In dit artikel

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Beste Opvouwbare Rolstoel | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een nieuwe opvouwbare rolstoel kopen, maar weet u niet wat de beste opvouwbare rolstoel is? Er zijn allerlei soorten opvouwbare rolstoelen te koop. Om te bepalen welke de beste is voor uw situatie, heb ik een opvouwbaar rolstoelen test gedaan. In mijn werk als ergotherapeut maak ik – Anouk – namelijk allerlei situaties mee en zie ik verschillende soorten opvouwbare rolstoelen voorbijkomen. Ik neem u graag mee in dit artikel over de beste opvouwbare rolstoel!

Kort samengevat:

De beste opvouwbare rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Opvouwbare rolstoelen vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste opvouwbare rolstoel is, heb ik gelet op verschillende factoren. Elk type inklapbare rolstoel heb ik onderworpen aan een opvouwbare rolstoel test. Ik heb hierbij gelet op kwaliteit, functionaliteiten, gebruiksgemak en klantbeoordelingen. De reviews en ervaringen van andere mensen zijn namelijk net zo interessant! Ook keek ik naar de prijs van elke opvouwbaar rolstoel.

Beste opvouwbare rolstoel Keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschapGewicht rolstoelZitbreedtesMax kg
1. Excel G-Lite€329Opvouwbaar12kg45cm &50cm113
2. G-Logic€424Te personaliseren & lichtgewicht11,5kg45cm &50cm113
3. Travixx€499Lichtgewicht12kg45cm113
4. G-Eco +€399Extra comfort19,9kg40cm & 50cm130
5. G Explorer€537Extra comfort voor buiten12,5kg45cm &50cm115

1. Excel G Lite

Excel G Lite is de beste opvouwbare rolstoel van dit moment. Het is een kleine opvouwbare rolstoel die licht van gewicht is en een ook nog eens opvouwbaar. U neemt hem daardoor gemakkelijk mee, want hij past gewoon in de auto of bus. Heeft u uw opvouwbare rolstoel alleen in bepaalde situaties nodig? Dan is dit een aanrader. U kunt hem bovendien in twee zitbreedtes kopen: 45cm of 50cm. U berekent de juiste zitbreedte door uw heupbreedte + 4cm te doen. Wilt u een van de Excel G Lite opvouwbare rolstoelen kopen? Weet dan dat het maximale gebruikersgewicht 113kg is. De afmetingen van de opvouwbare rolstoel zijn 108x95x15cm. De zitdiepte is standaard 42cm.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Excel G Lite wordt geleverd met anti-tip wielen. Door die te monteren, voorkomt u dat de opvouwbare rolstoel achterover kiept. Een geschikte opvouwbare rolstoel kopen draait natuurlijk om veiligheid. Bij dit model zit dat helemaal goed! Wilt u een lichtgewicht rolstoel kopen die zeer wendbaar is? Ook in dat geval zijn deze opvouwbare rolstoelen aan te raden. Hobbels, drempels en stoepen zijn geen enkel probleem voor de Excel G Lite. Dat komt door de grotere achterwielen en kleinere wielen aan de voorkant. Bovendien zijn de armsteunen verstelbaar en zitten er luchtkussentjes in de rugleuning voor extra comfort.

De Excel G Lite rolstoel is een inklapbare rolstoel die u gemakkelijk meeneemt. Hij weegt namelijk maar 12kg. Als u de rolstoel mee wilt nemen, klap dan de rugsteun in, haal de voetsteunen los om de rolstoel in te klappen en u kunt lekker op pad gaan. Ik merk dat mijn klanten het de ideale reisgenoot vinden, zowel voor korte afstanden als voor lange afstanden. Daarbij geeft deze basic opvouwbare rolstoel toch optimaal comfort dankzij de grote achterwielen, zitbekleding, rugmat en voetsteunen. Dat is meer dan je van een standaard opvouwbaar rolstoel verwacht!

Voordelen Excel G Lite

✅ Moderne lichtgewicht rolstoel opvouwbaar met anti-tip wielen voor extra veiligheid;

✅ Inclusief rugmat, zitbekleding en voetsteunen;

✅ De remmen en armleuningen zijn verstelbaar van deze duwrolstoel;

✅ Kan gebruikt worden als duwrolstoel, maar kan ook gebruikt worden om uzelf voort te bewegen;

✅ De inklapbare rolstoel beschikt over een gordel en trapdop;

✅ Opvouwbare rolstoel kopen tegen een mooie prijs? Kies dan voor Excel G Lite.

Nadelen Excel G Lite

❌ U heeft maar 14 dagen de tijd om te retourneren als deze opvouwbare rolstoel niet ideaal voor u is.


Bekijk meer productinformatie

2. G-Logic

De volgende opvouwbare rolstoel is de G-Logic. Dit lichtgewicht model is gemaakt van aluminium en weegt 11,5kg. De zitbreedte kunt u zelf kiezen: 40 of 50cm. De zitdiepte is 42cm en de zithoogte is standaard 54cm. Dit model handbewogen licht opvouwbare rolstoel heeft afneembare voetsteunen en afneembare achterwielen. Het maximale gebruikersgewicht is 113kg.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Rolstoel G-Logic is een opvouwbare rolstoel die helemaal naar uw wens aan te passen is. Tijdens het bestellen kunt u kiezen uit 3 framekleuren en 4 kleuren voor de bekleding. Zo maakt u hem niet alleen precies zoals u wilt, maar ook nog eens vrij uniek ten opzichte van andere opvouwbare rolstoelen. De kans dat iemand exact dezelfde opvouwbare rolstoel en dan ook nog in dezelfde kleuren kiest als u, is niet zo groot.

Wanneer ik mijn klanten vraag wat zij vinden van de G-Logic ten opzichte van een groot assortiment opvouwbare rolstoelen, dan benoemen zij vooral dat deze opvouwbare rolstoelen te personaliseren zijn. Een opvouwbare rolstoel aanschaffen is niet per se het leukste om te doen, maar door er uw eigen draai aan te geven wordt het zeker leuker. En op die manier kan G-Logic rolstoel opvouwbaar goed aansluiten op uw persoonlijke wensen. Verder geven de grote achterwielen een veilig gevoel en is het handig dat de voetsteunen eraf gehaald kunnen worden wanneer u niet geduwd wordt. Bovendien zit er 2 jaar garantie op dit type opvouwbare rolstoelen, wat heel prettig is.

Voordelen G-Logic (lichtgewicht rolstoel)

✅ Rolstoel opvouwbaar met grote achterwielen (grote wielen bieden meer ondersteuning en een veilig gevoel);

✅ Helemaal te personaliseren qua kleuren (dat kan niet bij iedere opvouwbare rolstoel);

✅ U heeft keuze uit 2 zitbreedtes;

✅ Het lichte gewicht maakt dit type opvouwbare rolstoelen gemakkelijk mee te nemen;

✅ Voetsteunen en achterwielen zijn afneembaar wanneer u deze niet gebruikt;

✅ U krijgt 2 jaar garantie op deze opvouwbare rolstoelen en er geldt een retourbeleid van 28 dagen.

Nadelen G-Logic

❌ Dit model is niet in een showroom te bekijken, dus u kunt hem alleen online bestellen (gelukkig wel met retourmogelijkheden);

❌ Andere opvouwbare rolstoelen uit deze test lijken toch een stuk comfortabeler.


Bekijk meer productinformatie

3. Travixx Comfort Lite

De volgende in het rijtje beste opvouwbare rolstoelen is Travixx Comfort Lite. Wilt u een inklapbare rolstoel kopen die niet zoveel weegt, dan is dit een interessant model. Hij weegt namelijk slechts 12kg en heeft een moderne uitstraling. Dat doet overigens niets af aan de veiligheid en het comfort van deze lichtgewicht rolstoel. De Travixx Comfort Lite opvouwbare rolstoel is gemaakt van aluminium en kan een maximaal gebruikersgewicht van 113kg dragen. Geschikt voor gebruikers met een lengte van 160cm tot 190cm. Verder beschikt de opvouwbare rolstoel over 7 inch voorwielen en 24 inch CFL (afneembare) achterwielen. De afmetingen zijn 102x65x90cm, de zitbreedte is 45cm en de zitdiepte is 42cm.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Dankzij de anti-tip wielen loopt u geen risico om zomaar achterover te vallen. Ook niet wanneer u een stoepje opgaat of hobbels in de weg trotseert. Veiligheid staat bij Travixx Comfort Lite opvouwbare rolstoelen voorop. Dat blijkt ook uit het feit dat deze opvouwbare rolstoel slechts drie spaken in de wielen heeft. Daardoor kan er niets tussenkomen. Dankzij Travixx Comfort Lite behoudt u de vrijheid om te gaan waar u wilt, zelfs wanneer u minder mobiel bent.

Er zijn natuurlijk veel soorten opvouwbare rolstoelen te koop, maar Travixx biedt u alles in één. Het is een lichte opvouwbare rolstoel, maar tegelijkertijd een opvouwbare rolstoel (inklapbare rolstoel). Dit hulpmiddel is ook geschikt voor taxivervoer (dus als rolstoeltaxi). Mijn klanten vinden dit model zelfs het meest geschikt voor lange afstanden, vooral doordat hij opvouwbaar is en een fijne rugleuning en softwielen heeft. Gaat u voor zwartblauwe bekleding of liever voor zwart met wit? Voorbeelden hiervan vindt u op de website.

Voordelen Travixx (Opvouwbare rolstoel)

✅ Wordt geleverd met twee anti-tip wielen en trapdoppen;

✅ De soft wielen gaan lang mee en hebben een goede demping;

✅ Rolstoel opvouwbaar die licht van gewicht is en een opvouwbaar frame heeft (ideaal voor als u de rolstoel mee wilt nemen onderweg of op reis);

✅ In hoogte verstelbare armleuningen en voetsteunen;

✅ Met afneembare grote wielen aan de achterkant (de grotere achterwielen kunnen namelijk met vervoeren onhandig zijn);

✅ De voetsteunen zijn afneembaar, waardoor u de rolstoel gemakkelijk meeneemt in de auto of taxi;

✅ Compacte opvouwbare rolstoel met ergonomische handvatten zodat u ook veilig en comfortabel geduwd kunt worden.

Nadelen Travixx

❌ U heeft maar 14 dagen de tijd om te retourneren als deze opvouwbare rolstoel niet ideaal voor u is;

❌ Er is maar 1 model in 1 kleur, dus niet te personaliseren.


Bekijk meer productinformatie

4. G-Eco+

Heeft u een opvouwbare rolstoel nodig waar u zelf lekker in zit, maar die ook comfortabel is voor uw begeleider? Dan kunt u deze G-eco rolstoel kopen. Deze opvouwbare rolstoelen zijn namelijk naar wens in te stellen: met verschillende zitbreedtes en diverse hoogtes voor de handvatten. Deze opvouwbare rolstoel weegt 19,9kg en kan een gebruikersgewicht van maximaal 130kg aan. De afmetingen (lengte X hoogte) zijn 107x90cm. De breedte is de zitbreedte (40cm of 50cm) + 20cm extra. De zitdiepte is 43cm bij beide modellen.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Het fijne aan de G-eco licht gewicht rolstoel, is dat hij naar uw persoonlijke voorkeuren kan worden afgesteld. Zo zijn de handvatten in hoogte verstelbaar en kunt u de lengte en hoek van de voetsteunen ook veranderen. De armsteunen kunnen eventueel worden weg geklapt, zodat u meer ruimte heeft om te bewegen. Wilt u een fijne duwrolstoel kopen of duw rolwagen kopen, dan is G-eco het overwegen zeker waard!

Vaak is een goedkope opvouwbare rolstoel kopen geen goed idee, omdat goedkoop dan duurkoop blijkt. Dat is bij G-eco rolstoelen kopen niet het geval. De banden zijn slijtvast en lekvrij. Verder beschikt de opvouwbare rolstoel over anti-tip wielen om achterover vallen te voorkomen. Voordelig én veilig, dus. Dankzij de handige beensteunen zit u altijd prettig in deze comfortabele opvouwbare rolstoel. Bovendien is hij gemakkelijk mee te nemen, omdat deze rolstoel inklapbaar is. Haal de wielen eraf en vouw hem op; na het inklappen neemt u hem makkelijk mee in de auto. Mijn klanten vertellen wel dat (omdat deze opvouwbare rolstoel wat zwaarder is dan de andere modellen), hij wat moeilijker te tillen is. Niet elke vorm van vervoer is daarom heel gemakkelijk, maar de opvouwbare rolstoel handmatig verplaatsen kan wel eenvoudig op deze manier.

Voordelen G-Eco+

✅ Met anti-tip wielen voor extra veiligheid;

✅ Lichte gewicht rolstoel opvouwbaar die naar eigen wens instelbaar is zodat hij aan uw wensen voldoet;

✅ Comfortabele rolstoel opvouwbaar voor gebruiker én begeleider, want voortbewegen gaat soepel;

✅ Meer bewegingsvrijheid door het weg klappen van de armsteunen (meer zitcomfort);

✅ Opvouwbare rolstoelen met slijtvaste en lekvrije banden om oneffenheden in de weg te trotseren.

Nadelen G-Eco+

❌ Hij is wat zwaarder van gewicht, maar hij kan daardoor ook een hoger gebruikersgewicht aan;

❌ Doordat het een wat zwaarder/grover model is, is hij minder geschikt voor vervoer in het vliegtuig.


Bekijk meer productinformatie

5. G-Explorer

En tot slot G-Explorer. Heeft u een opvouwbare rolstoel nodig die u overal naartoe brengt? Dan is dit het type opvouwbare rolstoel dat u zoekt. Hij is gemaakt van aluminium, heeft een zitdiepte van 42cm, een zitting met zitbreedte van 45 of 50cm (kunt u zelf kiezen) en een zithoogte van 54cm. Het maximale gebruikersgewicht is 115kg en deze inklapbare rolstoel heeft afneembare voetsteuntjes en afneembare achterwielen. Die achterwielen zijn 24 inch groot en de opvouwbare rolstoel weegt zelf 12,5kg.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Het is belangrijk om te bepalen met welk doel de opvouwbare rolstoel gebruikt gaat worden. Is het voor zo af en toe (incidenteel) of voor zeer frequent, zowel binnen als buitenshuis? En wilt u de opvouwbare rolstoel zelf kunnen bedienen of wordt u vrijwel altijd geduwd? Met de G-Explorer is het allemaal mogelijk; dit type opvouwbare rolstoelen is dankzij de grote, brede luchtbanden zelfs geschikt voor ruig terrein. Denk aan bospaden, hobbelwegen en andere oppervlakten. Daarmee verslaat hij vrijwel iedere opvouwbare rolstoel.

Uit een groot assortiment opvouwbare rolstoelen wordt de G-Explorer toch vaak als favoriet gekozen. Dat komt doordat hij voortbewegen gemakkelijk en comfortabel maakt en de zitting en rugleuning worden als heel prettig ervaren. Mijn klanten zijn vooral te spreken over het zitcomfort en het sterke frame. Duwen (en indien nodig tillen) wordt door hun begeleiders ook als prettig ervaren. Kortom: een heel fijn hulpmiddel om voorgoed met mobiliteitsproblemen af te rekenen. Hij is alleen niet te personaliseren en er zijn geen extra accessoires (rolstoel accessoires) verkrijgbaar.

Voordelen G-Explorer

✅ Kies zelf de zitbreedte van de zitting: 45 of 50cm;

✅ Het lichte gewicht en de afneembare achterwielen maken hem eenvoudig mee te nemen en op te tillen;

✅ De wielen zijn voorzien van grote, brede luchtbanden om elk terrein te trotseren (zo kunt u zich altijd gemakkelijk voortbewegen en geduwd worden);

✅ Er is een retourbeleid van 28 dagen en u krijgt sowieso 2 jaar garantie op deze stoelen.

Nadelen G-Explorer

❌ Dit model is niet in een showroom te bekijken, dus u kunt hem alleen online bestellen (gelukkig wel met retourmogelijkheden);

❌ Hij lijkt iets minder compact dan andere opvouwbare rolstoelen, waardoor hij wat minder makkelijk mee te nemen is;

❌ Hij is niet te personaliseren (geen verschillende kleuren of extra accessoires beschikbaar).


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste opvouwbare rolstoel 2023

Wilt u een opvouwbare rolstoel kopen en bent u benieuwd naar mijn mening als ergotherapeut? Ik vertel u graag wat naar mijn mening de beste rolwagen transport of beste transportstoel is. Laat ik vooropstellen dat een van de opvouwbare rolstoelen kopen uit deze top 5 altijd een goed idee is. Dit zijn stuk voor stuk fijne, veilige en comfortabele opvouwbare rolstoelen. Maar voor mij staat op nummer 1 beste kleine opvouwbare rolstoel de Excel G Lite.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Excel G Lite is een opvouwbare rolstoel voor in huis én buitenshuis en biedt veel voordelen. Het is een moderne, lichtgewicht transportrolstoel van Medipoint voor gevarieerd gebruik. Zo is het een geschikte kleine opvouwbare rolstoel voor in huis, maar kunt u er ook zelfstandig mee de deur uit. Dat is niet een optie die alle opvouwbare rolstoelen bieden. De anti-tip wielen van de Excel G Lite waarborgen uw veiligheid en de rugmat, voetsteunen en zitbekleding zorgen voor comfort. Daardoor zit deze opvouwbare rolstoel extra lekker, hoor ik van mijn klanten (en zelfs beter dan de andere modellen, als u het mij vraagt). Het is geen rolstoel met verstelbare rugleuning, maar de remmen en armleuningen zijn wel verstelbaar. Wat mij betreft is dit echt de beste keuze van dit moment.


Bekijk meer productinformatie

Opvouwbare rolstoel ervaringen en reviews

U weet nu welke ik de beste van alle opvouwbare rolstoelen vind, maar hoe zit dat met de opvouwbare rolstoel reviews en ervaringen van andere mensen?

Excel G Lite opvouwbare rolstoel review

De gemiddelde Excel G Lite review gaat over hoe mooi, handig in gebruik en comfortabel deze opvouwbare rolstoel is. “Super licht, super comfortabel én super mooi. Ook nog eens voor een mooie prijs. Echt een aanrader”, zegt Les in een review.

G-Logic inklapbare rolstoel review

“Ik had hiervoor een elektrische rolstoel, maar dat opladen vind ik maar een gedoe. Gelukkig gaat mijn broer vaak mee op stap, dus dan duwt hij mij. Ik vind G-Logic een heel fijn model, want ik kon zelf de kleuren kiezen en hij zit goed. Ook fijn om te kunnen afwisselen tussen mijn elektrische rolstoel en deze. En je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Als er in de toekomst nog opvouwbare rolstoel accessoires komen zou dat helemaal mooi zijn”, vertelt Ronald in zijn review.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Travixx Comfort lite opvouwbare rolstoel review

“Wat een fijne transport rolstoel voor als wij een dagje weg gaan of een weekend. Ik wilde graag een lichtgewicht rolstoel opvouwbaar met een fijne rugleuning voor mijn zoon, omdat hij een paar weken in het gips zit met zijn been. Deze Travixx konden we lenen van vrienden. Echt een fijn ding. Mocht ik er ooit nog een nodig hebben, dan zou ik hem zelf ook wel kopen”, zegt Nico.

G-eco + inkapbare rolstoel review

Over de G-eco transportrolstoel vond ik een leuke review: “Deze opvouwbare rolstoel is een handige opvouwbare rolstoel. Hij kan echt klein worden opgevouwen. Ik maakte laatst de grap dat deze opvouwbare rolstoel in tas past. In een ruime tas lukt dat zeker wel haha. Verder een fijne opvouwbare rolstoel die we graag gebruiken.”

En een andere review was als volgt: “Als ik de deur uitga of naar mijn zus ga die verder weg woont in Nederland, dan vind ik deze opvouwbare rolstoel heel handig. Ik kan nu zelfs weer zelfstandig met de bus het land door, omdat G-eco zo compact is en licht van gewicht. Heel fijn dat ik op die manier niet zo afhankelijk meer ben van andere mensen of van een elektrische rolstoel. En de rugleuning zit erg lekker.”

G-Explorer opvouwbare rolstoel review

Sjaan vertelt over G-Explorer. “Wat een fijne opvouwbare rolstoel is dit toch. Ik kom heel graag in het bos en de duinen, maar met mijn vorige stoel was dat gewoon niet te doen. Nu kan ik makkelijker geduwd worden door mijn man en kunnen we weer vaker samen op stap. Heel blij mee en hij is de prijs zeker waard.”

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Opvouwbare rolstoel kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een rolstoel opvouwbaar kopen of misschien meerdere lichtgewicht rolstoelen kopen? Dan is het belangrijk om de volgende checklist in gedachten te houden. Waar moet je op letten bij een opvouwbare rolstoel kopen?

1. Bepaal uw budget (Elektrische rolstoelen?)

Bij opvouwbare rolstoelen zijn er veel verschillen in prijs. Zo kunt u een goedkope opvouwbare rolstoel kopen of een duurdere variant. Goedkope opvouwbare rolstoelen gaan uiteindelijk vaak minder lang mee. Over het algemeen dan, want niet elke goedkope opvouwbare rolstoel is een aanwinst. Bepaal daarom welk budget u te besteden heeft aan een (nieuwe) inklapbare rolstoel. Een opvouwbaar rolstoel tweedehands kopen kan natuurlijk ook. Wilt u liever helemaal zelfstandig zijn, dan kunt u ook een elektrische rolstoel overwegen.

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

2. Bepaal het doel/gebruik

Voor welk doel wilt u een opvouwbare rolstoel kopen? Is hij bedoeld als transport rolstoel? Transportrolstoelen zijn handig voor dagjes weg en andere uitjes. Ze helpen u mobieler te blijven en stellen u in staat om leuke dingen te ondernemen. Vindt u dat niet zo nodig, dan is een transport rolstoel opvouwbaar wellicht overbodig. U kunt dan ook een eenvoudige opvouwbare rolstoel voor in huis bestellen. Denk dus goed na over het doel van een opvouwbare rolstoel en andere zorghulpmiddelen die u aanschaft.

3. Bepaal het gewenste gewicht

Een opvouwbare rolstoel is verkrijgbaar in allerlei gewichtsklassen. Zo bestaan er hele stevige – en daardoor zware – modellen, maar u kunt ook een opvouwbare rolstoel lichtgewicht kopen. Een lichtgewicht rolstoel Medipoint, bijvoorbeeld. Hoe lichter de stoel, des te gemakkelijker het is om deze mee te nemen in de auto, taxi of bus. Ook is het voor een eventuele begeleider gemakkelijker om u te vervoeren en te duwen in een lichtgewicht rolstoel opvouwbaar die goed wendbaar is.

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het zitten?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het kader van zitten kunt u aan vele mogelijkheden denken. Om erop uit te kunnen is een rolstoel wellicht aan te raden. Kiest u een opvouwbare rolstoel, lichtgewicht rolstoel of een transport rolstoel? Bent u wat beperkter in de mobiliteit dan kunt u altijd kiezen voor een rolstoel op maat of actieve rolstoel. Bij meer beperkingen is een kantelbare rolstoel of elektrische rolstoel wellicht een oplossing. Indien het te zwaar is om de duwrolstoel voort te bewegen dan kan een duwondersteuning rolstoel aan te raden zijn.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Opvouwbare Rolstoel Review

Meest gestelde vragen over opvouwbare rolstoelen

Heeft u nog vragen over lichtgewicht rolstoelen opvouwbaar in het algemeen of wilt u alleen de beste opvouwbare rolstoel kopen die er bestaat? Hieronder staan de meest gestelde vragen van mensen over opvouwbare rolstoelen kopen. Doe er uw voordeel mee.

Wat is de beste opvouwbare rolstoel?

De beste opvouwbare rolstoel merken bieden de beste opvouwbare rolstoelen aan. Maar wat is nu de beste opvouwbare rolstoel van dit moment? Is dat een smalle opvouwbare rolstoel, een rolstoel opvouwbaar of juist een lichtgewicht opvouwbare rolstoel? Het is Excel G Lite, de opvouwbare rolstoel die al deze eigenschappen bezit. Wilt u de ideale transport rolstoel opvouwbaar kopen, dan is dit het juiste model voor u. Een opvouwbare rolstoel kopen lichtgewicht is bovendien helemaal niet prijzig, wanneer u voor Excel G Lite kiest. Soms is het ook mogelijk om krukken achterop te plaatsen.

Hoe gebruik je een opvouwbare rolstoel?

Hoe je een opvouwbare rolstoel gebruikt, dat verschilt een beetje per persoon en per situatie. En het ligt eraan hoe zelfstandig u bent. Over het algemeen gaat u gewoon in de opvouwbare rolstoel zitten en dan kan iemand u voortduwen. U hoeft dan niets te doen. Het is ook mogelijk om uzelf voort te bewegen in een inklapbare rolstoel. Daarvoor is voldoende spierkracht in de armen nodig. Sommige mensen vinden het fijn om speciale rolstoel handschoenen te dragen, zodat hun handen niet vies worden of beschadigd raken door het aanraken en voortduwen van de rolstoelbanden.

Voor wie is een opvouwbare rolstoel geschikt?

Een opvouwbare rolstoel is bedoeld voor mensen die moeilijk ter been zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, een blessure of handicap. Een opvouwbaar rolstoel wordt ook gebruikt door mensen die ziek zijn en daardoor bijvoorbeeld snel vermoeid zijn. Een opvouwbare rolstoel is geschikt voor iedereen die er baat bij heeft. U kunt een inklapbare rolstoel kopen of tijdelijk huren of lenen, wanneer u niet verwacht dat het gebruik van lange duur zal zijn.

Wat zijn de voordelen van een opvouwbare rolstoel met een neerklapbare rugleuning?

Een opvouwbare rolstoel met een neerklapbare rugleuning biedt extra gebruiksgemak, vooral voor transport en opslag. Het feit dat de rugleuning neerklapbaar is, maakt de rolstoel compacter als deze is opgevouwen. Dit maakt het veel makkelijker om de rolstoel in de kofferbak van een auto te plaatsen of mee te nemen in het openbaar vervoer.

Wat zijn de verschillen tussen een stalen rolstoel en een luxe lichtgewicht opvouwbare rolstoel?

Een stalen rolstoel is meestal zwaarder en robuuster dan een luxe lichtgewicht opvouwbare rolstoel. Terwijl stalen rolstoelen doorgaans goedkoper zijn, bieden lichtgewicht modellen meer comfort en gemak. Zo beschikken ze vaak over functies als verstelbare handvatten of hoogte verstelbare duwhandvatten, en soms zelfs over kleine achterwielen die het sturen vergemakkelijken.

Hoe kies je de juiste rolstoel voor korte uitstapjes?

Voor korte uitstapjes is het vaak handig om een rolstoel te kiezen die gemakkelijk is op te vouwen en te transporteren. Een model met een half neerklapbare rugleuning en kleine achterwielen is vaak praktischer omdat het minder ruimte inneemt in een voertuig. Hoogte verstelbare handvatten kunnen ook handig zijn om de rolstoel aan te passen aan de persoon die duwt.

Wat zijn de opties voor handvatten in opvouwbare rolstoelen?

De meeste rolstoelen komen met standaard handvatten, maar er zijn ook modellen beschikbaar met verstelbare handvatten of hoogte verstelbare duwhandvatten. Verstelbare handvatten maken het mogelijk om de rolstoel aan te passen aan verschillende gebruikers, wat comfortabeler is voor zowel de persoon in de rolstoel als degene die duwt.

Is een opvouwbare rolstoel met kleine achterwielen beter voor gebruik in het openbaar vervoer?

Kleine achterwielen kunnen het makkelijker maken om de rolstoel te manoeuvreren in beperkte ruimtes zoals in het openbaar vervoer. Dit type rolstoel is vaak ook lichter en neemt minder ruimte in wanneer opgevouwen, wat handig is als u de rolstoel snel moet opvouwen om ruimte te maken voor andere passagiers.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste opvouwbare rolstoel 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Opvouwbare Rolstoel | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter