In dit artikel

Beste Wandelstok Alternatief Review

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wandelstokken Kruidvat zijn populair, maar zijn ze ook het beste? In deze wandelstokken Kruidvat alternatieven test ga ik uitzoeken welke alternatieven de moeite waard zijn. Laten we beginnen en ontdekken wat het beste Kruidvat wandelstok alternatief van dit moment is!

Kort samengevat:

Het beste Kruidvat wandelstokken alternatief van 2024 is Ossenberg. Het is gemaakt van carbon, wat het licht en sterk maakt. Daarnaast kunt u uit 2 handgrepen kiezen, wat voor het beste comfort in de hand zorgt tijdens het gebruik van de wandelstok.

Kruidvat wandelstokken alternatieven vergelijken; hoe doen we dat? Alternatieven voor wandelstokken Kruidvat vergelijken, dat doe ik uiteraard niet door te raden. Ik onderzoek hiervoor de Kruidvat wandelstokken alternatieven op basis van verschillende factoren. Zo kijk ik naar de functionaliteiten en kwaliteit van elk wandelstok Kruidvat alternatief, maar ook naar de reviews van klanten en de prijs.

Beste Wandelstok Kruidvat Alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsGewichtBelangrijkste functionaliteit
1. Ossenberg€79236 gramLichtgewicht en sterk materiaal
2. Drive Hurrycane€29,95500 gramOpvouwbaar
3. Vitility€29,99405 gramUitschuifbaar
4. Vitility Quadro€33,991,2 kgVierpoot wandelstok
5. Flexyfoot€56,95340 gramSchok absorbering en zacht handvat

1. Ossenberg

De Ossenberg Wandelstok is een luxe stok die gemaakt is van carbon. Dit stevige materiaal heeft een laag gewicht, maar biedt wel maximale sterkte. Daardoor is hij heel handzaam. De wandelstok weegt slechts 236 gram, maar kan een maximaal gebruikersgewicht van 120kg dragen. De handgreep is verstelbaar in hoogte van 79 tot 95cm en dit wandelstok Kruidvat alternatief wordt geleverd in de kleur zwart.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Met de Ossenberg kunt u op een eenvoudige manier meer bewegingsvrijheid krijgen. Doordat de wandelstok zo licht in de hand is, kost het geen enkele moeite om hem te gebruiken. Het stijlvolle design maakt hem daarbij ideaal voor elke gelegenheid.

Tijdens het bestelproces van de Ossenberg wandelstok kunt u kiezen uit een rechte handgreep of een Derby handgreep. Het verschil zit hem in de vorm. Een Derby handgreep is gestroomlijnd met de vorm van uw hand en biedt daardoor extra comfort.

Voordelen Ossenberg

✅ Luxe wandelstok van carbon (licht van gewicht, extra sterk);

✅ Handgreep is in hoogte verstelbaar (79-95cm);

✅ Keuze uit twee soorten handgrepen;

✅ De prijs blijft hetzelfde wanneer u een ander type handvat kiest;

✅ Stijlvol design voor elke gelegenheid;

✅ Geschikt voor gebruikers tot maximaal 120kg.

Nadelen Ossenberg

❌ U kunt niet uit verschillende kleuren kiezen;

❌ Deze wandelstok is niet opvouwbaar.


Bekijk meer productinformatie

2. Drive Hurrycane

Op nummer 2 staat de Drive Hurrycane wandelstok. Hij weegt slechts 500 gram en kan een maximaal gebruikersgewicht van 159 kilo dragen. Dit model is geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen en de handgreep is in hoogte verstelbaar van 77 tot 95cm, in 8 verschillende standen. Deze wandelstok is verkrijgbaar in 4 moderne kleuren: rood, blauw, paars en zwart.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Het is het ideale opvouwbare wandelstok Kruidvat alternatief, omdat de Drive Hurrycane eenvoudig opgeklapt kan worden. Ook is hij voorzien van een driepoot dop voor extra stabiliteit wanneer u zich voortbeweegt. Dankzij het meegeleverde polsbandje heeft u nog meer grip en bent u extra veilig. De stok zal dan niet zomaar buiten uw bereik op de grond vallen.

Het aluminium materiaal van de Drive Hurrycane is licht van gewicht (en daardoor heel gemakkelijk te gebruiken), maar wel stevig. Bovendien is dit model als wandelstok Kruidvat alternatief heel scherp geprijsd.

Voordelen Drive Hurrycane

✅ Voordelig geprijsd wandelstok Kruidvat alternatief;

✅ Liever deze dan een opvouwbare wandelstok Kruidvat kopen, want hij kan 159 kilo aan gewicht dragen;

✅ Met een driepoot dop voor extra stabiliteit;

✅ Handgreep is in hoogte verstelbaar (77-95cm);

✅ Meegeleverd polsbandje;

✅ Verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, blauw en paars.

Nadelen Drive Hurrycane

❌ De prijs is afhankelijk van de kleur die u kiest.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitility Wandelstok

Het volgende wandelstok Kruidvat alternatief dat ik aan u wil introduceren is de Vitility Wandelstok. Het is een zorghulpmiddel dat zorgt voor comfort en veiligheid tijdens uw bewegingen en hij maakt het mogelijk om zelfstandig te blijven bewegen. De wandelstok biedt namelijk de juiste ondersteuning. Het maximale gebruikersgewicht van dit Kruidvat wandelstokken alternatief is 135kg. Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren: blauw, zwart, antraciet en rood, waarbij de zwarte kleur over een ander gevormd handvat beschikt.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Vitility Wandelstok is een ideaal wandelstokken Kruidvat alternatief, omdat hij in hoogte verstelbaar is van 75cm tot 91cm. Door deze optie is hij vrijwel geschikt voor iedereen. Dankzij het gratis meegeleverde polsbandje valt de stok niet zomaar uit uw hand en heeft u uw handen vrij wanneer dat nodig is.

Het handvat van de Vitility Wandelstok ligt prettig in hand, dankzij de zachte bovenkant. En hij helpt om schokken op te vangen tijdens het lopen. Dankzij de wandelstokdop die eronder zit, wordt het maken van vloeiende bewegingen gemakkelijker. U kunt zich hierdoor extra prettig voortbewegen.

Voordelen Vitility

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, rood en blauw;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 135kg;

✅ Voordelig geprijsd Kruidvat wandelstokken alternatief;

✅ In hoogte verstelbaar van 75cm tot 91cm;

✅ Met gratis polsbandje voor extra gebruikersgemak;

✅ Comfortabel handvat dat schokken dempt;

✅ Extra vloeiende bewegingen, dankzij de wandelstokdop.

Nadelen Vitility

❌ Het is geen wandelstok met zitje (deze is wat eenvoudiger).


Bekijk meer productinformatie

4. Vitility Quadro

Vitility Quadro is ook een interessant wandelstok Kruidvat alternatief, want het is een extra stevige en veilige vierpoot wandelstok. De vier pootjes die eronder zitten, zorgen voor een breed draagvlak en dus extra stabiliteit. Hij is in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in twee maten, dus hij past ook bij uw lichaamslengte en wensen! Dankzij het ergonomische handvat van Wandelstok Quadro, is het een comfortabel zorghulpmiddel dat schokken opvangt tijdens het lopen.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Vitility Quadro (klein) is verstelbaar in hoogte van 74cm tot 97cm. Hij is 15x20cm groot, weegt slechts 945 gram en kan een maximaal gebruikersgewicht van 115kg aan. Vitility Quadro (groot) is verstelbaar in hoogte van 77cm tot 99,5cm. Hij is 18x27cm groot, weegt 1,16kg en kan tot 115kg aan lichaamsgewicht dragen. Het is dus een lichtgewicht wandelstok en een goed alternatief voor een opvouwbare wandelstok van Kruidvat.

Dankzij het ergonomische handvat van Vitility Quadro, is het een comfortabel zorghulpmiddel dat schokken opvangt tijdens het lopen. Daardoor voelt hij extra prettig aan tijdens het gebruik. En in vergelijking met de prijs van wandelstokken van Kruidvat is Vitility Quadro een voordelige optie!

Voordelen Quadro

✅ Voordelig geprijsd wandelstokken Kruidvat alternatief;

✅ Twee formaten verkrijgbaar, die in hoogte verstelbaar zijn;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 115kg voor beide formaten;

✅ Met vier pootjes voor extra stabiliteit en een breed draagvlak;

✅ Met ergonomisch handvat om schokken op te vangen;

✅ Lichtgewicht wandelstok Kruidvat alternatief.

Nadelen Quadro

❌ Het is geen alternatief voor een wandelstok met zitje van Kruidvat (maar wel een handige vierpoot!);

❌ Er wordt niet duidelijk uitgelegd hoe u weet welk formaat u nodig heeft (groot of klein).


Bekijk meer productinformatie

5. Flexyfoot Wandelstok

De Flexyfoot Wandelstok is ook een serieus Kruidvat wandelstokken alternatief! Het is namelijk een opvouwbare wandelstok die verkrijgbaar is in de kleuren blauw en zwart. Hij is licht van gewicht (weegt slechts 340 gram) en is gemaakt van aluminium.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Dankzij de stokdop die onder de Flexyfoot zit, worden schokken opgevangen tijdens het wandelen. De stokdop is bovendien duurzaam, want hij gaat ongeveer 3 keer langer mee dan een standaard stokdop. Ook is de wandelstok 360 graden draaibaar, zodat hij altijd op de grond blijft als u van richting verandert. Zo bent u altijd stabiel en veilig, ook op een ongelijke ondergrond.

Het handvat van soft-touch materiaal ligt prettig in de hand en voelt comfortabel aan. En het polsbandje zorgt ervoor dat de stok niet zomaar uit uw handen glipt. Ook handig wanneer u ergens beide handen voor nodig heeft, maar uw stok wel binnen handbereik wilt hebben. Bovendien is het een lichtgewicht, aluminium wandelstok. Daardoor is hij gemakkelijk te gebruiken en hij is ook in hoogte verstelbaar. Kies de juiste hoogte van 83,7cm tot 93,7cm en vouw de Flexyfoot Wandelstok gewoon op wanneer u hem niet gebruikt of wilt vervoeren. Dat gaat extra gemakkelijk dankzij de bijgeleverde tas.

Voordelen Flexyfoot

✅ Opvouwbaar wandelstokken Kruidvat alternatief met schok absorbering;

✅ Hij is 360 graden draaibaar en blijft altijd volledig aan de grond staan;

✅ Is ook op ongelijke vloeren nog stabiel en veilig;

✅ Duurzame stokdop die eventueel alsnog vervangen kan worden bij slijtage;

✅ Verkrijgbaar in 2 kleuren: blauw en zwart.

Nadelen Flexyfoot

❌ Het is geen wandelstok met zitje Kruidvat alternatief (maar wel een handige opvouwbare variant);

❌ Het maximale gebruikersgewicht is niet bekend.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste Kruidvat wandelstok alternatief 2024

Als ergotherapeut maak ik veel verschillende situaties, personen en zorghulpmiddelen mee. Daarom kan ik op het gebied van wandelstokken Kruidvat alternatieven ook goed beoordelen welke hulpmiddelen praktisch en veilig zijn en welke minder aan te raden zijn. Kruidvat wandelstokken zijn prima, maar u heeft inmiddels kunnen zien dat er nog veel meer opties zijn. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Ossenberg wandelstok het beste wandelstok Kruidvat alternatief is.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Ossenberg is namelijk een luxe wandelstok van lichtgewicht, maar extra sterk carbon materiaal. U kunt uit twee soorten handgrepen kiezen en de prijs is voor beide soorten hetzelfde. Bovendien is de handgreep in hoogte verstelbaar van 79 tot 95cm en het maximale gebruikersgewicht is 120kg. Daardoor is hij voor vrijwel iedereen geschikt. Hoewel hij niet opvouwbaar is, vind ik het als ergotherapeut een heel fijn wandelstok Kruidvat alternatief. En het stijlvolle design is natuurlijk een groot pluspunt!


Bekijk meer productinformatie

Kruidvat wandelstok alternatief ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar wat anderen zeggen over deze wandelstokken Kruidvat alternatieven? Dan maak ik u vast blij met onderstaande Kruidvat wandelstokken ervaringen en reviews! Deze vertellen immers veel over hoe een bepaalde wandelstok in de praktijk bevalt.

Ossenberg review

“De Derby handgreep van de Ossenberg wandelstok voelt heel prettig aan en daardoor krijg ik veel minder snel last van mijn hand als ik langere afstanden loop. Fijne ondersteuning die mij stabiel en dus veilig laat wandelen. Ik ben er blij mee”, vertelt Suzanne.

Drive Hurrycane review

Joran heeft Drive Hurrycane besteld. “Ik had hem als cadeau voor mijn moeder gekocht, omdat zij hem goed kan gebruiken. Ze was er dan ook heel blij mee. De prijs is ook leuk en de stok ziet er stabiel uit.”

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Vitility Wandelstok review

Marijke noemt Vitility Wandelstok ‘precies wat ik nodig had’ en beoordeelt hem met 5 van 5 sterren. Een korte, maar krachtige review die duidelijk maakt hoe prettig deze eenvoudige wandelstok in gebruik is.

Vitility Quadro ervaring

Over Vitility Quadro vertelt Willem dat hij nu veel meer balans heeft. “De poten die eronder zitten geven een veilig gevoel en helpen om stabiel te blijven. Ik heb evenwichtsproblemen die aangeboren zijn. En ondanks dat ik veel revalidatiehulp krijg om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, is deze stok wel een uitkomst. Zeker wanneer ik moe ben en het niet zo goed lukt om te focussen op mijn evenwicht.”

Flexyfoot Wandelstok review

Corine heeft Flexyfoot Wandelstok gekocht en schrijft in haar review. “Ik zeg heel eerlijk dat het even slikken was om een wandelstok te moeten gebruiken. Maar toen ik er eenmaal aan gewend was, was ik blij om die ‘stap’ te zetten en deze wandelstok te kopen. Niets dan lof over dit product, al hoop ik dat het voor mij persoonlijk voorlopig bij dit hulpmiddel zal blijven en dat ik niet meer nodig ga hebben. Maar dat zal de tijd leren.”

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Kruidvat wandelstok alternatief kopen checklist:

Gaat u een wandelstok Kruidvat alternatief kopen? Ik geef u graag een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat u alleen het beste Kruidvat wandelstok alternatief voor uw situatie aanschaft. Er is namelijk nogal wat keuze, maar dat is geen enkel probleem wanneer u onderstaande tips in gedachten houdt.

1. Bepaal de nodige functionaliteiten

Het is goed om van tevoren te bedenken wat uw wensen zijn. Natuurlijk kunt u zich laten inspireren door verschillende modellen te bekijken. Maar niet elk model wandelstok zal het perfecte alternatief zijn voor u. Wilt u bijvoorbeeld een alternatief voor een wandelstok met zitje Kruidvat? Of is dat voor u niet noodzakelijk? Misschien is een opvouwbare wandelstok Kruidvat alternatief wat u zoekt of juist een wandelstok die in hoogte verstelbaar is. Zo past hij perfect bij uw lichaamslengte en kunt u de beste houding aannemen.

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

2. Stel uw lengte en gewicht vast

Niet elk wandelstok Kruidvat alternatief is geschikt voor iedereen. Zo zijn er verschillende wandelstokken die een maximaal gebruikersgewicht hebben. U kunt beter wat meer investeren in een stok die geschikt is voor uw gewicht, dan dat u uw eigen veiligheid in gevaar brengt met een model dat dat niet is. Veiligheid gaat namelijk boven alles!

Het is ook slim om te bekijken of een Kruidvat wandelstok alternatief past bij uw lichaamslengte. Bij een gemiddelde lengte van het lichaam is dat vaak geen probleem. Bent u groter of kleiner dan de gemiddelde mensen van uw leeftijd? Dan kan het zijn dat een bepaalde wandelstok niet bij u past. Het is sowieso verstandig om voor een in hoogte verstelbare wandelstok te kiezen. Soms zijn er verschillende formaten (klein en groot) verkrijgbaar van een bepaald model wandelstok. Bij twijfel kunt u natuurlijk even contact opnemen met de aanbieder van het Kruidvat wandelstokken alternatief.

3. Bepaal vooraf uw budget

Verder is het belangrijk om te kijken naar de prijs wandelstokken Kruidvat alternatieven. Sommige wandelstokken kosten nog geen €50, andere juist €100 of meer. Hoewel er voor elk budget wel een bijpassen wandelstokken Kruidvat alternatief te vinden is, is het slim om vooraf over uw budget na te denken. Zo voorkomt u dat u onnodig veel betaalt.

4. Kijk of er een vergoeding mogelijk is

Voor veel zorghulpmiddelen is een vergoeding mogelijk. Of dit in uw situatie voor een wandelstok ook het geval is, kunt u navragen bij uw zorgverzekering.

Nog meer informatie over Loophulpmiddelen voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen.

Als je meer wilt weten over wandelstokken, dan zijn er verschillende blogs die je kunt bezoeken om je kennis te vergroten. Voor degene die zoekt naar de beste wandelstok, is er uitgebreide informatie beschikbaar over verscheidene merken en types.

Verken de alternatieven voor de Action wandelstok om te zien welke andere opties er zijn. Of ontdek de mogelijkheden van de Aidapt wandelstok en de Aldi wandelstok om te kijken welke het beste bij jouw behoeften past.

Ben je lid van de ANWB? Dan is de ANWB wandelstok wellicht een interessante optie. Voor de budgetbewuste koper zijn er ook keuzes zoals de Blokker wandelstok en de Bol.com wandelstok. Ook zijn er sportieve alternatieven beschikbaar, zoals de Decathlon wandelstok, en voor de doe-het-zelver is er de Gamma wandelstok.

Voor diegene die houdt van gemak en toegankelijkheid, zijn er opties zoals de Hema wandelstok en de Kruidvat wandelstok. Overweeg de Lidl wandelstok voor een betaalbaar en betrouwbaar alternatief, en voor medische zorg en ondersteuning is de Medipoint wandelstok een solide keuze.

Bekijk de Premis wandelstok voor geavanceerde mogelijkheden en ontdek de Thuiszorgwinkel en Vegro wandelstok voor aanvullende zorgopties en ondersteuning.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief Review

Meest gestelde vragen over een Kruidvat wandelstok alternatief

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Bent u benieuwd naar waarom een Kruidvat wandelstok alternatief kopen een goed idee is? Dit, en meer vertel ik u bij de meest gestelde vragen hieronder!

Wat is het beste Kruidvat wandelstok alternatief?

Het beste Kruidvat wandelstok alternatief is in mijn ogen als ergotherapeut de Ossenberg wandelstok. Dit is namelijk een wandelstok van carbon. Dit betekent dat dit een sterke en zeer lichte wandelstok is. Daarnaast heeft het ook een luxe uitstraling waardoor het hulpmiddel ook nog mooi is om mee te lopen. Met een maximaal lichaamsgewicht van 120kg is het voor veel mensen een geschikte wandelstok.

Waarom een Kruidvat wandelstok alternatief kopen?

Waarom een Kruidvat wandelstok alternatief kopen een goed idee is, is omdat er veel opties zijn. Kruidvat wandelstokken zijn populair, maar zijn ze per se de beste keuze? Dat is wat ik in dit artikel onderzocht heb. Ik heb verschillende alternatieven met elkaar vergeleken, om u te helpen bij het maken van een geschikte keuze voor uw situatie. Hoewel Kruidvat wandelstokken prima zijn, zijn de alternatieven die ik in dit artikel heb genoemd nog veel interessanter, naar mijn mening als ergotherapeut.

Hoeveel kost een Kruidvat wandelstok alternatief gemiddeld?

Gemiddeld kost een Kruidvat wandelstok alternatief €50, maar er zijn ook modellen beschikbaar die voordeliger geprijsd zijn. Wilt u extra luxe en comfort, dan komt de prijs vaak wat hoger uit. U kunt dan een Kruidvat wandelstok alternatief van ongeveer €100 kopen. Uiteindelijk beslist u zelf welk model het beste past bij u en uw portemonnee. Mijn tip is om even navraag te doen over een eventuele wandelstokken vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Als u niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien, dan zou ik dat zeker niet doen!

» Referenties


1. Esra Dogru, Harun Kizilci, Nilay Comuk Balci, Nilufer Cetisli Korkmaz, Ozden Canbay, & Nihan Katayifci. (2016). The effect of walking sticks on balance in geriatric subjects. J Phys Ther Sci, 28(12), 3267–3271.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5276740/

2. Lam R. (2007). Practice tips: choosing the correct walking aid for patients. Can Fam Physician, 53, 2115–2116.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2231545/

3. Laufer Y. (2003). The effect of walking aids on balance and weight-bearing patterns of patients with hemiparesis in various stance positions. Phys Ther, 83, 112–122.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12564947/

4. Sheehan NJ, & Millicheap P. (2008). Talk the walk: the importance of teaching patients how to use their walking stick effectively and safely. Musculoskelet Care, 6, 150–154.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17973269/

» Referenties

Conclusie beste wandelstok Kruidvat alternatief 2024

 • Beste wandelstok Kruidvat Alternatief – Ossenberg
 • Beste opvouwbare wandelstok Kruidvat alternatief – Drive Hurrycane
 • Beste wandelstok vier poten Kruidvat alternatief – Vitility Quadro
 • Beste stabiele wandelstok Kruidvat alternatief – Drive Hurrycane
 • Beste lichte wandelstok Kruidvat alternatief – Ossenberg
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kruidvat Wandelstok Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter