In dit artikel

Roll header alternatief

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

De Lidl rollator is populair. Maar is het ook de beste keuze? Of zijn er ook Lidl rollators alternatieve die eigenlijk nog beter zijn? In deze Lidl rollator alternatieven test, ga ik dat voor u uitzoeken. Mijn naam is Anouk, ik ben ergotherapeut en ik ga 5x Lidl rollator alternatieven vergelijken met elkaar. Na het lezen van dit artikel, bent u helemaal op de hoogte. U weet dan precies welke rollators nog meer de moeite waard zijn én wat het beste Lidl rollator alternatief van dit moment is. Leest u mee?

Beste Lidl rollator alternatief van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Lidl Rollator Alternatief – Rollator Light
 2. Beste Lichtgewicht Rollator Lidl Alternatief – Topro Troja 5G
 3. Beste Opvouwbare Rollator Lidl Alternatief – Rollator Lichtgewicht 3
 4. Beste Rollator Lidl Alternatief – Premis Provo

Lidl rollator alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste Lidl rollator alternatief is, let ik op verschillende factoren. Zo test ik de Lidl rollators alternatieven op kwaliteit, gebruiksgemak, functionaliteiten en klantbeoordelingen. De Lidl rollator alternatief ervaringen in de praktijk, zijn namelijk heel interessant. Verder kijk ik naar de prijsklasse van elk model. En mocht er een Lidl rollator alternatief kortingscode zijn, dan breng ik u daarvan ook op de hoogte.

1. Rollator Light – beste Lidl rollator alternatief

Het eerste Lidlrollator alternatief dat ik met u wil bespreken, is de Rollator Light. Deze Medipoint rollator is licht van gewicht, heeft een luxe zitting en weegt 8,4kg. Dankzij de in hoogte verstelbare, anatomische handvatten en de veilige loop- en parkeerrem, is dit een perfect Lidl rollators alternatief. Heeft u zich tot nu toe verdiept in een inklapbare rollator Lidl ? Ook dan wordt u blij van de Rollator Light. Hij is namelijk gemakkelijk, met één hand op te vouwen dankzij het handige en automatische opklapsysteem.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

In plaats van een Lidl rollator kunt u dus net zo goed de Rollator Light kopen. Hij wordt namelijk compleet geleverd met afneembare rugsteun, boodschappenmandje en een bel. U kunt er stoepen en drempels gemakkelijk mee overbruggen en de wielen zijn onderhoudsvrij en lekvrij. U kunt dit Lidl rollator alternatief bestellen in een lagere prijsklasse.

Voordelen Rollator Light

✅ Lidl rollator alternatief aanbieding, want hij is vrij scherp geprijsd;

✅ Met duwhandvatten die in hoogte verstelbaar zijn;

✅ Gemakkelijk op te klappen en mee te nemen;

✅ Inclusief boodschappenmandje, afneembare rugsteun en bel;

✅ Met een parkeerrem en looprem;

✅ Gemaakt van lichtgewicht aluminium materiaal;

✅ Het maximale gebruikersgewicht is 125kg.

Nadelen Rollator Light

❌ Ondanks dat u geen gereedschap nodig heeft voor de montage, wordt deze rollator wel in losse onderdelen geleverd;

❌ Er zijn geen verschillende kleuren/maten/modellen verkrijgbaar van de Rollator Light.


Klik hier voor de beste prijs

2. Topro Troja 5G – beste lichtgewicht rollator Lidl alternatief

Op nummer 2 in deze Lidl rollator alternatief selectie staat de Topro Troja 5G. Dit is het beste alternatief voor een Lidl lichtgewicht rollator en is verkrijgbaar in 2 formaten. Kies maat S als u kleiner dan 1.70 meter bent en maat M als u groter bent. Het moderne, slanke ontwerp en de hoge kwaliteit en veiligheid maken deze rollator tot een heel goed Lidl rollators alternatief. Bovendien is de Topro Troja 5G comfortabel en duurzaam en kunt u er verschillende accessoires bij kiezen. Ook is hij verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren: zwart, rood, blauw, beige, paars en geel.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

De Topro Troja 5G is een topper onder de Lidl lichtgewicht rollators alternatieven. De wielen zijn namelijk stabiel en hebben een schok absorberende functie. Bovendien kunt u de handgrepen gemakkelijk in hoogte verstellen en onthoudt de Topro de gewenste hoogte automatisch. Dankzij de ergonomische handgrepen heeft u altijd een goede grip en de juiste loophouding. Verder worden een afneembare boodschappentas, reflectoren op de banden, een praktische draagriem en een bel bijgeleverd.

Voordelen Topro Troja 5G

✅ Het beste Lidl lichtgewicht rollators alternatief;

✅ Maximale gebruikersgewicht is 125kg (maat S) of 150kg (maat M);

✅ Verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en 2 formaten;

✅ Optioneel met gratis rugsteun;

✅ Verschillende accessoires meegeleverd (boodschappentas, bel, reflectoren);

✅ Stevige, schok absorberende banden en een release remsysteem.

Nadelen Topro Troja 5G

❌ Wilt u dit Lidl rollator alternatief kopen, weet dan dat hij in een middelhoge prijsklasse zit;

❌ Niet alle (gangbare) kleuren zijn altijd op voorraad.


Klik hier voor de beste prijs

3. Travixx Traveller

Door naar de Travixx Traveller: een heel fijn Lidl rollator alternatief. Waarom? Omdat hij er heel luxe en modern uitziet. Hij kon dan ook niet ontbreken in deze Lidl rollator alternatief review. Kiest u Travixx Traveller in plaats van Lidl rollators? Dan krijgt u een Lidl rollator lichtgewicht, maar dan beter. Hij is opvouwbaar en is uitermate geschikt voor buiten gebruik, dankzij de lekvrije rubberbanden met profiel. Ook heeft hij een brede rugband om onderweg uit te rusten. Het flexibele, stijlvolle design wordt standaard met een extra grote tas, stokhouder en luxe lederen zitting geleverd.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

De Travixx Traveller is beter dan Lidl rollators opvouwbare modellen, want hij heeft een gemakkelijk inklapbaar frame en weegt slechts 8,1kg. Met de duwhandvatten kunt u de hoogte verstellen, zodat hij precies past bij uw lichaamslengte. Verder heeft dit model grote wielen aan de voorkant, om stoepranden en drempels gemakkelijk te overbruggen. Dankzij het extra diepe profiel in de lekvrije, rubberen banden en de goede demping, gaat uw rollator langer mee.

Voordelen Travixx Traveller

✅ Luxe en modern alternatief voor een Lidl winkel rollator;

✅ Lekvrije, rubberen softwielen met extra diep profiel en een goede demping;

✅ Lichtgewicht rollator van 7,8 tot 8,8kg, in 2 kleuren en 2 formaten;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 130kg;

✅ In hoogte verstelbare duwhandvatten;

✅ Inclusief brede rugband, lederen zitting, stokhouder en extra grote tas.

Nadelen Travixx Traveller

❌ Zonder Lidl rollator alternatief korting valt dit model in een middelhoge tot hoge prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

4. Rollator Lichtgewicht 3 – beste opbouwbare rollator Lidl alternatief

Op nummer 4 staat een Lidl rollator alternatief dat Rollator Lichtgewicht 3 heet. In tegenstelling tot veel Lidl rollators, zijn deze rollators licht van gewicht (slechts 6,9kg) en daardoor gemakkelijk op te bergen. Beter dan een lichtgewicht rollator Lidl ! Wilt u een Lidl rollator kopen, maar kijkt u liever ook even verder naar alternatieven? Dan is de Rollator Lichtgewicht 3 zeker interessant. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren antraciet en champagne en wordt geleverd inclusief een kleine tas, stokhouder en stevige rugband.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Het aluminium frame van de Rollator Lichtgewicht 3 is stevig en modern en beschikt over handremmen met een parkeerrem. Dankzij de comfortabele PU banden rijdt hij bovendien lekker. U kunt dit alternatief voor een opvouwbare rollator Lidl ook in de breedte opklappen en zo gemakkelijk opvouwen en meenemen. De handgrepen zijn in hoogte verstelbaar van 87cm tot 97cm.

Voordelen Rollator Lichtgewicht 3

✅ Beste rollator lichtgewicht Lidl alternatief;

✅ In de breedte opklapbaar en gemakkelijk te vervoeren;

✅ Met handremmen en parkeerrem;

✅ Comfortabele PU banden en een aluminium frame;

✅ Inclusief kleine tas, handige stokhouder en een stevige rugband.

Nadelen Rollator Lichtgewicht 3

❌ Het maximale gebruikersgewicht is ‘slechts 113kg’, want relatief gezien laag is;

❌ Er is maar één formaat beschikbaar.


Klik hier voor de beste prijs

5. Premis Provo – beste rollator Lidl alternatief

Tot slot het Lidl rollator alternatief Premis Provo. Dit is een eenvoudig, maar stevig rollator Lidl alternatief dat ook nog eens goed betaalbaar is. Hij is verkrijgbaar in de kleuren blauw, wit, zwart, paars en aubergine. En het is het beste rollator Lidl alternatief om meerdere redenen. Allereerst is hij betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Deze stabiele rollator heeft handremmen, een parkeerrem en ergonomische handgrepen. Bovendien zit er een handige stokhouder op en een mandje, maar ook een dienblad.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Wilt u de Premis Provo kopen? Dan kunt u er optioneel een rugsteun bij bestellen. Daarmee maakt u de pauzes tijdens het wandelen aangenamer. Wanneer u dan op uw rollator gaat zitten, kunt u tegen die rugsteun leunen.

Voordelen Premis Provo

✅ Het maximale gebruikersgewicht is 120kg;

✅ Met ergonomische handgrepen, handremmen en een parkeerrem;

✅ Gemakkelijk op te vouwen en dankzij het veiligheidssysteem klapt hij niet zomaar in tijdens het rijden;

✅ Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren;

✅ Een rollator kopen Lidl is prijziger; Premis Provo is wel heel betaalbaar.

Nadelen Premis Provo

❌ De rugsteun zit er niet standaard bijgeleverd;

❌ Hij weegt ruim 10kg, dus het is niet het meest lichte rollators Lidl alternatief.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Lidl rollator alternatief 2023

Bent u nu nieuwsgierig geworden naar wat voor mij als ergotherapeut het beste Lidl rollator alternatief is? Dat vertel ik u natuurlijk graag. Ondanks dat al deze modellen de moeite waard zijn, kan er natuurlijk maar één de titel krijgen van beste Lidl rollator alternatief. En dat is in mijn ogen Rollator Light.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Rollator Light is misschien maar in één kleur en formaat verkrijgbaar, maar biedt wel heel veel voordelen. Zo kun je hem voor een schappelijk bedrag kopen en is hij gemakkelijk (zonder gereedschap) te monteren. De duwhandvatten zijn in hoogte verstelbaar en u kunt hem gemakkelijk opklappen en meenemen. Ook beschikt hij over een looprem en parkeerrem, heeft hij een handig boodschappenmandje, een bel en een afneembare rugsteun. Het maximale gebruikersgewicht van 125kg maakt hem geschikt voor de meeste mensen en hij is gemaakt van lichtgewicht aluminium.


Klik hier voor de beste prijs

Lidl rollator alternatief ervaringen en reviews

Misschien bent u ook benieuwd naar de Lidl rollator alternatief ervaringen van klanten? Ik kan mij dat goed voorstellen. Of u nu rollators Lidl of een ander merk kiest, wat klanten vertellen is interessant. Daarom heb ik van elke rollator Lidl alternatief een relevante review verzameld. Lees maar mee!

Rollator Light review

“Het is een fijne, praktische rollator die mijn moeder elke dag gebruikt. Ze kan ermee binnen en buiten rondlopen en heeft altijd voldoende steun. Zo zie je maar dat een goede rollator niet duur hoeft te zijn. Ook is het mandje voorop handig voor boodschappen. We hebben hem direct goed in hoogte ingesteld voor haar en sindsdien is hij super prettig voor haar om te gebruiken”, schrijft Annalies over de Rollator Light.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Topro Troja 5G review

Over de Topro Troja 5G schrijft Mariëtte: “Mooie rollator, mooie en handige tas die je dicht kunt doen. En je bent ook in het donker zichtbaar. Dat is ook belangrijk. Ik ben er erg blij mee.”

Travixx Traveller ervaring

“Eerst wilde ik de beste rollator Lidl kopen maar toen zag ik de Travixx Traveller voorbijkomen. Wat een mooi ding! Hij ziet er echt luxe en stijlvol uit. Veel beter dan zo’n ouderwetse rollator die mijn oma vroeger had. Je kan er ook lekker op zitten want zowel de zitting als de rugsteun is van prettig materiaal gemaakt. En dat de wielen voor groter zijn dan achter voelt ook veilig en stabiel. Echt een aanrader!” schrijft John.

Rollator Lichtgewicht 3 review

Over de Rollator Lichtgewicht 3 heeft Janneke een review geschreven. “Handig dat hij zo licht is en dat je hem kan opklappen als je met de auto weggaat. Ik wil mijn rollator namelijk wel altijd bij mij hebben. Ook ziet hij er mooi en stevig uit. Ik had hem liever helemaal grijs of zwart gewild maar ik vind de champagne kleur ook mooi gelukkig”, schrijft Sonja over Rollator Lichtgewicht 3.

Premis Provo review

“Voordelig, leuk model en gewoon eenvoudig. Dat is hoe ik Premis Provo rollators zou omschrijven. Ze zijn praktisch en kosten niet de hoofdprijs en je kan er gewoon van alles mee doen. Tevreden over deze aankoop hoor”, vertelt Justine.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Lidl rollator alternatief kopen: hier moet u op letten!

Gaat u een Lidl rollator alternatief kopen? De beste rollator Lidl alternatief voor uw situatie, moet wel aan een aantal eisen voldoen.

Het budget

Denk bijvoorbeeld na over uw budget: rollators Lidl en de modellen uit mijn selectie, kosten lang niet allemaal evenveel. De prijzen variëren nogal. Gelukkig is er voor elk budget wel een geschikt rollators Lidl alternatief te vinden. Bent u benieuwd of er ook een rollator vergoeding mogelijk is waarop u aanspraak kunt maken? Die vraag beantwoord ik verderop, bij de meest gestelde vragen.

Het design

Hoe belangrijk vindt u het uiterlijk van uw nieuwe rollator? Moet deze stijlvol, trendy en in een bepaalde kleur te koop zijn? Of maakt dat minder uit voor u? Denk ook hier over na. Sommige Lidl rollator alternatieven zijn namelijk heel simpel qua design, terwijl andere over een luxe, lederen zitje en rugband beschikken. Hoe mooier en moderner de rollator, des te hoger de kosten over het algemeen ook zijn.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

De functionaliteiten

Tot slot is het fijn om te weten wat de functionaliteiten van een rollator Lidl alternatief zijn. Kunt u de handgrepen in hoogte verstellen? Is er een looprem/parkeerrem aanwezig? Heeft uw favoriete model een zitje en rugband voor extra comfort? En waar zijn de wielen van gemaakt?

De wielen

Ook interessant: welk soort wielen heeft een Lidl rollator alternatief? Zijn het kleine, simpele wielen? Of grotere, softbanden met extra profiel, bijvoorbeeld? Met die laatste kunt u namelijk ook buiten veilig en goed bewegen. Gebruikt u de rollator in principe alleen binnen? Dan is het niet nodig om grote, lekvrije en onderhoudsvrije banden te kiezen. De kans dat uw band dan namelijk beschadigd raakt, is veel kleiner dan buiten.

Een rollator kopen Lidl of Medipoint, is even een klusje. Maar als u eenmaal uw beste Lidl rollator alternatief gevonden heeft, dan heeft u daar nog heel lang plezier van. Ik wens u daarom veel succes en plezier. Hopelijk heb ik uw zoektocht een stuk gemakkelijker en minder lang gemaakt dankzij dit artikel. En mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollator, Parkinsonrollator, elleboog rollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollator, rollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook specifieke modellen als een dorsaal rollator of kinderrollator kan interessant zijn om wat over de lezen. 

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Ook is er meer te lezen over een Thuiszorgwinkel rollator, Vegro rollator, Bol com rollator, ANWB rollator of Aldi rollator.

Beste Lidl Rollator Alternatief | Review | 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Lidl rollator alternatief

Heeft u nog vragen over uw favoriete Lidl rollator alternatief? Kijk dan even of uw vraag hieronder al gesteld is. Is dat niet het geval? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel. Ik doe dan mijn best om uw vraag alsnog te beantwoorden.

Wat is het beste Lidl Rollator alternatief?

Het beste Lidl rollator alternatief is in mijn ogen als ergotherapeut de Rollator Light. Het is niet de meest voordelige rollator, maar veel voordelen biedt hij wel! Zo kunt u hem gemakkelijk en zonder gereedschap in elkaar zetten na ontvangst. De in hoogte verstelbare duwhandvatten en de opklapbaarheid zijn grote pluspunten. Ook de looprem, parkeerrem, bel, afneembare rugsteun en het handige boodschappenmandje zijn voordelen. Verder kan dit alternatief voor een Lidl rollator tot 125kg aan lichaamsgewicht dragen en is hij gemaakt van aluminium materiaal. Licht van gewicht, maar toch stabiel en veilig! [1]

Waar op letten bij het kopen van een rollator?

Waar u op moet letten bij het kopen van een rollator, zoals een Lidl rollator alternatief? In elk geval op de functionaliteiten, eventuele accessoires en extra’s en op het materiaal. Ook het gebruiksgemak speelt een grote rol, evenals de ervaringen die klanten (online) delen over het model. Verder is het verstandig om te controleren of een rollator geschikt is voor uw lichaamsgewicht en -lengte en hoeveel het model zelf weegt. Een lichtgewicht, opvouwbare rollator, vinden mensen over het algemeen het meest praktisch. Natuurlijk is het aan u om te bepalen wat u hierin belangrijk vindt.

Wat kost een rollator gemiddeld?

De gemiddelde kosten voor een rollator hangen af van de functionaliteiten die u wenst. Een eenvoudig model rollator kost rond de €100, maar hoe meer functionaliteiten en luxe, hoe hoger de prijs. Daardoor kost de gemiddelde rollator zo’n €400. Wilt u een heel stijlvol en modern uitziende rollator kopen met allerlei handige accessoires en extra’s? Dan kan de prijs verder oplopen. Bedenk daarom vooraf wat u belangrijk vindt én wat uw budget is bij een rollator kopen. Dan kunt u een goede keuze maken.
 

Is er een rollator vergoeding mogelijk?

Er is helaas in veel gevallen geen rollator vergoeding mogelijk. In de basisverzekering is in elk geval geen vergoeding voor een rollator opgenomen. Heeft u een rollator slechts tijdelijk nodig? Dan kunt u deze eventueel huren, in plaats van kopen. Bent u heel uitgebreid of aanvullend verzekerd? Dan is het verstandig om navraag te doen bij uw zorgverzekeraar. Wellicht zijn er dan wel mogelijkheden voor een vergoeding of bijdrage aan uw nieuwe rollator. Weet dat een rollator tegenwoordig niet per se heel duur hoeft te zijn. Eventueel kunt u ook een tweedehands exemplaar aanschaffen om kosten te besparen.
 

Is elke rollator geschikt voor buiten?

Nee, niet elke rollator is geschikt voor buiten. Wilt u de rollator graag buiten gebruiken? Dan zijn schok absorberende banden interessant of softwielen die onderhoudsvrij en lekvrij zijn. Ook rollators met grotere wielen aan de voorkant dan aan de achterkant, zijn heel geschikt voor buiten. Sommige modellen beschikken zelfs over banden met een extra diep profiel of een stoephulp. Met die laatste overbrugt u gemakkelijker stoepen en drempels op een comfortabele én veilige manier.

Conclusie beste Lidl rollator alternatief 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Lidl Rollator Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

  c.a.stoffels
  15/07/2023

  Ik zoek een opvouwbare rollator om op de fiets mee te nemen onder de snelbinder. Daar is deze prima voor, kan zo het winkelcentrum in zonder eerst met de auto naar de stad waar ik mijn andere rollator altijd op de achterbank leg dus gewoon met de fiets en ook mee met vakantie, scheelt weer in de ruimte in de auto.

   Anouk (Ergotherapeut)
   17/07/2023

   Dag Carla.
   Goed om te horen dat u met de fiets kan en op plek van bestemming de rollator wil kunnen gebruiken.
   Buiten de snelbinders zijn er ook andere opties om te overwegen. Denk aan een rollator drager aan de fiets monteren. Er bestaan ook buggy beugels voor op de fiets, wellicht kan dit ook nog een uitkomst zijn.
   Als u een opvouwbare rollator zoekt voor op de fiets dan is een licht model wel erg prettig.
   Wellicht is de Nitro SL dan een goede optie met de 5.2kg.

   Succes met de zoektocht.
   Met vriendelijke groet
   Anouk

Laat een reactie achter