In dit artikel

Beste Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

De Kruidvat douchekruk is populair. Maar is een douchekruk Kruidvat nu echt de beste keuze wanneer u een dergelijk krukje nodig heeft? Of zijn er misschien alternatieven die net zo interessant – of misschien zelfs interessanter zijn? Daar kom ik graag achter. In dit artikel ga ik daarom 5x douchekruk Kruidvat alternatieven vergelijken. Na afloop van deze douchekruk Kruidvat alternatieven test, weet u voldoende om een goede aankoop te doen. Wordt het een badkamerkrukje Kruidvat of toch van een ander merk? Laten we er snel induiken!

Beste Kruidvat douchekruk alternatief van 2023: Mijn selectie

 1. Beste douchekruk Kruidvat alternatief – Douchekruk Days
 2. Beste badkamerkrukje Kruidvat alternatief – Douchekruk Etac Easy
 3. Beste verstelbare douchekruk Kruidvat alternatief – Douchekruk Atlantis

Kruidvat douchekruk alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste alternatief is voor een douchekruk Kruidvat , let ik op verschillende onderdelen. Een douchekruk Kruidvat alternatief kopen, doet u immers niet zomaar. Ik kijk daarom naar o.a. de kwaliteit en functionaliteiten van een douchekruk bij Kruidvat en bij die van andere merken. Ook let ik op de beschikbare kleuren, het gebruiksgemak en de prijsklasse. Tot slot vind ik de ervaringen van klanten interessant bij het beoordelen van douchekrukjes Kruidvat alternatieven. De reviews neem ik daarom ook mee.

1. Douchekruk Days – beste douchekruk Kruidvat alternatief

Het eerste douchekruk Kruidvat alternatief dat ik wil bespreken, is Douchekruk Days. Wilt u het beste douchekruk Kruidvat alternatief bestellen? Dan moet u voor Days kiezen! Deze douchekruk staat stevig in de badkamer, dankzij de antislipdoppen die onder de poten zitten. Het is bovendien een lichtgewicht en compact model, dus u verplaatst hem eenvoudig. Ook opbergen (wanneer hij niet gebruikt wordt) is zo heel gemakkelijk. Douchekruk Days is ideaal voor mensen die niet lang kunnen staan of die graag zittend douchen. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is deze douchekruk ook heel handig.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Als douchekruk Kruidvat alternatief, is Douchekruk Days een stevige keuze. Hij is gemaakt van aluminium en heeft een plastic zitje. Daar zitten overigens gaatjes in voor een goede afwatering. Dankzij de grepen aan de zijkant heeft u extra ondersteuning. En het mooiste is misschien wel dat u geen gereedschap nodig heeft voor de montage. De zithoogte is bovendien verstelbaar van 50 tot 65 centimeter. De zitbreedte is 37cm en de zitdiepte is 28cm. U kunt Douchekruk Days reinigen met een neutraal, huishoudelijk schoonmaakmiddel en warm water.

Voordelen Days

✅ Beste alternatief voor een verstelbare douchekruk Kruidvat;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 160kg;

✅ Weegt slechts 2,8kg;

✅ Stevig, maar lichtgewicht en compact;

✅ Geen gereedschap nodig voor de montage;

✅ Met zijgrepen voor extra ondersteuning;

✅ Antislipdoppen voor extra stabiliteit en veiligheid in de badkamer.

Nadelen Days

❌ Dit douchekruk Kruidvat alternatief zit in een middelhoge prijsklasse (€50-€75).


Klik hier voor de beste prijs

2. Douchekruk Etac Easy – beste badkamerkrukje Kruidvat alternatief

Het volgende douchekruk Kruidvat alternatief dat ik graag wil behandelen is Douchekruk Etac Easy. Dit is een stabiele douchekruk van 2,9kg. Hij is dus licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Tegelijkertijd is hij veilig in gebruik en kunt u er zelfstandig zittend mee douchen. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is dit badkamerkrukje ook ideaal. De poten ervan zijn namelijk in hoogte verstelbaar van 42cm tot 57cm.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Er zitten kunststof vloerdoppen onder Douchekruk Etac Easy. Daardoor is hij stabiel, zelfs wanneer de vloer in de badkamer nat wordt. Heeft u geen vlakke vloer in de badkamer? Dan blijft dit model toch stabiel staan, in tegenstelling tot veel douchekrukjes Kruidvat. Kies voor de grijze of de ijsblauwe kleur en plaats uw bestelling. U kunt dit douchekrukje zonder gereedschap monteren en het maximale gebruikersgewicht is 150kg.

Voordelen Etac Easy

✅ Dit Kruidvat douchekruk alternatief is verkrijgbaar in 2 kleuren: ijsblauw en grijs;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Lichtgewicht douchekrukje van 2,9kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm;

✅ Te monteren zonder gereedschap;

✅ Stabiel, ook op niet vlakke vloeren, dankzij de kunststof vloerdoppen.

Nadelen Etac Easy

❌ Prijziger dan een gemiddelde douchekruk bij Kruidvat (prijsklasse €90-€130);

❌ Kiest u voor de ijsblauwe kleur, dan moet u daar extra voor betalen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Douchekruk Atlantis – beste verstelbare douchekruk Kruidvat alternatief

Nog een interessant alternatief voor een badkamerkrukje Kruidvat, is Douchekruk Atlantis. Deze douchekruk is ontworpen voor veiligheid en zelfstandigheid tijdens het douchen. Hij heeft een elegant en modern design, waardoor hij in vrijwel elke badkamer en bij elk interieur past. Dit douchekruk Kruidvat alternatief is gemaakt van aluminium en heeft een plastic zitje. Er zitten twee gleuven aan de zijkant voor de afwatering en er kunnen optioneel accessoires aan bevestigd worden. Denk aan losse armsteunen of een rugsteun, als u extra ondersteuning wenst.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Atlantis is bovendien een verstelbare douchekruk. U kunt de kruk in hoogte verstellen van 39 tot 54cm. De zitting is 46×33,5cm groot. Douchekruk Atlantis is robuust, slijtvast en hygiënisch. Bovendien zitten er brede, rubberen doppen onder om uw veiligheid te waarborgen. Ook wanneer de vloer nat is.

Voordelen Atlantis

✅ Goed alternatief voor een verstelbare douchekruk Kruidvat;

✅ Makkelijk schoon te maken en te verplaatsen;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Deze douchekruk weegt slechts 1,5kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 39 tot 54cm;

✅ Brede, plastic zitting met gleuven voor de afwatering.

Nadelen Atlantis

❌ Wilt u armsteunen of een rugsteun, dan moet u daarvoor bijbetalen;

❌ Dit douchekruk Kruidvat alternatief zit in een middelhoge prijsklasse (€50-€75).


Klik hier voor de beste prijs

4. Aqulia Douchekruk

Aqulia Douchekruk is een fijn douchekruk Kruidvat alternatief. Hij bevindt zich namelijk in eenzelfde prijsklasse en is daardoor goed betaalbaar. Deze douchekruk is veilig en helpt u comfortabel te douchen. Dankzij de extra brede zitting, zit u namelijk nog beter. En de brede handvatten helpen u om stabiel en veilig te zitten. Er zitten bovendien rubberdoppen onder de poten, waardoor deze douchekruk niet zal verschuiven tijdens het gebruik ervan. Ook beschadigt uw badkamervloer of douchebak op deze manier niet.

Aqulia Douchekruk is in hoogte verstelbaar door middel van een kliksysteem. Het materiaal (aluminium en kunststof) zorgt voor een lichtgewicht model dat slechts 2,9kg weegt. Desondanks is hij heel stevig. Wilt u de douchekruk schoonmaken, dan kan dat heel gemakkelijk met neutrale schoonmaakmiddelen en warm water. In de zitting treft u bovendien gaatjes aan voor de afwatering.

Voordelen Aqulia

✅ Licht en stevig model douchekruk;

✅ Kruidvat douchekruk alternatief in een lagere prijsklasse (tot €50);

✅ Hij is in hoogte verstelbaar;

✅ Gemakkelijk schoon te maken;

✅ Met handvaten en rubberen doppen voor extra stabiliteit en veiligheid.

Nadelen Aqulia

❌ Het maximale gebruikersgewicht is 110kg, wat een stuk lager is dan bij de andere alternatieven.


Klik hier voor de beste prijs

5. Douchekruk Edge

En tot slot bespreek ik graag Douchekruk Edge met u. Dit is ook een interessant douchekruk Kruidvat alternatief en wel om de volgende redenen. Allereerst is hij verkrijgbaar in 3 kleuren: grijs, wit en blauw. Dit Kruidvat douchekruk alternatief heeft bovendien een driehoekig design dat weinig ruimte inneemt. Wanneer u hem niet gebruikt, kunt u hem eenvoudig in de hoek van de kamer plaatsen. Daardoor past hij perfect in elke badkamer en douche. Onder de kruk zitten zachte vloerdoppen die een goede grip en maximale stabiliteit geven.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Edge is in hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm. Daardoor kunt u hem precies zo instellen, dat u er comfortabel op kunt zitten. Wilt u extra comfort? Dan is er optioneel een zitkussen bij te bestellen. Deze douchekruk weegt 2,6kg en het maximale gebruikersgewicht is 130kg.

Voordelen Edge

✅ Met zachte vloerdoppen voor een goede grip en stabiliteit;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 130kg;

✅ Dit douchekrukje weegt 2,6kg;

✅ In hoogte verstelbaar van 42 tot 57cm;

✅ Driehoekig design dat weinig ruimte inneemt;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren: grijs, wit en blauw.

Nadelen Edge

❌ Wilt u het zitkussen erbij bestellen, dan betaalt u daarvoor extra;

❌ Prijziger dan een gemiddelde douchekruk bij Kruidvat (prijsklasse €90-€130).


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Kruidvat douchekruk alternatief van 2023

Nu ik (Anouk, ergotherapeut), alle douchekruk Kruidvat alternatieven naast elkaar heb gelegd, zie ik duidelijke overeenkomsten maar ook veel verschillen. Dit maakt het eenvoudig om een conclusie te trekken en te bepalen wat het beste Kruidvat douchekruk alternatief van dit moment is. In mijn ogen is Douchekruk Days namelijk de winnaar.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Days weegt 2,8kg en kan tot 160kg aan lichaamsgewicht dragen. Dat is meer dan de andere modellen kunnen. Bovendien is het een kruk die in hoogte verstelbaar is en die compact en stevig is. Er is geen gereedschap nodig om hem in elkaar te zetten en dankzij de zijgrepen krijgt u extra ondersteuning wanneer u er gebruik van maakt. Tel daar nog de antislipdoppen bij op en u heeft een veilige, betaalbare en comfortabele keuze voor een Kruidvat douchekruk alternatief!


Klik hier voor de beste prijs

Kruidvat douchekruk alternatief ervaringen en reviews

Bent u nu ook benieuwd naar de douchekruk Kruidvat alternatief ervaringen van klanten? Dat kan ik mij goed voorstellen. Deze mensen hebben de douchekrukjes immers in de praktijk getest. Een douchekruk Kruidvat alternatief review zegt daarom vaak heel veel en kan net die bevestiging geven om een bepaald model wel of niet te kopen. Ik heb een paar interessante reviews verzameld, dus lees maar mee.

Douchekruk Days review

Joan geeft Douchekruk Days een beoordeling met 5 sterren. Zij schrijft daarbij: “Het is een stevige douchekruk met fijne handvaten. Daardoor kan je gemakkelijk opstaan. Bovendien is hij roestvrij dus hij gaat lang mee zonder lelijk te worden.”

Douchekruk Etac Easy review

Lucia beoordeelt Douchekruk Etac Easy met 5 sterren. Haar review luidt: “Dit is een douchekruk die van goede kwaliteit is. Ik heb hem nodig omdat ik rugklachten heb en ik snel duizelig word. En ik ben wat zwaarder dus deze kruk is heel geschikt voor mij. Blij mee!”

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Douchekruk Atlantis ervaring

Over Douchekruk Atlantis schrijft Bernard: “Het is een prima kruk die doet wat hij moet doen. Wel compacter en eleganter dan veel andere krukjes. Het is makkelijk om hem zelf in elkaar te zetten want elk onderdeel past op zijn eigen, unieke wijze in een andere. Wat niet bij elkaar hoort past niet, dus het kan niet fout gaan.”

Aqulia Douchekruk review

Over de Aqulia Douchekruk zijn heel veel reviews te vinden. Vrijwel allemaal met 5 sterren, sommige met 4. Slechts 1 persoon geeft 3 sterren en 1 andere persoon maar 1 ster. “Erg handig als je moet douchen met een gebroken been. Dit krukje is namelijk stevig genoeg en glijdt niet. Je kan hem makkelijk in elkaar zetten en de brede zitting is fijn als je met je handen wilt afzetten wanneer je opstaat”, schrijft Michael.

Douchekruk Edge review

Marianne schrijft over Douchekruk Edge: “Hij moest klein en stabiel zijn, want mijn douche is maar 110x77cm. En dat is hij! Ik geef 5 sterren.”

Danie zegt echter: “Hij valt groot uit in een douche van normaal formaat.” Daarom geeft zij 4 van 5 sterren als beoordeling.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Voor wie is een douchekruk geschikt?

In principe kan iedereen die het wil, een douchekruk gebruiken. Zo’n krukje plaatst u in de badkamer of douche, zodat u erop kunt zitten. Dat is handig wanneer uw evenwicht minder goed is of wanneer u snel duizelig wordt. Ook in het geval van een gebroken been of andere breuk in het lichaam, kan een douchekruk van pas komen. Het biedt namelijk extra veiligheid en comfort. Dit is ook fijn voor mensen op leeftijd die niet meer zelfstandig durven te douchen, omdat zij bijvoorbeeld bang zijn om te vallen of uit te glijden.

Krijgt u hulp in de zorg en bij het wassen? Dan kan het voor uw zorgverlener handig zijn als u op een douchekrukje gaat zitten. Degene die u helpt kan er zo beter bij om u te wassen en te ondersteunen.

Voordelen van een douchekruk

Er zijn verschillende voordelen op te noemen voor het gebruik van een douchekruk. Om u een zo volledig mogelijk beeld te geven, som ik ze hieronder voor u op.

✅ Douchekrukjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten;

✅ Een in hoogte verstelbare douchekruk kan helemaal aangepast worden naar uw lichaamslengte;

✅ Douchekrukken zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën;

✅ Het maakt douchen een stuk gemakkelijker;

✅ U kunt er ook veiliger door douchen (vooral zelfstandig);

✅ Bij hulp tijdens het wassen is een douchekrukje ook heel handig;

✅ U hoeft niet meer lang op uw benen te staan tijdens het douchen;

✅ Tegenwoordig zijn deze krukjes in verschillende designs verkrijgbaar, dus altijd een model dat bij uw badkamerinterieur en uw smaak past;

✅ U kunt vaak kiezen uit verschillende kleuren;

✅ Er kunnen vaak handvaten/zijgrepen en/of een rugsteun op gemonteerd worden;

✅ De meeste douchekrukken kunt u in elkaar zetten zonder dat u daarvoor gereedschap nodig heeft;

✅ Het gemiddelde douchekruk Kruidvat alternatief is ook geschikt voor zwaardere mensen;

✅ Sommige verzekeringen vergoeden (een deel van) de aanschafprijs van een douchekrukje.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Kruidvat douchekruk alternatief kopen: hier moet u op letten!

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om bij Kruidvat te bestellen, is vanwege de prijs. Maar wist u dat u met een douchekruk Kruidvat alternatief aanbieding ook een fijne prijs betaalt voor andere modellen? Mijn eerste tips is daarom om altijd goed te letten op de prijs en om te onderzoeken of er een douchekruk Kruidvat alternatief korting beschikbaar is. Dat scheelt in uw portemonnee.

Waar u ook op moet letten, is of een douchekruk verstelbaar is of niet. Vaak geeft het extra comfort wanneer u de kruk wel in hoogte kunt verstellen. En als u veel moeite heeft met opstaan, dan zijn handvaten of zijgrepen wellicht handig.

Naast veiligheid en comfort, telt hygiëne ook mee. Kies daarom voor een douchekruk Kruidvat alternatief waar gaatjes in zitten. Zo kan het water tijdens het douchen worden afgevoerd en blijft dit niet op de zitting liggen. Een douchekrukje dat bovendien schoon te maken is met een neutraal schoonmaakmiddel en warm water, kunt u bovendien extra lang netjes houden.

Verder is het maximale gebruikersgewicht belangrijk. Kies een douchekruk Kruidvat alternatief dat geschikt is voor uw lichaamsgewicht. En als u een krukje kiest dat zelf niet te veel weegt, kunt u hem gemakkelijk verplaatsen of opbergen wanneer u hem niet gebruikt.

Tot slot wil het oog ook wat. Misschien heeft u geen voorkeur voor een bepaald design of een specifieke kleur, maar sommige mensen vinden dit wel belangrijk. Zo past een douchekruk Kruidvat alternatief niet alleen goed bij uw wensen, maar ook bij het interieur van uw badkamer.

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer weten over een douchekruk? Naast de zorghulpmiddelen die u in dit artikel bent tegengekomen, zijn er meer interessante modellen voor een douchekruk. Dit handige item helpt u bij uw zelfzorg en geeft extra zelfstandigheid en veiligheid.

In de categorie douchekruk valt bijvoorbeeld ook een Action douchekruk, Blokker douchekruk, Ikea douchekruk, Hornbach douchekruk, Praxis douchekruk, Gamma douchekruk, Hema douchekruk en een Lidl douchekruk. En als u mijn Medipoint review leest, ontdekt u welke handige hulpmiddelen er nog meer bestaan om uw leven gemakkelijker te maken. Er is ontzettend veel keuze, dus ik weet zeker dat u dit interessant vindt!

Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een douchekruk Kruidvat alternatief

Na het lezen van dit artikel, bent u al veel te weten gekomen over Kruidvat douchekruk alternatieven. Heeft u toch nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven? Dan adviseer ik u om de meest gestelde vragen hieronder door te lezen. Als u na afloop toch nog met een vraag zit, dan nodig ik u uit om deze in een reactie onder dit artikel aan mij te stellen. Ik doe dan mijn best om uw vraag zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

Wat is het beste Kruidvat douchekruk alternatief?

Het beste Kruidvat douchekruk alternatief is Douchekruk Days. Dit model weegt 2,8kg en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen, maar toch stabiel. Hij kan tot 160kg aan lichaamsgewicht dragen en is daardoor heel stevig. Is de standaard zithoogte niet ideaal voor u? Dan kunt u deze verstellen om wel zo comfortabel mogelijk plaats te nemen. Bovendien heeft u geen gereedschap nodig voor de montage en kunt u vertrouwen op de antislipdoppen onder de poten. Douchekruk Days is een betaalbare, comfortabele en veilige keuze en beschikt over zijgrepen voor extra ondersteuning. Wat mij betreft is dit absoluut de beste keuze voor een Kruidvat douchekruk alternatief.[1]

Waar kan je een Douchekruk Kruidvat alternatief kopen?

Waar je een douchekruk Kruidvat alternatief kunt kopen, is eigenlijk heel eenvoudig: overal. Maar de douchekruk modellen die u in dit artikel voorbij heeft zien komen, zijn ook gewoon online te koop. Wilt u een douchekruk Kruidvat alternatief bestellen? Dan hoeft u alleen maar te klikken op de bijbehorende link in de tekst. U komt dan op de website van de aanbieder terecht, waar u meer informatie vindt. Bent u al zeker over uw keuze? Dan kunt u direct een bestelling plaatsen. Uw nieuwe douchekruk komt dan binnen enkele werkdagen naar u toe, zodat u weer veilig en comfortabel kunt douchen.

Welk Kruidvat douchekruk alternatief is handig?

Welk Kruidvat douchekruk alternatief handig is, is Douchekruk Days. Dit vind ik het beste alternatief voor een Kruidvat douchekruk, omdat hij zoveel voordelen biedt. In de tekst kun je er alles over lezen en ontdek je snel genoeg waarom ik er als ergotherapeut de voorkeur aan geef. Natuurlijk bent u vrij in het maken van een keuze die goed voelt voor u. Misschien heeft u wel andere wensen op dit gebied en past een ander genoemd Kruidvat douchekruk alternatief daar wel beter bij.

Kan ik een douchekruk vergoeding krijgen?

Nee, u kunt geen douchekruk vergoeding krijgen. Er zijn echter wel andere mogelijkheden. Zo kunt u dit hulpmiddel lenen via uw zorgverzekeraar, maar ook via een thuiszorgorganisatie of een leverancier van hulpmiddelen. Bij die laatste is een douchekruk ook tijdelijk te huur. Wilt u liever een douchekruk Kruidvat alternatief kopen dat uw eigendom wordt? Dan moet u deze kosten zelf betalen.

Conclusie beste douchekruk Kruidvat alternatief 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kruidvat Douchekruk Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Douchekruk?

Kies dan voor: Douchekruk Days

Op zoek naar de beste Douchekruk?

Kies dan voor: Douchekruk Days