In dit artikel

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!.jpg

Beste Lichtgewicht Rollator | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Wilt u een lichtgewicht rollator kopen? Dan is het handig om goed onderzoek te doen. Niet elke lichtgewicht rollator is hetzelfde. Er zijn onderling best veel verschillen. Als ergotherapeut weet ik waar u op zou moeten letten bij de aanschaf van een rollator lichtgewicht. Daarom ga ik in deze lichtgewicht rollator test verschillende modellen vergelijken! Ik kan alvast verklappen: deze rollators lichtgewicht zijn allemaal de moeite waard. Maar er kan er maar één de beste (voor u) zijn, natuurlijk. Laten we snel de 6 lichtgewicht rollators vergelijken die ik voor u geselecteerd heb!

De beste lichtgewicht rollator van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Lichtgewicht Rollator Medipoint – Topro Troja Pegasus
 2. Beste Lichte Rollator – Rehasense Streamer
 3. Beste Lichtgewicht rollator met luchtbanden – Saljol Carbon Rollator
 4. Beste Lichtgewicht Rollator Carbon – Topro Troja Pegasus
 5. Beste Luxe Rollator Lichtgewicht – Topro Troja 5G

Lichtgewicht rollators vergelijken; hoe doe ik dat?

Eerst vertel ik graag nog even hoe ik dat doe: lichtgewicht rollators vergelijken. Allereerst let ik bij elke rollator lichtgewicht op het materiaal en de kwaliteit, maar ook op het gebruiksgemak. Zijn deze rollators lichtgewicht binnen of ook buiten te gebruiken? En hoe zit het met de prijs? Een lichtgewicht rollator bestellen moet natuurlijk wel betaalbaar zijn. Daarom breng ik u ook op de hoogte van een eventuele lichtgewicht rollator aanbieding. Tot slot verzamel ik verschillende reviews en ervaringen van klanten. Die vertellen immers ook veel over hoe een lichtgewicht rollator in de praktijk werkt. Leest u mee?

1. Topro Troja Pegasus – beste lichtgewicht rollator Medipoint, beste lichtgewicht rollator carbon

De eerste lichtgewicht rollator die ik graag met u wil bespreken is de Topro Troja Pegasus. Dit is namelijk de beste rollator lichtgewicht van Medipoint en ook de beste lichtgewicht rollator carbon. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, wit en rood. Optioneel kunt u er een gratis rugsteun bij nemen. Dit is handig wanneer u tijdens een wandelen even wilt rusten en op uw rollator wilt plaatsnemen. Bent u tussen de 1.50 meter en 2 meter lang? Dan kunt u deze rollators lichtgewicht goed gebruiken. Ze wegen 6,2kg per stuk en zijn gemaakt van carbon.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Topro Troja Pegasus heeft een elegant design, is stevig en toch veilig en comfortabel. Ook bent u met deze lichtgewicht rollator goed zichtbaar in het donker dankzij de reflectoren die erop zitten. En er zit standaard een rollatortas bij waar u boodschappen of andere spullen in kunt opbergen. Overige voordelen zijn het betrouwbare remsysteem, de softbanden en de in hoogte verstelbare handgrepen. U kunt de Topro Troja Pegasus bovendien gemakkelijk opvouwen en vervoeren. Dankzij de vouwbeveiliging zal de rollator niet zomaar openvouwen. En hij is voorzien van een stoephulp om drempels en stoepranden comfortabel te overbruggen.

Voordelen Topro Troja Pegasus

✅ De lichtste rollator en de beste lichtgewicht rollator van Medipoint;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, wit en rood;

✅ Optioneel met gratis rugsteun erbij;

✅ Geschikt voor mensen van 1.50m tot 2m;

✅ Maximale gebruikersgewicht is 130kg;

✅ Met reflectoren voor zichtbaarheid in het donker;

✅ Softbanden, betrouwbaar remsysteem en een stoephulp.

Nadelen Topro Troja Pegasus

❌ Dit is een vrij prijzige lichtgewicht rollator.


Klik hier voor de beste prijs

2. Rehasense Streamer – beste lichte rollator

Op nummer 2 staat de Rehasense Streamer: een van de beste rollators lichtgewicht of lichte rollators. Dit is een lichtgewicht rollator die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo kunt u allereerst kiezen uit 4 kleuren: champagne, rood, zwart of electric blue. Verder is dit model rollator lichtgewicht verkrijgbaar in twee formaten: medium en large en u kunt kiezen of u er wel of geen rugband en/of dienblad bij wilt hebben.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Rehasense Streamer is het nieuwste rollatormodel van het merk Rehasense en valt qua gewicht tussen twee andere modellen in. Hij weegt namelijk slechts 6kg, maar ziet er wel heel modern uit. Bovendien is hij heel wendbaar en heeft hij comfortabele banden. U krijgt er een luxe, afsluitbare tas bij waar u boodschappen of andere spullen in kunt doen.

Voordelen Rehasense Streamer

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren: rood, zwart, champagne of electric blue;

✅ Twee formaten beschikbaar: medium of large;

✅ Wel of geen rugband en/of dienblad erbij nemen is optioneel;

✅ Lichtgewicht rollator van 6kg;

✅ Comfortabele banden en een zeer wendbare rollator;

✅ Inclusief luxe, afsluitbare tas om spullen in te doen.

Nadelen Rehasense Streamer

❌ Voor het medium formaat betaalt u €20 extra, voor het large formaat niet;

❌ Wilt u de rugband en/of het dienblad, dan moet u bijbetalen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Saljol Carbon Rollator – beste lichtgewicht rollator met luchtbanden

De Saljol Carbon Rollator staat op nummer 3 en is een interessante lichtgewicht rollator. Het is namelijk een lichtgewicht rollator voor buiten met comfortabele luchtbanden. Kies allereerst uit een van de volgende kleuren: British racing queen, midnight blue of star silver. Vervolgens kun je deze rollator helemaal personaliseren. Je kiest bijvoorbeeld wel of niet voor een dienblad, rugband, ledlamp, zitting met kussen of een paraplu.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Saljol Carbon Rollator is een van de rollators lichtgewicht met zachte wielen en een sterk frame van carbon. Zonder tas wegen ze slechts 5kg. Daardoor zijn ze gemakkelijk op te vouwen, in te klappen en op te tillen. Zelfs met één hand. Uitklappen gaat overigens ook gemakkelijk. Heeft u verminderde spierkracht? Zelfs dan kunt u deze lichtgewicht rollator gemakkelijk zelf bedienen. Hij is namelijk heel wendbaar en biedt een stevige grip. Bovendien bieden de reflectoren goede zichtbaarheid in het donker.

Voordelen Saljol Carbon

✅ Super lichtgewicht rollator en ook opvouwbaar;

✅ Geschikt voor mensen van 1.60m tot 1.95m;

✅ Net geen lichtgewicht rollator 4kg, maar 5kg;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: British racing queen, midnight blue en star silver;

✅ Helemaal naar wens te personaliseren;

✅ Heel wendbaar, dus krappe ruimtes zijn geen probleem.

Nadelen Saljol Carbon

❌ Wel een redelijk prijzige rollator lichtgewicht;

❌ De extra opties kosten wel extra geld.


Klik hier voor de beste prijs

4. Topro Troja 5G – beste luxe lichtgewicht rollator

Nog een Topro Troja model dat het noemen waard is: de Topro Troja 5G. Dit is de beste luxe lichtgewicht rollator. Bent u dus niet alleen op zoek naar een handige lichtgewicht rollator voor uw mobiliteit, maar wil het oog ook wat? Dan is dit vast de beste keuze voor u. Hij is verkrijgbaar in 6 kleuren: blauw, rood, zwart, paars, geel en beige en in 2 formaten: S en M. Bent u langer dan 1.70 meter, kies dan voor maat M. Bent u kleiner, dan is maat S geschikt. En wilt u er een rugsteun bij, dan is dat gratis.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Topro Troja 5G is een comfortabele rollator met een slank design. Hij staat voor veiligheid, comfort en duurzaamheid. De wielen hebben een schok absorberende functie en er zit een luxe boodschappentas bij die afneembaar is. Deze lichtgewicht rollator is bij de handgrepen in hoogte verstelbaar en de geheugenfunctie zorgt ervoor dat u de vooraf ingestelde hoogte eenvoudig opnieuw instelt. Bovendien zijn de handgrepen ergonomisch en heeft u een bel om uzelf hoorbaar te maken in het verkeer. De wendbare wielen zijn stevig en nemen weinig ruimte in beslag.

Voordelen Topro Troja 5G

✅ Luxe, moderne lichtgewicht rollator;

✅ Verkrijgbaar in 6 kleuren en 2 formaten;

✅ Optioneel met gratis rugsteun en altijd inclusief luxe, afneembare boodschappentas en een bel;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 125kg;

✅ Wendbare wielen die schok absorberend zijn;

✅ In hoogte verstelbare handgrepen met geheugenfunctie.

Nadelen Topro Troja 5G

❌ Geen lichtgewicht rollator 5kg, maar bijna 8kg (in beide formaten).


Klik hier voor de beste prijs

5. Travixx Traveller

Nog een lichtgewicht rollator in deze selectie die het noemen waard is: Travixx Traveller. Voor wie graag de deur uit gaat, is dit de perfecte luxe rollator lichtgewicht. Hij heeft namelijk lekvrije, rubberen banden met profiel. Daardoor kunt u veilig en stabiel de weg op. Ook is er een comfortabel zitje aan bevestigd met een brede rugband. Wilt u onderweg even uitrusten, dan kan dat dus op een hele fijne manier. Ook zit er een extra grote tas en een stokhouder bij. Kies uit een van de twee metallic kleuren: silver of black.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Doordat de remkabels van de Travixx Traveller mooi weggewerkt zijn in het frame, blijft u nooit ergens achter haken. Het frame is ook inklapbaar, zodat u uw lichtgewicht rollator binnenshuis gebruikt, maar ook gemakkelijk meeneemt of opbergt. De duwhandvatten zijn bovendien in hoogte verstelbaar door op de knoppen te drukken. Met grotere wielen aan de voorkant, neemt u gemakkelijk obstakels zoals drempels en stoepranden. En dankzij de softbanden is er een goede demping.

Voordelen Travixx Traveller

✅ Beste lichtgewicht rollator voor buiten;

✅ Softbanden die lekvrij en van rubber zijn (met profiel);

✅ In hoogte verstelbare handvatten met drukknop;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 130kg;

✅ Verkrijgbaar in 2 kleuren: metallic silver en metallic black;

✅ Inclusief luxe zitje, brede rugband, extra grote tas en stokhouder.

Nadelen Travixx Traveller

❌ Wellicht een iets te groot model lichtgewicht rollator voor in huis gebruik.


Klik hier voor de beste prijs

6. Rollator Gemino 60

En tot slot het ultra lichtgewicht rollator model Rollator Gemino 60. Hier kunt u comfortabel mee wandelen, want de wielen zijn extra groot en zacht en daardoor geschikt voor elke ondergrond. Deze lichtgewicht rollator is veilig en stabiel en dankzij de reflectoren bent u ook in het donker goed zichtbaar voor anderen. Het is een van de lichtgewicht rollators met ultiem comfort; zowel binnen en buiten is hij ideaal. U kunt hem in hoogte verstellen en de geheugenfunctie onthoudt uw ideale hoogte. Ook nadat hij opgevouwen is geweest. De Rollator Gemino 60 neemt u namelijk ook gemakkelijk met u mee.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Rollator Gemino 60 heeft een breed zitoppervlak, dus is ook geschikt voor grotere personen. De afneembare boodschappenmand kan tot 10kg aan gewicht dragen. En wist u dat u deze lichtgewicht rollator carbon zelfs op een scootmobiel kunt bevestigen? Kies uit een van de 4 kleuren bij dit model. Dat zijn zwart, rood, electric blue en champagne. Ook bepaalt u zelf of u wel of geen rugband en/of dienblad neemt.

Voordelen Rollator Gemino 60

✅ Met reflectoren voor goede zichtbaarheid in het donker;

✅ Extra grote en zachte wielen, voor elke ondergrond (ideaal voor binnen én buiten);

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren en 2 formaten;

✅ Opklapbaar, in hoogte verstelbaar en heeft een geheugenfunctie;

✅ Ook op bepaalde scootmobielen te bevestigen en bevat een afneembare boodschappenmand.

Nadelen Rollator Gemino 60

❌ Wilt u een rugband of dienblad, dan moet u daarvoor extra betalen;

❌ Het medium model is €20 duurder dan het large model.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste lichtgewicht rollator 2023

Maar wat is de beste lichtgewicht rollator uit deze test? Dat is een vraag die ik graag nog beantwoord voor u. Onthoud dat niet elke lichtgewicht rollator Medipoint of lichtgewicht rollator Thuiszorgwinkel voor iedereen de beste keuze is. Een lichtgewicht rollator kopen is altijd heel persoonlijk. Toch vertel ik u graag wat in mijn ogen de beste lichtgewicht rollator (en dus de winnaar van deze test is). Dat is namelijk Topro Troja Pegasus!

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Topro Troja Pegasus is een rollator licht gewicht voor mensen van 1.50m tot 2m en een maximaal gewicht van 130kg. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren en u kunt er een gratis rugsteun bij nemen als u dat wilt. De grootste voordelen zijn de stoephulp, softbanden en het betrouwbare remsysteem. En met de reflectoren die erop bevestigd zijn, bent u altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Ook in het donker, dus!


Klik hier voor de beste prijs

Lichtgewicht rollator ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de lichtgewicht rollator reviews van klanten? Ik heb van elke rollator een interessante ervaring opgezocht en hieronder met u gedeeld.

Topro Troja Pegasus review

Klazien heeft een korte, maar krachtige review geschreven over Topro Troja Pegasus. Zij schrijf: “Het is een hele fijne en sportief ogende rollator die ik graag gebruik.”

Rehasense Streamer review

Over Rehasense Streamer schrijft Sven: “Naar mijn mening een fijne en hele complete rollator want alles zit erop. De prijs en service zijn ook goed.”

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Saljol Carbon Rollator ervaring

Over de Saljol Carbon Rollator schrijft Willy: “Het is een mooie en complete rollator. En de stokhouder is een simpel extraatje maar wel heel handig. Ook omdat hij inklapbaar is. Bij onze vorige rollator brak de stokhouder meerdere keren af tijdens het vervoeren in de auto. Daar hoeven we nu niet meer bang voor te zijn met dit model. Hij is trouwens heel licht maar voelt wel heel solide aan. We zijn daarom erg tevreden met deze aankoop.”

Topro Troja 5G review

Mendy heeft de Topro Troja 5G voor haar vader besteld. “Hij is er uitermate tevreden over en vindt hem handig in gebruik. De kwaliteit is ook heel goed. Weet wel dat de rollator op de foto misschien een beetje roze lijkt maar wel gewoon rood is als je hem in die kleur bestelt.”

Travixx Traveller review

Hansje vindt Travixx Traveller een ‘goede koop’. Hij schrijft in zijn review: “Het voldoet aan de verwachting en de kwaliteit is goed. Ook komt de kleur overeen met de afbeelding dus ik ben er heel blij mee.”

Rollator Gemino 60 review

Over de Rollator Gemino 60 schrijft Henriëtte: “Wat een goede en stevige rollator. Ik vind alleen de bijbehorende tas niet praktisch want de wielen lijken erdoor te blokkeren. Ik los dat nu op door die tas in de bijgeleverde mand te zetten. Dan gaat het wel goed!”

Lichtgewicht rollator kopen checklist: hier moet u op letten!

Het besluit om een van de lichtgewicht rollators te kiezen, moet goed worden overwogen. En u moet rekening houden met vele aspecten. Denk na over uw gebruik ervan door bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen. Hoe kiest u de eenvoudigst te gebruiken remmen? Kijk ook naar de juiste hoogte van de rollator. Dit kan per type variëren. Als uw deuropeningen erg smal zijn of er kleine ruimtes in huis zijn, moet uw lichtgewicht rollator hier wel op afgestemd zijn.

Let op de details

Het is belangrijk om ook te kijken naar hoe wendbaar is de lichtgewicht rollator, hoe zit het met de stabiliteit ervan, is deze gewenst opvouwbaar, is er een zitje, etc. Alle noodzakelijke details om een effectieve keuze te maken! Gelukkig zijn de meeste rollators een heel stabiele en veilige keuze als loophulpmiddel.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

De prijs

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij het doen van zo’n aankoop. En heeft u een lichtgewicht rollator kortingscode? Dan kan het aantrekkelijker worden om voor een bepaald model te kiezen. Weet wel dat een lichtgewicht rollator korting niet alles bepalend zou moeten zijn. Uw comfort en veiligheid staan nog altijd voorop.

Uw situatie

Uw persoonlijke functioneren is ook van belang. Kampt u met klachten na Post Covidberoerte, Reuma, Parkinson, MS, artrose of bijvoorbeeld door dementie? Iedere situatie is anders en daarbij kan een ander model lichtgewicht rollator passen. Belangrijk is om voor uzelf een goed beeld te schetsen van uw wensen. Waarvoor gaat u de lichtgewicht rollator gebruiken: binnenshuis of voor gebruik in het openbaar vervoer? En welke functie eisen zijn belangrijk voor u als u een lichtgewicht rollator kopen gaat? Dit is van belang om de beste match te maken.

De juiste hoogte kiezen

Om comfortabel en veilig te zijn, kunt u een lichtgewicht rollator kopen. Weet dat het heel belangrijk is dat u deze op de juiste hoogte instelt. Per model zijn er verschillende frame breedtes en hoogtes. De hoogte van de handvatten kunt u instellen door met de armen langs het lichaam te staan en het handvat op polshoogte te brengen. Ook de hoogte van de zitting van de lichtgewicht rollator is belangrijk. Als de rollator mee naar buiten gaat en u tussendoor wil rusten, dan moet u veilig kunnen gaan zitten en weer kunnen opstaan. Ongeacht waar u bent.

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollatorindoor rollatorrollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Lichtgewicht Rollator Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over een lichtgewicht rollator

Hoe zit het met uw kennis na het lezen van dit artikel? Heeft u nog vragen over de beste lichte rollator? Wilt u weten hoeveel een licht gewicht rollator gemiddeld weegt of wat een rollator licht gewicht kost? Lees dan nog even verder!

Wat is de beste lichtgewicht rollator?

De beste lichtgewicht rollator is in mijn ogen als ergotherapeut de Topro Troja Pegasus. Het is een lichtgewicht rollator met luchtbanden (softbanden), een stoephulp en een goed remsysteem. Ideaal voor mensen tussen 1.50 meter en 2 meter en tot 130kg. De reflectoren zorgen voor veiligheid in het donker en u kunt kiezen uit 3 kleuren. [1]

Hoeveel weegt de lichtste rollator?

Hoeveel de lichtste rollator weegt, is ongeveer 4,8kg. Dit noemen we een ultra lichte rollator. Uiteraard zijn de meeste rollators iets zwaarder, maar dat is ook nodig voor stabiliteit en veiligheid van de gebruiker. Een rollator van ongeveer 5 of 6 kilo is nog steeds gemakkelijk te bedienen, op te tillen en mee te nemen, indien nodig.

Hoeveel kost een lichtgewicht rollator?

Hoeveel een lichtgewicht rollator kost, ligt niet vast. De prijzen variëren per merk en model. Als u vraagt ‘wat kost een lichtgewicht rollator gemiddeld?’, dan is daar een beter antwoord op te geven. Gemiddeld liggen die kosten namelijk tussen de €400 en €800. Het is ook afhankelijk van uw wensen en de eventuele extra’s die u erop of erbij wilt hebben.

Welke rollator is de lichtste rollator?

Welke rollator de lichtste rollator uit deze selectie is, is de Saljol Carbon Rollator. Deze weegt ongeveer 5kg. De andere modellen uit deze selectie liggen iets hoger qua gewicht. Meestal wegen ze zo’n 7 tot 8 kilogram per stuk. Met de Saljol Carbon Rollator haalt u dus echt een lichtgewicht rollator in huis.

Conclusie beste lichtgewicht rollator 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Lichtgewicht Rollator | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Lichtgewicht Rollator?

Kies dan voor: Topro Troja Pegasus

Op zoek naar de beste Lichtgewicht Rollator?

Kies dan voor: Topro Troja Pegasus