In dit artikel

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Beste Rollator Kopen | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een nieuwe rollator kopen? U komt er dan waarschijnlijk al snel achter dat dit geen gemakkelijke aankoop is. Het aanbod is vrij divers, terwijl u ook niet dagelijks een nieuwe rollator koopt. Gelukkig helpt dit artikel u. In dit artikel bespreek ik wat de beste rollators zijn en waar u op moet letten tijdens de zoektocht naar de beste rollator kopen. Nadat u dit artikel over beste rollators gelezen hebt, bent u helemaal klaar om een nieuwe rollator te kopen!

Beste rollator kopen: Mijn selectie

 1. Beste Rollator kopen: Topro Troja 5G
 2. Beste Lichtgewicht rollator kopen Nitro SL
 3. Beste opvouwbare rollator kopen: Trive

Rollator kopen; lees hoe ik vergelijk.

Om te bepalen wat de beste rollator is, heb ik op tal van factoren gelet. Zo heb ik naar de samenstelling van elke rollator gekeken, maar ook naar de prijs-kwaliteitverhouding. Ook heb ik nog met een schuin oog naar de beoordelingen van andere gebruikers gekeken. Aan de hand van de verschillende factoren heb ik uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Hieronder leest u meer over de 5 beste rollators van dit moment.

1. Topro Troja 5G – beste rollator kopen

Wilt u voor het beste van het beste gaan? Dan raad ik u graag de Topro Troja 5G aan. Uit mijn test is gebleken dat dit de beste rollator van dit moment is. Deze beste rollator kopen is om meerdere redenen aan te raden. Ten eerste is de prijs-kwaliteitverhouding geweldig. U hoeft niet de hoofdprijs te betalen, terwijl u wél van een uitmuntende kwaliteit verzekerd bent.

Ten tweede is de vormgeving van de Topro Troja 5G subliem. Zo valt direct op dat deze rollator nogal slank is en daardoor ook licht van gewicht is. Ook de wielen hebben een slank ontwerp, waardoor deze rollator perfect te manoeuvreren is. Tevens is de praktische boodschappentas een geweldige aanvulling. Deze tas heeft een inhoud van 10 kilogram en is van een reflecterende band voorzien.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Ten derde ben ik over de verstelmogelijkheden te spreken. Het is mogelijk om de hoogte van de handgrepen in te stellen, waardoor u de optimale houding aanneemt. De handgrepen van de Topro Troja 5G zijn ook nog eens ergonomisch, waardoor u op een aangename manier achter de beste rollator aanloopt.

Onder aan de streep is dit een onwijs comfortabele rollator. De rollator is bovendien voor veel mensen geschikt; het maximale gebruikersgewicht is namelijk 125 kilogram. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat deze rollator niet geschikt is voor mensen langer dan 1,75 meter.

Voordelen Topro Troja 5G

✅ Verstelbare handgreep; 

✅ Handige boodschappentas; 

✅ Slank ontwerp = perfect te manoeuvreren; 

✅ In verschillende kleuren te verkrijgen; 

✅ Geweldige prijs-kwaliteitverhouding; 

✅ Gebruiksvriendelijk & comfortabel. 

Nadelen Topro Troja 5G

❌ Niet voor langere mensen geschikt 2m +.


Klik hier voor de beste prijs

2. Nitro SL – beste lichtgewicht rollator kopen

Wilt u de beste lichtgewicht rollator kopen? Dan raad ik u van harte de Nitro SL aan. Deze rollator is licht van gewicht, is van een sublieme kwaliteit en heeft veel te bieden. De tweede plek in deze top 5 is dan ook volledig terecht voor de Nitro SL.

Met de Nitro SL haalt u oprecht een hele lichte rollator in huis. Deze rollator heeft namelijk een totaalgewicht van slechts 5,2 kilogram. Deze variant is dan ook ideaal om bijvoorbeeld in de auto mee te nemen. Of gaat u vaak op pad met uw rollator? Dan is dit ook een geschikte rollator; het minieme gewicht komt gewoonweg altijd goed van pas.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Het is sowieso goed mogelijk om de Nitro SL mee te nemen. Deze lichtgewicht rollator kunt u namelijk makkelijk in- en uitklappen. Dit stelt u in staat om overal gebruik van deze rollator te maken. Door de brede zitting en rugleuning is deze rollator ook uiterst geschikt om aangenaam op te zitten.

