In dit artikel

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Beste Rollator met Vering | Review | 4x Test!

In dit artikel

Wilt u een goede rollator met vering kopen, maar weet u niet waar u verstandig aan doet? Dan wordt het hoog tijd om dit artikel op uw gemakje door te nemen. In dit artikel maakt u namelijk kennis met de 4 beste rollators met vering. Kiest u voor één van deze rollators met comfortabele vering? Dan geniet u van veel gemak en comfort.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Rollator Spring CC. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Beste rollator met vering 2023: Mijn selectie

 1. Beste Rollator met Vering: Rollator Spring CC
 2. Beste Rollator met Schokbreker: Rollator Spring
 3. Beste rollator met luchtbanden en vering: Rollator Spring CC

Rollators met vering vergelijken: hoe doet u dat?

Heeft u uw pijlen op een comfortabele rollator gericht? Dan komt u al snel bij een rollator met vering uit. De vering zorgt het gewenste comfort, puur doordat deze de schokken opvangt. Deze schokken ontstaan bijvoorbeeld door oneffenheden op het looppad. Met veel plezier ben ik voor u alvast op zoek gegaan naar de beste rollators met vering. Mijn bevindingen deel ik hieronder.

Rollator Spring CC – beste rollator met vering

De Rollator Spring CC is naar mijn mening de beste rollator met vering. Deze rollator beschikt over een geweldig veringsysteem, waardoor het op en top genieten is. Dit is niet alleen aan het veringsysteem te danken, maar ook aan andere handige extra’s.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Zo is deze rollator van grote wielen voorzien. Deze wielen werken perfect samen met de vering. De wielen stellen u namelijk in staat om oneffenheden een stuk aangenamer te overbruggen. Ook vindt u bij de achterwielen nog een stoephulp. Met deze stoephulp is het voor u eenvoudig om eenvoudig een stoep te trotseren.

Bent u specifiek op zoek naar een lichtgewicht rollator? Ook dan zit u met de Rollator Spring CC goed. Deze rollator met vering weegt slechts 9,3 kilogram. Dit komt het algehele gebruiksgemak uiteraard ook alleen maar ten goede. Deze rollator met vering is tevens van een tas, stokhouder, rugsteun en remkabels in het frame voorzien.

De Rollator Spring CC is zowel binnen als buiten te gebruiken. Ook kunt u de rollator volledig op uw lichaamslengte afstemmen. De handgrepen zijn namelijk verstelbaar van 90 tot 102 centimeter. Dit zorgt er wel voor dat deze rollator minder geschikt voor de langere personen is. Deze geveerde rollator is vooral voor buitenpaden ideaal. De afkorting CC staat namelijk voor Cross Country. Verder is deze rollator ook nog van luchtbanden voorzien. Voor de beste rollator met vering betaalt u €489.

Voordelen Rollator Spring CC

✅ Geweldige vering

✅ Van stoephulp voorzien

✅ Grote wielen

✅ Weegt slechts 9,3 kilogram

✅ Van veel extra’s voorzien

Nadelen Rollator Spring CC

❌ Minder geschikt voor lange mensen


Bekijk meer productinformatie

Rollator Spring – beste rollator met schrokbreker

De Rollator Spring is de beste rollator met schrokbeker. Deze schrokbeker zorgt voor meer comfort, mede doordat alle trillingen weggenomen worden. U kunt dus rustig uw handen op de handgrepen houden tijdens het wandelen.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Wilt u een rollator die de schokken opvangt tot in perfectie? Dan sluit de Rollator Spring waarschijnlijk op uw wensen aan. De schrokbreker vangen de schokken perfect op, waardoor u op uw gemakje uw looproute af kunt leggen.

De wielen van de Rollator Spring zijn opvallend groot uitgevoerd. Dit geldt met name voor de twee voorwielen. Deze voorwielen zorgen ervoor dat u minder last heeft van oneffenheden op het wegdek of de stoep.

Hoe lang bent u? Bij de Rollator Spring maakt dit niet al te veel uit. U kunt deze rollator namelijk in drie varianten bestellen:

 • S: gebruikerslengte van 1,60 tot 1,70 meter
 • M: gebruikerslengte van 1,70 tot 1,85 meter
 • L: gebruikerslengte van 1,85 tot 2,00 meter

Ook dit is een lichtgewicht rollator met schrokbreker. Wat het gewicht precies is, hangt af van de variant waar u voor kunt kiest. De L variant is in ieder geval de zwaarste met een gewicht van slechts 8,3 kilogram. Voor de Rollator Spring betaalt u een bedrag van €349.

Voordelen Rollator Spring

✅ Schrokbreker vering

✅ Van stoephulp voorzien

✅ In 3 maten te verkrijgen

✅ Lichtgewicht rollator

✅ Enkele handige extra’s

Nadelen Rollator Spring

❌ Niet zo comfortabel als de Spring CC

❌ Geen luchtbanden


Bekijk meer productinformatie

Rollator Spring Vario

Wilt u voor een combinatie van een rollator met vering en een rolstoel gaan? Dan kiest u het beste voor de Rollator Spring Vario. U kunt deze rollator als een normale rollator gebruiken, maar hij is ook om te bouwen tot een rolstoel. U gebruikt deze rollator met vering hierdoor veelzijdig.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Wilt u deze rollator ombouwen tot een rolstoel? U doet dit erg eenvoudig; u hoeft hier slechts een paar handelingen voor te verrichten. Ongeacht hoe u dit mobiliteitsmiddel gebruikt, geniet u van het gewenste comfort. Ook over het veringsysteem van deze rollator met vering ben ik namelijk enthousiast.

Qua samenstelling lijkt de Spring Vario nogal veel op de ‘normale’ Spring. Doordat je de Spring Vario om kunt bouwen, is ‘ie echter wel fors duurder. Het verschil van €140 is voor mij ietwat lastig te rechtvaardigen. Desalniettemin ben ik te spreken over de Rollator Spring Vario. Voor deze rollator met vering betaalt u een bedrag van €489.

Voordelen Rollator Spring Vario

✅ Prima veringsysteem

✅ Als rollator en rolstoel te gebruiken

✅ Erg makkelijk om te bouwen

✅ In drie gebruikersmaten te verkrijgen

✅ Grote wielen en stoephulp

Nadelen Rollator Spring Vario

❌ Fors duurder dan bovenstaande variant

❌ Geen luchtbanden


Bekijk meer productinformatie

Rollator Spring XL

Bent u zwaarder dan gemiddeld? Dan heeft u baat bij een rollator met vering met een hoog gebruikersgewicht. In dat geval sluit de Rollator Spring XL het beste op uw wensen aan. Deze rollator heeft een maximaal gebruikersgewicht van maar liefst 240 kilogram.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Dit maakt deze rollator met vering vooral veel mensen geschikt. Dit komt ook nog doordat u ‘m in twee gebruikersmaten kunt bestellen. Verder valt op dat dit een lichtgewicht rollator is, ondanks het hoge maximale gebruikersgewicht. De Rollator Spring XL weegt slechts 8,5 kilogram. Over het comfort en gebruiksgemak hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze rollator beschikt over een prima veringsysteem, over stoephulp en over grote wielen. Deze wielen vangen de oneffenheden in het wegdek prima op.

Ook is de Rollator Spring XL van onder meer een rugsteun, stokhouder en tas voorzien. Wel valt op dat u voor deze rollator eveneens relatief veel geld moet betalen. Voor de Rollator Spring XL betaalt ut een bedrag van €479. Dit vind ik relatief veel geld, mede doordat het aan luchtbanden ontbreekt.

Voordelen Rollator Spring XL

✅ Hoog maximaalgebruikersgewicht (240 kilogram)

✅ Prima veringsysteem

✅ Comfortabel te gebruiken

✅ Weegt slechts 8,5 kilogram

✅ Met zitje, rugleuning en tas

Nadelen Rollator Spring XL

❌ Relatief duur

❌ Geen luchtbanden


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste rollator met vering 2023

De Rollator Spring CC vind ik de beste rollator met vering. Deze rollator heeft geen aluminium frame, maar beschikt wel over luchtbanden. Tevens is deze rollator van een uitermate comfortabele vering voorzien. Dit zorgt ervoor dat dit de beste geveerde rollator voor buitengebruik is. Dit komt ook doordat de handgrepen in hoogte verstelbaar zijn.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Wilt u uw rollator makkelijk kunnen verplaatsen of vervoeren? Ook dat is mogelijk, dankzij het beperkte gewicht van de Rollator Spring CC.


Bekijk meer productinformatie

Rollators met vering ervaringen en reviews

Voor welke rollator met vering kunt u nou het beste kiezen? Wat mij betreft kiest u het beste voor één van bovenstaande varianten. Al deze rollators hebben een prima veringsysteem, een laag gewicht en grote voorwielen. Dit betekent dat u zich op een comfortabele manier voort kunt bewegen. Maar, het is hierbij ook zaak om goed naar de ervaringen van andere mensen te kijken. Daar vertel ik u graag hieronder meer over.

Rollator Spring CC review

De ervaringen met de Rollator Spring CC zijn uitermate positief. Veel gebruikers geven aan dat ‘ie uitermate geschikt is voor buitengebruik, bijvoorbeeld op hobbelige wegen. Juist op de hobbelige wegen komt het veringsysteem, de grote wielen en het lichte gewicht positief naar voren. Ook roemen veel mensen de zitting, de banden die met lucht gevuld zijn en de prijs-kwaliteitsverhouding van dit product.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Rollator Spring review

Dat wat voor de Rollator Spring CC geldt, geldt ook voor de Rollator Spring. De meeste kopers spreken vol lof over deze lichtgewicht rollator met vering. De zitting is volgens velen prima, het lichte gewicht is fijn, de remkabels zijn netjes weggewerkt en het comfortabele veersysteem zorgt ervoor dat ‘ie de schokken opvangt.

Rollator Spring Vario review

Wilt u persé een lichtgewicht rollator met vering hebben? Volgens de reviews van veel mensen kiest u dan het beste voor de Rollator Spring Vario. In veel reviews ben ik tegengekomen dat ‘ie uiterst wendbaar is, voornamelijk door lichte gewicht. Dit laag gewicht zorgt voor veel gemak en ook nog het gewenste comfort. Dit komt ook doordat de handgrepen in hoogte verstelbaar zijn.

Rollator Spring XL review

Tot slot kent de Rollator Spring XL ook veel positieve ervaringen. Veel mensen roemen de mobiliteit, de veilige handrem, de aangebrachte reflector, de grote voorwielen en de handgrepen die in hoogte verstelbaar zijn. Uiteraard komt ook in veel reviews het hoge maximale gebruikersgewicht naar voren. Dat is iets waar de Rollator Spring XL zich écht mee onderscheidt.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Rollator met vering kopen checklist: hier moet je op letten!

Welke van bovenstaande rollators met veersysteem spreekt u het meeste aan? Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet u goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Vering

Waarom wilt u een rollator met schrokbreker kopen? Juist; dat wilt u vanwege de vering doen. U moet daarom goed naar het veringsysteem van de rollator kijken. Idealiter kiest u voor de Rollator Spring CC; die rollator beschikt over het beste veringsysteem.

Gewicht

U moet ook goed naar het gewicht van de rollator met vering kijken. Idealiter beschikt de rollator over een laag gewicht. Dit zorgt ervoor dat u de rollator makkelijk kunt verplaatsen, maar ook makkelijk in kunt klappen. Idealiter beschikt de rollator daarvoor ook over een aluminium frame.

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Gebruikersmaten

Bij een rollator met veersysteem moet u ook goed naar de gebruikersmaten kijken. Dit moet u goed afstemmen op uw eigen lichaamslengte. Hierbij heeft u ook nog met het maximale gebruikersgewicht te maken. Ook dat is een belangrijk aandachtspunt.

Samenstelling

Bij elke verende rollator moet u goed naar de samenstelling kijken. Des te beter de algehele samenstelling is, des te comfortabeler u over hobbelige wegen kunt lopen. Let hiervoor goed op de volgende punten:

 • Grote voorwielen. Idealiter beschikt elke verende rollator over grote voorwielen. De achterwielen hoeven niet zo groot te zijn.
 • Stoephulp. Het is ook wenselijk dat de rollator met vering over een stoephulp beschikt. Dit verhoogt uw mobiliteit, aangezien u minder moeite met een stoep en drempel heeft.
 • Zitting. Het is ook wenselijk dat de rollator met veersysteem over een zitting beschikt. Op de zitting kunt u even tot rust komen, bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling. Ga wel goed na wat de hoogte van de zitting is.
 • Handgrepen. Het is wenselijk dat de handgrepen in hoogte verstelbaar zijn. U maakt hiermee de rollator met vering nog comfortabeler voor uzelf.
 • Frame. U kunt ook even goed naar het frame kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om het frame in te klappen? Of is het mogelijk om de rollator met vering om te bouwen tot een rolstoel met vering?

Prijs & kwaliteit

Tot slot raden wij u aan om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Hierover adviseer ik u vooral het volgende: durf te investeren in de beste rollator met vering. Volgens mijn test is dat de Rollator Spring CC.

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Rollator met Vering Review 4x Test!

Meest gestelde vragen over rollators met vering

Wat is de beste rollator met vering?

De beste rollator met vering is de Rollator Spring CC. Het veersysteem is geweldig, deze rollator beschikt over grote wielen en is geheel naar wens te verstellen. U legt hierdoor elke wandeling op een comfortabele manier af. Deze rollator met luchtbanden en vering is absoluut een aanrader.

Hoe werkt een rollator met vering?

Elke geveerde rollator beschikt over een veringsysteem. Dit kan een spiraalveer, schrokbeker of ander soort veringsysteem zijn. Elke keer als u met uw rollator over een oneffenheid heen loopt, vangt dit systeem de oneffenheid op. U heeft hierdoor bijvoorbeeld minder last van trillingen.

Waarom is het aan te raden om een geveerde rollator te kopen?

Een verende rollator biedt simpelweg veel meer gebruiksgemak en comfort. Ook is het voor u mogelijk om langere afstanden te lopen bij een rollator die verend werkt. (1)

Conclusie beste rollator met vering 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rollator met Vering | Review | 4x Test!

Laat een reactie achter