In dit artikel

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Beste Plasfles | Review (2023) | 4x Plasflessen Test!

In dit artikel

Waar een plasfles voorheen nog een simpel zorghulpmiddel was, bestaan er tegenwoordig allerlei soorten plasflessen. Een plasfles kopen kan daarom wat lastiger zijn. Wat is nu het beste plasfles? En welk plasfles voor vrouwen of welke wordt voor mannen aangeraden? Wilt u een plasfles kopen, dan bent u hier op de goede plek. Ik ga namelijk 4x plasflessen vergelijken in deze plasfles test. Laten we beginnen met deze plasfles review!

Kort samengevat:

De beste plasfles van 2023 volgens onze test is Plasfles Heren. Dit product bevat het meest universeel gebruikersgemak voor de man en is vriendelijke geprijsd.

Plasflessen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste plasfles is, let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de kwaliteit van een plasfles heren of urinaal voor dames, maar ook naar het gebruiksgemak. Is het bijvoorbeeld een plasfles met terugslagklep of een anti lek plasfles? En hoe gebruik je een plasfles bij verschillende modellen? Verder kijk ik naar de prijs van een dames of heren plasfles en naar de ervaringen en reviews van andere mensen. Na afloop van dit artikel wordt de beste plasfles man of beste plasfles vrouw duidelijk.

1. Plasfles Heren – beste plasfles algemeen 

Wilt u graag een plasfles kopen van kunststof die geschikt is voor heren? Plasfles Heren is het beste plasfles in het algemeen. Deze plasfles is speciaal voor de man heeft een inhoud van 1 liter en maakt het mogelijk om te plassen zonder uit bed te hoeven of naar het toilet te hoeven gaan. Plasflessen zoals deze zijn zowel staand, zittend als liggend te gebruiken. Deze plasfles voor mannen maakt uw leven daarom een stuk gemakkelijker, zeker wanneer u slecht ter been bent of aan bed gebonden bent. 

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Dankzij het kunststof materiaal is deze plasfles goed schoon te maken en te houden. Dit kunt u doen met een mild reinigingsmiddel en heet water. Laat de fles daarna goed drogen. Hij beschikt over een deksel die ervoor zorgt dat vervelende geurtjes of de kans op knoeien heel klein worden. Van alle plasflessen is deze plasfles heren vooral een aanrader, omdat hij ook nog eens scherp geprijsd is. Wilt u deze plasfles bestellen? Plasfles heren is scherp geprijsd. U profiteert standaard van een plasfles aanbieding. U betaalt wel verzendkosten tot een bestelwaarde van €50.

Voordelen Plasfles Heren

✅ Zittend of liggend plassend dankzij deze plasfles;

✅ Kunststof plasfles voor de man die gemakkelijk schoon te houden is;

✅ Inhoud van 1 liter;

✅ Deze plasfles voor heren is af te sluiten met een deksel (tegen geurtjes/spetters);

✅ Scherp geprijsde plasfles;

✅ Deze plasfles is ook handig te gebruiken om katheterzakken leeg te maken.

Nadelen Plasfles Heren

❌ Niet gemakkelijk te gebruiken voor vrouwen.


Bekijk meer productinformatie

2. Plasfles Heren met Terugloopbeveiliging – beste plasfles man 

Het volgende plasfles mannen dat ik wil bespreken is Plasfles Heren met Terugloopbeveiliging. Deze plasfles voor mannen is een plasfles met terugloop. Ideaal voor wanneer u moet plassen, maar niet uit bed kunt. Tijdens het plassen kan deze plasfles voor heren namelijk niet lekken. Dat komt door de handige terugloopbeveiliging. Zelfs wanneer u deze plasfles ondersteboven houdt, zal er geen urine uit lekken. 

Ook is deze plasfles voor de man comfortabel en prettig in gebruik dankzij de buiging in de hals en de zachte randen. Deze plasflessen zijn verder licht van gewicht, maar wel erg sterk. Dankzij de inhoud van 1 liter kunt u deze plasfles man meerdere keren na elkaar gebruiken. U ziet bovendien goed wanneer hij vol raakt, omdat het kunststof materiaal doorschijnend is. 

Een leuk extraatje: dit plasfles terugloopbeveiliging heeft een glow in the dark handvat. Daardoor ziet u in het donker goed waar uw plasfles staat! Het Plasfles Heren met Terugloopbeveiliging is melkwit van kleur en gemaakt van kunststof.

Voordelen Plasfles heren met terugloopbeveiliging

✅ Plasfles met terugloopbeveiliging, speciaal voor heren;

✅ Inhoud van 1 liter;

✅ Met glow in the dark handvat voor vindbaarheid in het donker;

✅ Kindveilige schroefdop meegeleverd;

✅ Voor de vrouw ook te bestellen met een extra opzetstukje;

✅ Zachte randen, hierdoor is de plasfles gemakkelijk te positioneren.

Nadelen Plasfles heren met terugloopbeveiliging

❌ Bij een minder vaste hand kunnen er ongelukken ontstaan door de zachte randen


Bekijk meer productinformatie

3. Plasfles Dames – beste plasfles voor vrouwen 

Zoekt u geen plasfles mannen maar een vrouwen plasfles? Dan is het belangrijk om een specifiek plasfles vrouwen of plasfles dames te kopen. Een vrouwelijke plasfles ziet er namelijk anders uit. Dit model Plasfles Dames is bijvoorbeeld een uitkomst voor vrouwen die niet uit bed kunnen of mogen komen om te plassen. Dankzij de speciale vorm van dit plasfles vrouw kunt u hem zorgeloos en comfortabel gebruiken vanuit uw bed.

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Natuurlijk bent u ook benieuwd naar hoe deze dames plasfles gereinigd moet worden. Dankzij de deksel is deze plasfles afsluitbaar. Verder is deze plasfles voor vrouwen gemaakt van kunststof. Dat is allereerst gemakkelijk schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en heet water. Daarnaast kunt u er doorheen kijken, waardoor u precies ziet hoe vol de plasfles voor dames zit. Plasflessen zoals dit model Plasfles Dames zijn eenvoudig, maar erg praktisch. U kunt deze plasfles kopen u betaalt wel verzendkosten tot een bestelwaarde van €50.

Voordelen Plasfles dames

✅ De plasfles is gemakkelijk schoon te maken;

✅ Vanuit zit het makkelijkste te gebruiken;

✅ Met deze plasfles hoeft u ‘s nachts niet helemaal naar de toilet te lopen;

Nadelen Plasfles dames

❌ Het schuitje moet goed aangelegd worden, dit vraagt om nauwkeurigheid.


Bekijk meer productinformatie

4. Plasfles met Terugloopbeveiliging Vrouw – beste plasfles met terugloopbeveiliging 

Zoals ik al vertelde zijn plasflessen er in allerlei soorten. Dat geldt ook voor een plasfles voor vrouwen. De volgende plasfles die ik wil bespreken is een vrouwen plasfles genaamd Plasfles met Terugloopbeveiliging Vrouw. Het is een mooi ontworpen plasfles dat tevens dient als anti terugloop plasfles. Dat betekent dat het een vrouwen plasfles is dat lekken voorkomt. Plasflessen met een terugloopbeveiliging voorkomen lekken en vervelende geurtjes, zelfs wanneer u ze ondersteboven houdt.

Deze plasfles vrouwen is geschikt voor vrouwen die aan bed gebonden zijn. Deze plasfles vrouw is gemakkelijk te reinigen voor optimale hygiëne. De maximale inhoud is 1 liter. Plasfles met Terugloopbeveiliging Vrouw is een sterk product. Verder licht het handvat op, dus in het donker is deze plasfles ook makkelijk te vinden.

Voordelen Plasfles met terugloopbeveiliging vrouw

✅ Geen vervelende geurtjes door de deksel;

✅ Gemakkelijk schoon te maken;

✅ Makkelijk leeg te schenken met ontluchtingsdop;

✅ Urine blijft in de fles door de terugloopbeveiliging.

Nadelen Plasfles met terugloopbeveiliging vrouw

❌ U heeft een vaste hand nodig om het schuitje goed aan te leggen;


Bekijk meer productinformatie

5. Plasfleshouder 

Bij het gebruik van plasflessen is een handige accessoire verkrijgbaar: een plasfleshouder! Een plasfles met houder is handig wanneer u deze (ook wanneer deze gevuld is) veilig weg wilt zetten. Ook kunt u hiermee uw plasfles aan uw bed hangen, zodat hij altijd in de buurt is.

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

De plasfleshouder is geschikt voor verschillende soorten standaard plasflessen. U kunt er zowel een plasfles voor mannen als plasfles voor vrouwen in plaatsen. Let op: niet alle soorten van een plasfles passen in deze houder. U kunt eventueel ook een plasfles met houder in één kopen. De plasfleshouder is gemaakt van metaal en wordt geleverd in de kleur wit. U kunt de plasfles houde kopen tot een bestelwaarde van €50 betaalt u verzendkosten.

Voordelen Plasfleshouder

✅ De plasfleshouder kan aan de meeste bedden of nachtkastjes gehangen worden;

✅ U kunt gemakkelijk bij de plasfles door het gebruik hiervan;

✅ Het materiaal is makkelijk schoon te maken;

✅ Door de plasfleshouder is de kans op lekken van de plasfles kleiner.

Nadelen Plasfleshouder

❌ Niet elke plasfles past in dit model, kijk hier goed naar voordat u de aanschaf doet;

❌ 


Bekijk meer productinformatie

6. Plasfles borstel

Om uw plasfles zo schoon mogelijk te houden is heet water met een mild schoonmaakmiddel op de lange termijn niet voldoende. Welk type plasfles u ook koopt de hygiëne is belangrijk. Daarom is het verstandig om een Plasfles borstel te kopen voor uw plasfles. Dit is een speciaal ontworpen, slanke borstel met een lange steel. Zo kunt u urinalen goed reinigen van binnen en bij alle hoekjes en randjes komen. 

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

De Plasflesborstel maakt plasflessen schoonmaken erg gemakkelijk en u heeft geen plasfles kortingscode nodig om deze te bestellen.

Voordelen Plasflesborstel

✅ Door de lange buigzame steel heeft u geen vieze vingers van het schoonmaken;

✅ Goed betaalbare plasflesborstel

✅ De plasflesborstel kan goed in alle hoeken komen, waardoor de plasfles weer hygiënisch is.

Nadelen Plasflesborstel

❌ Een plasflesborstel wordt niet standaard bij een plasfles geleverd.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste plasfles 2023

Nu u meer heeft ontdekt over de verschillende soorten plasflessen, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Wat is nu het beste plasfles en waarom? Als beste plasfles voor mannen heb ik Plasfles Heren als beste urinaal beoordeeld. Dat komt doordat hij zittend en liggend te gebruiken is, een inhoud heeft van maar liefst 1 liter en gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Bovendien is hij scherp geprijsd en kunt u deze plasfles afsluiten met een deksel tegen vervelende geurtjes en/of spetters.

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Als beste plasfles voor vrouwen of beste dames plasfles heb ik Plasfles Dames gekozen. Deze plasfles voor vrouwen kan ook in bed gebruikt worden en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien kunt u deze plasfles kopen voor een laag bedrag en is hij door de speciale vorm handig in gebruik.


Bekijk meer productinformatie

Plasfles ervaringen en reviews 

Bent u benieuwd naar wat andere mensen van deze plasflessen vinden? Ik heb een plasfles review opgezocht voor elk model plasfles. Daar heeft u vast iets aan!

Plasfles Heren review

Over het Plasfles Heren schrijft Egbert: “Zonder hulp kan ik lastig zelfstandig uit bed komen. Als ik ’s nachts nodig moet plassen red ik het eigenlijk niet tot het toilet. Daarom ben ik blij met deze plasfles. Hij werkt prima en is voordelig.”

Plasfles Heren met Terugloopbeveiliging review 

“Ik heb trillende handen en ’s nachts uit bed gaan om te toiletteren kost mij veel moeite”, vertelt Ron over Plasfles Heren met Terugloopbeveiliging. “Nu ik deze plasfles heb, hoef ik niet bang te zijn voor ongelukjes ’s nachts. Hij kan ook niet lekken als ik te erg tril met mijn handen dus ik ben hier heel blij mee.”

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Plasfles Dames ervaring 

Volgens Raina is Plasfles Dames een aanrader. “Sinds mijn moeder slecht ter been is, heeft zij regelmatig in bed geplast. Dat is heel vervelend. Niet alleen voor de verzorging, maar ook voor mijn moeder zelf. Zij schaamt zich. Daarom heb ik deze plasfles gekocht. Sindsdien gaat het heel goed en kan zij er op tijd bij zijn als zij in de nacht moet plassen.”

Plasfles met Terugloopbeveiliging Vrouw review 

Plasfles met Terugloopbeveiliging Vrouw wordt met een 9,5 beoordeeld door Dana. “Ik heb een ernstig ongeluk gehad een paar weken terug. Ik kan nog niet goed uit mijn bed komen, dus ik lig vooral veel. Dankzij deze plasfles hoef ik ook voor het plassen niet uit bed. Dit scheelt mij veel energie en moeite.”

Plasfleshouder review 

“Ik had een plasfles gekocht, maar ’s nachts kon ik er soms niet goed bij. Mijn zorgverlener vertelde dat er ook een Plasfleshouder bestond. Wist ik veel! Nu hang ik hem gewoon aan mijn bed en kan ik er elke nacht met gemak bij. Dat geeft veel rust hoor.”

Plasflesborstel review 

“Ik vind hygiëne heel belangrijk en het idee van een plasfles stond mij daarom een beetje tegen. Toch wilde ik graag een noodoplossing voor in de auto, bijvoorbeeld als ik in de file sta. Ik heb nogal een kleine blaas, dus als er nood is moet ik echt plassen. Na even Googelen kwam ik deze Plasflesborstel tegen. Nu kan ik mijn plasfles gewoon goed schoonmaken, elke keer nadat ik hem heb gebruikt. En als ik het idee heb dat het plasfles of de borstel aan vervanging toe is koop ik wel een nieuwe. Om de prijs hoef ik het namelijk niet te laten”, vertelt Eva.

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Plasfles kopen checklist: hier moet u op letten! 

Wilt u een plasfles kopen, dan is het belangrijk om over de volgende eigenschappen en kenmerken na te denken.

 • Vorm (gebogen hals of niet)
 • Materiaal
 • Inhoud (hoeveel ml/liter kan erin)
 • Geschikt voor mannen of vrouwen
 • Terugloopbeveiliging
 • Uw budget
 • Accessoires zoals een plasfleshouder of plasflesborstel

Het kan per persoon verschillen welke plasflessen vervolgens als beste uit de test komen. Niet ieders voorkeuren zijn namelijk hetzelfde. Het is al mogelijk om voor een klein bedrag een plasfles te kopen, maar u kunt ook meer geld uitgeven aan dit zorghulpmiddel. Hoe meer functionaliteiten u wenst, des te hoger de prijs van een plasfles over het algemeen is. Het is in elk geval belangrijk dat u een plasfles kiest waar u zich prettig bij voelt. U moet hem immers zelf gebruiken!

Meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Om het opstaan van de toilet te vergemakkelijken kan een toiletframe, toiletverhoger (WC verhoger) of toiletbeugel handig zijn. Als de toilet niet op dezelfde etage is dan kan een postoel of (WC stoel of Toiletstoel) urinaal of plasfles een goede uitkomst zijn. 

Er zijn ook opties als er sprake is van incontinentie. Denk dan aan incontinentiemateriaal, urine alarmsysteem of app bij incontinentie. Ook de hygiëne op de toilet kan soms moeilijk zijn. Een Clean Bum, toiletpapierstang of zelf een spoelfohn toilet is dan het overwegen waard om in te zetten. 

Ook op het gebied van mobiliteit en veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Plasfles Review 4x Plasflessen Test!

Meest gestelde vragen over een plasfles

Na het lezen van dit artikel over plasflessen heeft u wellicht nog vragen. Wat is een plasfles nu eigenlijk? En waar kunt u plasflessen kopen? Dit – en meer – beantwoord ik hieronder. Ik heb de meest gestelde vragen namelijk voor u op een rij gezet.

Wat is de beste plasfles ? 

Wat het beste plasfles is, hangt onder andere van uw geslacht af. Zo is voor mannen en vrouwen een ander model plasfles ontworpen, om beiden de beste ervaring te bieden tijdens het gebruik ervan. Voor mannen is het beste plasfles het Plasfles Heren van Medipoint. Deze biedt de meeste voordelen én is heel betaalbaar. Voor vrouwen is plasfles Dames van Medipoint de beste keuze, als u het mij vraagt. Ook deze kwam als winnaar uit de test en bleek de meeste voordelen te hebben én voor de scherpste prijs verkocht te worden. Daarom kan ik beide modellen aanbevelen als u een plasfles kopen wilt.

Wat is een plasfles precies?

Wat een plasfles precies is, is heel eenvoudig uit te leggen. Een plasfles gebruikt u om in te plassen. Kunt u moeilijk uit bed komen, bent u minder mobiel of zelfstandig of eventueel bang in het donker? Dan kan een toiletbezoek lastig zijn, ook in de nacht. Door een plasfles te kopen hoeft u zich niet te verplaatsen om toch te kunnen toiletteren. U plast dan namelijk in de plasfles. Dit is een fijne, gemakkelijke en hygiënische oplossing voor iedereen die er behoefte aan heeft.

Waar kun je een plasfles kopen?

Op de vraag waar u een plasfles kunt kopen, kan ik kort antwoorden. Plasflessen zijn namelijk te koop bij allerlei thuiszorgwinkels. Mijn favoriete thuiszorgwinkel voor het kopen van een plasfles is Medipoint. Dit bedrijf heeft een webshop waardoor u online een plasfles bestellen kunt, maar er zijn ook vestigingen verspreid door heel Nederland. Vindt u het fijner om in een fysieke winkel langs te komen om een plasfles uit te kiezen, dan is dat ook mogelijk. Een plasfles kopen kan dus op veel plekken en bovendien zijn er allerlei soorten verkrijgbaar.

Hoe moet je een plasfles gebruiken?

Wilt u een plasfles gebruiken, dan is het belangrijk om de bijgeleverde instructies op te volgen. De meeste plasflessen zijn eenvoudig in gebruik en kunt u erbij pakken zodra u moet plassen. U plast dan in de fles. Heeft u een plasfles met terugloopbeveiliging, dan is het handig om op de hoogte te zijn van de werking ervan. Zo’n plasfles kan tijdens het gebruik ervan (en ook ervoor of erna) niet lekken, dankzij een speciale techniek. Vooral mensen die aan bed gebonden zijn geven hier de voorkeur aan. De kans op lekken of knoeien wordt hierdoor veel kleiner, waardoor uw bed schoon blijft. (1)

Kan ik liggend plassen?

Ja, het is mogelijk om liggend te plassen. Ik adviseer u om hiervoor een plasfles te kopen. Dit zijn allemaal termen waarmee hetzelfde bedoeld wordt. Een plasfles maakt zittend of liggend plassen mogelijk, ook in bed. Mensen die aan bed gebonden zijn hebben hier veel baat bij. Zo hoeven zij niet meer bang te zijn om een ongelukje te krijgen of niet op tijd bij het toilet te komen. Vaak is de inhoud van een plasfles ongeveer 1 liter. Daardoor kunt u meerdere keren liggend plassen voordat de fles geleegd moet worden.

Bestaat een plasfles ook voor vrouwen?

Ja, er bestaan ook plasflessen voor vrouwen. Een plasfles voor vrouwen is anders vormgegeven en heeft een ander bovenstuk/deksel dan een plasfles voor mannen. Dankzij een plasfles kunnen vrouwen ook zittend plassen of plassen op plekken waar geen toilet is. Zo is het bijvoorbeeld handig om een plasfles in de auto te hebben. Als u in de file terechtkomt en nodig moet plassen, biedt zo’n plasfles voor dames de uitkomst. Verder wordt een plasfles voor vrouwen in de thuiszorg gebruikt. Vrouwen met een kleine blaas hebben er veel profijt van. Dat blijkt ook uit plasfles ervaringen die vrouwen op het internet achterlaten.

Conclusie beste plasfles 2023 

Referenties:

 • Direct Supply. (n.d.). Benefits of male urinals in rehabilitation. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.directsupply.com/blog/benefits-of-male-urinals-in-rehabilitation/
 • Essential Aids. (n.d.). The importance of urinals in elderly care. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.essentialaids.com/blog/importance-of-urinals-in-elderly-care/
 • Health Products for You. (n.d.). The role of urinals in home care. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.healthproductsforyou.com/ar-urinals-for-home-care.html
 • Medline. (n.d.). Benefits of urinals in healthcare settings. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.medline.com/media/catalog/graphics/documents/WC1004_BenefitsOfUrinals_FINAL.pdf
 • Patient Handling. (n.d.). Advantages of urinals for bedridden patients. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.patienthandling.com.au/blog/advantages-of-urinals-for-bedridden-patients/
 • ResearchGate. (2020). Development of Hygienic Urinal Device using Integrated Approach. Geraadpleegd op 21 juni 2023, van https://www.researchgate.net/publication/343759652_Development_of_Hygienic_Urinal_Device_using_Integrated_Approach
Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Plasfles | Review (2023) | 4x Plasflessen Test!

Laat een reactie achter