In dit artikel

Beste Senioren Tablet Review

Beste Senioren Tablet | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Uit eerdere cijfers van het CBS is gebleken, dat meer dan 70% van de 75-plussers gebruikmaakt van sociale media. Een goede senioren tablet kan uitkomst bieden. Deze hebben onder meer extra grote knoppen en een hoge resolutie. Daarom werpen we in dit artikel een blik op de beste senioren tablets van dit moment.

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Beste senioren tablet vergelijken: Hoe doen we dat?

U bent op zoek naar de beste senioren tablets. Dit zijn speciale tablets die aan de wensen en behoeften van senioren kunnen voldoen. Om het beste product te kiezen, kijken we onder meer naar de specificaties, beschikbare apps en naar de aankoopprijs.

Beste senioren tablet keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap
1. SeniorenTab SA8W€3794G internet
2. SeniorenTAB S7XL€739Bijgeleverde S Pen
3. SimTAB€3294 speakers voor geweldig geluid
4. Emporia€279,99Voorzien van een standaard
5. SeniorenTAB Combi€359Werkt als een traditionele huistelefoon

1. SeniorenTAB SA8W

Zoekt u naar een goede senioren tablet, die qua software lijkt op een Samsung tablet? Dan gaat de SeniorenTAB SA8W bij u in de smaak vallen. Deze tablet is voorzien van 4G internet, waardoor u of uw naaste altijd internet heeft. Dit zorgt ervoor dat u altijd met elkaar in contact kunt blijven. Is er geen Wifi beschikbaar? Hier bent u niet langer van afhankelijk.

Beste Senioren Tablet  Review

Het belangrijkste hoogtepunt van de SeniorenTAB SA8W is het besturingssysteem. Van de pictogrammen tot het lettertype; alles is vergroot. Dat zorgt ervoor dat berichten, e-mails of het weerbericht bekijken voortaan probleemloos verloopt.

Eén van mijn cliënten vond het vervelend dat zij de letters op haar huidige tablet niet meer kon lezen. Ze werd onzeker en durfde niet om hulp te vragen. Maar dankzij de grote pictogrammen en lettertype van de SeniorenTAB SA8W, maakt ze voortaan met veel plezier van haar tablet.

Voordelen SeniorenTAB SA8W

✅ Naast de standaard apps is het mogelijk om 8 nieuwe apps te downloaden

✅ 4G internet, waardoor u niet afhankelijk bent van Wifi

✅ Extra grote pictogrammen en lettertype, waardoor senioren met zichtproblemen de tablet gemakkelijk kunnen gebruiken

✅ 32 GB aan opslag, waardoor er voldoende ruimte is voor het opslaan van foto’s en video’s

Nadelen SeniorenTAB SA8W

❌ U kunt slechts een jaar gratis gebruikmaken van de helpdesk en ondersteuning 


Bekijk meer productinformatie

2. SeniorenTAB S7XL

Bent u op zoek naar een extra grote tablet, met tientallen apps? De SeniorenTAB S7XL heeft veel pluspunten. Allereerst is het beeldscherm baanbrekend. Deze beschikt over een afmeting van 31,5 centimeter, waardoor u geniet van een extra groot scherm in combinatie met een hoge resolutie. De senioren tablet is daarmee geschikt voor het bekijken van video’s, tot het lezen van berichten. 

Beste Senioren Tablet  Review

Wilt u uw schrijfvaardigheden verbeteren of onderhouden? Daar is de SeniorenTAB S7XL perfect voor. Bij de senioren tablet wordt een S Pen geleverd. Met deze pen kunt u notities maken of digitale brieven schrijven. De tablet zet uw handschrift vervolgens automatisch om in een leesbaar lettertype.

Mijn client wilde graag brieven schrijven naar zijn familie, maar hij vond het lastig om met pen te schrijven. Dankzij de SeniorenTAB S7XL, wordt zijn handschrift leesbaar en kunnen zijn brieven digitaal gepost worden.

Voordelen SeniorenTAB S7XL

✅ Bijgeleverde S Pen, waardoor u notities of e-mails kunt schrijven

✅ Extra groot beeldscherm en groot lettertype

✅ 2 jaar garantie

✅ 64 GB opslaggeheugen, waardoor er voldoende ruimte is voor het opslaan van foto’s of video’s

✅ Overzichtelijke software zonder trends

Nadelen SeniorenTAB S7XL

❌ Het is een prijzige aanschaf


Bekijk meer productinformatie

3. SimTAB 5

De SimTAB 5 is zeer geschikt voor verschillende doeleinden. Dankzij het 10.5 inch scherm, kunt u genieten van prachtige kleuren en heldere beelden. Mocht u de senioren tablet willen gebruiken voor het bekijken van video’s of een digitaal fotoboek, dan geeft deze tablet, gebaseerd op een Samsung tablet, u de beste ervaringen.

Beste Senioren Tablet  Review

Een ander hoogtepunt van de SimTAB 5, is het ultra dikke frame. Om deze senioren tablet is een metalen frame van 6,9 mm bevestigd, waardoor het apparaat prettig vasthoud en bestand is tegen een stootje. Ook de bijhorende snellader is een hoogtepunt.

Ik zag onlangs dat mijn client een tablet gebruikte voor het kijken van films en om te kunnen videobellen met haar familie. De batterij was echter snel leeg en ook het opladen nam uren in beslag. Dankzij de SimTAB 5 kan ze gebruikmaken van een snellader, waardoor dat probleem is opgelost.

Voordelen SimTAB 5

✅ Ultra dik frame, waardoor de senioren tablet prima bestand is tegen een stootje

✅ Geschikt voor zowel videobellen als het sturen van berichten

✅ Toegankelijke software

✅ Snellader inbegrepen, waardoor u nooit lang hoeft te wachten voordat de batterij is opgeladen

✅ Uitgerust met 4 speakers, waardoor u van het beste geluid geniet

Nadelen SimTAB 5

❌ U kunt slechts 1 jaar gebruikmaken van de gratis helpdesk 


Bekijk meer productinformatie

4. Emporia

Bent u op zoek naar een Android tablet? De Emporia heeft veel in huis. Om te beginnen beschikt deze senioren tablet over een overzichtelijk menu. Dankzij de extra grote knoppen kunt u de tablet gemakkelijk bedienen, zonder dat u verdwaald raakt. Daarmee is de tablet speciaal ontwikkeld voor senioren die graag een serie kijken, beeldbellen of spelletjes spelen.

Beste Senioren Tablet  Review

Een ander hoogtepunt van de Emporia senioren tablet, is de bijgeleverde standaard. Deze standaard zorgt ervoor dat uw tablet rechtop blijft staan. Hierdoor kunt u de senioren tablet makkelijker bedienen en kunt u het beeld goed zien.

Ik heb bij één van mijn cliënten gezien hoe waardevol deze standaard is. Mijn client keek graag films, maar hij vond het lastig om zijn senioren tablet te blijven vasthouden. Zijn armen werden moe en zijn nek werd pijnlijk, doordat hij te veel omlaag keek. Dankzij de standaard kan mijn cliënt de tablet Emporia neerzetten en genieten van de spectaculairste films.

Voordelen Emporia

✅ Bijgeleverde standaard, waardoor u de tablet rechtop kunt neerzetten

✅ Android tablet, met een overzichtelijk gebruikerssysteem

✅ Voorzien van grotere bedieningstoetsen, waardoor u nooit hoeft te zoeken of de verkeerde toets indrukt

✅ Professionele uitstraling, waardoor het apparaat niet lijkt op een senioren tablet

Nadelen Emporia

❌ De senioren tablet is niet bestand tegen vocht of stof


Bekijk meer productinformatie

5. SeniorenTAB Combi

Vindt u of uw naaste het spannend om een senioren tablet te gebruiken? Dankzij de SeniorenTAB Combi wordt dit makkelijker. Voor ouderen ziet dit eruit als een traditionele huistelefoon. Maar in werkelijkheid is de tablet te gebruiken als zowel een telefoon als een tablet. Dit is één van de weinige senioren tablets met dit speciale hoogtepunt.

Beste Senioren Tablet  Review

Dankzij het overzichtelijke besturingssysteem, kunt u veel activiteiten ondernemen met de SeniorenTAB Combi. Zo is het mogelijk om uw naasten te bellen. Via de pictogrammen kunt u op de foto klikken en de juiste persoon bellen. Het is echter ook mogelijk om spelletjes te spelen, te Whatsappen en foto’s te ontvangen.

Ik zag bij mijn client dat hij het moeilijk vond om één van de senioren tablets te gebruiken. Ondanks de grote knoppen en software, was hij bang dat hij iets verkeerd zou doen. Maar dankzij de SeniorenTAB Combi pakt hij de tablet er gemakkelijker bij, zonder twijfels of angst.

Voordelen SeniorenTAB Combi

✅ U kunt de tablet óók als huistelefoon gebruiken, waardoor u niet in de war raakt met de apparaten

✅ U kunt de tablet óók als huistelefoon gebruiken, waardoor u niet in de war raakt met de apparaten

✅ De tablet is draadloos te gebruiken, waardoor u niet afhankelijk bent van een stopcontact

✅ Laagdrempelige manier van een senioren tablet gebruiken

✅ Professionele uitstraling

Nadelen SeniorenTAB Combi

❌ Het is niet mogelijk om foto’s of video’s te maken met de tablet


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste senioren tablet 2024

Ik heb verschillende merken tablets met u vergeleken en besproken. In uw eigen zoektocht bent u vast op zoek naar de beste tablet, wellicht voor uzelf of voor uw geliefde. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat de SeniorenTAB SA8W de beste senioren tablet is van dit moment.

Beste Senioren Tablet  Review

De SeniorenTAB SA8W tablet heeft grote toetsen en een overzichtelijk menu. Dit zorgt ervoor dat u snel de juiste app vindt om te gebruiken. U raakt niet langer verdwaald tussen de verschillende apps, die er eigenlijk niet toe doen. Daarnaast is deze tablet als één van de weinigen voorzien van 4G internet. Dit zorgt ervoor dat u overal kunt internetten, zonder dat u afhankelijk bent van Wifi. Door het compacte formaat kunt u de senioren tablet makkelijk mee nemen.


Bekijk meer productinformatie

Beste senioren tablet ervaringen en reviews

Bent u op zoek naar de beste tablet? U heeft een overzicht met 5 senioren tablets gekregen, met de daarbij horende informatie. Als u voor de beste keuze wilt gaan, kan het zinvol zijn om de ervaringen en reviews van andere gebruikers te lezen. Hieronder vindt u een overzicht.

SeniorenTAB SA8W review

Bent u op zoek naar een tablet, op basis van een Samsung Galaxy Tab? Met de SeniorenTAB SA8W geniet u van de bijkomende pluspunten. Daar zegt Vera het volgende over: “Ik vind het prettig dat de tablet over een 10.5 inch beeldscherm beschikt. Dit zorgt ervoor dat ik mijn programma’s comfortabel kan kijken en ik mijn familieleden op groot beeld kan zien”.

Beste Senioren Tablet  Review

SeniorenTAB S7XL review

Ook de SeniorenTAB S7XL heeft het menu en de software dat doet denken aan een Galaxy Tab. Jacqueline heeft goede ervaringen met de senioren tablet: “Ik ben erg blij dat ik de tablet heb aangeschaft, want met de bijgeleverde S Pen kan ik comfortabel schrijven en schrijf ik handmatig mijn mailtjes”.

SimTAB 5 review

Doordat de SimTAB 5 hetzelfde besturingssysteem heeft als Samsung, is het mogelijk om missende apps te downloaden in de Google Play Store. Maar ook het gebruik wordt als prettig ervaren. Mieke heeft de tablet voor haar moeder van 80 aangeschaft: “De bediening en handleiding van de tablet zijn zeer duidelijk te volgen. Ook werkt de tablet snel. Wat ik jammer vind, is het weerspiegelende scherm. Hierdoor is het toch lastiger om een programma te kijken bij daglicht”.

Emporia review

Doordat de Emporia is gebaseerd op een Galaxy Tab, kunnen veel gebruikers hiermee uit de voeten. Daan kocht de senioren tablet voor zijn vader en liet de volgende review achter: “Ik kocht de tablet voor mijn vader van 84. Een goede keuze, want dankzij deze tablet durft hij zijn eerste stapjes op het internet te zetten. Internetten gaat hem dankzij deze tablet goed af en hij vindt het zelfs leuk”.

SeniorenTAB Combi review

Met deze senioren tablet, wordt de stap om een senioren tablet te gebruiken makkelijk. Bovendien dient het apparaat ook als huistelefoon. Daar zegt Cor het volgende over: “Ik ben geen ervaren internetgebruiker. Maar dankzij de SeniorenTAB Combi pak ik mijn tablet er graag bij; door de picogrammen kan ik het nummer van mijn familieleden snel vinden en durf ik zelfstandig dingen op te zoeken op internet. De grotere bedieningsknoppen zijn erg fijn voor mijn verslechterde zicht”.

Beste Senioren Tablet  Review

Beste senioren tablets kopen checklist

Dankzij dit artikel, wordt u staat gesteld om een senioren tablet aan te schaffen. U heeft een beeld gekregen van de specifieke kenmerken en u kunt nu zelf beslissen welke variant aan uw wensen voldoet. Wilt u voorkomen dat u een verkeerde keuze maakt? Deze checklist gaat u daarbij helpen.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is alleszeggend over het gebruiksgemak. Als deze niet overzichtelijk of gebruiksvriendelijk is, wordt het voor u of uw geliefde moeilijker om de tablet te gebruiken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kijk daarom als eerste naar het besturingssysteem. Is het makkelijk om tussen de apps te navigeren? Staan er niet te veel apps op?

Het is een aanrader om voor een tablet te kiezen die gebaseerd is op een Samsung Galaxy Tab. Bij deze software is de bediening eenvoudig. Ik heb gezien dat het gebruikersplezier daardoor groter wordt.  

Grote knoppen

Veel senioren krijgen last van verslechterd zicht of van een verminderende mobiliteit. Daardoor kan het lastig zijn om de kleine knopjes of pictogrammen van een tablet te besturen. Kijk daarom uit naar een senioren tablet, die is voorzien van grotere knoppen en een bijhorend lettertype. Dit maakt het gebruik gemakkelijker en eveneens plezierig.

Prijs van de tablet

Dit is een persoonlijk uitgangspunt. Wat bent u bereid om uit te geven aan een Galaxy Tab voor senioren? In dit geval is een duurder exemplaar niet per direct beter. Het is vooral belangrijk dat de tablet voldoet aan uw wensen of die van uw geliefde.

Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat de tablet 4G internet heeft? Of hecht u meer waarde aan een luxe geluidssysteem. Bepaal eerst uw budget en controleer daarna of er een tablet beschikbaar is binnen deze prijsklasse. Dit is eveneens een makkelijke manier om tot de beste keuze te komen.

Beste Senioren Tablet  Review

Snelladen

Denkt u veelvoudig gebruik te maken van de tablet? Dan heeft u veel baat bij een exemplaar waarbij snelladen een mogelijkheid is. Dit zorgt ervoor dat uw Samsung Galaxy Tab binnen een mum van tijd is opgeladen, waardoor u niet lang hoeft te wachten voordat het apparaat is opgeladen.

De SimTAB 5 is hier een goed voorbeeld van. Ikzelf raak zeer gefrustreerd als ik lang moet wachten op een volle accu. Voor mij persoonlijk, is snelladen een geweldige oplossing.

Ondersteunende apps

Een Samsung Galaxy Tab voor senioren is meestal voorzien van een aantal standaard apps. Daarbij is het mogelijk om slechts een beperkt aantal apps te downloaden. Dit zorgt ervoor dat u of uw naaste het overzicht niet kwijtraakt tussen het brede aanbod. Zo geniet u van een beperkter menu.

Wellicht zijn er een aantal apps die u wenst te gebruiken. Bijvoorbeeld internetbankieren of een zorg-app. Als u dit wilt, is het handig om te controleren of de tablet dit ondersteund. Zo voorkomt u onder aan de streep teleurstellingen en heeft u al uw documenten overzichtelijk bij de hand. Dit is ook voor uw familie of hulpverleners een uitkomst.

Kwaliteit en afmeting van het beeldscherm

Met een Samsung Galaxy Tab voor senioren kunt u verschillende kanten op. De één gebruikt de tablet voor spelletjes, terwijl de ander liever foto’s maakt of bekijkt. Het beeldscherm is in alle gevallen een belangrijk aspect. Als u bijvoorbeeld veel films of programma’s kijkt, heeft u veel baat bij een groter beeldscherm.

De SeniorenTAB SA8W heeft bijvoorbeeld een 10.5 inch beeldscherm, waardoor u geniet van een geweldige kijkervaring. Ik heb gezien dat senioren een groter beeldscherm waarderen. Hierdoor zijn zelfs ondertitelingen goed te lezen.

Communicatiemogelijkheden

Tot slot raden we u aan om te kijken naar de communicatiemogelijkheden. Wilt u in contact blijven met uw familie via de Samsung Galaxy Tab? Bekijk of het gewenste communicatiemiddel wordt ondersteund door de tablet. Zo gebruiken veel mensen WhatsApp, maar het zou ook kunnen dat u liever gebruikmaakt van beeldbellen of de mail.

Wilt u de mail zelf typen of lijkt het u leuk om een pen te gebruiken? Als u dit wenst, bekijk dan of een pen er standaard bij zit. De SeniorenTAB S7XL heeft een bijhorende S Pen, waardoor uw handschrift automatisch wordt vertaald in een lettertype. Ik heb gezien dat cliënten dit aspect zeer waarderen. Dit brengt ze terug naar vroeger.

Bent u opzoek naar nog meer hulpmiddelen voor uw veiligheid?

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven nog meer in te richten op de toekomst? Vindt u uw veiligheid ook zo belangrijk? Er bestaan allerlei hulpmiddelen op het gebied van Domotica en Valpreventie.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een bewegingssensor (bewegingslamp of bewegingsmelder), dwaaldetectie of GPS tracker. Andere domotica op het gebied van overzicht en structuur is een dementieklok, ook wel seniorenklok, datumklok of klok met dag en datum genoemd. Ook kunt u denken aan hulpmiddelen als automatische gordijnen of elektrische gordijnen, deze slimme gordijnen zorgen ervoor dat u niet in krappe hoeken hoeft te komen. Een slide review schreef ik, mocht u interesse hebben lees dan verder.

Het kan zijn dat u zo diep slaapt door het gebruik van een slaaprobot dat u ‘s morgens niet tijdig wakker wordt om de thuiszorg of uw visite binnen te laten, dan is een sleutelkluis aan te raden. Met een personenalarmering komt een sleutelkastje ook goed van pas. Andere opties zijn een seniorentelefoon, alarmhorloge, Alarmknop, SOS knop en paniekknop. En om letsel na een val te voorkomen is een heupairbag goed geschikt.

Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Senioren Tablet  Review

Meest gestelde vragen over een goede senioren tablet

Aan de hand van dit artikel, kunt u een senioren tablet aanschaffen. Ik heb geprobeerd om uw vragen te beantwoorden. Mist u nog een antwoord of bent u nog op zoek naar een bepaalde vraag? Hieronder neem ik de meest gestelde vragen met u door.

Wat is de beste senioren tablet?

Er is geen feitelijk antwoord op deze vraag. Dit ligt namelijk aan uw eigen wensen of die van uw naaste. Het is belangrijk dat een tablet voldoet aan uw voorkeuren en alle specificaties heeft die u wenst. Maar als ik een advies mag geven, is de SeniorenTAB SA8W de beste senioren tablet.
Deze tablet heeft hetzelfde besturingssysteem als de Samsung Galaxy Tab, waardoor de bediening vriendelijk en overzichtelijk is. Bovendien kunt u gebruikmaken van 4G internet en zijn de pictogrammen, lettertypes en de knoppen vergroot. Mocht u last hebben van verminderd zicht of een verminderende mobiliteit, kunt u nog steeds gebruikmaken van de tablet.

Wat zijn de kosten van een senioren tablet?

Dat ligt aan de tablet. Iedere tablet heeft een andere prijsklasse. In de meeste gevallen kost een senioren tablet tussen de €200 en €800. Ik raad u aan om vooral rekening te houden met uw wensen. Het is belangrijk dat de tablet daaraan voldoet. Door van tevoren een persoonlijk budget vast te stellen, wordt uw zoektocht gemakkelijker en kunt u kijken of er een tablet is die daarbij past.

Wat is belangrijk bij een senioren tablet?

Vooral het besturingssysteem is een belangrijk aspect. Als deze niet overzichtelijk of gebruiksvriendelijk is, dan wordt het voor u of uw naaste moeilijk om de tablet te gebruiken. Ook de grootte van de pictogrammen, de knoppen en het lettertype is een punt van aandacht. Bij veel senioren verslechtert het zicht, waardoor het lastiger wordt om de informatie op de tablet te volgen.

Voor wie is een senioren tablet geschikt?

Er is geen vereiste doelgroep voor een senioren tablet. Uiteraard is dit een uitkomst voor senioren boven de 65 jaar. De tablets kunnen echter ook een uitkomst bieden voor personen waarbij het zicht is verslechterd of geen ervaring hebben met het internet. Aangezien senior tablets er als traditionele tablets uitzien, is drempel zeer laag.

Waar kan ik een senioren tablet kopen?

Dit wordt over het algemeen op het internet gedaan. Het aanbod is breed en u krijgt een duidelijk overzicht van alle specificaties. Bovendien worden alle pluspunten opgesomd, waardoor een direct beeld krijgt van alle voordelen.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2024 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Senioren Tablet | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter