In dit artikel

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Beste Handgreep Douche | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Wilt u een handgreep badkamer kopen? Dan heeft u vast al gezien dat er veel soorten handgrepen douche bestaan. Het is daarom goed om te bedenken wat u precies nodig heeft of wilt: een verstelbare handgreep, een handgreep douche zuignap of zijn het handgrepen toilet die u zoekt? In dit artikel ga ik wandbeugels vergelijken. Van een Handicare handgreep tot een Linido erogrip, van een opklapbare handgreep toilet tot een handgreep douche kunststof. Dankzij deze handgreep badkamer test wordt een handgreep douche bestellen straks heel gemakkelijk voor u. Lees maar mee!

De beste handgrepen badkamer van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste handgreep toilet – SecuCare handgreep douche basic 
 2. Beste handgreep douche – Handgreep douche 90 graden gehoekt
 3. Beste bad handgreep – Bad handgreepl Vitility
 4. Beste linido beugels – Linido Handgreep douche ergogrip 
 5. Beste handgreep douche met zuignap – Mobiele handgreep douche

Handgreep douche vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste badkamer handgreep van 2023 is, heb ik verschillende handgrepen douche handgrepen bad en handgrepen toilet met elkaar vergeleken. Ik keek hierbij onder andere naar de functionaliteiten, het gebruiksgemak, de manier van monteren en beoordelingen van andere mensen. Of het nu gaat om handgrepen badkamer, een handgreep opklapbaar of een toilet handgreep: ik vertel u graag wat de beste handgreep badkamer is.

1. Handgreep douche 90 graden gehoekt – beste handgreep douche 

Een van de plekken waar een handgreep douche het beste tot haar recht komt, is in de douche. Daarom worden handgrepen douche ook wel douche handgrepen genoemd. Een douche handgreep zoals de SecuCare handgreep 90 graden gehoekt is simpel, maar wel heel praktisch. Handgrepen badkamer hebben als doel de gebruiker veilig te laten douchen door extra steun. In plaats van een opklapbare handgreep douche te gebruiken, kunt u deze douche handgreep van SecuCare kopen. Eenmaal gemonteerd zit hij goed aan de muur vast en hoeft u hem niet meer in of uit te klappen.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Functionaliteiten

✅ Beugels in badkamer voor veilige douchebeurten;

✅ SecuCare handgrepen douche zijn geschikt voor toilet, douche en badkamer;

✅ 14 dagen retourtermijn op deze handgreep douche;

✅ Vandaag besteld, is vandaag verzonden;

✅ Voor links- en rechtshandigen.

Eigenschappen

Deze SecuCare handgreep heeft een ergonomische greep en is leverbaar in verschillende lengtes: 40, 50, 60 en 70 cm en met een hoek van 45 of 90 graden. Ook is hij gemakkelijk in te korten. Dit tijdloze model handgreep douche wordt inclusief montagemateriaal geleverd en is verkrijgbaar in twee kleuren; zilver of zwart met grijs. Het maximale gebruikersgewicht is 150kg. U kunt deze handgreep douche bestellen rond €80,-. U betaalt geen verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

2. SecuCare handgreep Basic – beste handgreep toilet

Zoekt u een basic handgreep toilet, dan is de SecuCare handgreep toilet basic iets voor u. Simpel, praktisch, stijlvol en bovendien supervoordelig. Het is een van de voordeligste badkamer handgrepen, maar daardoor zeker niet minder interessant. Hij kan namelijk als douche handgreep gebruikt worden, maar ook als toilet handgreep.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Deze handgreep badkamer wordt geleverd zonder montagemateriaal.

Functionaliteiten

✅ In verschillende lengtes leverbaar;

✅ Geen handgreep toilet zwart, maar wit (en daardoor stijlvol en tijdloos);

✅ Voordelige handgrepen toilet senioren, net zoals Linido handgreep;

✅ Geschikte handgrepen badkamer voor jong en oud.

Eigenschappen

De SecuCare handgrepen zijn gemaakt van kunststof en hebben een greep met ribbels. Daardoor heeft u een veilige houvast aan deze handgrepen douche. Het maximale gebruikersgewicht is 110 kg. Deze handgreep douche is in verschillende lengtes leverbaar: 30, 45 en 60cm. U kunt deze badkamer handgreep kopen rond de €13 – €20,-. U betaalt dan wel nog verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

3. Linido Handgreep douche ergogrip – beste Linido beugels 

Op nummer 3 staat een Linido handgreep douche. Linido handgrepen zijn multifunctioneel en daardoor geschikt als handgrepen toilet en badkamer handgrepen. Lindido handgrepen douche bevestigt u eenvoudig met schroeven aan de muur. Daarna kunt u er veilig gebruik van maken. Door de witte kleur is het een mooie bad handgreep of handgreep badkamer of toilet. En het fijne is dat op deze handgrepen douche van Linido 5 jaar garantie zit. Daardoor weet u zeker dat u een goede aankoop doet als het aankomt op een nieuwe handgreep badkamer of badhandgreep!

Functionaliteiten 

✅ 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren;

Linido handgrepen douche zijn stijlvol en veilig;

✅ Deze Handicare Linido handgreep heeft 5 jaar garantie;

✅ Linido handgreep douche ergogrip voor extra grip;

✅ Met schroeven bevestigen;

✅ Geschikt als badkamer handgreep of toilet handgreep.

Eigenschappen

U kunt deze Handicare Linido handgreep douche ergogrip in het wit kopen. Hij is 60cm lang en gemaakt van kunststof. Over deze Linido handgreep douche ergogrip betaalt u geen verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

4. Handgreep toilet Optimal

Vindt u het belangrijk dat uw handgreep toilet een steunvoet heeft en opklapbaar is? Dan is deze Optimal handgreep toilet wat u zoekt. Deze wc steun is heel geschikt voor wie ondersteuning nodig heeft bij het toiletteren. Zo kunt u gemakkelijker gaan zitten en weer opstaan. Optimal handgrepen toilet zijn extra veilig dankzij de steunvoet, ook te gebruiken als de opklapbare handgreep bevestigd wordt aan een niet dragende muur. Ook te gebruiken als badkamer handgreep.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Functionaliteiten 

Optimal handgreep toilet zijn veilig en praktisch;

✅ Deze wc beugels zijn verstelbaar in hoogte;

✅ Wit gekleurde beugels toilet;

✅ Geen mobiele handgreep douche, wel een opklapbare;

✅ Met 14 dagen retourtermijn;

✅ Gratis verzending.

Eigenschappen

De Optimal handgreep toilet is opklapbaar en heeft een lengte van 73,5cm. De hoogte is verstelbaar tot 80cm. Hij wordt geleverd in de kleur wit.


Klik hier voor de beste prijs

5. Bad handgreep Vitility – beste bad handgreep 

Is zelfstandig in bad gaan lastig voor u? Net zoals dat er handgrepen douche, toiletbeugels en handgrepen badkamer bestaan, kunt u ook bad handgrepen of badhandgreep kopen. Badkamer beugels maken uw leven veiliger, zo ook de bad handgreep Vitility. Deze badhandgreep helpt u veilig in en uit het bad te stappen en past op vrijwel elk bad. Bovendien is deze badkamer handgreep heel gemakkelijk te bevestigen. 

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Deze badhandgreep is gemaakt van kunststof en dankzij de rubberen doppen raakt uw bad niet beschadigd. Bevestigingsmateriaal voor deze handgreep badkamer wordt niet meegeleverd.

Functionaliteiten 

✅ Kunststof badhandgreep voor veilig gebruik van uw bad met extra steun;

✅ Geschikte handgreep badkamer door de makkelijke bevestiging;

✅ Past op vrijwel elk bad;

✅ Geen verzendkosten;

✅ Gratis retourneren binnen 14 dagen;

Eigenschappen 

Deze Vitility bad handgreep douche of badhandgreep is 42cm hoog en wordt geleverd in de kleur wit. Hij kan gebruikt worden op badranden met een dikte van 8 tot 15cm. U kunt deze handgreep badkamer kopen rond €70,-.


Klik hier voor de beste prijs

6. Mobiele Handgreep douche – beste handgreep douche met zuignap 

Op nummer 7 staat een handgreep douche met zuignap die wellicht niet voor iedereen geschikt is, maar toch even benoemd mag worden. Er bestaan namelijk ook handgrepen badkamer die u eenvoudig aan de muur bevestigd zonder schroeven. Zo’n handgreep douche zonder boren of handgreep douche met zuignap is deze Mobeli mobiele handgreep douche. De vacuüm handgreep kan gemakkelijk op elke gewenste plek op de muur in badkamer en toilet geplaatst worden.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Van alle handgrepen badkamer zijn Mobeli handgrepen voor aan de muur het snelst en gemakkelijkst te bevestigen. Daarbij moet ik wel zeggen dat deze handgreep zuignap niet geschikt is voor het dragen van iemands volledige lichaamsgewicht. U gebruikt deze handgreep zuignap puur ter ondersteuning van uw natuurlijke bewegingen, bijvoorbeeld in de badkamer of op het toilet.

Functionaliteiten 

✅ Vacuüm handgrepen van hoogwaardig materiaal;

✅ Badkamer handgreep vacuüm met zeer grote hechtkracht;

✅ Deze handgreep douche zonder boren is verkrijgbaar in verschillende lengtes;

✅ Ook een ideale zuignap handgreep douche voor kinderen;

✅ Mobeli handgrepen voor aan de muur zijn geschikt als handgreep toilet of douche handgreep zonder boren;

✅ Deze handgreep met zuignappen haalt u gemakkelijk uit elkaar om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie.

Eigenschappen 

Deze handgreep toilet zonder boren voldoet aan de hoogste technische eisen. De diameter van de handgreep douche is 26mm en daardoor ook geschikt voor kinderen. U kunt deze Mobeli mobiele handgreep badkamer douche met zuignappen kopen rond €130,-. U betaalt geen verzendkosten en u heeft een retourtermijn van 14 dagen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste handgreep douche 2023

Bent u benieuwd naar wat ik van bovenstaande selectie handgrepen badkamer de beste badkamer handgreep van 2023 vind? In mijn werk als ergotherapeut maak ik veel situaties mee waarin een handgreep douche badhandgreep of toilet handgreep noodzakelijk is. Daarom weet ik inmiddels goed waar op gelet moet worden bij de aanschaf van wc handgrepen en handgrepen badkamer.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Laat ik vooropstellen dat elke situatie anders is en daardoor is mijn nummer 1 handgreep douche misschien niet per se de meest geschikte voor u. Als het aan mij ligt, dan komt de SecuCare handgreep douche 90 graden gehoekt als beste uit de test. Hij maakt veilig douchen mogelijk, is simpel, maar praktisch en is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen voor extra steun. Daardoor kan iedereen hem gebruiken. Ook is hij geschikt voor in de douche, badkamer en in het toilet. Heel handig, als u het mij vraagt!

Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u uiteraard zelf het beste handgreep badkamer model kiezen.


Klik hier voor de beste prijs

Handgreep douche ervaringen en reviews 

Bent u benieuwd naar de wandbeugel ervaringen en handgreep douche reviews van andere mensen? Ik heb er een aantal verzameld die uw keuze vast een stuk gemakkelijker maken. Doe er uw voordeel mee.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

SecuCare handgreep douche 90 graden gehoekt review

Zoa zocht handgrepen douche met niet te veel poespas. “Gewoon simpele handgrepen toilet of douche die een beetje betaalbaar zijn. Natuurlijk wel veilig, want anders heb je er niets aan. Maar ik vind deze SecuCare handgreep douche heel prettig. Ik kan nu veel beter bewegen door de douche en ik ben minder bang om te vallen. Dat had ik eerst niet. Toen durfde ik eigenlijk niet meer alleen te douchen. Veel beter nu dus.”

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Bad handgreepVitility review 

Over Vitility badhandgreep vond ik enkele reviews. Johanna vertelt na haar aankoop het volgende over deze handgreep bad voor bij het bad: “Ik heb deze Vitility badhandgreep gekocht, omdat ik zo graag in bad ga maar dit wordt steeds lastiger door mijn ziekte. Ik wist dat een bad handgreep kon helpen, maar er zijn zoveel bad handgreep. Ik kon niet kiezen. Mijn buurvrouw adviseerde deze, dus ik heb het erop gegokt. Gelukkig is dat een hele goede keuze geweest.”

Linido handgreep douche ergogrip ervaring 

Ondanks dat Linda een zwarte handgreep douche mooier vond, koos zij toch voor de witte Linido handgreep douche ergogrip. “Een badkamer handgreep zwart is veel mooier, maar ik weet dat Linido handgrepen douche doen wat ze beloven. En deze was er niet in het zwart. Ach, jammer dan. Daarom maakt de kleur minder uit voor mij. Ik wist ook dat bijvoorbeeld een handgreep douche 40cm te klein was en een handgreep toilet 90cm te groot. Deze is 60cm lang en dat is perfect.”

Handgreep douche kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een handgreep douche kopen of toilet handgreep kopen? Houd er rekening mee dat niet elke handgreep douche of handgreep toilet multifunctioneel is. Sommige handgrepen badkamer zijn alleen geschikt voor een glad oppervlak, zoals tegels.

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Ook is het belangrijk om een badkamer handgreep te kiezen die geschikt is voor uw lichaamsgewicht. Zo weet u zeker dat uw veiligheid te allen tijde gewaardborgd wordt. 

En wilt u toilet handgrepen met schroeven bevestigen of liever met zuignappen? Hoewel de eerste soort voor sommige mensen lastiger te monteren is, is het wel de meest veilige optie. Zuignappen handgrepen toilet kunnen vaak niet uw hele lichaamsgewicht dragen wanneer u uitglijdt of valt. Ze zijn echt alleen bedoeld om u licht te ondersteunen tijdens het voortbewegen door de badkamer. Wordt het heel vochtig in de badkamer, dan kunnen de zuignappen loslaten. Daardoor zijn ze minder betrouwbaar.

Is de handgreep douche aan de muur bevestigd met schroeven, dan bent u veiliger in huis. U kunt zich dan wel met uw lichaamsgewicht optrekken aan de handgreep toilet. Houd er wel rekening mee dat er een maximaal belastbaar gewicht is voor handgrepen badkamer. Deze verschillen per model. Dit zijn allemaal dingen om van tevoren over na te denken. 

Beste Handgreep Douche Review 6x Test!

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook kunnen hulpjes bij het bed helpend zijn. Denk aan een bedbeugel, pakpaal, papegaai bed, glijzeil of een bedverhoger om de transfer te vergemakkelijken.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Meest gestelde vragen over handgrepen badkamer 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over handgrepen badkamer? Weet u nog niet precies wat een handgreep bad is of waarom een handgreep toilet of douche handgreep gebruikt wordt? Of wilt u weten of een Medipoint handgreep of ander merk handgreep met zuignap vergoed wordt door de verzekering? Lees dan nog even verder.

Wat is een handgreep badkamer?

Een badkamer handgreep is een hulpmiddel dat u gebruikt voor uw veiligheid. Zo kunt u een handgreep toilet plaatsen of een handgreep douche. Er zijn ook handgrepen voor op de badrand. Met een handgreep wc of handgreep wastafel zorgt u ervoor dat u voldoende grip heeft tijdens het bewegen, zitten en opstaan. Hierdoor bent u vaak wat meer zelfstandig en daardoor minder afhankelijk van anderen. Veel mensen die normaal gesproken zorg nodig hebben, vinden dit een prettig idee. Zo kunnen zij ook langer zelfstandig (thuis) blijven wonen.

Wat is de beste handgreep badkamer? 

Natuurlijk wilt u alleen de beste badkamer handgreep kopen. Daarom is het goed om te weten wat de beste keuze is voor een handgreep douche of handgreep badkamer. Denkt u nu: ‘welke handgreep douche heb ik nodig?’ lees dan vooral dit artikel even door. Misschien is een opklapbare handgreep toilet wel heel geschikt voor u of kiest u liever voor een handgreep douche met zuignappen. Voor mij is SecuCare handgreep douche 90 graden gehoekt in elk geval de beste keuze. Kijk ook vooral naar wat u mooi vindt: is dat een handgreep toilet wit of gaat u liever voor een badkamer handgreep zwart staal?

Waarom een handgreep badkamer gebruiken?

De reden waarom mensen een badkamer handgreep gebruiken, is meestal voor de veiligheid. Of u nu een handgreep douche Linido of handgreep Medipoint kiest, het voornaamste doel is dat u veilig en zelfstandig kunt douchen, toiletteren en zich kunt voortbewegen in de badkamer. Met een handgreep bad blijft zelfstandig in en uit bad stappen ook mogelijk. Daarom is een handgreep badkamer plaatsen een goed idee. Niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor kinderen of mensen met een handicap of blessure.[1]

Wat is de meest veilige badkamer handgreep?

De meest veilige wandbeugel is altijd een handgreep douchekunststof of douche handgreep metaal die met schroeven aan de muur bevestigd wordt. Of dat nu een handgreep douche Medipoint is of van een andere aanbieder, een handgreep toilet opklapbaar of niet. De bevestiging en het materiaal bepalen grotendeels de veiligheid. Houd er ook rekening mee dat niet elke handgreep badkamer hetzelfde gewicht kan dragen. Heeft u een hoger lichaamsgewicht, dan is een stevigere handgreep badkamer nodig voor uw situatie.

Is een handgreep douche met zuignap wel veilig?

Kiest u een handgreep douche met zuignap, dan is dit heel handig. Bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie. Zo heeft u altijd een douche handgreep of handgreep toilet bij u en wordt zelfstandig douchen en toiletteren een stuk gemakkelijker. Onthoud wel dat een handgreep douche met zuignap of handgreep badkamer zonder boren niet uw hele lichaamsgewicht kan dragen. Hij is puur bedoeld om u licht te ondersteunen in uw bewegingen. Weet ook dat de zuignappen in een vochtige omgeving eerder kunnen loslaten van het oppervlak waarop ze bevestigd zijn. Kiest u toch voor een handgreep douche met zuignap, dan is de mobiele handgreep op nr. 6 in dit artikel de beste optie.

Wordt een handgreep badkamer vergoed door de verzekering?

In veel situaties worden zorghulpmiddelen vergoed door de verzekering of gemeente. Afhankelijk van uw situatie en soort zorgverzekering, is er eventueel een vergoeding mogelijk voor uw handgreep badkamer. Ik raad u aan om hiervoor contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Hier kunt u (voordat u een badkamer handgreep kopen gaat) informatie opvragen over wat wel en niet vergoed wordt. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u wellicht kosten besparen. Krijgt u geen vergoeding voor een handgreep bad, dan zijn er gelukkig voordelige handgrepen douche te koop.

Conclusie beste handgrepen badkamer 2023 

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Handgreep Douche | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Wandbeugel ?

Kies dan voor: Secucare Gehoekte Wandbeugel

Op zoek naar de beste Wandbeugel ?

Kies dan voor: Secucare Gehoekte Wandbeugel