In dit artikel

Beste Polsspalk Alternatief Review

Beste Hema Polsspalk Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u een polsspalk Hema kopen? Als ergotherapeut heb ik voldoende ervaring met een spalk pols Hema om te kunnen weten dat er nog veel meer opties zijn. In plaats van een Hema polsspalk, kunt u ook kiezen voor een waardig Hema pols spalk alternatief! Welke alternatieven hierbij de moeite waard zijn, dat ga ik u vertellen.

Kort samengevat:

Het beste Hema polsspalk alternatief van 2024 is Thuasne Ligaflex Classic. Het is een polsspalk welke bij veel verschillende klachten inzetbaar is. Het is makkelijk verstelbaar door het klittenband en de duim is vrij waardoor u de spalk tijdens de dagelijkse activiteiten ook kunt gebruiken.

Hema polsspalk alternatieven vergelijken; hoe doen we dat?

Dat vergelijken van polsspalk Hema alternatieven, dat doe ik als ergotherapeut aan de hand van verschillende factoren. Allereerst breng ik de voor- en nadelen in beeld. Hierbij let ik op de functionaliteiten en kwaliteit. En hoe zit het met het gebruiksgemak van een polsspalk bij Hema en de alternatieven die ik ga noemen? Zijn ze even gemakkelijk te gebruiken of zijn er duidelijke verschillen? Ook let ik op de beschikbare kleuren, de prijs en de reviews van klanten.

Beste Polsspalk Hema Alternatief Keuzehulp

ProductAdviesprijsIndicatie
1. Thuasne Ligaflex Classic€42,95Polsverstuiking, traumatische polsproblemen, CTS, instabiliteit
2. Thuasne Ligaflex Pro€59,95Overbelasting, pijnlijke duim/pols, artrose, reuma, CTS
3. Push Med €70,99Restinstabiliteit, chronische peesschedeontsteking, overbelasting, RSI, artrose met zwelling, na polsfractuur
4. Ossur Formfit€36,95Artrose, reuma, CTS, verstuiking, na polsfractuur
5. Orliman€50,95Instabiliteit, pijnklachten, peesschedeontsteking en posttraumatische dystrofie

1. Thuasne Ligaflex Classic

Op nummer 1 staat als polsspalk Hema alternatief de Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace. Het is een comfortabele polsspalk die u kunt gebruiken in het geval van traumatische polsproblemen, een verstuiking van de pols, Carpaal Tunnel Syndroom of bij instabiliteit van de pols. Dit spalk pols Hema alternatief is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en kan optioneel linkshandig of rechtshandig gebruikt worden.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

In mijn werk als ergotherapeut merk ik hoe belangrijk het is om een stevige, ademende en comfortabele polsspalk te kunnen dragen wanneer dit nodig is. De Thuasne Ligaflex Classic wordt veel toegepast in zorginstellingen en bij verschillende blessures. Ook met een beperkte handfunctie kunt u hem toch zelfstandig aantrekken, dankzij de klittenbandsluiting. De aluminium balein in de spalk geeft voldoende ondersteuning en maakt het mogelijk dat uw polsgewricht goed kan rusten.

De klittenbandsluiting van de Thuasne Ligaflex Classic polsspalk is dus heel gemakkelijk in gebruik en maakt het prettig om de polsspalk om te doen. Het gebruiksgemak wordt hierdoor vergroot. Dit Hema pols spalk alternatief is gemaakt van ademend, comfortabel materiaal en is gemakkelijk te wassen. Bovendien is hij voordelig geprijsd.

Voordelen Thuasne

✅ Verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig Hema polsspalk alternatief;

✅ Deze polsspalk is wasbaar op de hand met een fijn wasmiddel;

✅ De aluminium balein hoeft niet verwijderd te worden bij het wassen;

✅ Comfortabel en ademend materiaal;

✅ Met handige klittenbandsluiting, dus u kunt hem met één hand aantrekken;

✅ Beschikbaar in 5 verschillende maten;

✅ Ideaal voor verschillende situaties/aandoeningen;

✅ Goed betaalbaar Hema pols spalk alternatief van goede kwaliteit.

Nadelen Thuasne

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Bekijk meer productinformatie

2. Thuasne Ligaflex Pro

Zoekt u naar een polsspalk Hema alternatief dat ook uw duim goed ondersteunt? Dan is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk een ideaal hulpmiddel. Hij is geschikt voor links- en rechtshandigen en verkrijgbaar in 4 verschillende maten. Dit polsspalk Hema alternatief beschikt over een handig aantreksysteem, waardoor u hem met één hand zelf kunt omdoen. Dit wordt het quick-lace-system genoemd en is geïntegreerd in de polsspalk zelf.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Dankzij de twee anatomische baleinen aan de onderkant en zijkant, worden zowel uw pols als uw duim goed ondersteund. De Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk is daardoor erg betrouwbaar. Hij geeft u weer de stabiliteit en bewegingsvrijheid die u zoekt, zodat u uw dagelijkse activiteiten gewoon kunt blijven uitvoeren.

Als Hema polsspalk alternatief is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk een aanwinst, omdat hij micro klittenband bevat. Het is een ideaal systeem voor pijnlijke gewrichten, artrose, reuma, CTS, overbelasting of overige indicaties waardoor ondersteuning nodig is. Bovendien is deze polsspalk goed te wassen en schoon te houden, want u mag hem op de hand wassen.

Voordelen Thuasne

✅ Spalk pols Hema alternatief voor ondersteuning onder de pols en duim;

✅ Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 4 verschillende maten;

✅ Met micro klittenband, om gemakkelijk zelf aan te trekken;

✅ Mag op de hand gewassen worden, dus een hygiënisch item;

✅ Geschikt voor verschillende indicaties.

Nadelen Thuasne

❌ Iets prijziger dan de andere Hema pols spalk alternatieven;

❌ Hij mag niet in de droger;

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.


Bekijk meer productinformatie

3. Push Med Pols Spalk

De Push Med Pols Spalk is een fijn polsspalk Hema alternatief in bandagevorm. Hij is geschikt voor links- en rechtshandigen (kies de juiste uitvoering en plaats deze eenvoudig in uw winkelmandje) en in 4 verschillende maten.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

De Push Med Pols Spalk biedt veel ondersteuning en bescherming, maar geeft de hand tegelijkertijd alle bewegingsvrijheid. Dit komt door de anatomisch gevormde, flexibele baleinen en de gemakkelijk aan te leggen elastische bang. Zo bepaalt u eenvoudig zelf hoeveel druk u wenst. Bovendien kunt u hem gewoon met één hand rond de onderarm sluiten met een klittenbandsluiting.

In plaats van een duim polsspalk Hema, vind ik Push Med Pols Spalk beter. Dat komt doordat deze polsspalk rondom de kwetsbare gebieden van de pols comfortzones bevat. Bovendien is de spalk gemaakt van Sympress materiaal, wat van hoge kwaliteit is en elastisch en comfortabel is. Daardoor voelt het zacht en comfortabel aan, maar beschermt het ook. U kunt deze spalk overigens zonder problemen wassen. Het lichtgewicht, ademende en huidvriendelijke materiaal gaat bovendien lang mee.

Voordelen Push Med

✅ Lichtgewicht, ademend, huidvriendelijk materiaal;

✅ Verkrijgbaar als links- en rechtshandig model en in 4 maten;

✅ Voldoende bewegingsvrijheid dankzij de flexibele baleinen;

✅ Met een gemakkelijk te bedienen klittenbandsluiting;

✅ Kan gewassen worden op de hand;

✅ Met comfortzones rondom kwetsbare gebieden van de pols.

Nadelen Push Med

❌ De grijze kleur is niet onopvallend of gemakkelijk te verstoppen onder kleding;

❌ Liever niet in de wasmachine wassen, maar op de hand;

❌ De prijs ligt een stukje hoger dan de gemiddelde polsspalk Hema prijs.


Bekijk meer productinformatie

4. Ossur Formfit Polsspalk

Door naar Ossur Formfit Polsspalk nog zo’n ideaal polsspalk Hema alternatief waarover ik u graag meer vertel. Ook deze spalk is verkrijgbaar in een linkshandig en rechtshandig model en in 5 verschillende maten. Deze polsspalk is betaalbaar, comfortabel en gaat lang mee.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Als ergotherapeut vind ik vooral de volgende functionaliteiten van de Ossur Formfit Polsspalk interessant. De klittenbandsluiting is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat u voldoende bewegingsvrijheid heeft, Dankzij de aluminium balein krijgt uw pols evengoed rust en ondersteuning. Haalt u de balein eruit, dan kunt u de pasvorm nog meer aanpassen.

De Ossur Formfit Polsspalk wordt als polsspalk Hema alternatief ook veel gebruikt als nachtspalk. U kunt hem gemakkelijk met één hand aan- en uittrekken. Het comfortabele, ademende materiaal zit prettig en kan bovendien gewassen worden wanneer dat nodig is. Gebruik hiervoor een fijnwasmiddel en was de polsspalk op de hand. Laat hem na afloop aan de lucht drogen.

Voordelen Ossur

✅ Hema polsspalk alternatief dat ook als nachtspalk dient;

✅ Mag op de hand gewassen worden met een fijnwasmiddel;

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Verkrijgbaar in 5 verschillende maten;

✅ Dankzij de handige klittenbandsluiting met één hand aan te trekken;

✅ Aluminium balein voor ondersteuning van de pols.

Nadelen Ossur

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Bekijk meer productinformatie

5. Orliman polsspalk

En tot slot bespreek ik graag de Orliman Polsspalk met u. Als waardig polsspalk Hema alternatief, mag deze niet in het rijtje ontbreken. Het is een eenvoudig, maar comfortabel polsspalk Hema alternatief dat zowel een linkshandig als rechtshandig model kent. U heeft de keuze uit 2 verschillende kleuren en 2 verschillende maten.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

De Orliman Polsspalk biedt veel steun en wordt ingezet in verschillende situaties, ook als vervanger van gips na zware polsklachten. Dat is mogelijk, omdat hij extra stevig is. De harde kern met radiale baleinen biedt alle nodige ondersteuning. Tegelijkertijd is hij anatomisch van pasvorm en extra ademend en ventilerend.

Orliman Polsspalk helpt transpireren van de pols en hand tegengaan en geeft de vingers optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Hij is daardoor geschikt voor overdag (ook tijdens het werken) en ’s nachts. Volgens klanten is het een aanwinst voor wie polsklachten heeft, omdat het bewegen een stuk minder pijnlijk maakt. Ook is deze polsspalk ideaal om uw zelfvertrouwen terug te vinden in het maken van bepaalde bewegingen.

Voordelen Orliman

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Pols spalk Hema alternatief dat verkrijgbaar is in 2 kleuren: grijs en beige;

✅ Comfortabel en toch ondersteunend, zowel overdag als ‘s nachts;

✅ Biedt voldoende bewegingsvrijheid aan de vingers;

✅ Extra ademend en ventilerend materiaal.

Nadelen Orliman

❌ Dit spalk – pols Hema alternatief is in slechts 2 maten verkrijgbaar;

❌ Het is niet duidelijk of en hoe hij eventueel gewassen kan worden en dat is op de lange termijn wel belangrijk.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste Hema polsspalk alternatief 2024

Bent u benieuwd wat in mijn ogen als ergotherapeut het beste Hema polsspalk alternatief van 2024 is? Ik heb alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en alle spalk pols Hema alternatieven daarbij goed bestudeerd. En eigenlijk kan ik maar tot één conclusie komen. Het beste polsspalk Hema alternatief is toch echt Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk!

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Thuasna Ligaflex Classic Polsspalk is het beste Hema pols spalk alternatief, vanwege de vele voordelen ervan. Zo heeft hij een aluminium balein voor extra ondersteuning, die overigens niet verwijderd hoeft te worden bij het wassen ervan. Deze polsspalk is namelijk wasbaar op de hand met een fijnwasmiddel en kan daarna aan de lucht gedroogd worden. Hij is verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig model, is gemaakt van ademend en comfortabel materiaal en heeft een handige klittenbandsluiting. Daardoor kunt u hem eenvoudig en met één hand aantrekken en bent u hierbij niet afhankelijk van iemand anders om u te helpen. Verder is hij verkrijgbaar in 5 verschillende maten, dus er is altijd wel een maat die goed bij u past. Een betaalbaar en heel goed Hema polsspalk alternatief, dus!


Bekijk meer productinformatie

Hema polsspalk alternatief ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar hoe klanten de Polsspalk Hema alternatieven ervaren? Dan heb ik goed nieuws: van elk alternatief heb ik een interessante review gevonden. Hieronder deel ik ze met u, zodat u een zo goed mogelijk beeld krijgt van of een bepaalde polsspalk de moeite waard is of niet.

Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk review

Over Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk schrijft Jan: “Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om deze spalk te kopen. Ik heb namelijk carpaal tunnel syndroom. Misschien heb ik in de toekomst toch een operatie nodig maar deze spalk verlicht in elk geval voor een groot deel de pijn.”

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk review

“Ik heb deze spalk gekocht na een fractuur. Hij geeft veel steun en de duimsteun is geweldig. Ik ben erg tevreden. Wees wel voorzichtig met het gebruik van een dergelijke stijve ondersteuning, want op de lange termijn kan dit complicaties veroorzaken. Overleg altijd met een orthopeed of fysiotherapeut is mijn advies”, schrijft Guy over Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk.

Push Med Pols Spalkervaring

Diana is blij met de Push Med Pols Spalk. Zij schrijft in haar review: “Ik heb nu een nieuwe besteld, maar met de vorige heb ik ruim 3 jaar gedaan. Inmiddels was het elastiek wat uitgerekt, daarom was het tijd voor een nieuwe. Ik ben er perfect tevreden over!”

Ossur Formfit Polsspalk review

Jennifer heeft de Ossur Formfit Polsspalk en schrijft hierover het volgende. “Ik vind dat hij goed zijn werk doet en hij is ook gemakkelijk aan te trekken. Ik ben tevreden over de kwaliteit en dat hij lekker zacht is vanbinnen. Dat is prettiger met het dragen.

Orliman Polsspalk review

Gisella is heel blij met de Orliman Polsspalk. Zij laat een review achter waarin zij vertelt waarom het zo’n goede aankoop voor haar was. “Hij biedt de perfecte ondersteuning voor mij. Omdat ik de ziekte van Bechterew heb zit er iets klem in mijn pols. Ik kan mijn hand alleen goed gebruiken als ik deze brace om heb dus ik ben er erg blij mee. Zonder dit ding is mijn leven letterlijk ‘onhandig’.”

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Hema polsspalk alternatief kopen checklist:

Gaat u een polsspalk Hema alternatief kopen? Dan moet u op een aantal dingen letten om een goede keuze te maken. Ik heb daarom een checklist samengesteld die u hierbij zal helpen.

1. Bepaal de nodige functionaliteiten

Het verschil tussen een simpele polsspalk en een pols duim spalk, is dat een pols duim spalk ook uw duim goed ondersteunt en beschermt. Daarom is het belangrijk om de polsspalk met de juiste functionaliteiten te kiezen voor uw situatie. Door even te kijken naar de verschillende mogelijkheden en na te denken over wat voor u wenselijk is, vormt u al gauw een antwoord op deze vraag.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

2. Bepaal vooraf uw budget

Natuurlijk is de prijs ook van belang. Een Hema spalk pols is wellicht voordelig, maar soms is goedkoop ook duurkoop. In dat geval is het verstandig om voor kwaliteit te kiezen. Of u dat doet, hangt natuurlijk ook af van het te besteden budget. Hoe dan ook, is het belangrijk om stil te staan bij de verschillende prijscategorieën van Hema polsspalk alternatieven en op basis van uw budget een goede keuze te maken.

3. Bekijk de reviews

Vaak zijn er wel reviews van klanten te vinden over Hema polsspalk alternatieven. Waar u in de winkel minder goed kunt afgaan op ervaringen van anderen, kan dat online natuurlijk wel. Google altijd even op de naam van de polsbrace en ontdek hoe anderen het zorghulpmiddel ervaren. Dat helpt enorm bij het maken van een goede keuze. In dit artikel heb ik van elke polsspalk al een interessante review voor u klaargezet.

4. Bepaal de duur van het gebruik

En hoelang verwacht u het Hema polsspalk alternatief nodig te hebben? Is het de bedoeling dat u na enkele weken tot maanden geen polsspalk meer nodig heeft? Dan wilt u wellicht voor een voordeliger of simpeler model gaan. Of wellicht maakt het uiterlijk van de polsspalk u dan minder uit. Is het echter een oplossing voor de lange termijn? Dan zijn de kwaliteit en kleur wel belangrijke factoren. Neem dit ook mee bij het maken van uw beslissing.

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden. Denk hierbij ook aan braces.

Wanneer je meer wilt weten over de verschillende soorten polsspalken die beschikbaar zijn, ben je hier aan het juiste adres. Voor de beste polsspalk kun je diverse plaatsen bezoeken, zoals de welbekende drogisterijen en online winkels. Een Kruidvat polsspalk alternatief is bijvoorbeeld een optie voor degenen die een goede balans zoeken tussen kwaliteit en prijs.

Voor wie de voorkeur geeft aan gemak en betaalbaarheid, is een Action polsspalk alternatief een geweldige keuze. Ook de Hema en apotheek bieden verschillende alternatieven voor polsspalken aan die zowel effectief als comfortabel zijn. De sportliefhebbers kunnen bij Decathlon terecht voor een polsspalk die bij hun actieve levensstijl past.

Er zijn ook merkspecifieke alternatieven beschikbaar, zoals de Novamed polsspalk en de Hansaplast polsspalk. Voor wie de voorkeur geeft aan online winkelen, biedt Bol.com een scala aan polsspalk alternatieven en bij Etos kun je terecht voor diverse gezondheidsproducten, waaronder polsspalken.

Verken de verschillende opties en kies de polsspalk die het beste bij jouw behoeften past!

Welke lichamelijke klachten u ook ervaart er is vaak wel een mogelijkheid om dit middels een brace te ondersteunen. Als u uw klachten helder hebt kunt u zich ook beter laten informeren welke hulpmiddel geschikt is om in te zetten.

Beste Hema Polsspalk Alternatief  Review

Meest gestelde vragen over een Hema polsspalk alternatief

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een specifiek polsspalk Hema alternatief? Of wilt u weten hoe u een polsspalk kunt gebruiken? Dit en meer, ontdekt u bij de meest gestelde vragen hieronder. Doe er uw voordeel mee!

Wat is het beste Hema polsspalk alternatief?

Het beste Hema polsspalk alternatief is in mijn ogen als ergotherapeut Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk. Dit is de polsspalk die verreweg de meeste voordelen biedt. Hij is wasbaar op de hand, voelt prettig en comfortabel en biedt tegelijkertijd voldoende ondersteuning aan uw pols. Hij kan eenvoudig aangetrokken worden met één hand, is betaalbaar en gaat lang mee. En dat is ook precies wat u in een Hema polsspalk alternatief zoekt, toch?

Wat is een goed alternatief voor een Hema polsspalk?

Een goed alternatief voor een Hema polsspalk, vindt u in dit artikel. Ik heb 5x Hema polsspalk alternatieven getest en de voor- en nadelen opgesomd. Zo krijgt u een goed beeld van elke polsspalk en kunt u zelf beoordelen welke het beste bij u past. Ik heb mijn favoriet vervolgens uitgelicht, maar het kan heel goed dat een ander model polsspalk u meer aanspreekt. Lees het artikel daarom rustig door en laat u inspireren.

Hoe moet je een polsspalk gebruiken?

Hoe u een polsspalk moet gebruiken, hangt af van uw pijnklachten. Over het algemeen kunt u de spalk om uw pols en hand schuiven, waarna u hem met klittenband kunt sluiten. U bepaalt hiermee direct hoe strak of los u de polsspalk wilt hebben. Wanneer de spalk de juiste pasvorm heeft en op de juiste manier is aangebracht, zou hij nergens moeten knellen of vervelend moeten aanvoelen. Dan kan hij precies doen waarvoor hij ontworpen is: ondersteunen en beschermen.

» Referenties


1. M V De Angelis, F Pierfelice, P Di Giovanni, T Staniscia, & A Uncini. (2009). Efficacy of a soft hand brace and a wrist splint for carpal tunnel syndrome: a randomized controlled study. Acta Neurol Scand, 119(1), 68-74.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18638040/

2. Biddulph SL. (1981). The effect of the Futuro wrist brace in pain conditions of the wrist. South African Medical Journal = Suid-afrikaanse Tydskrif vir Geneeskunde, 60(10), 389-391.
https://europepmc.org/article/med/7280883

3. Peter J. Sheahan, Joshua G. A. Cashaback, & Steven L. Fischer. Evaluating the Ergonomic Benefit of a Wrist Brace on Wrist Posture, Muscle Activity, Rotational Stiffness, and Peak Shovel-Ground Impact Force During a Simulated Tree-Planting Task. Human Factors: The Journal of the Human Factors and Ergonomics Society, Volume 59, Issue 6.
https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0018720817708084

» Referenties

Conclusie beste polsspalk Hema alternatief 2024

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Hema Polsspalk Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter