In dit artikel

Beste Noodknop Ouderen Review

Beste Noodknop Ouderen | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Wilt u personenalarmering of een alarmknop kopen om uw veiligheid te bewaken in een noodsituatie? Dat is een heel goed idee! Regelhulp.nl vertelt dat een noodknop ouderen of noodknop apparatuur is die direct de alarmcentrale waarschuwt wanneer u hem indrukt. Zo’n noodknop ouderen biedt veiligheid en zelfstandigheid. Maar welk noodknop is nu het beste? Dat ga ik u vertellen in dit artikel!

Kort samengevat:

De beste noodknop ouderen van 2023 is Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Noodknop ouderen vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste noodknop is, heb ik – Anouk, ergotherapeut – verschillende opties met elkaar vergeleken. De beste noodknop ouderen moet veilig zijn, kwalitatief goed én gemakkelijk in gebruik. Ik heb ook gekeken naar de noodknoppen ervaringen en reviews van andere mensen. Tot slot lette ik op de verschillende modellen en kleuren van elke noodknop en heb ik een conclusie getrokken. De beste noodknop ouderen of noodknop voor bejaarden vindt u in dit artikel terug!

Beste noodknop ouderen keuzehulp

ProductAdviesprijsAbonnementWaterdichtBinnen/buiten
1. NL Senioren Alarm€129,95JaJa, 1 optieAllebei
2. Lifewatcher€129,95NeeJaAllebei
3. MijnSOS  €199,95OptioneelJaAllebei
4. Noodhulpknop€219NeeJaAllebei
5. BBrain€179JaNeeBinnen

1. Nederlands Senioren Alarm

Heeft u een medische indicatie of om een andere reden een noodknop nodig? Dan is het Nederlands Senioren Alarm de beste keuze voor een medisch specialist aan huis. U heeft bij deze aanbieder namelijk de keuze uit 3 soorten alarmering: een noodknop ouderen armband, noodknop ouderen ketting of een waterdicht alarm horloge. Omdat die laatste het meest praktisch is en de meeste voordelen biedt, gaan we daar wat dieper op in. Het Nederlands Senioren Alarm Horloge is ideaal voor wie zelfstandig wil blijven wonen en bij een noodgeval hulp wil kunnen inschakelen. Deze apparatuur is gemakkelijk bij u te houden (als horloge om uw pols) en is ook nog eens waterdicht. Door het display kunt u er de tijd en datum van aflezen, waardoor hij als echt horloge dient. Het is bovendien een modern, stijlvol accessoire die als noodknop voor ouderen dient. Alleen kan niemand dat er aan afzien!

Beste Noodknop Ouderen Review

Het Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm is niet uitgerust met valdetectie, wat ik als ergotherapeut wel jammer vind. Toch kunt u via de rode knop eenvoudig contact leggen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer van het bedrijf. Tot op 5 meter nauwkeurig wordt uw positie doorgegeven, waardoor uw contactpersoon u kan vinden. Het is ook mogelijk om de meldkamer in te schakelen om u te helpen, maar dit kan alleen bij het duurste abonnement.

Dit Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm wordt geleverd met een oplaadkabel, handleiding en is bij levering klaar voor gebruik. Ik vind het heldere LCD-display gemakkeijk af te lezen en u kunt hem ook tijdens het douchen gewoon omhouden. Zo bent u overal veilig wanneer u valt of niet lekker wordt. De oplaadtijd is ook een pluspunt: na een uurtje is hij al volledig opgeladen en klaar voor gebruik. En er zijn geen verborgen kosten; zolang u lid bent kunt u uw Alarm Horloge overal ter wereld gebruiken, zonder beltegoed nodig te hebben.

Voordelen Nederlands Senioren Alarm

✅ Keuze uit 3 soorten alarmsysteem: van armband tot ketting tot dit beschreven horloge;

✅ Het horloge dient als professionele alarmopvolging en is waterdicht;

✅ Heeft u onopvallende noodknop senioren nodig? Dan is dit de beste keuze;

✅ Deze noodknop heeft een helder LCD-display waarop u tijd en datum afleest;

✅ Om sociale redenen ook de beste keuze voor een alarmknop;

✅ U kunt bellen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer;

✅ Geen verborgen kosten en ook geen beltegoed nodig, want zolang u lid blijft werkt alles naar behoren.

Nadelen Nederlands Senioren Alarm

❌ U zit wel aan een abonnement vast bij dit type professionele alarmopvolging.


Bekijk meer productinformatie

2. Lifewatcher

LifeWatcher is een leverancier van noodknoppen die zich richt op sociale alarmering voor mensen met specifieke behoeften. De producten zijn simplistisch en draagbaar, met beperkte functies die de focus leggen op hun primaire doel. De noodknop ouderen is duidelijk en herkenbaar voor de gebruiker, maar subtiel verwerkt in het design. Met deze alarmeringsproducten kan men met één druk op de knop in verbinding komen met geliefden of verzorgenden en zo de nodige hulp inschakelen in het geval van nood.

Beste Noodknop Ouderen Review

De LifeWatcher is speciaal aangepast voor ouderen met beperkte ervaring met mobiele elektronica. Het horloge heeft geen overbodige functies, hoeft niet te worden geswipet en heeft een duidelijke noodknop. De tijd wordt met grotere cijfers weergegeven in de Nederlandse taal en de wijzerplaat is zo ingesteld dat de gebruiker meer tijd heeft om de tijd af te lezen. Het horloge hoeft niet te worden afgedaan bij het afwassen, schoonmaken of douchen, maar wel bij zwemmen of in bad gaan. De app is ook aangepast aan de wensen van ouderen en hun verzorgenden.

LifeWatcher maakt gebruik van een eerlijk, overzichtelijk en gebruikersvriendelijk prepaid systeem. Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt. Het saldo kunt u eenvoudig opwaarderen via de app en de gebruikskosten worden automatisch afgeschreven. Om de service te garanderen, moet er altijd een positief saldo op het product staan. Anders wordt de simkaart na 3 maanden automatisch gedeactiveerd. De gebruikskosten zijn tot 75% lager dan bij andere producten en omvatten de kosten voor datacommunicatie en bellen. De stand-by tijd van de noodknop ouderen van LifeWatcher is ruim 3 dagen, wat zorgt voor continue bereikbaarheid en nauwkeurige traceerbaarheid. Naast de noodknop bieden de alarmeringsproducten ook de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden naar vooraf ingestelde voorkeursnummers.

Voordelen Lifewatcher Senior

✅ Lage abonnementskosten (tot 75% lager dan concurrenten);

✅ Nauwkeurige locatiebepaling met GPS en Wifi;

✅ Lange stand-by tijd (meer dan 3 dagen);

✅ Mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden met contactpersonen en meldkamer;

✅ Kan gedragen worden tijdens het douchen, afwassen en schoonmaken;

✅ Nederlandse klantenservice en betrouwbaar netwerk voor dit type alarmsystemen.

Nadelen Lifewatcher Senior

❌ Beperkte functies bij deze professionele alarmopvolging;

❌ Moet afgedaan worden als u gaat zwemmen of in bad gaat (dus niet volledig watervast);

❌ Positief prepaid tegoed vereist om de service te garanderen.


Bekijk meer productinformatie

3. MijnSOS

De volgende in het rijtje professionele alarmopvolging is MijnSOS. Het is een alarm horloge en smart horloge in één, die uitgerust is met een GPS tracker én valdetectie. Bent u ergens in uw eentje en wordt u onwel of krijgt u een ongeluk? Dan kan dit horloge uw locatie bepalen en een noodalarm uitsturen naar vooraf ingestelde contacten. U kunt tot wel 10 telefoonnummers instellen om naar te bellen. Ook is hij voorzien van hartslagmeting en heeft hij een touchscreen. MijnSOS wordt ondersteund met 4G.

Beste Noodknop Ouderen Review

MijnSOS werkt op een simkaart, zowel pre-paid als abonnement en elke provider werkt ermee samen. Het verbruik is bovendien laag, want u gebruikt de simkaart (en dus uw beltegoed) alleen wanneer u de noodknop indrukt. Als u dat wilt, kan uw livelocatie zelfs gevolgd worden door de mensen die hier baat bij hebben.

MijnSOS is een hele handige en professionele alarmopvolging die u ook helpt om fit en vitaal te blijven. Andere functies die u interessant kunt vinden aan MijnSOS, zijn de stappenteller, het caloriënverbruik en de hartslagmeting. U kunt ook 4 alarmen per dag/week instellen die u bijvoorbeeld helpen herinneren om uw medicatie in te nemen.

Voordelen MijnSOS

✅ U kunt naar 10 telefoonnummers bellen via de alarmknop;

✅ Deze noodknop wordt ondersteund met 4G en op pre-paid OF abonnement;

✅ Ook een fijne noodknop om medische reden en voor uw welzijn (om fit en vitaal te blijven);

✅ U kunt 4 alarmen per dag instellen, bijvoorbeeld om uw medicatie in te nemen op de juiste tijden;

✅ Met GPS tracker en live-locatie volging en ingebouwde valdetectie zodat u altijd hulp kunt krijgen als er iets gebeurt;

Nadelen MijnSOS

❌ Aanvragen noodknop systeem (of in elk geval het instellen ervan) vraagt wat aandacht en een Windows 10 pc;


Bekijk meer productinformatie

4. Noodhulpknop

En dan wil ik graag Noodhulpknop als noodknop met u bespreken. Hij heeft tal van functies en voordelen die perfect zijn voor senioren. De Noodhulpknop is waterdicht en kan worden gedragen in vochtige omgevingen, zoals in de douche of het bad. De drager kan op de SOS-knop (paniekknop) drukken als hij of zij zich onwel voelt in de douche, waardoor er contact kan worden opgenomen met 3 vooraf geselecteerde contacten. De noodknop ouderen heeft ook een valdetectie, waardoor er automatisch een oproep uitgaat naar de vooraf geselecteerde contacten als de drager van het horloge valt. Met de meegeleverde app kan de locatie van de drager van de noodknop senioren op 15 meter nauwkeurig worden gevolgd. Het horloge heeft ook een hartslagmeter die op afstand kan worden geactiveerd, hoewel het geen medisch hulpmiddel is. De ouderen noodknop kan worden gebruikt om te bellen en te worden gebeld, en het heeft een heldere luidspreker en microfoon.

Beste Noodknop Ouderen Review

De Noodhulpknop is uniek als noodknop, omdat hij volledig gebruiksklaar wordt geleverd. Dat betekent dat de drager er direct mee aan de slag kan bij levering. Het horloge is al volledig geprogrammeerd en geactiveerd, zodat je het alleen maar hoeft op te laden en om je pols hoeft te doen. Er wordt zelfs een Nederlandse handleiding op papier meegeleverd om ervoor te zorgen dat iedereen het horloge gemakkelijk kan gebruiken. Noodhulpknop biedt niet alleen gemoedsrust voor de drager en dierbaren, maar ook de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen (met de wetenschap dat hulp nooit ver weg is als die nodig is).

Noodhulpknop noodknop wordt geleverd met een magnetische oplader die gemakkelijk kan worden gebruikt door mensen die trillen met hun handen. Het kan zelfs worden opgeladen met een eigen simkaart uit Nederland, België of Duitsland, waardoor er geen maandelijkse abonnementskosten zijn. De noodknop ouderen wordt geleverd met een Europees CE-certificaat en is instelbaar in verschillende talen, waaronder Duits, Belgisch, Frans, Nederlands, Spaans, Arabisch en Italiaans.

Voordelen Noodhulpknop

✅ Waterdichte noodknop;

✅ Met valdetectie voor extra veiligheid (op 15m nauwkeurige locatiebepaling in dat geval);

✅ Live locatie om uw locatie te tracken en u kunt gemakkelijk bellen/gebeld worden;

✅ Geen maandelijkse abonnementskosten betalen;

✅ Inclusief Nederlandse handleiding en CE-certificaat;

✅Geschikt voor diverse talen en gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen Noodhulpknop

❌ Batterijduur van 40 uur is niet zo lang, waardoor de knop indrukken wellicht niet mogelijk is wanneer u het nodig heeft;

❌ Niet geschikt als medisch hulpmiddel, maar wel fijn voor mensen in verzorgingstehuizen die graag zelfstandig een ommetje maken.


Bekijk meer productinformatie

5. Bbrain

Bbrain is de beste noodknop voor mensen in verzorgingshuizen of thuiszorginstellingen – en wel om het volgende. Het alarm wordt geactiveerd zodra u de noodknop indrukt. Uw contactpersonen (buren/familie) ontvangen dan een alarmbericht en kunnen contact met u opnemen en uw locatie zien. Is een van uw contactpersonen niet in de gelegenheid om te helpen? Dan kan het alarm door hem of haar doorgestuurd worden naar de volgende contactpersoon. Net zolang totdat er iemand op het alarmsysteem reageert.

Beste Noodknop Ouderen Review

Dit draadloos alarmsysteem van Bbrain helpt u veilig en zelfstandig te blijven, waar u ook bent. Hij kan om de nek gedragen worden als ketting of hij kan in de houder worden geplaatst. Zo laadt u de noodknop ouderen overigens ook op. Weet dat dit alarmsysteem alleen werkt op basis van een abonnement. U kunt dus alleen mensen alarmeren wanneer deze actief is.

Wilt u Bbrain persoonlijke alarmering gebruiken voor uw veiligheid? Het is de ideale manier om iemand te waarschuwen als er iets gebeurt met uw welzijn. Weet dat dit alarmsysteem geen GPS-functie of valdetectie biedt. Het is er puur en alleen, zodat u zelf contact kunt opnemen met iemand als dat nodig is. De kans op een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar is dan ook klein, omdat u dit type alarmsysteem niet gebruikt om een medische reden.

Voordelen Bbrain

✅ Contactpersonen worden direct gealarmeerd als de alarmbel voor ouderen gebruikt wordt;

✅ Dit personen alarm helpt u veilig en zelfstandig te blijven in huis;

✅ Dit persoonlijk alarm ouderen of senioren alarm ouderen is gemakkelijk in te stellen;

✅ Er is een retourtermijn van 14 dagen en als u vandaag bestelt, wordt hij vandaag nog verstuurd.

Nadelen Bbrain

❌ U moet een abonnement afsluiten bij aanschaf van deze personenalarmering;

❌ Er is een kans dat deze ketting van uw nek glijdt als u valt, waardoor een noodsituatie mogelijk niet opgelost wordt door deze noodknop ouderen;

❌ Geen ingebouwde GPS tracker, waardoor hij niet geschikt is voor buiten gebruik (uw locatie kan niet bepaald worden als er iets gebeurt);

❌ Een meldkamer waarschuwen is hiermee niet mogelijk.


Bekijk meer productinformatie

6. LiveSafe

Noodknop nodig? LiveSafe mobiele noodknop ouderen is de perfecte noodknop in geval van nood. U kunt hiermee direct spreek- en luisterverbinding maken met een alarmcentrale die wereldwijd actief is. Druk de noodknop in en u krijgt binnen een paar seconden verbinding met een alarmcentralist die u kan helpen. U kunt met dit apparaat op een stijlvolle manier alarmeren en hij is licht van gewicht. U draagt hem om uw nek via het bijgeleverde koord.

Beste Noodknop Ouderen Review

Wilt u de noodknop van LiveSafe kopen, dan krijgt u deze thuisbezorgd per post. Vervolgens kunt u hem zelf installeren en uw persoonlijke gegevens invoeren. Dit is nodig voor wanneer u de noodknop ouderen gebruikt. De alarmcentrale ziet dan direct van wie de noodknop is die gebruikt wordt en kan adequaat handelen. Zo kan uw noodknop uw leven redden, waar u ook bent. Ook op vakantie kunt u van de noodknop voor senioren gebruikmaken. U kunt uw vakantieadres(sen) namelijk opslaan in uw account.

Wilt u LiveSafe aanvragen? De kosten bedragen €110, inclusief eenmalige aanschaf- en aansluitkosten. Deze noodknop voor de particulier wordt standaard geleverd met USB-adapter, oplaadstation, ketting en kabel. U kunt de sociale alarmering of alarmbel senioren in het zwart bestellen en hij is geschikt voor 4G verbinding. De LiveSafe alarmdienst is een noodknop op abonnementsbasis. Deze is maandelijks opzegbaar met 1 maand opzegtermijn.

Voordelen Livesafe

✅ Deze noodknop werkt overal ter wereld;

✅ U kunt ook vakantieadressen opslaan in het account van de keuzehulp;

✅ U kunt uw valalarm senioren account op MijnLiveSafe zelf activeren;

✅ Deze alarmbel voor ouderen werkt via een GPS tracker;

✅ Noodknop voor ouderen, maar eventueel ook voor sporters en kinderen;

✅ Altijd met een veilig gevoel thuis of op stap dankzij dit alarmsysteem ouderen;

✅ U krijgt een melding wanneer het alarm is ingeschakeld of wanneer de batterij leeg raakt.

Nadelen Livesafe

❌ Er hangt een abonnementsvorm aan vast;

❌ De batterij gaat 48-56 uur mee, wat niet heel lang is.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste noodknop ouderen 2023

Bent u benieuwd naar wat ik als ergotherapeut de beste noodknop of paniekknop vind? Naar mijn mening is de beste noodknop senioren Het Nederlandse Senioren Alarm! Deze noodknop biedt de meeste voordelen als noodknop voor ouderen.

Beste Noodknop Ouderen Review

Bovendien is hij geschikt voor 4G, waardoor hij heel modern is. U gebruikt het Nederlandse Senioren Alarm niet alleen thuis als alarm, maar eigenlijk overal ter wereld. Waar u ook bent, deze SOS knop of noodknop ouderen staat voor u klaar in geval van nood. En hij is waterdicht en beschikt (in tegenstelling tot sommige andere modellen) over noodknop naar de hulpdiensten.


Bekijk meer productinformatie

Noodknop ouderen ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de noodknop ouderen ervaringen en reviews van andere mensen? Over elke noodknop senioren zijn meerdere reviews geschreven. Ik heb de meest interessante voor u uitgelicht.

Nederlands Senioren Alarm review

Johan schrijft over Nederlands Senioren Alarm: “Ik ben al 3 keer gered hierdoor. Het werkt 200% en is een aanrader. Ik was er anders niet meer geweest en ik ben pas 71 jaar. Nu kan ik weer genieten in goede gezondheid. NSA redt levens, dus twijfel niet.”

Beste Noodknop Ouderen Review

Lifewatcher review

Een tevreden klant vertelt over Lifewatcher: Deze noodknop is een mooi product voor mijn vader, die alleen woont. De aansluiting op de zorgcentrale was geweldig. De professionals nemen dag en nacht de telefoon op en bellen de hulpdiensten als dat nodig is. Anders bellen ze mijn zus die om de hoek woont of mij. De noodknop was makkelijk in te stellen en werkte snel.

MijnSOS review

“Het horloge is goed afleesbaar in het Nederlands alleen het instellen is erg lastig. Je kan dit niet via een app of iPhone of Macbook doen. Je hebt Windows 10 nodig. Nu kunnen we alleen gebruikmaken van de basisinstellingen dankzij vriendelijke dame van de klantenservice, maar de andere instellingen niet. Verder voldoet hij wel aan de verwachting in het gebruik”, schrijft Erik over MijnSOS.

Noodhulpknop review

Over Noodhulpknop wordt verteld: Onlangs kocht ik uit noodzaak een noodhulpknop/horloge online. Het horloge was grotendeels voorgeprogrammeerd, wat ik als prettig ervoer. De Nederlandse handleiding was ook duidelijk. In het begin was het even wennen met de instellingen voor valgevoeligheid, maar na aanpassing werkt het horloge goed en geeft het mij een veilig gevoel. Ondanks dat het horloge dik is, draagt het comfortabel en past het bandje perfect.

Beste Noodknop Ouderen Review

Bbrain review

Bbrain is heel modern. Het apparaat werd gratis verzonden en ik kon eerst 14 dagen nadenken of ik het wel wilde. Toch voelt het heel veilig. Ik dacht eerst dat een noodknop senioren niets voor mij was. Zo’n noodknop leek mij overbodig. Toch merk ik dat ik het prettig vind dat ik er nu niet alleen voor sta. Een noodknop voor ouderen klinkt niet charmant, maar daar gaat het ook niet om. Ik kan nu lekker mijn ding blijven doen en als er iets is komt die noodknop ouderen toch wel goed van pas.”

LiveSafe review

Over de LiveSafe zegt een van de klanten: “Ik ben blij dat ik deze noodknop ouderen heb gekocht. Ik word ook een jaartje ouder en ik wil graag veilig blijven, ook als ik alleen ben. Met dit apparaat lukt dat gelukkig. Als ik val, dan kan het beste alarmsysteem ouderen ervoor zorgen dat er hulp wordt ingeschakeld. Bovendien vind ik de kosten van de noodknop prima. Je eigen veiligheid is niet in geld uit te drukken.”

Noodknop ouderen kopen checklist: hier moet u op letten!

Bent u benieuwd naar waar een goede noodknop aan moet voldoen bij valpreventie? Ik vertel u graag waar u zoal op moet letten. Dan wordt een noodknop kopen een stuk gemakkelijker.

1. Wilt u een draadloos alarmsysteem of moderne noodknop?

Als u een noodknop ouderen of noodknop ouderen ketting gaat kopen, vraagt u zich dan af welke opties er op moeten zitten. Wat moet uw noodknop allemaal kunnen, naast een noodsignaal uitsturen? Wilt u er ook mee kunnen bellen of SMS’en? Moet hij via een app bestuurbaar zijn? Of houdt u het liever simpel? Hoe moderner (en hoe meer functionaliteiten), hoe prijziger de noodknop wordt. Toch is uw veiligheid onbetaalbaar en moet u vooral een noodknop kiezen waar u zich echt prettig bij voelt.

2. Hoeveel geld wilt u aan de noodknoppen besteden? (Gemeenten vergoeden?)

Zoals ik hierboven al noemde: hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de kosten van de noodknop zullen zijn. Gaat u een noodknop aanvragen, bedenk dan wat uw budget hiervoor is. De kosten worden namelijk lang niet altijd en geheel vergoed. Kunt u geen vergoeding krijgen? Geen zorgen: een noodknop ouderen ketting hoeft niet duur te zijn. Die kunt u al voor een schappelijke prijs kopen. Een noodknop vergoeden met extra veel moderne snufjes en opties zal daarentegen lastiger zijn. Dit type is namelijk vaak duurder. Krijgt u het bedrag niet (volledig) vergoed van uw zorgverzekeraar of medisch specialist, dan is dit een goede vraag om over na te denken.

Beste Noodknop Ouderen Review

3. Hoe wilt u zo’n alarm / senioren noodknop bij u dragen?

Dan volgt de vraag: hoe wilt u de noodknop bij u dragen? Geeft u de voorkeur aan een halsalarm of een polsalarm? U kunt de meeste modellen op uw lichaam dragen als een accessoire. Heeft u een noodknop nodig om medische reden, dan is een horloge veiliger dan een halsketting. Die laatste kan van uw nek schieten als u valt. Het is ook mogelijk een seniorentelefoon met noodknop te kopen, die u in uw broekzak draagt. De kans bestaat hierbij wel dat u dit een keer vergeet. Als u de noodknop niet binnen handbereik heeft wanneer het noodzakelijk is, dan is dat erg onhandig.

4. Wilt u een persoonlijk alarm op abonnementsbasis of niet?

En gaat u voor een noodknop met abonnement? Een noodknop ouderen waarvoor u maandelijks een vaste prijs betaalt, geeft u de garantie dat u altijd verbonden bent met het mobiele netwerk en dat hulp altijd dichtbij is. Toch bestaat er ook noodknop zonder abonnement van Medipoint die net zo goed werkt. Het gaat hierbij vooral om wat veilig voelt voor u en uw naasten. Denk daarom goed na over waar u de voorkeur aan geeft.

5. Hoe zelfstandig bent u nog en verwacht u de komende tijd te blijven? (Medische indicatie?)

Dat het op dit moment nog redelijk goed met u gaat, biedt helaas geen garantie voor de toekomst. Lijdt u aan een bepaalde ziekte of is er een andere reden dat uw gezondheid (snel) achteruit zal gaan? Dan is het belangrijk om in gedachten te houden dat uw behoeften voor een noodknop ouderen kunnen wijzigen. Wellicht heeft u nu nog voldoende aan een simpel apparaat zonder abonnement, maar bent u over enkele maanden of jaren meer gebaat bij een modernere noodknop. Denk daarom – eventueel samen met uw naasten – na over de mate van zelfstandigheid die u op dit moment bezit en hoe dit naar verwachting in de toekomst zal veranderen.

Beste Noodknop Ouderen Review

Bent u opzoek naar nog meer hulpmiddelen voor uw veiligheid?

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven nog meer in te richten op de toekomst? Vindt u uw veiligheid ook zo belangrijk? Er bestaan allerlei hulpmiddelen op het gebied van Domotica en Valpreventie.

Met een personenalarmering kunt u goed alarmeren en kan dus goed van pas komen. Andere opties zijn een Alarmknop, SOS knop, noodknop en paniekknop.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Noodknop Ouderen Review

Meest gestelde vragen over noodknop ouderen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over noodknop ouderen? Bent u bijvoorbeeld benieuwd of de verzekering een seniorenalarm vergoedt of dat gemeenten vergoeden? Lees dan nog even verder.

Wat is de beste noodknop ouderen?

De beste noodknop ouderen is met mijn ervaringen toch wel het Nederlands Senioren Alarm. Deze sirene knop biedt de meeste voordelen en is praktischer dan een geluidsknop aan uw sleutelbos. U draagt hem namelijk als horloge om uw pols en kunt zo altijd overleg plegen met een contactpersoon. Bovendien is hij geschikt voor 4G, waardoor hij heel modern is. U gebruikt Nederlandse Senioren Alarmering niet alleen thuis als alarm, maar overal ter wereld. Waar u ook bent, deze sirene knop staat voor u klaar in geval van nood. En hij beschikt (in tegenstelling tot sommige andere sirene knop modellen) zelfs over valdetectie en noodknop naar de hulpdiensten.

Voor wie is noodknop geschikt?

Wilt u een noodknop (noodknop voor bejaarden) kopen? Een noodknop aanvragen, wordt meestal door senioren gedaan. Vaak als er sprake is van dementie, beroerte, parkinson, reuma, artrose, ms of andere ziektebeelden met problemen in de mobiliteit. Een alarmbel voor thuis helpt de veiligheid te bewaken. Met een alarmbel ouderen of noodknop horloge kunnen senioren langer zelfstandig blijven. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen zij de noodknop gebruiken om de zorgcentrale (Nederlandse senioren alarmering) te waarschuwen. Noodknop ouderen of een alarm voor ouderen is geschikt voor iedereen die op leeftijd is en vanwege ouderdom lichamelijk of mentaal zwakker wordt.

Wordt een noodknop vergoed door de verzekering?

Of de kosten noodknop vergoed worden door de verzekering, is afhankelijk van verschillende factoren. Heeft u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering? En is er een medische indicatie voor de aanschaf van een alarmsysteem voor ouderen? In die gevallen is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar (een deel van) de kosten voor alarmering ouderen (noodknop voor ouderen) vergoedt. En sommige gemeenten vergoeden ze ook om sociale redenen of een medische reden. Soms heeft u hiervoor een verwijzing nodig van uw arts of verpleegkundige. Houd er rekening mee dat in zulke gevallen een noodknop vergoeding krijgen (vanuit gemeenten of uw zorgverzekeraar) alleen geldt voor het apparaat, niet voor eventuele abonnementskosten.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vergoeding voor noodknop?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor een noodknop, zijn er een paar stappen die je kunt nemen. Eerst en vooral, raadpleeg je huisarts voor een medische indicatie. Met deze verwijzing kun je vervolgens bij je zorgverzekeraar informeren over de mogelijkheden voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, zijn de kansen op een vergoeding vaak hoger. Daarnaast kunnen gemeenten onder bepaalde omstandigheden ook een vergoeding bieden, meestal om sociale of medische redenen. Het is belangrijk op te merken dat de vergoeding meestal alleen van toepassing is op het apparaat zelf en niet op eventuele abonnementskosten.

Welke bedrijven leveren noodknop systemen en hoe kan ik de juiste keuze maken?

Er zijn verschillende bedrijven die noodknop systemen aanbieden. Het maken van de juiste keuze kan lastig zijn, maar een goede keuzehulp kan je bij dit proces assisteren. Overweeg factoren zoals prijs, aansluiting op je telefoonnetwerk, extra functies zoals valdetectie, en of het alarmsysteem wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Raadpleeg ook je huisarts en gebruik keuzehulp tools online om een systeem te vinden dat goed bij jouw situatie en behoeften past.

Hoe werkt de aansluiting van een noodknop ouderen op mijn bestaande systemen en apparaten?

De aansluiting van een noodknop ouderen kan variëren afhankelijk van het gekozen systeem. Sommige systemen werken via een 4G-netwerk en hebben daarvoor geen extra aansluiting nodig, terwijl andere kunnen worden aangesloten op je vaste telefoonlijn of zelfs je wifi-netwerk. Het is essentieel om vooraf te controleren of de aansluiting compatibel is met je bestaande apparaten en systemen. Als je hierover vragen hebt, is het altijd goed om te alarmeren en inlichtingen in te winnen bij het bedrijf dat de noodknop aanbiedt.

Hoe werkt een sos paniekknop in vergelijking met een gewone noodknop voor ouderen?

Een sos paniekknop heeft een specifieke functie om onmiddellijk een noodsignaal uit te zenden bij acute noodsituaties zoals een val, een inbraak, of andere ernstige omstandigheden. Terwijl de meeste noodknoppen voor ouderen primair zijn ontworpen voor algemene personenalarmering, zoals het aanvragen van hulp in een breder scala van situaties, kan een sos paniekknop een meer gespecialiseerde rol hebben. De knop kan bijvoorbeeld direct contact maken met hulpdiensten en mogelijk zelfs de exacte locatie van de gebruiker doorgeven.

Is het mogelijk om een automatisch alarm in te stellen in plaats van een handmatige alarmknop voor ouderen?

Ja, sommige moderne alarmsystemen voor ouderen hebben de mogelijkheid om een automatisch alarm in te stellen. Dit kan bijzonder nuttig zijn in gevallen van valdetectie of andere gezondheidscomplicaties waarbij de persoon wellicht niet in staat is om zelf de alarmknop in te drukken. Een automatisch alarm kan sensorgegevens gebruiken om te bepalen wanneer er een noodsituatie is en automatisch hulp inroepen. Dit kan gezien worden als het beste alarmsysteem voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen of beperkte mobiliteit.

Is het nodig om een abonnement af te sluiten voor het gebruik van een alarmknop voor ouderen?

De meeste moderne alarmknoppen voor ouderen vereisen inderdaad dat er een abonnement wordt afgesloten. Dit abonnement kan verschillende diensten omvatten, zoals direct contact met een meldkamer, regelmatige systeemupdates, en onderhoud. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten voordat u een product aanschaft. Sommige aanbieders geven de mogelijkheid voor een laatste update van het apparaat zonder dat er een abonnement nodig is, maar meestal zijn de functies dan beperkter.

Kunnen ouderen met behulp van alarmknoppen ook met elkaar praten in geval van nood?

Ja, er zijn alarmknoppen ontworpen met functies waarmee ouderen met elkaar kunnen praten in noodsituaties. Dit kan handig zijn als iemand wil controleren of alles goed gaat met een vriend of familielid. Deze functie kan variëren van een simpele intercomfunctie tot een meer geavanceerde instelling waarbij je met meerdere mensen tegelijk kunt praten.

Hoe kan ik de exacte locatie van een persoon vinden met behulp van een sos noodknop?

De meeste moderne sos noodknoppen hebben GPS-trackingmogelijkheden die de exacte locatie van de gebruiker kunnen doorgeven. Dit is met name nuttig als de gebruiker buiten is en hulp nodig heeft. Sommige systemen sturen de locatie door naar een gecentraliseerde meldkamer, terwijl andere de mogelijkheid bieden om de locatie direct naar een contactpersoon te sturen. Dit is een cruciale functie die kan helpen bij het snel lokaliseren van een persoon in nood.

» Referenties


1. De San Miguel, K., Lewin, G., Burton, E., Howat, P., Boldy, D., & Toye, C. (2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Burton, E., & Lewin, G. (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. De San Miguel, K., & Lewin, G. (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. Heinbuchner, B., Hautzinger, M., Becker, C., & Pfeiffer, K. (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Regelhulp. Personenalarmering thuis.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/personenalarmering

» Referenties

Conclusie beste noodknop ouderen 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Noodknop Ouderen | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter