In dit artikel

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Beste Rollator Rolstoel | Review (2023) | 5x Rollatorrolstoel Test!

In dit artikel

Heeft u interesse in een rollatorrolstoel? Dan bent u er vast al achter gekomen dat er eindeloos veel rollator rolstoel modellen verkrijgbaar zijn. Een rollator en rolstoel in een, is erg handig. Het zal uw leven een stuk gemakkelijker maken. Bovendien hoeft u maar één in plaats van twee hulpmiddelen te kopen, omdat de rollator tevens rolstoel is. Wilt u op een gemakkelijke manier ontdekken wat de beste rollatorrolstoel van dit moment is? Dan is het goed dat u dit artikel heeft gevonden. Ik ga namelijk 5x rollator rolstoelen vergelijken en u vertellen wat de beste keuze is. Bent u er klaar voor om uw volgende rollator annex rolstoel te ontdekken? Lees maar mee.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De beste Rollator Rolstoel van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste rollatorrolstoel – Rollz Performance
 2. Beste rollator en rolstoel in een – Rollz Motion
 3. Beste Rollz Motion rolstoelpakket – Rollz Performance
 4. Beste lichtgewicht 2-in-1 rollator rolstoel – Rollator Multimotion Duo 2 in 1
 5. Beste rollator rolstoel Medipoint – Rollz Motion

Rollator rolstoelen vergelijken; hoe doe ik dat?

Een rollatorrolstoel is er in veel modellen. Dus hoe vergelijk ik, Anouk (ergotherapeute), deze rollator rolstoelen? Hiervoor let ik allereerst op de functionaliteiten van de rollator en rolstoel in een. Ook kijk ik naar de kwaliteit, het design en de beschikbare kleuren. Verder zijn het gebruiksgemak en de ervaringen van klanten ook heel belangrijk, evenals de prijscategorie. Elke combi rollator rolstoel die u in dit artikel tegenkomt zal ik uitvoerig beoordelen, inclusief voor- en nadelen. Daar gaan we! 

1. Rollz Performance – beste rollatorrolstoel, beste Rollz Motion rolstoelpakket 

De eerste rollatorrolstoel die ik graag met u wil bespreken is Rollz Performance. Dit is de beste rollator rolstoel in het algemeen en tegelijkertijd het beste Rollz Motion rolstoelpakket. Waarom? Omdat het een rollator en rolstoel in een is van goede kwaliteit. Hij is comfortabel dankzij de luchtbanden en de dikke kussens die erop zitten. Daardoor onderscheidt dit model zich bovendien van de standaard Rollz Motion. Rollz Performance transformeert u eenvoudig van rolstoel naar rollator en andersom. Daardoor kunt u lange afstanden overbruggen, tussentijds uitrusten en zoveel mogelijk van uw zelfstandigheid en mobiliteit genieten. Ook is de Rollz Performance gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen wanneer u op reis gaat. Op de armleggers zitten ook kussentjes, waardoor u altijd prettig kunt leunen.

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollz Performance is als rolstoel rollator combinatie de meest comfortabele, maar tegelijkertijd ook heel veilig. Er zitten namelijk trommelremmen op, zodat u bij alle weersomstandigheden goed kunt afremmen en maximale remkracht heeft. Deze rolstoel weegt 15,1kg en kan tot 125kg aan lichaamsgewicht dragen. In rolstoelmodus heeft deze rolstoel en rollator ineen een rugleuning. Deze kunt u in rollatormodus optioneel ook gebruiken.

Voordelen Rollz Performance

✅ Meest comfortabele rollator rolstoel in 1;

✅ Veilige trommelremmen voor maximale remkracht bij alle weersomstandigheden;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 125kg;

✅ Met kussens op de zitting en armleggers, optioneel met rugleuning in rolstoelmodus;

✅ Veilige en comfortabele luchtbanden onder deze rolstoelrollator;

✅ Eenvoudig te transformeren van rollator naar rolstoel en weer terug.

Nadelen Rollz Performance

❌ Rollator rolstoel in een hogere prijscategorie (< €1.000);

❌ Niet per se heel licht van gewicht.


Klik hier voor de beste prijs

2. Rollz Motion – beste rollator en rolstoel in een, beste rollator rolstoel Medipoint 

De volgende rollatorrolstoel die ik met u wil bespreken is Rollz Motion. Deze rollator rolstoel Medipoint ziet er vrolijk uit en is verkrijgbaar in 4 kleuren; blauw, wit, zwart en paars. Het is een rollator en rolstoel in een, die u in een simpele beweging verandert van rolstoel naar rollator en vice versa. Bij uw bestelling wordt een stokhouder geleverd, een fijn zitkussen en tashaken. U kunt er optioneel meer accessoires bij bestellen. De Rollz Motion is veilig en flexibel en beschikt over schuimgevulde achterwielen, trommelremmen (voor maximale remkracht) en een ruime bagagetas. Omdat hij helemaal plat inklapbaar is, kunt u hem ook in de auto of zelfs in het openbaar vervoer met u meenemen.

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollz Motion is ontworpen door een team van ergonomische experts en voldoet aan alle eisen. Hij is daarom erg populair als rolstoel en rollator in 1. Het maximale gebruikersgewicht van deze rollator en rolstoel ineen is 125kg. Deze rollator rolstoel is overigens iets voordeliger dan het vernieuwde ontwerp waar u hierboven over las. De prijscategorie is <€900.

Voordelen Rollz Motion

✅ Veilige en flexibele rollator en rolstoel in 1;

✅ Deze Rollz Motion rollator/rolstoel kan 125kg aan lichaamsgewicht dragen;

✅ Schuimgevulde achterwielen en trommelremmen voor maximale remkracht;

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren: wit, blauw, zwart en paars;

✅ Met stokhouder, comfortabel zitkussen en tashaken.

Nadelen Rollz Motion

❌ Er zitten geen anti-tip wielen op;

❌ Kiest u de blauwe kleur, dan geldt er een levertijd van 7 dagen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Rollator Rolstoel Diamond Luxe

De volgende rollatorrolstoel is een stuk voordeliger dan bovenstaande modellen. Het is de Rollator Rolstoel Diamond Luxe. Wilt u een rollator ombouwen tot rolstoel en weer terug, zonder daarvoor veel geld te moeten neertellen? Dan is dit het model rolstoel rollator in 1 wat u zoekt. Ondanks dat u moeilijk ter been bent, kunt u zo toch mobiel en vrij zijn. Lange wandelingen vermijden, is verleden tijd dankzij Rollator Rolstoel Diamond Luxe. Neem gewoon even plaats in de rolstoel als u wilt uitrusten. Dankzij de hoge kwaliteit wielen, rijdt u comfortabel met deze rollator en rolstoel in een.

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollator Rolstoel Diamond Luxe heeft een maximaal gebruikersgewicht van 136kg en weegt zelf 10,3kg. Doordat hij opvouwbaar is, kunt u hem ook gemakkelijk meenemen in de auto, in het openbaar vervoer of zelfs in het vliegtuig. Zo vergroot hij niet alleen uw mobiliteit in Nederland, maar overal ter wereld.

Voordelen Diamond Luxe

✅ Veilige rollator en rolstoel in een met een maximaal gebruikersgewicht van 136kg;

✅ Voordeliger geprijsde rollatorrolstoel (<€300);

✅ Hoge kwaliteit wielen voor extra comfort en duurzaamheid;

✅ Zonder gereedschap om te bouwen van rolstoel naar rollator en weer terug;

✅ Maakt lange afstanden wandelen weer mogelijk.

Nadelen Diamond Luxe

❌ De voetsteunen moeten nog wel worden aangebracht in rolstoelmodus;

❌ De boodschappentas is niet erg ruim;

❌ Het is niet de meest comfortabele rolstoel en rollator in een.


Klik hier voor de beste prijs

4. Rollator Multimotion Duo 2 in 1 – beste lichtgewicht 2 in 1 rollatorstoel 

Dan bespreek ik graag de Rollator Multimotion Duo 2 in 1 met u. Dit is een rollatorrolstoel die licht van gewicht is. Daarom wordt hij ook wel de lichtgewicht 2-in-1 rollator rolstoel genoemd. Hij is voordelig geprijsd en daardoor toegankelijk voor een breed publiek. U kunt hem gebruiken als normale rollator, maar als u wilt uitrusten tussen het wandelen door, kunt u op de zitting met rugband plaatsnemen. Heeft u geen kracht meer om verder te lopen? Klap dan de voetsteunen uit en draai de rugband om. Zo transformeert u de rollator met gemak in een rolstoel. Dan kan iemand u voortduwen en kunt u lekker uitrusten.

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollator Multimotion Duo 2 in 1 is een handige rolstoelrollator die gemaakt is van aluminium materiaal. Hij is voorzien van handremmen met parkeerfunctie en beschikt over een stevige zitting met een rugband voor extra ondersteuning. Dankzij accessoires zoals een stokhouder en boodschappentas is hij extra handig in gebruik en kunt u er ook zelfstandig boodschappen mee doen. Er is bij deze rollator rolstoel optioneel keuze uit extra zachte softwielen en een luxe, gesloten boodschappentas, als u dat wenst.

Voordelen Multimotion Duo 2 in 1

✅ Rollator en rolstoel in een die getransformeerd kan worden;

✅ Eenvoudig en snel uw rollator ombouwen naar rolstoel, zonder gereedschap;

✅ Lekvrije PU banden, een fijn zitje en een rugband voor extra ondersteuning;

✅ De meest voordelige rollator rolstoel uit deze selectie <€300.

Nadelen Multimotion Duo 2 in 1

❌ De extra zachte softwielen en gesloten, luxe boodschappentas zijn niet inbegrepen;

❌ Het maximale gebruikersgewicht is niet bekend;

❌ Het is niet per se de meest comfortabele rolstoel rollator.


Klik hier voor de beste prijs

5. Rollatorrolstoel Fusion 

En tot slot: Rollatorrolstoel Fusion! Ook dit is een rollator en rolstoel in een, maar hij is iets luxer dan de meeste modellen in zijn prijscategorie. Hij is eenvoudig om te bouwen en heeft als rolstoel rollator combi veel handige functies. De ergonomische handgrepen voelen comfortabel aan, de remmen zijn gemakkelijk te bedienen (knijpen/duwen) en de rugsteun houder beschikt over prettige armleuningen. Zit u in de rolstoel en wordt u geduwd, dan kunt u dus lekker zitten!

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollatorrolstoel Fusion is opvouwbaar, waardoor u hem gemakkelijk meeneemt. Ook in de auto of in het vliegtuig. Het vouwmechanisme kan zelfs vergrendeld worden voor extra veilig optillen en vervoeren. Deze rolstoel weegt 7,7kg en is daarmee licht van gewicht. Het maximale gebruikersgewicht is 136kg en hij wordt geleverd in de kleur blauw. Deze rollator rolstoel zit in een midden prijsklasse (<€400).

Voordelen Fusion

✅ Rollator rolstoel ineen die licht van gewicht en gemakkelijk opvouwbaar is;

✅ Het maximale gebruikersgewicht is 136kg;

✅ Ergonomische handgrepen, goede knijp/duw remmen en prettige armleuningen;

✅ Kan gemakkelijk opgevouwen, vergrendeld en vervoerd worden.

Nadelen Fusion

❌ Niet verkrijgbaar in een meer standaard kleur zoals zwart;

❌ Bevat geen softbanden of extra comfortabel zitkussen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste rollator rolstoel van 2023

Als ergotherapeut maak ik in mijn werk veel verschillende situaties en personen mee, waardoor ook steeds andere hulpmiddelen nodig zijn. Op het gebied van de rollator rolstoel heb ik ontdekt wat voor de meeste mensen handig en prettig is en hoe belangrijk bepaalde functionaliteiten zijn. Daarom kan ik wel stellen dat ik weet wat de beste rollatorrolstoel is, na het doen van deze rollatorrolstoel test. Als u op zoek bent naar de beste keuze op het gebied van een rollator en rolstoel in een, dan zou ik aanraden om voor Rollz Performance te kiezen.

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollz Performance is een rolstoel annex rollator, die gemakkelijk te transformeren is. Het is de meest comfortabele optie en hij kan 125kg aan gewicht dragen. Bovendien heeft hij maximale remkracht bij alle weersomstandigheden, dankzij de veilige trommelremmen. Er zitten kussens op de zitting en armleggers, de rugleuning is optioneel te gebruiken in rolstoelmodus en er zitten goede luchtbanden onder. Een ideale rolstoel en rollator voor dagelijks gebruik!


Klik hier voor de beste prijs

Rollator rolstoel ervaringen en reviews 

Bent u ook benieuwd naar de rolstoel rollator ervaringen van andere mensen? Ik heb van elke rollator rolstoel combinatie een interessante review opgezocht. Leest u mee?

Rollz Performance review

René schrijft in zijn Rollz Performance review: “Deze rollator/rolstoel bevalt erg goed bij mijn moeder. Ze kan er weer gemakkelijk op uit gaan en als zij moe wordt kan ze even uitrusten. We krijgen er veel positieve reacties over en vragen naar. Veel mensen willen weten waar ze hem gekocht heeft. Handig item!”

Rollz Motion review 

Duncan schrijft over Rollz Motion: “Dit is precies de rollator en rolstoel die we zochten. We hebben hem uitgebreid getest en nog geen seconde spijt van. Het is een heel mooi vervoersmiddel en we nemen hem mee naar Italië deze zomer!”

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollator Rolstoel Diamond Luxe ervaring 

Hessel heeft Rollator Rolstoel Diamond Luxe gekocht voor weekendjes weg. “Mijn vrouw heeft er veel aan. Ze loopt ermee langs het buffet en ook bij lange afstanden buiten is hij fijn voor haar. Handig om mee te nemen in de auto, ook als er nog een koffer bij moet. En hij wordt snel thuisbezorgd, dus heel blij mee.”

Rollator Multimotion Duo 2 in 1 review

Koenraad vindt het een prima rollator en ook handig als rolstoel. Hij geeft 5 sterren. Jean geeft 4 sterren en schrijft: “Goede rolstoel die gemakkelijk is om mee te lopen.” Korte, maar krachtige reviews over de Rollator Multimotion Duo 2 in 1!

Rollatorrolstoel Fusion review

Rollatorrolstoel Fusion is een eenvoudige, maar fijne rolstoel, blijkt uit een review. Wilma schrijft: “Ik ben er heel blij mee. Ik had eerst een losse rollator en rolstoel maar ik wil ook weleens stukjes zelf lopen en ik moest altijd kiezen: het een of het ander. Nu kan ik lopen wanneer ik wil en zitten wanneer het niet meer gaat.”

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Rollator rolstoel kopen: hier moet u op letten! 

Gaat u ook een rolstoel rollator kopen? Houd dan rekening met een paar factoren. Zo is het belangrijk dat u een rollator en rolstoel in een kiest die bij uw wensen past. Sommige modellen rollator rolstoel zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Of optioneel met een grote boodschappentas, extra comfortabele zitting en/of een stokhouder. Denk van tevoren na over wat u wilt en nodig heeft, zodat u een goede keuze maakt.

Verder kunt u een rolstoel rollator in verschillende prijsklassen kopen. Het is allereerst goed om na te gaan bij uw zorgverzekering of er een rollator rolstoel combinatie vergoeding mogelijk is. Dat kan u veel geld schelen. Doe pas een aankoop nadat u zeker weet dat er een vergoeding mogelijk is. Is dat niet het geval? Bedenk dan wat uw budget is voor een rollator rolstoel 2 in 1. Zo zal een simpele, lichtgewicht rollator/rolstoel minder kosten dan een luxe en extra comfortabel combi rolstoel rollator model.

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Rollatorrolstoel Review 5x Rollator Rolstoel Test! 

Meest gestelde vragen over een rollator rolstoel 

Inmiddels weet u alles over de rollatorrolstoel. Of toch niet? Als u nog vragen heeft, dan is de kans groot dat uw vraag hieronder toch beantwoord wordt. Is dat niet het geval? Laat uw vraag over een rollator en rolstoel in een dan onder dit artikel achter. Dan kom ik zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Wat is de beste rollatorrolstoel?

De beste rollatorrolstoel is in mijn ogen als ergotherapeut de Rollz Performance. Dit is een rollator combi rolstoel die u gemakkelijk (zonder gereedschap) transformeert van rollator naar rolstoel én weer terug. Hij biedt veel voordelen aan de gebruiker ervan. Zo is het een comfortabel model dat tot 125kg aan lichaamsgewicht kan dragen. Hij heeft maximale remkracht bij alle weersomstandigheden en op de zitting en armleggers vindt u kussens. Daardoor kunt u lekker zitten. De rugleuning is optioneel te gebruiken wanneer u het hulpmiddel in de rolstoelmodus gebruikt. Dankzij de goede luchtbanden eronder beweegt u prettig over de weg. Al met al de beste keuze op dit gebied, als u het mij vraagt!
 

Waar is de Rollz Motion voor?

Waar de Rollz Motion goed voor is, is vooral voor mensen die geen lange afstanden meer kunnen lopen. Bent u niet volledig rolstoel gebonden, maar wilt u wel comfortabel kunnen uitrusten wanneer dat nodig is? Dan is een rollator rolstoel combi wat u zoekt. Dit hulpmiddel is namelijk eenvoudig te transformeren van rolstoel naar rollator en weer terug. Zo kunt u altijd doen waar u zin in heeft: in beweging komen of juist lekker uitrusten. De Rollz Motion is zo’n rollatorrolstoel waar u dagelijks gebruik van kunt maken en een hele lange tijd plezier van zal hebben. Liever een luxere uitvoering van deze rolstoelrollator kopen? Ga dan voor Rollz Performance! [1]

Voor wie is de rollatorrolstoel geschikt?

De rollatorrolstoel is vooral geschikt voor mensen die nog stukjes willen lopen, maar geen lange afstanden meer redden. Een rollator rolstoel biedt dan de uitkomst. Het is namelijk een combinatie tussen een rollator en rolstoel. In de rollatormodus kunt u ermee wandelen en als u niet meer wilt of kunt wandelen, kunt u hem transformeren tot rolstoel. Vervolgens gaat u er lekker in zitten en laat u zich voortduwen door iemand anders. Zo simpel werkt een rollatorrolstoel. Vooral oudere mensen en mensen met een handicap of ziekte hebben hier veel baat bij. Zo blijven zij toch zelfstandig en mobiel, zonder dat zij hoeven in te leveren op hun vrijheid.

Waarom zou je een rollatorrolstoel gebruiken?

Waarom u een rollatorrolstoel zou gebruiken, is vooral omdat u behoefte heeft om lekker op pad te gaan. Wanneer uw mobiliteit minder wordt, hoeft u echt niet continu binnen te blijven zitten. Met een combinatie rolstoel rollator kunt u namelijk alsnog veel ondernemen. In de rollator stand kunt u er namelijk mee wandelen, terwijl u voldoende ondersteuning heeft. Wilt u niet meer zelf wandelen, maar liever geduwd worden? Transformeer dit hulpmiddel dan naar een rolstoel en neem er lekker in plaats. Kiest u voor een luxe uitvoering, dan zijn er comfortabele kussens op de zitting en armleggers inbegrepen en eventueel grote softwielen die fijn over de weg bewegen.

Wat kost een rollatorrolstoel gemiddeld?

Een rollatorrolstoel kost gemiddeld een paar honderd euro. Er zijn zowel luxere uitvoeringen die gemiddeld een stuk prijziger zijn, maar u kunt al voor zo’n €200 of €300 een prima rolstoelrollator kopen. Denk vooraf goed na over uw wensen en uw budget. Vraag altijd bij uw zorgverzekering na of u aanspraak kunt maken op een rollatorrolstoel vergoeding. Als er toch geen rolstoelrollator vergoeding mogelijk is, kunt u in de gewenste prijscategorie vast een mooie rolstoel rollator bestellen. Vaak wordt hij al binnen enkele werkdagen geleverd en kunt u er dus snel gebruik van maken.

Conclusie beste rollator rolstoel van 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rollator Rolstoel | Review (2023) | 5x Rollatorrolstoel Test!

Laat een reactie achter