In dit artikel

Beste Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

De Kruidvat douchekruk is populair. Maar is een douchekruk Kruidvat nu echt de beste keuze? Of zijn er misschien alternatieven die net zo interessant – of misschien zelfs interessanter zijn? In dit artikel ga ik 5x douchekruk Kruidvat alternatieven vergelijken. Volgens Thuiszorgwinkel.nl is het namelijk de beste oplossing voor als u moeite heeft met lang staan of bang bent om te vallen in de douche.

Kort samengevat:

Het beste Kruidvat douchekruk alternatief van 2024 is Days. Dit merk heeft een hoog gebruikersgewicht en is licht van gewicht, maar toch heel veilig.

Kruidvat douchekruk alternatieven vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat het beste alternatief is voor een douchekruk Kruidvat, let ik op verschillende onderdelen. Ik kijk naar o.a. de kwaliteit en functionaliteiten van een douchekruk bij Kruidvat en bij die van andere merken. Ook let ik op de beschikbare kleuren, het gebruiksgemak en de prijsklasse. Tot slot vind ik de ervaringen van klanten interessant. De reviews neem ik daarom ook mee.

Beste Kruidvat douchekruk alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste functionaliteitMaximaal Gebruikersgewicht
1. Days€74,99Hoog gebruikersgewicht & lichtgewicht160kg
2. Etac Easy€129Stabiel en eenvoudig150kg
3. Atlantis€76,95Hygiënisch en eenvoudig150kg
4. Aqulia€33,95Eenvoudig & anti slip zitje110kg
5. Edge€114Driehoekig design & stabiel130kg

1. Douchekruk Days

Het eerste douchekruk Kruidvat alternatief dat ik wil bespreken, is Douchekruk Days. Wilt u het beste douchekruk Kruidvat alternatief bestellen? Dan moet u voor Days kiezen! Deze douchekruk staat stevig in de badkamer, dankzij de antislipdoppen die onder de poten zitten. Het is bovendien een lichtgewicht en compact model, dus u verplaatst hem eenvoudig. Ook opbergen (wanneer hij niet gebruikt wordt) is zo heel gemakkelijk. Douchekruk Days is ideaal voor mensen die niet lang kunnen staan of die graag zittend douchen. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is deze douchekruk ook heel handig.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Als douchekruk Kruidvat alternatief, is Douchekruk Days een stevige keuze. Hij is gemaakt van aluminium en heeft een plastic zitje. Daar zitten overigens gaatjes in voor een goede afwatering. Dit is ook een hygiënisch pluspunt, omdat zeepresten en water zo niet op het zitje achterblijven. Daardoor gaat de douchekruk minder snel schimmelen. Wist u dat douchekrukken minder ruimte in de douche innemen dan andere zorghulpmiddelen op dit gebied? Het kan wel handig zijn om voor een douchekruk met armsteunen te kiezen, zoals Douchekruk Days. Zo kunt u gemakkelijker gaan zitten en weer opstaan.

Dankzij de grepen aan de zijkant heeft u dus extra ondersteuning. En het mooiste is misschien wel dat u geen gereedschap nodig heeft voor de montage. De zithoogte is bovendien verstelbaar van 50 tot 65 centimeter. Zo is hij helemaal naar wens aan te passen en mijn klanten geven aan dat dit ideaal is. De zitbreedte is 37cm en de zitdiepte is 28cm. U kunt Douchekruk Days reinigen met een neutraal, huishoudelijk schoonmaakmiddel en warm water. Het maximale gebruikersgewicht is maar liefst 160kg, wat hoger is dan bij veel andere modellen.

Voordelen Days

✅ Beste alternatief voor een verstelbare douchekruk;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 160kg;

✅ Weegt slechts 2,8kg;

✅ Stevig, maar lichtgewicht en compact;

✅ Geen gereedschap nodig voor de montage;

✅ Met zijgrepen voor extra ondersteuning;

✅ Er zitten gaatjes in de zitting voor de afwatering (hygiënisch!);

✅ Antislipdoppen voor extra stabiliteit en veiligheid in de badkamer.

Nadelen Days

❌ Dit douchekruk Kruidvat alternatief zit in een middelhoge prijsklasse.


Bekijk meer productinformatie

2. Douchekruk Etac Easy

Het volgende douchekruk Kruidvat alternatief dat ik graag wil behandelen is Douchekruk Etac Easy. Dit is een stabiele douchekruk van 2,9kg. Hij is dus licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Tegelijkertijd is hij veilig in gebruik en kunt u er zelfstandig zittend mee douchen. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is dit douchekrukje ook ideaal. De poten ervan zijn namelijk in hoogte verstelbaar van 42cm tot 57cm.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Er zitten kunststof vloerdoppen onder Douchekruk Etac Easy. Daardoor is hij stabiel, zelfs wanneer de vloer in de badkamer nat wordt. Heeft u geen vlakke vloer in de badkamer? Dan blijft dit model toch stabiel staan, in tegenstelling tot veel douchekrukjes Kruidvat. Mijn advies: zet de douchekruk altijd iets hoger dan dat u aanvoelt wat goed is. Dus geen hoek van 90 graden, maar net wat hoger instellen. Dan heeft u een iets actievere zit, het maakt opstaan gemakkelijker en het voelt ook stabieler voor veel mensen.

Wilt u Douchekruk Etac Easy bestellen? Kies voor de grijze of de ijsblauwe kleur (het is net wat u mooi vindt en wat goed bij uw badkamerinterieur past) en plaats uw bestelling. U kunt dit douchekrukje zonder gereedschap monteren en het maximale gebruikersgewicht is 150kg. Daardoor is hij geschikt voor veel mensen.

Voordelen Etac Easy

✅ Dit Kruidvat douchekruk alternatief is verkrijgbaar in 2 kleuren: ijsblauw en grijs;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Lichtgewicht douchekrukje van 2,9kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm;

✅ Te monteren zonder gereedschap;

✅ Stabiel, ook op niet vlakke vloeren, dankzij de kunststof vloerdoppen.

Nadelen Etac Easy

❌ Prijziger dan een gemiddelde douchekruk bij Kruidvat;

❌ Kiest u voor de ijsblauwe kleur, dan moet u daar extra voor betalen.


Bekijk meer productinformatie

3. Douchekruk Atlantis

Nog een interessant alternatief voor een badkamerkrukje van Kruidvat, is Douchekruk Atlantis. Deze douchekruk is ontworpen voor veiligheid en zelfstandigheid tijdens het douchen. Hij heeft een elegant en modern design, waardoor hij in vrijwel elke badkamer en bij elk interieur past. Dit douchekruk Kruidvat alternatief is gemaakt van aluminium en heeft een plastic zitje. Er zitten twee gleuven aan de zijkant voor de afwatering en er kunnen optioneel accessoires aan bevestigd worden. Denk aan losse armsteunen of een rugsteun, als u extra ondersteuning wenst.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Indien zitten te vermoeiend is, of wanneer er sprake van veel pijnklachten of vermoeidheid, dan is een model met rugleuning beter geschikt. Zoals gezegd kunt u die optioneel bijbestellen, evenals de armsteunen. Heeft u geen rugsteun en leunt u tegen de muur aan voor ondersteuning? Dan kan dit koud aanvoelen. Veel van mijn klanten ervaren dit als onprettig en kiezen daarom wel voor de rugsteun.

Douchekruk Atlantis is een verstelbare douchekruk. U kunt de kruk in hoogte verstellen van 39 tot 54cm. De zitting is 46×33,5cm groot en het maximale gebruikersgewicht is 150kg. Douchekruk Atlantis is robuust, slijtvast en hygiënisch. Bovendien zitten er brede, rubberen doppen onder om uw veiligheid te waarborgen, ook wanneer de vloer nat is. Dat is wat mijn cliënten als de grootste pluspunten ervaren en daar kan ik mij als ergotherapeut helemaal in vinden!

Voordelen Atlantis

✅ Goede verstelbare douchekruk die u kunt aanpassen naar uw wensen;

✅ Makkelijk schoon te maken en te verplaatsen;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Deze douchekruk weegt slechts 1,5kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 39 tot 54cm;

✅ Brede, plastic zitting met gleuven voor de afwatering.

Nadelen Atlantis

❌ Wilt u armsteunen of een rugsteun, dan moet u daarvoor bijbetalen;

❌ Dit douchekruk Kruidvat alternatief zit in een middelhoge prijsklasse (€50-€75).


Bekijk meer productinformatie

4. Aqulia Douchekruk

Aqulia Douchekruk is ook een fijn douchekruk Kruidvat alternatief. Hij bevindt zich namelijk in eenzelfde prijsklasse en is daardoor goed betaalbaar. Deze douchekruk is veilig en helpt u comfortabel te douchen. Dankzij de extra brede zitting, zit u namelijk nog beter. En de brede handvatten helpen u om stabiel en veilig te gaan zitten en staan. Er zitten bovendien rubberdoppen onder de poten, waardoor deze douchekruk niet zal verschuiven tijdens het gebruik ervan. Ook beschadigt uw badkamervloer of douchebak op deze manier niet.

Aqulia Douchekruk is in hoogte verstelbaar door middel van een kliksysteem. Dit is heel handig, omdat u zo de juiste hoogte kunt instellen voor uw situatie. Mijn advies als ergotherapeut is om de hoek niet op 90 graden in te stellen, maar niet iets hoger. Zo kunt u gemakkelijker gaan zitten en opstaan en zit u ook stabielere op de douchekruk.

Het materiaal (aluminium en kunststof) zorgt voor een lichtgewicht model dat slechts 2,9kg weegt. Desondanks is hij heel stevig en geschikt voor mensen met een maximaal gebruikersgewicht van 110kg. Wilt u de douchekruk schoonmaken, dan kan dat heel gemakkelijk met neutrale schoonmaakmiddelen en warm water. In de zitting treft u bovendien gaatjes aan voor de afwatering. Dit voorkomt dat zeepresten en water achterblijven en uw douchekruk beschimmelen.

Voordelen Aqulia

✅ Licht en stevig model douchekruk;

✅ Kruidvat douchekruk alternatief in een lagere prijsklasse;

✅ Hij is in hoogte verstelbaar;

✅ Gemakkelijk schoon te maken en voorzien van gaatjes voor afwatering;

✅ Met handvaten en rubberen doppen voor extra stabiliteit en veiligheid.

Nadelen Aqulia

❌ Het maximale gebruikersgewicht is 110kg, wat een stuk lager is dan bij de andere alternatieven.


Bekijk meer productinformatie

5. Douchekruk Edge

En tot slot bespreek ik graag Douchekruk Edge met u. Dit is ook een interessant douchekruk Kruidvat alternatief en wel om de volgende redenen. Dit Kruidvat douchekruk alternatief heeft een driehoekig design dat weinig ruimte inneemt. Wanneer u hem niet gebruikt, kunt u hem eenvoudig in de hoek van de kamer plaatsen. Daardoor past hij perfect in elke badkamer en douche. Onder de kruk zitten zachte vloerdoppen die een goede grip en maximale stabiliteit geven.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Edge is in hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm. Daardoor kunt u hem precies zo instellen, dat u er comfortabel op kunt zitten. Wilt u extra comfort? Dan is er optioneel een zitkussen bij te bestellen. Deze is bestand tegen water en maakt elke douchebeurt een feestje. U hoeft namelijk niet zo snel mogelijk weer op te staan, omdat uw lichaam pijn gaat doen. Heeft u zin om langer te douchen? Dan maakt het kussen dat gewoon mogelijk.

Deze douchekruk weegt 2,6kg en het maximale gebruikersgewicht is 130kg. Deze lichtgewicht douchekruk is verkrijgbaar in 3 kleuren: wit, grijs of blauw. Daardoor haalt u niet alleen een heel praktisch zorghulpmiddel in huis, maar ook nog een die perfect past bij uw badkamerinterieur en uw persoonlijke smaak. Dat is overigens wat mijn klanten (samen met de driehoekige vorm) het meest enthousiast maakt aan dit douchekruk Kruidvat alternatief!

Voordelen Edge

✅ Met zachte vloerdoppen voor een goede grip en stabiliteit;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 130kg;

✅ Dit douchekrukje weegt 2,6kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm;

✅ Driehoekig design dat weinig ruimte inneemt;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: grijs, wit en blauw.

Nadelen Edge

❌ Wilt u het zitkussen erbij bestellen, dan betaalt u daarvoor extra;

❌ Prijziger dan een gemiddelde douchekruk bij Kruidvat.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste Kruidvat douchekruk alternatief van 2024

Nu ik (Anouk, ergotherapeut), alle douchekruk Kruidvat alternatieven naast elkaar heb gelegd, zie ik duidelijke overeenkomsten maar ook veel verschillen. Dit maakt het eenvoudig om een conclusie te trekken en te bepalen wat het beste Kruidvat douchekruk alternatief van dit moment is. In mijn ogen is Douchekruk Days namelijk de winnaar.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Days weegt 2,8kg en kan tot 160kg aan lichaamsgewicht dragen. Dat is meer dan de andere modellen kunnen. Bovendien is het een kruk die in hoogte verstelbaar is en die compact en stevig is. Dat geeft een veilig en fijn gevoel tijdens het gebruik ervan. Er is geen gereedschap nodig om hem in elkaar te zetten en dankzij de zijgrepen krijgt u extra ondersteuning wanneer u er gebruik van maakt. Tel daar nog de antislipdoppen bij op en u heeft een veilige, betaalbare en comfortabele keuze voor een Kruidvat douchekruk alternatief!


Bekijk meer productinformatie

Kruidvat douchekruk alternatief ervaringen en reviews

Bent u nu ook benieuwd naar de douchekruk Kruidvat alternatief ervaringen van klanten? Dat kan ik mij goed voorstellen. Ik heb een paar interessante reviews verzameld, dus lees maar mee.

Douchekruk Days review

Joan geeft Douchekruk Days een beoordeling met 5 sterren. Zij schrijft daarbij: “Het is een stevige douchekruk met fijne handvaten. Daardoor kan je gemakkelijk opstaan. Bovendien is hij roestvrij dus hij gaat lang mee zonder lelijk te worden.”

Douchekruk Etac Easy review

Lucia beoordeelt Douchekruk Etac Easy met 5 sterren. Haar review luidt: “Dit is een douchekruk die van goede kwaliteit is. Ik heb hem nodig omdat ik rugklachten heb en ik snel duizelig word. En ik ben wat zwaarder dus deze kruk is heel geschikt voor mij. Blij mee!”

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Atlantis ervaring

Over Douchekruk Atlantis schrijft Bernard: “Het is een prima kruk die doet wat hij moet doen. Wel compacter en eleganter dan veel andere krukjes. Het is makkelijk om hem zelf in elkaar te zetten want elk onderdeel past op zijn eigen, unieke wijze in een andere. Wat niet bij elkaar hoort past niet, dus het kan niet fout gaan.”

Aqulia Douchekruk review

Over de Aqulia Douchekruk zijn heel veel reviews te vinden. Vrijwel allemaal met 5 sterren, sommige met 4. Slechts 1 persoon geeft 3 sterren en 1 andere persoon maar 1 ster. “Erg handig als je moet douchen met een gebroken been. Dit krukje is namelijk stevig genoeg en glijdt niet. Je kan hem makkelijk in elkaar zetten en de brede zitting is fijn als je met je handen wilt afzetten wanneer je opstaat”, schrijft Michael.

Douchekruk Edge review

Marianne schrijft over Douchekruk Edge: “Hij moest klein en stabiel zijn, want mijn douche is maar 110x77cm. En dat is hij! Ik geef 5 sterren.”

Danie zegt echter: “Hij valt groot uit in een douche van normaal formaat.” Daarom geeft zij 4 van 5 sterren als beoordeling.

Kruidvat douchekruk alternatief kopen checklist:

1. Bepaal uw budget

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om bij Kruidvat te bestellen, is de prijs. Maar wist u dat u met een douchekruk Kruidvat alternatief aanbieding ook een fijne prijs betaalt voor andere modellen? Mijn eerste tips is daarom om altijd goed te letten op de prijs en om te onderzoeken of er een douchekruk Kruidvat alternatief korting beschikbaar is. Dat scheelt in uw portemonnee.

2. Hoeveel comfort wenst u?

Waar u ook op moet letten, is of een douchekruk verstelbaar is of niet. Vaak geeft het extra comfort wanneer u de kruk wel in hoogte kunt verstellen. En als u veel moeite heeft met opstaan, dan zijn handvaten of zijgrepen wellicht handig.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

3. Wat zijn uw wensen qua hygiëne?

Naast veiligheid en comfort, telt hygiëne ook mee. Kies daarom voor een douchekruk Kruidvat alternatief waar gaatjes in zitten. Zo kan het water tijdens het douchen worden afgevoerd en blijft dit niet op de zitting liggen. Een douchekrukje dat bovendien schoon te maken is met een neutraal schoonmaakmiddel en warm water, kunt u extra lang netjes houden.

4. Wat zijn uw overige wensen/behoeften?

Verder is het maximale gebruikersgewicht belangrijk. Kies een douchekruk Kruidvat alternatief dat geschikt is voor uw lichaamsgewicht. En als u een krukje kiest dat zelf niet te veel weegt, kunt u hem gemakkelijk verplaatsen of opbergen wanneer u hem niet gebruikt. Tot slot wil het oog ook wat. Misschien heeft u geen voorkeur voor een bepaald design of een specifieke kleur, maar sommige mensen vinden dit wel belangrijk. Zo past een douchekruk Kruidvat alternatief niet alleen goed bij uw wensen, maar ook bij het interieur van uw badkamer.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën.

Een douchekruk is meer dan een simpele zitoplossing; het kan je dagelijkse doucheroutine veiliger en comfortabeler maken. De opties zijn eindeloos, en daarom hebben we een grondige analyse gemaakt van de beste alternatieven voor verschillende winkels en merken. Op zoek naar betaalbare keuzes? Check onze gidsen voor Action en Aldi. Bekende winkelketens als Blokker en Bol.com hebben ook interessante douchekrukken in hun assortiment.

Als je specifieke behoeften hebt, zijn de merken Days en Etac zeker het overwegen waard. Voor de doe-het-zelf liefhebbers hebben we alternatieven gevonden bij bouwmarkten zoals Gamma en Hornbach. Andere populaire keuzes zijn beschikbaar bij Hema, Ikea, Karwei, Kruidvat, Lidl, Marktplaats, Medipoint, Praxis, Ridder, Thuiszorgwinkel, Vegro en Vitility.

Met deze uitgebreide lijst hopen we je te helpen om de beste douchekruk voor jouw persoonlijke situatie te vinden.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een douchekruk Kruidvat alternatief

Na het lezen van dit artikel, bent u al veel te weten gekomen over Kruidvat douchekruk alternatieven. Heeft u toch nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven? Dan adviseer ik u om de meest gestelde vragen hieronder door te lezen.

Wat is het beste Kruidvat douchekruk alternatief?

Het beste Kruidvat douchekruk alternatief is Douchekruk Days. Dit model weegt 2,8kg en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen, maar toch stabiel. Hij kan tot 160kg aan lichaamsgewicht dragen en is daardoor heel stevig. Is de standaard zithoogte niet ideaal voor u? Dan kunt u deze verstellen om wel zo comfortabel mogelijk plaats te nemen. Bovendien heeft u geen gereedschap nodig voor de montage en kunt u vertrouwen op de antislipdoppen onder de poten. Douchekruk Days is een betaalbare, comfortabele en veilige keuze en beschikt over zijgrepen voor extra ondersteuning. Wat mij betreft is dit absoluut de beste keuze voor een Kruidvat douchekruk alternatief.

Welk Kruidvat douchekruk alternatief is handig?

Welk Kruidvat douchekruk alternatief handig is, is in mijn ogen als ergotherapeut Douchekruk Days. Dit vind ik het beste alternatief voor een Kruidvat douchekruk, omdat hij zoveel voordelen biedt. In de bovenstaande tekst kunt u er alles over lezen en ontdekt u snel genoeg waarom ik er als ergotherapeut de voorkeur aan geef. Natuurlijk bent u vrij in het maken van een keuze die goed voelt voor u. Misschien heeft u wel andere wensen op dit gebied en past een ander genoemd Kruidvat douchekruk alternatief daar wel beter bij.

Kan ik een douchekruk vergoeding krijgen?

Nee, u kunt geen douchekruk vergoeding krijgen. Er zijn echter wel andere mogelijkheden. Zo kunt u dit hulpmiddel lenen via uw zorgverzekeraar, maar ook via een thuiszorgorganisatie of een leverancier van hulpmiddelen. Bij die laatste is een douchekruk ook tijdelijk te huur. Wilt u liever een douchekruk Kruidvat alternatief kopen dat uw eigendom wordt? Dan moet u deze kosten zelf betalen.

» Referenties


1. Haupt, A., & Brumberg, R. (2023). Forbes Health 10 Best Shower Chairs Of 2023.
https://www.forbes.com/health/healthy-aging/best-shower-chairs/

2. Lindström, M., & Sjöberg, C. (2019). Development of Shower Chair for Increased User Independence. Department of Design Sciences, Faculty of Engineering LTH, Lund University.
https://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=8985359&fileOId=9008158

3. Cheng, Z., & Hao, Z. An intelligent shower chair for the elderly. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science.
https://www.researchgate.net/publication/350388430_An_intelligent_shower_chair_for_the_elderly

» Referenties

Conclusie beste douchekruk Kruidvat alternatief 2024

 • Beste douchekruk Kruidvat alternatief – Days
 • Beste verstelbare douchekruk Kruidvat alternatief – Atlantis
 • Beste badkamerkrukje Kruidvat alternatief – Etac Easy
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter