In dit artikel

Beste Sleutelkastje Review

Beste Sleutelkastje | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heeft u al een sleutelkastje of een sleutelkluis in uw bezit? Dit brengt veel voordelen met zich mee. Volgens de website Politiekeurmerk is een sleutelkastje ideaal voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen of voor mensen met een beperking. Maar wat is nu de beste sleutelkast? In deze sleutelkasten test ga ik 4x sleutelkastjes vergelijken. Na afloop vertel ik u welke de winnaar is. Leest u mee?

Kort samengevat:

Het beste sleutelkastje van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Sleutelkastjes vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste sleutelkasten zijn, let ik op verschillende onderdelen. Allereerst op de kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak van elke sleutelkastje. Verder let ik op het soort kluis: is het een sleutelkastje met code of een andere soort? En natuurlijk neem ik ook de prijsklasse en klantbeoordelingen mee tijdens het maken van mijn keuze.

Keuzehulp beste gecertificeerde sleutelkastjes

ProductAdviesprijsBevestigingsmateriaal meegeleverd
1. Kruse€307Ja
2. Puck€245Ja
3. Masterlock 5425€44,15Ja
4. Masterlock 5415€63,80Ja
5. Abus 787B€35,39Ja

1. Kruse SKG Sleutelbuis

Het eerste sleutelkastje die ik met u wil bespreken is de Kruse SKG Sleutelbuis. Het is het beste sleutelkastje in het algemeen en het beste sleutelkastje met politie keurmerk. Dit sleutelkastje is gemaakt van staal en weegt 1,5kg, ideaal om uw sleutels veilig in te bewaren. Het is een sleutelkastje met code die heel geschikt is voor de thuiszorg, maar ook om een noodsleutel in te bewaren. Wist u dat het ook mogelijk is om deze sleutelkastjes binnenshuis te gebruiken, voor het bewaren van waardevolle spullen en/of contant geld?

Beste Sleutelkastje Review

Sleutelkastjes zoals Kruse SKG Sleutelbuis zijn heel veilig en worden geleverd met installatiehandleiding, montagekit en een privacy-kap met SKG logo. Dankzij het roestvrij stalen materiaal is het een ideale sleutelkast buiten. Ook is het SKG sleutelkastje benoemd tot beste sleutel kastje buiten met politie keurmerk. Dat betekent dat hij goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit sleutelkastje met cijferslot is eenvoudig te monteren, te bedienen en u kunt zelf de code instellen. Er zijn ruim 10.000 combinaties mogelijk. Verder kunt u er meerdere sleutels, pasjes of andere dingen tegelijk in opbergen.

Wilt u uw sleutels veilig opbergen? Dan kan ik Kruse SKG zeker aanbevelen. Uit het assortiment sleutelkastjes is dit mijn favoriet, vanwege het materiaal (en dus de veiligheid) en omdat het mechanisch cijferslot goed te bedienen is. Natuurlijk moet u het elektronisch codeslot wel kunnen openen, dus het is wellicht minder geschikt voor mensen die vergeetachtig of dementerend zijn. Uw omgeving kan er natuurlijk wel evengoed gebruik van maken en uw sleutels veilig pakken en weer opbergen.

Voordelen Kruse SKG

✅ Sleutelkastje SKG is eenvoudig zelf te monteren en wordt inclusief montagekit geleverd;

✅ Beste sleutelkastje Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (sleutelkast buiten Politie keurmerk);

✅ Voor het bewaren van sleutels, kostbare bezittingen en/of geld;

✅ Eenvoudig te bedienen via een elektronisch codeslot;

✅ U kunt zelf de code instellen van de gecertificeerde sloten en kiezen uit meer dan 10.000 combinaties;

✅ Niemand kan de code afkijken na afloop, want het codeslot verspringt op een neutrale code;

✅ Ook het privacy-kapje beschermt tegen aflezen van de code;

✅ Dit type gecertificeerd slot is geschikt voor binnen en buiten gebruik.

Nadelen Kruse SKG

❌ Kruse SKG Sleutelkastje bevindt zich in een hoge prijsklasse;

❌ Er zit maar 1 jaar garantie als u deze betere sleutelkasten gebruikt.


Bekijk meer productinformatie

2. Puck Keysafe

Het tweede sleutelkastje dat ik wil bespreken is de Puck Keysafe. Dit elektronisch codeslot is ook een van de betere sleutelkastjes. Hij weegt ongeveer 1,3kg en is de beste sleutelkast voor buiten. Hij is gemakkelijk op te hangen en ook nog eens erg veilig in gebruik. Doe er uw sleutels in en geef de mensen die toegang moeten hebben op een veilige manier toegang tot uw woning. Inbrekers maken overigens geen enkele kans met dit sleutelkastje met cijferslot!

Beste Sleutelkastje Review

Het Puck SKG Sleutelkastje is een handig sleutelkastje voor u en de mensen die toegang tot uw woning nodig hebben. Niemand kan over uw schouder meelezen, dankzij de afschermkap en de cijfers verspringen direct na openen. Ook nadat u binnen bent gekomen, kan dus niemand de code aflezen. Het is niet voor niets een van de gecertificeerde sleutelkastjes; veilig opbergen is geen enkel probleem!

Wilt u graag dat verschillende mensen uw woning in kunnen komen als dat nodig is, maar vindt u het niet fijn om verschillende sleutels uit te delen? U kunt uw sleutels veilig opbergen in de Puck Keysafe, dit elektronisch codeslot voor buiten. Geef uw verzorger(s) en/of familieleden de code van het mechanisch cijferslot en zowel u als uw woning zijn dan altijd veilig. Hij is in mijn ogen handiger dan grote sleutelkastjes, maar wel net zo nuttig voor het veilig opbergen van sleutels of andere spullen.

Voordelen Puck SKG

✅ Sleutelkast met code die gemakkelijk te bevestigen is;

✅ Met 10.000 code combinaties om uit te kiezen (u bepaalt zelf);

✅ Extra veilig doordat het mechanisch cijferslot automatisch verspringt na afloop;

✅ De gepantserde stalen kap voorkomt dat mensen kunnen meekijken;

✅ Sleutelkastje SKG certificaat (2 sterren) voor sterkte en duurzaamheid;

✅ Beste keuze voor een sleutelkastje buiten.

Nadelen Puck SKG

❌ De muurbeugel voor dit Puck sleutelkastje is optioneel en dus niet standaard meegeleverd;

❌ Deze gecertificeerde sleutelkasten zitten in een middelhoge prijsklasse.


Bekijk meer productinformatie

3. Masterlock 5425

Ik heb nog meer sleutelkastjes getest! Op nummer 3 staat de Masterlock 5425 Sleutelkastje. Dit is het beste master lock sleutelkastje en wel om de volgende redenen. Allereerst heeft hij verlichte toetsen voor een efficiënte en veilige toegang. Deze sleutelkast met cijferslot kunt u dus ook in het donker goed gebruiken. Verder kunt u de 4-cijferige combinatie voor het mechanisch cijferslot zelf bepalen. Het is echter geen gecertificeerd sleutelkastje, maar dat betekent niet dat uw sleutels veilig opbergen niet mogelijk is.

Beste Sleutelkastje Review

Masterlock 5425 Sleutelkastje is gemaakt om aan de muur te monteren. Ook aan een betonnen muur. De schroeven hiervoor worden meegeleverd, net zoals de batterij. Dankzij de verankering aan de achterwand en de metalen behuizing, is dit sleutelkastje buiten extra veilig. Met een sleutelkastje met code zoals het Masterlock 5425 Sleutelkastje, bent u altijd veilig. En uw spullen ook!

Wat ik heel prettig vind aan dit type sleutelkastje, is dat hij morgen geleverd wordt en uitvoerig getest en gecertificeerd is. Heeft iemand uw sleutel nodig? Dan is dat voortaan heel eenvoudig. U kunt er autosleutels of uw voordeur sleutel in bewaren – of allebei. Er passen namelijk meerdere sleutels of pasjes in. Daarnaast is deze sleutelkast scherp geprijsd. Wilt u dus niet veel geld uitgeven aan een sleutelkastje? Dan is deze sleutelkast met code, de Masterlock 5425, ideaal.

Voordelen Masterlock

✅ Sleutelkastcijferslot met verlichting, voor goed zicht in het donker;

✅ Vrije combinatiekeuze voor uw sleutelkast cijferslot (elektronisch slot);

✅ Dit sleutelkastje met code is weerbestendig;

✅ Biedt ruimte aan meerdere (huis)sleutels en/of pasjes;

✅ De meegeleverde batterij is gemakkelijk te vervangen;

✅ Voordelig geprijsde sleutelkast voor buiten.

Nadelen Masterlock

❌ Het is geen sleutelkastje Politie keurmerk voor het opbergen van sleutels;

❌ Hij heeft geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerd sleutelkastje).


Bekijk meer productinformatie

4. Masterlock 5415

Nog een Masterlock sleutelkast die ik graag wil bespreken, is de Masterlock 5415. Dit sleutelkastje is de beste sleutelkast met code volgens Europese norm. Het is geen sleutel kastje buiten, maar één voor binnen die u aan de muur bevestigt. Hij biedt ruimte aan verschillende sleutels en pasjes. Met dit sleutelkastje of kluis sleutel beheert u efficiënt al uw sleutels. U hoeft ze nooit meer kwijt te raken, terwijl deze handige en zichtbare bewaarplek tegelijkertijd alleen voor u toegankelijk is.

Beste Sleutelkastje Review

De Masterlock 5415 is een van de sleutelkastjes met een zelf te kiezen cijferslot. De wieltjes van de cijfercombinaties staan wat verder uit elkaar. Daardoor kunt u dit sleutelkastje cijferslot gemakkelijker bedienen. Dankzij de solide metalen constructie en een met kunststof beschermd deurtje, zijn dit praktische en toch veilige sleutelkastjes voor sleutelbeheer aan huis.

Van de verschillende sleutelkastjes die ik getest heb, is deze Masterlock 5415 vooral interessant voor oudere mensen of mensen met dikkere vingers. Doordat de cijfertjes wat verder uit elkaar staan, zal u zich niet snel vergissen. Ook is het prettig dat er meerdere sleutels (zelfs autosleutels) in passen en hij is licht van gewicht. Ondanks dat hij niet buiten gebruikt kan worden, is het een betrouwbaar type slot en handiger in gebruik dan grotere kluizen.

Voordelen Masterlock

✅ Deze sleutelkast met codeslot weegt slechts 1kg;

✅ Sleutelkasten inclusief 4 schroeven voor de montage van dit sleutel kastje;

✅ U kunt zelf de cijfercombinatie kiezen voor het sleutelslot;

✅ De cijferwieltjes zijn makkelijk te bedienen, omdat ze wat verder uit elkaar staan;

✅ Solide, metalen constructie met een met kunststof beschermd deurtje om uw sleutels veilig te houden.

Nadelen Masterlock

❌ Geen sleutelkast voor buiten (eenvoudige sleutelkastjes voor binnen);

❌ Het is geen digitale sleutelkastje met Politie keurmerk;

❌ Deze sleutelkastjes hebben geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerd sleutelkastje).


Bekijk meer productinformatie

5. Abus 787B

Of wilt u misschien het volgende sleutelkastje bestellen om uw sleutels in te bewaren? Het is de Abus 787B een sleutelkastje met een cijfercombinatie. Dit type sleutelkastjes kan aan de muur bevestigd worden om sleutels en pasjes in te bewaren. De 4-cijferige pincode kunt u zelf instellen. Dit type sleutelkastjes is overigens ook licht van gewicht; hij weegt slechts 1,05kg.

Beste Sleutelkastje Review

Abus 787B is inbraakwerend en de perfecte oplossing voor veilig sleutelbeheer. Hij zorgt er namelijk voor dat de mensen die de code hebben, uw sleutel of andere kostbaarheden gewoon kunnen pakken om de deur van de woning te openen. Zo hoeft u niet meerdere sleutels te maken en uit te delen. Dat geeft een veilig gevoel en voorkomt de kans dat dieven hun slag kunnen slaan.

Persoonlijk vind ik de Abus 787B een van de fijne sloten vanwege de inbraakwerendheid en omdat deze sleutelkasten ruime opbergmogelijkheden bieden. De montage is ook eenvoudig te realiseren en de nodige schroeven worden bijgeleverd. Dit type producten kan overigens ook gebruikt worden door autobedrijven of andere bedrijven in een zakelijke omgeving die zich tegen diefstal willen weren.

Voordelen Abus 787B

✅ Deze kast voor uw sleutels weegt slechts 1,05kg en wordt bevestigd via wandmontage;

✅ Om sleutels en pasjes in te bewaren (geen groot sleutelkastje voor nodig);

✅ U kunt de 4-cijferige code van het sleutelslot zelf instellen voor een goede beveiliging;

✅ Voorkomt inbraak en aanvallen (inbraakwerendheid) en geeft thuiszorg en familie toch toegang tot uw woning als dat nodig is.

Nadelen Abus 787B

❌ Er zit maar 1 jaar garantie op dit kastje voor uw sleutels en autosleutels;

❌ Het is geen digitale sleutelkastje met Politie keurmerk;

❌ Deze sleutelkastjes hebben geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerde sleutelkast).


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste sleutelkastje 2023

Nu ik bovenstaande sleutelkasten met elkaar vergeleken heb, ben ik tot een conclusie gekomen. Persoonlijk vind ik een sleutelkastje met Politie keurmerk de beste keuze. Ook ben ik voorstander van een sleutelkluis buiten keurmerk en een sleutelkastje met cijferslot dat u zelf kunt instellen. En dat is de reden dat mijn voorkeur voor beste sleutelkastje uitgaat naar Kruse SKG Sleutelbuis.

Beste Sleutelkastje Review

Kruse SKG Sleutelbuis is een sleutelkastje met code, waarbij u kunt kiezen uit meer dan 10.000 cijfercombinaties. Deze sleutelkast SKG3 kunt u binnen en buiten monteren op een eenvoudige manier. De montagekit wordt meegeleverd. Daarnaast is hij gemakkelijk te bedienen, geschikt voor het bewaren van sleutels, geld en/of andere kostbare bezittingen en kan niemand zomaar meekijken. Na het intoetsten van de code verspringt het codeslot direct en het privacy-kapje beschermt tegen aflezen. Dit sleutelkastje heeft het Politie keurmerk voor Veilig Wonen en is daarmee extra goed beveiligd. Ideaal voor uzelf, de thuiszorg en/of uw dierbaren om toegang te krijgen tot uw woning wanneer dat nodig is.


Bekijk meer productinformatie

Sleutelkastje ervaringen en reviews

Bent u ook benieuwd naar de sleutelkast ervaringen en reviews van klanten? Ik heb van alle sleutelkastjes een interessante review opgezocht. Zo komt u er snel genoeg achter wat u het meest aanspreekt: een sleutel kastje met code voor buiten, voor binnen, met of zonder verlichting? En gecertificeerd of niet? We gaan het aan de praktijk zien!

Kruse SKG Sleutelbuis review

Ramon heeft Kruse SKG Sleutelbuis gekocht. Hij schrijft in zijn review: “Het is een makkelijk zelf te monteren sleutelkastje. Je kunt deze sleutelkasten met de meegeleverde montagekit in de muur bevestigen. Hij is heel degelijk en werkt goed. Hij heeft geen sleutelslot maar een met cijfers en dat werkt prima voor mij als sleutelbeheer.”

Puck SKG Sleutelkastje review

Over Puck SKG sleutelkastjes zijn de meningen erg verdeeld. Jesper vertelt: “Sleutelkastje Puck is een hele sterke kluis, maar heeft wel wat beperkingen. Je kunt er maar 1 sleutel in doen en dat staat nergens bij. Wij deden er dus 2 in en toen ging de langere pensleutel na een paar dagen klemmen. Toen kregen we de sleutelkast met geen mogelijkheid meer open. Uiteindelijk opengeslepen en de sleutels eruit gehaald. Toen we hem weer dicht deden was hij na afloop niet meer bruikbaar. Het cijfermechanisme was ontzet op de een of andere manier.”

Beste Sleutelkastje Review

Masterlock 5425 review

De Masterlock 5425 sleutelkastjes review van Sven luidt: “Het is sterk materiaal en hij is veilig. De verlichting van deze kluizen vind ik ook fijn. Er zit wel wat ruimte tussen de lockplaat maar gelukkig is dat niet open te breken. Het sleutelkastje rammelt een beetje als je de code invoert.” Hij geeft dit type kluizen 4 van de 5 sterren.

Masterlock 5415 review

En tot slot nog een Masterlock Sleutelkastje 5415 review. Ellen noemt het een super uitvinding. “Hij is stevig en veilig en er kunnen meerdere sleutels in. Tip: hang er een magneet in, zodat de sleutels niet in het klepje vallen. Daardoor vallen ze er ook niet uit als je het deurtje van het sleutelkastje opent met de code. Ook zo ben je beter beschermd tegen inbraak en diefstal als iemand je staat op te wachten bijvoorbeeld.”

Abus 787B review

Tonnu schrijft over de Abus 787B: “Het is een stevig en compact toppertje op het gebied van kluizen. Sterk materiaal en een hoge kwaliteit, maar ook heel gebruiksvriendelijk en hij voelt stevig aan als je hem gebruikt. Daardoor is dit sleutelkastje erg veilig tegen inbraak. Beter dan andere sleutelkastjes die ik geprobeerd heb.”

Sleutelkastje kopen checklist

Gaat u ook een sleutelkastje kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. Ik heb mijn kluizen checklistpunten hieronder voor u opgesomd en toegelicht.

Bepaal de locatie voor het veilig opbergen van uw sleutels (centraal sleutelbeheer)

Zoals u inmiddels weet, zijn sommige sleutelkastjes geschikt voor binnen, andere voor buiten en weer andere kunt u zowel binnen als buiten ophangen. Denk daarom na over waar u het sleutel kastje nodig heeft en kies op basis daarvan een geschikt model sleutelkast of sleutelslot voor uw situatie.

Bepaal uw budget voor een mechanisch cijferslot of elektronisch codeslot

Hoeveel wilt u uitgeven aan sleutelkastjes? Sommige (zoals de masterlock sleutelkast) kosten namelijk een paar tientjes, terwijl andere al snel een paar honderd euro kosten. Bedenk van tevoren wat uw budget is voor een sleutelslot.

Beste Sleutelkastje Review

Bedenk hoeveel pasjes / sleutels veilig opgeborgen moeten worden

In sommige sleutelkastjes kunt u best veel sleutels, pasjes en zelfs contant geld of andere waardevolle bezittingen opbergen. In andere modellen sleutelkasten wordt slechts één sleutel geaccepteerd. Ook hier moet u dus van tevoren even over nadenken.

Wilt u een gecertificeerde sleutelkluis? (SKG keurmerk of Politiekeurmerk)

Uw sleutelkastje met code zorgt voor veiligheid voor uw sleutels en uzelf. Met een SKG keurmerk of Politiekeurmerk veilig wonen (getest en gecertificeerd), wordt die veiligheid nog extra gewaarborgd volgens Europese norm. Uiteraard betaalt u wel extra voor dergelijke keurmerken. Maak daarom de overweging of u dit het geld waard vindt of niet.

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen voor uw veiligheid? Op het gebied van Domotica of Valpreventie is er veel te lezen. Naast een sleutelkluis kan een sleutelkastje ook handig zijn. Daarom is het echt de moeite waard om u hierin te verdiepen. Klik maar eens op een van de linkjes om de bijbehorende artikelen te lezen!

Beste Sleutelkastje Review

Meest gestelde vragen over de beste sleutelkast

Heeft u nog vragen over een sleutel kastje? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe veilig zo’n sleutelkastje met code volgens Europese norm is? Of bent u benieuwd of er een vergoeding mogelijk is? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen over sleutelkasten heb ik hieronder beantwoord.

Wat is het beste sleutelkastje?

Het beste sleutelkastje in deze sleutelkastjes test is Kruse SKG Sleutelbuis. Deze gecertificeerde sleutelkast biedt namelijk de meeste voordelen aan haar gebruikers. Ondanks dat, is dit wel de meest prijzige sleutelkast uit mijn selectie. Ik adviseer u om alle sleutelkastjes en grote sleutelkastjes goed te bekijken en ook de bijbehorende reviews te lezen. Zo kunt u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en een keuze maken in alle sleutelkastjes of kluisjes, die voor u goed voelt. Wellicht besluit u dat de beste sleutels kast voor uw sleutels toch een ander model is, dat kan!

Voor wie is een sleutelkast bedoeld?

Een sleutelkast is in principe bedoeld voor iedereen die er één wil gebruiken. Er is wel onderscheid in sleutekastjes. Toch zijn er doelgroepen die er extra baat bij hebben. Bijvoorbeeld mensen die hun sleutels vaak kwijtraken of vergeten of mensen die zorgbehoevend zijn. Voor de thuiszorg en/of dierbaren is het dan handig om de code te kennen. Zo kunnen zij altijd binnenkomen wanneer dat nodig is. Een andere doelgroep voor zulke kluizen? Wat dacht u van mensen die gezamenlijk een woning of pand delen (zoals autobedrijven), maar slechts één sleutel tot hun beschikking (willen of mogen) hebben van het beheer in verband met beveiliging.

Is er een sleutelkastje vergoeding mogelijk?

Of een sleutelkast vergoeding mogelijk is, hangt af van de situatie. Het is aan de zorgverzekeraar om te beoordelen of een sleutelkastje noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld nodig in noodgevallen. Is iemand slecht ter been en wordt hij daarom gebruikt? Of zijn er andere (medische) redenen die de veiligheid en/of zelfstandigheid verminderen? Dan kan de zorgverzekeraar bepalen dat een sleutelkastje noodzakelijk is. In dit geval wordt hij inderdaad door de zorgverzekeraar vergoed. Ik adviseer u om dit eerst na te vragen en pas daarna een geschikte waardeberging te kopen. Dan weet u zeker dat de vergoeding ook voor die kluizen geldt.

Hoe werkt een sleutelkast met een elektronisch codeslot?

Een sleutelkast met een elektronisch codeslot biedt extra beveiliging en gemak. Het slot wordt bediend via een numeriek toetsenpaneel of zelfs via een app op je smartphone. Hierbij moet je een vooraf ingestelde code invoeren om het slot te ontgrendelen. Sommige geavanceerdere modellen met een elektronisch codeslot hebben zelfs opties voor tijdelijke codes, ideaal voor bijvoorbeeld de thuiszorg of vakantieverhuur. In vergelijking met een traditioneel sleutelslot biedt een elektronisch codeslot vaak een hoge beschermingsgraad.

Wat zijn de voordelen van centraal sleutelbeheer?

Centraal sleutelbeheer is een efficiënte oplossing voor het beheren van tientallen sleutels, vooral in organisaties en bedrijven. Met een centraal beheersysteem kun je alle sleutels op één plaats opslaan en hun toegang digitaal monitoren. Dit maakt het gemakkelijk om te zien wie welke sleutel heeft en wanneer deze is gebruikt. Bovendien kunnen centrale systemen vaak worden beheerd door één leverancier, wat zorgt voor uitgebreide selectiemogelijkheden en verschillende uitvoeringen die kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van een grote sleutelkast?

Bij het kiezen van een grote sleutelkast zijn er verschillende factoren die je in overweging moet nemen. Ten eerste is de capaciteit belangrijk, vooral als je tientallen sleutels wilt opbergen. Ten tweede is de beveiliging cruciaal; kies voor een model met een hoge beschermingsgraad, zoals een gecertificeerde sleutelkluis. Ten derde zijn de gebruiksopties belangrijk. Wil je een elektronisch codeslot of een traditioneel sleutelslot? De juiste sleutelkast is afhankelijk van je specifieke behoeften en wensen.

Wat maakt een sleutelkluis de ideale oplossing voor zorginstellingen?

Voor zorginstellingen is een sleutelkluis vaak de ideale oplossing vanwege de veiligheid en toegankelijkheid die het biedt. Een gecertificeerde sleutelkluis met een elektronisch codeslot stelt bijvoorbeeld zorgverleners in staat om snel en veilig toegang te krijgen tot een woning, zonder de juiste sleutel fysiek te hoeven dragen. Dit is bijzonder nuttig voor noodscenario’s of ongeplande bezoeken. Met de mogelijkheid van centraal sleutelbeheer kan ook eenvoudig worden bijgehouden wie toegang heeft gehad tot de sleutelkluis.

Hoe onderscheidt een sleutelkluis zich van andere opslagmogelijkheden voor sleutels?

Een sleutelkluis is specifiek ontworpen voor het veilig en georganiseerd bewaren van sleutels. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een hoge beschermingsgraad tegen inbraak. Ze komen ook in verschillende uitvoeringen, van eenvoudige boxen met een sleutelslot tot geavanceerde systemen met een elektronisch codeslot en centraal sleutelbeheer. Het juiste model zal afhangen van je behoeften, maar een sleutelkluis is vaak de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een gespecialiseerde en veilige manier om sleutels op te bergen.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkastje 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Sleutelkastje | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter