In dit artikel

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Beste Scootmobiel 3 Wielen | Review (2024) | 4x Test!

In dit artikel

Een scootmobiel met 3 wielen is een geweldige oplossing als u slecht ter been bent. Dankzij het apparaat is het mogelijk om te verplaatsen, zonder al te veel beperkingen. Dit zorgt ervoor dat u uzelf niet langer beperkt voelt of afhankelijk van anderen bent.

Nu zijn er verschillende varianten, die ieder aan andere behoefte voldoen. Een scootmobiel met 3 wielen is wendbaarder, manoeuvreert gemakkelijker en heeft een kleine draaicirkel. Ik heb gezien dat dit bij een scootmobiel met vier wielen lastiger gaat. In dit blogbericht worden de beste vergeleken.

Kort samengevat:

Ik heb de Solo 3 verkozen als de beste scootmobiel met drie wielen. Dit product staat gespreid betalen toe en is bovendien uiterst geschikt bij rug- en gewrichtsklachten.

Scootmobiel 3 wielen vergelijken: Hoe doen we dat?

Dit type scootmobiel vergelijken we op basis van een aantal aspecten. Wanneer u een 3-wiel scootmobiel zoekt, is het verstandig om rekening te houden met extra stabiliteit, beenruimte en met de km topsnelheid. In het restant van dit artikel wordt dit uitgebreid belicht en besproken.

Beste scootmobiel met 3 wielen keuzehulp

ProductAdviesprijsActieradiusBelangrijkste eigenschap
1.Solo 3€8195Maximaal 70kmDubbele vering
2.Orion Metro 3€319930 – 60 kmRemsysteem in bochten
3.Pride Victory Luna€3995Maximaal 50kmBesturingssysteem is prettig
4.Trophy 6€499540 – 60kmComfortabele handvatting aan het stuur

1. Solo 3

Bent u op zoek naar een type scootmobiel, die geschikt is voor chronische pijnklachten? De Solo 3 acht ik uiterst geschikt. Ik ben vooral enthousiast over de dubbele vering. Deze zorgt er namelijk voor dat de wielen stabiel op de grond blijven staan, zelfs op oneffen terrein. Dit aspect maakt, dat de client  ontspannen en zonder angst op pad kunt.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Als het gaat om een scootmobiel kopen, is het ook belangrijk om rekening te houden met het bedieningspaneel. Hierin komt de Solo 3 u tegemoet, aangezien het mogelijk is om het apparaat met slechts één hand te besturen. Dit maakt het eveneens een betrouwbare scootmobiel.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Dat het apparaat drie wielen heeft, doet verder niets af aan de veiligheid. Dankzij de instelbare snelheidsbegrenzer voor in de bochten zijn noodstoppen niet langer nodig. Ook hoeft u niet bang te zijn dat u plotseling hard moet remmen voor een té scherpe bocht. Mijn client gaf namelijk aan dat zij angstig was om de bochten door te rijden. Ze was bang dat ze te veel gas zou geven en dat de drie wielen om zouden vallen. Dankzij de snelheidsbegrenzer stapt ze nu zelfverzekerd en zonder angst in de scootmobiel met 3 wielen.

Voordelen Solo 3

✅ Gespreid betalen is mogelijk;

✅ Uiterst geschikt voor pijn- en gewrichtsklachten;

✅ Instelbare snelheidsbegrenzer, waardoor de cliënt nooit te hard door de bochten gaat;

✅ Een 18 km topsnelheid, maakt dat u mooie tochten kunt maken naast uw partner die fietst;

✅ Het bedieningssysteem is makkelijk, waardoor het mogelijk is om het apparaat met één hand te bedienen.

Nadelen Solo 3

❌ Het apparaat is wat minder geschikt voor hele grote afstanden.


Bekijk meer productinformatie

2. Orion Metro 3

Bent u speciaal op zoek naar een 3-wiel scootmobiel, maar bent u wel angstig voor valgevaar of scherpe bochten? Dan adviseer ik u om eens te kijken naar de Orion Metro 3. Dit is een driewiel scootmobiel met geweldige specificaties. Eén daarvan is het ingebouwde remsysteem. Dit systeem voorkomt dat u te hard of te scherp door de bochten rijdt. Het apparaat remt automatisch af.

Ik kan ook melden dat de Orion Metro 3 zeer gebruiksvriendelijk en ergonomisch is. Deze robuuste scootmobiel zorgt ervoor dat u gemakkelijk in- en uit kunt stappen, zonder al te veel moeite. Wanneer u minder mobiel bent, is dat een extra groot pluspunt.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

De moderne kleur rood is ook geen onbelangrijk aspect, want daarmee krijgt het apparaat een stijlvolle en unieke uitstraling. Ik heb gemerkt dat dit de drempel om een 3 wiel scootmobiel te gebruiken verlaagd voor cliënten. Eén van mijn cliënten kreeg er zelfs complimenten over en dat maakte haar een stuk zelfverzekerder. Het maximale draaggewicht van de Orion Metro 3 bedraagt 136 kilogram en dat betekent dat deze 3 wiel scootmobiel voor een brede doelgroep geschikt is.

Voordelen Orion Metro 3

✅ Stijlvolle kleur, waardoor de drempel lager ligt om het apparaat te gebruiken;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 136 kilogram;

✅ Ergonomisch stuur, waardoor u het apparaat comfortabel kunt besturen;

✅ Ingebouwd remsysteem, waardoor u nooit te hard of te scherp door de bochten gaat.

Nadelen Orion Metro 3

❌ De scootmobiel heeft geen km topsnelheid, deze gaat slechts 12 km topsnelheid per uur.


Bekijk meer productinformatie

3. Pride Victory Luna

Wilt u een scootmobiel met drie wielen aanschaffen, maar vindt u het wel belangrijk dat het apparaat een prettig besturingssysteem heeft? Rekening houdend met uw wensen, ben ik zeer te spreken over de Pride Victory Luna.

Het deltastuur van de Pride Victory Luna is voorzien van zacht en comfortabel foam. Dit betekent dat het stuur niet in uw handen snijdt en gemakkelijk vasthoudt. De scootmobiel heeft nog een pluspunt; namelijk de extra kleine draaicirkel van 100 centimeter. Dankzij deze kleine draaicirkel, wordt de 3 wiel scootmobiel extra wendbaar en is daardoor in te zetten is voor verschillende activiteiten.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Mijn cliënten vinden dit vooral handig in kleine en smalle ruimtes. Een kleinere draaicirkel is bijvoorbeeld essentieel in een supermarkt of een winkel. Ik heb gemerkt dat cliënten daardoor eerder de winkel durven te betreden, want ze zijn minder bang dat ze iets omgooien of ergens tegenaan rijden. Dankzij de snelheidsbegrenzer, rijdt de scootmobiel nooit te hard door de bochten. Ik kan de Pride Victory Luna daardoor van harte aanraden. 

Voordelen Pride Victory Luna

✅ Het stuur houdt prettig vast dankzij het comfortabele foam;

✅ Extra wendbaar;

✅ Met een 15km topsnelheid kunt u prima met uw partner mee rijden;

✅ Geschikt voor kleine ruimtes of een smalle gang;

✅ Actieradius van 50 kilometer.

Nadelen Pride Victory Luna

❌ De scootmobiel is lastiger te besturen als u maar één hand kan gebruiken.


Bekijk meer productinformatie

4. Trophy 6

De Trophy 6 is een opvallende verschijning. De scootmobiel is echter wel uitermate geschikt voor de dagelijkse gang van zaken. Zo kunt u er boodschappen mee doen, maar het is ook mogelijk om wat langere afstanden af te leggen.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het prettige stuur van de 3 wiel scootmobiel Trophy 6. De gashendel van het apparaat bevindt zich aan de achterkant van het stuur, waardoor u uw hand niet in een gekke of oncomfortabele hoek hoeft te draaien. Dit betekent dat de handomvatting ontspannen is.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Een groot pluspunt als u kampt met gewrichtspijn of een verminderende handmotoriek. Eén van mijn clienten kon zijn handen minder goed gebruiken. Hij vond het daardoor lastig om een scootmobiel te vinden die paste bij zijn behoeften. Dankzij deze 3 wiel scootmobiel kan hij nu zorgeloos op pad. Daarmee is de Trophy 6 een geschikte keuze voor zeer uiteenlopende mobiliteitsproblemen.

Voordelen Trophy 6

✅ Gashendel aan de achterkant van het stuur, waardoor de handomvatting ontspannen is;

✅ Geschikt voor langere afstanden;

✅ Sluit bij zeer uiteenlopende mobiliteitsproblemen aan;

✅ De 15km topsnelheid kunt u het beste mee in uw plaats verplaatsen en boodschappen mee doen;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 160 kilogram.

Nadelen Trophy 6

❌ De scootmobiel is wat robuuster en kan daardoor wat imponerend overkomen. Daarbij is het apparaat niet extra wendbaar.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste scootmobiel 3 wielen 2024

Uit de vergelijking is duidelijk naar voren gekomen, dat de Solo 3 de beste 3 wiel scootmobiel is. Ik ben vooral te spreken over de dubbele vering. Juist dit aspect zorgt ervoor dat de schokken worden gedempt en de wielen stevig op de grond blijven staan, zelfs op oneffen terrein. Dit zorgt voor extra stevigheid en maakt het een betrouwbare scootmobiel.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Bent u angstig in de bochten? De Solo 3 is opnieuw onderscheidend dankzij de instelbare snelheidsbegrenzer. Deze toevoeging voorkomt dat de scootmobiel te hard door de bochten gaat en daarmee is de scootmobiel uitermate geschikt voor een brede doelgroep. Mijn cliënten stappen zorgeloos in deze 3 wiel scootmobielen.


Bekijk meer productinformatie

Beste scootmobiel 3 wielen ervaringen en reviews

Een scootmobiel kopen gaat niet over één dag ijs. Het is belangrijk om een betrouwbaar apparaat te kiezen, dat voldoet aan de wensen en doet wat het belooft. Het kan echter lastig zijn om hier achter kopen. Daarom kan het helpend zijn om de ervaringen en reviews te bekijken. Hieronder leest u meer hierover.

Solo 3 review

De Solo 3 review is een geschikte 3 wiel scootmobiel voor lichamelijke klachten en mobiliteitsproblemen. De snelheidsbegrenzer voorkomt hoge snelheden in de bochten en is daardoor een uiterst veilige keuze, voor een brede doelgroep.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Orion Metro 3 review

Het ingebouwde remsysteem van de Orion Metro 3 voorkomt té hoge snelheden en kan daardoor veel angst en onzekerheid wegnemen. Deze 3 wiel scootmobiel heeft een rode kleur en kan daardoor het rijplezier vergroten. Iedereen vindt het leuk om zich in een stijlvol apparaat te verplaatsen.

Pride Victory Luna review

De Pride Victory Luna is een geweldige 3 wiel scootmobiel op het vlak van wendbaarheid. De scootmobiel heeft een kleine draaicirkel van 100 centimeter en is daardoor erg wendbaar. Dit is bijvoorbeeld in de supermarkt een groot pluspunt als u het juiste gangpad wilt insturen. Deze scootmobiel accessoires maken het een geweldige keuze.  

Trophy 6 review

Heeft u een verminderende mobiliteit in uw handen? Dan is de Trophy 6 een geweldige 3 wiel scootmobiel om aan te schaffen. De gashendel zit aan de achterkant van het stuur en daardoor hoef u uw handen niet in een bepaalde hoek te draaien. Dit zorgt ervoor dat de scootmobiel uiterst geschikt is voor de langere afstanden.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

3 Wiel scootmobiel kopen checklist

Wilt u de beste a merken kiezen? Dan is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar een 3 wiel scootmobiel. Het is van belang dat het apparaat aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften. Om dit inzichtelijk te krijgen, heb ik een checklist samengesteld met daarin een aantal aandachtspunten. 

Het doel

Vaak is het doel van een 3 wiel scootmobiel duidelijk. Deze wiel scootmobielen verminderen de afhankelijkheid en zorgen ervoor dat u uzelf gemakkelijk kunt verplaatsen. Het is echter wel belangrijk om vast te stellen waar u de 3 wiel scootmobiel voor wilt gebruiken.

Wilt u lange afstanden afleggen of gaat het om dagelijkse bezigheden, zoals het doen van boodschappen? Uitgaande van dat laatste, is een kleinere draaicirkel aan te raden, zodat u in kleine ruimtes kunt manoeuvreren. Deze kan overal mee naartoe.

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Rembeveiliging

In een 3 wiel scootmobiel rijden kan spannend zijn en zorgen voor angst. Dat heb ik vaker gezien bij mijn cliënten en dat is niet vreemd. Veiligheid staat altijd voorop. Kijk daarom naar een ingebouwde rembeveiliging. Deze functie zorgt ervoor dat de scootmobiel automatisch afremt, bijvoorbeeld in een scherpe bocht. Dit maakt dat u ontspannen en probleemloos in de scootmobiel kunt rijden.

Leer met het apparaat omgaan

Wilt u voor het eerst een 3 wiel scootmobiel kopen? Het is eerst belangrijk om met het apparaat te leren omgaan. Dit neemt een stuk spanning weg en het zorgt ervoor dat u in iedere denkbare situatie op de juiste manier kunt ingrijpen. Van tevoren een aantal rijlessen nemen is geen verkeerd idee. Dit kan aangegeven worden bij bijvoorbeeld een ergotherapeut. 

Ik raad mijn cliënten altijd aan om aan enkele rijlessen deel te nemen. Ik heb gemerkt dat zij na de lessen meer kennis hebben over de 3 wiel scootmobiel en dit heeft voor meer zelfverzekerdheid gezorgd. Zij weten nu te anticiperen op iedere situatie.

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het zitten?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook voor hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het land van de scootmobiel is er veel keuze. Zo kunt u kiezen uit een gewone scootmobiel of zelf een scootmobiel met 3 wielen, 4 wiel scootmobiel, 5 wiel scootmobiel of zelfs een opvouwbare scootmobiel. Deze is ook gemakkelijk in de auto mee te nemen.

Een andere optie is een scootmobielfiets, dan kunt u het elektrisch rijden en fietsen afwisselen, zodat uw benen ook nog in beweging blijven. Wilt u een scootmobiel kopen? Houdt dan ook rekening met het afsluiten van een scootmobielverzekering en de accessoires die u wellicht nodig hebt. Een stokhouder scootmobiel of rollator houder scootmobiel zijn erg handig om over na te denken.

Ook op het gebied van Zelfzorg en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt. Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!

Meest gestelde vragen over beste 3 wiel scootmobielen

Een 3 wiel scootmobiel is om verschillende redenen een goed idee. Deze zijn erg wendbaar en stabiel. Hoewel wordt beweerd dat vier wielen stabieler zijn, hoeft dat in de praktijk niets uit te maken. Zit u nog steeds met vragen? Hieronder heb ik de meest gestelde vragen over een 3 wiel scootmobiel beschreven.

Wat is de beste scootmobiel 3 wielen?

Ik heb de Solo 3 verkozen als de beste scootmobiel met 3 wielen. Deze 3 wiel scootmobiel voorkomt, dankzij de snelheidsbegrenzer, dat men te snel of te scherp door de bochten gaat. De snelheid wordt letterlijk afgeremd en daarmee is deze scootmobiel een veilige keuze. De dubbele vering zorgt ervoor dat de scootmobiel stabiel en comfortabel zit.

Waar moet u op letten bij het kopen van een scootmobiel met 3 wielen?

Een 3 wiel scootmobiel kopen vergt de nodige aandacht en oplettendheid. Zo is het in eerste instantie aan te raden om een aantal rijlessen te nemen voor het apparaat met drie wielen. Tijdens deze lessen leert men de scootmobiel te besturen en om te gaan met iedere denkbare situatie. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de snelheid, stabiliteit, snelheidsbegrenzer en comfort van het stuur.

Wat kost de beste scootmobiel 3 wielen?

Dat is afhankelijk van het type 3 wiel scootmobiel. Het hangt af van de specificaties en van het merk. Zo zijn er bijvoorbeeld a merken te vinden op de markt. Een goede scootmobiel met drie wielen kost in het algemeen tussen de € 2500 en € 9000. Dit is slechts een schatting.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor een scootmobiel met 3 wielen?

Scootmobiel accessoires variëren sterk afhankelijk van het model en de individuele behoeften van de gebruiker. Ze kunnen variëren van manden voor het opbergen van persoonlijke spullen, regenhoezen om de scootmobiel droog te houden, tot houders voor zuurstofflessen of krukken. Het is altijd aan te raden om bij de dealer te vragen naar de beschikbare accessoires voor de specifieke scootmobiel die u op het oog heeft.

Wat zijn de voordelen van een robuuste scootmobiel met 3 wielen?

Een robuuste scootmobiel met 3 wielen biedt meerdere voordelen. Ten eerste zorgt de stevige constructie voor extra stabiliteit, wat de veiligheid van de gebruiker ten goede komt. Daarnaast zijn deze scootmobielen meestal ontworpen om zowel binnen als buiten te gebruiken, en kunnen ze verschillende terreinen aan. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruikers die vaak onderweg zijn of die in een omgeving wonen met gevarieerd terrein.

Is een scootmobiel met drie wielen geschikt voor gebruik in kleine ruimtes?

Ja, een scootmobiel met 3 wielen is vaak een uitstekende keuze voor gebruik in kleine ruimtes dankzij de kleine draaicirkel. Deze scootmobielen kunnen gemakkelijk manoeuvreren in smalle gangen en andere beperkte ruimtes, wat ze bijzonder handig maakt voor binnengebruik of voor bezoek aan winkels en andere openbare ruimtes.

Hoe snel kan een scootmobiel met 3 wielen rijden?

De topsnelheid van een scootmobiel met 3 wielen kan variëren afhankelijk van het model, maar de meeste kunnen snelheden bereiken tussen 6 en 12 km per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat de maximale snelheid ook afhankelijk is van andere factoren, zoals het gewicht van de gebruiker en het terrein.

Is het mogelijk om een gratis proefrit te maken met een scootmobiel met 3 wielen?

Ja, veel dealers van scootmobielen bieden de mogelijkheid tot een gratis proefrit. Dit geeft potentiële kopers de kans om het gevoel van de scootmobiel te ervaren en te zien of deze aan hun behoeften voldoet voordat ze tot aankoop overgaan. Het is altijd aan te raden om een proefrit te maken voordat u een scootmobiel aanschaft, om zeker te zijn van uw keuze.

» Referenties

1. Michal Isaacson, Dov Barkay. (2020). Mobility scooters in urban environments: A research agenda. J Transp Health, 18, 100917.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7425546/

2. Roselle Thoreau. (2015). The impact of mobility scooters on their users. Does their usage help or hinder?: A state of the art review. J Transp Health, 2(2), 269–275.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4510203/

» Referenties

Conclusie beste scootmobiel 3 wielen 2024

Beste Scootmobiel 3 Wielen Review 4x Test!
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Scootmobiel 3 Wielen | Review (2024) | 4x Test!

Laat een reactie achter