In dit artikel

Beste Lichtgewicht Rollator Review

Beste Lichtgewicht Rollator | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een lichtgewicht rollator kopen? Er zijn onderling best veel verschillen. Als ergotherapeut weet ik waar u op zou moeten letten bij de aanschaf van een rollator lichtgewicht. Daarom ga ik in deze lichtgewicht rollator test verschillende modellen vergelijken! Ik kan alvast verklappen: ze zijn allemaal de moeite waard, maar er kan er maar één de beste (voor u) zijn. Laten we snel beginnen!

Kort samengevat:

De beste lichtgewicht rollator van 2023 is ByACRe. Dit merk is de lichtste rollator op de markt. De omgekeerde handgrepen zorgen voor een optimale houding achter de rollator. De lichtgewicht rollator heeft een futuristische uitstraling waardoor u met trots met deze rollator buitenshuis kan gaan gebruiken.

Lichtgewicht rollators vergelijken; hoe doen we dat?

Eerst vertel ik graag nog even hoe ik dat doe: lichtgewicht rollators vergelijken. Allereerst let ik bij elke rollator lichtgewicht op het materiaal en de kwaliteit, maar ook op het gebruiksgemak. Zijn deze lichtgewicht rollators binnen of ook buiten te gebruiken? En hoe zit het met de prijs en eventuele aanbiedingen? Tot slot verzamel ik verschillende reviews en ervaringen van klanten. Die vertellen immers ook veel over hoe een lichtgewicht rollator in de praktijk werkt.

Beste lichtgewicht rollator keuzehulp

ProductAdviesprijsGewichtBelangrijkste functionaliteit
1. ByACRe€6684,8kgLichtste rollator ooit
2. Saljol Carbon€6995kgZachte wielen & inklapbaar
3. Drive Nitro SL€1995,5kgVoordelig geprijsd & semi-softbanden
4. Rehasense Streamer€4596kgModern model & incl. luxe tas
5. Topro Troja Pegasus€7496,2kgElegant model & gratis rugsteun

1. ByACRe rollator

We beginnen met de ByACRe rollator die ook wel Carbon Ultralight genoemd wordt. Het is de lichtste rollator ooit, omdat hij slechts 4,8kg weegt. Dit maakt wandelingen extra prettig en vrijwel moeiteloos in de armen. Dankzij de softbanden die eronder zitten, voelt u veel minder trillingen en hobbels tijdens het lopen. Deze lichtgewicht rollator is verkrijgbaar in de kleuren zwart, beige en rood.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Een lichtgewicht rollator zoals de ByACRe rollator kan erg prettig zijn bij het in en uit de auto tillen, omdat dit zo gemakkelijker gaat. Maar u gaat er ook prettiger mee over drempels heen. Zeker als u nog zelfstandig boodschappen doet met/zonder auto, is het heel handig om een lichtgewicht rollator aan te schaffen. Let op: het smalste model (met een zitbreedte van 42cm) kan misschien te smal zijn om tussen te zitten. Weet dat dit type lichtgewicht rollators vooral geschikt is voor buitenshuis, vanwege de totale breedte van de rollator die wat boven gemiddeld is.

ByACRe rollator is voorzien van een aluminium kruisframe en deels gemaakt van carbon materiaal. De remkabels zijn helemaal weggewerkt, zodat u nergens achter blijft hangen. En de handgrepen wijzen (in plaats van in de meeste gevallen naar de achterwielen) naar de voorwielen. Hier is voor gekozen, omdat u zo meer comfort en ondersteuning heeft tijdens het lopen. Ook levert het meer stabiliteit op. Het model met een zitbreedte van 42cm is in totaal 63cm breed en het model met 47cm zitbreedte is in totaal 68cm breed. Het maximale gebruikersgewicht is 130kg en dit type lichtgewicht rollators is geschikt voor mensen van 1.60m tot 1.80m lang.

Voordelen ByACRe

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren en 2 zitbreedtes;

✅ Geschikt voor mensen tot 130kg en van 1.60m tot 1.80m lang;

✅ ‘s Werelds lichtste rollator met slechts 4,8kg aan gewicht;

✅ Met softbanden voor extra comfort;

✅ Handgrepen wijzen naar voren voor comfort, stabiliteit en ondersteuning;

✅ Opvouwbare rollator die er stijlvol uitziet.

Nadelen ByACRe

❌ Door de breedte is dit type lichtgewicht rollators wat minder geschikt voor binnenshuis;


Bekijk meer productinformatie

2. Saljol Carbon

De Saljol Carbon Rollator staat op nummer 2 en is een interessante lichtgewicht rollator. Het is namelijk een lichtgewicht rollator voor buiten met comfortabele luchtbanden. Kies allereerst uit een van de volgende kleuren: British racing queen, midnight blue of star silver. Vervolgens kunt u deze rollator helemaal personaliseren. U kiest bijvoorbeeld wel of niet voor een dienblad, rugband, ledlamp, zitting met kussen en/of een paraplu.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Of u nu graag zelfstandig op pad gaat of veel te maken heeft met een mantelzorger of wandelmaatje, de Saljon Carbon Rollator is een uitkomst. Zo kan de mantelzorger bijvoorbeeld zonder al te veel krachtsinspanningen de rollator in en uit de auto tillen voor u. Juist daarom zijn lichtgewicht rollators zo populair. Deze opvouwbare rollator oogt misschien robuust, maar dat is slechts de stijl. Hij is namelijk erg licht en daardoor gemakkelijk wendbaar en op te tillen.

Saljol Carbon Rollator is een van de rollators lichtgewicht met zachte wielen en een sterk frame van carbon. Zonder tas weegt dit model slechts 5kg. Daardoor is hij gemakkelijk op te vouwen, in te klappen en op te tillen. Zelfs met één hand! Uitklappen gaat overigens ook gemakkelijk. Heeft u verminderde spierkracht? Zelfs dan kunt u deze lichtgewicht rollator gemakkelijk zelf bedienen. Hij is namelijk heel wendbaar en biedt een stevige grip. Bovendien bieden de reflectoren goede zichtbaarheid in het donker. Het maximale gebruikersgewicht is 150kg.

Voordelen Saljol Carbon

✅ Super lichtgewicht rollator en ook opvouwbaar;

✅ Geschikt voor mensen van 1.60m tot 1.95m en tot 150kg;

✅ Met meerdere reflectoren, zodat u ook goed zichtbaar bent in het donker;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: British racing queen, midnight blue en star silver;

✅ Helemaal naar wens te personaliseren;

✅ Heel wendbaar, dus krappe ruimtes zijn geen probleem.

Nadelen Saljol Carbon

❌ Wel een redelijk prijzige rollator lichtgewicht;

❌ De extra opties kosten wel extra geld.


Bekijk meer productinformatie

3. Drive Nitro SL

Door naar Drive Nitro SL. Deze lichtgewicht rollator Nitro is voorzien van semi-softbanden. Daardoor beweegt u zich gemakkelijker over de weg. Het frame is gemaakt van aluminium materiaal en het is tevens de lichtste rollator in haar prijsklasse. Een lichtgewicht rollator kopen kost u daardoor niet de hoofdprijs. Hij is ideaal voor wie graag naar buiten gaat en de rollator dan bijvoorbeeld ook vaak in de auto of het openbaar vervoer moet tillen. U kunt kiezen uit de kleuren grijs en wit bij dit type lichtgewicht rollators.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Drive Nitro SL is een is een ultra lichtgewicht rollator met een handig vouwsysteem. Daardoor neemt u hem gemakkelijk overal mee naartoe en blijft u even mobiel en sociaal als voorheen. Wilt u tussendoor even rusten? Neem dan plaats op het zitje. De brede zitting met rugleuning maken het erg comfortabel. Ook het lopen kan met optimaal comfort, dankzij de stoephulp aan beide kanten van deze lichtgewicht rollator. Daardoor kunt u drempels en hobbels in de weg makkelijker overbruggen, met minder kracht en moeite.

De Drive Nitro SL is geschikt voor mensen van 1.65m tot 1.85m en met een maximaal gebruikersgewicht van 136kg. U krijgt 2 jaar garantie op deze lichtgewicht rollator en de rugsteun, tas en stokhouder worden gratis meegeleverd. Ook beschikt hij over reflectoren, zodat u goed zichtbaar bent voor weggebruikers in het donker. De lekvrije banden van de lichtgewicht opvouwbare rollator Nitro maken het plaatje compleet. Zo weet u zeker dat u altijd veilig bent en niet voor problemen komt te staan!

Voordelen Drive Nitro SL

✅ Heel voordelig geprijsd in de categorie lichtgewicht rollators;

✅ Lichtgewicht rollator Nitro weegt slechts 5,5kg;

✅ Geschikt voor gebruikers van 1.65m tot 1.85m en tot 136kg;

✅ Stokhouder, rugsteun en tas worden gratis meegeleverd;

✅ De reflectoren maken u goed zichtbaar in het donker;

✅ De smartbanden zijn lekvrij en daardoor duurzaam.

Nadelen Drive Nitro SL

❌ Hij heeft misschien een wat saaie uitstraling, maar is heel functioneel;

❌ De remkabels zijn niet weggewerkt in het frame, dus dat staat iets minder mooi.


Bekijk meer productinformatie

4. Rehasense Streamer

Op nummer 4 staat de Rehasense Streamer: ook een van de beste rollators lichtgewicht of lichte rollators. Dit is een lichtgewicht rollator die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo kunt u allereerst kiezen uit 4 kleuren: champagne, rood, zwart of electric blue. Verder is dit type lichtgewicht rollators verkrijgbaar in twee formaten: medium en large – én u kunt kiezen of u er wel of geen rugband en/of dienblad bij wilt hebben. De licht bedienbare remmen en de in hoogte verstelbare handgrepen maken deze lichtgewicht rollators nog interessanter.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Wat de Rehasense Streamer zo bijzonder maakt, is dat hij een van de opvouwbare rollators is die ook nog eens optimaal comfort biedt. Deze inklapbare rollator kan met gemak mee in een auto of met het openbaar vervoer. Tegelijkertijd is hij stijlvol en ontzettend handig. En natuurlijk wil het oog ook wat; maar met 4 kleuren om uit te kiezen is dat geen probleem. In mijn werk als ergotherapeut zie ik dit model lichtgewicht rollators regelmatig voorbijkomen en de gebruikers zijn er tevreden mee. Daarom kon hij in deze top niet ontbreken.

Rehasense Streamer is het nieuwste rollatormodel van het merk Rehasense en valt qua gewicht tussen twee andere modellen in. Hij weegt namelijk slechts 6kg, maar ziet er wel heel modern uit. Bovendien is hij heel wendbaar en heeft hij comfortabele banden. U krijgt er een luxe, afsluitbare tas bij waar u boodschappen of andere spullen in kunt doen. Hij is in maat M geschikt voor mensen van 1.45m tot 1.75m en in maat L voor mensen van 1.65m tot 2.00m. Het maximale gebruikersgewicht is in beide gevallen 150kg.

Voordelen Rehasense Streamer

✅ Deze opvouwbare rollator is verkrijgbaar in 4 kleuren: rood, zwart, champagne of electric blue;

✅ Twee formaten beschikbaar: medium of large (voor kleinere en langere mensen);

✅ Wel of geen rugband en/of dienblad erbij nemen is optioneel;

✅ Lichtgewicht rollator van 6kg en een maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Comfortabele antilek banden en een zeer wendbare rollator;

✅ Inclusief luxe, afsluitbare tas om spullen in uw inklapbare rollator te doen.

Nadelen Rehasense Streamer

❌ Voor het medium formaat betaalt u €20 extra, voor het large formaat niet;

❌ Wilt u de rugband en/of het dienblad, dan moet u bijbetalen.


Bekijk meer productinformatie

5. Topro Troja Pegasus

De laatste opvouwbare lichtgewicht rollator die ik graag met u wil bespreken is de Topro Troja Pegasus. Dit is de beste lichtgewicht rollator van carbon. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, wit en rood. Optioneel kunt u er een gratis rugsteun bij nemen. Dit is handig wanneer u tijdens een wandelen even wilt rusten en op uw rollator wilt plaatsnemen. Bent u tussen de 1.50 meter en 2 meter lang? Dan kunt u deze rollators lichtgewicht goed gebruiken. Ze wegen 6,2kg per stuk en zijn gemaakt van carbon materiaal. wat erg licht en daardoor gemakkelijk te bedienen en op te tillen is.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Topro Troja Pegasus heeft een elegant design, is stevig en toch veilig en comfortabel. Ook bent u met deze lichtgewicht rollator goed zichtbaar in het donker dankzij de reflectoren die erop zitten. En er zit standaard een rollatortas bij waar u boodschappen of andere spullen in kunt opbergen. Overige voordelen zijn het betrouwbare remsysteem, de softbanden en de in hoogte verstelbare handgrepen.

U kunt de Topro Troja Pegasus bovendien gemakkelijk opvouwen en vervoeren, waar u ook bent. Hij is wel iets zwaarder dan sommige andere rollators uit de test, maar hij is nog steeds goed te tillen. Dankzij de vouwbeveiliging zal de rollator overigens niet zomaar openvouwen. Dat is ook heel prettig, zeggen gebruikers. En dit type lichtgewicht rollators is voorzien van een stoephulp om drempels en stoepranden comfortabel te overbruggen. Kortom: het zijn hele betrouwbare, veilige en comfortabele opvouwbare rollators!

Voordelen Topro Troja Pegasus

✅ De lichtste rollator, gemaakt van carbon materiaal;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, wit en rood;

✅ Optioneel met gratis rugsteun erbij;

✅ Geschikte lichtgewicht rollators voor mensen van 1.50m tot 2m;

✅ Maximale gebruikersgewicht van deze opvouwbare rollator is 130kg;

✅ Met reflectoren voor zichtbaarheid in het donker;

✅ Softbanden, betrouwbaar remsysteem en een stoephulp.

Nadelen Topro Troja Pegasus

❌ Dit is een vrij prijzige lichtgewicht rollator.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste lichtgewicht rollator 2023

Maar wat is de beste lichtgewicht rollator uit deze test? Dat is een vraag die ik graag nog beantwoord voor u. Na het doen van deze test met lichtgewicht rollators, kan ik niet anders dan ByACRe als de winnende inklapbare rollator én lichtgewicht rollator kiezen!

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

ByACRe is geschikt voor binnen en buiten gebruik, maar wordt toch het prettigt ervaren bij buitenhuis gebruik. Wilt u dit type lichtgewicht rollators kopen, dan kunt u kiezen uit 3 kleuren en 2 zitbreedtes. Wellicht is de smalste net te smal om goed op te zitten, dus dan kunt u beter voor het bredere formaat kiezen. Verder is het ‘s werelds lichtste rollator, omdat hij slechts 4,8kg weegt. En dankzij de softbanden en de handgrepen die naar voren wijzen, ervaart u extra comfort en stabiliteit tijdens het wandelen. Deze opvouwbare lichtgewicht rollator ziet er bovendien stijlvol uit. Het oog wil tenslotte ook wat!


Bekijk meer productinformatie

Lichtgewicht rollator reviews

Bent u benieuwd naar de lichtgewicht rollator reviews van klanten voordat u een lichtgewicht rollator kopen gaat? Ik heb van elke rollator een interessante ervaring opgezocht en hieronder met u gedeeld.

ByACRe review

“Ik ben heel blij met opvouwbare rollators maar in het specifiek met deze van ByACRe. Ik kocht hem een jaar geleden en sindsdien kom ik veel meer buiten en kan ik er ook weer van genieten. Ik voel mij minder angstig en kwetsbaar en dat is prettig om nog mee te maken op leeftijd”, schrijft Sjaantje.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Saljol Carbon Rollator review

Over de Saljol Carbon Rollator schrijft Willy: “Het is een mooie en complete rollator. En de stokhouder is een simpel extraatje maar wel heel handig. Ook omdat hij inklapbaar is. Bij onze vorige rollator brak de stokhouder meerdere keren af tijdens het vervoeren in de auto. Daar hoeven we nu niet meer bang voor te zijn met dit model. Hij is trouwens heel licht maar voelt wel heel solide aan. We zijn daarom erg tevreden met deze aankoop.”

Drive Nitro SL review

“Ik kan de rollator Nitro SL zeker aanbevelen”, vertelt Anna. “Het opvouwbare lichtgewicht is prima te doen van deze aluminium rollator. Ook vind ik het fijn dat hij heel stevig aanvoelt. Het frame is dan gemaakt van aluminium, maar wel speciaal ontworpen om je veilig de weg over te helpen. Vooral fijn als je je wat onzeker voelt.”

Rehasense Streamer review

Over Rehasense Streamer schrijft Sven: “Naar mijn mening een fijne en hele complete rollator want alles zit erop. De prijs en service zijn ook goed.”

Topro Troja Pegasus review

Klazien heeft een korte, maar krachtige review geschreven over Topro Troja Pegasus. Zij schrijf: “Het is een hele fijne en sportief ogende rollator die ik graag gebruik. De wielen zijn stevig en hij is ook nog opvouwbaar.”

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Lichtgewicht rollator kopen checklist

Het besluit om een van de lichtgewicht rollators te kiezen, moet goed worden overwogen. En u moet rekening houden met vele aspecten. Denk na over verschillende rollators, maar maak uiteindelijk een keuze die bij u past. Dat kan door onderstaande checklist door te lopen.

1. Let op de details (dubbel opvouwbare rollators)

Het is belangrijk om ook te kijken naar hoe wendbaar is de lichtgewicht rollator, hoe zit het met de stabiliteit ervan, is deze gewenst opvouwbaar, is er een zitje, etc. Alle noodzakelijke details om een effectieve keuze te maken! Gelukkig zijn de meeste rollators een heel stabiele en veilige keuze als loophulpmiddel.

2. Bepaal vooraf uw budget

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij het doen van zo’n aankoop. En heeft u een lichtgewicht rollator kortingscode? Dan kan het aantrekkelijker worden om voor een bepaald model te kiezen. Weet wel dat een lichtgewicht rollator korting niet alles bepalend zou moeten zijn. Uw comfort en veiligheid staan nog altijd voorop.

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

3. Denk na over uw situatie

Uw persoonlijke functioneren is ook van belang. Kampt u met klachten na Post Covid, beroerte, Reuma, Parkinson, MS, artrose of bijvoorbeeld door dementie? Iedere situatie is anders en daarbij kan een ander model lichtgewicht rollator passen. Belangrijk is om voor uzelf een goed beeld te schetsen van uw wensen. Waarvoor gaat u de lichtgewicht rollator gebruiken: binnenshuis of voor gebruik in het openbaar vervoer? En welke functie eisen zijn belangrijk voor u als u een lichtgewicht rollator kopen gaat? Dit is van belang om de beste match te maken.

4. Kies de juiste hoogte

Om comfortabel en veilig te zijn, kunt u een lichtgewicht rollator kopen. Weet dat het heel belangrijk is dat u deze op de juiste hoogte instelt. Per model zijn er verschillende frame breedtes en hoogtes. De hoogte van de handvatten kunt u instellen door met de armen langs het lichaam te staan en het handvat op polshoogte te brengen. Ook de hoogte van de zitting van de lichtgewicht rollator is belangrijk. Als de rollator mee naar buiten gaat en u tussendoor wil rusten, dan moet u veilig kunnen gaan zitten en weer kunnen opstaan. Ongeacht waar u bent.

Meer informatie over Rollators

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnen rollatorParkinsonrollator, elleboog rollator en rollator rolstoel.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappen rollator, rollator met veringindoor rollatorrollator met onderarmschalen of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen.  

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Lichtgewicht Rollator  Review

Meest gestelde vragen over een lichtgewicht rollator

Hoe zit het met uw kennis na het lezen van dit artikel? Heeft u nog vragen over de beste lichte rollator? Wilt u weten hoeveel een licht gewicht rollator gemiddeld weegt of wat een rollator licht gewicht kost? Lees dan nog even verder!

Wat is de beste lichtgewicht rollator?

De beste lichtgewicht rollator is in mijn ogen als ergotherapeut ByACRe. Deze rollators met grote wielen wegen slechts 4,8kg. U kunt kiezen uit 2 zitbreedtes en 3 kleuren en de grote luchtbanden oftewel softbanden maken elke wandeling prettig. Het lichte gewicht in combinatie met dat het frame opvouwbaar is, geeft u veel mogelijkheden. Deze luxe rollators zorgen bovendien ook nog voor een moderne uitstraling wanneer u over straat loopt.

Hoeveel weegt de lichtste rollator?

Hoeveel de lichtste rollator weegt, is ongeveer 4,8 kg. Dit noemen we een ultra lichte rollator. Voor het inklappen heeft u niet veel kracht nodig. Uiteraard zijn de meeste rollators iets zwaarder, maar dat is in die gevallen ook nodig voor stabiliteit en veiligheid van de gebruiker. Een rollator van ongeveer 5 of 6 kilo is nog steeds gemakkelijk te bedienen, op te tillen en mee te nemen, indien nodig.

Voor wie is een lichtgewicht rollator geschikt?

Een lichtgewicht rollator is eigenlijk geschikt voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken tijdens het lopen. Of dat nu door een blessure, aandoening of door uw leeftijd komt; met een opvouwbare lichtgewicht rollator bent u veel beter in staat om uw dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren. De lichte materialen zoals aluminium en carbon zijn handig, omdat ze de rollators goed wendbaar maken en gemakkelijk op te tillen. Daarbij zijn lekvrije banden of wielen extra fijn voor wie graag door het bos of op andere ongelijke paden loopt.

Welke materialen worden vaak gebruikt om een lichtgewicht rollator te maken?

Veel lichtgewicht rollators worden gemaakt van lichte materialen zoals carbon en aluminium. Carbon is een extreem sterk en licht materiaal, terwijl aluminium ook bekend staat om zijn lichte gewicht en duurzaamheid. Deze materialen maken het mogelijk om de rollator lichtgewicht en toch sterk en stabiel te maken.

Zijn er dubbel opvouwbare rollators op de markt?

Ja, er zijn dubbel opvouwbare rollators beschikbaar. Dit soort rollators kunnen niet alleen op de normale manier opgevouwen worden, maar kunnen ook nog eens extra compact gemaakt worden door ze dubbel op te klappen. Dubbel opvouwbare rollators zijn ideaal voor mensen die vaak reizen of weinig opbergruimte hebben, omdat ze minder beslag nemen wanneer ze worden ingeklapt. Als u bijvoorbeeld met de trein reist, is een dubbel opvouwbare rollator erg handig om mee te nemen.

Wat zijn de voordelen van een lichtgewicht rollator met grote wielen?

De voordelen van een lichtgewicht rollator met grote wielen zijn divers. Grote wielen zorgen voor een soepelere rit, vooral op oneffen oppervlakken zoals bospaden. Een lichtgewicht rollator nitro met grote wielen biedt de combinatie van gemakkelijk manoeuvreren en stabiliteit. Bovendien bieden grotere wielen meer grip en stabiliteit, wat de veiligheid tijdens het gebruik verhoogt.

Hoe vouwt een opvouwbare rollator zich?

Een rollator opvouwbaar in ontwerp is eenvoudig op te vouwen. Het mechanisme zorgt ervoor dat het product met weinig moeite en in enkele seconden kan worden ingeklapt. De rollator vouwt zich meestal samen door het zitje omhoog te tillen of een hendel in te drukken, waardoor hij compact wordt en gemakkelijk kan worden opgeborgen of vervoerd.

Zijn er luxere rollators beschikbaar voor mensen die extra functies willen?

Ja, er zijn luxere rollators op de markt voor mensen die meer functies of een stijlvoller ontwerp wensen. Deze luxere rollators zorgen niet alleen voor ondersteuning en veiligheid, maar bieden ook extra’s zoals een uniek design, extra opbergvakken, of speciale wielen voor betere manoeuvreerbaarheid. Het bestellen van een luxere lichtgewicht rollator kan bij diverse gespecialiseerde winkels of online platforms.

» Referenties


1. George Moustris, Nikolaos Kardaris, Antigoni Tsiami, Georgia Chalvatzaki, Petros Koutras, Athanasios Dometios, Paris Oikonomou, Costas Tzafestas, Petros Maragos, Eleni Efthimiou, Xanthi Papageorgiou, Stavroula-Evita Fotinea, Yiannis Koumpouros, Anna Vacalopoulou, Effie Papageorgiou, Alexandra Karavasili, Foteini Koureta, Dimitris Dimou, Alexandros Nikolakakis, Konstantinos Karaiskos, & Panagiotis Mavridis. (2021). The i-Walk Lightweight Assistive Rollator: First Evaluation Study. Front. Robot. AI, 8.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/frobt.2021.677542/full

2. U. B. Löfkvist, M. Brattström, P. Geborek, & L. Lidgren. (1988). Individually Adapted Lightweight Walking Aids with Moulded Handles for Patients with Severely Deforming Chronic Arthritis. Scandinavian Journal of Rheumatology, 17(3), 167-173.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/03009748809098779

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rollator 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Lichtgewicht Rollator | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter