In dit artikel

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Beste Loopfiets Volwassenen | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een loopfiets voor volwassenen aanschaffen? Dan is het belangrijk dat u zich goed oriënteert. Volgens Veiligheid.nl zorgt een loopfiets voor een betere motoriek, meer zelfvertrouwen en minder valpartijen. Wilt u de beste loopfiets voor uw situatie in huis halen? Lees dan mee met deze review over loopfietsen voor volwassenen!

Kort samengevat:

De beste loopfiets volwassenen van 2024 volgens onze test is NRG Bike. Dit product is een van de lichtere loopfietsen, heeft een lage instap en kan makkelijk ingesteld worden aansluitend bij uw wensen. Daarnaast zijn er ook regelmatig kortingen op deze loopfiets volwassenen.

Loopfietsen vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste loopfiets volwassenen is, heb ik verschillende modellen loopfietsen volwassenen met elkaar vergeleken. Ik lette hierbij onder andere op functionaliteiten, gebruiksgemak en de prijs. Ook keek ik naar loopfiets volwassenen ervaringen van andere mensen. Tot slot keek ik of er voor bepaalde modellen een loopfiets kortingscode beschikbaar is en hoe snel de levertijd is. Zo kon ik uiteindelijk een conclusie trekken en de beste loopfiets volwassenen van 2024 kiezen. Bent u er klaar voor?

Beste loopfiets volwassenen keuzehulp

ProductAdviesprijsGewichtBelangrijkste eigenschap
1. NRG Bike€6698kgIn hoogte verstelbaar en lage instap
2. City€7409kgIn hoogte verstelbaar
3. Sitgo€289915kgElektrisch model
4. Sollso€8755,2kgVeel kleurkeuze
5. Rollick€18957,6kgNaar driewieler om te bouwen

1. NRG bike

Op nummer 1 staat de NRG bike. Wilt u een loopfiets kopen die uw leven gemakkelijker en lichter maakt, dan is de NRGbike een aanrader. Het zadel is bovendien in hoogte verstelbaar, evenals het stuur van de loopfietsen voor volwassenen van dit merk. De fiets heeft een zeer lage instap en beschikt over een stabiele inklapbare modus, zodat u deze loopfiets gemakkelijk opbergt wanneer u hem niet gebruikt.

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

NRG bike is de beste loopfiets voor ouderen en volwassenen, want het gebruik van deze loopfiets volwassenen voelt als zweven. Uw eigen lichaamsgewicht wordt op deze ouderen loopfiets volwassenen niet door uw benen gedragen. Het zadel van uw NRG loopfiets vangt dit op. En ik weet uit ervaring in mijn werk als ergotherapeut dat niet elke loopfiets dat effect biedt. Sommige modellen zijn dus een stuk minder comfortabel dan deze NRG Bike.

Deze NRG bike loopfiets volwassenen is 116cm hoog, weegt 8kg en heeft een lage instap hoogte van 16cm. Het zadel is in hoogte verstelbaar van 70 tot 90cm en het stuur van 80 tot 115cm. De NRG loopfiets heeft een velgrem voor en beschikt over een 16inch wielmaat voor en 12inch wielmaat achter. Het is een opvouwbare loopfiets. Het maximale gebruikersgewicht is 120kg. Wilt u de loopfiets voor volwassenen testen voordat u besluit of u hem houdt? Dat is mogelijk. U kunt de loopfiets namelijk binnen 14 dagen nog retourneren.

Voordelen NRG bike

✅ Deze Loopfiets voor volwassenen is opvouwbaar;

✅ Loopfiets met een zeer lage instap voor gemakkelijk gebruik;

✅ U kunt hem binnen 14 dagen retourneren als hij niet bevalt;

✅ De loopfiets volwassenen heeft een lichtgewicht aluminium frame;

✅ Het maximale gebruikersgewicht van deze loopfiets volwassenen is 120kg;

✅ Met stabiele inklapbare modus.

Nadelen NRG bike

❌ De levering duurt gemiddeld een week, dus u kunt er niet direct mee aan de slag.


Bekijk meer productinformatie

2. Loopfiets City

Op nummer 2 staat de Loopfiets City als loopfiets voor volwassenen. Deze loopfiets is de ideale loophulp voor mensen die slecht ter been zijn of geen langere periodes kunnen staan. Het is een stijlvol, eenvoudig model loopfietsen voor volwassenen en een hele geschikte loopfiets voor mindervaliden. De oceaangroene met zilveren kleur van de fiets is tijdloos en geschikt voor mannen en vrouwen.

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Dankzij de Loopfiets City gaat u weer met gemak door het leven. Hij maakt bewegen namelijk een stuk eenvoudiger en draagt uw lichaamsgewicht. Zo hoeven uw benen dat niet te doen en wordt u minder snel moe. Ook vermindert het de kans op pijnlijke gewrichten. Als ergotherapeut zie ik hoe mensen vaak onnodig het optimale van hun lichaam vragen, terwijl er hele handige zorghulpmiddelen zoals deze bestaan, die het leven een stuk draaglijker maken. Letterlijk en figuurlijk!

De oceaangroene met zilveren kleur van de fiets is tijdloos en de Loopfiets City is geschikt voor mannen en vrouwen. De Loopfiets City heeft een framehoogte van 47cm en deze is aanpasbaar. De instaphoogte van de Loopfiets City is 22cm en is ook aan te passen. De loopfiets volwassenen weegt 9kg en is daarmee licht van gewicht. Daardoor kan hij ook gemakkelijk meegenomen/verplaatst worden. Hij is 113cm hoog en 55cm breed. De wielmaat is 12,5inch en de remmen zijn aanpasbaar. Het maximale gebruikersgewicht van deze loopfietsen volwassenen is 100kg, wat voor veel mensen voldoende is.

Voordelen Loopfiets City

✅ Deze loophulp city is uitgevoerd met aanpasbare remmen;

✅ Uniseks wandelfiets kopen? Dan is Loopfiets City het model dat u zoekt;

✅ Ook de instaphoogte en framehoogte zijn aanpasbaar;

✅ Het maximale gebruikersgewicht is 100kg;

✅ Elke Medipoint loopfiets kan binnen 14 dagen geretourneerd worden als hij niet bevalt.

Nadelen Loopfiets City

❌ De levertijd van deze loopfiets voor ouderen is lang, dus u moet wel even geduld hebben na de aankoop.


Bekijk meer productinformatie

3. Elektrische loopfiets Sitgo

Op nummer drie staat de elektrische loopfiets Sitgo. Deze senioren loopfiets is een elektrische loopfiets en ziet er modern uit. Bovendien is het een comfortabele loopfiets voor volwassenen die verkrijgbaar is in twee uitvoeringen: classic en ultimate. Deze Sitgo ouderen loopfiets is 169cm hoog en weegt 17kg. Het stuur komt tot 107cm hoogte en de bagagedrager tot 69cm hoogte. Het is een loopfiets volwassenen die elektrisch te bedienen is via een gashendel. Hij beschikt ook over een remhendel inclusief remonderbreker.

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

U stapt gemakkelijk op deze elektrische loopfiets Sitgo, waarna u comfortabel kunt zitten. U kunt uw voeten op de treeplank plaatsen. Dit zorgt bovendien voor stabiliteit en veiligheid tijdens de ritten die u maakt. De loopfiets volwassenen Sitgo is elektrisch (loopfiets elektrisch), maar tegelijkertijd milieuvriendelijk en uniek. Deze loopfiets voor volwassenen kan bovendien gemakkelijk achter op een auto vervoerd worden met een fietsendrager. Zo kunt u hem ook gebruiken wanneer u op vakantie gaat. Naar wens zijn er accessoires verkrijgbaar.

U kunt deze elektrische loopfiets voor volwassenen kopen in de kleuren antraciet en rood en hij beschikt over een 3,5inch lcd-display. Zo kunt u ook bij fel zonlicht goed aflezen wat er staat. Verder heeft de elektrische loopfiets Sitgo 24inch banden, een lage instap, een geveerd zwart zadel en optioneel is een duimgashendel toe te voegen. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een comfortabele en optimale gebruikerservaring bij mijn cliënten. Persoonlijk vind ik dat het zadel van de Sitgo loopfiets voor senioren ook heel lekker zit en ik weet zeker dat dat voor u ook geldt!

Voordelen Sitgo

✅ Deze elektrische loopfiets volwassenen kan maximaal 25km per uur;

✅ Het is een ouderen loopfiets volwassenen met een actieradius van 70km bij een standaard accu;

✅ Er zijn maximaal 5 standen voor deze loopfiets elektrisch volwassenen;

✅ Beschikt over een handige treeplank voor de voeten, zodat uw benen niet los hoeven te bungelen;

✅ U kunt hem binnen 14 dagen retourneren als hij niet bevalt;

✅ Elektrische loopfiets voor volwassenen met een maximaal gebruikersgewicht van 120kg.

Nadelen Sitgo

❌ Het is een relatief groter model dat niet inklapbaar is, waardoor hij meer ruimte inneemt;

❌ Het is een maatwerkproduct, dus de levering duurt over het algemeen wat langer.


Bekijk meer productinformatie

4. Sollso Loopfiets

De Sollso loopfiets is een hip model loopfiets. Het is geen opklapbare loopfiets, maar wel een die licht van gewicht is. Het carbon materiaal en het gewicht van 5,2kg maken hem daardoor toch gemakkelijk om op te tillen en mee te nemen, wanneer dat nodig is. Dankzij deze loopfiets blijft u op een gemakkelijke en comfortabele manier mobiel.

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

De Sollso loopfiets heeft een wielmaat van 20 inch. Goed om te weten: omdat het geen opklapbare fiets is, moeten er transportkosten berekend worden voor de levering. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van uw woonplaats. Wilt u de loopfiets liever zelf monteren na ontvangst? Als u handig bent, dan is dit natuurlijk ook een optie. Geef dit aan bij de bestelling, zodat u geen extra transportkosten hoeft te betalen. U ontvangt dan een instructievideo met uitleg over de montage en dan kunt u na ontvangst direct aan de slag met uw nieuwe loopfiets!

Het is mogelijk om een langere zadelpen te monteren op de Sollso loopfiets. Hiermee kan de hoogte van het fietszadel verlengd worden, wat ideaal is voor mensen die langer dan gemiddeld zijn. Deze zadelpen is 58cm lang en kan tegen extra kosten meegeleverd worden. Ondanks dat het stuur niet verstelbaar of inklapbaar is, zijn er meerdere opties om deze comfortabeler te maken, volgens de fabrikant. Zo kunt u ook kiezen voor een hoger stuur of gebogen stuur (of beide). Heeft dit uw voorkeur, dan kunt u dit tijdens het bestellen aangeven. Met de Sollso Loopfiets maakt u hoe dan ook een moderne keuze. Dacht u tot op dit moment nog dat loopfietsen alleen voor oudere mensen zijn of er redelijk saai uit moeten zien? Dan heeft u het mis gehad. Deze knaloranje loopfiets is niet alleen super comfortabel, maar ook een hele hippe verschijning!

Voordelen Sollso

✅ Ook geschikt voor langere mensen, wanneer u de extra zadelpen bijbestelt;

✅ Hippe loopfiets in een knallende, oranje kleur, maar is ook in andere kleuren verkrijgbaar;

✅ Lichtgewicht (5,2kg) en gemaakt van carbon materiaal;

✅ Verschillende opties voor het stuur mogelijk, zoals gebogen of extra hoog;

✅ Optioneel zelf te monteren, zodat u kunt besparen op transportkosten.

Nadelen Sollso

❌ Deze loopfiets is niet opklapbaar en daardoor lastiger te vervoeren of mee te nemen als u op reis gaat;

❌ Voor de lange zadelpen of de extra stuuropties moet u extra betalen;

❌ Als u de loopfiets niet zelf kunt monteren, betaalt u transportkosten.


Bekijk meer productinformatie

5. Rollick Loopfiets

Het laatste model in deze loopfiets test is de Rollick Loopfiets. Heeft u moeite met langdurig staan en wilt u toch mobiel blijven? De Rollick Loopfiets is dan heel geschikt voor u, want hij draagt ongeveer 90% van uw lichaamsgewicht. Zo blijven uw benen in conditie, worden uw handen en polsen ontzien en blijft u op ooghoogte met andere mensen (in tegenstelling tot wanneer u in een rolstoel zit).

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Met de Rollick Loopfiets beschikt u over een handrem op het voorwiel, maar ook over een parkeerrem. Er is ook een elektrische uitvoering beschikbaar, die over een extra achterrem beschikt. Zowel het zadel als het stuur zijn in hoogte verstelbaar en de afstand tussen zadel en stuur is dat ook. Wist u dat de Rollick Loopfiets bovendien gemakkelijk om te bouwen is naar een driewieler loopfiets, voor extra stabiliteit? Bovendien is hij licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Het maximale gebruikersgewicht is 125kg.

De Rollick Loopfiets biedt veel voordelen, want het is een heel handig loophulpmiddel. Handiger dan een rollator, rolstoel of krukken. Bovendien kunnen drempels en stoepjes gemakkelijk overbrugd worden met een loopfiets én deze is veel smaller dan een rolstoel. Daardoor wordt winkelen bijvoorbeeld ook gemakkelijker en kunt u zich gemakkelijker én sneller voortbewegen. Verder heeft u keuze uit verschillende typen sturen en zadels, voor een optimale gebruikservaring. De Rollick Loopfiets zelf is ook verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Kortom: hij is helemaal aan te passen aan uw wensen en tegen betaling zijn er ook extra accessoires verkrijgbaar.

Voordelen Rollick

✅ Verkrijgbaar in een standaard model en elektrisch model loopfiets;

✅ Keuze uit verschillende kleuren, maten en typen sturen en zadels; 

✅ Licht van gewicht, dus gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen;

✅ Zadel en stuur zijn in hoogte verstelbaar, net als de afstand tussen beide. 

Nadelen Rollick

❌ Alle extra opties/wensen (zoals een voetenplankje) zijn alleen beschikbaar tegen extra betaling;

❌ Alleen op het elektrische model zit ook een rem aan de achterkant, niet op het standaard model.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste loopfiets van 2024

Bent u benieuwd naar wat in mijn ogen de beste loopfiets volwassenen is? Ik heb bovenstaande loopfietsen volwassenen uitvoerig bekeken en getest. Bij het testen van loopfiets volwassenen ben ik in elk geval tot de conclusie gekomen dat de NRG Bike de beste loopfiets volwassenen van 2024 is. 

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Deze loopfiets is opvouwbaar en heeft een lage instap voor gemakkelijk gebruik. Dankzij het lichtgewicht aluminium frame en de stabiele, inklapbare modus kan hij bovendien gemakkelijk vervoerd worden. Het maximale gebruikersgewicht van deze loopfiets volwassenen is het hoogst, waardoor hij geschikt is voor de meeste mensen. Wilt u deze loopfiets volwassenen testen voordat u definitief besluit hem te houden? Dat is mogelijk binnen 14 dagen na aankoop. Ik kan de NRG bike loopfietsen voor volwassenen daarom zeker aanraden!


Bekijk meer productinformatie

Loopfiets ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de loopfiets volwassenen ervaringen van andere mensen? Ik heb van elke loopfiets volwassenen een review opgezocht. Zo krijgt u een beter beeld van alle loopfietsen volwassenen en wordt het maken van een goede keuze hopelijk gemakkelijker.

NRG bike review

Bart heeft de NRG bike van iemand geleend. “Ik ben echt heel tevreden want ik kan u weer wandelen en fijn winkelen. Hij is ook gemakkelijk te vervoeren in een kleinere auto, dus dat is fijn. Ik kan deze opvouwbare loopfiets volwassenen aanbevelen voor mensen met loopproblemen. Mijn benen en voeten worden ontzien.”

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Loopfiets City review

Ton is ziek en heeft daardoor minder kracht in zijn benen. “Daardoor gaat lopen minder makkelijk. Ik ging op zoek naar een loopfiets en ik vind de Loopfiets City heel fijn. Ik kan nu weer goed en zelfstandig uit de voeten. Ik heb hem nu een paar maanden en ik kan zelfs over verharde bospaden gaan. Ik gebruik hem elke dag gemiddeld voor 3km afstand per dag. Hierdoor kan ik weer lekker de natuur in.”

Sitgo elektrische loopfiets ervaring

Hoog tijd voor een Sitgo elektrische loopfiets review. “Ik wilde een hulpmiddel loopfiets kopen, maar ik wist niet goed welke loopfiets goed of slecht is. Op aanraden van een buurman heb ik de Sitgo loopfiets volwassenen gekocht. Ik ben er heel blij mee, ondanks dat hij duurder is. Gelukkig is hij elektrisch dus hoef ik niet altijd zelf te trappen als ik dat niet red. Daarom ben ik erg geholpen met deze fiets”, vertelt Sara.

Sollso Loopfiets review

“Sinds ik deze mooie loopfiets heb, geniet ik er weer van om buiten te komen. Ik ben nog niet op leeftijd dus ik vind veel hulpmiddelen een beetje oubollig voor mij hoewel ze heel goed zijn hoor. Maar ik voelde mij er toch nooit prettig bij. Deze hippe oranje fiets staat mij veel beter en ik houd het nu veel langer vol om buiten te zijn”, schrijft Soukje over de Sollso Loopfiets.

Rollick Loopfiets review

Rico heeft de Rollick Loopfiets in gebruik en vertelt in zijn review: “Ik heb de elektrische variant genomen, omdat ik het mezelf gun om nog meer gemak te ervaren. Een loopfiets is op zich al een geweldige tool als je slecht ter been bent maar de elektrische variant maakt mijn leven nog makkelijker. Blij mee.”

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Loopfiets kopen checklist!

Een loopfiets voor volwassenen kopen doet u niet zomaar. U wilt natuurlijk alleen de beste volwassen loopfietsen testen voordat u een keuze maakt. Om uw zoektocht naar de beste loopfiets gemakkelijker te maken, heb ik een handige driewiel loopfiets voor volwassenen checklist voor u gemaakt.

Bepaal de nodige functionaliteiten

Let allereerst op de functionaliteiten van de loopfietsen volwassenen. Waar moet een loopfiets voor u aan voldoen? Moet deze bijvoorbeeld volledig verstelbaar zijn in hoogte? Is een lage instap belangrijk? Moet het een elektrische loopfiets volwassenen zijn? En hoeveel mag hij wegen? Als u uw loopfiets graag meeneemt op vakantie of naar andere plekken, dan is een lichtgewicht loopfiets volwassenen handiger. Een opvouwbare loopfiets volwassenen is in dat geval ook geen overbodige luxe.

Welke ondersteuning heeft u nodig?

Allereerst is een elektrisch model heel gemakkelijk wanneer u minder kracht in uw benen en voeten heeft. Dankzij de elektrische ondersteuning wordt trappen lichter en houdt u een rit op uw loopfiets volwassenen langer vol. Daarnaast is hij eenvoudig op te laden en kunt u er vrij grote afstanden mee afleggen. De actieradius van de gemiddelde elektrische loopfiets volwassenen is vrij groot. Met een volledig opgeladen accu rijdt u gemiddeld 70km afstand. Daardoor hoeft u hem helemaal niet vaak op te laden. Heeft u een aandoening of ziekte waarbij verwacht wordt dat de kracht in uw lichaam steeds minder zal worden? Dan is een elektrische loopfiets kopen een verstandig plan.

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Bepaal uw budget voor een opvouwbare loopfiets volwassenen

En wat wilt u besteden aan uw nieuwe loopfiets volwassenen? U kunt ook kijken voor een tweedehands loopfiets volwassenen. Dat scheelt vaak in de loopfiets volwassenen prijs. Als er een loopfiets volwassenen korting beschikbaar is, scheelt dit ook al. Kies in elk geval een fiets die bij uw budget past.

Soorten loopfietsen met twee wielen

Er is tegenwoordig keuze uit verschillende soorten loopfietsen. Zo is er een ruime keuze uit elektrische loopfietsen, tweedehands loopfiets en kan je vaak zonder openbaar vervoer een loopfiets gebruiken of een loopfiets volwassenen huren. Mocht u een loopfiets huren probeer dan eens een van de elektrische loopfietsen

Heeft u nog overige wensen?

Heeft u naast een loopfiets ook andere zorghulpmiddelen nodig? Het kan soms schelen om meerdere zorghulpmiddelen bij hetzelfde bedrijf of van hetzelfde merk te kopen in verband met de service. Wellicht is een ander mobiliteitsmiddel ook interessant voor u. Ik schreef hier eerder uitgebreide artikelen over, dus lees die gerust door als u interesse heeft.

Nog meer informatie over Loophulpmiddelen voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken. Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen.

Ook is er meer te lezen over loopfiets volwassenen.

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt. Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Loopfiets Volwassenen Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over loopfietsen

Heeft u nog vragen over elektrische loopfietsen volwassenen? Dat kan ik mij voorstellen. Er is namelijk genoeg te vertellen over een loopfiets volwassenen. Hieronder heb ik de meest gestelde vragen over dit onderwerp uitgelicht. Zo leest u onder andere waarom een loopfiets volwassenen gebruikt wordt, wat de gemiddelde prijs ervan is en hoe een elektrische loopfiets werkt. Doe er uw voordeel mee.

Wat is de beste loopfiets voor volwassenen?

De beste loopfiets voor volwassenen, is volgens mijn test als ergotherapeut de NRG Bike. Dit model loopfiets voor ouderen is namelijk licht van gewicht dankzij het aluminiumframe en tegelijkertijd kan het veel lichaamsgewicht dragen. Het meeste van alle modellen in deze test. Verder is de NRG Bike stabiel, hij heeft een zeer lage instap en beschikt ook over een inklapbare modus. Dit maakt het niet alleen de meest veilige van alle loopfietsen voor ouderen, maar ook de meest handige! Ook fijn is dat u voor dit model loopfiets niet te hoofdprijs betaalt. Zo is het ook een fijne keuze voor uw portemonnee!

Wat is de prijs van een loopfiets?

De gemiddelde loopfiets volwassenen prijs ligt rond de €600 wanneer u een niet-elektrisch model neemt. Heeft u echter behoefte aan elektrische ondersteuning tijdens het trappen en lopen, dan lopen de loopfiets volwassenen kosten op. Een gemiddelde elektrische loopfiets volwassenen kost zo’n €2.500. Wilt u besparen op de kosten van een loopfiets, dan kunt u op zoek gaan naar loopfiets korting of een tweedehands loopfiets kopen. Daarvan ligt de prijs vaak een stuk lager.

Waar gebruik je een loopfiets voor?

U gebruikt een loopfiets om ondersteuning te krijgen tijdens wandelingen. Een loopfiets helpt om balans te houden en beweging mogelijk te maken. Een loopfiets volwassenen werkt in principe hetzelfde als een loopfiets kinderen: hij ondersteunt, biedt balans en stabiliteit en maakt het leven makkelijker. Uw benen worden namelijk minder belast. U mag een loopfiets op de stoep gebruiken, waardoor u niet hoeft deel te nemen aan het overige verkeer. Verder kunt u een loopfiets meenemen in winkels, omdat het als een rollator gezien wordt. U hoeft hem dus niet buiten te laten staan en het maakt een dagje winkelen weer mogelijk.

Hoe ziet een loopfiets er precies uit?

Een loopfiets volwassenen ziet eruit als een driewielerfiets, maar dat hoeft niet. Loopfietsen volwassenen kunnen ook twee wielen hebben. Ze beschikken over een stuur en een zadel. U gaat erop zitten alsof u op een standaard fiets zit en vervolgens kunt u zich er gemakkelijk mee voortbewegen door stappen te zetten met uw voeten. Loopfietsen voor volwassenen zijn er in allerlei soorten en kleuren. Daardoor lijkt niet elke loopfiets op de andere, maar kunt u altijd een model kiezen dat past bij uw wensen en smaak.

» Referenties


1. ‘Mastering balance: The use of balance bicycles promotes the development of independent cycling’ – Biko Blommenstein and John van der Kamp. Br J Dev Psychol. 2022 Jun; 40(2): 242–253. Published online 2022 Mar 9.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9310799/

2. ‘Learning to Cycle: from Training Wheels to Balance Bikes’ – Cristiana Mercê, Marco Branco, David Ramalheira Catela, Frederico Lopes. February 2021.
https://www.researchgate.net/publication/349576582_Learning_to_Cycle_from_Training_Wheels_to_Balance_Bikes

» Referenties

Conclusie best geteste loopfiets volwassenen 2024

 • Beste loopfiets volwassenen – NRG Bike
 • Beste Elektrische Loopfiets Volwassenen – Sitgo
 • Beste Loopfiets Step Volwassenen – NRG Bike
 • Beste Ouderen Loopfiets Volwassenen – City
 • Beste Loopfiets lage instap – NRG Bike
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Loopfiets Volwassenen | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter