In dit artikel

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

Beste Slaaprobot | Review (2024) | 5x Slaap Robot Test!

In dit artikel

Slaapt u slecht? Bijvoorbeeld omdat u slecht inslaapt of vaak wakker wordt? Die slapeloze nachten breken u vroeg of laat op en dat is helemaal niet nodig. Een slaaprobot is namelijk een van de slaap hulpmiddelen die de oplossing kan bieden. Met een slaaprobot kussen slaapt u voortaan wel weer lekker door, als we de slaaprobot ervaringen mogen geloven. Daarom doe ik vandaag graag een slaaprobot test. Ik ga 5x slaaprobots vergelijken en u vertellen wat de beste slaaprobot van dit moment is. Een slaaprobot kopen doet u namelijk alleen wanneer u er heel zeker van bent. Laten we daarom snel beginnen!

De beste slaaprobot van 2024: Mijn selectie

 1. Beste Somnox Slaaprobot – Somnox 2 Slaaprobot
 2. Beste Slaaprobot – Moonbird Adem en Slaapcoach
 3. Beste Somnox Kussen – Somnox Slaaprobot
 4. Beste Slaaprobot Dementie – Numsy Touch Slaaprobot
 5. Beste Slaaprobot Kussen – Somnox 2 Slaaprobot

Slaaprobots vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste slaaprobot is, let ik op verschillende factoren. Allereest op de kwaliteit en functionaliteiten. Op welke manieren kunt u een Somnox slaaprobot bijvoorbeeld gebruiken? En betreft het een Somnox slaap kussen of Somnox robot kussen? Natuurlijk zijn er meer merken. Somnox bestellen kan dus, maar is niet per se nodig. Kijk vooral naar de slaaprobot die u het meeste aanspreekt in dit artikel. Tot slot kijk ik naar de beoordelingen van klanten over elk product en de prijsklasse.

1. Somnox 2 Slaaprobot – beste Somnox slaaprobot, beste slaaprobot kussen

Op nummer 1 staat slaaprobot Somnox. De Somnox 2 Slaaprobot, om precies te zijn. Heeft u last van stress, piekert u veel of bent u onrustig? Dit Somnox kussen helpt u rustiger te worden. Hij is geschikt voor alle leeftijden. Met een Somnox slaap robot profiteert u van veel voordelen. Zo kunt u beter leren ademen en controle terugkrijgen over uw slaap. Daardoor slaapt u beter door en wordt u uitgerust wakker. Vermoeidheid overdag, is dan verleden tijd. En het fijne is dat een slaapkussen Somnox een natuurlijke oplossing is!

Doordat de Somnox 2 Slaaprobot een gezonde ademhaling nabootst, neemt u deze (onbewust) vanzelf over als u met dit kussen slaapt. En de intelligente technologie reageert op uw eigen ademhaling. Dit tempo wordt gemeten door de sensoren en op basis daarvan beweegt de Somnox mee en vertraagt hij het tempo. Een Somnox slaaprobot is dus geschikt voor iedereen! Bovendien kunt u de mobiele app gebruiken om uw wensen kenbaar te maken. Ook kunt u er meditaties, ademhalingsoefeningen en luisterboeken mee afspelen. De Somnox slaaprobot reviews liegen er niet om: dit apparaat is ontzettend effectief!

Voordelen Somnox 2

✅ De gemiddelde Somnox review is ontzettend positief;

✅ De slaaprobot Somnox helpt u ontspannen en beter slapen;

✅ Dit is de verbeterde versie van de Somnox Slaaprobot;

✅ Een natuurlijke oplossing voor een betere nachtrust;

✅ Geschikt voor alle leeftijden;

✅ Uitgerust wakker worden en overdag meer energie hebben;

✅ Het is een stijlvolle en comfortabele slaaprobot.

Nadelen Somnox 2

❌ Voor het gebruik ervan zijn Wifi en Bluetooth vereist;

❌ Gaat u de slaaprobot Somnox kopen, weet dan dat hij in een hogere prijsklasse zit.


Klik hier voor de beste prijs

2. Somnox Slaaprobot – beste Somnox kussen  

Op nummer 2 staat de Somnox Slaaprobot. Dit is de eerste editie van het Somnox kussen. Hij is iets scherper geprijsd, dus een Somnox kopen wordt beter betaalbaar met dit model. Wilt u weer controle over uw slaap krijgen, niet vaak meer wakker worden ’s nachts en echt goed uitrusten? Slaaprobot Somnox maakt goed slapen weer mogelijk! Daar profiteert uw energieniveau niet alleen van, maar ook uw geheugen, concentratie, creativiteit, geestelijke gemoedstoestand, lichamelijke gezondheid, enzovoort.

De Somnox Slaaprobot zorgt voor een ontspannen ademhaling en vermindert stress. De bewegingen die de Somnox maakt, hebben invloed op uw eigen ademhaling. Uit de Somnox ervaringen blijkt dat vooral de rustgevende muziek, natuurgeluiden en ruis een kalmerend effect hebben. Mensen zeggen er echt beter door te slapen, maar er ook overdag profijt van te hebben. Zo kan de Somnox Slaaprobot ook helpen bij het mediteren.

Voordelen Somnox

✅ Deze Sombox Slaaprobot kopen is iets voordeliger dan het model hierboven;

✅ U mag de slaaprobot 30 nachten uitproberen;

✅ Schakelt automatisch uit na 30-60 minuten;

✅ Overdag en ’s nachts te gebruiken om te ontspannen;

✅ Met rustgevende muziek, natuurgeluiden en ruisgeluiden;

✅ Via de Somnox app te personaliseren en te updaten.

Nadelen Somnox

❌ U heeft wifi verbinding en Bluetooth verbinding nodig voor het gebruik;

❌ Het is even wennen en oefenen met het gebruik (maar daarna echt de moeite waard!);

❌ Ondanks dat hij voordeliger is dan de Somnox 2 Slaaprobot, zit hij nog steeds in een hogere prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

3. Numsy Touch Slaaprobot – beste slaaprobot dementie

De volgende slaaprobot die ik graag aan u introduceer is de Numsy Touch Slaaprobot. Het is geen Somnox slaaprobot en ook geen slaaprobot Medipoint. Wat het dan wel is? Een slaaprobot dementie die u naast uw bed neerzet. Dankzij de rustgevende (natuur- en ruis-) geluiden, 20 geluidsniveaus en de hoogwaardige kwaliteit van de speakers, is dit een topper van een slaaprobot. U kunt hem ook makkelijk mee op reis nemen en/of ophangen een het koordje. Numsy Touch Slaaprobot is geschikt voor alle leeftijden. Hij bevat ook alpha muziek, yogamuziek en fijne achtergrondgeluiden voor tijdens uw dagelijkse bezigheden.

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

En wat dacht u van de 7 kleuren ademend licht, 3 dimbaarheidsniveaus en 6 timers? Zo kunt u tot wel 14 uur lang geluid afspelen. Bovendien bewaart de geheugenfunctie uw laatste instellingen. Het mooie is dat u de Numsy Touch Slaaprobot zonder slaaprobot korting heel voordelig koopt. Dit apparaat bevindt zich in een lage prijsklasse, maar is wel heel effectief. Weet dat er regelmatig een kortingscode in een pop-up venster verschijnt op de website. Zo bespaart u nog meer geld op uw nieuwe slaaprobot!

Voordelen Numsy Touch

✅ Met 31 soorten geluid, 20 geluidsniveaus en hoge kwaliteit speakers;

✅ Ook 7 kleuren ademend licht, 3 dimbaarheidsniveaus en 6 timers aanwezig;

✅ Geen slaaprobot kortingscode nodig om de Numsy Touch voordelig te kopen;

✅ Draadloos te gebruiken, ook op reis of onderweg (werkt op een sterke, oplaadbare batterij);

✅ Geschikt voor ’s nachts en overdag (beschikt ook over achtergrondmuziek, yoga muziek, etc).

Nadelen Numsy Touch

❌ Geen slaap robot kussen, maar een robot apparaat voor naast uw bed;

❌ Zorgt niet fysiek (via aanraking) voor een beter ademhalingstempo, alleen via geluid.


Klik hier voor de beste prijs

4. Slaaprobot Dodow

Op nummer 4 staat de Slaaprobot Dodow. In tegenstelling tot een Somnox slaaprobot, is het geen robot slaapkussen. U plaatst deze slaap robot op uw nachtkastje en gaat vervolgens op uw rug liggen. Wanneer u last heeft van piekeren voor het slapengaan en/of van slapeloosheid, is Slaaprobot Dodow heel geschikt. Hij projecteert een blauwe ring van licht op het plafond die van grootte verandert. Adem mee op dat ritme en u valt sneller in slaap.

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

De Slaaprobot Dodow werkt op batterijen. U kunt instellen of u wilt dat de lichtprojectie 8 of 20 minuten duurt. Daarna schakelt hij automatisch uit. De batterijen gaan daardoor langer mee. Het fijne is dat u de helderheid van het licht zelf kunt instellen. Daardoor is het nooit te fel.

Voordelen Dodow

✅ Klein formaat slaaprobot dat op ieder nachtkastje past;

✅ Niet hinderlijk voor uw partner, want er wordt alleen een licht geprojecteerd op het plafond;

✅ U kunt zelf de helderheid van het licht instellen;

✅ Schakelt automatisch uit na 8 of 20 minuten, waardoor de batterij langer meegaat.

Nadelen Dodow

❌ Simpel model slaaprobot (geen wekker, werkt op batterijen, geen hartslagsensor, etc);

❌ De Dodow heeft geen app, zoals de Somnox slaaprobot app;


❌ Hij geeft alleen licht, maar speelt geen geluiden of muziek af.


Klik hier voor de beste prijs

5. Moonbird Adem en Slaapcoach – beste slaaprobot algemeen

En tot slot vertel ik u graag meer over de Moonbird Adem en Slaapcoach. Deze slaaprobot is nog een slag kleiner dan de modellen hierboven, maar zeker niet minder interessant. U kunt hem in uw hand houden en mee ademen op het tempo. Zet de slaap robot uit? Adem dan in. Krimpt hij weer? Dan ademt u uit. Zo ontspant u bij elke ademhaling en kalmeert uw zenuwstelsel. U kunt hem overal gebruiken, waar u ook bent.

Moonbird Adem en Slaapcoach is de eerste ademhalingstool die gewoon in uw hand past. En het effect op uw lichaam voelt u meteen. De bijbehorende app van deze slaapcoach meet uw hartritme -variabiliteit en coherentie. Ook kunt u er ademhalingsoefeningen en meditaties mee afspelen. Hij is daardoor geschikt voor slaapproblemen, maar ook tegen stress, piekeren, angst en paniek, hyperventileren en andere spanningsklachten. Daardoor draagt hij 24/7 bij aan een goede mentale en fysieke gezondheid.

Voordelen Moonbird

✅ Moonbird Adem en Slaapcoach past in uw hand;

✅ U kunt hem altijd en overal gebruiken (’s nachts en overdag);

✅ De ervaringen slaaprobot zijn heel positief;

✅ Ook te gebruiken bij angst, paniek, spanningsklachten en hyperventileren.

Nadelen Moonbird

❌ Minder comfortabel in bed dan een Somnox slaaprobot in kussenvorm;

❌ Er is Bluetooth verbinding voor nodig;

❌ Speelt geen muziek of (ruis)geluiden af.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste slaaprobot 2024

Nu we alle typen slaaprobot met elkaar hebben vergeleken, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. U bent er uiteraard vrij in om zelf uw favoriete slaap robot te kiezen. In mijn ogen als ergotherapeut is de Somnox Slaaprobot echter de winnaar. En dan vooral het 2e model: Somnox 2 Slaaprobot!

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

De Somnox 2 Slaaprobot is namelijk het ideale Somnox kussen met de meeste opties. De prijs is er ook naar, maar ik weet zeker dat u weer als een roosje kunt slapen als u deze slaaprobot Somnox in huis haalt. Hij is namelijk geschikt voor alle leeftijden, helpt u sneller inslapen en uitgerust wakker worden én het is een natuurlijke oplossing. De ervaringen met dit product zijn heel positief en het is ook nog eens een stijlvolle slaaprobot. Bovendien is het de verbeterde versie van de Somnox Slaaprobot 1. Wat mij betreft echt de beste keuze voor een heerlijke nachtrust. Ik ben benieuwd of u daar ook zo over denkt.


Klik hier voor de beste prijs

Slaaprobot ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de slaaprobot reviews van klanten? Ik heb van elke slaaprobot een interessante mening opgezocht. Zo kunt u nog beter bepalen welk product u het meeste aanspreekt. Wordt het een Somnox slaaprobot of toch een ander merk? Lees maar mee.

Somnox 2 Slaaprobot review

Marinda schrijft over de Somnox 2 Slaaprobot: “Ik heb mijn Sombox 2 ontvangen en hij is nog beter dan de eerste versie! Hij is zachter en kleiner en daardoor gemakkelijk vast te houden. Ik kan ook meer keuzes maken in de muziek en hij reageert heel nauwkeuring en snel op mijn ademhalingswensen. Ik vind het een geweldig apparaat. Bedankt team Somnox!”

Somnox Slaaprobot review

“Ik las ervaringen Somnox en ik werd meteen nieuwsgierig. Daarom bij deze mijn eigen Somnox Slaaprobot review. Ik ben heel blij met dit product”, schrijft Wouter over de Somnox Slaaprobot. Hij is 18 jaar en heeft een dysthyme stoornis (depressie). “Door stress en onrust slaap ik slecht. Ik heb meegedaan aan de proefperiode van de Somnox en sindsdien heb ik veel beter geslapen. Het was wel even wennen, omdat ik eerst teveel bezig was met mijn ademhaling aanpassen op de robot. Toen ik daarmee stopte ging ik gewoon liggen en wachtte ik af. Ik sliep toen veel sneller. Ik ging mij per week beter voelen. Daarom kan ik iedereen die niet goed slaapt of veel stress of onrust heeft aanraden om de robot te gebruiken!”

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

Numsy Touch Slaaprobot ervaring

Saskia schrijft over de Numsy Touch: “Ik ben er helemaal weg van. Die moderne look met de touch bediening is top. Wij hebben de Numsy Original aan de jongste gegeven en de oudste slaapt nu met de Numsy Touch. Hij past mooi in de slaapkamer en is heel effectief. Beter dan de Medipoint slaaprobot die we hiervoor hadden.”

Slaaprobot Dodow review

Christian noemt de Slaaprobot Dodow ‘zeer doeltreffend’. Hij schrijft: “Door dit apparaatje kan je je concentreren op een rustige, trage ademhaling die je lichaam tot rust brengt. Ik raad hem vaak aan als hartcoherentiecoach en slaaptherapeut. Als je je focust verlegt van piekeren naar goed ademen, werkt het heel goed.”

Moonbird Adem en Slaapcoach review

Volgens Anna is de Moonbird Adem en Slaapcoach een aanrader. “Dit fijne apparaat en de app met stembegeleiding bij de oefeningen vind ik heel prettig. Het was wel even wennen, want er zat geen schriftelijke uitleg bij. Maar ik heb het nu door en het is geweldig! Ik kom helemaal tot rust en heb ook de leerzame theoretische modules al beluisterd. Wel wat onhandig dat je online moet gaan voor de stembegeleiding. Maar verder top!”

Toekomstige Innovaties in Slaaptechnologie

Naast de traditionele slaaprobots die we kennen, zoals de Somnox Slaaprobot, is er ook een opkomende trend van technologische innovatie in de zorg die onze slaapgewoontes kan transformeren. Een interessant voorbeeld is de inzet van zorgrobot technologie. Deze robots zijn niet alleen ontworpen om interactie en ondersteuning te bieden in medische en zorginstellingen, maar kunnen ook aangepast worden om individuen thuis te helpen met hun slaappatronen. Door gebruik te maken van geavanceerde sensoren en AI, kunnen deze zorgrobots activiteiten zoals ademhalingsritme, slaapcycli en zelfs slaapomgeving optimaliseren, wat bijdraagt aan een diepere en herstellendere slaap. De integratie van zorgrobots in slaapmanagement belooft een revolutie in hoe we rusten en herstellen, waardoor een nieuwe dimensie van comfort en efficiëntie wordt toegevoegd aan onze nachtrust.

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!

Slaaprobot kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een slaaprobot kopen? Dan is het verstandig om over een aantal zaken na te denken. Ik heb hieronder een paar belangrijke vraagstukken uitgewerkt. Neem deze in overweging wanneer u een slaaprobot bestellen gaat.

Wilt u een kussen of niet?

Allereerst kunt u kiezen voor een slaap robot in kussenvorm (zoals de Somnox Slaaprobot 1 en 2). Wilt u liever niets in uw bed leggen? Dan is een robot die u op uw nachtkastje zet, handiger.

Welke ontspanningsvorm spreekt u aan?

Bedenk ook of u door middel van bewegingen in slaap wilt vallen of liever door muziek. Het is ook mogelijk om alleen een geprojecteerd licht op het plafond te gebruiken om te ontspannen. Het zal per persoon verschillen waar de voorkeur naar uitgaat.

Wat is uw budget voor een slaaprobot?

Weet dat een slaap robot in verschillende prijsklassen verkrijgbaar is. Zo kunt u al voor een paar tientjes een slaaprobot kopen voor op uw nachtkastje. Liever een slaaprobot kussen voor in bed gebruiken? Dan loopt de prijs op. Dat geldt ook voor de robot die in uw hand past en die inzetbaar is bij hyperventileren, angst en paniek. Hoe meer functionaliteiten een (slaap)robot heeft, des te hoger de prijs meestal uitvalt.

Meest gestelde vragen over een slaaprobot

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de Somnox Slaaprobot of over een slaaprobot in het algemeen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen rondom dit onderwerp. Ik heb de antwoorden zo duidelijk mogelijk uitgeschreven. Mocht u toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust in een reactie.

Beste Slaaprobot Review 5x Slaap Robot Test!
Wat is de beste slaaprobot?

De beste slaaprobot is de Somnox 2 Slaaprobot. Ik heb deze als beste slaaprobot gekozen, omdat hij de meeste voordelen biedt. Zo kunt u er uw hele leven gebruik van maken: hij is geschikt voor alle leeftijden. Zo helpt hij jong en oud om sneller in slaap te vallen en lekker uitgerust wakker te worden. Geen medicatie nodig, want de Somnox 2 Slaaprobot is een natuurlijke oplossing voor uw slaapproblemen. Verder is hij stijlvol én comfortabel: leg hem tegen u aan in bed en val heerlijk in slaap.

Is er een Somnox slaaprobot vergoeding?

Nee, er is geen Somnox slaaprobot vergoeding mogelijk via uw zorgverzekering. Veel mensen willen dat weten, omdat de aanschaf van een Somnox slaaprobot best een investering is. Toch is er geen vergoeding vanuit de gemiddelde zorgverzekeraar voor dit product. Wilt u zeker weten hoe dit bij uw zorgverzekeraar geregeld is? Neem dan contact op om hier navraag over te doen. Dit kan nog weleens verschillen, bijvoorbeeld wanneer u ook aanvullend verzekerd bent.

Wat is een slaaprobot voor apparaat?

Wat is een slaaprobot eigenlijk voor apparaat, willen veel mensen weten. Het is een apparaat dat dient als robot kussen beter slapen. Dat houdt in dat het zorgt voor een kalmerend en ontspannen effect. U kunt mee ademen op het ritme dat de robot aangeeft. Sommige apparaten doen dat door beweging, andere door muziek/geluiden en weer andere gebruiken hiervoor een lichtprojectie op het plafond. Welke manier u ook kiest, met een slaaprobot krijgt u weer controle over uw nachtrust en wordt u een energieker en gelukkiger mens.

Hoeveel kost een slaaprobot?

Hoeveel een slaaprobot kost, verschilt per model. Daarom is het belangrijk om van tevoren na te denken over uw beschikbare budget voor zo’n apparaat. U kunt al een slaaprobot kopen voor ongeveer €50. Dit betreft een apparaat dat u op uw nachtkastje plaatst, zoals de Numsy White Noise. Wilt u echt een slaaprobot kussen of knuffel? Dan is de Somnox (1 of 2) Slaaprobot een aanrader. Deze kost echter wel een stuk meer. De gemiddelde kosten voor een slaaprobot liggen rond de €200. Sommige modellen zijn goedkoper geprijsd, andere duurder.

Wat doet een slaaprobot voor de slaap?

Wat een slaaprobot voor de slaap doet, is voornamelijk uw ademhaling kalmeren. Zo helpt hij uw lichaam ontspannen, waardoor u sneller in slaap valt. Ook kunt u op die manier dieper (door)slapen en wordt u de volgende dag uitgerust wakker. Dit heeft niet alleen invloed op uw nachtrust, maar ook op uw energieniveau en gemoedstoestand gedurende de dag. Wie goed slaapt, is immers vrolijker én kan beter presteren. Zowel in het dagelijkse leven als op het werk, enzovoort. Sommige slaaprobots kunt u ook overdag gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u gespannen, angstig of in paniek bent. Ook helpt zo’n apparaat tegen hyperventileren.[1]

Conclusie beste slaaprobot 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Slaaprobot | Review (2024) | 5x Slaap Robot Test!

Laat een reactie achter