In dit artikel

Beste {Merk} Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Beste Novamed Polsbrace Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u misschien een polsbrace Novamed kopen? Als ergotherapeut heb ik voldoende ervaring met een brace pols Novamed om te kunnen weten dat er nog veel meer opties zijn. In plaats van een Novamed polsbrace, kunt u ook kiezen voor een waardig Novamed pols brace alternatief! Welke alternatieven hierbij de moeite waard zijn, dat ga ik u vertellen. In dit artikel ga ik namelijk 5x Novamed polsbrace alternatieven vergelijken en testen. Na afloop vertel ik u wat het beste Novamed Polsbrace alternatief van dit moment is én waarom. Leest u mee?

Beste Novamed polsbrace alternatief van 2023: Mijn selectie

 1. Beste polsbrace Novamed alternatief – Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace
 2. Beste handbrace Novamed alternatief – Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols Duimbrace
 3. Beste Novamed polsbandage alternatief – Push Med Pols Brace

Novamed polsbrace alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Dat vergelijken van polsbrace Novamed alternatieven, dat doe ik aan de hand van verschillende factoren. Allereerst breng ik de voor- en nadelen in beeld. Hierbij let ik op de functionaliteiten en kwaliteit. En hoe zit het met het gebruiksgemak van een polsbrace bij Novamed en de alternatieven die ik ga noemen? Zijn ze even gemakkelijk te gebruiken of zijn er duidelijke verschillen? Ook let ik op de beschikbare kleuren, de prijs en de reviews van klanten.

1. Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace – beste polsbrace Novamed alternatief

Op nummer 1 staat als polsbrace Novamed alternatief de Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace. Het is een comfortabele polsspalk die u kunt gebruiken in het geval van traumatische polsproblemen, een verstuiking van de pols, Carpaal Tunnel Syndroom of bij instabiliteit van de pols. Dit brace pols Novamed alternatief is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en kan optioneel linkshandig of rechtshandig gebruikt worden.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

De klittenbandsluiting van de Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is gemakkelijk in gebruik en maakt het prettig om de polsbrace om te doen. Dankzij de aluminium balein heeft u voldoende ondersteuning aan de pols en hij is ook als nachtspalk te gebruiken. Dit Novamed pols brace alternatief is gemaakt van ademend, comfortabel materiaal en is gemakkelijk te wassen. Bovendien is hij voordelig geprijsd.

Voordelen Thuasne

✅ Verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig Novamed polsbrace alternatief;

✅ Deze polsbrace is wasbaar op de hand met een fijn wasmiddel;

✅ De aluminium balein hoeft niet verwijderd te worden bij het wassen;

✅ Comfortabel en ademend materiaal;

✅ Met handige klittenbandsluiting, dus u kunt hem met één hand aantrekken;

✅ Beschikbaar in 5 verschillende maten;

✅ Ideaal voor verschillende situaties/aandoeningen;

✅ Goed betaalbaar Novamed pols brace alternatief van goede kwaliteit.

Nadelen Thuasne

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Klik hier voor de beste prijs

2. Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace – beste handbrace Novamed alternatief

Zoekt u naar een polsbrace Novamed alternatief dat ook uw duim goed ondersteunt? Dan is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace een ideaal hulpmiddel. Deze beschikt over een handig aantreksysteem, waardoor u hem met één hand zelf kunt omdoen. Dankzij de twee anatomische baleinen aan de onderkant en zijkant, worden zowel uw pols als uw duim goed ondersteund.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Als Novamed polsbrace alternatief is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace een aanwinst, omdat hij micro klittenband bevat. Het is een ideaal systeem voor pijnlijke gewrichten, artrose, reuma, CTS, overbelasting of overige indicaties waardoor ondersteuning nodig is. Bovendien is deze polsbrace goed te wassen en schoon te houden, want u mag hem op de hand wassen.

Voordelen Thuasne

✅ Brace pols Novamed alternatief voor ondersteuning onder de pols en duim;

✅ Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 4 verschillende maten;

✅ Met micro klittenband, om gemakkelijk zelf aan te trekken;

✅ Mag op de hand gewassen worden, dus een hygiënisch item;

✅ Geschikt voor verschillende indicaties.

Nadelen Thuasne

❌ Iets prijziger dan de andere Novamed pols brace alternatieven;

❌ Hij mag niet in de droger;

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.


Klik hier voor de beste prijs

3. Push Med Pols Brace – beste Novamed polsbandage alternatief

De Push Med Pols Brace is een fijn polsbrace Novamed alternatief in bandagevorm. Hij biedt veel ondersteuning en bescherming, maar geeft de hand tegelijkertijd alle bewegingsvrijheid. Dit komt door de anatomisch gevormde, flexibele baleinen en de gemakkelijk aan te leggen elastische bang. Zo bepaalt u eenvoudig zelf hoeveel druk u wenst. Bovendien kunt u hem gewoon met één hand rond de onderarm sluiten met een klittenbandsluiting.

In plaats van een duim polsbrace Novamed, vind ik Push Med Pols Brace beter. Dat komt doordat deze polsbrace rondom de kwetsbare gebieden van de pols comfortzones bevat. Daardoor voelt het zacht en comfortabel aan, maar beschermt het ook. U kunt deze brace overigens zonder problemen wassen. Het lichtgewicht, ademende en huidvriendelijke materiaal gaat bovendien lang mee.

Voordelen Push Med

✅ Lichtgewicht, ademend, huidvriendelijk materiaal;

✅ Verkrijgbaar als links- en rechtshandig model;

✅ Voldoende bewegingsvrijheid dankzij de flexibele baleinen;

✅ Met een gemakkelijk te bedienen klittenbandsluiting;

✅ Kan gewassen worden;

✅ Met comfortzones rondom kwetsbare gebieden van de pols.

Nadelen Push Med

❌ De grijze kleur is niet onopvallend of gemakkelijk te verstoppen onder kleding;

❌ De prijs ligt een stukje hoger dan de gemiddelde polsbrace Novamed prijs.


Klik hier voor de beste prijs

4. Ossur Formfit Polsbrace

Door naar Ossur Formfit Polsbrace; nog zo’n ideaal polsbrace Novamed alternatief waarover ik u graag meer vertel. Ook deze brace is verkrijgbaar in een linkshandig en rechtshandig model en in 5 verschillende maten. Deze polsbrace is betaalbaar, comfortabel en gaat lang mee. De klittenbandsluiting is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat u voldoende bewegingsvrijheid heeft, Dankzij de aluminium balein krijgt uw pols evengoed rust en ondersteuning. Haalt u de balein eruit, dan kunt u de pasvorm nog meer aanpassen.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

De Ossur Formfit Polsbrace wordt als polsbandage Novamed alternatief ook veel gebruikt als nachtspalk. U kunt hem gemakkelijk met één hand aan- en uittrekken. Het comfortabele, ademende materiaal zit prettig en kan bovendien gewassen worden wanneer dat nodig is. Gebruik hiervoor een fijn wasmiddel en was de polsbrace op de hand.

Voordelen Ossur

✅ Novamed polsbandage alternatief dat ook als nachtspalk dient;

✅ Mag op de hand gewassen worden;

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Verkrijgbaar in 5 verschillende maten;

✅ Dankzij de handige klittenbandsluiting met één hand aan te trekken;

✅ Aluminium balein voor ondersteuning van de pols.

Nadelen Ossur

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Klik hier voor de beste prijs

5. Orliman Polsbrace

En tot slot bespreek ik graag de Orliman Polsbrace nog met u. Als waardig polsbrace Novamed alternatief, mag deze niet in het rijtje ontbreken. Het is een eenvoudig, maar comfortabel handbrace Novamed alternatief. Hij biedt veel steun en wordt ingezet in verschillende situaties, ook als vervanger van gips na zware polsklachten. De harde kern met radiale baleinen biedt alle nodige ondersteuning. Tegelijkertijd is hij anatomisch van pasvorm en extra ademend en ventilerend.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Orliman Polsbrace helpt transpireren van de pols en hand tegengaan en geeft de vingers optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Hij is daardoor geschikt voor overdag (ook tijdens het werken) en ’s nachts. U kunt hem zowel links als rechts dragen. De prijs ligt rond de €50.

Voordelen Orliman

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Hand brace Novamed alternatief dat verkrijgbaar is in 2 kleuren: grijs en beige;

✅ Comfortabel en toch ondersteunend, zowel overdag als ‘s nachts;

✅ Biedt voldoende bewegingsvrijheid aan de vingers;

✅ Extra ademend en ventilerend materiaal.

Nadelen Orliman

❌ Dit brace – pols Novamed alternatief is in slechts 2 maten verkrijgbaar;

❌ Het is niet duidelijk of en hoe hij eventueel gewassen kan worden en dat is op de lange termijn wel belangrijk.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Novamed polsbrace alternatief van 2023

Bent u benieuwd wat in mijn ogen als ergotherapeut het beste Novamed polsbrace alternatief van 2023 is? Ik heb alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en alle brace pols Novamed alternatieven daarbij goed bestudeerd. En eigenlijk kan ik maar tot één conclusie komen. Het beste polsbrace Novamed alternatief is in mijn ogen toch echt Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace!

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Thuasna Ligaflex Classic Polsbrace is het beste Novamed pols brace alternatief, vanwege de vele voordelen ervan. Zo heeft hij een aluminium balein voor extra ondersteuning, die overigens niet verwijderd hoeft te worden bij het wassen ervan. Deze polsbrace is namelijk wasbaar op de hand met een fijn wasmiddel en kan daarna aan de lucht gedroogd worden. Hij is verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig model, is gemaakt van ademend en comfortabel materiaal en heeft een handige klittenbandsluiting. Daardoor kunt u hem eenvoudig en met één hand aantrekken en bent u hierbij niet afhankelijk van iemand anders om u te helpen. Verder is hij verkrijgbaar in 5 verschillende maten, dus er is altijd wel een maat die goed bij u past. Een betaalbaar en heel goed Novamed polsbrace alternatief, dus!


Klik hier voor de beste prijs

Novamed polsbrace alternatief ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar hoe klanten de Polsbrace Novamed alternatieven ervaren? Dan heb ik goed nieuws: van elk alternatief heb ik een interessante review gevonden. Hieronder deel ik ze met u, zodat u een zo goed mogelijk beeld krijgt van of een bepaalde polsbrace de moeite waard is of niet.

Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace review

Over Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace schrijft Jan: “Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om deze brace te kopen. Ik heb namelijk carpaal tunnel syndroom. Misschien heb ik in de toekomst toch een operatie nodig maar deze brace verlicht in elk geval voor een groot deel de pijn.”

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace review

“Ik heb deze brace gekocht na een fractuur. Hij geeft veel steun en de duimsteun is geweldig. Ik ben erg tevreden. Wees wel voorzichtig met het gebruik van een dergelijke stijve ondersteuning, want op de lange termijn kan dit complicaties veroorzaken. Overleg altijd met een orthopeed of fysiotherapeut is mijn advies”, schrijft Guy over Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace.

Push Med Pols Brace ervaring

Diana is blij met de Push Med Pols Brace. Zij schrijft in haar review: “Ik heb nu een nieuwe besteld, maar met de vorige heb ik ruim 3 jaar gedaan. Inmiddels was het elastiek wat uitgerekt, daarom was het tijd voor een nieuwe. Ik ben er perfect tevreden over!”

Ossur Formfit Polsbrace review

Jennifer heeft de Ossur Formfit Polsbrace en schrijft hierover het volgende. “Ik vind dat hij goed zijn werk doet en hij is ook gemakkelijk aan te trekken. Ik ben tevreden over de kwaliteit en dat hij lekker zacht is vanbinnen. Dat is prettiger met het dragen.

Orliman Polsbrace review

Gisella is heel blij met de Orliman Polsbrace. Zij laat een review achter waarin zij vertelt waarom het zo’n goede aankoop voor haar was. “Hij biedt de perfecte ondersteuning voor mij. Omdat ik de ziekte van Bechterew heb zit er iets klem in mijn pols. Ik kan mijn hand alleen goed gebruiken als ik deze brace om heb dus ik ben er erg blij mee. Zonder dit ding is mijn leven letterlijk ‘onhandig’.”

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Novamed polsbrace alternatief kopen: hier moet u op letten!

Gaat u een polsbrace Novamed alternatief kopen? Dan moet u op een aantal dingen letten om een goede keuze te maken. Net als bij een polsbrace kopen Novamed, is het ook bij een andere aanbieder van belang om even goed onderzoek te doen. Nu heb ik dat in dit artikel al uitgebreid voor u gedaan. U kunt dus met een gerust hart een van bovenstaande artikelen kiezen, wanneer er één is die u aanspreekt.

Wilt u liever nog even verder zoeken? Dan heb ik een aantal tips om uw zoektocht zo compleet en toch gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoe zit het met de functionaliteiten?

Het verschil tussen een simpele polsbrace en een pols duim brace, is dat een pols duim brace ook uw duim goed ondersteunt en beschermt. Daarom is het belangrijk om de polsbrace met de juiste functionaliteiten te kiezen voor uw situatie. Door even te kijken naar de verschillende mogelijkheden en na te denken over wat voor u wenselijk is, vormt u al gauw een antwoord op deze vraag.

Wat is de prijs?

Natuurlijk is de prijs ook van belang. Een Novamed brace pols is wellicht voordelig, maar soms is goedkoop ook duurkoop. In dat geval is het verstandig om voor kwaliteit te kiezen. Of u dat doet, hangt natuurlijk ook af van het te besteden budget. Hoe dan ook, is het belangrijk om stil te staan bij de verschillende prijscategorieën van Novamed polsbrace alternatieven en op basis van uw budget een goede keuze te maken.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Hoe zijn de reviews?

Vaak zijn er wel reviews van klanten te vinden over Novamed polsbrace alternatieven. Waar u in de winkel minder goed kunt afgaan op ervaringen van anderen, kan dat online natuurlijk wel. Google altijd even op de naam van de polsbrace en ontdek hoe anderen het zorghulpmiddel ervaren. Dat helpt enorm bij het maken van een goede keuze.

Hoelang heeft u de polsbrace nodig?

En hoelang verwacht u het Novamed polsbrace alternatief nodig te hebben? Is het de bedoeling dat u na enkele weken tot maanden geen polsbrace meer nodig heeft? Dan wilt u wellicht voor een voordeliger of simpeler model gaan. Of wellicht maakt het uiterlijk van de polsbrace u dan minder uit. Is het echter een oplossing voor de lange termijn? Dan zijn de kwaliteit en kleur wel belangrijke factoren. Neem dit ook mee bij het maken van uw beslissing.

Waarom een polsbrace Novamed alternatief?

Er zijn veel mensen die rondlopen met pijnklachten in de pols, hand en/of vingers. Vaak is dit een gevolg van een blessure, een aandoening of een ziekte. Dit is heel vervelend, want u heeft uw handen de hele dag door nodig, met vrijwel alles wat u doet. Als u uw handen of polsen niet goed kunt gebruiken, is dat vervelend tijdens het werken en sporten, maar ook bij alledaagse klusjes zoals boodschappen doen en de was ophangen.

Daarom is een polsbrace ontwikkeld, zodat u nog steeds zulke handelingen kunt uitvoeren maar uw pols(en) hierdoor niet overbelast. Een polsbrace ondersteunt de pols namelijk op de juiste plekken en maakt bewegingen minder pijnlijk. Een pols duim brace geeft daarbij ook nog ondersteuning aan de duim, zodat de duimgewrichten ontlast worden. Dankzij een brace ervaart men niet alleen meer bewegingsvrijheid, maar vooral ook minder pijn.

Nu kunt u voor een Novamed polsbrace gaan, maar zoals u inmiddels heeft ontdekt bestaan er veel meer interessante polsbraces. Deze zijn ook zeker de moeite waard. Ik vind het belangrijk om mensen te informeren over de verschillende mogelijkheden. Daarom besloot ik dit artikel over polsbrace Novamed alternatieven te schrijven en u te vertellen over de andere opties op dit gebied. Ik hoop dat u er iets aan heeft gehad.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden, hulpmiddelen bij boodschappen doen, eet en drinkhulpmiddelen, huishoud hulpmiddelen, medicatiehulpmiddelen, slaaphulpmiddelen, toilethulpmiddelen of washulpmiddelen. Bij de thuiszorgwinkel zijn allerlei soorten en maten te vinden, bijvoorbeeld in de Medipoint Review vindt u veel informatie.

In het kader van aan en uitkleden, kunt u ook denken aan het gebruiken van braces of spalken. Voorbeelden voor de handmotoriek is een polsspalk, polsbrace, duimspalk of duimbrace.

Ook een schouderbrace kan u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Maar sluit een schouderbandage of schoudersling niet uit. Om meer zekerheid te ervaren bij het mobiliseren kan een kniebrace, orthopedische kniebrace of enkelbrace een prettig hulpmiddel zijn.

Er bestaat er ook een Kruidvat polsbrace, Action polsbrace, Etos polsbrace, Hema polsbrace of Apotheek polsbrace. Of haalt u liever een Decathlon polsbrace, Novamed polsbrace, Hansaplast polsbrace of Bol.com polsbrace in huis?

Welke lichamelijke klachten u ook ervaart er is vaak wel een mogelijkheid om dit middels een brace te ondersteunen. Als u uw klachten helder hebt kunt u zich ook beter laten informeren welke hulpmiddel geschikt is om in te zetten.

Beste Novamed Polsbrace Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Novamed polsbrace alternatief

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een specifiek polsbrace Novamed alternatief? Of wilt u weten hoe u een polsbrace kunt gebruiken? Dit en meer, ontdekt u bij de meest gestelde vragen hieronder. Doe er uw voordeel mee!

Wat is het beste Novamed polsbrace alternatief?

Het beste Novamed polsbrace alternatief is in mijn ogen als ergotherapeut Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace. Dit is de polsbrace die verreweg de meeste voordelen biedt. Hij is wasbaar op de hand, voelt prettig en comfortabel en biedt tegelijkertijd voldoende ondersteuning aan uw pols. Hij kan eenvoudig aangetrokken worden met één hand, is betaalbaar en gaat lang mee. En dat is ook precies wat u in een Novamed polsbrace alternatief zoekt, toch?

Wat is een goed alternatief voor Novamed polsbrace?

Een goed alternatief voor een Novamed polsbrace, vindt u in dit artikel. Ik heb 5x Novamed polsbrace alternatieven getest en de voor- en nadelen opgesomd. Zo krijgt u een goed beeld van elke polsbrace en kunt u zelf beoordelen welke het beste bij u past. Ik heb mijn favoriet vervolgens uitgelicht, maar het kan heel goed dat een ander model polsbrace u meer aanspreekt. Lees het artikel daarom rustig door en laat u inspireren.[1]

Hoe moet je een polsbrace gebruiken?

Hoe u een polsbrace moet gebruiken, hangt af van uw pijnklachten. Over het algemeen kunt u de brace om uw pols en hand schuiven, waarna u hem met klittenband kunt sluiten. U bepaalt hiermee direct hoe strak of los u de polsbrace wilt hebben. Wanneer de brace de juiste pasvorm heeft en op de juiste manier is aangebracht, zou hij nergens moeten knellen of vervelend moeten aanvoelen. Dan kan hij precies doen waarvoor hij ontworpen is: ondersteunen en beschermen.

Waar kan je de beste polsbrace kopen?

Waar u de beste polsbrace kunt kopen, is afhankelijk van de wensen die u op dit gebied heeft. Toch kan ik u vertellen dat de polsbraces in dit artikel allemaal de moeite waard zin. Wilt u er meer over weten of wilt u een polsbrace bestellen? Dan kunt u simpelweg op een van de bijbehorende linkjes in dit artikel klikken. U komt dan op de website van de aanbieder en daar kunt u een bestelling plaatsen. Ik wens u alvast veel draagcomfort en -plezier van uw nieuwe polsbrace!

Conclusie beste Novamed polsbrace alternatief van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Novamed Polsbrace Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter