In dit artikel

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Beste Indoor Rollator | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een indoor rollator kopen? Dan is het handig om te weten welke types indoor rollator er zoal zijn. En nog beter: wat de beste indoor rollator van dit moment is! Als u daar benieuwd naar bent, dan heeft u gevonden wat u zocht. In deze rollator indoor test ga ik als ergotherapeut namelijk 5x binnenrollators vergelijken. Na afloop kan ik u precies vertellen welke indoor rollator kopen wel een goed idee is en welke juist niet. Leest u mee?

De beste indoor rollator van 2023: Mijn selectie

 1. Beste indoor rollator – Lets go Indoor Rollator
 2. Beste indoor rollator met dienblad – Indoor Rollator Scandinavian Butler
 3. Beste indoor rollator Medipoint – Lets go Indoor Rollator
 4. Beste lichtgewicht rollator indoor – Indoor rollator Roomba
 5. Beste kleine indoor rollator – Lets go Indoor Rollator

Rollator indoor vergelijken; hoe doe ik dat?

Dus hoe vergelijk ik indoor rollators met elkaar? In principe kijk ik hiervoor eerst naar de kwaliteit en functionaliteiten van elke rollator indoor. Het is namelijk belangrijk dat u waar voor uw geld krijgt. Verder kijk ik naar het gebruiksgemak, de indoor rollator ervaringen van klanten en natuurlijk telt ook de prijsklasse mee. Is er een indoor rollator aanbieding, dan hoort u dat van mij. Zo kan een indoor rollator bestellen gewoon leuk blijven!

1. Lets Go Indoor Rollator – beste indoor rollator algemeen, beste indoor rollator Medipoint, beste kleine indoor rollator

Op nummer 1 staat een handige, kleine indoor rollator : Rollator Trust Let’s Go Indoor. U beweegt zich hiermee gemakkelijk door uw woning, op een veilige en prettige manier. Zoals de naam al zegt: let’s go! Hij biedt namelijk de juiste ondersteuning én beschikt over een handig, afneembaar dienblad om een kopje koffie of wat te eten op te vervoeren. Geen geknoei of kans op brandplekken meer, maar altijd veilig uw eten en drinken vervoeren. Doordat Trust Care Indoor Rollator heel wendbaar is, is hij ideaal voor in kleine ruimtes. Zelfs in de badkamer of het toilet kunt u hem goed gebruiken. En omdat hij er stijlvol uitziet, past hij vast ook goed bij uw interieur. U kunt hem zelfs als bijzettafeltje gebruiken, als u dat handig vindt.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Lets Go Indoor Rollator heeft een aluminium frame en is daardoor licht van gewicht. Dankzij de brede duwbeugel kunt u hem makkelijk bedienen met één hand of twee handen. Duw hem gewoon omlaag als u de rollator indoor in de parkeerstand wilt zetten. En de afwerking van foam en zacht rubber is comfortabel en biedt veel grip. Dankzij de draaiknoppen op deze indoor rollator kunt u hem op de gewenste hoogte instellen. Hij is ook inklapbaar, wat handig is bij het vervoeren ervan of wanneer u hem even niet nodig heeft en wilt opbergen. De prijs ligt rond de €250.

Voordelen Lets Go Indoor Rollator

✅ Handige indoor rollators met een goede wendbaarheid (ook voor kleine ruimtes);

✅ De Rollator Lets Go Indoor is licht van gewicht en gemakkelijk te bedienen;

✅ Indoor rollator met dienblad;

✅ Optioneel beschikbaar met onderhoudscontract via Medipoint;

✅ Inklapbaar, om op te bergen of mee te nemen;

✅ Duwbeugel als rem en om de rollator in de parkeerstand te zetten;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 100kg.

Nadelen Lets Go Indoor Rollator

❌ Bent u zwaarder dan 100kg, dan kunt u deze indoor rollator niet gebruiken.


Klik hier voor de beste prijs

2. Indoor rollator Roomba – beste lichtgewicht indoor rollator

De volgende rollator indoor is Indoor rollator Roomba. Het is een lichtgewicht rollator indoor die heel wendbaar is door de kleine draaicirkel. Zo kunt u hem ook in kleine ruimtes in huis gebruiken, zoals in het toilet of de badkamer. Dankzij de eenvoudige rem die u met één hand kunt bedienen, is hij heel gebruiksvriendelijk. Bovendien is hij stabiel en veilig, zodat u zelfstandig kunt blijven bewegen. Ook fijn: remkabels en andere onderdelen zitten weggewerkt in de binnenkant van deze indoor rollator. Daardoor ziet hij er stijlvol uit. Dankzij het grote dienblad kunt u gemakkelijk spullen vervoeren door uw huis. Het dienblad is afneembaar, maar zit wel goed vast op het frame wanneer u het wilt gebruiken.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Indoor rollator Roomba is licht van gewicht en ook opvouwbaar. Goed nieuws: u hoeft niet te wachten tot er indoor rollator korting is op dit zorghulpmiddel. Hij bevindt zich namelijk standaard in een aantrekkelijke prijsklasse en kost ongeveer €150. Voor kwalitatieve indoor rollators is dat een nette prijs.

Voordelen Roomba

✅ Indoor rollator met duwbeugel en remhendel;

✅ Ook zonder indoor rollator kortingscode scherp geprijsd;

✅ Met afneembaar, stevig dienblad en handig opbergmandje;

✅ Stijlvol uiterlijk, kabels zijn netjes weggewerkt;

✅ Met één hand te bedienen, dus gebruiksvriendelijke indoor rollator;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 100kg.

Nadelen Roomba

❌ Bent u zwaarder dan 100kg, dan kunt u deze indoor rollator niet veilig gebruiken;

❌ Het mandje kan niet te veel gewicht dragen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Indoor Rollator Scandinavian Butler – beste indoor rollator met dienblad

Het volgende rollator indoor model dat ik wil bespreken is Indoor Rollator Scandinavian Butler. Deze rollator indoor gebruiken is een goed idee, omdat hij van alle gemakken is voorzien. Zo kunt u met slechts één hand zowel sturen als remmen, maar dit kan ook met twee handen als u dat fijner vindt. De lederen handgreep in de bruine kleur ziet er stijlvol uit.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Onder deze indoor rollator zitten zachte, rubberen banden. Deze vangen schokken op, zodat u comfortabel voortbeweegt. Op het gebied van indoor rollators is Indoor Rollator Scandinavian Butler wel wat prijziger. U betaalt ongeveer €500 voor deze indoor rollator met dienblad.

Voordelen Scandinavian Butler

✅ Rollator indoor die met 1 hand te bedienen is;

✅ Rollator indoor met dienblad en een handig, stevig opbergmandje;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Met parkeerrem voor uw veiligheid;

✅ Beschikt over schok dempende banden.

Nadelen Scandinavian Butler

❌ Dit is een prijziger ‘indoor rollator met dienblad’ model;

❌ Het mandje is vrij klein.


Klik hier voor de beste prijs

4. Wheelzahead Indoor Rollator

Stijlvol, opvallend en heel handig in gebruik. Dát is Wheelzahead Indoor Rollator in het kort. Deze indoor rollator is licht van gewicht, heeft een aluminium frame en is opvouwbaar. De compacte vorm en wendbare wielen maken deze rollator indoor een aanwinst. U kunt er namelijk ook in krappe ruimtes mee bewegen.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Wheelzahead Rollator Indoor wordt geleverd met een dienblad en handige opbergmand. Hij weegt slechts 5,7kg in totaal en is dus een lichtgewicht indoor rollator. En hij ziet er ook nog eens modern en stijlvol uit! Het materiaal waarvan deze indoor rollator is gemaakt, is duurzaam en gaat dus lang mee. Wilt u hem meenemen in de auto of in het openbaar vervoer? Met één druk op de knop klapt u hem in. De prijs ligt rond de €200.

Voordelen Wheelzahead

✅ Opvouwbare, lichtgewicht rollator indoor;

✅ Inclusief handig dienblad en opbergmandje;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 100kg;

✅ Stijlvol en modern frame, gemaakt van duurzaam materiaal;

✅ Compacte vorm en zeer wendbare wielen.

Nadelen Wheelzahead

❌ Als u meer dan 100kg weegt, is dit niet de geschikte indoor rollator voor u;

❌ Het opbergmandje en dienblad kunnen niet veel gewicht dragen.


Klik hier voor de beste prijs

5. Saljol Page Indoor rollator

Bent u op zoek naar een rollator indoor die ook dient als trippelstoel en sta-op-hulp? Dan is Saljol Page Indoor rollator de ideale indoor rollator met dienblad voor u. Dit model indoor rollators biedt veel mogelijkheden en variaties. Zo kunt u allereerst uit twee kleuren kiezen: antraciet en ivoor. Kies vervolgens of u een houten dienblad wilt, een rugsteun en eventueel een tas voor tussen de armleuningen. Het is ook mogelijk om voor een koudschuim zitting te kiezen. Zo wordt uw Saljol indoor rollator echt de perfecte rollator voor uw situatie, compleet passend bij uw wensen.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Kies uit een van de 3 formaten en bestel uw Saljol Page Indoor rollator eventueel vandaag al. Ondanks dat hij zich in een wat hogere prijsklasse bevindt (rond €500), is het wel het enige model uit deze selectie dat helemaal naar uw wens en smaak aan te passen is.

Voordelen Saljol Page

✅ De Saljol Page Indoor rollator is ook een trippelstoel en sta-op-hulp;

✅ Optioneel met koudschuim zitting, rugsteun, tas en houten dienblad;

✅ Verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 maten;

✅ Maximaal gebruikersgewicht van 150kg;

✅ Met 4 zwenkwielen die om hun eigen as kunnen draaien.

Nadelen Saljol Page

❌ De Saljol Indoor Rollator page is vrij prijzig.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Indoor rollator van 2023

Heeft u al een favoriet gekozen? Of bent u nieuwsgierig naar welke indoor rollator mijn favoriet is? Een rollator indoor is er – zoals u hebt kunnen zien – in verschillende soorten, maten en kleuren. Sommige helemaal te personaliseren, andere redelijk eenvoudig maar toch praktisch. Voor mij als ergotherapeut is er echter een duidelijke winnaar als smalle rollator indoor. De beste indoor rollator van 2023 vind ik Lets Go Indoor Rollator.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Rollator Lets Go Indoor is de beste indoorrollator, omdat hij een goede wendbaarheid heeft (ook in kleine ruimtes). Hij is gemakkelijk te bedienen, is licht van gewicht en heeft ook een handig dienblad. U kunt hem overigens ook gemakkelijk opklappen en meenemen, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. Dankzij de duwbeugel – die als rem dient en waarmee u kunt parkeren – is hij door iedereen te gebruiken. Let’s Go Indoor Rollator is daarom de ideale rollator indoor, als u het mij vraagt!


Klik hier voor de beste prijs

Indoor rollator ervaringen en reviews

Bent u nieuwsgierig naar de indoor rollator ervaringen van klanten? Een indoor rollator review is natuurlijk niet complete zonder eerlijke meningen van anderen. Daarom heb ik van elke binnenhuis rollator een interessante ervaring opgezocht. U vindt ze hieronder.

Lets Go Indoor Rollator review

Ineke noemt Lets Go Indoor Rollator ‘een fijne aanwinst’. “Het is een soepel en stabiele rollator indoor gebruik. Handig dat hij een dienblad maar ook een mandje heeft. Zo kan ik spullen door het huis verplaatsen zonder dat ik daar hulp bij nodig heb.”

Indoor rollator Roomba review

Meneer Peters vertelt over Indoor Rollator Roomba: “Wij hadden snel een indoor rollator nodig want mijn vader werd eerder uit het ziekenhuis ontslagen. De volgende dag was deze al binnen en mijn vader was gelijk weer mobieler binnen huis. Bedankt!”

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Indoor Rollator Scandinavian Butler ervaring

“Wij hadden eerst een trust care indoor rollator, maar waren niet zo tevreden. Nu Indoor Rollator Scandinavian Butler gekocht en dat is een top ding. Handig in gebruik en voelt veilig aan. Dus een betere aankoop dan indoor rollator Trust (trust care indoor rollator) die wij eerst hadden”, schrijft Eloise.

Wheelzahead Indoor Rollator review

Hendrik schrijft over Wheelzahead Indoor Rollator: “Dit is een stabiele, smalle indoor rollator medipoint en hij is licht. Dat is prettig. Je kan ook met een hand in het midden leunen en toch genoeg ondersteuning krijgen. Wel jammer dat hij opgeklapt niet kan blijven staan.”

Saljol Page Indoor rollator review

Janice heeft Saljol Page Indoor Rollator in haar bezit. “Ideale rollator indoor gebruik. Ik ben erg tevreden want hij is stevig met opstaan, rijdt gemakkelijk en heeft de goede hoogte. Het stoere uiterlijk en dat hij veelzijdig is (zitten, trippelen, opstaan) is super. Ben ook blij met het remsysteem en de tas.”

Indoor rollator kopen: hier moet u op letten!

Denkt u nu: ‘ik wil ook zo’n indoor rollator kopen’? Dan vertel ik u graag hoe u de beste keuze maakt voor uw situatie. Een rollator infoor gebruiken, werkt namelijk niet voor iedereen op dezelfde manier. Met onderstaande tips weet ik zeker dat u een goede keuze maakt en dat een rollator indoor kopen (sterker nog: de beste indoor rollator kopen) een leuke taak wordt!

Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk?

Tegenwoordig zijn er indoor rollators van allerlei merken te koop. De Rollator Lets Go Indoor is in mijn ogen als ergotherapeut een echte aanrader. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dit de enige goede keuze is. Naast de rollator Trust Let’s Go Indoor is er bijvoorbeeld ook een Wheelzahead Indoor Rollator of een volledig naar wens aan te passen Saljol Page Indoor Rollator. Kies vooral voor een bepaald merk, als dat uw voorkeur heeft. Vindt u dat minder belangrijk, dan is de Let’s Go Trust Indoor Rollator wat ik u aanraad te kiezen.

Hoe praktisch moet hij zijn?

Wat vindt u verder belangrijk aan een indoor rollator? Moet hij bijvoorbeeld erg praktisch zijn? Dan is het goed om voor een model indoor rollator te kiezen dat opvouwbaar is, licht van gewicht en een die goede wielen heeft. Dat wil zeggen: wielen met een goede wendbaarheid, zoals de Let’s Go indoor rollator. Hiermee kunt u ook in krappe ruimtes gemakkelijk bewegen en draaien, waardoor u heel zelfstandig en mobiel blijft.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Wilt u wel of geen dienblad?

Vindt u een indoor rollator met dienblad handig? Dat kan ik mij goed voorstellen. Het is namelijk een ideale hulp bij het vervoeren van eten, drinken of kleine spulletjes. Zet de spullen op het dienblad en wandel voorzichtig naar de gewenste plek in huis. Eenmaal aangekomen kunt u het dienblad als bijzettafeltje gebruiken, als u dat wilt. Altijd handig!

Wellicht geeft u de voorkeur aan een dienblad dat afneembaar is. Kijk in dat geval naar rollators indoor die die mogelijkheid hebben. Niet alle indoor rollators met dienblad hebben een afneembaar blad.

Heeft u ook moeite met opstaan/zitten?

Mocht u nu ook moeite hebben met zelfstandig gaan zitten en weer opstaan, dan kan een eenvoudige indoor rollator misschien niet voldoende zijn. Weet dat er ook indoor rollators verkrijgbaar zijn die tevens dienen als sta-op-hulp en zelfs als trippelstoel. Merkt u dat u daar behoefte aan heeft? Dan kunt u een 3-in-1 hulpmiddel kopen, zoals Saljol Page Indoor Rollator. Veel handiger dan drie losse hulpmiddelen in huis plaatsen, want die nemen ook weer ruimte in. Saljol maakt uw leven vast een stuk gemakkelijker!

Wat is uw budget?

Sommige indoor rollators kosten best wat geld. Weet dat het niet nodig is om een hele dure indoor rollator te kopen, maar het kán wel. Bijvoorbeeld als u er het budget voor heeft en dat ook daadwerkelijk wilt uitgeven. Maar misschien is het ook mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding aan te vragen voor dit zorghulpmiddel. Het is in elk geval de moeite waard om dit even na te vragen bij uw zorgverzekeraar en/of de Wmo. Als u immers niet zelf volledig voor de kosten hoeft op te draaien, dan moet u dat zeker niet doen.

Verder is het goed om te weten dat indoor rollators verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen. Dus ook zonder een eventuele indoor rollator vergoeding, is er vast een model dat bij uw budget en wensen past. Blijkt dat toch niet het geval? Weet dan dat huren en lenen ook mogelijkheden zijn op het gebied van zorghulpmiddelen. Er zijn verschillende instanties, waaronder Medipoint, die deze manieren van ‘financieren’ mogelijk maken. Doe gerust even navraag hierover.

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollatorParkinsonrollatorelleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollator, indoor rollator, rollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, rollator met vering, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook een specifieke model als een dorsaal rollator kan interessant zijn om wat over de lezen. Met al die informatie kunt u vast de beste rollator kopen.  

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Indoor Rollator Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een indoor rollator

Weet u inmiddels alles wat u wilde weten? Of heeft u toch nog enkele vragen over uw nieuwe indoor rollator? Ik heb de meest gestelde indoor rollator vragen op een rijtje gezet en beantwoord. Mocht uw vraag er toch niet bij staan, laat dan gerust een reactie onder dit artikel achter. Dan kom ik daarop terug!

Wat is de beste indoor rollator?

De beste indoor rollator is in mijn ogen als ergotherapeut de Lets Go Indoor Rollator. Het is namelijk een hele praktische, stijlvolle en volledige binnenrollator die vrijwel voor iedereen geschikt is. Zo heeft hij een goede wendbaarheid, ook in kleine ruimtes. En hij is makkelijk te bedienen dankzij het lage gewicht en de stevige duwbeugel. Die dient overigens ook als rem en parkeerrem. Wilt u deze indoor rollator Medipoint meenemen? Dan klapt u hem eenvoudig op en kunt u hem in de auto leggen. Handig voor een dagje uit of wanneer u een vakantie op de planning heeft staan!

Hoeveel kost een rollator indoor?

Hoeveel een rollator indoor kost, is heel verschillend. Weet dat er verschillende modellen in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Zo is er altijd wel een indoor rollator die past bij uw wensen en budget. De gemiddelde kosten liggen rond de €200-€400. Er zijn enkele uitschieters, zowel naar boven als naar beneden. Wat in elk geval belangrijk is, is dat u een rollator indoor kiest die echt bij u past. Let ook op het maximale gebruikersgewicht en of een rollator in hoogte verstelbaar is.

Welke indoor rollator is geschikt voor in huis?

Welke rollator indoor geschikt is, is in theorie elke rollator. Maar let op: niet elke rollator is compact en heeft een goede wendbaarheid. En dat is binnen – vanwege beperkte ruimte – wel noodzakelijk. Een indoor rollator is speciaal ontwikkeld voor binnen gebruik en heeft goed wendbare wielen die bijvoorbeeld om hun eigen as kunnen draaien. Daardoor komt u nooit klem te zitten in een krappe ruimte. Verder is het fijn als een indoor rollator licht van gewicht is en eventueel over een dienblad beschikt. Dan kunt u gemakkelijk spulletjes vervoeren binnenshuis.(1)

Hoe kan je een rollator indoor opvouwen?

Hoe u een rollator indoor kunt opvouwen, hangt af van het model. Sommige indoor rollators zijn eenvoudig op te klappen door middel van een knop of hendel. Het is fijn als ze ook nog eens licht van gewicht zijn. Dan kunt u de rollator na opklappen of opvouwen direct opbergen. Maar let op: niet alle indoor rollators zijn opvouwbaar. Vindt u dit wel een belangrijke functie, let er dan goed op bij een indoor rollator kopen. Het zal altijd vermeld worden in de beschrijving, maar u kunt natuurlijk ook navraag doen bij de aanbieder zelf.

Is er een indoor rollator vergoeding mogelijk?

Of er een indoor rollator vergoeding mogelijk is, hangt af van uw zorgverzekering. Loophulpmiddelen zoals rollator worden vanuit de basisverzekering namelijk niet meer vergoed. Maar wanneer u aanvullend verzekerd bent, heeft u wel kans op een (gedeeltelijke of volledige) vergoeding. Doe altijd even navraag bij uw zorgverzekering om te ontdekken hoe dat in uw situatie is. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met uw gemeente (de Wmo) en daar navraag te doen over een eventuele vergoeding. Dit kan in elk geval nooit kwaad.

Conclusie beste indoor rollator van 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Indoor Rollator | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter