In dit artikel

De 5 Beste Nekbraces welke is de Juiste Keuze voor u

De 5 Beste Nekbraces van 2023: welke is de Juiste Keuze voor u?

In dit artikel

Heb je last van nekpijn of blessures? Dan kan een nekbrace een uitkomst bieden. Een nekbrace is een hulpmiddel dat de nek ondersteunt en stabiliseert, wat kan helpen om de pijn te verminderen en het herstel te bevorderen. In deze blog gaan we op zoek naar de vijf beste nekbraces van 2023. We bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een nekbrace en we beoordelen de vijf beste nekbraces van dit jaar. Tot slot geven we je advies over hoe je de juiste nekbrace kiest voor jouw specifieke situatie.

Waarop te letten bij het kiezen van een nekbrace

Er zijn verschillende soorten nekbraces beschikbaar, elk met hun eigen toepassingen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste nekbrace voor jou.

Type nekbrace

Er zijn twee hoofdtypen nekbraces: zachte en harde nekbraces. Zachte nekbraces, ook wel kraagjes genoemd, zijn gemaakt van zacht materiaal zoals schuim en zijn ontworpen om de nek te ondersteunen en te stabiliseren. Ze zijn vooral geschikt voor kortdurend gebruik bij milde nekklachten. Harde nekbraces, daarentegen, zijn gemaakt van stijver materiaal zoals plastic en zijn ontworpen om de nek te immobiliseren. Ze worden vaak gebruikt bij ernstige nekklachten of na een operatie.

Maat en pasvorm

Het is belangrijk om een nekbrace te kiezen die goed past. Een te grote nekbrace biedt niet genoeg ondersteuning, terwijl een te kleine nekbrace oncomfortabel kan zijn en de bloedcirculatie kan belemmeren. Meet je nekomtrek op en kies een nekbrace in de juiste maat. Controleer ook of de nekbrace goed aansluit op je nek en schouders en of deze niet te strak of te los zit.

Comfort

Een nekbrace moet niet alleen effectief zijn, maar ook comfortabel om te dragen. Kies een nekbrace die is gemaakt van ademend materiaal en die niet te zwaar of te lomp is. Zachte nekbraces zijn over het algemeen comfortabeler dan harde nekbraces, maar het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou past.

Ondersteuning

Een nekbrace moet voldoende ondersteuning bieden om je nek te stabiliseren en te beschermen. Zachte nekbraces bieden meestal minder ondersteuning dan harde nekbraces, maar kunnen nog steeds effectief zijn bij lichte nekpijn. Harde nekbraces bieden de meeste ondersteuning en worden meestal gebruikt bij ernstige nekklachten, na een operatie of bij letsel.

Toepassing

Bepaal waarvoor je de nekbrace wilt gebruiken en kies een nekbrace die geschikt is voor jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld, als je een whiplash hebt opgelopen, is een nekbrace met goede ondersteuning nodig om de nek te stabiliseren en verergering van de blessure te voorkomen. Aan de andere kant, als je een stijve nek hebt als gevolg van langdurig computergebruik, heb je mogelijk een zachte nekbrace nodig om de spieren te ontlasten en te ontspannen.

De 5 beste nekbraces van 2023

Hieronder bespreken we de vijf beste nekbraces van 2023 en hun specifieke eigenschappen.

1. Neo G Zachte Nekbrace

De Neo G Zachte Nekbrace is een kraagvormige nekbrace die geschikt is voor milde nekklachten. Het is gemaakt van ademend materiaal en is wasbaar, wat zorgt voor maximaal comfort en hygiëne. Het heeft een verstelbare klittenbandsluiting voor een perfecte pasvorm en biedt zachte ondersteuning voor de nek.

2. Donjoy Philadelphia Harde Nekbrace

De Donjoy Philadelphia Harde Nekbrace is een professionele, harde nekbrace die geschikt is voor ernstige nekklachten en immobilisatie van de nek. Het is gemaakt van stevig plastic en heeft een verstelbare sluiting voor een perfecte pasvorm. Het biedt maximale ondersteuning en stabilisatie van de nek.

3. Futuro Zachte Nekbrace

De Futuro Zachte Nekbrace is een kraagvormige nekbrace die geschikt is voor lichte nekpijn en stijfheid. Het is gemaakt van zacht, ademend materiaal en heeft een verstelbare sluiting voor een goede pasvorm. Het biedt zachte ondersteuning voor de nek en is wasbaar voor maximale hygiëne.

4. Thuasne Ligaflex Harde Nekbrace

De Thuasne Ligaflex Harde Nekbrace is een professionele, harde nekbrace die geschikt is voor immobilisatie van de nek bij ernstige nekklachten of na een operatie. Het is gemaakt van stevig plastic en heeft een verstelbare sluiting voor een perfecte pasvorm. Het biedt maximale ondersteuning en stabilisatie van de nek.

5. Push Med Zachte Nekbrace

De Push Med Zachte Nekbrace is een kraagvormige nekbrace die geschikt is voor matige nekklachten en -pijn. Het is gemaakt van ademend materiaal en heeft een verstelbare klittenbandsluiting voor een perfecte pasvorm. Het biedt zachte ondersteuning voor de nek en is wasbaar voor maximale hygiëne.

Beoordelingscriteria

Bij het selecteren en beoordelen van de beste nekbraces hebben we gekeken naar verschillende beoordelingscriteria. We hebben gekeken naar de kwaliteit en duurzaamheid van de nekbrace, het comfort en

de pasvorm, de mate van ondersteuning en de toepasbaarheid voor verschillende nekklachten en -pijn.

We hebben ook gekeken naar de klantbeoordelingen van de nekbraces om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van mensen die deze al hebben gebruikt. Op basis van deze criteria hebben we de vijf beste nekbraces van 2023 geselecteerd.

Hoe kies je de juiste nekbrace

Nu je meer weet over de verschillende soorten nekbraces en hun eigenschappen, is het tijd om te bepalen welke nekbrace het beste bij jou past. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste nekbrace te kiezen:

 1. Overleg met je arts of therapeut. Als je ernstige nekklachten hebt of recentelijk een operatie aan je nek hebt ondergaan, is het belangrijk om eerst met je arts of therapeut te overleggen voordat je een nekbrace kiest.
 2. Bepaal de oorzaak van je nekpijn. Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals whiplash, een stijve nek door langdurig computergebruik, of een hernia in de nek. Bepaal waarom je nekpijn hebt en kies een nekbrace die geschikt is voor jouw specifieke situatie.
 3. Meet je nekomtrek op. Meet je nekomtrek op en kies een nekbrace in de juiste maat. Een nekbrace die te groot of te klein is, biedt niet de juiste ondersteuning en kan oncomfortabel zijn.
 4. Kies de juiste pasvorm. Controleer of de nekbrace goed aansluit op je nek en schouders en of deze niet te strak of te los zit. Het is belangrijk dat de nekbrace goed aansluit op je lichaam om de juiste ondersteuning te bieden.
 5. Kies op basis van je specifieke behoeften. Kies een nekbrace die geschikt is voor jouw specifieke behoeften en situatie. Een kraagvormige nekbrace kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor lichte nekpijn, terwijl een harde nekbrace nodig kan zijn voor ernstige nekklachten of na een operatie.

Conclusie

Een nekbrace kan een effectief hulpmiddel zijn bij nekpijn of -blessures. Er zijn verschillende soorten nekbraces beschikbaar, elk met hun eigen toepassingen. Bij het kiezen van de beste nekbrace voor jou, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het type nekbrace, maat en pasvorm, comfort, ondersteuning en toepasbaarheid.

De vijf beste nekbraces van 2023 zijn de Neo G Zachte Nekbrace, de Donjoy Philadelphia Harde Nekbrace, de Futuro Zachte Nekbrace, de Thuasne Ligaflex Harde Nekbrace en de Push Med Zachte Nekbrace. Het is belangrijk om de juiste nekbrace te kiezen op basis van jouw specifieke behoeften en situatie.

Hopelijk heeft deze blog je geholpen om meer te weten te komen over de beste nekbraces van 2023 en hoe je de juiste nekbrace kiest voor jouw specifieke situatie. Als je nog steeds vragen hebt over nekbraces of nekpijn, raadpleeg dan je arts, fysiotherapeut of ergotherapeut voor advies.

Slot

Bedankt voor het lezen van onze blog over de vijf beste nekbraces van 2023. Hopelijk heb je hierdoor een beter inzicht gekregen in de verschillende soorten nekbraces en welke het beste bij jou past. Onthoud dat een nekbrace slechts één onderdeel is van een effectief behandelplan voor nekpijn of -blessures. Het is belangrijk om ook andere behandelingen te overwegen, zoals fysiotherapie, oefeningen, en pijnmedicatie, om het herstel te bevorderen. Mocht je nog vragen hebben, laat dan gerust een reactie achter of neem contact op met je arts of therapeut.

Meest gestelde vragen over nekbraces

Waarom zou ik een nekbrace dragen?

Een nekbrace kan helpen om de nek te ondersteunen en stabiliseren, wat kan helpen bij nekpijn of -blessures. Het kan ook de bloedcirculatie bevorderen en het herstelproces versnellen.

Wat zijn de verschillende soorten nekbraces?

Er zijn twee hoofdtypen nekbraces: zachte en harde nekbraces. Zachte nekbraces zijn gemaakt van zacht materiaal en bieden zachte ondersteuning voor de nek, terwijl harde nekbraces zijn gemaakt van stijver materiaal en bieden maximale ondersteuning en immobilisatie van de nek.

Hoe kies ik de juiste maat nekbrace?

Meet je nekomtrek op en kies een nekbrace in de juiste maat. Het is belangrijk dat de nekbrace goed aansluit op je nek en schouders en niet te strak of te los zit.

Welke nekbrace biedt de beste ondersteuning voor een hernia in de nek?

Een harde nekbrace kan de beste ondersteuning bieden voor een hernia in de nek, omdat deze de nek immobiliseert en de druk op de hernia kan verminderen.

Kan ik mijn nekbrace wassen?

Ja, veel nekbraces zijn wasbaar. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke wasinstructies.

Hoe lang moet ik een nekbrace dragen?

De duur van het dragen van een nekbrace hangt af van de specifieke situatie. Overleg met je arts of therapeut om te bepalen hoe lang je de nekbrace moet dragen.

Is het veilig om te slapen met een nekbrace?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om te slapen met een nekbrace, omdat dit oncomfortabel kan zijn en de bloedcirculatie kan belemmeren. Raadpleeg je arts of therapeut voor specifiek advies.

Welke nekbrace biedt de beste ondersteuning voor whiplash?

Een zachte nekbrace kan de beste ondersteuning bieden voor whiplash, omdat deze de nek ondersteunt en stabiliseert zonder de nek te immobiliseren.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het dragen van een nekbrace?

Ja, sommige mensen kunnen last hebben van huidirritatie, zwelling of ongemak bij het dragen van een nekbrace. Raadpleeg je arts of therapeut als je last hebt van bijwerkingen.

Hoe kan ik mijn nekbrace comfortabeler maken?

Er zijn verschillende manieren om je nekbrace comfortabeler te maken. Je kunt proberen om de nekbrace aan te passen voor een betere pasvorm, of een zachte doek onder de nekbrace leggen voor extra comfort. Raadpleeg je arts of therapeut voor meer advies over het comfortabeler maken van je nekbrace.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

2 Reacties on De 5 Beste Nekbraces van 2023: welke is de Juiste Keuze voor u?

  Samira
  16/05/2023

  Hi Anouk,

  Dank voor je blog
  Het heeft mij geholpen bij mijn keuze voor de Thuasne Ligaflex Harde Nekbrace, op Google kan ik alleen geen verkooppunt vinden,
  Heb jij wel een link waar het te koop is?
  Ik hoop van wel😊

  Hartelijk dank.

   Anouk (Ergotherapeut)
   06/06/2023

   Dag Samira,

   Bedankt voor je reactie. En wat fijn dat je een product hebt gevonden welke past bij je wensen.
   Klik hier voor de link naar https://www.rollatorweb.nl/ortel-c3/

   Veel succes met de aankoop.

   Vriendelijke groet
   Anouk

Laat een reactie achter