In dit artikel

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Beste Kussen voor Nekklachten | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een kussen voor nekklachten kopen? Het kan best lastig zijn om te bepalen welk kussen geschikt is voor uw situatie. Wat is een kussen voor nekklachten eigenlijk en waarvoor gebruikt u het? Ik deed de kussen voor nekklachten test om te ontdekken wat het beste kussen voor nekklachten of orthopedische kussen van 2023 is. Nadat u dit artikel over kussens voor nekklachten heeft gelezen, bent u helemaal op de hoogte en klaar om een hoofdkussen te kopen. Hoog tijd voor de kussen voor nekklachten review. Leest u maar mee!

Beste kussen voor nekklachten van 2023: Mijn selectie

 1. Beste ergonomisch kussen voor nekklachten – Kussen Guna
 2. Beste kussen voor nekklachten – Perfect Pillow
 3. Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Cozysense traagschuim kussen
 4. Beste hoofdkussen voor nekklachten – Traagschuim kussen Arteni

Kussens voor nekklachten vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen welk medische kussen of kussen voor nekklachten het beste is, lette ik op verschillende factoren. Zo keek ik naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk kussen voor nekklachten, maar ook naar de prijs en de kussen voor nekklachten reviews en ervaringen van andere mensen. Al die factoren bij elkaar opgeteld hebben tot een top 5 kussens voor nekklachten geleid en die deel ik graag met u. Bent u klaar voor 5x kussens voor nekklachten vergelijken? 

1. Kussen voor nekklachten Guna – beste ergonomisch kussen voor nekklachten

Heeft weleens van kussen voor nekklachten Guna gehoord? Dit is een kussen voor nekklachten dat uw wervels in een neutrale houding houdt tijdens het slapen. Daardoor ligt u lekkerder en valt u sneller in slaap. Dit kussen voor nekklachten houdt uw wervelkolom en hoofd in een rechte lijn, waardoor u minder snel last krijgt van pijnklachten in de rug en nek. Ook voorkomt het en verlicht het schouderklachten en opent het de luchtwegen. Een ideaal kussen voor nekpijn, dus! 

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Dit is niet alleen een kussen voor nekklachten rugslaper, maar ook een kussen voor nekklachten zijslaper. Het is eigenlijk geschikt voor alle type slapers! Van alle kussen voor nekklachten is kussen Guna extra comfortabel, omdat het traagschuim bevat. Dit zorgt voor minder druk op het lichaam en voor stimulering van de bloedsomloop. Het is daardoor ook een kussen voor nekklachten dat als zwangerschapskussen gebruikt kan worden. Dit kussen voor nekklachten kost rond de €60,-.

Dit kussen voor nekklachten is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. De afmetingen van de hoge ligging zijn 63x34x12cm en van de lage ligging 63x34x9cm. U heeft twee jaar garantie op dit kussen voor nekklachten.

Voordelen Guna

✅ Kussen voor nekklachten kopen van traagschuim? Kies kussen voor nekklachten Guna;

✅ Voordelig geprijsd kussen voor nekklachten;

✅ Dit is een latex kussen voor nekklachten dat hoofd en wervels in een rechte lijn houdt;

✅ Ook geschikt als zwangerschapskussen;

✅ Stimuleert de bloedsomloop en voorkomt rug- en nekklachten;

✅ 28 dagen uitproberen: niet goed = geld terug;

✅ Dit kussen voor nekklachten wordt gratis thuisbezorgd.

Nadelen Guna

❌ Het schuim kan soms nog wat hard aanvoelen.


Klik hier voor de beste prijs

2. Perfect Pillow – beste kussen voor nekklachten

Een kussen voor nekklachten kan ook een nekrolkussen zijn, zoals die van Medipoint. Dit kussen voor nekklachten is speciaal ontworpen om de nek te ondersteunen en de nekwervels tijdens het slapen in de juiste positie te houden. Ook helpt het nek- en schouderpijn tegengaan.

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Wilt u het beste kussen voor nekklachten nekkussen kopen, dan is deze Perfect Pillow een aanrader. Het helpt ook de slechte werkhouding die u overdag eventueel aanneemt ’s nachts op te vangen en te corrigeren. Bovendien is het kussen voor nekklachten slaapkussen geheel wasbaar (in tegenstelling tot veel andere kussens voor nekklachten van traagschuim). Dit kussen voor nekklachten is daardoor extra hygiënisch en het kan goed ventileren en ademen. Het Perfect Pillow kussen is verkrijgbaar in zes maten. De maat kunt u tijdens het bestellen opgeven. Dit kussen voor nekklachten kost rond de €110,-.

Voordelen Perfect Pillow

✅ Goed ademend en ventilerend kussen voor nekklachten slaapkussen;

✅ Beste kussen voor nekklachten voor wie van hygiëne houdt (volledig wasbaar);

✅ Geen Tempur kussen voor nekklachten, maar een Perfect Pillow van Medipoint;

✅ Ondersteunt de nek en wervelkolom dankzij de vorm en de vulling van traagschuim;

✅ Kussen nekklachten met gratis verzending.

Nadelen Perfect Pillow

❌ Het kan zijn dat dit kussen voor nekklachten niet de volgende dag in huis is. Levertijd binnen maximaal drie werkdagen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Cloudpillo

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl, en het vinden van het juiste kussen voor nekklachten kan een uitdaging zijn. De Cloudpillo biedt een oplossing voor dit probleem, met zijn afstelbare design. Door vulling toe te voegen of te verwijderen, kan het kussen volledig aan jouw wensen worden aangepast. Dit betekent dat het voor iedereen mogelijk is om de juiste ondersteuning te krijgen tijdens het slapen.

Het afstelbare design van de Cloudpillo zorgt ervoor dat je elke dag uitgerust wakker wordt en elke nacht met plezier je bed induikt. Het kussen voor nekklachten biedt ondersteuning voor de nekwervels, waardoor nek-, rug-, en hoofdpijn verleden tijd zijn. Het kussen voor nekklachten is geschikt voor buik-, rug- en zijslapers, en is gevuld met versnipperd memory foam, wat zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring.

De Cloudpillo is voorzien van een uitwasbare buitenhoes en blijft koel in de zomer en warm in de winter. Het kussen voor nekklachten past in elke kussensloop en kan gemakkelijk worden gereinigd in de wasmachine. De buitenhoes is gemaakt van Ice Silk® textuur, wat zorgt voor verkoeling tijdens warme nachten.

Het kussen voor nekklachten heeft een garantietermijn van 1 jaar en wordt geleverd met 30 dagen proefslapen. Als het kussen voor nekklachten niet aan jouw wensen voldoet, kun je het binnen 30 dagen retourneren en krijg je het volledige bedrag terugbetaald. Het kussen voor nekklachten is diervriendelijk en heeft een afmeting van 71 x 50 cm.

Voordelen Cloudpillo

✅ Volledig afstelbaar design voor persoonlijke ondersteuning;

✅ Geschikt voor buik-, rug-, en zijslapers;

✅ Zorgt voor betere nachtrust en voorkomt nek-, rug-, en hoofdpijn;

✅ Blijft koel in de zomer en warm in de winter dankzij versnipperd memory foam en Ice Silk® textuur;

✅ 30 dagen proefslapen en 1 jaar garantie.

Nadelen Cloudpillo

❌ Relatief duur in vergelijking met andere kussens op de markt;

❌ Het afstellen van het kussen kan enige tijd kosten voordat de perfecte balans is gevonden.


Klik hier voor de beste prijs

4. Arteni Traagschuim kussen – beste hoofdkussen voor nekklachten

Heeft u veel last van nekpijn? Dan is een goed kussen voor nekklachten van belang. Dit Arteni traagschuim kussen voor nekklachten kan weleens precies het kussen voor nekklachten zijn waar u naar op zoek bent. Het is een kussen voor nekklachten dat verkrijgbaar is in een zacht kussen, medium of stevige uitvoering.

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Kussens voor nekklachten of ergonomische hoofdkussens zoals deze brengen de wervelkolom in een neutrale positie en ondersteunen de nek, zodat u minder pijn ervaart en uw lichaam beter kan ontspannen. Dankzij het traagschuim wordt de druk op uw lichaam nog minder groot. Het kan ook goed als kussen voor nekklachten voor zwangere vrouwen worden ingezet. Dit kussen voor nekklachten volgt de contouren van nek en schouders en kan zowel gebruikt worden als kussen voor nekklachten buikslaper als rug- of zijslaper.

Dit kussen voor nekklachten is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers en heeft twee liggingen. De hoge ligging is 61x35x11cm groot en de lage ligging is 61x35x6,5cm groot. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Er zit twee jaar garantie op deze kussens voor nekklachten.

Voordelen Arteni

✅ Kussen voor nekklachten geschikt is voor een rug slaaphouding;

✅ Ondersteun met dit kussen voor nekklachten rug en nek en stimuleer de doorbloeding in het lichaam;

✅ Het opent de luchtwegen en verminder fysieke pijnklachten;

✅ Je mag dit kussen voor nekklachten 28 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;

✅ Er zit twee jaar garantie op dit kussen voor nekklachten.

Nadelen Arteni

❌ Minder geschikt als u een zijslaper bent.


Klik hier voor de beste prijs

5. Cozysense traagschuim kussen voor nekklachten – beste kussen voor nekklachten zijslaper

Slaapt u graag op een speciaal kussen om uitgerust wakker te worden en nek-, rug- en hoofdpijn te voorkomen? Kies Cozysense traagschuim kussen voor nekklachten als uw nieuwe kussen voor nekklachten. Hierdoor heeft u een betere nachtrust en het kussen voor nekklachten heeft een verkoelend effect dankzij de coolgel die erin zit. Cozysense kussens voor nekklachten zijn duurzaam en hebben een ergonomisch design. Ze worden bovendien inclusief navulling geleverd en zijn geschikt voor zij-, buik- en rugslapers. Dat komt doordat de speciale kussens eenvoudig aan te passen zijn aan elke slaaphouding. Simpelweg door er vulling bij te doen om er een kussen voor nekklachten nekkussen van te maken of door er vulling uit te halen om er een buikkussen van te maken. Gebruik dit kussen voor nekklachten tussen benen of onder uw hoofd. Het is maar net wat u fijn vindt!

De kussens voor nekklachten zoals Cozysense traagschuim kussen maken van elke nacht een rustige, ontspannen en comfortabele nacht. U mag bovendien 100 dagen proefslapen op dit kussen voor nekklachten. Bevalt het niet? Dan krijgt u gewoon uw geld terug. U kunt dit kussen voor nekklachten kopen voor rond de €70,-. Het Cozysense traagschuim kussen voor nekklachten kan gebruikt worden als kussen voor nekklachten. Het is 50x70cm groot en weegt 1200 gram. Er zit tien jaar fabrieksgarantie op dit kussen voor nekklachten.

Voordelen Cozysense

✅ 100 nachten proefslapen op dit kussen voor nekklachten;

✅ Uitwasbare kussensloop van biologisch materiaal voor een goede hygiëne;

✅ Dit kussen voor nekklachten gaat lang mee;

✅ Met ultrazachte buitenhoes;

✅ Goede ventilatie tijdens het slapen dankzij traagschuim en coolgel vulling;

✅ Kussen voor nekklachten is eenvoudig aan te passen naar uw slaapstijl (haal er gemakkelijk vulling uit of doe er wat bij).

Nadelen Cozysense

❌ Met de vulling weghalen of toevoegen is het even zoeken naar het juiste comfort.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste kussen voor nekklachten van 2023

Bent u nu benieuwd waar wat voor mij het beste kussen voor nekklachten van 2023 is? Dat kan ik goed begrijpen. De keuze is namelijk reuze! Van elk kussen voor nekklachten zal u profijt hebben. Maar natuurlijk kan er maar één kussen voor nekklachten het beste zijn. Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is naar mijn mening kussen Guna

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Van alle kussens voor nekklachten spreekt dit kussen voor nekklachten nek mij het meeste aan. U kunt hem gebruiken om elke nacht op te slapen, maar ook als kussen voor nekklachten reiskussen of kussen voor nekklachten traagschuim kussen. Het kussen voor nekklachten traagschuim kussen vormt zich naar uw lichaam, is voordelig geprijsd en kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Uw wervelkolom blijft tijdens het gebruik in een goede houding en de doorbloeding in uw lichaam wordt zo gestimuleerd. Bovendien mag u het kussen 28 dagen testen en wordt het gratis thuisbezorgd.


Klik hier voor de beste prijs

Kussen voor nekklachten ervaringen en reviews

Een kussen voor nekklachten neksteunkussen kopen is gemakkelijker wanneer u de ervaringen van andere mensen leest. Daarom zocht ik een kussen voor nekklachten memory foam kussen review van elk type kussen voor nekklachten op. Zo weet u zeker dat u een kussen voor nekklachten buikslaper, zijslaper of rugslaper kiest dat bij u past.

Kussen voor nekklachten Guna review

“Ik zocht een kussen voor nekklachten Tempur door die reclames. Leek mij top. Toch besloten deze te proberen en ik moet zeggen: Guna is geweldig! Ik slaap heel lekker op dit kussen voor nekklachten en niemand krijgt mij meer zomaar wakker. Aanrader en bovendien goedkoper dan een Tempur kussen voor nekklachten.”

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Perfect Pillow review

Fred had veel last van zijn nek, totdat hij dit kussen voor nekklachten Consumentenbond ontdekte. “Het is geen M Line kussen voor nekklachten, maar nog veel beter. Dankzij dit Perfect Pillow kussen krijgt mijn nek precies genoeg ondersteuning en ligt ik direct lekker als ik naar bed ga. Ik slaap weer als een roosje, dus ik ben blij.”

Cloudpillo review

Peter schrijft: ”Ik ben zeer tevreden met de Cloudpillo. Na jarenlang zoeken naar het perfecte kussen heb ik deze eindelijk gevonden. Het afstelbare design biedt precies de juiste ondersteuning en het kussen blijft koel en comfortabel gedurende de hele nacht.”

Arteni kussen voor nekklachten review

Froukje heeft het Arteni kussen in huis. “Lekker slapen, uitgerust wakker worden en ook nog eens goed schoon te maken. Ik ben blij dat ik dit kussen voor nekklachten, zacht kussen gekocht heb. Mijn man heeft hem ook en heeft helemaal geen nekpijn meer.”

Cozysense traagschuim kussen voor nekklachten review

“Lekkere zachte hoes heeft dit Cozysense kussen zeg. Daardoor wil ik eigenlijk niet opstaan ’s ochtends. Ook super goede service dat je 100 nachten mag proberen hoe het kussen slaapt. Ik wist na een paar nachten al dat ik niet anders meer wilde, maar toch fijn dat je zo lang mag testen”, vertelt Wilbert.

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Kussen voor nekklachten kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een kussen voor nekklachten kopen of kussen voor nekklachten bestellen? Denk dan eerst na over welk type slaper u bent. Slaapt u op uw zij, ga dan voor een kussen voor nekklachten zijslaper. Bent u een buikslaper? Dan kan een ander kussen voor nekklachten u helpen. Elke kussen voor nekklachten zijn geschikt voor een bepaald type slaper, sommige zijn geschikt voor iedereen. 

En waar moet uw kussen voor nekklachten verder aan voldoen? Moet er een traagschuim vulling in zitten voor extra comfort? Of vindt u het belangrijk dat het kussen voor nekklachten wasbaar is?

Door diverse redenen kunt u opzoek zijn naar een ander kussen voor nekklachten. Door diverse diagnosen kan uw voorkeur hierin veranderen, denk bijvoorbeeld aan Post Covid, reuma, beroerte, artrose, Parkinson, MS en Dementie. Uw houding en behoeften kunnen veranderen als gevolg van deze diagnoses.

Tot slot is elk kussen voor nekklachten verschillend, ook in de prijs. Vergelijk de prijzen van kussens voor nekklachten daarom goed met elkaar. Het ene kussen voor nekklachten is voordeliger dan het andere (bijvoorbeeld een kussen voor nekklachten rugklachten). Alles voor het best slaapkamerhulpmiddel.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Een ergonomisch kussen kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een traagschuim matras past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt zo extra comfort en ondersteuning. Een positioneringskussen kan helpen om het lichaam in een bepaalde positie te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten. Een hielbeschermer beschermt de hiel tegen drukplekken tijdens het liggen. Een dekenboog houdt het beddengoed op afstand van het lichaam om irritatie of pijn te voorkomen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.
Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken.
Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Kussen voor Nekklachten Review (2023) 5x Test!

Meest gestelde vragen over een kussen voor nekklachten

Heeft u na het lezen van dit artikel over kussens voor nekklachten nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de voordelen van een kussen voor nekklachten of wilt u weten wat het beste medische kussen bij nekklachten is? Of zoekt u juist een kussen voor nekklachten voor zijslapers? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over elk kussen voor nekklachten.

Wat is het beste kussen voor nekklachten?

Als u het mijn vraagt, Anouk ergotherapeut, dan kan ik het kussen Guna aanraden. U kunt keuzes maken uit diverse hardheden voor extra slaapcomfort. De ergonomisch vorm in het kussen volgt de contouren van hoofd en nek en ondersteunt op de plekken waar u dat nodig heeft. Dit kussen voor nekklachten is geschikt voor zij en rugslapers, dus ook als u meer draait ‘s nachts is dit kussen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een kussen voor nekklachten ?

Een kussen voor nekklachten of orthopedisch kussen brengt veel voordelen met zich mee, oa op het gebied van zelfzorg. Het helpt u beter slapen, zorgt voor comfort en voor een juiste slaaphouding. Ook leidt het gebruik van het kussen voor nekklachten overdag tot meer energie en een fijner gevoel. U voorkomt er fysieke klachten mee, waardoor u zich langer goed zal voelen in uw lichaam. Als u het antwoord weet op de vraag: hoofdkussen hoe gebruiken? Dan kunt u er enorm veel profijt van hebben!

Hoe slaap je op een kussen voor nekklachten?

Afhankelijk van het type slaper dat u bent, slaapt u op een kussen voor nekklachten in een standaardhouding. Bij een kussen voor nekklachten slaapt u waarschijnlijk op uw rug. Gebruikt u een kussen voor nekklachten benen, dan is de kans groot dat u een zijslaper bent. Er zijn ook kussens voor nekklachten die laag zijn en daardoor door buikslapers gebruikt worden. Er is hier geen goed of fout in. Het is in elk geval belangrijk dat u een kussen voor nekklachten zoekt waar u lekker op kunt slapen op uw eigen manier.

Welk kussen gebruiken bij nekklachten?

Bent u op zoek naar een kussen voor nekklachten bij nekklachten? Dan raad ik u aan om een specifiek kussen voor nekklachten te kopen, zoals het Perfect Pillow kussen. Dit kussen voor nekklachten houdt uw wervelkolom ’s nachts zo recht mogelijk en is daardoor een geschikt kussen voor nekklachten zijslaper of kussen zijslaper nekklachten. Onthoud dat hoe beter u ’s nachts ligt, hoe opgewekter en energieker u overdag zult zijn. Daarom is een kussen voor nekklachten echt aan te raden. [1]

Welk kussen gebruiken voor zijslapers?

Bent u benieuwd welk kussen u kunt gebruiken als zijslaper? Een kussen voor nekklachten is er voor alle type slapers. Een kussen voor nekklachten zijslaper is echter speciaal ontwikkeld voor mensen die op hun zij slapen. Ik raad zelf de beste kussens voor nekklachten aan in dit geval. Dit is een goed kussen voor zijslapers, omdat het tussen de benen geplaatst wordt en daardoor ondersteuning en verlichting biedt tijdens elke nacht. Zoekt u dus een goed kussen voor zijslapers, ga dan in elk geval een kussen voor nekklachten kopen. Daar krijgt u zeker geen spijt van!

Conclusie beste kussen voor nekklachten van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kussen voor Nekklachten | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter