In dit artikel

Beste Hoofdkussen Review

Beste Hoofdkussen | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een hoofdkussen kopen? Het kan best lastig zijn om te bepalen welk kussen geschikt is voor uw situatie. Ik deed de hoofdkussen test om te ontdekken wat het beste hoofdkussen of orthopedische kussen van dit jaar is. Nadat u dit artikel over hoofdkussens heeft gelezen, bent u helemaal op de hoogte en klaar om een ergonomisch kussen te kopen!

Kort samengevat:

Het beste hoofdkussen van 2024 is Guna. Dit merk heeft een hoofdkussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Hoofdkussens vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen welk medische kussen of hoofdkussen het beste is, let ik als ergotherapeut op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk hoofdkussen, maar ook naar de prijs en de hoofdkussen reviews en ervaringen van andere mensen. Al die factoren bij elkaar opgeteld hebben tot een top hoofdkussens geleid en die deel ik graag met u.

Beste hoofdkussen keuzehulp

ProductAdviesprijsSlaappositieBelangrijkste eigenschap
1. Guna€59ZijBL Comfort-foam vulling
2. Perfect Pillow€139Rug, buik, zijSensiDense-traagschuim
3. Arteni€59RugNek inkeping tegen pijn
4. M-Line€131,99Rug, buik, zijAnti allergeen
5. Emma€79,95Rug, buik, zijVerstelbare Hoogte

1. Hoofdkussen Guna – Beste kussen

Heeft u weleens van hoofdkussen Guna gehoord? Als we het hebben over de beste hoofdkussens, dan hoort deze stipt op nummer 1 thuis. Dit is namelijk een goed hoofdkussen dat uw wervels in een neutrale houding houdt tijdens het slapen. Daardoor ligt u lekkerder en valt u sneller in slaap. Dit hoofdkussen houdt uw wervelkolom en hoofd in een rechte lijn, waardoor u minder snel last krijgt van pijnklachten in de rug en nek. Ook voorkomt het en verlicht het schouderklachten en opent het de luchtwegen. Een ideaal hoofdkussen tegen nekpijn en voor de juiste slaaphouding, dus! 

Beste Hoofdkussen Review

Dit is niet alleen een hoofd kussen voor een rugslaper, maar ook voor een zijslaper. Het is eigenlijk geschikt voor alle type slapers, kan ik u als ergotherapeut vertellen. Van alle hoofdkussens is Hoofdkussen Guna bovendien extra comfortabel, omdat het traagschuim bevat. Dit zorgt voor minder druk op het lichaam en voor een stimulering van de bloedsomloop. Het is daardoor ook een hoofdkussen dat als zwangerschapskussen gebruikt kan worden.

Dit hoofdkussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Kies uit een zachte, medium of stevige hardheid. De afmetingen van de hoge ligging zijn 63x34x12cm en van de lage ligging 63x34x9cm. U heeft twee jaar garantie op Hoofdkussen Guna, dus mocht er iets mis zijn met uw nieuwe kussen dan kunt u terecht bij de klantenservice. Tip: koopt u er direct twee van? Dan krijgt u 10% korting. Een goede reden om ook uw partner van het juiste kussen te voorzien en dagelijks uitgerust wakker te laten worden.

Voordelen Guna

✅ Hoofdkussen van traagschuim (veel beter dan een donzen kussen);

✅ Voordelig geprijsd hoofdkussen;

✅ Keuze uit een zachte of medium stevigheid of een hardere variant;

✅ Dit is een latex hoofdkussen dat hoofd en wervels in een rechte lijn houdt;

✅ Ook geschikt als zwangerschapskussen;

✅ Stimuleert de bloedsomloop en voorkomt rug- en nekklachten of andere lichamelijke klachten;

✅ 28 dagen uitproberen: niet goed = geld terug;

✅ Dit hoofdkussen wordt gratis thuisbezorgd.

Nadelen Guna

❌ Het schuim kan soms nog wat hard aanvoelen, maar het is de moeite waard.


Bekijk meer productinformatie

2. Perfect Pillow

Een hoofdkussen kan ook een nekrolkussen zijn, zoals Perfect Pillow. Dit hoofdkussen is speciaal ontworpen om de nek te ondersteunen en de nekwervels tijdens het slapen in de juiste positie te houden. Ook helpt het nek- en schouderpijn tegengaan. Dit kussen is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Zo biedt het de perfecte ondersteuning voor uw hoofd en schouders en voorkomt het lichamelijke klachten. Ook als u brede schouders hebt.

Beste Hoofdkussen Review

Wilt u het beste hoofdnekkussen kopen, dan is deze Perfect Pillow een aanrader. Het helpt ook de slechte werkhouding die u overdag eventueel aanneemt ’s nachts op te vangen en te corrigeren. Een juiste houding in de nacht leidt namelijk ook tot het corrigeren van een onnatuurlijke houding of verkeerde houding overdag. Verder is dit het beste kussen voor de nek- en wervelkolom, omdat de traagschuim vulling precies de juiste ondersteuning biedt. Zo kunnen uw nek en wervels in een rechte lijn liggen terwijl u slaapt.

Bovendien is het hoofdslaapkussen geheel wasbaar (in tegenstelling tot veel andere hoofdkussens van traagschuim). Dit hoofdkussen is daardoor extra hygiënisch en het kan goed ventileren en ademen. U kunt het kussen wassen in de wasmachine tot 40 graden Celcius, maar gebruik liever geen wasmiddel en laat dit juiste hoofdkussen aan de buitenlucht drogen. De breedte is standaard 34cm en de lengte 55cm. U kunt kiezen uit verschillende kussens qua hoogte, want het Perfect Pillow kussen is verkrijgbaar in zes maten (van 7 tot 14cm). De maat kunt u tijdens het bestellen opgeven. Heeft u dus een dikker kussen nodig, dan is dat gewoon mogelijk.

Voordelen Perfect Pillow

✅ Goed ademend en ventilerend hoofdslaapkussen;

✅ Beste hoofdkussens voor wie van hygiëne houdt (volledig wasbaar, inclusief wasbare hoes);

✅ Verkrijgbaar in verschillende hoogtes/maten voor de juiste houding;

✅ Ondersteunt de nek en wervelkolom dankzij de vorm en de vulling van traagschuim;

✅ Voor een juiste houding in de nacht én overdag;

✅ Bestel dit kussen hoofd met gratis verzending.

Nadelen Perfect Pillow

❌ Levering binnen maximaal drie werkdagen, dus niet de volgende dag al in huis;

❌ Het is een relatief prijzig kussen voor een goede nachtrust.


Bekijk meer productinformatie

3. Arteni Traagschuim hoofdkussen

Heeft u veel last van nekpijn? Dan is een goed hoofdkussen van belang. Dit Arteni traagschuim hoofdkussen kan weleens precies het hoofdkussen zijn waar u naar op zoek bent. Het is een hoofdkussen nekklachten dat verkrijgbaar is in een zacht kussen, medium of stevige uitvoering. En het is vooral een geschikt hoofdkussen voor rugslapers.

Beste Hoofdkussen Review

Hoofdkussens of ergonomische kussens zoals Arteni Traagschuim Hoofdkussen, brengen de wervelkolom in een neutrale positie en ondersteunen de nek. Zo ervaart u minder pijn en kan uw lichaam beter ontspannen tijdens een goede nachtrust. Dankzij het BL Comfort traagschuim wordt de druk op uw lichaam nog minder. Het past zich namelijk aan de contouren van uw lcihaam aan. Daarom is het het ideale kussen voor wie graag op zijn of haar rug op een kussen ligt. Het kan ook goed als hoofdkussen voor zwangere vrouwen worden ingezet.

Dit type beste hoofdkussens is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers (maar vooral voor de laatste categorie die van rug slapen houdt). Arteni Traagschuim Hoofdkussen heeft twee liggingen. De hoge ligging is 61x35x11cm groot en de lage ligging is 61x35x6,5cm groot. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Er zit twee jaar garantie op deze beste hoofdkussens en ze zijn scherp geprijsd.

Voordelen Arteni

✅ Hoofdkussen dat vooral geschikt is voor wie op de rug slaapt;

✅ Ondersteun met dit hoofdkussen je rug en nek en stimuleer de doorbloeding in het lichaam;

✅ Het opent de luchtwegen en verminder fysieke pijnklachten;

✅ Keuze uit een zacht, medium of stevig kussen;

✅ Je mag dit hoofdkussen ergonomisch 28 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;

✅ Er zit twee jaar garantie op deze hoofdkussens.

Nadelen Arteni

❌ Minder geschikt als u een zijslaper bent qua favoriete slaaphouding.


Bekijk meer productinformatie

4. M-Line Athletic Pillow

Heeft u een hoofdkussen nodig dat maximale ventilatie biedt, anti allergie werkt, wasbaar is op 60 graden en een verkeerde houding voorkomt? Dan is M-Line Athletic Pillow wat u zoekt. Dit kussen heeft een unieke vlindervorm, waardoor uw hoofd in het midden van het kussen blijft liggen. Zo blijft de nek vrij en worden zenuwen en bloedvaten niet bekneld. Ook ideaal voor sporters!

Beste Hoofdkussen Review

M-Line Athletic Pillow is een goed kussen voor mensen met rug- en nekklachten. Het heeft namelijk de juiste vorm, hoogte en hardheid om uw lichaam te ondersteunen. Uw hoofd en wervels liggen hierdoor in een ontspannen positie gedurende de nacht. Dankzij het visco-elastisch traagschuim vormt het kussen zich helemaal naar uw lichaamsvormen en de ventilatiekanalen houden de hygiëne en ventilatie op orde.

Dit M-Line Athletic Pillow kussen is 35cm lang, 50cm breed en er zijn twee verschillende hoogtes beschikbaar. Het kussen is wasbaar op 60 graden, maar mag niet in de droger. De anti allergie functie is ideaal voor wie allergieën heeft en dankzij de 3 jaar garantie kunt u altijd contact opnemen als er iets mis blijkt te zijn met uw aankoop.

Voordelen M-Line

✅ Een goed kussen dat verkrijgbaar is in twee verschillende hoogtes (afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur);

✅ Dit type goede hoofdkussens is wasbaar op 60 graden en helpt bij allergieën;

✅ Zo’n hoofdkussen zorgt ervoor dat uw hoofd in dezelfde positie blijft liggen gedurende de nacht;

✅ U heeft 3 jaar fabrieksgarantie, dus een slechte nachtrust is uitgesloten;

✅ De beste slaaphouding door visco-elastisch traagschuim en de goede ventilatie van de verschillende lagen.

Nadelen M-Line

❌ Een relatief prijziger hoofdkussen (maar het biedt wel optimale ondersteuning);

❌ Verwarring over de wastemperatuur in de beschrijving (40 of 60 graden).

❌Wat lastiger formaat om een katoenen hoes om het kussen heen te doen.


Bekijk meer productinformatie

5. Emma Kussen

Het Emma Kussen kent u qua merk misschien wel van tv. Naast bedden en matrassen, biedt het ook kussens aan voor een ideale slaaphouding. Dit kussen zorgt ervoor dat de houding waarin u slaapt, altijd een comfortabele is. Dat komt doordat hij optimaal ligcomfort biedt dankzij de visco-scuim vulling én de verstelbare hoogte. En omdat hij uw temperatuur reguleert; van koud naar warm. Daardoor slaapt u altijd prettig op dit hoofdkussen!

Beste Hoofdkussen Review

Het Emma Kussen heeft een medium stevigheid en is geschikt voor rug-, buik- en zijslapers. De vulling is gemaakt van traagschuim. Daardoor vormt het zich helemaal naar uw lichaamscontouren en biedt het optimale ondersteuning. Als ergotherapeut vind ik dit een groot voordeel, omdat zowel hoofd als nek zo voldoende ondersteund worden gedurende de hele nacht. Een comfortabel slaaphouding is daardoor keer op keer mogelijk dankzij dit hoofdkussen. En daar heeft u niet alleen in de nacht, maar ook overdag baat bij. Wist u dat een goed hoofdkussen veel rug en nek klachten kan verminderen, ook op het werk?

De afmetingen van het Emma Kussen zijn 70x40cm. Het zachte, ademende materiaal voelt prettig aan en u zal het nooit te warm of te koud krijgen dankzij het visco-schuim. Het wordt gratis verzonden en u krijgt maar liefst 10 jaar garantie op dit hoofdkussen. Bovendien is het wasbaar op 60 graden én mag u 100 nachten proefslapen. Blijkt het toch een verkeerd kussen, dan kunt u hem gewoon retourneren.

Voordelen Emma

✅ Geschikt voor slapers op rug, zij en buik;

✅ Het kan een laag of hoog kussen zijn als u wilt, want de hoogte is verstelbaar (af te stemmen op uw persoonlijke voorkeur);

✅ Deze kussens reguleren ook uw lichaamstemperatuur (ademend en hypoallergeen);

✅ Vulling van Visco-schuim dat zich naar uw lichaamscontouren vormt, zodat rug en nek ontlast worden;

✅ U krijgt 10 jaar garantie op dit hoofdkussen en u mag 100 nachten proefslapen;

Nadelen Emma

❌ Het is een lastige kussenmaat voor een kussensloop;

❌ Het kan even wennen zijn aan het begin, omdat het hoofdkussen nogal stevig aanvoelt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste hoofdkussen 2024

Bent u nu benieuwd waar wat voor mij het beste hoofdkussen van dit jaar is? Dat kan ik goed begrijpen. De keuze is namelijk reuze! Van elk kussen hoofd zal u profijt hebben en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Maar natuurlijk kan er maar één hoofdkussen het beste zijn. Het beste hoofdkussen van 2024 is naar mijn mening Hoofdkussen Guna

Beste Hoofdkussen Review

Van alle hoofdkussens spreekt dit hoofdkussen nek mij het meeste aan. U kunt hem gebruiken om elke nacht op te slapen, maar ook als reiskussen of traagschuim hoofdkussen. Het hoofdkussen Guna vormt zich naar uw lichaam, is voordelig geprijsd en kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Uw nek wervelkolom blijft tijdens het gebruik in een goede houding en de doorbloeding in uw lichaam wordt zo gestimuleerd. Bovendien mag u het kussen 28 dagen testen en wordt het gratis thuisbezorgd. Daardoor loopt u geen enkel risico bij het bestellen van dit hoofdkussen!


Bekijk meer productinformatie

Hoofdkussen ervaringen en reviews

Een hoofd neksteunkussen kopen is gemakkelijker wanneer u de ervaringen van andere mensen leest. Daarom zocht ik een hoofd memory foam kussen review van elk type hoofdkussen op. Zo weet u zeker dat u een hoofdkussen buikslaper, zijslaper of rugslaper kiest dat bij u past.

Hoofdkussen Guna review

“Ik zocht een hoofdkussen Tempur door die reclames. Leek mij top. Toch besloten deze te proberen en ik moet zeggen: Guna is geweldig! Ik slaap heel lekker op dit hoofdkussen en niemand krijgt mij meer zomaar wakker. Aanrader en bovendien goedkoper dan een Tempur hoofdkussen.”

Beste Hoofdkussen Review

Perfect Pillow review

Fred had veel last van zijn nek, totdat hij dit hoofdkussen Consumentenbond ontdekte. “Het is geen M Line hoofdkussen, maar nog veel beter. Dankzij dit Perfect Pillow kussen krijgt mijn nek precies genoeg ondersteuning en ligt ik direct lekker als ik naar bed ga. Ik slaap weer als een roosje, dus ik ben blij.”

Arteni hoofdkussen review

Froukje heeft het Arteni hoofdkussen in huis. “Lekker slapen, uitgerust wakker worden en ook nog eens goed schoon te maken. Ik ben blij dat ik dit hoofdkussen, zacht kussen gekocht heb. Mijn man heeft hem ook en heeft helemaal geen nekpijn meer.”

M-Line hoofdkussens review

Silke schrijft over het M-Line hoofdkussen: “Ik moest even wennen, maar na dag 3 begon ik er lekker op te liggen en kon ik in een goede houding liggen. Ondanks dat het twee posities heeft voor je slaaphouding (hoog en laag) vind ik beide opties meer voor laagslapers. Ik slaap niet per se beter, maar mijn schouder- en nek klachten zijn echt minder geworden door de optimale ondersteuning! Het is een uitstekende keuze wat mij betreft.”

Emma Kussen review

Volgens Sybert is het Emma Kussen een ideaal hoofdkussen. “Echt een goed kussen! Sinds ik dit gebruik, heb ik geen last meer van pijnlijke nek en schouders. Ik kan het daarom echt aanraden, ook voor verschillende slaaphoudingen. Je komt in een ontspannen houding terwijl je slaapt en dat merk je ook als je wakker wordt. Veel meer ontspanning!”

Beste Hoofdkussen Review

Hoofdkussen kopen checklist

Wilt u een hoofdkussen kopen of hoofdkussen bestellen? Dan raad ik u aan om onderstaande checklist te gebruiken. Zo weet u zeker dat u een aankoop doet waar u geen spijt van krijgt.

1. Welk type slaper bent u?

Denk dan eerst na over welk type slaper u bent. Slaapt u op uw zij, ga dan voor een hoofdkussen zijslaper. Bent u een buikslaper? Dan kan een ander hoofdkussen u helpen. Alle hoofdkussens zijn geschikt voor een bepaald type slaper, sommigen zijn geschikt voor iedereen. 

2. Wat zijn uw wensen voor een hoofdkussen? (zacht kussen, dun kussen, latex kussen)

En waar moet uw hoofdkussen verder aan voldoen? Moet er een traagschuim vulling in zitten voor extra comfort? Of vindt u het belangrijk dat het kussen voor nekklachten of hoofdkussen benen wasbaar is?

Beste Hoofdkussen Review

3. Heeft u een ziekte/aandoening?

Door diverse redenen kunt u opzoek zijn naar een ander hoofdkussen. Door diverse diagnosen kan uw voorkeur hierin veranderen, denk bijvoorbeeld aan Post Covid, reuma, beroerte, artrose, Parkinson, MS en Dementie. Uw houding en behoeften kunnen veranderen als gevolg van deze diagnoses.

4. Bepaal vooraf uw budget voor hoofdkussens

Tot slot is elk hoofd kussen verschillend, ook in de prijs. Vergelijk de prijzen van hoofdkussens daarom goed met elkaar. Het ene kussen (zoals een knieknussen) is voordeliger dan het andere (bijvoorbeeld een hoofdkussen rugklachten). Alles voor het best slaapkamerhulpmiddel.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Hoofdkussen Review

Meest gestelde vragen over een hoofdkussen

Heeft u na het lezen van dit artikel over hoofdkussens nog vragen? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over elk hoofdkussen.

Wat is het beste hoofdkussen?

Als u het mijn vraagt, Anouk ergotherapeut, dan kan ik het Hoofdkussen Guna aanraden. U kunt keuzes maken uit diverse hardheden voor extra slaapcomfort. De ergonomisch vorm in het kussen volgt de contouren van hoofd en nek en ondersteunt op de plekken waar u dat nodig heeft. Dit kussen is in mijn ogen als ergotherapeut heel geschikt voor zij en rugslapers, dus ook als u meer draait ‘s nachts is dit kussen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een hoofdkussen?

Een hoofdkussen of orthopedisch kussen brengt veel voordelen met zich mee, oa op het gebied van zelfzorg. Het helpt u beter slapen, zorgt voor comfort en voor een juiste slaaphouding. Ook leidt het gebruik van het hoofdkussen overdag tot meer energie en een fijner gevoel. U voorkomt er fysieke klachten mee, waardoor u zich langer goed zal voelen in uw lichaam. Als u het antwoord weet op de vraag: hoofdkussen hoe gebruiken? Dan kunt u er enorm veel profijt van hebben!

Hoe slaap je op een hoofdkussen?

Afhankelijk van het type slaper dat u bent, slaapt u op een hoofdkussen in een standaardhouding. Bij een hoofdkussen slaapt u waarschijnlijk op uw rug. Gebruikt u een kussen benen, dan is de kans groot dat u een zijslaper bent. Er zijn ook hoofdkussens die laag zijn en daardoor door buikslapers gebruikt worden. Er is hier geen goed of fout in. Het is in elk geval belangrijk dat u een hoofdkussen zoekt waar u lekker op kunt slapen op uw eigen manier.

Welke materialen worden er vaak gebruikt voor hoofdkussens?

Hoofdkussens worden vervaardigd uit verschillende materialen om zo aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Een veelgebruikt materiaal is synthetisch, zoals bij een synthetisch kussen, dat vaak hypoallergeen is en daardoor geschikt voor mensen met allergieën. Daarnaast bestaat er een breed scala aan hoofdkussens, zoals het life hoofdkussen en het cloudpillo hoofdkussen, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Verschillende soorten hoofdkussens bieden variatie in ondersteuning en comfort, afhankelijk van individuele behoeften.

Zijn er ook hoofdkussens geschikt voor mensen die op hun buik slapen?

Ja, voor mensen die op hun buik slapen, zijn er zeker geschikte hoofdkussens beschikbaar. Een laag kussen is meestal ideaal voor buikslapers omdat het helpt de wervelkolom in een neutrale positie te houden tijdens het slapen. Het is cruciaal voor buikslapers om een hoofdkussen te vinden dat comfortabel is en tegelijkertijd de juiste ondersteuning biedt om nek- en rugpijn te voorkomen. Buikslapers kunnen optimaal profiteren van de variëteit aan kussens op de markt, zoals het life hoofdkussen of het cloudpillo hoofdkussen, om zo het kussen te vinden dat het beste bij hun slaapbehoeften past.

Hoe variëren hoofd kussens in dikte en ondersteuning?

Hoofdkussens zijn er in verschillende diktes en niveaus van ondersteuning om te voldoen aan de behoeften van diverse slapers. Een laag kussen kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor iemand die op zijn buik slaapt, terwijl een dikker en steviger kussen beter kan zijn voor zij- en rugslapers. Het life hoofdkussen en cloudpillo hoofdkussen zijn voorbeelden van kussens die verschillende niveaus van ondersteuning en comfort bieden. Het is essentieel om de verschillende soorten hoofd kussens te overwegen en eventueel uit te proberen om te bepalen welk hoofdkussen het beste aansluit bij de individuele slaapbehoeften en -voorkeuren.

Wat is het verschil tussen een latex kussen en een traagschuim hoofdkussen?

Latex kussens en traagschuim kussens zijn twee populaire type kussens, elk met hun eigen voordelen. Een latex kussen is gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber en staat bekend om zijn veerkracht en duurzaamheid. Ze hebben vaak een ergonomisch gevormd kussen om de hoofd en nek te ondersteunen. Traagschuim hoofdkussens, daarentegen, zijn gemaakt van een speciaal soort schuim dat reageert op lichaamswarmte. Dit betekent dat ze zich vormen naar de contouren van uw hoofd en nek, wat zorgt voor een comfortabele nachtrust. Beide kussens kunnen helpen bij het behouden van een natuurlijke houding tijdens het slapen, maar de keuze tussen de twee hangt vaak af van persoonlijke voorkeur.

Waarom zou iemand kiezen voor een donzen hoofdkussen in plaats van een synthetisch kussen?

Een donzen hoofdkussen is gevuld met de zachte, kleine bolletjes van donsveren, meestal van eenden of ganzen. Ze staan bekend om hun luxe gevoel en vermogen om warmte vast te houden. Een synthetisch kussen, vaak gemaakt van polyester vezels, is hypoallergeen en kan een goede keuze zijn voor mensen met allergieën. Hoewel donzen kussens zeer comfortabel en zacht kunnen zijn, zijn synthetische kussens vaak meer betaalbaar en gemakkelijker te onderhouden. Beide types hebben hun voor- en nadelen, en het beste kussen voor een individu hangt af van hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Welke kussens zijn het beste voor zijslapers?

Zijslapers hebben vaak baat bij een dikker kussen dat de ruimte tussen hun hoofd en schouder opvult, zodat hun nek in een rechte lijn met hun ruggengraat ligt. Kussens zoals een ergonomisch hoofdkussen, latex kussens of een stevig kussen kunnen geschikt zijn. Het is ook de moeite waard om te kijken naar het beste latex kussen of het beste donzen kussen voor zijslapers, aangezien deze materialen zowel comfort als ondersteuning kunnen bieden.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste hoofdkussen 2024

 • Beste hoofdkussen – Guna
 • Beste hoofdkussen nekrol – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste hoofdkussen rugslaper – Arteni
 • Beste hoofdkussen zijslaper – Guna
 • Beste hoofdkussen buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Hoofdkussen | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter