In dit artikel

Beste Rolstoel Review

Beste Rolstoel | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een nieuwe rolstoel kopen, maar weet u niet wat de beste rolstoel is? Er zijn allerlei soorten rolstoelen te koop. Om te bepalen welke de beste is voor uw situatie, heb ik een rolstoelen test gedaan. In mijn werk als ergotherapeut maak ik – Anouk – namelijk allerlei situaties mee en zie ik verschillende soorten rolstoelen voorbijkomen. Ik neem u graag mee in dit artikel over de beste rolstoelen!

Kort samengevat:

De beste rolstoel van 2024 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Rolstoelen vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste rolstoel is, heb ik gelet op verschillende factoren. Elk type rolstoel heb ik onderworpen aan een rolstoel test. Ik heb hierbij gelet op kwaliteit, functionaliteiten, gebruiksgemak en klantbeoordelingen. De reviews en ervaringen van andere mensen zijn namelijk net zo interessant! Ook keek ik naar de prijs van elke rolstoel.

Beste rolstoel Keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschapGewicht rolstoelZitbreedtesMax kg
1. Excel G-Lite€329Opvouwbaar12kg45cm &50cm113
2. G-Logic€424Te personaliseren & lichtgewicht11,5kg45cm &50cm113
3. Travixx€499Lichtgewicht12kg45cm113
4. G-Eco +€399Extra comfort19,9kg40cm & 50cm130
5. G Explorer€537Extra comfort voor buiten12,5kg45cm &50cm115

1. Excel G Lite

Excel G Lite is de beste opvouwbare rolstoel van dit moment. Het is een rolstoel die licht van gewicht is en een ook nog eens opvouwbaar. U neemt hem daardoor gemakkelijk mee, want hij past gewoon in de auto of bus. Heeft u uw rolstoel alleen in bepaalde situaties nodig? Dan is dit een aanrader. U kunt hem bovendien in twee zitbreedtes kopen: 45cm of 50cm. U berekent de juiste zitbreedte door uw heupbreedte + 4cm te doen. Wilt u een van de Excel G Lite rolstoelen kopen? Weet dan dat het maximale gebruikersgewicht 113kg is. De afmetingen van de rolstoel zijn 108x95x15cm. De zitdiepte is standaard 42cm.

Beste Rolstoel  Review

Excel G Lite wordt geleverd met anti-tip wielen. Door die te monteren, voorkomt u dat de rolstoel achterover kiept. Een geschikte rolstoel kopen draait natuurlijk om veiligheid. Bij dit model zit dat helemaal goed! Wilt u een lichtgewicht rolstoel kopen die zeer wendbaar is? Ook in dat geval zijn deze rolstoelen aan te raden. Hobbels, drempels en stoepen zijn geen enkel probleem voor de Excel G Lite. Dat komt door de grotere achterwielen en kleinere wielen aan de voorkant. Bovendien zijn de armsteunen verstelbaar en zitten er luchtkussentjes in de rugleuning voor extra comfort.

De Excel G Lite rolstoel is een inklapbare rolstoel die u gemakkelijk meeneemt. Hij weegt namelijk maar 12kg. Als u de rolstoel mee wilt nemen, klap dan de rugsteun in, haal de voetsteunen los om de rolstoel in te klappen en u kunt lekker op pad gaan. Ik merk dat mijn klanten het de ideale reisgenoot vinden, zowel voor korte afstanden als voor lange afstanden. Daarbij geeft deze basic rolstoel toch optimaal comfort dankzij de grote achterwielen, zitbekleding, rugmat en voetsteunen. Dat is meer dan je van een standaard rolstoel verwacht!

Voordelen Excel G Lite

✅ Moderne lichtgewicht rolstoel met anti-tip wielen voor extra veiligheid;

✅ Inclusief rugmat, zitbekleding en voetsteunen;

✅ De remmen en armleuningen zijn verstelbaar van deze duwrolstoel;

✅ Kan gebruikt worden als duwrolstoel, maar kan ook gebruikt worden om uzelf voort te bewegen;

✅ De rolstoel beschikt over een gordel en trapdop;

✅ Opvouwbare rolstoel kopen tegen een mooie prijs? Kies dan voor Excel G Lite.

Nadelen Excel G Lite

❌ U heeft maar 14 dagen de tijd om te retourneren als deze rolstoel niet ideaal voor u is.


Bekijk meer productinformatie

2. G-Logic

De volgende rolstoel is de G-Logic. Dit lichtgewicht model is gemaakt van aluminium en weegt 11,5kg. De zitbreedte kunt u zelf kiezen: 40 of 50cm. De zitdiepte is 42cm en de zithoogte is standaard 54cm. Dit model handbewogen rolstoel heeft afneembare voetsteunen en afneembare achterwielen. Het maximale gebruikersgewicht is 113kg.

Beste Rolstoel  Review

Rolstoel G-Logic is een rolstoel die helemaal naar uw wens aan te passen is. Tijdens het bestellen kunt u kiezen uit 3 framekleuren en 4 kleuren voor de bekleding. Zo maakt u hem niet alleen precies zoals u wilt, maar ook nog eens vrij uniek ten opzichte van andere rolstoelen. De kans dat iemand exact dezelfde rolstoel en dan ook nog in dezelfde kleuren kiest als u, is niet zo groot.

Wanneer ik mijn klanten vraag wat zij vinden van de G-Logic ten opzichte van een groot assortiment rolstoelen, dan benoemen zij vooral dat deze rolstoelen te personaliseren zijn. Een rolstoel aanschaffen is niet per se het leukste om te doen, maar door er uw eigen draai aan te geven wordt het zeker leuker. En op die manier kan G-Logic rolstoel goed aansluiten op uw persoonlijke wensen. Verder geven de grote achterwielen een veilig gevoel en is het handig dat de voetsteunen eraf gehaald kunnen worden wanneer u niet geduwd wordt. Bovendien zit er 2 jaar garantie op dit type rolstoelen, wat heel prettig is.

Voordelen G-Logic (lichtgewicht rolstoel)

✅ Rolstoel met grote achterwielen (grote wielen bieden meer ondersteuning en een veilig gevoel);

✅ Helemaal te personaliseren qua kleuren (dat kan niet bij iedere rolstoel);

✅ U heeft keuze uit 2 zitbreedtes;

✅ Het lichte gewicht maakt dit type rolstoelen gemakkelijk mee te nemen;

✅ Voetsteunen en achterwielen zijn afneembaar wanneer u deze niet gebruikt;

✅ U krijgt 2 jaar garantie op deze rolstoelen en er geldt een retourbeleid van 28 dagen.

Nadelen G-Logic

❌ Dit model is niet in een showroom te bekijken, dus u kunt hem alleen online bestellen (gelukkig wel met retourmogelijkheden);

❌ Andere rolstoelen uit deze test lijken toch een stuk comfortabeler.


Bekijk meer productinformatie

3. Travixx Comfort Lite

De volgende in het rijtje beste rolstoelen is Travixx Comfort Lite. Wilt u een rolstoel kopen die niet zoveel weegt, dan is dit een interessant model. Hij weegt namelijk slechts 12kg en heeft een moderne uitstraling. Dat doet overigens niets af aan de veiligheid en het comfort van deze lichtgewicht rolstoel. De Travixx Comfort Lite rolstoel is gemaakt van aluminium en kan een maximaal gebruikersgewicht van 113kg dragen. Geschikt voor gebruikers met een lengte van 160cm tot 190cm. Verder beschikt de rolstoel over 7 inch voorwielen en 24 inch CFL (afneembare) achterwielen. De afmetingen zijn 102x65x90cm, de zitbreedte is 45cm en de zitdiepte is 42cm.

Beste Rolstoel  Review

Dankzij de anti-tip wielen loopt u geen risico om zomaar achterover te vallen. Ook niet wanneer u een stoepje opgaat of hobbels in de weg trotseert. Veiligheid staat bij Travixx Comfort Lite rolstoelen voorop. Dat blijkt ook uit het feit dat deze rolstoel slechts drie spaken in de wielen heeft. Daardoor kan er niets tussenkomen. Dankzij Travixx Comfort Lite behoudt u de vrijheid om te gaan waar u wilt, zelfs wanneer u minder mobiel bent.

Er zijn natuurlijk veel soorten rolstoelen te koop, maar Travixx biedt u alles in één. Het is een lichte rolstoel, maar tegelijkertijd een opvouwbare rolstoel (inklapbare rolstoel). Dit hulpmiddel is ook geschikt voor taxivervoer (dus als rolstoeltaxi). Mijn klanten vinden dit model zelfs het meest geschikt voor lange afstanden, vooral doordat hij opvouwbaar is en een fijne rugleuning en softwielen heeft. Gaat u voor zwartblauwe bekleding of liever voor zwart met wit? Voorbeelden hiervan vindt u op de website.

Voordelen Travixx (Opvouwbare rolstoel)

✅ Wordt geleverd met twee anti-tip wielen en trapdoppen;

✅ De soft wielen gaan lang mee en hebben een goede demping;

✅ Rolstoel die licht van gewicht is en een opvouwbaar frame heeft (ideaal voor als u de rolstoel mee wilt nemen onderweg of op reis);

✅ In hoogte verstelbare armleuningen en voetsteunen;

✅ Met afneembare grote wielen aan de achterkant (de grotere achterwielen kunnen namelijk met vervoeren onhandig zijn);

✅ De voetsteunen zijn afneembaar, waardoor u de rolstoel gemakkelijk meeneemt in de auto of taxi;

✅ Opvouwbare rolstoel met ergonomische handvatten zodat u ook veilig en comfortabel geduwd kunt worden.

Nadelen Travixx

❌ U heeft maar 14 dagen de tijd om te retourneren als deze rolstoel niet ideaal voor u is;

❌ Er is maar 1 model in 1 kleur, dus niet te personaliseren.


Bekijk meer productinformatie

4. G-Eco+

Heeft u een rolstoel nodig waar u zelf lekker in zit, maar die ook comfortabel is voor uw begeleider? Dan kunt u deze G-eco rolstoel kopen. Deze rolstoelen zijn namelijk naar wens in te stellen: met verschillende zitbreedtes en diverse hoogtes voor de handvatten. Deze rolstoel weegt 19,9kg en kan een gebruikersgewicht van maximaal 130kg aan. De afmetingen (lengte X hoogte) zijn 107x90cm. De breedte is de zitbreedte (40cm of 50cm) + 20cm extra. De zitdiepte is 43cm bij beide modellen.

Beste Rolstoel  Review

Het fijne aan de G-eco licht gewicht rolstoel, is dat hij naar uw persoonlijke voorkeuren kan worden afgesteld. Zo zijn de handvatten in hoogte verstelbaar en kunt u de lengte en hoek van de voetsteunen ook veranderen. De armsteunen kunnen eventueel worden weg geklapt, zodat u meer ruimte heeft om te bewegen. Wilt u een fijne duwrolstoel kopen of duw rolwagen kopen, dan is G-eco het overwegen zeker waard!

Vaak is een goedkope rolstoel kopen geen goed idee, omdat goedkoop dan duurkoop blijkt. Dat is bij G-eco rolstoelen kopen niet het geval. De banden zijn slijtvast en lekvrij. Verder beschikt de rolstoel over anti-tip wielen om achterover vallen te voorkomen. Voordelig én veilig, dus. Dankzij de handige beensteunen zit u altijd prettig in deze comfortabele rolstoel. Bovendien is hij gemakkelijk mee te nemen, omdat deze rolstoel inklapbaar is. Haal de wielen eraf en vouw hem op; na het inklappen neemt u hem makkelijk mee in de auto. Mijn klanten vertellen wel dat (omdat deze rolstoel wat zwaarder is dan de andere modellen), hij wat moeilijker te tillen is. Niet elke vorm van vervoer is daarom heel gemakkelijk, maar de rolstoel handmatig verplaatsen kan wel eenvoudig op deze manier.

Voordelen G-Eco+

✅ Met anti-tip wielen voor extra veiligheid;

✅ Lichte gewicht rolstoel die naar eigen wens instelbaar is zodat hij aan uw wensen voldoet;

✅ Comfortabele rolstoel voor gebruiker én begeleider, want voortbewegen gaat soepel;

✅ Meer bewegingsvrijheid door het weg klappen van de armsteunen (meer zitcomfort);

✅ Rolstoelen met slijtvaste en lekvrije banden om oneffenheden in de weg te trotseren.

Nadelen G-Eco+

❌ Hij is wat zwaarder van gewicht, maar hij kan daardoor ook een hoger gebruikersgewicht aan;

❌ Doordat het een wat zwaarder/grover model is, is hij minder geschikt voor vervoer in het vliegtuig.


Bekijk meer productinformatie

5. G-Explorer

En tot slot G-Explorer. Heeft u een rolstoel nodig die u overal naartoe brengt? Dan is dit het type rolstoel dat u zoekt. Hij is gemaakt van aluminium, heeft een zitdiepte van 42cm, een zitting met zitbreedte van 45 of 50cm (kunt u zelf kiezen) en een zithoogte van 54cm. Het maximale gebruikersgewicht is 115kg en deze rolstoel heeft afneembare voetsteuntjes en afneembare achterwielen. Die achterwielen zijn 24 inch groot en de rolstoel weegt zelf 12,5kg.

Beste Rolstoel  Review

Het is belangrijk om te bepalen met welk doel de rolstoel gebruikt gaat worden. Is het voor zo af en toe (incidenteel) of voor zeer frequent, zowel binnen als buitenshuis? En wilt u de rolstoel zelf kunnen bedienen of wordt u vrijwel altijd geduwd? Met de G-Explorer is het allemaal mogelijk; dit type rolstoelen is dankzij de grote, brede luchtbanden zelfs geschikt voor ruig terrein. Denk aan bospaden, hobbelwegen en andere oppervlakten. Daarmee verslaat hij vrijwel iedere rolstoel.

Uit een groot assortiment rolstoelen wordt de G-Explorer toch vaak als favoriet gekozen. Dat komt doordat hij voortbewegen gemakkelijk en comfortabel maakt en de zitting en rugleuning worden als heel prettig ervaren. Mijn klanten zijn vooral te spreken over het zitcomfort en het sterke frame. Duwen (en indien nodig tillen) wordt door hun begeleiders ook als prettig ervaren. Kortom: een heel fijn hulpmiddel om voorgoed met mobiliteitsproblemen af te rekenen. Hij is alleen niet te personaliseren en er zijn geen extra accessoires (rolstoel accessoires) verkrijgbaar.

Voordelen G-Explorer

✅ Kies zelf de zitbreedte van de zitting: 45 of 50cm;

✅ Het lichte gewicht en de afneembare achterwielen maken hem eenvoudig mee te nemen en op te tillen;

✅ De wielen zijn voorzien van grote, brede luchtbanden om elk terrein te trotseren (zo kunt u zich altijd gemakkelijk voortbewegen en geduwd worden);

✅ Er is een retourbeleid van 28 dagen en u krijgt sowieso 2 jaar garantie op deze stoelen.

Nadelen G-Explorer

❌ Dit model is niet in een showroom te bekijken, dus u kunt hem alleen online bestellen (gelukkig wel met retourmogelijkheden);

❌ Hij lijkt iets minder compact dan andere rolstoelen, waardoor hij wat minder makkelijk mee te nemen is;

❌ Hij is niet te personaliseren (geen verschillende kleuren of extra accessoires beschikbaar).


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste rolstoel 2024

Wilt u een rolstoel kopen en bent u benieuwd naar mijn mening als ergotherapeut? Ik vertel u graag wat naar mijn mening de beste rolwagen transport of beste transportstoel is. Laat ik vooropstellen dat een van de rolstoelen kopen uit deze top 5 altijd een goed idee is. Dit zijn stuk voor stuk fijne, veilige en comfortabele rolstoelen. Maar voor mij staat op nummer 1 beste mobiele rolstoel de Excel G Lite.

Beste Rolstoel  Review

Excel G Lite is een opvouwbare rolstoel voor in huis én buitenshuis en biedt veel voordelen. Het is een moderne, lichtgewicht transportrolstoel van Medipoint voor gevarieerd gebruik. Zo is het een geschikte kleine rolstoel voor in huis, maar kunt u er ook zelfstandig mee de deur uit. Dat is niet een optie die alle rolstoelen bieden. De anti-tip wielen van de Excel G Lite waarborgen uw veiligheid en de rugmat, voetsteunen en zitbekleding zorgen voor comfort. Daardoor zit deze rolstoel extra lekker, hoor ik van mijn klanten (en zelfs beter dan de andere modellen, als u het mij vraagt). Het is geen rolstoel met verstelbare rugleuning, maar de remmen en armleuningen zijn wel verstelbaar. Wat mij betreft is dit echt de beste keuze van dit moment.


Bekijk meer productinformatie

Rolstoel ervaringen en reviews

U weet nu welke ik de beste van alle rolstoelen vind, maar hoe zit dat met de rolstoel reviews en ervaringen van andere mensen?

Excel G Lite rolstoel review

De gemiddelde Excel G Lite review gaat over hoe mooi, handig in gebruik en comfortabel deze rolstoel is. “Super licht, super comfortabel én super mooi. Ook nog eens voor een mooie prijs. Echt een aanrader”, zegt Les in een review.

G-Logic rolstoel review

“Ik had hiervoor een elektrische rolstoel, maar dat opladen vind ik maar een gedoe. Gelukkig gaat mijn broer vaak mee op stap, dus dan duwt hij mij. Ik vind G-Logic een heel fijn model, want ik kon zelf de kleuren kiezen en hij zit goed. Ook fijn om te kunnen afwisselen tussen mijn elektrische rolstoel en deze. En je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Als er in de toekomst nog rolstoel accessoires komen zou dat helemaal mooi zijn”, vertelt Ronald in zijn review.

Beste Rolstoel  Review

Travixx Comfort lite rolstoel review

“Wat een fijne transport rolstoel voor als wij een dagje weg gaan of een weekend. Ik wilde graag een lichtgewicht rolstoel met een fijne rugleuning voor mijn zoon, omdat hij een paar weken in het gips zit met zijn been. Deze Travixx konden we lenen van vrienden. Echt een fijn ding. Mocht ik er ooit nog een nodig hebben, dan zou ik hem zelf ook wel kopen”, zegt Nico.

G-eco + rolstoel review

Over de G-eco transportrolstoel vond ik een leuke review: “Deze rolstoel is een handige opvouwbare rolstoel. Hij kan echt klein worden opgevouwen. Ik maakte laatst de grap dat deze opvouwbare rolstoel in tas past. In een ruime tas lukt dat zeker wel haha. Verder een fijne rolstoel die we graag gebruiken.”

En een andere review was als volgt: “Als ik de deur uitga of naar mijn zus ga die verder weg woont in Nederland, dan vind ik deze rolstoel heel handig. Ik kan nu zelfs weer zelfstandig met de bus het land door, omdat G-eco zo compact is en licht van gewicht. Heel fijn dat ik op die manier niet zo afhankelijk meer ben van andere mensen of van een elektrische rolstoel. En de rugleuning zit erg lekker.”

G-Explorer rolstoel review

Sjaan vertelt over G-Explorer. “Wat een fijne rolstoel is dit toch. Ik kom heel graag in het bos en de duinen, maar met mijn vorige stoel was dat gewoon niet te doen. Nu kan ik makkelijker geduwd worden door mijn man en kunnen we weer vaker samen op stap. Heel blij mee en hij is de prijs zeker waard.”

Beste Rolstoel  Review

Rolstoel kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een rolstoel kopen of misschien meerdere lichtgewicht rolstoelen kopen? Dan is het belangrijk om de volgende checklist in gedachten te houden. Waar moet je op letten bij een rolstoel kopen?

1. Bepaal uw budget (Elektrische rolstoelen?)

Bij rolstoelen zijn er veel verschillen in prijs. Zo kunt u een goedkope rolstoel kopen of een duurdere variant. Goedkope rolstoelen gaan uiteindelijk vaak minder lang mee. Over het algemeen dan, want niet elke goedkope rolstoel is een aanwinst. Bepaal daarom welk budget u te besteden heeft aan een (nieuwe) rolstoel. Een rolstoel tweedehands kopen kan natuurlijk ook. Wilt u liever helemaal zelfstandig zijn, dan kunt u ook een elektrische rolstoel overwegen.

Beste Rolstoel  Review

2. Bepaal het doel/gebruik

Voor welk doel wilt u een rolstoel kopen? Is hij bedoeld als transport rolstoel? Transportrolstoelen zijn handig voor dagjes weg en andere uitjes. Ze helpen u mobieler te blijven en stellen u in staat om leuke dingen te ondernemen. Vindt u dat niet zo nodig, dan is een transport rolstoel wellicht overbodig. U kunt dan ook een eenvoudige rolstoel voor in huis bestellen. Denk dus goed na over het doel van een rolstoel en andere zorghulpmiddelen die u aanschaft.

3. Bepaal het gewenste gewicht

Een rolstoel is verkrijgbaar in allerlei gewichtsklassen. Zo bestaan er hele stevige – en daardoor zware – modellen, maar u kunt ook een rolstoel lichtgewicht kopen. Een lichtgewicht rolstoel Medipoint, bijvoorbeeld. Hoe lichter de stoel, des te gemakkelijker het is om deze mee te nemen in de auto, taxi of bus. Ook is het voor een eventuele begeleider gemakkelijker om u te vervoeren en te duwen in een lichtgewicht rolstoel die goed wendbaar is.

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het zitten?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het kader van zitten kunt u aan vele mogelijkheden denken. Om erop uit te kunnen is een rolstoel wellicht aan te raden. Kiest u een opvouwbare rolstoel, lichtgewicht rolstoel of een transport rolstoel? Bent u wat beperkter in de mobiliteit dan kunt u altijd kiezen voor een rolstoel op maat of actieve rolstoel. Bij meer beperkingen is een kantelbare rolstoel of elektrische rolstoel wellicht een oplossing. Indien het te zwaar is om de duwrolstoel voort te bewegen dan kan een duwondersteuning rolstoel aan te raden zijn.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Rolstoel  Review

Meest gestelde vragen over rolstoelen

Heeft u nog vragen over lichtgewicht rolstoelen in het algemeen of wilt u alleen de beste rolstoel kopen die er bestaat? Hieronder staan de meest gestelde vragen van mensen over rolstoelen kopen. Doe er uw voordeel mee.

Wat is de beste rolstoel?

De beste rolstoel merken bieden de beste rolstoelen aan. Maar wat is nu de beste rolstoel van dit moment? Is dat een smalle rolstoel, een rolstoel opvouwbaar of juist een lichtgewicht opvouwbare rolstoel? Het is Excel G Lite, de rolstoel die al deze eigenschappen bezit. Wilt u de ideale transport rolstoel kopen, dan is dit het juiste model voor u. Een rolstoel kopen lichtgewicht is bovendien helemaal niet prijzig, wanneer u voor Excel G Lite kiest. Soms is het ook mogelijk om krukken achterop te plaatsen.

Hoe gebruik je een rolstoel?

Hoe je een rolstoel gebruikt, dat verschilt een beetje per persoon en per situatie. En het ligt eraan hoe zelfstandig u bent. Over het algemeen gaat u gewoon in de rolstoel zitten en dan kan iemand u voortduwen. U hoeft dan niets te doen. Het is ook mogelijk om uzelf voort te bewegen in een rolstoel. Daarvoor is voldoende spierkracht in de armen nodig. Sommige mensen vinden het fijn om speciale rolstoel handschoenen te dragen, zodat hun handen niet vies worden of beschadigd raken door het aanraken en voortduwen van de rolstoelbanden.

Voor wie is een rolstoel geschikt?

Een rolstoel is bedoeld voor mensen die moeilijk ter been zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, een blessure of handicap. Een rolstoel wordt ook gebruikt door mensen die ziek zijn en daardoor bijvoorbeeld snel vermoeid zijn. Een rolstoel is geschikt voor iedereen die er baat bij heeft. U kunt een rolstoel kopen of tijdelijk huren of lenen, wanneer u niet verwacht dat het gebruik van lange duur zal zijn.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2024

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rolstoel | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter