In dit artikel

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Beste Hoofdkussen | Review (2023) | 5x Hoofdkussens Test!

In dit artikel

Wilt u een hoofdkussen kopen? Het kan best lastig zijn om te bepalen welk kussen geschikt is voor uw situatie. Wat is een hoofdkussen eigenlijk en waarvoor gebruikt u het? Ik deed de hoofdkussen test om te ontdekken wat het beste hoofdkussen of orthopedische kussen van 2023 is. Nadat u dit artikel over hoofdkussens heeft gelezen, bent u helemaal op de hoogte en klaar om een hoofdkussen te kopen. Hoog tijd voor de hoofdkussen review. Leest u maar mee!

Beste hoofdkussen van 2023: Mijn selectie

 1. Beste ergonomisch hoofdkussen – Hoofdkussen Guna
 2. Beste hoofdkussen – Perfect Pillow
 3. Beste hoofdkussen zijslaper – Cozysense traagschuim hoofdkussen
 4. Beste hoofdkussen voor nekklachten – Traagschuim hoofdkussen Arteni

Hoofdkussens vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen welk medische kussen of hoofdkussen het beste is, lette ik op verschillende factoren. Zo keek ik naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk hoofdkussen, maar ook naar de prijs en de hoofdkussen reviews en ervaringen van andere mensen. Al die factoren bij elkaar opgeteld hebben tot een top 5 hoofdkussens geleid en die deel ik graag met u. Bent u klaar voor 5x hoofdkussens vergelijken? 

1. Hoofdkussen Guna – beste ergonomisch hoofdkussen

Heeft weleens van hoofdkussen Guna gehoord? Dit is een hoofdkussen dat uw wervels in een neutrale houding houdt tijdens het slapen. Daardoor ligt u lekkerder en valt u sneller in slaap. Dit hoofdkussen houdt uw wervelkolom en hoofd in een rechte lijn, waardoor u minder snel last krijgt van pijnklachten in de rug en nek. Ook voorkomt het en verlicht het schouderklachten en opent het de luchtwegen. Een ideaal hoofdkussen nekpijn, dus! 

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Dit is niet alleen een hoofdkussen rugslaper, maar ook een hoofdkussen zijslaper. Het is eigenlijk geschikt voor alle type slapers! Van alle hoofdkussens is hoofdkussen Guna extra comfortabel, omdat het traagschuim bevat. Dit zorgt voor minder druk op het lichaam en voor stimulering van de bloedsomloop. Het is daardoor ook een hoofdkussen dat als zwangerschapskussen gebruikt kan worden. Dit hoofdkussen kost rond de €60,-.

Dit hoofdkussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. De afmetingen van de hoge ligging zijn 63x34x12cm en van de lage ligging 63x34x9cm. U heeft twee jaar garantie op dit hoofdkussen.

Voordelen Guna

✅ Hoofdkussen kopen van traagschuim? Kies Hoofdkussen Guna;

✅ Voordelig geprijsd hoofdkussen;

✅ Dit is een latex hoofdkussen dat hoofd en wervels in een rechte lijn houdt;

✅ Ook geschikt als zwangerschapskussen;

✅ Stimuleert de bloedsomloop en voorkomt rug- en nekklachten;

✅ 28 dagen uitproberen: niet goed = geld terug;

✅ Dit hoofdkussen wordt gratis thuisbezorgd.

Nadelen Guna

❌ Het schuim kan soms nog wat hard aanvoelen.


Klik hier voor de beste prijs

2. Perfect Pillow – beste hoofdkussen

Een hoofdkussen kan ook een nekrolkussen zijn, zoals die van Medipoint. Dit hoofdkussen is speciaal ontworpen om de nek te ondersteunen en de nekwervels tijdens het slapen in de juiste positie te houden. Ook helpt het nek- en schouderpijn tegengaan.

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Wilt u het beste hoofd nekkussen kopen, dan is deze Perfect Pillow een aanrader. Het helpt ook de slechte werkhouding die u overdag eventueel aanneemt ’s nachts op te vangen en te corrigeren. Bovendien is het hoofdslaapkussen geheel wasbaar (in tegenstelling tot veel andere hoofdkussens van traagschuim). Dit hoofdkussen is daardoor extra hygiënisch en het kan goed ventileren en ademen. Het Perfect Pillow kussen is verkrijgbaar in zes maten. De maat kunt u tijdens het bestellen opgeven. Dit hoofdkussen kost rond de €110,-.

Voordelen Perfect Pillow

✅ Goed ademend en ventilerend hoofdslaapkussen;

✅ Beste hoofdkussen voor wie van hygiëne houdt (volledig wasbaar);

✅ Geen Tempur hoofdkussen, maar een Perfect Pillow van Medipoint;

✅ Ondersteunt de nek en wervelkolom dankzij de vorm en de vulling van traagschuim;

✅ Kussen hoofd met gratis verzending.

Nadelen Perfect Pillow

❌ Het kan zijn dat dit hoofdkussen niet de volgende dag in huis is. Levertijd binnen maximaal drie werkdagen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Cloudpillo

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl, en het vinden van het juiste hoofdkussen kan een uitdaging zijn. De Cloudpillo biedt een oplossing voor dit probleem, met zijn afstelbare design. Door vulling toe te voegen of te verwijderen, kan het kussen volledig aan jouw wensen worden aangepast. Dit betekent dat het voor iedereen mogelijk is om de juiste ondersteuning te krijgen tijdens het slapen.

Het afstelbare design van de Cloudpillo zorgt ervoor dat je elke dag uitgerust wakker wordt en elke nacht met plezier je bed induikt. Het kussen biedt ondersteuning voor de nekwervels, waardoor nek-, rug-, en hoofdpijn verleden tijd zijn. Het kussen is geschikt voor buik-, rug- en zijslapers, en is gevuld met versnipperd memory foam, wat zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring.

De Cloudpillo is voorzien van een uitwasbare buitenhoes en blijft koel in de zomer en warm in de winter. Het kussen past in elke kussensloop en kan gemakkelijk worden gereinigd in de wasmachine. De buitenhoes is gemaakt van Ice Silk® textuur, wat zorgt voor verkoeling tijdens warme nachten.

Het kussen heeft een garantietermijn van 1 jaar en wordt geleverd met 30 dagen proefslapen. Als het kussen niet aan jouw wensen voldoet, kun je het binnen 30 dagen retourneren en krijg je het volledige bedrag terugbetaald. Het kussen is diervriendelijk en heeft een afmeting van 71 x 50 cm.

Voordelen Cloudpillo

✅ Volledig afstelbaar design voor persoonlijke ondersteuning;

✅ Geschikt voor buik-, rug-, en zijslapers;

✅ Zorgt voor betere nachtrust en voorkomt nek-, rug-, en hoofdpijn;

✅ Blijft koel in de zomer en warm in de winter dankzij versnipperd memory foam en Ice Silk® textuur;

✅ 30 dagen proefslapen en 1 jaar garantie.

Nadelen Cloudpillo

❌ Relatief duur in vergelijking met andere kussens op de markt;

❌ Het afstellen van het kussen kan enige tijd kosten voordat de perfecte balans is gevonden.


Klik hier voor de beste prijs

4. Arteni Traagschuim hoofdkussen – beste hoofdkussen voor nekklachten

Heeft u veel last van nekpijn? Dan is een goed hoofdkussen van belang. Dit Arteni traagschuim hoofdkussen voor nekklachten kan weleens precies het hoofdkussen zijn waar u naar op zoek bent. Het is een hoofdkussen nekklachten dat verkrijgbaar is in een zacht kussen, medium of stevige uitvoering.

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Hoofdkussens of ergonomische hoofdkussens zoals deze brengen de wervelkolom in een neutrale positie en ondersteunen de nek, zodat u minder pijn ervaart en uw lichaam beter kan ontspannen. Dankzij het traagschuim wordt de druk op uw lichaam nog minder groot. Het kan ook goed als hoofdkussen voor zwangere vrouwen worden ingezet. Dit hoofdkussen volgt de contouren van nek en schouders en kan zowel gebruikt worden als hoofdkussen buikslaper als rug- of zijslaper.

Dit hoofdkussen is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers en heeft twee liggingen. De hoge ligging is 61x35x11cm groot en de lage ligging is 61x35x6,5cm groot. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Er zit twee jaar garantie op deze hoofdkussens.

Voordelen Arteni

✅ Hoofdkussen geschikt is voor een rug slaaphouding;

✅ Ondersteun met dit hoofdkussen rug en nek en stimuleer de doorbloeding in het lichaam;

✅ Het opent de luchtwegen en verminder fysieke pijnklachten;

✅ Je mag dit hoofdkussen 28 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;

✅ Er zit twee jaar garantie op dit hoofdkussen.

Nadelen Arteni

❌ Minder geschikt als u een zijslaper bent.


Klik hier voor de beste prijs

5. Cozysense traagschuim hoofdkussen – beste hoofdkussen zijslaper

Slaapt u graag op een speciaal kussen om uitgerust wakker te worden en nek-, rug- en hoofdpijn te voorkomen? Kies Cozysense traagschuim hoofdkussen als uw nieuwe hoofdkussen. Hierdoor heeft u een betere nachtrust en het hoofdkussen heeft een verkoelend effect dankzij de coolgel die erin zit. Cozysense hoofdkussens zijn duurzaam en hebben een ergonomisch design. Ze worden bovendien inclusief navulling geleverd en zijn geschikt voor zij-, buik- en rugslapers. Dat komt doordat de speciale kussens eenvoudig aan te passen zijn aan elke slaaphouding. Simpelweg door er vulling bij te doen om er een hoofd nekkussen van te maken of door er vulling uit te halen om er een buikkussen van te maken. Gebruik dit hoofdkussen tussen benen of onder uw hoofd. Het is maar net wat u fijn vindt!

De hoofdkussens zoals Cozysense traagschuim hoofdkussen maken van elke nacht een rustige, ontspannen en comfortabele nacht. U mag bovendien 100 dagen proefslapen op dit hoofdkussen. Bevalt het niet? Dan krijgt u gewoon uw geld terug. U kunt dit hoofdkussen kopen voor rond de €70,-. Het Cozysense traagschuim hoofdkussen kan gebruikt worden als hoofdkussen. Het is 50x70cm groot en weegt 1200 gram. Er zit tien jaar fabrieksgarantie op dit hoofdkussen.

Voordelen Cozysense

✅ 100 nachten proefslapen op dit hoofdkussen;

✅ Uitwasbare kussensloop van biologisch materiaal voor een goede hygiëne;

✅ Dit hoofdkussen gaat lang mee;

✅ Met ultrazachte buitenhoes;

✅ Goede ventilatie tijdens het slapen dankzij traagschuim en coolgel vulling;

✅ Hoofdkussen is eenvoudig aan te passen naar uw slaapstijl (haal er gemakkelijk vulling uit of doe er wat bij).

Nadelen Cozysense

❌ Met de vulling weghalen of toevoegen is het even zoeken naar het juiste comfort.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste hoofdkussen van 2023

Bent u nu benieuwd waar wat voor mij het beste hoofdkussen van 2023 is? Dat kan ik goed begrijpen. De keuze is namelijk reuze! Van elk kussen hoofd zal u profijt hebben. Maar natuurlijk kan er maar één hoofdkussen het beste zijn. Het beste hoofdkussen van 2023 is naar mijn mening hoofdkussen Guna

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Van alle hoofdkussens spreekt dit hoofdkussen nek mij het meeste aan. U kunt hem gebruiken om elke nacht op te slapen, maar ook als hoofdreiskussen of hoofd traagschuim kussen. Het hoofd traagschuim kussen vormt zich naar uw lichaam, is voordelig geprijsd en kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Uw wervelkolom blijft tijdens het gebruik in een goede houding en de doorbloeding in uw lichaam wordt zo gestimuleerd. Bovendien mag u het kussen 28 dagen testen en wordt het gratis thuisbezorgd.


Klik hier voor de beste prijs

Hoofdkussen ervaringen en reviews

Een hoofd neksteunkussen kopen is gemakkelijker wanneer u de ervaringen van andere mensen leest. Daarom zocht ik een hoofd memory foam kussen review van elk type hoofdkussen op. Zo weet u zeker dat u een hoofdkussen buikslaper, zijslaper of rugslaper kiest dat bij u past.

Hoofdkussen Guna review

“Ik zocht een hoofdkussen Tempur door die reclames. Leek mij top. Toch besloten deze te proberen en ik moet zeggen: Guna is geweldig! Ik slaap heel lekker op dit hoofdkussen en niemand krijgt mij meer zomaar wakker. Aanrader en bovendien goedkoper dan een Tempur hoofdkussen.”

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Perfect Pillow review

Fred had veel last van zijn nek, totdat hij dit hoofdkussen Consumentenbond ontdekte. “Het is geen M Line hoofdkussen, maar nog veel beter. Dankzij dit Perfect Pillow kussen krijgt mijn nek precies genoeg ondersteuning en ligt ik direct lekker als ik naar bed ga. Ik slaap weer als een roosje, dus ik ben blij.”

Cloudpillo review

Peter schrijft: ”Ik ben zeer tevreden met de Cloudpillo. Na jarenlang zoeken naar het perfecte kussen heb ik deze eindelijk gevonden. Het afstelbare design biedt precies de juiste ondersteuning en het kussen blijft koel en comfortabel gedurende de hele nacht.”

Arteni hoofdkussen review

Froukje heeft het Arteni hoofdkussen in huis. “Lekker slapen, uitgerust wakker worden en ook nog eens goed schoon te maken. Ik ben blij dat ik dit hoofdkussen, zacht kussen gekocht heb. Mijn man heeft hem ook en heeft helemaal geen nekpijn meer.”

Cozysense traagschuim hoofdkussen review

“Lekkere zachte hoes heeft dit Cozysense kussen zeg. Daardoor wil ik eigenlijk niet opstaan ’s ochtends. Ook super goede service dat je 100 nachten mag proberen hoe het kussen slaapt. Ik wist na een paar nachten al dat ik niet anders meer wilde, maar toch fijn dat je zo lang mag testen”, vertelt Wilbert.

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Hoofdkussen kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een hoofdkussen kopen of hoofdkussen bestellen? Denk dan eerst na over welk type slaper u bent. Slaapt u op uw zij, ga dan voor een hoofdkussen zijslaper. Bent u een buikslaper? Dan kan een ander hoofdkussen u helpen. Elke hoofdkussens zijn geschikt voor een bepaald type slaper, sommige zijn geschikt voor iedereen. 

En waar moet uw hoofdkussen verder aan voldoen? Moet er een traagschuim vulling in zitten voor extra comfort? Of vindt u het belangrijk dat het kussen voor nekklachten of hoofdkussen wasbaar is?

Door diverse redenen kunt u opzoek zijn naar een ander hoofdkussen. Door diverse diagnosen kan uw voorkeur hierin veranderen, denk bijvoorbeeld aan Post Covid, reuma, beroerte, artrose, Parkinson, MS en Dementie. Uw houding en behoeften kunnen veranderen als gevolg van deze diagnoses.

Tot slot is elk hoofdkussen verschillend, ook in de prijs. Vergelijk de prijzen van hoofdkussens daarom goed met elkaar. Het ene hoofdkussen is voordeliger dan het andere (bijvoorbeeld een hoofdkussen rugklachten). Alles voor het best slaapkamerhulpmiddel.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Andere benamingen: medisch bed, verpleegbed, zorgbed of ziekenhuisbed. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een traagschuim matras past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt zo extra comfort en ondersteuning. Een positioneringskussen kan helpen om het lichaam in een bepaalde positie te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten. Een hielbeschermer beschermt de hiel tegen drukplekken tijdens het liggen. Een dekenboog houdt het beddengoed op afstand van het lichaam om irritatie of pijn te voorkomen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken.
Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Hoofdkussen Review 5x Hoofdkussens Test!

Meest gestelde vragen over een hoofdkussen

Heeft u na het lezen van dit artikel over hoofdkussens nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de voordelen van een hoofdkussen of wilt u weten wat het beste medische kussen bij nekklachten is? Of zoekt u juist een hoofdkussen voor zijslapers? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over elk hoofdkussen.

Wat is het beste hoofdkussen?

Als u het mijn vraagt, Anouk ergotherapeut, dan kan ik het Hoofdkussen Guna aanraden. U kunt keuzes maken uit diverse hardheden voor extra slaapcomfort. De ergonomisch vorm in het kussen volgt de contouren van hoofd en nek en ondersteunt op de plekken waar u dat nodig heeft. Dit hoofdkussen is geschikt voor zij en rugslapers, dus ook als u meer draait ‘s nachts is dit kussen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een hoofdkussen?

Een hoofdkussen of orthopedisch kussen brengt veel voordelen met zich mee, oa op het gebied van zelfzorg. Het helpt u beter slapen, zorgt voor comfort en voor een juiste slaaphouding. Ook leidt het gebruik van het hoofdkussen overdag tot meer energie en een fijner gevoel. U voorkomt er fysieke klachten mee, waardoor u zich langer goed zal voelen in uw lichaam. Als u het antwoord weet op de vraag: hoofdkussen hoe gebruiken? Dan kunt u er enorm veel profijt van hebben!

Hoe slaap je op een hoofdkussen?

Afhankelijk van het type slaper dat u bent, slaapt u op een hoofdkussen in een standaardhouding. Bij een kussen voor nekklachten slaapt u waarschijnlijk op uw rug. Gebruikt u een hoofdkussen benen, dan is de kans groot dat u een zijslaper bent. Er zijn ook hoofdkussens die laag zijn en daardoor door buikslapers gebruikt worden. Er is hier geen goed of fout in. Het is in elk geval belangrijk dat u een hoofdkussen zoekt waar u lekker op kunt slapen op uw eigen manier.

Welk kussen gebruiken bij nekklachten?

Bent u op zoek naar een hoofdkussen bij nekklachten? Dan raad ik u aan om een specifiek hoofdkussen te kopen, zoals het Perfect Pillow kussen. Dit hoofdkussen houdt uw wervelkolom ’s nachts zo recht mogelijk en is daardoor een geschikt hoofdkussen zijslaper of kussen zijslaper nekklachten. Onthoud dat hoe beter u ’s nachts ligt, hoe opgewekter en energieker u overdag zult zijn. Daarom is een hoofdkussen of hoofdkussen bij nekklachten echt aan te raden. [1]

Welk kussen gebruiken voor zijslapers?

Bent u benieuwd welk kussen u kunt gebruiken als zijslaper? Een hoofdkussen is er voor alle type slapers. Een hoofdkussen zijslaper is echter speciaal ontwikkeld voor mensen die op hun zij slapen. Ik raad zelf de beste hoofdkussens aan in dit geval. Dit is een goed kussen voor zijslapers, omdat het tussen de benen geplaatst wordt en daardoor ondersteuning en verlichting biedt tijdens elke nacht. Zoekt u dus een goed kussen voor zijslapers, ga dan in elk geval een hoofdkussen kopen. Daar krijgt u zeker geen spijt van!

Conclusie beste hoofdkussen van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Hoofdkussen | Review (2023) | 5x Hoofdkussens Test!

Laat een reactie achter