In dit artikel

Beste Parkinson Rollator Review 4x Parkinsonrollator Test!

Beste Parkinson Rollator | Review (2023) | 4x Test!

In dit artikel

Heeft u een Parkinson rollator nodig? Een rollator voor mensen met Parkinson is speciaal ontworpen voor meer veiligheid en stabiliteit. Maar er zijn vrij veel modellen op de markt. Daarom wil ik graag onderzoeken wat nu de beste Parkinsonrollator is. Om daar achter te komen, ga ik 4x Parkinson rollators vergelijken in deze Parkinson rollator test! Na afloop van dit artikel weet u alles over de beste rollator voor Parkinsonpatiënten. Wordt het de Rollator Gemino 30 Parkinson, de U Motion Parkinson Rollator of toch een ander model? Laten we snel beginnen!

De beste Parkinson rollator van 2023: Mijn selectie

  1. Beste Parkinson rollator – Rollz Rhythm
  2. Beste Gemino 30 Parkinson rollator – Gemino 30 Parkinson Rollator
  3. Beste Parkinson rollator met sleeprem – Fellow Rollator
  4. Beste Parkinson rollator Medipoint – Parkinson Rollator uMotion

Parkinson rollators vergelijken; hoe doe ik dat?

Op basis van verschillende factoren kan bepaald worden wat nu de beste Parkinson rollator is. Ik kijk tijdens deze test dan ook naar meerdere onderdelen. Allereerst let ik op de functionaliteiten, kwaliteit, beschikbare kleuren en het gebruiksgemak van elke Parkinsonrollator. Is het bijvoorbeeld een eenvoudig model of gaat het om een Parkinson rollator met laser? En hoe zit het met de gemiddelde Parkinson rollator review over elk model? De mening van klanten telt namelijk ook mee. Tot slot geef ik aan in welke prijscategorie elke rollator zit. En mocht er een Parkinson rollator aanbieding zijn, dan breng ik u daar uiteraard van op de hoogte.

1. Rollz Rhythm – beste Parkinson rollator algemeen

De eerste Parkinson rollator die ik graag aan u introduceer, is de Rollz Rhythm. Het is een luxe rollator met drie verschillende cues: horen, zien en voelen. Ideaal voor mensen met Parkinson of met een andere oorzaak voor een verstoord looppatroon. Het is een Parkinson rollator met laser, die een lijn weergeeft om uit een freeze te stappen (zien). Deze stimuleert u als gebruiker om te gaan lopen. Ondertussen zorgen de trillingen in de handvatten voor de juiste ondersteuning bij uw loopritme (voelen) en kunt u op het geluid/ritme van de metronoom bewegen (horen). U kunt gewenning bovendien eenvoudig voorkomen. Hoe, vraagt u zich af? Door de instelling via de bijbehorende app aan te passen.

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Dankzij de Rollz Rhythm parkinsonrollator kunt u weer veilig en stabiel lopen. Deze rollator is compact, kan ingeklapt worden en past zo in vrijwel elke auto. Dankzij de grote achterwielen en handgrepen van foam, beweegt hij goed over de weg en voelt dit tegelijkertijd heel comfortabel voor u aan. Bovendien zijn de voorwielen goed wendbaar en neemt u alle stoepen en drempels eenvoudiger dankzij de drempelhulp. Ook zitten er trommelremmen op, die zowel op een droog als nat wegdek goed functioneren.

Voordelen Rollz Rhythm

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 125kg en de rollator weegt zelf 11,6kg;

✅ Speciale rollator voor Parkinson die op 3 zintuigen werkt (horen, zien, voelen);

✅ Deze rollator voor Parkinson patiënten is via de bijbehorende app helemaal in te stellen;

✅ Geschikt voor mensen van 1.60m tot 1.90m;

✅ Deze rollator Parkinson laser heeft een zithoogte van 55cm;

✅ Compacte rollator die opgeklapt kan worden om te vervoeren (bijvoorbeeld in de auto);

✅ Met drempelhulp en wendbare voorwielen, grote achterwielen en foam handgrepen.

Nadelen Rollz Rhythm

❌ Wilt u deze Parkinson rollator kopen, weet dan dat hij in een hoge prijsklasse zit (tot €1.400).


Klik hier voor de beste prijs

2. Gemino 30 Parkinson Rollator – beste Gemino 30 Parkinson rollator

Gemino 30 Parkinson Rollator verdient de tweede plek in deze selectie. Deze rollator helpt mensen met Parkinson om hun evenwicht te behouden, gemakkelijker te beginnen of stoppen met lopen en vermindert trillingen en (eenzijdige) stijfheid in het lichaam. Het is een gemakkelijk opvouwbaar en compact model dat licht van gewicht is. Dankzij de goede rem en echte reflectoren, bent u altijd veilig. De laserfijn helpt om bevriezen van de benen te stoppen. Druk op de knop om de laser zichtbaar te maken en train zo dagelijks aan uw bewegingsvrijheid, zonder angst. En laat u de hendels aan de handgrepen los, dan stopt de Parkinsonrollator onmiddellijk met bewegen.

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Er zijn twee maten verkrijgbaar van de Gemino 30 Parkinson Rollator. Met een lengte van 1.50 tot 2 meter kiest u voor de zithoogte van 62cm. Bent u kleiner dan 1.50 meter, ga dan voor de Parkinson rollator Gemino 30 M. Die heeft een zithoogte van 55cm.

Voordelen Gemino 30

✅ Ideale rollator voor Parkinson om de bewegingen te versoepelen en te verbeteren;

✅ Gemino 30 Parkinson rollator is gemakkelijk opvouwbaar dankzij het klikvouwsysteem;

✅ Verkrijgbaar in 2 maten, allebei licht van gewicht;

✅ Optioneel verkrijgbaar met handige accessoires;

✅ Deze Gemino Parkinson rollator heeft een vertraagrem en hendels met een omgekeerde remfunctie (stopt automatisch wanneer u loslaat);

✅ De laserlijn helpt uw hersenen om de freeze beweging op te heffen.

Nadelen Gemino 30

❌ De Gemino rollator Parkinson zit in een middelhoge prijscategorie (tot €1.000);
❌ De accessoires zijn niet inbegrepen bij de prijs.


Klik hier voor de beste prijs

3. Parkinson Rollator uMotion – beste Parkinson rollator Medipoint

Parkinson Rollator uMotion is speciaal ontworpen voor mensen met ernstige balansstoornissen, zoals bij Parkinson. Het is een stabiel en betrouwbaar model Parkinsonrollator dat ondersteuning en veiligheid biedt tijdens het lopen. Dankzij deze rollator kunt u langer zelfstandig blijven bewegen. Hij heeft een draaicirkel van < 85cm en is ideaal voor mensen die 1.50 tot 1.95 meter lang zijn. De zithoogte is 55cm, de wielen zijn 20cm groot en de rollator weegt in totaal 9,8kg. Wilt u hem opklappen, dan kan dat. Zo kan hij gemakkelijk vervoerd worden.

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Tip: doe eerst navraag bij uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding voor Parkinson Rollator uMotion. Er bestaat namelijk een kans dat deze vergoed wordt. U moet hiervoor wel vooraf contact opnemen en pas na goedkeuring deze Parkinson rollator bestellen. Doet u dat andersom, dan krijgt u wellicht geen vergoeding.

Voordelen uMotion

✅ Geschikt voor mensen van 1.50 tot 1.95 meter lang;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 125kg;

✅ Wellicht is er een Parkinson rollator korting of een gehele vergoeding mogelijk via uw zorgverzekeraar;

✅ Stabiel, betrouwbaar en veilig model;

✅ Gemakkelijk op te klappen en te vervoeren.

Nadelen uMotion

❌ Voor het Parkinson rollator Medipoint model met laserfunctie betaalt u extra;

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse (tot €1.400).


Klik hier voor de beste prijs

4. Fellow Rollator – beste Parkinson rollator met sleeprem

Op nummer 4 plaats ik de Fellow Rollator. Dit is de beste Parkinson rollator met sleeprem. Verstijven of freezen is een groot probleem voor mensen met Parkinson, maar deze rollator voor Parkinson patiënten lost dit probleem op. Hij beschikt namelijk over een revolutionair anti-freeze systeem dat met geluid en beeld de hersenen stimuleert. Druk simpelweg op de knop om de laser en het geluidssignaal te activeren, zodra u merkt dat verstijving optreedt. Stap vervolgens over de rode laserstraal op de grond en u kunt weer vrij bewegen. De laser en het geluid gaan na 10 seconden automatisch uit.

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

De Fellow Rollator is bovendien ergonomisch en beschikt over naar voren gerichte handvatten. Daardoor kunt u beter rechtop lopen met deze Parkinsonrollator. De Fellow Parkinson rollator weegt 8kg en heeft een zithoogte van 58,5cm. Het is een zeer wendbare rollator Parkinson die ook nog eens sterk en robuust is. De grote tas voorop wordt meegeleverd bij uw bestelling.

Voordelen Fellow

✅ Fellow rollator Parkinson is ideaal wanneer u vaak last heeft van freezing;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Sterke, robuuste en veilige Parkinsonrollator (dankzij de sleeprem en laserfunctie);

✅ Met laser en geluidssignaal (metronoom);

✅ Inclusief grote tas en zeer wendbare wielen.

Nadelen Fellow

❌ De Fellow Roll Parkinson Rollator bevindt zich zonder korting in een hogere prijscategorie (tot €1.400);

❌ Beschikt niet over grotere wielen aan de achterkant (anders was hij nog stabieler).


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Parkinson rollator 2023

Nu we alle Parkinson rollators op een rijtje hebben gezet en de voor- en nadelen hebben bekeken, wordt het al een stuk eenvoudiger om een winnaar te kiezen. In mijn ogen als ergotherapeut moet u vooral een Parkinsonrollator kiezen die goed past bij uw wensen en situatie. Maar als ik mijn favoriet mag aanwijzen, dan benoem ik Rollz Rhythm als beste Parkinson rollator van dit moment!

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Rollz Rhythm is in mijn ogen de beste Parkinsonrollator, omdat hij de meeste voordelen biedt. Hij is dan wel wat prijziger dan veel andere modellen, maar aan kwaliteit en veel functionaliteiten, hangt nu eenmaal een prijskaartje. Wat mij vooral aanspreekt aan deze rollator, is dat hij op 3 zintuigen werkt. Hij stimuleert u door middel van geluid, gevoel en beeld. Zo kunt u gemakkelijker bewegen en ondanks de Parkinson veilig en zelfstandig over straat gaan. Deze rollator is geschikt voor de meeste mensen, omdat de ideale lichaamslengte tussen de 1.60 en 1.90 meter is en de zithoogte is 55cm. Met een maximaal gebruikersgewicht van 125kg, de mogelijkheid om hem op te klappen en gemakkelijk te vervoeren, wendbare voorwielen, een drempelhulp, grote achterwielen én foam handgrepen, is dit echt de beste keuze. En via de bijbehorende app kunt u hem helemaal instellen zodat hij prettig werkt voor u. Dat is nog eens ideaal!


Klik hier voor de beste prijs

Parkinson rollator ervaringen en reviews

Bent u nog benieuwd naar de Parkinson rollator ervaringen van andere mensen? Wat zegt iemand bijvoorbeeld over de Parkinson rollator Fellow of over Parkinson rollator uMotion? Ik heb van elke Parkinson rollator een interessante klantbeoordeling opgezocht. Leest u mee?

Rollz Rhythm review

Anika schrijft over Rollz Rhythm: “Ik was eigenlijk op zoek naar een Parkinson rollator kortingscode om een ander model te kopen toen ik Rollz tegenkwam. Ik besefte ineens dat de prijs eigenlijk minder belangrijk is als het zoveel voordelen oplevert om met een goede rollator te lopen. Daarom heb ik deze uiteindelijk besteld en het mezelf echt gegund. Ik vind dat ik het verdiend heb.”

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Gemino 30 Parkinson rollator review

Over Gemino 30 Parkinson rollator laat Milia een review achter. “De parkinson rollator gemino is een aanrader. Hij werkt voor mijn moeder met parkinson heel prettig. Voorheen durfde ze amper nog naar buiten omdat ze bang was dat haar lichaam haar in de steek zou laten maar tegenwoordig gaat ze weer op pad. Heel fijn dat het zo goed werkt voor haar.”

Parkinson Rollator uMotion ervaring

Wilke schreef een Parkinson Rollator uMotion review. “Er stond op de website over deze umotion parkinson rollator dat er misschien een vergoeding mogelijk was. Dat ben ik meteen gaan navragen bij mijn verzekering en het bleek te kloppen. Ik vind dit een ontzettend mooie en fijne rollator en ik gebruik hem elke dag wel. Dat ik hem niet uit eigen zak hoefde te betalen was mooi meegenomen. Echt een aanrader groetjes Wilke”.

Fellow Rollator review

“Ik ben blij met de fellow roll rollator parkinson want ik heb hem voor mijn oom gekocht. Hij is erachter gekomen dat hij parkinson heeft en zijn grootste angst is dat hij niet meer zelfstandig de deur uit kan. Dankzij deze parkinson rollator fellow roll kan hij dat wel blijven doen. Ik hoop dat hij er ook op de lange termijn veel aan zal blijven hebben maar dat denk ik wel”, schrijft Linda over de Fellow Rollator.

Een Parkinson rollator kopen: hier moet u op letten!

Een Parkinson rollator kopen, is niet iets wat u zomaar even doet. Het is belangrijk om goed na te denken over wat u precies wilt en nodig heeft. Hoe beter u in kaart brengt wat u belangrijk vindt, des te gemakkelijker het wordt om de beste Parkinsonrollator voor uw situatie uit te kiezen. Ik help u daarbij graag op weg. Mijn advies is om vooral na te denken over de volgende punten.

Hoeveel ondersteuning wenst u?

Bent u in een beginnende fase van Parkinson of heeft u bijvoorbeeld fase 4 of 5 al bereikt? Afhankelijk van hoe het met uw fysieke gezondheid is gesteld, kunt u voor een eenvoudig model Parkinsonrollator gaan of juist voor een luxer model. Hoe meer functionaliteiten erop zitten, hoe veilig en comfortabeler u ermee kunt bewegen. Vooral in latere fasen. Bedenk daarom voor uzelf waar u zich bevindt en waar u (de komende tijd) behoefte aan heeft.

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Biedt uw zorgverzekering een vergoeding aan?

Doe altijd eerst navraag bij uw zorgverzekering over of er eventueel een Parkinsonrollator vergoeding mogelijk is. Doet u dit pas na uw aankoop, dan is de kans veel kleiner dat u nog iets vergoed krijgt. Bespreek vooraf de mogelijkheden en doe op basis van die informatie een aankoop. Zo weet u beter wat uw te besteden budget is en kunt u een Parkinson rollator kiezen die echt bij uw wensen past.

Hoe vaak gaat u er gebruik van maken?

Wilt u de rollator dagelijks gebruiken en er lekker vaak mee naar buiten gaan? Dan is het van belang dat de Parkinsonrollator hiervoor geschikt is. Ga in dat geval voor een luxer model met grote achterwielen, eventueel een drempelhulp en laserfunctie. Zo wordt elke wandeling een prettige ervaring en kunt u uw lichaam zo lang mogelijk fit houden. Komt u (om welke reden dan ook) weinig buiten de deur? Dan is een luxe uitvoering van een Parkinson rollator niet per se noodzakelijk. Weeg dit ook even af voor uzelf.

Heeft u extra opties/accessoires nodig?

Er zijn Parkinsonrollators te koop met allerlei handige accessoires en extra opties. Verdiep u vooral in de mogelijkheden en bedenk of iets relevant is voor u of niet. Op die manier kunt u uw nieuwe rollator zo optimaal mogelijk inrichten en heeft u er het meeste profijt van!

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollator, Parkinsonrollator, elleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Parkinson Rollator | Review | 4x Test!

Meest gestelde vragen over een Parkinson rollator

Ik kan mij zo voorstellen dat u verschillende vragen over dit onderwerp heeft. Daarom heb ik hieronder de meest gestelde vragen al verzameld en beantwoord. Als ergotherapeut geef ik u graag online advies, als u dat wenst. Heeft u dus een andere vraag (die niet hieronder beantwoord wordt)? Laat dan gerust een reactie onder dit artikel achter.

Wat is de beste Parkinsonrollator?

De beste Parkinsonrollator is in mijn ogen als ergotherapeut de Rollz Rhythm. Deze rollator zit dan wel in een hogere prijsklasse, maar hij biedt ontzettend veel voordelen aan de gebruiker ervan. Zo heeft hij o.a. een driedubbele hulpfunctie: hij stimuleert uw zicht, gehoor en gevoel en helpt u zo om beter voor te bewegen. Met deze rollator gaat u altijd veilig en zelfstandig over straat. De wendbare voorwielen, grote achterwielen, foam handvatten en de drempelhulp maken uw ervaring nog beter! Dit is absoluut de beste Parkinson rollator voor mensen tot 125kg en met een lichaamslengte van 1.60 tot 1.90 meter. De zithoogte is overigens 55cm en er is een bijbehorende app om de rollator helemaal naar wens in te stellen.

Wat is het nut van een Parkinsonrollator?

Het nut van een Parkinsonrollator, is dat u er – ondanks uw ziekte – goed mee kunt blijven bewegen. Hij biedt vooral ondersteuning tijdens het lopen. Zo kunt u zowel korte als lange afstanden blijven afleggen. Daarnaast heeft hij een zitje, zodat u even kunt uitrusten wanneer dat nodig is. En als u veel last heeft van trillen en freeze momenten, dan biedt een Parkinson rollator de uitkomst. Zo’n rollator is namelijk speciaal ontworpen om u over zulke momenten heen te helpen. Bijvoorbeeld door een ingebouwd laserlicht, een bepaald geluid en/of een trilling af te geven. Daardoor worden uw hersenen gestimuleerd om weer in actie te komen.[1]

Hoe is het design van een Parkinsonrollator?

Het design van een Parkinsonrollator is tegenwoordig heel stijlvol. Er is eigenlijk geen onderscheid tussen deze en een standaard rollator. Dus niemand ziet direct dat u aan een ziekte lijdt. De meeste Parkinson rollators zien er modern en compact uit. Ze zijn vaak licht van gewicht en beschikken over een zitje, eventueel een boodschappentas en over prettige handvaten die comfortabel in de hand liggen. Sommige rollators hebben zelfs een drempelhulp, een omgekeerde remfunctie en extra grote achterwielen. Zeer wendbare voorwielen, bieden ook een groot pluspunt. Bovendien is er vaak keuze uit verschillende modellen of kleuren per Parkinsonrollator.

Waarom zou je een Parkinsonrollator gebruiken?

Waarom je een Parkinsonrollator zou gebruiken, is eigenlijk heel eenvoudig. Mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur moeite met hun bewegingen. Zij gaan trillen, komen steeds vaker in de freeze stand en kunnen daardoor niet meer zelfstandig en/of veilig de deur uit. Dankzij een Parkinsonrollator worden deze problemen grotendeels verholpen. U kunt hierdoor weer soepeler en zelfstandig bewegen, waardoor het weer veilig wordt om uw huis te verlaten. Dit biedt niet alleen bewegingsvrijheid, maar ook veel mentale vrijheid. U bent namelijk niet aan huis gebonden of geheel afhankelijk van anderen.

Conclusie beste Parkinson rollator van 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Parkinson Rollator | Review (2023) | 4x Test!

Laat een reactie achter