In dit artikel

Beste Hoog Laag Bed Review 5x Test!

Beste Hoog Laag Bed | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u graag weer heerlijk slapen, maar lukt dat niet in een standaard bed? Een verstelbaar hoog laag bed is vaak dé oplossing. Het werkt zoals een hoog laag bed, dat in hoogte verstelbaar is. Zo’n elektrisch verstelbaar hoog laag bed kunt u ook in huis halen voor extra slaapcomfort. Maar wat is nu het beste hoog laag bed van 2024 en daarmee de beste keuze voor u? Dat ga ik u in dit artikel vertellen.

Kort samengevat:

Het beste hoog laag bed van 2024 volgens onze test is Bock Combiflex Havana. Dit product bevat de meeste verstelmogelijkheden en is belastbaar tot maximaal 185kg gebruikersgewicht.

Hoog laag bedden vergelijken; hoe doe ik dat?

U bent wellicht nieuwsgierig, want hoe vergelijk ik hoog laag bedden met elkaar? Waar let ik op bij het beoordelen van een hoog laag bed en waarom is dat? Gaat u een hoog laag bed kopen, dan zijn een aantal factoren heel belangrijk. Denk hierbij aan de kwaliteit van het hoog laag bed, de functionaliteiten, maar ook het gebruiksgemak. En wat vinden anderen van het hoog laag bed? Ik kijk ook naar hun hoog laag bed ervaringen en reviews om tot een conclusie te komen. Bovendien heb ik als ergotherapeut veel hoog laag bedden gezien en kan ik daarom goed bepalen wat het beste hooglaag bed van 2024 is. Lees maar mee!

Beste hoog laag bed keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap/informatie
1.Combiflex Havana€2699,00Tot 185kg gebruikersgewicht
2.Medial€1995,00Ook in lage variant verkrijgbaar
3.Timeless€2299,00Huiselijk ontwerp
4.Bock Belluno€1899,00Met papegaai geleverd
5.Ecofit€995,00Speciaal voor thuiszorg

1. Bock Combiflex Havana – beste hoog laag bed algemeen

Bent u op zoek naar het beste hoog laag bed in het algemeen? Dat is Bock Combiflex Havana, een kwalitatief hoogwaardig en veilig hooglaagbed. Dit bed voldoet aan wat u van hoog bedden mag verwachten en heeft veel basis mogelijkheden. Het bed voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is uitvoerig getest – maar dat van u is natuurlijk helemaal nieuw ;).

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Het donkere hout geeft een stijlvolle look aan dit hooglaagbed. Ook de lattenbodem is van hout gemaakt. Dankzij de natuurrubber houders liggen de latten stevig in het bed en gaan ze lang mee. Wilt u het bed omkeren of verplaatsen, dan kan dat gemakkelijk dankzij de wieltjes die eronder zitten.

Dit hoog/laag bed Medipoint heeft een 24V motorsysteem en is voorzien van vochtbescherming. Het is geschikt als verpleegbed en hoog-laag bed thuiszorg. De afmeting hoog laag bed medipoint zijn 90x200cm en de buitenmaten zijn 103x213cm. Zoekt u hoog laag bedden die extra stevig zijn? Dit model kan tot 185kg aan gebruikersgewicht dragen en kan maximaal met 220kg belast worden. Het hoog laag bed thuiszorg weegt zelf 113kg. De hoogte verstellen kan van 37cm tot 81cm.

Voordelen Combiflex Havana

✅ Een verrijdbaar hoog laag bed Medipoint;

✅ Dit bed heeft torsievrije en stabiele zijhekken voor extra veiligheid;

✅ Hooglaagbed met thermische zekering en functieblokkering op handbediening;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 185kg en het totaal te belasten gewicht bedraagt 220kg.

Nadelen Combiflex Havana

❌ Geen deelbare zijhekken


Bekijk meer productinformatie

2. Medial – Beste seniorenbed hoog laag

Ontdek het hooglaag bed Medial, een van de meest populaire en betrouwbare bedden in Europa, geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Elk bed wordt met zorg gefabriceerd in de Duitse fabriek van Mühle Müller, waardoor topkwaliteit gegarandeerd is.

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Met de eenvoudige handbediening, die de elektromotoren stuurt, past u het ligvlak naar wens aan en verstelt u de hoogte. Het bed heeft een bereik van 40 tot 80cm, met een lager model beschikbaar dat zich tussen 25 en 65cm bevindt. Let wel op: voor thuiszorg of instellingen geldt een minimale werkhoogte van 80cm.

Het Medial hooglaag bed is eenvoudig zelf te monteren, maar de leverancier biedt ook een montage-service voor zorgeloos gebruik. Het bed heeft een lattenbodem van 90x200cm. Een maximaal gebruikersgewicht tot 130kg met werkbelasting tot 170kg. Het hoog laag bed is geschikt voor matrassen tot 21cm hoog. Het bevat een rugdeel- en voetdeelverstelling, elektrische hoogteverstelling. Kies voor comfort en betrouwbaarheid met het Medial hooglaag bed.

Voordelen Medial

✅ Verstelbare hoogte voor comfort en gemak.

✅ Betrouwbare Duitse fabricage voor gegarandeerde kwaliteit.

✅ Gebruiksvriendelijke handbediening voor eenvoudige aanpassingen.

✅ Optionele montage-service voor zorgeloze installatie.

✅ Ondersteunt gebruikersgewicht tot 130kg voor brede toepasbaarheid.

Nadelen Medial

❌ Minimale werkhoogte mogelijk niet geschikt voor alle instellingen.

❌ Zelfmontage kan voor sommigen uitdagend zijn


Bekijk meer productinformatie

3. Timeless

Voor het ultieme slaapcomfort en gemak introduceert Timeless ons stijlvolle hoog/laag bed. Dankzij de combinatie van de weelderigheid van een boxspring en de functionaliteit van een hoog/laag bed, zorgt dit product voor de perfecte nachtrust. Het bed kan eenvoudig worden aangepast met de meegeleverde elektrische handbediening.

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Het hoog/laag bed Timeless zorgt niet alleen voor comfort maar draagt ook bij aan de sfeer in uw kamer. Met zijn huiselijke uitstraling en de mogelijkheid om de hoogte te verstellen tussen 38 en 80 cm, is het zowel functioneel als aantrekkelijk. Het bed is gemakkelijk te verplaatsen en voldoet aan alle certificeringen die door de zorg zijn gesteld.

Het Timeless hoog/laag bed is ook verkrijgbaar in de kleuren grijs, antraciet en bruin. Het ontwerp kan verder worden aangepast met de aankoop van een hoofdbord en aanvullende accessoires. Let op, deze zijn niet inbegrepen in de prijs.

Voordelen Timeless

✅ Optimaal slaapcomfort dankzij boxspring-ontwerp.

✅ Eenvoudige hoogteverstelling via elektrische handbediening.

✅ Aantrekkelijke, huiselijke esthetiek in drie kleuren.

✅ Eenvoudig verrijdbaar voor optimale positionering.

✅ Voldoet aan strenge zorgcertificeringen.

Nadelen Timeless

❌ Hoofdbord en accessoires niet inbegrepen.


Bekijk meer productinformatie

4. Hooglaag Bed Bock Belluno – Beste Medipoint hoog laag bed

Lekker comfortabel liggen én veilig in en uit bed kunnen stappen? Dat doet u met het Hoog-Laag Bed Bock Belluno. U kunt dit luxe hoog laag bed eenvoudig in hoogte verstellen, in elke gewenste stand. Zowel het gedeelte bij de benen als bij de rug is verstelbaar. Dankzij de vergrendelstand zit u altijd veilig in uw bed, ook wanneer u rechtop zit om iets te eten of te drinken.

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Omdat het bed verstelbaar is in hoogte, is het ook mogelijk om uw bed op te maken zonder te hoeven bukken. Doet de zorghulp dit voor u? Dan is dit bed ook heel geschikt, omdat u precies op de juiste hoogte kunt zitten om zorg te krijgen. Ook is het hooglaagbed gemakkelijk te verplaatsen en te draaien, omdat er wieltjes onder zitten.

Hoog/Laag Bed Bock Belluno is een stijlvol bed, gemaakt van hout. Het heeft een maximaal gebruikersgewicht van 135kg en is daarmee een van de stevige hoog bedden. Dit hooglaagbed wordt inclusief lattenbodem, zijhekken, wielen, matrashouders en papegaai (handgreep) geleverd.

Dit hoog-laag bed Medipoint is van 37cm tot 82,5cm verstelbaar in hoogte. Het zijhek zit op 37cm hoogte en het bed weegt 98kg. U kunt het hooglaagbed veilig belasten tot 170kg, maar het maximale gebruikersgewicht is 135kg. Het is dus een van de stevige hoog laag bedden en daardoor een heel geschikt hoog-laag bed thuiszorg. Overigens is dit verstelbaar hoog laag bed thuiszorg een eenpersoonsbed (90x200cm).

Voordelen Bock Belluno

✅ Elektrisch verstelbaar hoog bed;

✅ Kan tot 135kg aan gebruikersgewicht tillen;

✅ Dit hoog laag bed is comfortabel en veilig in gebruik;

✅ Het is een hoog laag bed inclusief lattenbodem, handgreep, zijhekken, wielen en matrashouders;

✅ Dit hoog laag bed kopen kost u helemaal niet veel geld.

Nadelen Bock Belluno

❌ In verhouding met andere hoog laag bedden een laag maximaal gebruikersgewicht van 135kg


Bekijk meer productinformatie

5. Ecofit

Ontdek het hoog laag bed Ecofit S, een hoog laag bed ontworpen met comfort en functionaliteit in het achterhoofd, ideaal voor de thuiszorg. Het bed is gemakkelijk verstelbaar met een afstandsbediening, waardoor het zowel voor de gebruiker als de verzorger gebruiksvriendelijk is. Het Ecofit S bed biedt een hoogteverstelling tussen 38,5 en 81 cm, waardoor in- en uitstappen soepel verloopt. Dankzij de hoge verstelbaarheid kan het bed ook dienen als een comfortabele werkhoogte voor zorgverleners. De hoekverstelling van het ruggedeelte (0 – 70 graden) en voetgedeelte (0 – 30 graden) biedt verdere personalisatie.

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Het 4-delige stalen ligvlak (90×200 cm) is makkelijk schoon te houden, mede dankzij de gepoedercoate parel donkergrijze afwerking. Het hoofd- en voeteneinde is uitgerust met matrasbeugels om te voorkomen dat het matras glijdt.

Kies bij bestelling van de Ecofit S voor levering met of zonder montage. Bij zelfmontage wordt het bed als pakket geleverd, en bij keuze voor montage komt er een toeslag van €75 bij. Het bed voldoet aan de IEC 60601-2-52 norm, draagt tot 185 kg gebruikersgewicht en heeft een werkbelasting tot 220 kg. Matrassen kunnen afzonderlijk worden bijbesteld. De papegaai is inbegrepen.

Voordelen Ecofit

✅ Hoogteverstelling verbetert comfort en toegankelijkheid.

✅ Afstandsbediening voor gemakkelijke aanpassingen.

✅ Nooddaalfunctie verhoogt veiligheid bij stroomuitval.

✅ Makkelijk te reinigen door gepoedercoate afwerking.

✅ Sterk en duurzaam, ondersteunt tot 185 kg.

Nadelen Ecofit

❌ Montageservice kost extra.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste hoog laag bed 2024

Het hoog laag bed Combiflex Havana staat voor mij op nummer één in het rijtje van beste hooglaagbed van 2024. Dat komt onder andere door het hoge gebruikersgewicht en vele mogelijkheden in verstellingen. Het is niet een van de goedkopere hoog bedden, maar de kwaliteit is dan ook erg goed. Dit hooglaagbed is elektrisch verstelbaar, comfortabel en veilig in gebruik.

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Wilt u een medisch bed of bed hoog, dan is dit een prima keuze voor personen die maximaal 185kg wegen. De hoog laag bedden van dit merk worden inclusief lattenbodem, handgreep, zijhekken, wielen en matrashouders geleverd. Dat vind ik een groot pluspunt!


Bekijk meer productinformatie

Hoog laag bed ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de hoog bed ervaringen en hooglaag bed reviews van andere mensen? Een hoog laag bed kopen of zorgbed bestellen is nu eenmaal gemakkelijker wanneer u weet wat mensen er in de praktijk van vinden. Ik heb daarom van een aantal in hoogte verstelbaar bed modellen een review voor u opgezocht.

Bock Combiflex Havana review

Dit hoog laag bed van Combiflex Havana heeft Henk gekocht en hij vertelt er het volgende over: “Ik vind het een mooi en prettig hooglaagbed, want hij past goed bij mijn slaapkamer. Het nachtkastje heb ik erbij gekocht. Ik ben voor dit hooglaagbed gegaan, omdat de meeste hoog bedden niet geschikt zijn voor zwaardere mensen.”

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Medial review

Het Medial hooglaag bed heeft het leven van Frans veranderd. ”Dankzij de verstellingen kan ik comfortabel slapen en gemakkelijk opstaan. De optionele montage-service maakte de installatie zorgeloos. Een absolute aanrader voor iedereen die waarde hecht aan comfort en gebruiksgemak!”

Timeless review

Ben zegt: “Ik ben enorm tevreden met mijn Timeless hoog laag bed. De combinatie van het comfort van een boxspring en de functionaliteit van de hoogteverstelling is ongeëvenaard. Hoewel accessoires apart aangeschaft moeten worden, draagt het design echt bij aan de huiselijke sfeer van mijn kamer. Een aanrader!”

Bock Belluno review

Sandra vertelt over dit Bock Belluno hooglaagbed: “Ik vind het een prettig hoog laag bed voor eenpersoonsgebruik. Ik kon kiezen uit andere hoog bedden, maar in hoogte verstelbare bedden zijn in mijn optiek best wel hetzelfde. Ik vond deze in elk geval mooi en aangezien ik toch een elektrisch ziekenhuisbed kopen moest, koos ik deze vanwege de relatief lage prijs.” Sandra zegt daar nog bij dat zij het hoog laag bed modern vindt en dat het goed in haar huis past qua stijl en kleur.

Ecofit review

Mary liet een review over Ecofit hooglaagbed achter: ”Het is een prima hoog laag bed, mijn man ligt er comfortabel op. Het was even wennen aan de handbediening. We konden er zelfs een passend matras bij bestellen.”

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Hoog laag bed kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een hoog laag bed kopen, heeft u een hoog laag bed nodig? Wat is dan het juiste bed? Dan zijn een aantal focuspunten belangrijk. Zo moet u altijd kijken naar de afmetingen hoog laag bed. Past uw huidige matras erin of moet u een matras hoog laag bed (matras voor hoog laag bed) aanschaffen? Is het een hoog laag bed 120×200 cm of een hoog laag bed tweepersoons? Bent u al geholpen met een standaard hooglaagbed met hoog laag systeem of wilt u er een hoog laag lattenbodem bij? Sommige hoog bedden zijn meer geschikt als senioren hoog laag bed, bijvoorbeeld een hoog laag bed elektrisch verstelbaar. Maar u kunt daar ook baat bij hebben wanneer u (tijdelijk) zorg krijgt. Kijk in elk geval naar of een hoog laag bed verrijdbaar is op wieltjes om het bed makkelijker opmaken mogelijk is. Ook of er een bedbeugel geplaatst kan worden. Dat geeft extra gebruiksgemak.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Andere benamingen: medisch bed, verpleegbed, zorgbed of ziekenhuisbed. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een traagschuim matras past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt zo extra comfort en ondersteuning. Een positioneringskussen kan helpen om het lichaam in een bepaalde positie te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten. Een hielbeschermer beschermt de hiel tegen drukplekken tijdens het liggen. Een dekenboog houdt het beddengoed op afstand van het lichaam om irritatie of pijn te voorkomen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Hoog Laag Bed  Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over hoog laag bedden

Heeft u na het lezen van dit artikel over hoog bedden nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld weten wat een hoog laag bed precies is of wat de gemiddelde hooglaagbed prijs is? Lees dan nog even verder!

Wat is het beste hoog laag bed?

Het beste hoog laag bed is Combiflex Havana. Dit bed heeft veel verstelmogelijkheden en heeft een maximaal gebruikersgewicht van 185kg. Dit maakt het een hooglaagbed wat voor veel mensen een passende oplossing is.

Wat is een hooglaagbed?

Waarom zou u een hoog laag bed kopen? Over het algemeen doet men dat, omdat een hoog laag bed verstelbaar is. Maar wat is een hoog laag bed? U kunt een hoog bed in zijn geheel verstellen of de afzonderlijke delen ervan (rug- en/of voetensteun). Hoog bedden zijn handig voor de gebruikers ervan, zodat zij gemakkelijk in en uit bed kunnen stappen. Zorgverleners hebben ook baat bij een hooglaagbed, omdat zij zo gemakkelijker zorg kunnen verlenen. Zij hoeven dan niet zo diep te bukken om te helpen.

Voor wie is een hooglaagbed geschikt?

Een hoog laag bed is in principe geschikt voor iedereen die er behoefte aan heeft. Bent u op leeftijd, dan is een seniorenbed hoog laag geschikt. Slaapt u met uw partner in hetzelfde bed, dan kan een hoog laag bed 2 persoons de uitkomst zijn. In principe worden hoog laag bedden gebruikt door mensen op leeftijd, mensen met een beperking, moeilijk in of uit bed stappen of mensen die herstellende zijn van een operatie. (1)

Wat is het beste materiaal voor een hoog laag bed?

De meeste hoog bedden worden gemaakt van materiaal zoals hout of kunststof. Wilt u een hoog laag bed of een extra laag bed kopen, dan maakt het in principe niet veel uit welk materiaal u kiest. Een bed hoog laag van hout is wellicht voordeliger dan een laag hoog bed van kunststof, maar het is vooral wat u zelf prettig en mooi vindt. Belangrijker zijn de hoog laag bed afmetingen en of u voor een hoog laag seniorenbed (hoog laag bed senioren) gaat of niet. Ook de hoog laag bed prijs is een belangrijk punt om over na te denken als u een hooglaagbed koopt. Het materiaal maakt niet zo heel veel uit.

Wat is de gemiddelde hoogbedden prijs?

Wat kost een hoog laag bed of wat kost een hoog laag bed in het algemeen? Hoog bedden zijn er in verschillende prijscategorieën. De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000, afhankelijk van uw wensen voor een hoog laag bed. Zo kan een extra laag hoog laag bed duurder zijn dan een standaard hoog en laag bed. Een tweepersoons hoog laag bed is qua prijs weer duurder dan de prijs hoog laag bed voor standaardmodellen. De vraag is vooral: wilt u een standaard zorg bed of een luxe hoog laag bed? Een hoog laag bed met meer functionaliteiten zal duurder zijn dan een hooglaagbed die er minder heeft.

Wordt een hooglaagbed vergoed door de verzekering?

De meeste zorgverzekeringen geven hoog bedden of hooglaagbedden te leen, zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Dit zal in de meeste gevallen geen nieuw bed zijn, maar een tweedehands hoog laag bed. Controleer altijd uw verzekering om te zien of dit ook voor u geldt. Een hoog laag bed mag vaak een halfjaar geleend worden. Heeft u hem langer nodig, dan kunt u een elektrisch hoog laag bed huren. Bent u benieuwd naar de hoog laag bed prijzen en kosten hoog laag bed wanneer u deze zelf zou aanschaffen? Lees dan de vraag hierboven nog even.

» Referenties

Christman, M., Morse, J. M., Wilson, C., & Godfrey, N. (2015). Analysis of the Influence of Hospital Bed Height on Kinematic Parameters Associated with Patient Falls During Egress. Procedia Manufacturing, 3, 280-287.

» Referenties

Conclusie beste hoog laag bed 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Hoog Laag Bed | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter