In dit artikel

Beste Pillendoosje | Review (2022) | 7x Pillendoosjes Test!

Beste Medicijndoos | Review (2024) | 7x Medicijndozen Test!

In dit artikel

Een medicijndoos is handig voor wie iedere dag medicijnen of vitaminepillen slikt. Bijna iedere chronisch zieke patiënt slikt tegenwoordig medicijnen. Maar er bestaan zoveel soorten producten, medicijndoosjes en medicijnboxen, dat u het waarschijnlijk lastig vindt om een keuze te maken. Geen paniek, want ik heb onderzocht wat de beste medicijndoos van dit moment is. Na het lezen van dit artikel kunt u niet alleen het beste medicijn doosje van 2024 kopen, maar weet u ook precies wat een medicijnen doos is hoe u zo’n medicijnen doosje het beste kunt gebruiken. Lees maar mee!

De beste medicijndoos van 2024: Onze selectie

  1. Beste medicijndoos: Anabox medicijndoos 7 dagen
  2. Beste medicijnbox: Fysic Medicijndoos
  3. Beste medicijndoos met alarm: Medicijnweeklader
  4. Beste medicijndoosje week: Ekostar medicijndoos
  5. Beste kindveilige medicijndoos: Beveiligde medicijndoos met alarm

Medicijndozen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste medicijndoos van 2024 is, ik heb ik – Anouk, ergotherapeut – verschillende medicijndozen en medicijndoosjes met elkaar vergeleken. Ik keek onder andere naar de kwaliteit van elk medicijndoosje, het gebruiksgemak en de pillendoos ervaringen en reviews van andere mensen. Wat iemand in de praktijk van een medicijndoosje vindt is namelijk net zo belangrijk! Verder heb ik de medicijndoosjes vergeleken op basis van prijs en eventuele verzendkosten om te bepalen welke medicijnen doos de beste van 2024 is.

1. Anabox medicijndoos 7 dagen – beste medicijndoos algemeen

De Anabox medicijndoos 7 dagen is een medicijnen doos voor elke dag van de week. Hij heeft 7 grote vakjes (voor elke weekdag één), die onderverdeeld zijn in 5 kleine vakjes. In die kleinere vakken kunt u onderscheid maken voor medicatie in de ochtend, middag, avond, nacht en een vakje waar u medicatie indoet die u gebruikt wanneer u er behoefte aan heeft. Erg handige medicijndoos 7 dagen!

Beste Medicijndoos | Review (2022) | 7x Medicijndozen Test!

Op dit medicijndoosje staat in het Nederlands aangegeven wat de dagen van de week zijn. Dit voorkomt verwarring en is daarom vooral handig voor jongere kinderen of (dementerende) ouderen. Het deksel is transparant waardoor u in één opslag ziet of u uw medicatie van die dag al ingenomen heeft. De anabox medicijndoos is voorzien van een handige verzamelcassette. U kunt deze medicijndoos of medicijnboxen kopen voor ongeveer€20 per medicijnbox.

Anabox medicijndoos voordelen

✅ Handige medicijndozen met zeven verschillend gekleurde boxjes voor als u verschillende pillen per dag inneemt;

✅ Het deksel van elk medicijnbakje heeft een handig kliksysteem;

✅ Deze medicijndoosje week heeft een transparant deksel;

✅ Het is een medicijn weekdoos, dat zorgt voor regelmatige inname, overzichtelijkheid en orde;

✅ In elk klein medicijnbakje kunt u voor bepaalde tijdsvakjes een verdeling maken voor uw medicatie;

✅ De tekst op deze medicijndoos 7 dagen is in het Nederlands.

Anabox medicijndoos eigenschappen

Dit medicijndoosje is gemaakt van plastic en bestaat uit medicijndoos 7 dagen, elk onderverdeeld in vijf vakjes. Elke dag van de week is in deze handige medicijndoos voorzien van een andere kleur. Daardoor is deze Anabox medicijndoos week erg overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. U mag dit medicijn doosje eventueel binnen 14 dagen gratis retourneren. Tot een bestelwaarde van €25 betaalt u verzendkosten voor dit medicijnen doosje.


Klik hier voor de beste prijs

2. Beveiligde medicijndoos met alarm – beste medicijndoos met alarm

Bent u op zoek naar een medicijndoos met alarm omdat u uw medicijn weleens vergeten bent? Deze medicijnweeklader voorkomt dat u op het verkeerde moment uw medicijndoos openmaakt en/of de verkeerde medicatie slikt, maar zorgt er ook voor dat de inname momenten verdeeld worden. Het is daardoor een extra veilige medicijnen doos. Dit scheelt niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw familie en/of verzorger(s). Omdat deze medicijndoos groot is, kunt u hem niet gemakkelijk meenemen in een tas of voor onderweg. Toch is het een van de betere medicijnboxen. Hij beschikt over 6 alarmen per dag en is speciaal ontworpen als medicijnen doosje voor mensen met dementie, Alzheimer en/of een slecht zicht.

Hoe zulke medicijndozen of medicijnen bakjes werken? Heel simpel, eigenlijk. De medicijndoos opent alleen vakjes op de ingestelde tijd en er zal maar één vakje opengaan per alarm. Zo is heel duidelijk welke medicatie genomen moet worden. Deze handige medicijndoos met alarm zal op het juiste tijdstip 7 seconden lang een luid alarm laten klinken en met groen licht knipperen. Zodra u de carrousel omdraait, vallen de medicijnen eruit en kunt u ze in uw hand opvangen. Dan stopt het alarm direct.

Ziet u dat er aan het eind van de dag nog medicijnen in een vakje van uw medicijnbox zitten, dan is meteen duidelijk dat u die (toch) vergeten bent in te nemen. Dit voorkomt verwarring.

Medicijnweeklader voordelen

✅ Deze medicijndoos met slot (medicijnen opbergdoos) helpt oudere mensen met de inname van medicatie;

✅ Eén slimme medicijndoos;

✅ Maximaal 6 alarmtijden per dag;

✅ Het slot van de medicijndoos met alarm kan minimaal 4 en maximaal 28 dagen van tevoren ingesteld worden door een verzorger/begeleider;

✅ Het alarm is op twee geluidsniveaus in te stellen en het medicijnbakje alarm kan 30 minuten blijven loeien en knipperen;

✅ De medicijndoos week heeft een sterke vergrendeling en kan afgesloten worden met de bijgeleverde sleutel.

Medicijnweeklader eigenschappen

Deze medicijn verdeeldoos is 23x23x50cm groot en gemaakt van kunststof. Er zijn 28 medicijnen bakjes, waardoor u voor bijna een maand automatisch medicatie kunt innemen/toedienen. Er worden 4 AA alkaline batterijen meegeleverd. Deze medicijnen doos kost €99,95.


Klik hier voor de beste prijs

3. Aidapt medicijndozen – beste medicijndoos maand

Zoekt u een medicijnbox of medicijndoos voor de hele maand? De Aidapt medicijnen doos is geschikt voor 31 dagen (32 zelfs, maar geen maand heeft zoveel dagen). Hiermee kunt u ochtend- en avondmedicatie opdelen in twee vakjes per dag. AM staat voor ochtend en PM voor avond. Deze medicijndoos maand is een van de handigere medicijndoosjes, omdat elk doosje voorzien is van een cijfer. Dat is simpelweg de dag van de maand. U hoeft daardoor alleen te kijken welke dag het is en u weet meteen of u uw medicatie nog moet innemen voor die dag.

Zo’n medicijndoos groot is handiger dan weekdoos medicatie. U hoeft hem namelijk maar één keer per maand te vullen en daarna volgt u gewoon de cijfertjes. Omdat de medicijnen doos grote vakjes heeft, kunt u er meerdere soorten medicatie in kwijt.

Aidapt medicijndozen voordelen

✅ Aidapt medicijndozen zijn geschikt voor de hele maand;

✅ Deze medicijnen opbergdoos heeft handige cijfers op de bovenkant die voor de dagen van de maand staan;

✅ Handig kliksysteem, mee te nemen en goed op te bergen;

✅ Een maand vooruitplannen met gemak;

✅ Voordelige medicatiebox.

Aidapt medicijndozen eigenschappen

Deze medicijndoos maand is 6,9×20,4×10,3cm groot en is gemaakt van kunststof. Hij weegt 0.31kg en kost €13,95.


Klik hier voor de beste prijs

4. Medimemo medicijndoos

Wilt u een medicijnen doosje voor een week? De Medimemo medicijndoos bewaart uw medicatie overzichtelijk en geordend. Het is een medicijndoos waardoor u in één oogopslag ziet of u uw medicatie nog moet innemen. De vakjes zijn namelijk transparant en voorzien van de dagen van de week in het Nederlands. In de kleine medicijndoosjes bewaart u medicatie voor 4 verschillende dagdelen, indien nodig. Die medicijn box is uitneembaar, waardoor u ze ook los (per dag) kunt meenemen als u een dagje of weekendje weggaat. Medimemo medicijndozen zijn bovendien subtiel qua design en zien eruit als een boekje.

Medimemo medicijndoos voordelen

✅ Medicijnboxen voor een week (medicijndoos week);

✅ Deze medicijnbox is verdeeld in 4 dagdelen: ochtend, middag, avond en nacht;

✅ Elk medicijnbakje is voorzien van de dag van de week in het Nederlands;

✅ Met bijgeleverd schema houdt u makkelijk overzicht of u de juiste medicijnen gebruikt. ;

✅ Geen medicijndoos met alarm, maar wel gemakkelijk in gebruik. De medicijnbox kan namelijk losgemaakt worden, waardoor u medicatie voor één dag gemakkelijk meeneemt voor onderweg.

Medimemo medicijndoos eigenschappen

Medimemo medicijndozen zijn gemaakt van kunststof. Het deksel van de medicijndoos is transparant. De afmetingen van het medicijnen doosje zijn 165x12x26mm en kost rond de €35.

De Medimemo medicijndoos kunt u vinden via onder andere Bol.com.


Klik hier voor de beste prijs

5. Ekostar medicijndoos – beste weekdoos medicijnen

Het Ekostar medicijndoosje biedt structuur en regelmaat aan elke medicijngebruiker. Deze medicijndoos bestaat uit 7 uitneembare medicijndoosjes, elk onderverdeeld in 4 delen. Dit is vooral handig voor mensen die meerdere soorten medicatie op een dag slikken en voor wie graag uitstapjes maakt. U hoeft zo niet de gehele medicijnen doos mee te nemen, alleen het medicijn doosje voor die specifieke dag. Dankzij Ekostar medicijndozen vergeet u nooit meer medicatie in te nemen, want de dagen van de week staan er in het Nederlands opgedrukt. Bovendien zijn de compartimenten ruim genoeg voor meerdere pillen. Dankzij het schuifdeksel van elk afzonderlijk medicijndoosje kunt u ze – ook met minder kracht in uw handen – gemakkelijk openmaken.

Ekostar medicijndoos voordelen

✅ Vaatwasser bestendig medicijndoosje (medicijnbox 7 dagen);

✅ Eenvoudig open te maken, ook met minder kracht in de handen;

✅ Medicijndoos 7 dagen met Nederlandse tekst;

✅ Medicijndoosjes 7 dagen (medicijndoosjes week) die u ook los gemakkelijk mee kunt nemen.

Ekostar medicijndoos eigenschappen

Deze medicijn doseerdoos is gemaakt van kunststof. De afmetingen zijn 11×12,3×4,8cm. Het is een kleine medicijndoos, maar wel erg handig. U kunt dit medicijndoosje ochtend/avond kopen voor €16,95.


Klik hier voor de beste prijs

6. Fysic medicijndoos – beste medicijnbox

Zoekt u een eenvoudig, maar toch handig medicijn doosje dat niet te duur is? Medicijndoosjes van Fysic zijn scherp geprijsd, maar wel voorzien van de nodige gemakken. Elke medicijndoos is uitgerust met zeven bakjes in verschillende kleuren, voor elke dag van de week één. Op elk bakje van de medicijn doos staat in Nederlandse tekst en in het Frans aangegeven voor welke dag deze bedoeld is. Zo neemt u uw pillen altijd op de juiste dag in en slaat u nooit per ongeluk een dag over!

Beste Medicijndoos | Review (2022) | 7x Medicijndozen Test!

Gaat u een dagje weg of slaapt u niet thuis? Dan kunt u het bakje voor de desbetreffende dag met u meenemen. Fysic medicijndozen zijn namelijk uitneembaar dankzij het handige schuifsysteem. Zodra u één bakje van een medicijndoosje ochtend middag avond gebruikt heeft, kunt u hem onderop weer in het systeem schuiven. Zo ligt de dag die nog komen gaat altijd bovenop. 

Fysic medicijndoos voordelen

Fysic medicijnboxen zijn gemakkelijk in gebruik;

✅ Medicijnbox met Nederlands opschrift om de dagen van de week aan te geven;

✅ Elk medicijnbakje is uitneembaar;

✅ Geen medicijndoos met alarm, maar wel heel handig en voordelig.

Fysic medicijndoos eigenschappen

De medicijndozen van dit merk zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. Hierdoor is uw medicijnbox of medicijndoosje niet schadelijk voor het milieu of voor uzelf. De afmetingen van dit medicijnen doosje zijn 17×12,2×4,8cm en u kunt deze medicijndoos week kopen rond de €10.


Klik hier voor de beste prijs

7. Medicijndoos met timer

Wilt u een medicijndoos die het gemak biedt om op elk uur een alarm af te laten gaan? Deze medicijnen doos met timer is dan wat u zoekt. U hoeft dit medicijnbakje maar eens per week te vullen. Vervolgens zet u elke dag één doos voor medicijnen neer bij het alarm en u wordt op de hoogte gebracht wanneer het tijd is om die in te nemen. U kunt tot 6 alarmen per dag instellen met deze weekdoos medicijnen, waarbij u per dag kunt wisselen in tijden. Het alarm kan ook voor iets anders gebruikt worden dan de herinnering aan uw medicijndozen. Bang dat u per ongeluk een alarm instelt? Dat is onmogelijk dankzij het afdekscherm van de medicijndoosjes. Bovendien kunt u het medicijndoosje week gemakkelijk meenemen in uw jas of tas.

Medicijndoos met timer voordelen

✅ Medicijndoosje dat compact en gemakkelijk te bedienen is;

✅ Deze medicijndoos voor een week geeft een duidelijke pieptoon en kan snoozen, zodat u 5 minuten lang gewaarschuwd wordt dat het tijd is voor uw medicatie;

✅ Week medicijndoos (medicijndoos bol com) met 7 vakjes voor de hele week;

✅ Voorzien van de juiste batterijen, zodat u de medicijn verdeeldoos meteen kunt gebruiken en het medicijndoos alarm kunt inschakelen.

Medicijndoos met timer eigenschappen

Deze medicijndoos voor 7 dagen is een medicijndoos met wekker/medicijndoos met timer en is verkrijgbaar in twee modellen. U kunt deze medicijndoos kopen rond de €35 en de afmetingen zijn 22x12x4,5cm


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste medicijndoos 2024

Wat is het beste medicijndoosje van 2024? Natuurlijk kan dit voor iedereen verschillen, want elke medicijngebruiker heeft wellicht weer andere voorkeuren voor producten. Voor mij is de Anabox medicijndoos in elk geval de winnaar uit dit rijtje. Dat komt onder andere doordat elk medicijnbakje in het Nederlands voorzien is van de dagen van de week én van de namen van de verschillende dagdelen. Hierdoor zijn het handige medicijndoosjes voor mensen die meerdere soorten medicatie per dag innemen.

Beste Medicijndoos | Review (2022) | 7x Medicijndozen Test!

Bovendien zijn de dekseltjes van deze medicijnen doos of pillendoosje gemakkelijk te openen. Ik vind het een overzichtelijke medicijnbox. Ondanks dat het geen medicijncassette maand is, heeft Anabox in mijn ogen hoge kwaliteit medicijndozen of medicijnboxen en de medicijndoos bestaat uit grote vakken. Dat geniet altijd mijn voorkeur!


Klik hier voor de beste prijs

Medicijnbox en medicijndoos ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de medicijndoos ervaringen van andere mensen? Hieronder leest u wat zij van elk medicijndoosje, medicijn doosje of medicijnen doosje vinden. Hopelijk helpt dit u bij het selecteren van medicijndozen naar wens en kunt u zo de geschikte medicijndoos week of medicijndoos met alarm kopen.

Anabox medicatie doos review

Een anonieme Anabox medicijnbox 7 dagen review luidt als volgt: “Ik vind het een mooie medicijndoos en de medicijnbox bestaat in leuke zomerse kleurtjes. Ik gebruik de vijf verdelingen per dag van de weekdoos medicijnen niet, maar de 7 dagen per week zijn wel heel handig.”

Ingrid vertelt dat zij de Anabox een slim medicijndoosje vindt. “Dit medicijndoosje week denkt voor mij en dat scheelt stress op een dag.” Zoals u ziet valt de Anabox 7 dagen medicijndoos goed in de smaak.

Medicijnweeklader met alarm review

De medicijn weekdoos van dit merk is een medicijnbox met alarm. De moeder van John (91 jaar) gebruikt deze medicijndoos week als elektronische medicijndoos. “Sinds mijn moeder dementerend is vergeet zij haar medicatie vaker. Deze medicijnen box helpt haar dankzij het alarm.” Hij zegt dat zijn moeder het ook wel de medicijn uitzet doos noemt, omdat zij degene is die het alarm uitzet door haar medicatie eruit te pakken vanaf de bedtafel. Het is tevens een kindveilige medicijndoos en medicijndoosje met timer.

Aidapt medicijnbox ervaring

Anda gebruikt de Aidapt medicijn box als weekdoos pillen. “Ik dacht eerst dat het niet makkelijk was om je pillen in deze pillendoos week te doen, maar de deksel kan er helemaal af en dan kan je hem makkelijk vullen. Als ik een dagje weg ga dan neem ik gewoon één doosje mee. Ik hoef zelf maar één keer per dag mijn medicatie in te nemen.” Haar advies voor mensen die meerdere keren per dag medicatie moeten innemen? Een ander medicijndoosje kopen, want deze is meer geschikt als medicijndoosje 1 dag.

Medimemo medicijndoos review

De Medimemo medicijndoosje reviews zijn kort, maar krachtig. Mensen zeggen onder andere dat het handige medicijnboxen of medicijndoosjes voor 7 dagen zijn, zodat je de hele week voorzien bent van de juiste inhoud van de medicijnen doos. “Mooie, stevige medicijndozen en handig in gebruik”, zegt Dorine. Andere opmerkingen zijn ‘zeer goed’ en ‘voldoet aan de verwachting’.

Ekostar weekdoos voor medicijnen ervaring

Jana zegt dat zij blij is met deze slimme medicijndoos van Ekostar en adviseert anderen om het ook te doen: deze medicijn weekdoos kopen. “Hij voldoet aan wat ik verwacht had en de kwaliteit is goed. Medicijnen nemen wordt overzichtelijk gemaakt en ik kan het systeem overal mee naartoe nemen. Handig medicijndoosje voor een week. Hier is over nagedacht!”

Fysic FC-53 medicijndoos review

De Fysic FC-53 medicijndoos vindt Eva handig. “Als je niet te grote medicijnen hebt, dan passen ze erin. De kwaliteit is ook goed van dit medicijndoosje.” Zij gebruikt hem nu een paar maanden en is tevreden.

Verdere Innovaties in Medicijndoos Verpakkingen

Naast de verschillende typen medicijndozen die beschreven zijn, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de verpakking van medicijnen. Innovatieve farmaceutische verpakkingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van medicatiebeheer. Deze verpakkingen zijn vaak ontworpen om de stabiliteit van medicijnen te garanderen en gemakkelijk toegankelijk te zijn voor eindgebruikers, wat cruciaal is voor zowel jongere als oudere gebruikers.

Tegelijkertijd kunnen retail verpakkingen een invloed hebben op hoe medicijndozen in winkels worden gepresenteerd en hoe ze worden waargenomen door consumenten. Door gebruik te maken van duidelijke, informatieve en aantrekkelijke verpakkingen, kunnen retailers de zichtbaarheid en het begrip van hun producten verbeteren, wat leidt tot betere klantbeslissingen en -tevredenheid. Het is dus van groot belang dat zowel producenten als retailers innovatieve verpakkingstechnieken omarmen om de efficiëntie en effectiviteit van medicijngebruik te verbeteren.

Meest gestelde vragen over een medicijndoos

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Twijfelt u tussen een grote medicijndoos en een klein medicijndoosje? Medicijndoosjes kopen wordt een stuk gemakkelijker nadat u onderstaande meest gestelde vragen heeft gelezen. Dan weet u precies welke medicijn box of pillendoos geschikt is voor u.

Wat is een medicijnbox of medicijndoos?

Een medicijnbakje of medicijndoos is een medicijn bewaardoos. U gebruikt hem als reis medicijndoosje of als medicijnen opbergdoos, wanneer u dagelijks medicatie of vitaminen slikt. Er bestaan verschillende soorten medicijndozen en medicijnendoosjes: een medicijndoos 7 dagen 3 vakken, een medicijnen doosje voor een maand of medicijndoosjes met alarm. Welk(e) medicijnen doos of medicijndoosje het beste is voor uw situatie, bepaalt u natuurlijk zelf.[1]

Voor wie is een medicijndoos geschikt?

Dankzij een medicatie verdeler, zoals een medicijndoos voor een week of een medicijndoos voor op reis, kunt u geen medicatie vergeten in te nemen. Iedereen die behoefte heeft aan zelfzorg, kan een medicatie weekdoos (medicijndoos voor week) of medicijn maanddoos gebruiken. Vooral oudere mensen die vergeetachtig worden en personenalarmering of seniorentelefoon gebruiken, hebben veel baat bij een medicijndoosje 7 dagen (eventueel met timer of alarm ook in te stellen op een dementieklok). Mocht het lastig zijn om verpakkingen te openen dan kan een polsbrace of duimbrace wat stabiliteit aan het gewricht geven.

Wat is het beste materiaal voor een medicijndoos?

Het beste materiaal voor medicijndozen is kunststof. Dit is licht van gewicht, waardoor de medicijndoos gemakkelijk mee te nemen is. Toch is hij zo stevig genoeg om niet zomaar stuk te gaan. Een medicijndoosje met timer kan ook andere materiaalsoorten bevatten. Gaat u een medicijn doosje of medicijndoos kopen, kies dan liever voor BPA-vrij plastic.

Wat is de gemiddelde medicijndoos prijs?

De prijs per medicijndoos of medicijnbox verschilt nogal. U kunt al medicijndoosjes kopen voor een tientje, maar er zijn ook medicijndozen voor €100. Het hangt vooral af van de wensen die u heeft voor een medicijnen doos. Wilt u de beste medicijndoos, dan kost deze meer dan een eenvoudige medicijndoos bol.com.

Wordt een medicijndoos vergoed door de verzekering?

Gaat u een medicijn box of medicijnen doosje kopen doordat u veel medicatie heeft gekregen als gevolg van Post Covid, Beroerte, Parkinson, Reuma, Artrose, Dementie of MS? Reken er dan niet op dat de verzekering medicijndozen vergoedt. Een medicijndoosje wordt namelijk niet als officieel medisch hulpmiddel gezien. Het is daarom belangrijk om naar de prijs van een medicijn doosje te kijken, wanneer u er niet te veel geld aan wilt uitgeven. Ga in dat geval liever voor een standaard medicijnbox 7 dagen dan voor een multi alarm medicijndoos Medipoint.

Conclusie beste medicijndoos 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen