In dit artikel

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Beste Opvouwbare Rollator | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Wanneer u een opvouwbare rollator koopt, wilt u natuurlijk wel een model kiezen dat lang meegaat. Oftewel: kwaliteit is belangrijk. Om uit te zoeken wat nu de beste opvouwbare rollator is, ga ik in dit artikel 6x opvouwbare rollators vergelijken. Na afloop van deze opvouwbare rollators test, weet u wat u te doen staat. U kunt uw ideale inklapbare rollator of rollator opvouwbaar dan met een gerust hart bestellen en uw mobiliteit verbeteren. Laten we beginnen!

De beste opvouwbare rollator van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Opvouwbare Rollator – Topro Troja Pegasus
 2. Beste Dubbel Opvouwbare Rollator – Track 4.0 Wheelzahead
 3. Beste Inklapbare Rollator – Rehasense Streamer
 4. Beste Makkelijk Opvouwbare Rollator – Topro Troja 5G
 5. Beste Lichte Opvouwbare Rollator – Topro Troja Pegasus

Opvouwbare rollators vergelijken; hoe doe ik dat?

Maar hoe bepaal ik wat de beste opvouwbare rollator is? Oftewel: waar let ik op als ik een opvouwbare rollator vergelijk. Daarvoor ga ik kijken naar verschillende factoren. Zo test ik elke rollator opvouwbaar op kwaliteit en materiaal, maar ook op voordelen zoals het gebruiksgemak en maximale gebruikersgewicht. Wat vinden andere mensen van een bepaalde inklapbare rollator? Zijn zij positief over het gebruik ervan? Ook dat telt mee. Tot slot let ik op de prijsklasse.

1. Topro Troja Pegasus – beste opvouwbare rollator, beste lichte opvouwbare rollator

Zoekt u een opvouwbare rollator die ook nog eens licht van gewicht is? Dan is Topro Troja Pegasus de beste keuze. Hij is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw en rood en u kunt er een gratis rugsteun bij nemen als u dat wilt.  Deze inklapbare rollator heeft een elegant design en u bent er goed zichtbaar mee in het donker. Er zitten namelijk reflectoren op! Het stevige carbon materiaal biedt u alle veiligheid én comfort die u nodig heeft en u krijgt er een rollatortas bijgeleverd.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Doordat de Topro Troja Pegasus 130kg aan lichaamsgewicht kan dragen en is geschikt voor mensen tussen de 1.50 en 2 meter lang. Daardoor is hij vrijwel voor iedereen geschikt. Hij beschikt bovendien over een betrouwbaar remsysteem, goede softbanden en in hoogte verstelbare handgrepen. Dankzij de stoephulp gaat u comfortabel en veilig over elke stoeprand en drempel heen. Wilt u deze rollator opvouwbaar vervoeren? Trek aan de lus van de stoel om de rollator op te vouwen. Hij zal nooit onbedoeld openen.

Voordelen Topro Troja Pegasus

✅ Inklapbare rollator kopen die licht van gewicht is;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 130kg en voor personen tussen 1.50 en 2 meter;

✅ Deze rollators opvouwbaar hebben een betrouwbaar remsysteem, reflectoren en softbanden;

✅ In hoogte verstelbare handgrepen;

✅ Optioneel met gratis rugsteun;

✅ Inclusief rollatortas om bijvoorbeeld boodschappen in te doen;

✅ Gemakkelijk opvouwbaar;

✅ Met stoephulp voor het veilig en comfortabel nemen van stoepranden en drempels.

Nadelen Topro Troja Pegasus

❌ Inklapbaar rollator in een hogere prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

2. Rehasense Streamer – beste inklapbare rollator

Het volgende model opvouwbare rollator is de Rehasense Streamer. Het is het nieuwste model van Rehasense. Dit is de beste inklapbare rollator inclusief luxe, afsluitbare tas. Kies uit 4 verschillende kleuren: rood, zwart, electric blue of champagne. En kies uit een medium of large model.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Als u wilt, kunt u een rugband en dienblad bij de Rehasense Streamer nemen. Deze rollator opvouwbaar weegt slechts 6kg. Het is daardoor ook nog eens een lichtgewicht inklappen rollator. De moderne, strakke vormgeving in combinatie met de goede wendbaarheid, maken dit model heel interessant. En dankzij de softbanden staat comfort voorop!

Voordelen Rehasense Streamer

✅ Lichtgewicht opvouwbare rollator kopen (lichte rollator inklapbaar);

✅ Handige, opvouwbare reis rollator;

✅ Inclusief luxe, afsluitbare tas;

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren en in 2 formaten;

✅ Optioneel met rugband en dienblad;

✅ Met wendbare wielen en softbanden voor extra comfort.

Nadelen Rehasense Streamer

❌ Voor de extra opties van deze opvouwbare rollators moet u bijbetalen;

❌ Het medium model is €20 duurder dan het large model.


Klik hier voor de beste prijs

3. Topro Troja 5G – beste makkelijk opvouwbare rollator

De Topro Troja 5G hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Je kunt deze rollator inklappen en wel op een hele makkelijke manier. Deze rollator inklapbaar biedt comfort, maar ziet er tegelijkertijd modern en slank uit. Daardoor krijgt u kwaliteit, veiligheid, comfort en duurzaamheid als u deze opvouwbare rollator kopen gaat. Kies uit 6 verschillende kleuren (beige, rood, paars, geel, zwart of blauw) en 2 formaten (S voor mensen tot 1.70m lang en M voor mensen langer dan 1.70m). Hij heeft een zijdelings vouwsysteem.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Topro Troja 5G is een klein opvouwbare rollator met afneembare boodschappentas en reflectoren. Zo bent u ook goed zichtbaar in het donker. Er kan 10kg aan gewicht in de boodschappentas en er zitten 2 binnen vakken in. De handgrepen zijn op een gebruiksvriendelijke manier verstelbaar in hoogte en dankzij de geheugenfunctie stelt u hem snel weer op de juiste hoogte in, ook nadat hij opgeklapt is geweest. Daarbij zijn de ergonomische handgrepen van deze rollator dubbel inklapbaar erg prettig.

Voordelen Topro Troja 5G

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 125kg (maat S) en 150kg (maat M);

✅ Twee formaten voor de ideale hoogte bij uw lengte;

✅ Schok absorberende banden, wendbare wielen en een afneembare boodschappentas;

✅ Ergonomische, in hoogte verstelbare handgrepen met geheugenfunctie;

✅ Modern, slank design en een zijdelings vouwsysteem.

Nadelen Topro Troja 5G

❌ Hij is wel wat aan de ‘zwaardere kant’ met zijn 8kg.


Klik hier voor de beste prijs

4. Travixx Traveller

Op nummer 4 staat de Travixx Traveller; een rollator inklapbaar die er modern uitziet. Hij is verkrijgbaar in de metallic kleuren zwart en zilver, in maat S of M. Wilt u deze rollator inklapbaar kopen? Dan bent u verzekerd van lekvrije banden met profiel; ideaal voor buiten! En omdat het zo’n stijlvol model rollator makkelijk inklapbaar is, gaat u niet alleen veilig maar ook in stijl de weg op. Onderweg even uitrusten? Dat kan op het comfortabele zitje en tegen de verstelbare rugband.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Verder krijg u een handige stokhouder en een extra grote tas bij de Travixx Traveller. Wilt u de rollator inklappen, dan kan dat heel eenvoudig. Bovendien zijn de remkabels weggewerkt in het frame. Zo blijft u nooit ergens achter haken met deze klein opvouwbare rollator. Wilt u de handvatten in hoogte verstellen, dan kan dat door de drukknoppen te gebruiken. Verder heeft deze opvouwbare rollator grotere wielen aan de voorkant voor het nemen van obstakels. Dankzij de softbanden gebeurt dat extra comfortabel en met een goede demping.

Voordelen Travixx Traveller

✅ Verkrijgbaar in 2 metallic kleuren (zwart en zilver) en in 2 maten: S of M;

✅ Lekvrije softbanden met profiel voor elk buitenterrein;

✅ Met handige rugband en luxe, lederen zitje voor comfort wanneer u uitrust;

✅ Inclusief handige stokhouder en extra grote boodschappentas;

✅ Grotere wielen aan de voorkant voor het nemen van obstakels.

Nadelen Travixx Traveller

❌ Het grootste formaat weegt bijna 9kg, dus het is niet per se een heel licht model.


Klik hier voor de beste prijs

5. Rollator Gemino 60

Rollator Gemino 60 wil ik ook graag nog introduceren aan u. Deze inklapbare rollator is namelijk scherp geprijsd en toch heel stevig en stabiel. Het is een design rollator opvouwbaar die grote, zachte wielen heeft. Daardoor hij is geschikt voor elk terrein, binnen en buiten. Ook bent u in het donker goed zichtbaar dankzij de geïntegreerde reflectoren aan alle zijden. Ze zitten ook op de mand van deze dubbel opvouwbare rollator. Stel de handgrepen op de juiste hoogte in door de duwhandvatten te gebruiken. De geheugenfunctie onthoudt wat uw gewenste hoogte is, zodat u ook na een inklapmoment snel weer mobiel bent. Eenmaal opgevouwen is hij gemakkelijk te vervoeren.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

De Rollator Gemino 60 is in principe geschikt voor iedereen. Hij heeft namelijk een breed zitvlak, kan tot 150kg aan lichaamsgewicht dragen en is geschikt voor gebruikers van 1.50 tot 2 meter lang.

Voordelen Rollator Gemino 60

✅ Meest voordelige opvouwbare rollator uit deze selectie;

✅ Inclusief mand die tot 10kg aan gewicht kan dragen;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg en voor mensen tussen 1.50 en 2 meter lang;

✅ In hoogte verstelbare handgrepen met geheugenfunctie;

✅ Met grote, zachte wielen en reflectoren aan alle zijden.

Nadelen Rollator Gemino 60

❌ Deze opvouwbare rollator weegt bijna 9kg en is niet per se heel licht.


Klik hier voor de beste prijs

6. Track 4.0 Wheelzahead – beste dubbel opvouwbare rollator

En tot slot Track 4.0 Wheelzahead. Dit is de beste dubbel opvouwbare rollator van dit moment. In tegenstelling tot elke rollator inklapbaar hierboven, is dit model niet eenmalig inklapbaar, maar dubbel! Dat betekent dat deze rollator inklappen met een tweeledig vouwsysteem gebeurt. Zo wordt hij in 2 stappen heel klein en past hij overal in/tussen/op/onder. Deze rollator weegt 7,4kg, ziet er modern uit en is gemaakt van duurzaam materiaal.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

De remkabels van de Track 4.0 Wheelzahead zijn netjes weggewerkt in het frame en als u wilt kunt u extra opties bijbestellen. Denk aan een dienblad, LED verlichting of een praktische reistas voor onderweg. Het maximale gebruikersgewicht is 135kg. Hij is geschikt voor binnen en buiten gebruik en wordt geleverd inclusief stokhouder, afgesloten tas, open net-tasje, reflectoren (10x) voor uw zichtbaarheid, een parkeerrem, ergonomische handvatten en een rugband met naamlabel.

Voordelen Track 4.0 Wheelzahead

✅ Dubbel opvouwbare rollator voor extra opberg- en vervoersgemak;

✅ Klein opvouwbare rollator;

✅ Inclusief handige extra’s die standaard meegeleverd worden;

✅ Stijlvol, duurzaam, ergonomisch en veilig;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 135kg.

Nadelen Track 4.0 Wheelzahead

❌ Voor verschillende extra opties (dienblad, LED verlichting, etc), moet u bijbetalen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste opvouwbare rollator 2023

Wilt u nu weten wat in mijn ogen als ergotherapeut de beste opvouwbare rollator is? Dat vertel ik u graag. Elke rollator opvouwbaar uit deze test is de moeite waard, maar er springt er eentje bovenuit voor mij. En dat is de inklapbare rollator Topro Troja Pegasus.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Deze lichte opvouwbare rollator biedt verreweg de meeste voordelen van alle modellen. De Topro Troja Pegasus mag dan wel in een hogere prijsklasse vallen, maar dat is niet zonder reden. Dit luxe model rollator klein opvouwbaar is o.a. licht van gewicht, kan tot 130kg dragen en is geschikt voor mensen tussen 1.50 en 2 meter lang. Met een betrouwbaar remsysteem, softbanden en goede reflectoren, bent u altijd veilig. De handgrepen zijn in hoogte verstelbaar en u kunt er een gratis rugsteun bij krijgen. En dankzij de stoephulp trotseert u comfortabel en veilig elke stoeprand of drempel die u op uw pad tegenkomt.


Klik hier voor de beste prijs

Opvouwbare rollator ervaringen en reviews

Ik kan mij voorstellen dat u graag nog een opvouwbare rollator review leest over al deze rollators inklapbaar. Dit geeft immers een goed beeld van hoe een bepaald model in de praktijk bevalt. Ik heb van elk model opvouwbare rollator een mening opgezocht van een klant.

Topro Troja Pegasus review

“Ik wilde een opvouwbare rollator bestellen en mijn schoonzus raadde Topro Troja Pegasus aan. Leuke naam allereerst en ook nog eens een met veel functies. Ik vond hem eerst wat duur maar toen ik goed ging vergelijken met andere rollators ontdekte ik dat hij echt de meeste functies heeft. Daarom vind ik hem het geld helemaal waard. De kwaliteit is ook top dus ik verwacht hier heel lang mee te kunnen doen”, schrijft Leentje.

Rehasense Streamer review

Mevrouw Streeksma schrijft in haar Rehasense Streamer review het volgende: “Het is een complete rollator die fijn is om te gebruiken. Alles zit erop en de prijs is ook nog eens schappelijk. Ik heb ook goede service ontvangen.”

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Topro Troja 5G ervaring

Volgens Leon is de Topro Troja 5G echt uw geld waard. “Hij is van goede kwaliteit en handig in gebruik. Ik gebruik hem niet zelf maar heb hem voor mijn vader besteld. Hij is er heel blij mee en tevreden over dus het was een goede aankoop gelukkig.”

Travixx Traveller review

“Mijn man wilde een opvouwbare rollator kopen voor onderweg. We gaan vaak met de auto een weekendje weg maar hij wordt minder mobiel met de jaren. We hebben de Travixx Traveller op aanraden van vrienden gekocht en hij kan er goed mee voortbewegen. Mocht ik zelf ooit ook aan ondersteuning toe zijn, dan halen we een tweede van deze in huis. Super!”, luidt een anonieme review.

Rollator Gemino 60 review

Over Rollator Gemino 60 vertelt meneer Feenstra in een review: “Ik gebruik hem heel graag voor buiten want hij is lekker stabiel. Ik voel me heel veilig zelfs als ik alleen op stap ga en dat is lange tijd wel anders geweest.”

Track 4.0 Wheelzahead ervaring

Wouter noemt Track 4.0 Wheelzahead een ‘stevige en handige opvouwbare rollator’. “Goed stevig en handig dat hij dubbel opvouwbaar is. Daardoor is hij goed op te bergen en mee te nemen als wij de deur uitgaan met de auto.”

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Opvouwbare rollator kopen: hier moet u op letten!

Gaat u een opvouwbare rollator kopen? Hieronder vindt u nog enkele aandachtspunten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de beste rollator voor uw situatie.

Makkelijk opvouwen en optillen

Een opvouwbare rollator is makkelijk op te vouwen en op te tillen. De rollator vouwt over het algemeen met beide zijkanten naar het midden toe, als u aan het handvat in het midden van de rollator omhoog trekt. Het wordt dan een compacter model en heeft maar weinig kracht nodig om deze op te tillen. Als u zich onzeker voelt, kan het prettig zijn als iemand uit uw omgeving hierbij kan helpen. Gaat u een opvouwbare rollator kopen en moet deze met de auto te verplaatsen zijn? Onthoud dan hoe lichter het model, hoe makkelijker op te vouwen en op te tillen.

Eigenschappen en accessoires

De verschillende modellen die er zijn, hebben allemaal hun eigen eigenschappen en extra accessoires. Zo is er een opvouwbare rollator van carbon. Deze carbon rollator weegt minder dan 7 kg. Bij andere rollators is een stokhouder aanwezig of zijn soft wielen de standaard. Op de meeste rollators is het mogelijk om een tas voor de boodschappen te plaatsen. Ook een dienblad valt onder de opties. Bij een opvouwbare rollator voor binnenshuis gebruik is dit een standaard optie. Tegenwoordig zitten er al veel accessoires op de rollators. Goed om te weten, is dat er tegenwoordig ook rollators bestaan die omgebouwd kunnen worden tot rolstoel. Deze zijn helemaal handig voor buitengebruik.

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Wanneer is een opvouwbare rollator onmisbaar?

Een opvouwbare lichtgewicht rollator is onmisbaar als u afhankelijk bent van een loophulpmiddel. Een dubbel opvouwbare, heeft mijns inziens niet veel extra meerwaarde, maar het kan wel praktisch zijn. Het lichte gewicht maakt het makkelijk om de rollator buiten te gebruiken en om stoepjes op te komen. Eenvoudig opvouwen is ook mogelijk en hem in de auto, bus of trein tillen kan vaak zelfstandig. Niet alleen de luxere rollators hebben deze functies, maar bij elk type rollator opvouwbaar treft u deze functionaliteiten en ze zijn toch erg stevig.

Kiest u voor dubbel opvouwbaar of niet?

Soms ziet u dat een rollator dubbel opvouwbaar is. Uiteraard kan dit verwarring met zich meebrengen. Het is meestal mogelijk voor een opvouwbare rollator om naar binnen te vouwen door een kruisframe. Bij dubbel opvouwbare rollators vouwen de benen van de rollator. Het maakt de opvouwbaar rollator compact en gemakkelijk te transporteren. Dubbel vouwbare modellen zijn ideaal voor als u nog veel reist met auto, bus of vliegtuig. Een enkel opvouwbaar model is ook goed in de auto te vervoeren en is mijns inziens qua stabiliteit het beste product.

Wat is uw budget?

U kunt nog zo hard zoeken naar een opvouwbare rollator aanbieding of opvouwbare rollator korting, maar sommige modellen zijn nu eenmaal aan de prijzige kant. Daarom is het handig om uw budget te bepalen en binnen die prijsklasse te zoeken naar het beste model. Scoort u wel toevallig een opvouwbare rollator kortingscode? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar probeer u niet blind te staren op aanbiedingen en kortingen.

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Opvouwbare Rollator Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over een opvouwbare rollator

Heeft u nog vragen over een opvouwbare rollator? Bekijk de meest gestelde vragen hieronder eens. Daar vindt u vast een antwoord dat u zoekt.

Wat is de beste opvouwbare rollator?

De beste opvouwbare rollator is in mijn ogen als ergotherapeut de Topro Troja Pegasus. Misschien is het niet voor iedereen de beste keuze, omdat hij in een wat hogere prijsklasse ligt. Maar als u zoekt naar kwaliteit, duurzaamheid en vele opties, dan is dit absoluut de opvouwbare rollator die u wilt hebben. Hij is bovendien heel veilig en stabiel en u bent er ook in het donker goed zichtbaar mee. [1]

Hoe moet je een inklapbare rollator gebruiken?

Een inklapbare rollator gebruiken is eigenlijk heel eenvoudig. U kunt een makkelijk opvouwbare rollator (zoals de naam al doet vermoeden) eenvoudig inklappen. Vaak door aan een lus te trekken onder de stoel. Inklappen kan enkel of eventueel dubbel (bij een dubbel inklapbare rollator). Zo neemt u hem gemakkelijk met u mee. Wilt u hem weer gebruiken, dan klapt u hem zo weer uit.

Hoeveel kost een inklapbare rollator?

Hoeveel een inklapbare rollator kost, verschilt per model. De gemiddelde kosten van een inklap rollator liggen rond de €400-€500. Sommige modellen makkelijk inklapbare rollator zijn een stuk prijziger, terwijl andere met een prijs rond de €300 juist voordeliger zijn. Weet dus dat u met uw budget vaak nog alle kanten op kunt.

Wat zijn de gemiddelde opvouwbare rollator prijzen?

De gemiddelde opvouwbare rollator prijzen schommelen nogal. Als u kijkt naar de modellen in deze test, dan ligt de prijs meestal rond de €400-€500. Er is een enkele uitschieter omhoog (de beste opvouwbare rollator Topro Troja Pegasus), maar ook een model dat voordeliger geprijsd is. Bedenk dus voor uzelf hoeveel u wilt uitgeven, om daarbij een geschikt model opvouwbare rollator te kiezen.

Conclusie beste opvouwbare rollator 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Opvouwbare Rollator | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter