ook de bijbehorende reviews te lezen. Zo kunt u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en een keuze maken die voor u goed voelt. Wellicht besluit u dat het beste sleutelkastje toch een ander model is, dat kan!

Hoe veilig is een sleutelkastje eigenlijk? [1]

Een sleutelkastje is veilig, mits hij aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet een sleutelkastje gemaakt zijn van sterk materiaal en van hoge kwaliteit zijn. Anders kan deze wellicht worden opengebroken. Verder is het belangrijk dat een sleutelkastje voor buiten weerbestendig is. Denk erom dat u de code van het cijferslot voor uzelf houdt of alleen deelt met de mensen die toegang moeten hebben. Heeft u bijvoorbeeld thuiszorg of wilt u uw

Voor wie is een sleutelkastje bedoeld?

Een sleutelkastje is in principe bedoeld voor iedereen die er één wil gebruiken. Toch zijn er doelgroepen die er extra baat bij hebben. Bijvoorbeeld mensen die hun sleutels vaak kwijtraken of vergeten of mensen die zorgbehoevend zijn. Voor de thuiszorg en/of dierbaren is het dan handig om de code te kennen. Zo kunnen zij altijd binnenkomen wanneer dat nodig is. Een andere doelgroep voor een sleutelkastje of sleutel kastje? Wat dacht u van mensen die gezamenlijk een woning of pand delen, maar slechts één sleutel tot hun beschikking (willen of mogen) hebben.

Waar kan ik het beste een sleutelkastje kopen?

Waar u het beste een sleutelkastje kunt kopen, is bij een aanbieder die u vertrouwt. De aanbieders in dit artikel, zoals Medipoint (de grootste thuiszorgwinkel van Nederland) of Bol.com, leveren goede service, zijn betrouwbaar en bieden vaak garantie. U kunt uw sleutelkastje met een gerust hart online bestellen. Het is ook mogelijk om een fysieke winkel te bezoeken en daar een sleutelkastje te kopen. Als u de checklist voor een sleutelkastje kopen erbij houdt, maakt u hoe dan ook een goede keuze.

Is er een sleutelkastje vergoeding mogelijk?

Of een sleutelkastje vergoeding mogelijk is, hangt af van de situatie. Het is aan de zorgverzekeraar om te beoordelen of een sleutelkastje noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld nodig in noodgevallen. Is iemand slecht ter been of zijn er andere (medische) redenen die de veiligheid en/of zelfstandigheid verminderen? Dan kan de zorgverzekeraar bepalen dat een sleutelkastje noodzakelijk is. In dit geval wordt hij inderdaad door de zorgverzekeraar vergoed. Ik adviseer u om dit eerst na te vragen en pas daarna een geschikte sleutelkast te kopen. Dan weet u zeker dat de vergoeding ook op dat model sleutelkastje geldt.

Hoeveel sleutels passen in een sleutelkastje?

Hoeveel sleutels er in een sleutelkastje passen, dat verschilt per sleutelkastje. Het is daarom verstandig om de beschrijving en reviews van een sleutelkastje goed te lezen. Daarin wordt aangegeven hoe groot de inhoud is en wat er zoal in past. Weet dat niet elk sleutelkastje ruimte biedt aan meerdere sleutels en/of pasjes. Heeft u die ruimte wel nodig? Dan moet u een ander model sleutelkastje kiezen, waarbij het wel mogelijk is om er meerdere items in op te bergen. Voor een sleutelkastje buiten is 1 sleutel vaak wel voldoende, omdat het alleen om toegang tot de woning gaat.

Conclusie beste sleutelkastje van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Sleutelkastje | Review (2023) | 4x Sleutel kastje Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Sleutelkluis?

Kies dan voor: Kruse SKG Sleutelbuis

Op zoek naar de beste Sleutelkluis?

Kies dan voor: Kruse SKG Sleutelbuis