De totale samenstelling van de Nitro SL is sowieso handig te noemen. Zo beschikt deze rollator over reflectoren, een stokhouder, stoephulp en een tas. Ook zijn de handgrepen in hoogte te verstellen, waardoor u altijd de juiste houding achter deze rollator aanneemt. Als klap op de vuurpijl is dit ook nog de beste goedkope rollator. Deze rollator kost slechts 170 euro!

Voordelen Nitro SL

✅ Weegt slechts 5,2 kilogram; 

✅ Makkelijk in te klappen; 

✅ Brede zitting en rugleuning; 

✅ Erg betaalbaar; 

✅ Van veel extra’s voorzien; 

✅ Verstelbare handgrepen. 

Nadelen Nitro SL

❌ Kleine tas (5 liter).


Klik hier voor de beste prijs

3. Travixx

Heeft u interesse om een nieuwe rollator aan te schaffen? En hecht u daarbij veel waarde aan comfort, design en kwaliteit? Dan raad ik u graag de Travixx aan. Deze rollator ziet er niet alleen geweldig uit, maar heeft ook onwijs veel te bieden.

Wat bij de Travixx Traveller direct opvat, is de samenstelling. Zo beschikt deze rollator over een prachtig design frame. Dit blijkt onder meer uit de lederen zitting en de grote as met lederen accenten. Ook zijn de kabels op een fraaie manier in het frame weggewerkt.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Het frame is niet alleen fraai, maar ook nog praktisch. U kunt dit frame makkelijk in- en uitklappen, waardoor u de Travixx overal mee naar toe kunt nemen. Door de grote wielen aan de voorkant geniet u tijdens het wandelen bovendien van de gewenste stabiliteit. Wilt u tijdens de wandeling even uitrusten? Dat is mogelijk dankzij de brede zitting.

Het is ook nog mogelijk om de Travixx Traveller naar wens te verstellen. U kunt de duwhandvatten moeiteloos in hoogte verstellen, waardoor u de juiste houding aanneemt. Wel op dat deze rollator minder geschikt is voor de langere mensen.

Voordelen Travixx

✅ Prachtig design; 

✅ Makkelijk in- en uit te klappen; 

✅ Grote stevige wielen; 

✅ Fijne zitting met rugleuning; 

✅ Prima prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Travixx

❌ Minder geschikt voor lange mensen.


Klik hier voor de beste prijs

4. Trive – beste opvouwbare rollator kopen

Wilt u de beste opvouwbare rollator kopen? Dan kiest u het beste voor de Trive. Dat is althans mijn advies dat ik graag aan u wil geven. Deze rollator is onwijs makkelijk op te vouwen, waardoor u ‘m overal mee naar toe kunt nemen.

Dat deze rollator zo makkelijk opvouwbaar is, komt door het eenvoudige opvouwmechanisme. Met slechts één handeling vouwt u de Trive compact op. De rollator is nadien slechts 89 bij 35 bij 31 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen kunt u deze rollator probleemloos in uw auto vervoeren.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

De gehele samenstelling van de Trive is sowieso naar mijn wens. Zo weegt deze rollator slechts 6,5 kilogram, bent u van een prima kwaliteit voorzien en kunt u de handgrepen in hoogte verstellen. Door dit te doen, neemt u altijd de juiste houding aan.

De Trive ziet er ook nog eens strak uit. Dit komt onder meer door de fraaie handgrepen, de rugleuning en de tas aan de voorzijde van de rollator. Door de zitting met rugleuning neemt u ook nog aangenaam zittend plaats op deze beste opvouwbare rollator. Wat wilt u nog meer?

Voordelen Trive

✅ Zeer eenvoudig op te vouwen; 

✅ Compacte (en lichte) rollator; 

✅ Verstelbare handgrepen; 

✅ Fraaie lederen tas, handgrepen en rugleuning; 

✅ Overal mee naar toe te nemen.

Nadelen Trive

❌ Kleine tas (5 liter)


Klik hier voor de beste prijs

5. Carbon Ultralight

Deze top 5 sluit ik graag af met de Carbon Ultralight. Uit mijn test is gebleken dat deze unieke rollator ook veel te bieden heeft. Dit is onder meer aan de samenstelling te kijken. Als u naar de foto van de Carbon Ultralight rollator kijkt, ziet u namelijk direct een onderscheidend design.

Mede door dit design is dit een van de lichtste rollators ooit. Deze rollator weegt slechts 4,8 kilogram, waardoor u van de nodige voordelen verzekerd bent. Zo is het een fluitje van een cent om deze rollator voort te duwen. Dit wordt nog verder versterkt door de soft-banden. Deze banden nemen veel trillingen weg en dragen daarmee zorg voor een vlekkeloze wandeling.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Wat verder opvalt, zijn de handgrepen. Bij de meeste rollators wijzen de handgrepen naar de achterwielen, maar bij de Carbon Ultralight wijzen de handgrepen juist naar de voorwielen. Mede hierdoor ervaart u meer comfort en ondersteuning tijdens het lopen.

Wilt u ook aangenaam op uw rollator kunnen zitten? Dan is de Carbon Ultralight ook voor u geschikt. Deze rollator wordt namelijk in 2 varianten aangeboden: met een zitbreedte van 42 en 47 centimeter. U kunt dit dus volledig op uw eigen wensen afstemmen. Voor de Carbon Ultralight rollator moet u wel vrij diep in de buidel tasten.

Voordelen Carbon Ultralight

✅ Weegt slechts 4,8 kilogram; 

✅ Unieke handgrepen (meer comfort & ondersteuning); 

✅ In 2 maten te verkrijgen; 

✅ Remkabels in het frame weggewerkt; 

✅ Soft-banden en unieke uitstraling.

Nadelen Carbon Ultralight

❌ Vrij dure rollator.


Klik hier voor de beste prijs

Advies beste rollator kopen 2023

Wilt u een nieuwe rollator kopen? Graag raad ik u aan om bij het kopen van een rollator erg kritisch te zijn. U moet kritisch naar de rollators kijken, maar ook naar de zaken waar u zelf veel waarde aan hecht. Wilt u gewoonweg de beste rollator kopen? Dan raad ik u graag de Topro Troja 5G aan. Wilt u de beste lichtgewicht rollator kopen? Dan raad ik u de Nitro SL aan. Of wilt u de beste opvouwbare rollator kopen? In dat geval raad ik u de Travixx Traveller aan.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Als u bijvoorbeeld de beste goedkope rollator wilt kopen, raad ik u graag de Nitro SL aan. Met andere woorden: wat de beste rollator is, is afhankelijk van uw voorkeuren. Denk daarom goed over uw wensen en voorkeuren na.


Klik hier voor de beste prijs

Rollators ervaringen en reviews

Wilt u de beste rollator kopen, maar twijfelt u nog tussen meerdere varianten? Het is dan dat geval aan te raden om goed naar de rollator ervaringen van andere mensen te kijken. Dat heb ik voor bovenstaande 5 rollators alvast voor u gedaan.

Topro Troja 5G review

De beoordelingen over de Topro Troja 5G zijn allemaal positief. De gebruikers roemen het comfort, de kwaliteit, de fijne samenstelling en de ondersteuning. Wel geven sommige gebruikers aan dat dit een vrij dure rollator is. Dat klopt, maar voor een goede rollator kopen moet u nou eenmaal iets dieper in de buidel tasten. Deze Topro rollator kopen is in ieder geval aan te raden.

Nitro SL

Wilt u een lichtgewicht rollator kopen? Dan kunt u niet om de Nitro SL heen. Deze rollator is door mij goed beoordeeld, maar ook door (veel) andere gebruikers. De meeste gebruikers roemen het lichte gewicht, maar ook het scherpe prijskaartje. Al met al is deze Nitro rollator kopen een absolute aanrader.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Travixx review

De Travixx rollator kopen is eveneens een aanrader. Dit blijkt overduidelijk uit de reviews van gebruikers van deze rollator. De gebruikers roemen de prachtige uitstraling, maar ook het praktische gemak. Zo geven meerdere gebruikers aan dat deze rollator makkelijk in gebruik is, makkelijk in te klappen is en over veel handige extra’s beschikt.

Trive rollator

Wilt u een reis rollator kopen? Dan lijkt de Trive een prima optie te zijn. Deze rollator wordt in ieder geval goed beoordeeld door de gebruikers. De meeste gebruikers geven aan dat deze rollator precies doet wat-ie moet doen. De fraaie uitstraling kan ook op de nodige lovende woorden rekenen.

Carbon Ultralight review

Is een carbon rollator kopen aan te raden? Ja, dat lijkt zeker het geval te zijn. Over de Carbon Ultralight zijn online namelijk veel positieve beoordelingen te vinden. Veel mensen roemen de kwaliteit, het lichte gewicht en de handige samenstelling.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Rollator kopen waar op letten?

Heeft u de wens om een nieuwe rollator te kopen? In dat geval kunt u niet over één nacht ijs gaan. U heeft de keuze uit een divers aanbod van rollators, waardoor u een goede vergelijking moet maken. Wáár u dan precies op moet letten, bespreek ik graag hieronder.

Let heel goed op uw wensen

Het belangrijkste waar u op moet letten, zijn uw eigen wensen. Wilt u bijvoorbeeld een inklapbare rollator kopen? Wilt u een lichtgewicht rollator inklapbaar kopen? Wilt u een carbon rollator kopen? Wilt u een reis rollator kopen? Of wilt u een ander soort rollator kopen? De mogelijkheden zijn op dit moment divers.

Probeer daarom antwoord te vinden op de volgende vragen:

 • Waar wilt u graag uw rollator gebruiken? Wilt u uw rollator voornamelijk binnen gebruiken? Of wilt u ‘m tijdens (lange) wandelingen buiten gebruiken?
 • Wilt u ook op uw rollator kunnen zitten? De meeste rollators zijn van een comfortabele zitting voorzien, maar dit verschilt wel van rollator tot rollator.
 • Wilt u de rollator mee kunnen nemen? Als dat het geval is, zou u een rollator inklapbaar moeten kopen. Of een rollator lichtgewicht moeten kopen.

Afmetingen & gewicht

Als u de beste rollator wilt kopen, moet u ook goed naar de afmetingen en het gewicht kijken. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar een slanke rollator. Waarom? Omdat zo’n rollator nu eenmaal een stuk beter te manoeuvreren is.

Tevens raad ik u aan om een lichtgewicht rollator te kopen. Zo’n rollator biedt de gewenste ondersteuning, is een stuk makkelijker te verplaatsen en is hierdoor een stuk praktischer.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Banden

Graag raad ik u aan om ook goed naar de banden van een rollator te kijken. Beschikt de rollator bijvoorbeeld over massieve banden of antilekbanden? En hoe groot zijn de banden precies? Idealiter beschikt de rollator over vrij grote banden. Dergelijke banden rollen over het algemeen beter en bieden hierdoor meer comfort.

Opvouwbaarheid

Wilt u een inklapbare rollator kopen? Dan moet u uiteraard goed naar de opvouwbaarheid kijken. Hierbij wijs ik u graag op twee zaken:

 • Opvouwmechanisme. Ga goed na op welke manier u de rollator in kunt klappen. Uiteraard moet dit op een gebruiksvriendelijke manier gaan.
 • Afmetingen na inklappen. Ga ook goed na wat de afmetingen zijn na het inklappen van de rollator. Op basis daarvan kunt u bepalen of u de rollator in bijvoorbeeld uw auto mee kunt nemen.

Handgrepen

Bij een nieuwe rollator kopen, moet u ook goed naar de handgrepen kijken. Hoe zijn de handgrepen vormgegeven? Zijn de handgrepen in hoogte verstelbaar? En zijn de remkabels bij de handgrepen op een fraaie manier in het frame weggewerkt? Dit zijn enkele vragen waar u per rollator goed naar moet kijken.

Samenstelling

Het is sowieso belangrijk om goed naar de totale samenstelling te kijken:

 • Zitting. Ga goed na hoe breed de zitting is. Deze breedte kunt u op uw lichaamsbouw afstemmen.
 • Rugleuning. Idealiter beschikt de rollator uiteraard over een fijne rugleuning. Ga goed na of dit het geval is.
 • Tas. Beschikt de rollator over een opbergtas? Hoogstwaarschijnlijk wel, maar de opbergtas is wel per rollator verschillend. Check daarom goed de samenstelling, design en inhoud van de opbergtas.
 • Materiaal. Het is ook aan te raden om even goed naar het materiaal te kijken. Als u voor een carbon rollator kiest, kiest u namelijk voor een lichtgewicht rollator. Dit is bij andere materialen minder het geval. Check dus goed van welk materiaal de rollator precies vervaardigd is.
Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Aanbieder

Waar een rollator kopen? Is het mogelijk om een rollator online te kopen? En waar kan ik het beste een rollator kopen? Dit zijn enkele vragen die bij veel mensen door het hoofd spoken bij het uitkiezen van een rollator. Mijn advies is om een rollator alleen bij een betrouwbare aanbieder te kopen.

Wat een betrouwbare aanbieder is? Dit zijn onder meer Medipoint en Zonfo. Bij deze aanbieders kunt u met een gerust hart online een rollator kopen. U bent hierbij ook nog eens van prima leveringsvoorwaarden verzekerd, waaronder een gratis levering van de nieuwe rollator.

Kunt u ook een rollator kopen in een fysieke winkel? Ja, dat is ook mogelijk. Feit is wel dat het een stuk minder praktisch is. U moet in dat geval naar de winkel toe en talloze rollators met elkaar vergelijken. Het is vele malen makkelijker om direct voor één van bovenstaande 5 rollators te kiezen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijs ik u graag op de prijs en de kwaliteit van de nieuwe rollator:

 • Prijs: durf te investeren in de beste rollator. Voor een goede rollator moet u nu eenmaal iets dieper in de buidel tasten dan voor een rollator van een mindere kwaliteit. Het is daarom verstandig om alleen de beste rollator te kopen. Ondanks dat u hier iets meer geld aan uit moet geven.
 • Kwaliteit: ga alleen voor een rollator van een A-merk. De merken die ik in dit artikel besproken heb, zijn allemaal een A-merk. Dit betekent dat zij de gewenste kwaliteit leveren en dat u daardoor van een lange levensduur verzekerd bent.

Mijn conclusie over de beste rollator

Als u de beste rollator wilt kopen, raad ik u de Topro Troja 5G aan. Dit is wat mij betreft de beste rollator van dit moment. Ook over de Nitrol SL, Travixx Traveller, Trive en Carbon Ultralight rollator ben ik erg te spreken. Deze rollators blinken ook allemaal op bepaalde facetten uit.

Voor u is het vooral van belang om een goede vergelijking te maken. Hierbij moet u in eerste instantie puur naar uw situatie, wensen en voorkeuren kijken. Op basis daarvan bent u in staat om de beste rollator uit te kiezen.

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Rollator Kopen Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over een rollator kopen

Waar kunt u de beste rollator kopen?

Een rollator kopen doet u het beste bij een van de online aanbieders. Onder meer Zonfo en Medipoint bieden een uitgebreid aanbod van hoogwaardige rollators aan. Deze aanbieders zijn betrouwbaar, leveren kwaliteit en leveren de juiste service.

Is een carbon rollator kopen een goed idee?

Ja, een carbon rollator is een prima rollator. Carbon is super licht van gewicht, waardoor de rollator zelf ook licht van gewicht is. Wel is het belangrijk om voorzichtig met een carbon rollator om te gaan. Als dit materiaal beschadigd raakt, is het herstel hiervan erg prijzig.

Een rollator kopen: waar op letten?

Bij een rollator kopen, moet u vooral op uw wensen letten. Waar en hoe wilt u de rollator precies gebruiken? Wat verwacht u precies van uw rollator? Wilt u uw rollator makkelijk mee kunnen nemen? Hoeveel geld wilt u idealiter uitgeven? Dit zijn enkele vragen waar u op voorhand goed over na moet denken. Aan de hand daarvan maakt u snel de juiste schifting in het aanbod van rollators.  (1)

Conclusie beste rollator kopen van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rollator Kopen | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter