In dit artikel

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Beste Pillendoosje Anabox alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Het beste alternatief voor een pillendoosje Anabox? Die is misschien nog niet zo gemakkelijk om te ontdekken. Pillendoosjes Anabox zijn populair, maar zeker niet per definitie de beste keuze. Wat dan het beste pillendoos Anabox alternatief is? Dat gaan we ontdekken in dit artikel. Ik ga namelijk 5x Anabox pillendoosje alternatieven vergelijken. Een pillendoosje kopen Anabox is na afloop niet meer nodig. Jij weet dan namelijk precies wat het beste alternatief is. Lees maar mee!

Het beste pillendoosje Anabox alternatief van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Pillendoosje Anabox alternatief: Smart Pill Box
 2. Beste Pillendoosje 7 dagen Anabox alternatief: Anabox pillendoos 7 dagen
 3. Beste Pillenbakje Anabox alternatief: Medimemo pillendoos

Pillendoosje Anabox alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste pillendoosje Anabox alternatief is, vergelijk ik verschillende pillendoosjes van andere aanbieders. Daarbij let ik bijvoorbeeld op het gebruiksgemak, de kwaliteit en functionaliteit van elk product. Ook let ik op de ervaringen en reviews van klanten. Zijn zij net zo enthousiast als de reviews over pillendoosjes Anabox? Of misschien nog wel beter? Hoog tijd om dat uit te zoeken!

1. Anabox Medicijndoos 7 Dagen – beste pillendoosje 7 dagen Anabox alternatief

Net als een pillendoosje Anabox, heeft de Anabox Medicijndoos 7 Dagen verschillende, gekleurde vakjes voor alle dagen van de week. Deze is alleen een stuk steviger dan pillendoosjes Anabox, vanwege het harde, plastic materiaal. U kunt hier verschillende soorten medicijnen in bewaren, omdat de dagen zijn opgedeeld in 5 vakjes. Zo neemt u ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds en ’s nachts de juiste medicatie in en er is nog een extra vakje naar behoefte. Daardoor is Anabox Medicijndoos 7 Dagen het beste alternatief voor een pillendoosje 7 dagen Anabox. Alles is overigens in het Nederlands aangegeven en daardoor extra duidelijk.

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

De Anabox Medicijndoos 7 Dagen wordt geleverd in een handige verzamelcassette. U kunt de vakken van verschillende dagen los meenemen als u een weekendje weg gaat. Of u neemt zo in één keer de gehele inhoud met u mee. En door de doorzichtige deksels kunt u gemakkelijk zien of u uw medicatie op een bepaalde dag of dagdeel al heeft ingenomen.

Voordelen Anabox

✅ Geschikt voor het opbergen van meerdere soorten medicijnen;

✅ Beste alternatief voor een Anabox pillendoosje 7 dagen;

✅ Handiger dan een pillendoos Anabox, dankzij de verzamelcassette;

✅ De medicijnen kunnen per dag meegenomen worden (i.p.v. de hele cassette);

✅ Aanduidingen zijn in het Nederlands;

✅ Doorzichtige deksels om te zien of u de medicijnen al heeft ingenomen;

✅ Stevig materiaal dat lang meegaat.

Nadelen Anabox

❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaalt u verzendkosten bij Medipoint;

❌ Dit pillendoosje Anabox alternatief is wat prijziger.


Klik hier voor de beste prijs

2. Smart Pill Box – beste pillendoosje Anabox alternatief

Wat een pillendoosje Anabox niet heeft, maar de Smart Pill Box wel? Een bijbehorende app! Dat is ideaal voor als u weleens vergeet om uw medicijnen in te nemen of wanneer u ze per ongeluk door elkaar haalt. Deze Smart Pill Box helpt namelijk met het organiseren van verschillende soorten medicatie, dankzij de kleuren van de vakjes. In de app kunt u zien welke medicatie u nog moet nemen én hoeveel u thuis nog op voorraad heeft. Zo komt u nooit zonder te zitten.

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

De Smart Pill Box is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Wilde u eigenlijk een pillendoosje kopen Anabox? Dan denkt u daar nu vast anders over! De Smart Pill Box is namelijk veel handiger en ook nog eens erg betaalbaar.

Voordelen Smart Pill Box

✅ Slimmer en innovatiever dan pillendoosjes Anabox, dankzij de app;

✅ Nooit meer vergeten medicatie in te nemen of uw medicijnen door elkaar halen;

✅ Verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart;

✅ Betaalbaar alternatief voor een Anabox pillendoosje;

✅ Kom nooit zonder medicijnen te zitten, want de app houdt uw voorraad bij;

✅ Efficiënte organisatie dankzij de gekleurde vakjes.

Nadelen Smart Pill Box

❌ Als u niet met een app of smartphone kunt omgaan, is dit geen handige box;

❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaalt u verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

3. Medimemo Medicijndoos – beste pillenbakje Anabox alternatief

Op nummer 3 staat de Medimemo Medicijndoos. Het is het beste pillendoosje Anabox alternatief, omdat het erop lijkt. Maar dan beter! U kunt hierin namelijk overzichtelijk medicatie bewaren, verdeeld over verschillende dagen en dagdelen. Ideaal voor als u veel medicatie heeft. De 7 transparantie doosjes voor elke dag van de week hebben allemaal 4 vakjes voor medicatie per dagdeel. Deze zijn voorzien van een Nederlandse tekst. De doosjes zijn per dag uitneembaar, om ze gemakkelijk mee te nemen tijdens een dagje weg.

Pillendoosjes Anabox zijn bovendien niet zo subtiel en stijlvol als de Medimemo Medicijndoos. Deze heeft namelijk het uiterlijk van klein, blauw boekje. Daardoor valt het voor de buitenwereld niet op dat het medicatie betreft.

Voordelen Medimemo

✅ Pillendoosje Anabox alternatief dat stijlvol en subtiel is;

✅ Voor meerdere soorten medicatie van vrijwel alle soorten;

✅ Met Nederlandse tekst voor extra duidelijkheid;

✅ Bewaar medicijnen voor 7 dagen en 4 verschillende dagdelen;

✅ Alle dagen zijn uitneembaar.

Nadelen Medimemo

❌ Prijzig alternatief voor een Anabox pillendoos;

❌ In het geval van dementie is het subtiele uiterlijk niet handig, omdat het aan de buitenkant inderdaad een boekje lijkt en geen medicijndoos.


Klik hier voor de beste prijs

4. Ekostar Pillendoos

Het pillendoosje Anabox alternatief op nummer 4 is de Ekostar Pillendoos. Ook dit product is geschikt voor 7 dagen en 4 dagdelen. De medicijndoos is wit van kleur en heeft doorzichtige deksels. Daardoor ziet u goed welke medicijnen u al genomen heeft. Gaat u dit alternatieve pillendoosje Anabox kopen? Dan haalt u een handig staand model medicijndoos in huis met uitneembare lades. Die lades vormen de doosjes per dag. U kunt ze ook los en per stuk vervoeren wanneer u een dagje of weekendje weggaat.

Twijfelt u nog tussen een pillendoosje week Anabox en de Ekostar Pillendoos? Weet dan dat dit model een Nederlandse opdruk heeft en daardoor veel duidelijker is dan die van Anabox.

Voordelen Ekostar

✅ In tegenstelling tot pillendoosjes Anabox, hebben deze een Nederlandse opdruk;

✅ Bewaar medicijnen voor 7 dagen en 4 dagdelen;

✅ Witte medicijndoos die ook neergezet kan worden op een (nacht)kastje;

✅ De lades/doosjes zijn ook los uitneembaar en mee te nemen;

✅ Met doorzichtige deksels voor uw overzicht.

Nadelen Ekostar

❌ Blijkt in de praktijk iets lastiger om schoon te maken vanwege de schuifdeksels;
❌ Het schuifdeksel moet helemaal naar rechts als u het meest rechtse supplement wilt pakken, wat onhandig is wanneer iemand trillende handen of niet veel grip heeft.


Klik hier voor de beste prijs

5. Fysic Pillendoos

En tot slot wil ik graag de Fysic Pillendoos bespreken. Dit is een mooi pillendoosje Anabox alternatief, omdat hij scherp geprijsd is en net zoals een pillenbakje Anabox per dag een andere kleur heeft. Doe uw medicijnen in de verschillende bakjes en neem uw medicatie altijd op het juiste moment van de juiste dag in. Houd de pillendoos compleet of neem één of meerdere bakjes mee wanneer u de deur uitgaat. De opdruk is zowel in het Nederlands als het Frans.

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Fysic Pillendoos heeft een stevig schuifsysteem en is daardoor gemakkelijk in gebruik. Als u de medicijnen voor een dag ingenomen heeft, plaatst u dat doosje onderaan in de houder. Het doosje voor de volgende dag verschijnt dan bovenaan. Zo voorkomt u dat u zich vergist.

Voordelen Fysic

✅ Pillendoos week Anabox alternatief van BPA-vrij plastic;

✅ Beter dan pillendoosjes Anabox, omdat ze steviger zijn;

✅ Stevig schuifsysteem dat gemakkelijk in gebruik is;

✅ Wanneer een box (dag) leeg is, schuift u die onderop en komt de volgende dagbox bovenaan te liggen.

Nadelen Fysic

❌ De symbolen die de dagdelen aangeven zijn niet per se heel duidelijk en kunnen voor verwarring zorgen;
❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaalt u verzendkosten;
❌ De deels Franse opdruk kan voor verwarring zorgen bij dementerende mensen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste pillendoosje Anabox alternatief 2023

Heeft u inmiddels al een favoriet voor een pillendoosje Anabox alternatief? Of hoort u graag nog even wat mijn mening is? Ik kan namelijk wel een duidelijke winnaar aanwijzen in deze test. Als ik alle pillendoosjes Anabox alternatieven met elkaar vergelijk, dan komt Anabox Medicijndoos 7 Dagen als beste uit de test. Dit is in mijn ogen dan ook het beste pillendoosje Anabox alternatief!

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Anabox Medicijndoos 7 Dagen is namelijk geschikt voor het bewaren van meerdere medicijnsoorten, u kunt de medicijnen verdelen over de 7 dagen van de week en de opdruk is in het Nederlands. Dankzij de handige verzamelcassette, neemt u al uw medicijnen gemakkelijk mee. Het is ook mogelijk om de pillendoosjes per dag mee te nemen. Dankzij het stevige materiaal gaat de Anabox Medicijndoos 7 Dagen lang mee. Dankzij de doorzichtige deksels ziet u ook gemakkelijk of u de medicatie van die dag al heeft ingenomen. Al met al de beste oplossing, als u het mij vraagt!


Klik hier voor de beste prijs

Pillendoosje Anabox alternatief ervaringen en reviews

Bent u ook benieuwd naar de pillendoosje Anabox alternatief reviews van andere mensen? Ik heb de ervaringen van een aantal mensen opgezocht en die hieronder vermeld. Zo krijgt u een beter beeld van elk product en wordt het vast gemakkelijker om een keuze te maken!

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Anabox Medicijndoos 7 Dagen review

Over de Anabox Medicijndoos 7 Dagen schrijft Linda: “Ik vind dit heel prettig, omdat ik sinds een paar maanden meerdere soorten medicijnen moet nemen. Het was nogal verwarrend soms en het kostte mij gewoon onnodige energie om steeds na te denken over welke ik al genomen had en welke niet. Omdat je meteen ziet of je iets ’s ochtends of op een ander moment moet innemen, ga je nooit de mist in. Wat een handige uitvinding zeg.”

Smart Pill Box review

“Mijn man is dementerend. Voorheen was ik degene die hem zijn medicatie toediende maar ik werk sinds kort weer overdag. Daarom moet hij het soms zelf doen. We kwamen erachter dat hij het toch soms vergeet en dat kan gevaarlijk zijn in zijn geval. Toen we deze Smart Pill Box tegenkwamen met een handige app wordt hij altijd herinnerd aan het innemen van zijn medicijnen. Ik wist niet dat zoiets bestond maar we zijn er super blij mee. Mijn man is zo zelfstandiger geworden en ik kan met een gerust hart de deur uit”, schrijft Hanneke.

Medimemo Medicijndoos ervaring

Volgens Peter is de Medimemo Medicijndoos een aanrader. “Ik loop niet graag te koop met het feit dat ik medicijnen slik. Ik vind het niet prettig dat mensen zich er dan mee gaan bemoeien of vragen aan mij stellen over mijn ziekte. Maar omdat je niet aan deze doos ziet dat er medicijnen in zitten zorgt het voor minder ongemakkelijke situaties voor mij. En als ik maar een dag de deur uitga kan ik makkelijk de medicijnen voor die bepaalde dag meenemen in het bakje dus dat is ook handig.”

Ekostar Pillendoos review

De Ekostar Pillendoos wordt met 4,4 van 5 sterren beoordeeld op basis van 70 reviews. Dat is een mooie score. “Ik vind het een superfijne pillen doos hij is handig in gebruik en ziet er goed uit. Ik vind het wel een klein minpuntje dat hij lastiger is om schoon te maken omdat de schuifjes er wat lastiger af gaan. Verder ben ik er erg blij mee en blijf ik hem graag gebruiken. Hij wordt gelukkig ook niet snel vies dus dat scheelt weer”, schrijft Duna.

Fysic Pillendoos ervaring

“Ik heb een Franse afkomst dus ik vind de combinatie van Nederlandse en Franse termen op de doosjes heel leuk. Als ik mijn medicijnen voor een dag heb ingenomen dan doe ik dat bakje onder in de houder. Zo ligt de dag die nog komen gaat altijd bovenop. Houd je de doosjes niet in de houder dan heeft dit extra’tje niet zoveel nut. Maar ik vind het dus wel handig voor thuisgebruik”, vertelt Herman in zijn review over de Fysic Pillendoos.

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Wat is een pillendoosje?

Een pillendoos of pillendoosje is een doosje waarin medicijnen worden bewaard. Het is niet alleen een opbergbakje om medicijnen in te bewaren, u kunt ze er ook in sorteren. Dit is mogelijk per dag en vaak ook nog per dagdeel. Hierdoor neemt u uw medicatie altijd op het juiste moment in en voorkomt u dat u medicijnen overslaat. Vaak heeft een pillendoosje een doorzichtige bovenkant. Daardoor ziet u direct of u bepaalde supplementen al heeft ingenomen of dat dit nog moet gebeuren.

Voor wie is een pillendoosje handig?

Een pillendoosje is in principe handig voor iedereen die medicijnen slikt. Toch is gebleken dat het vooral nut heeft bij meerdere soorten medicijnen op verschillende dagen en/of tijden. Dit kan namelijk nog weleens verwarrend zijn. Dankzij een pillendoosje voorkomt u dat u medicijnen vergeet en het bespaart veel stress en energie. U hoeft er namelijk niet meer over na te denken; dat doet het pillendoosje wel voor u.

Ook dementerende mensen hebben baat bij een pillendoosje. Zij zijn zich vaak niet bewust van het feit dat zij iets vergeten en kunnen op deze manier toch hun medicatie op de juiste manier innemen. Wat in het geval van dementie misschien nog handiger is, is een pillendoosje met app. De app geeft dan aan wanneer het tijd is om bepaalde medicatie in te nemen. Zo wordt u er altijd aan herinnerd. Dat is overigens ook mogelijk met een medicijndoos met alarm.

Pillendoosje kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een pillendoosje Anabox alternatief kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Allereerst is het belangrijk om te bepalen of u het doosje met u mee wilt nemen of op een vaste plek in huis bewaart. In dat eerste geval is een klein, handzaam model aan te raden. Bewaart u de doos vooral thuis op een vaste plek, dan is een mooie houder of standaard geen overbodige luxe.

Verder zijn pillendoosjes Anabox meestal niet voorzien van een Nederlandse opdruk. Veel mensen vinden het echter wel belangrijk dat in het Nederlands wordt aangegeven om welke dag of welk dagdeel het gaat. Dit is immers het makkelijkste, zeker wanneer u geen andere talen spreekt of op leeftijd bent en sneller verward raakt.

Een ander belangrijk punt is dat niet alle pillendoosjes even gemakkelijk open te maken zijn. Als er sprake is van een schuifdeksel, dan moet deze vaak helemaal naar de zijkant worden opengemaakt als u de laatste pillen eruit wilt halen. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk, bijvoorbeeld wanneer u minder kracht in uw handen heeft of snel trilt of beeft.

En wilt u een pillendoosje Anabox kopen vanwege de prijs? Weet dan dat er alternatieven in allerlei prijscategorieën zijn. De gemiddelde prijs ligt tussen de €9,99 en €34,99, afhankelijk van uw wensen en de functionaliteiten van een doosje. Een pillendoos met app of alarm zal bijvoorbeeld iets meer kosten dan een eenvoudig model pillenbakje dat verder geen bijzonderheden heeft.

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Heeft u ook behoefte aan andere zorghulpmiddelen voor uw zelfzorg? Medipoint verkoopt ook andere soorten pillendoosjes. En u kunt u ook oriënteren op een pillendoosje Action, pillendoosje Kruidvat, pillendoosje Hema, pillendoosje Trekpleister, pillendoosje Blokker, pillendoosje Xenos of pillendoosje apotheek. Andere opties zijn een pillendoosje Lidl en pillendoosje Etos.

Kijk vooral naar welk pillendoosje u het meest aanspreekt en welke het best passend is bij uw situatie. Dit kan namelijk per persoon verschillen. Uiteindelijk weet u zelf wat het beste voor u werkt, dat kan ik niet voor u bepalen!

Beste Pillendoosje Anabox alternatief Review (2023) 5x Test!

Meest gestelde vragen over een pillendoosje Anabox alternatief

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een bepaald pillendoosje Anabox alternatief? Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar waar u deze kunt kopen of welk alternatief nu het meest handig is? Ik heb deze vragen hieronder voor u beantwoord. Als u nog een andere vraag heeft, laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel. Dan beantwoord ik uw vraag alsnog zo snel mogelijk.

Wat is het beste pillendoosje Anabox alternatief?

Het beste pillendoosje Anabox alternatief is een pillendoosje dat bij uw wensen past. In mijn ogen is de beste keuze de Anabox Medicijndoos 7 Dagen. Deze pillendoos is namelijk niet te duur, maar heeft wel alles wat u in een medicijndoosje zoekt. De Nederlandse opdruk en de 7 verschillende doosjes voor 7 dagen van de week zijn grote pluspunten. Verder is de verzamelcassette stevig en daardoor zal hij lang meegaan. Elke dagbox is bovendien onderverdeeld in 5 dagdelen. Daardoor kunt u op elk gewenst moment van de dag de juiste medicatie innemen en dit goed sorteren.

Waar koop je een pillendoosje Anabox alternatief?

Hoewel een pillendoosje Anabox alternatief in principe overal verkrijgbaar is – het ligt er maar net aan welke winkel u kiest om het doosje bij te kopen – heeft Medipoint mijn voorkeur. Deze winkel voor zorghulpmiddelen biedt verschillende alternatieven voor een pillendoosje Anabox aan en heeft ook een webshop. Daardoor kunt u ook gewoon online bestellen en het pillendoosje laten bezorgen. Weet wel dat Medipoint tot een bestelwaarde van €50 verzendkosten rekent op bestellingen, dus het is wellicht handiger om in een fysieke Medipoint vestiging langs te gaan of direct meerdere zorghulpmiddelen te bestellen.

Welk pillendoos Anabox alternatief is het meest handig?

Welk pillendoos Anabox alternatief het meest handig is, dat verschilt per persoon. Wel kan ik u vertellen dat ik persoonlijk fan ben van de Anabox Medicijndoos 7 Dagen. Dit pillendoosje is namelijk eenvoudig, maar wel heel handig. Bovendien is het van stevig en duurzaam materiaal gemaakt, waardoor u er lang plezier van heeft. Sorteer uw medicijnen gemakkelijk over 7 dagen en 5 verschillende dagdelen, zodat u altijd op het juiste moment de juiste medicatie inneemt. Dit bespaart u tijd, energie en zelf stress. U hoeft er namelijk niet zoveel meer over na te denken op deze manier! [1]

Conclusie beste pillendoosje Anabox alternatief 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Pillendoosje Anabox alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Pillendoosje?

Kies dan voor: Anabox Medicijndoos 7 dagen

Op zoek naar het beste Pillendoosje?

Kies dan voor: Anabox Medicijndoos 7 dagen