In dit artikel

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Beste Medische Kussen | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Wilt u een medisch kussen kopen? Het kan best lastig zijn om te bepalen welk kussen geschikt is voor uw situatie. Wat is een medisch kussen eigenlijk en waarvoor gebruikt u het? Ik deed de medische kussen test om te ontdekken wat het beste medische kussen of orthopedische kussen van 2023 is. Nadat u dit artikel over medische kussens heeft gelezen, bent u helemaal op de hoogte en klaar om een medisch kussen te kopen. Hoog tijd voor de medische kussen review. Leest u maar mee!

Beste medisch kussen van 2023: Mijn selectie

 1. Beste medisch kussen – Hoofdkussen Guna
 2. Beste medisch hoofdkussen – Nekrolkussen by Medipoint
 3. Beste medisch kussen zijslaper – Cozysense traagschuim hoofdkussen
 4. Beste kussen voor nekklachten – Traagschuim hoofdkussen Arteni
 5. Beste kussen benen – Medisch knieknussen 

Medische kussens vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen welk medische kussen of ergonomisch kussen het beste is, lette ik op verschillende factoren. Zo keek ik naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk medisch kussen, maar ook naar de prijs en de medisch kussen reviews en ervaringen van andere mensen. Al die factoren bij elkaar opgeteld hebben tot een top 6 medische kussens geleid en die deel ik graag met u. Bent u klaar voor 6x medische kussens vergelijken? 

1. Hoofdkussen Guna – beste medisch kussen

Heeft weleens van hoofdkussen Guna gehoord? Dit is een medisch kussen dat uw wervels in een neutrale houding houdt tijdens het slapen. Daardoor ligt u lekkerder en valt u sneller in slaap. Dit medisch kussen houdt uw wervelkolom en hoofd in een rechte lijn, waardoor u minder snel last krijgt van pijnklachten in de rug en nek. Ook voorkomt het en verlicht het schouderklachten en opent het de luchtwegen. Een ideaal hoofdkussen nekpijn, dus! 

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Dit is niet alleen een medisch kussen rugslaper, maar ook een medisch hoofdkussen zijslaper. Het is eigenlijk geschikt voor alle type slapers! Van alle medische kussens is Hoofdkussen Guna extra comfortabel, omdat het traagschuim bevat. Dit zorgt voor minder druk op het lichaam en voor stimulering van de bloedsomloop. Het is daardoor ook een medische kussen dat als zwangerschapskussen gebruikt kan worden. Dit medische kussen kost €59.

Functionaliteiten

✅ Medisch hoofdkussen kopen van traagschuim? Kies Hoofdkussen Guna;

✅ Voordelig geprijsd hoofdkussen;

✅ Dit is een medisch latex hoofdkussen dat hoofd en wervels in een rechte lijn houdt;

✅ Ook geschikt als zwangerschapskussen;

✅ Stimuleert de bloedsomloop en voorkomt rug- en nekklachten;

✅ Vóór 19:00 uur besteld = morgen in huis;

✅ 28 dagen uitproberen: niet goed = geld terug;

✅ Dit medisch kussen wordt gratis thuisbezorgd.

Eigenschappen

Dit medisch kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. De afmetingen van de hoge ligging zijn 63x34x12cm en van de lage ligging 63x34x9cm. U heeft twee jaar garantie op dit medisch kussen.


Klik hier voor de beste prijs

2. Nekrolkussen by Medipoint – beste medisch hoofdkussen

Een medisch kussen kan ook een nekrolkussen zijn, zoals die van Medipoint. Dit medische kussen is speciaal ontworpen om de nek te ondersteunen en de nekwervels tijdens het slapen in de juiste positie te houden. Ook helpt het nek- en schouderpijn tegengaan.

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Wilt u het beste medisch nekkussen kopen, dan is dit Nekrolkussen by Medipoint een aanrader. Het helpt ook de slechte werkhouding die u overdag eventueel aanneemt ’s nachts op te vangen en te corrigeren. Bovendien is het medisch slaapkussen geheel wasbaar (in tegenstelling tot veel andere medische kussens van traagschuim). Dit medische kussen is daardoor extra hygiënisch en het kan goed ventileren en ademen.

Functionaliteiten

✅ Goed ademend en ventilerend medisch slaapkussen;

✅ Beste medische kussen voor wie van hygiëne houdt (volledig wasbaar);

✅ Geen Tempur medische kussen, maar een Nekrolkussen by Medipoint;

✅ Ondersteunt de nek en wervelkolom dankzij de vorm en de vulling van traagschuim;

✅ Kussen medisch met gratis verzending.

Eigenschappen

Het Nekrolkussen by Medipoint is verkrijgbaar in twee maten. Maat M is 38x68x10cm groot en maat L is 38x68x12cm groot. De maat kunt u tijdens het bestellen opgeven. Dit medisch kussen kost €99.


Klik hier voor de beste prijs

3. Traagschuim hoofdkussen voor nekklachten – beste kussen voor nekklachten

Heeft u veel last van nekpijn? Dan is een goed medisch kussen van belang. Dit traagschuim hoofdkussen voor nekklachten kan weleens precies het medisch kussen zijn waar u naar op zoek bent. Het is een medisch kussen nekklachten dat verkrijgbaar is in een zacht kussen, medium of stevige uitvoering.

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Medische kussens of medische hoofdkussens zoals deze brengen de wervelkolom in een neutrale positie en ondersteunen de nek, zodat u minder pijn ervaart en uw lichaam beter kan ontspannen. Dankzij het traagschuim wordt de druk op uw lichaam nog minder groot. Het kan ook goed als medische kussen voor zwangere vrouwen worden ingezet. Dit medisch kussen volgt de contouren van nek en schouders en kan zowel gebruikt worden als medisch kussen buikslaper als rug- of zijslaper.

Functionaliteiten

✅ Medisch kussen dat geschikt is voor elke slaaphouding;

✅ Ondersteun met dit medisch kussen rug en nek en stimuleer de doorbloeding in het lichaam;

✅ Het opent de luchtwegen en verminder fysieke pijnklachten;

✅ Vóór 19:00 uur besteld, morgen in huis (met gratis verzending);

✅ Je mag dit hoofdkussen medisch 28 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;

✅ Er zit twee jaar garantie op dit medische kussen;

Eigenschappen

Dit medische kussen is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers en heeft twee liggingen. De hoge ligging is 61x35x11cm groot en de lage ligging is 61x35x6,5cm groot. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Er zit twee jaar garantie op deze medische kussens.


Klik hier voor de beste prijs

4. Cozysense traagschuim hoofdkussen – beste medisch kussen zijslaper

Slaapt u graag op een speciaal kussen om uitgerust wakker te worden en nek-, rug- en hoofdpijn te voorkomen? Kies Cozysense traagschuim hoofdkussen als uw nieuwe medische kussen. Hierdoor heeft u een betere nachtrust en het medisch kussen heeft een verkoelend effect dankzij de coolgel die erin zit. Cozysense medische kussens zijn duurzaam en hebben een ergonomisch design. Ze worden bovendien inclusief navulling geleverd en zijn geschikt voor zij-, buik- en rugslapers. Dat komt doordat de speciale kussens eenvoudig aan te passen zijn aan elke slaaphouding. Simpelweg door er vulling bij te doen om er een medisch nekkussen van te maken of door er vulling uit te halen om er een buikkussen van te maken. Gebruik dit medisch kussen tussen benen of onder uw hoofd. Het is maar net wat u fijn vindt!

De medische kussens zoals Cozysense traagschuim hoofdkussen maken van elke nacht een rustige, ontspannen en comfortabele nacht. U mag bovendien 100 dagen proefslapen op dit medisch kussen. Bevalt het niet? Dan krijgt u gewoon uw geld terug. U kunt dit medisch kussen kopen voor €59,99.

Functionaliteiten

✅ 100 nachten proefslapen op dit medische kussen;

✅ Uitwasbare kussensloop van biologisch materiaal voor een goede hygiëne;

✅ Dit medisch kussen gaat lang mee;

✅ Met ultrazachte buitenhoes;

✅ Goede ventilatie tijdens het slapen dankzij traagschuim en coolgel vulling;

✅ Medisch kussen is eenvoudig aan te passen naar uw slaapstijl (haal er gemakkelijk vulling uit of doe er wat bij).

Eigenschappen

Het Cozysense traagschuim hoofdkussen kan gebruikt worden als medisch kussen. Het is 50x70cm groot en weegt 1200 gram. Er zit tien jaar fabrieksgarantie op dit medisch kussen.


Klik hier voor de beste prijs

5. Medisch wigkussen

Op nummer 5 staat het medisch wigkussen. Dit is een ergo kussen dat ontworpen is om op te zitten. Het is dus geen medisch hoofdkussen, maar een medisch zitkussen. Zulke medische kussens zijn vooral fijn wanneer u pijn heeft aan uw benen, rug of stuitje. Het medische zitkussen verlicht die klachten dan en helpt u comfortabeler zitten. Het wordt ook wel een medisch beenkussen genoemd. Dit medisch kussen heeft een universeel formaat en is daardoor voor allerlei situaties en ondergronden geschikt.

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Wilt u uw zithouding verbeteren, de bloedsomloop in uw lichaam stimuleren en ook nog eens comfortabel zitten? Dan is dit medisch kussen heel geschikt. Bovendien laat het lucht door, waardoor het een ventilerend medisch kussen rug is en tegelijkertijd een hygiënisch model. Het medisch kussen nek heeft namelijk een wasbare hoes. U kunt dit medisch wigkussen kopen voor slechts €39.

Functionaliteiten

✅ Dit medische kussen mag 28 dagen getest worden. Niet goed = geld terug;

✅ Geschikt voor gebruik na een operatie/blessure/zwangerschap;

✅ Vóór 19:00 uur besteld, morgen uw medisch kussen in huis;

✅ Ventilerend medisch kussen, latex kussens met een wasbare hoes;

✅ Universeel formaat dat op allerlei ondergronden en in allerlei situaties past.

Eigenschappen

Het medisch wigkussen is gemaakt van polyester en gevuld met traagschuim kussens. De hardheid is medium en het medisch kussen is 44,5×38,5×7,5cm groot. Er zit twee jaar garantie op.


Klik hier voor de beste prijs

6. Medisch kniekussen – beste kussen benen

Op nummer 6 staat een medisch kussen dat tussen de benen gebruikt wordt: het medisch kniekussen. Dit ergo kussen is heel handig in gebruik en voorkomt pijnlijke benen en knieën gedurende de nacht. Bent u een zijslaper, dan is een medische kussen een uitkomst. Het ondersteunt uw lichaam en houdt de wervelkolom in een rechte lijn. Daardoor wordt de kans op fysieke klachten kleiner.

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Medische kussens zoals het medisch kniekussen zijn geschikt voor jong en oud. Het is geen medische kniekussen medipoint. Dit medisch kussen wordt ook wel een beenkussen genoemd en zorgt voor een gelijke drukverdeling tijdens de nacht. Ook zwangere vrouwen gebruiken dit medische kussen graag om de druk op hun bekken te verlichten. U kunt dit medisch kniekussen kopen voor €24,95.

Functionaliteiten

✅ Geen kussen zijslaper nekklachten, maar een medisch kussen benen;

✅ Dit medische kussen verlicht de druk van uw knieën op elkaar;

✅ Vóór 19:00 uur besteld is morgen in huis en 28 dagen garantieperiode: niet goed = geld terug;

✅ Het kussen vormt zich naar uw lichaam;

✅ Geen medisch hoofdkussen, maar een knieknussen/beenkussen met wasbare hoes;

✅ Kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden.

Eigenschappen

U kunt dit medische kussen gebruiken ter ondersteuning van de knieën. Het is ook mogelijk om er twee te gebruiken: één voor de bovenbenen en één voor de onderbenen, als u dat fijn vindt. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling met een medium hardheid. Het is 25x23x13cm groot en er zit twee jaar garantie op.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste medische kussen van 2023

Bent u nu benieuwd waar wat voor mij het beste medische kussen of beste orthopedische kussen van 2023 is? Dat kan ik goed begrijpen. De keuze is namelijk reuze! Van elk kussen medisch zal u profijt hebben. Maar natuurlijk kan er maar één medisch kussen het beste zijn. Het beste medisch kussen van 2023 is naar mijn mening Hoofdkussen Guna

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Van alle ergonomische kussens spreekt dit medisch kussen nek mij het meeste aan. U kunt hem gebruiken om elke nacht op te slapen, maar ook als medisch reiskussen of medisch traagschuim kussen. Het medisch traagschuim hoofdkussen vormt zich naar uw lichaam, is voordelig geprijsd en kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Uw wervelkolom blijft tijdens het gebruik in een goede houding en de doorbloeding in uw lichaam wordt zo gestimuleerd. Bovendien mag u het kussen 28 dagen testen en wordt het gratis thuisbezorgd.


Klik hier voor de beste prijs

Medische kussen ervaringen en reviews

Een medisch neksteunkussen kopen is gemakkelijker wanneer u de ervaringen van andere mensen leest. Daarom zocht ik een medisch memory foam kussen review van elk type medisch kussen op. Zo weet u zeker dat u een medisch kussen buikslaper, zijslaper of rugslaper kiest dat bij u past.

Hoofdkussen Guna review

“Ik zocht een medisch kussen Tempur door die reclames. Leek mij top. Toch besloten deze te proberen en ik moet zeggen: Guna is geweldig! Ik slaap heel lekker op dit medische kussen en niemand krijgt mij meer zomaar wakker. Aanrader en bovendien goedkoper dan een Tempur medisch hoofdkussen.”

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Nekrolkussen by Medipoint review

Fred had veel last van zijn nek, totdat hij dit medisch kussen Consumentenbond ontdekte. “Het is geen M Line medisch kussen, maar nog veel beter. Dankzij dit Nekrolkussen by Medipoint krijgt mijn nek precies genoeg ondersteuning en ligt ik direct lekker als ik naar bed ga. Ik slaap weer als een roosje, dus ik ben blij.”

Traagschuim hoofdkussen voor nekklachten ervaring

Froukje heeft het Traagschuim hoofdkussen voor nekklachten in huis. “Lekker slapen, uitgerust wakker worden en ook nog eens goed schoon te maken. Ik ben blij dat ik dit medisch hoofdkussen, zacht kussen gekocht heb. Mijn man heeft hem ook en heeft helemaal geen nekpijn meer.”

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Cozysense traagschuim hoofdkussen review

“Lekkere zachte hoes heeft dit Cozysense kussen zeg. Daardoor wil ik eigenlijk niet opstaan ’s ochtends. Ook super goede service dat je 100 nachten mag proberen hoe het kussen slaapt. Ik wist na een paar nachten al dat ik niet anders meer wilde, maar toch fijn dat je zo lang mag testen”, vertelt Wilbert.

Medisch wigkussen review

Sanne heeft de laatste weken veel pijn aan haar rug tijdens haar kantoorbaan. “Ik probeer echt op mijn houding te letten, maar toch heb ik vaak last van mijn onderrug en schouders. Door dit medisch wigkussen als zitkussen te gebruiken scheelt het al de helft. Hopelijk trekt de pijn binnenkort helemaal weg!”

Medisch kniekussen ervaring

Anouk is zwanger en slaapt graag op haar zij. “Ik zocht een kussen waardoor ik ook in mijn slaap een goede houding zou hebben. En ik wilde niet dat mijn knieën pijn zouden doen als ik lang op mijn zij lag. Ik gebruik dit medisch kniekussen nu tussen mijn benen en dat ligt echt perfect.”

Beste Medische Kussen Review 6x Test!

Medisch kussen kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een ergonomisch kussen kopen of medisch kussen bestellen? Denk dan eerst na over welk type slaper u bent. Slaapt u op uw zij, ga dan voor een medisch kussen zijslaper. Bent u een buikslaper? Dan kan een ander medisch kussen u helpen. Elke medische hoofdkussens zijn geschikt voor een bepaald type slaper, sommige zijn geschikt voor iedereen. 

En waar moet uw medische hoofdkussen verder aan voldoen? Moet er een traagschuim vulling in zitten voor extra comfort? Of vindt u het belangrijk dat het kussen voor nekklachten of medisch kussen benen wasbaar is?

Door diverse redenen kunt u opzoek zijn naar een ander hoofdkussen. Door diverse diagnosen kan uw voorkeur hierin veranderen, denk bijvoorbeeld aan Post Covid, reuma, beroerte, artrose, Parkinson, MS en Dementie. Uw houding en behoeften kunnen veranderen als gevolg van deze diagnosen

Tot slot is elk medische kussen verschillend, ook in de prijs. Vergelijk de prijzen van medische kussens daarom goed met elkaar. Het ene kussen (zoals een medisch knieknussen) is voordeliger dan het andere (bijvoorbeeld een medisch kussen rugklachten). Alles voor het best slaapkamerhulpmiddel.

Ik kan u aanraden u ook eens te verdiepen in andere zorghulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een traagschuim matras, pakpaal, positioneringskussen, verzwaarde deken, hielbeschermer, glijzeil, bedtafel, dekenboog, bedbeugel of aan een hoog laag bed of seniorenbed voor extra comfort en gemak tijdens elke nacht.

Meest gestelde vragen over een medisch kussen

Heeft u na het lezen van dit artikel over medische kussens nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de voordelen van een medisch kussen of wilt u weten wat het beste medische kussen bij nekklachten is? Of zoekt u juist een medisch kussen voor zijslapers? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over elk medische kussen.

Wat is het beste medische kussen?

Als u het mijn vraagt, Anouk ergotherapeut, dan kan ik het Hoofdkussen Guna aanraden. U kunt keuzes maken uit diverse hardheden voor extra slaapcomfort. De medisch vorm in het kussen volgt de contouren van hoofd en nek en ondersteunt op de plekken waar u dat nodig heeft. Dit kussen is geschikt voor zij en rugslapers, dus ook als u meer draait ‘s nachts is dit kussen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een medisch kussen?

Een medisch kussen of orthopedisch kussen brengt veel voordelen met zich mee, oa op het gebied van zelfzorg net zoals een hulpmiddel steunkousen. Het helpt u beter slapen, zorgt voor comfort en voor een juiste slaaphouding. Ook leidt het gebruik van het medische kussen overdag tot meer energie en een fijner gevoel. U voorkomt er fysieke klachten mee, waardoor u zich langer goed zal voelen in uw lichaam. Als u het antwoord weet op de vraag: medisch kussen hoe gebruiken? Dan kunt u er enorm veel profijt van hebben!

Hoe slaap je op een medisch kussen?

Afhankelijk van het type slaper dat u bent, slaapt u op een medisch kussen in een standaardhouding. Bij een kussen voor nekklachten slaapt u waarschijnlijk op uw rug. Gebruikt u een medisch kussen benen, dan is de kans groot dat u een zijslaper bent. Er zijn ook medische kussens die laag zijn en daardoor door buikslapers gebruikt worden. Er is hier geen goed of fout in. Het is in elk geval belangrijk dat u een medisch kussen zoekt waar u lekker op kunt slapen op uw eigen manier.

Welk kussen gebruiken bij nekklachten?

Bent u op zoek naar een medisch hoofdkussen bij nekklachten? Dan raad ik u aan om een specifiek kussen voor nekklachten te kopen, zoals het Nekrolkussen by Medipoint. Dit medische hoofdkussen houdt uw wervelkolom ’s nachts zo recht mogelijk en is daardoor een geschikt medisch kussen zijslaper of kussen zijslaper nekklachten. Onthoud dat hoe beter u ’s nachts ligt, hoe opgewekter en energieker u overdag zult zijn. Daarom is een medisch kussen of medisch kussen bij nekklachten echt aan te raden. [1]

Welk kussen gebruiken voor zijslapers?

Bent u benieuwd welk kussen u kunt gebruiken als zijslaper? Een medisch hoofdkussen is er voor alle type slapers. Een medisch kussen zijslaper is echter speciaal ontwikkeld voor mensen die op hun zij slapen. Ik raad zelf de beste medische hoofdkussens of medisch kniekussen aan in dit geval. Dit is een goed kussen voor zijslapers, omdat het tussen de benen geplaatst wordt en daardoor ondersteuning en verlichting biedt tijdens elke nacht. Zoekt u dus een goed kussen voor zijslapers, ga dan in elk geval een kniekussen kopen. Daar krijgt u zeker geen spijt van!

Conclusie beste medisch kussen van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Medische Kussen | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Ergonomisch kussen?

Kies dan voor: Hoofdkussen Guna

Op zoek naar het beste Ergonomisch kussen?

Kies dan voor: Hoofdkussen Guna