In dit artikel

Beste Gravity deken Review 5x Test!

Beste Gravity deken | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Bent u op zoek naar een gravity deken kind of voor uzelf? Als ergotherapeut merk ik dat veel mensen profijt hebben bij het gebruik van een gravity deken. Maar wat is een verzwaringsdeken of anti stress deken precies en hoe werkt het? Zo’n zware deken is nog niet heel bekend in Nederland, terwijl het bij jong en oud wel hele positieve effecten heeft op de nachtrust. Ik vind het daarom hoog tijd om u er alles over te vertellen én mijn top 5 beste gravity dekens te delen. Lees maar mee! 

De beste gravity dekens van 2023: Onze selectie

  1. Beste gravity deken: Autisme/ kalmeringsdeken   
  2. Beste gravity deken kind: Gravity deken kind 
  3. Beste zware deken: Anti Stress 
  4. Beste gravity deken voor rust: Bamboe gravity deken 
  5. Beste gravity deken dementie: Kustaa gravity deken 

Gravity dekens vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste gravity dekens van 2023 is, heb ik verschillende producten met elkaar vergeleken. Bij elke gravity dekens keek ik naar de kwaliteit, het materiaal, het gewicht, het gebruiksgemak en de beoordelingen en reviews van andere mensen. Op basis daarvan heb ik een top 5 beste zware dekens gemaakt (inclusief gravity deken kind) en die wil ik nu graag met u delen. 

1. Bamboe gravity deken – beste gravity deken voor rust

Bent u op zoek naar een gravity deken voor rust? Deze gravity deken of gravity deken bamboe helpt u weer lekker te slapen. Het voelt namelijk alsof u een goede knuffel krijgt, wanneer u onder deze gravity dekens ligt. Hij is geschikt voor de zomer, maar ook voor de winter. Dat komt doordat de gravity deken bamboe zowel warme als koude lucht kan vasthouden. Bovendien is de zware deken vocht absorberend. Dit zal ervoor zorgen dat uw diepe slaap langer duurt, waardoor uw lichaam meer kans krijgt om volledig uit te rusten in de nacht. Deze bamboe gravity deken is precies wat u zoekt. 

Bamboe gravity deken voordelen

Deze Bamboe gravity deken volwassenen kent meerdere voordelen. Ik zal de gravity dekens voordelen op een rijtje zetten voor u: 

✅ Het is een absorberende en zelf ademende stof; 

✅ De deken kan een volwassen lichaam omsluiten; 

✅ Hij is wasbaar op de hand; 

✅ U kunt hem het hele jaar door gebruiken; 

✅ De gravity deken stimuleert de aanmaak van serotonine en melatonine; 

✅ Hij is voorzien van een extra fleece buitenhoes. 

Bamboe gravity deken specificaties

Het materiaal van de vulling gravity deken is bamboevezel. Deze gravity deken weegt 12kg en de afmetingen zijn 150 x 200 cm. Hij is beschikbaar in de kleur grijs en u kunt de buitenhoes er optioneel omheen doen, het is een wasbare hoes. Het is daardoor een geschikte gravity deken zomer én winter. 


Klik hier voor de beste prijs

2. Anti Stress – beste zware deken

Deze Slaapcity gravity deken heeft een stress verlagend effect. Het is een van de beste gravity dekens, omdat mensen helpt ontspannen en de dagelijkse zorgen van zich af te slapen. Dankzij deze zware deken krijgt u weer zin in elke nieuwe dag die komen gaat en verdwijnt vermoeidheid als sneeuw voor de zon. Dankzij de diepe druktherapie die wordt nagebootst middels deze druk deken slaapt u sneller en beter. 

Bovendien is deze deken gravity , maar tegelijkertijd heel zacht. De gravity deken bevat micro-glasparels. Wanneer u eronder ligt is de temperatuur altijd optimaal, omdat de deken zich goed aanpast aan uw lichaamstemperatuur.  

Anti Stress voordelen

Even door naar de voordelen van deze tweede beste gravity deken. U wilt natuurlijk wel weten waarom u voor deze uit het rijtje zware dekens moet kiezen. 

✅ Onder deze zware deken slapen is heel comfortabel, het geeft diepe druk; 

✅ U heeft geen dekbedovertrek nodig voor deze gravity deken, wat uniek is. De stof is namelijk heel zacht; 

✅ Drie jaar fabrieksgarantie op het dekbed gravity ; 

✅ Heerlijk warmtegeleidend, zowel in de zomer als de winter; 

✅ Extra zware deken van 7 laags materiaal voor de hoogste kwaliteit; 

Anti Stress specificaties

U kunt met zware dekens beter slapen, maar met de Slaapcity verzwaring deken helemaal. Het is gemaakt van katoen en de afmetingen zijn 140 x 200 cm. Het is niet een zwaartedeken 6kg maar 7kg, waardoor hij een perfect middengewicht heeft. 


Klik hier voor de beste prijs

3. Autisme/ kalmeringsdeken – beste gravity deken algemeen

Heeft u last van restless legs, slaapproblemen of zoekt u om een andere reden een gravity deken of zware deken? Bent u wellicht op zoek naar een gravity deken kind autisme of een compressie deken? Dan is dit deken precies wat u zoekt. Het is een geschikte gravity deken kind, maar net zo’n geschikte gravity deken volwassenen. Met een zware deken beter slapen? Dankzij het gewicht van 9kg heeft u inderdaad een goede nachtrust en wordt u uitgerust wakker. Bovendien blijkt uit ervaringen gravity deken dat hij een veilig gevoel geeft aan de gebruikers ervan. 

Autisme/ kalmeringsdeken voordelen

Waarom u voor deze zwaardeken zou moeten kiezen? Dat vertel ik u graag: 

✅ Deze zware deken om beter te slapen is verkrijgbaar in 7kg of 9kg; 

✅ De zwaardere deken is ook geschikt bij autisme en verstandelijke beperkingen om beter tot rust te komen in de nacht; 

✅ Gemaakt van slijtvast katoen voor langdurig plezier en comfort; 

✅ Van hypoallergeen materiaal; 

✅ 30 dagen tijd om slapen onder zware deken te testen. Niet goed = geld terug. 

Autisme/ kalmeringsdeken specificaties

Dit is geen gravity deken 200×200, maar 150×200. Hij is dus geschikt voor één persoon. De kalmeringsdeken is gemaakt van biologisch katoen en is verkrijgbaar in de kleur grijs. Dit zwaar dekbed autisme of zware deken volwassenen kan op de hand gewassen worden. Een gravity dekbed kopen van dit merk is een goed idee. 


Klik hier voor de beste prijs

4. Kustaa gravity deken – beste gravity deken dementie

Een Kustaa gravity deken  is de beste gravity deken bij dementie. Het is een therapeutische gravity deken die u helemaal helpt ontspannen, zeker wanneer u erg onrustig bent. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor het een zware deken voor iedereen is. Omdat hij nog geen 7kg weegt is het ook een geschikte zware deken zomer of eventueel een gravity deken kind. 

Kustaa gravity deken voordelen

Benieuwd naar de voordelen van dit knuffeldeken volwassenen? Die heb ik voor u opgesomd: 

✅ Deze zware deken neemt stress en angst weg en helpt u te ontspannen; 

✅ Uit de gravity deken recensies blijkt dat hij echt zorgt voor een betere en langere slaap én dat u er sneller door in slaap valt; 

✅ Dankzij het gravity deken gewicht van nog geen 7kg maakt uw lichaam op natuurlijke wijze zo meer melatonine en serotonine aan; 

✅ Heel comfortabele zware deken in de winter. 

Kustaa gravity deken specificaties

De afmetingen van de Kustaa deken zijn 152x203cm en de zware deken is van katoen gemaakt. Het is een tweepersoons zware deken en er zit twee jaar fabrieksgarantie op. Dit deken mag op maximaal 30 graden gewassen worden in de wasmachine. 


Klik hier voor de beste prijs

5. Gravity deken kind – beste gravity deken kind 

Op zoek naar een therapeutische gravity deken kind? Dit Nevali kind gravity deken helpt uw kind(eren) om goed te slapen en prikkels te verwerken die zij gedurende de dag hebben opgedaan. Een gravity deken kind kopen of gravity deken kind huren is soms lastig. Hoe weet u welke gravity deken geschikt is voor de jongste familieleden? Een gravity deken 10kg is soms al te zwaar, zeker wanneer uw kind nog jong is. De Nevali gravity deken kind is geschikt voor kinderen die 20 tot 35 kg wegen.

Met de Nevali gravity deken met hoes krijgt u de beste prijs-kwaliteitverhouding. U betaalt nooit de hoogste prijs, maar krijgt wel kwaliteit! Bovendien zijn deze gravity deken tot 60 procent dunner dan andere dekens, maar niet minder warm. Dat komt door de glazen parels in de vulling die warmte geleiden. Het is daardoor een alternatief gravity deken , maar met net zoveel effect. Deze gravity deken overtrek gaat extra lang mee door de extra lagen polyester en de parels zullen ‘s nachts niet naar één kant zakken dankzij de vakjes waar de vulling over verdeeld is.   

Gravity deken kind voordelen

Wilt u weten waar dit Nevali gravity deken kind allemaal goed voor is? Dit zijn de gravity deken voordelen die u mag verwachten: 

✅Een betere nachtrust voor uw kind is een betere nachtrust voor u! 

✅ Een vaste en onafgebroken slaap, dus een betere nachtrust dankzij dit zwaartekracht dekbed; 

✅ Sneller in slaap vallen met dit gravity deken wetenschappelijk

✅ Meer concentratie gedurende de dag (en op school); 

✅ Minder stress en angst, waardoor de algehele gemoedstoestand verbetert; 

✅ Gewoon te koop bij uw gravity deken winkel Bol.com! 

Gravity deken kind specificaties

Dan nog even over de specificaties van deze gravity deken bol.com. Het is een gravity deken 3 kg en de afmetingen zijn 100x150cm. Het materiaal is katoen en de therapeutische gravity deken kind heeft een zeedierenpatroon. Hij is ook geschikt als deken voor autisme. De gravity deken wordt geleverd met een nette opbergtas en handleiding. 


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste gravity deken 2023

Bent u benieuwd naar mijn keuze voor de beste gravity deken van 2023? Bij mij als ergotherapeut staat de Bamboe gravity deken op nummer één. Dit bamboe deken volwassenen springt er wat mij betreft echt bovenuit. Dat komt onder andere door de vocht absorberende en zelf ademende stof, maar ook doordat hij het hele jaar door gebruikt kan worden. Ik vind de buitenhoes van fleece materiaal heel fijn om eromheen te doen tijdens het slapen. Ook geschikt als hsp deken. 

Beste Gravity deken  Review 5x Test!

Vraagt u zich nog af: ‘een gravity deken, waarom?’ dan adviseer ik u nog even verder te lezen. Hieronder staat per merk een gravity deken review. Bij de meest gestelde vragen leest u onder andere het antwoord op de vragen ‘wat is gravity deken ?’ en ‘gravity deken welk gewicht?’ Het gravity deken berekenen is gelukkig helemaal niet moeilijk! 

Ik wens u in elk geval veel succes met een gravity deken uitproberen. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om de juiste keuze te maken voor een gravity deken kind. 


Klik hier voor de beste prijs

Gravity deken ervaringen van anderen 

Hoog tijd voor test gravity deken ervaringen van andere mensen. Na verschillende gravity deken testen heb ik de volgende reviews voor u verzameld. Deze laten per zware deken goed zien wat de voordelen zijn en wanneer u een bepaald gravity dekbed wel of niet zou moeten kopen. Doe er uw voordeel mee! 

Bamboe gravity deken review

Tjanne vindt deze bamboe gravity deken de ideale gravity deken autisme. En Pieter vertelt: “bij deze gravity deken is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. De stof is zacht, dus ik slaap dankzij dit gravity dekbed als een roosje. Daarom is hij het geld echt waard. Een andere gravity deken testen hoeft van mij niet. Ik zou dit gravity deken zo opnieuw kiezen. Bedankt!” 

Beste Gravity deken  Review 5x Test!

Anti Stress gravity deken review 

Over de Anti Stress gravity deken vertelt Kathy: “Deze anti stress deken is super, ondanks dat ik er twee op elkaar gebruik. Het gewicht van 7kg is anders niet voldoende voor mij. Maar die twee dekens op elkaar werken geweldig. Ik heb al jaren een paniekstoornis en PTSS. Deze zware deken tegen slapeloosheid maakt mij snel rustig, waardoor ik beter in slaap val.” Kathy voegt nog toe dat zo’n slaap deken niet alles oplost, maar zeker een goede aanvulling is op haar therapie. 

Autisme/ kalmeringsdeken review

Emma heeft deze deken gekocht voor haar dochter. “Fijne gravity deken, het materiaal voelt fijn aan en het gewicht van 3kg is precies goed voor mijn dochter van 7.” Emma is enthousiast in haar gravity deken review, omdat deze kalm deken zo betaalbaar is. Ze vindt het dan ook een mooie gravity deken aanbieding. “Heel jammer dat niet nog meer betaalbare gravity deken zijn in dit formaat.” 

Kustaa gravity deken review

Over de Kustaa gravity deken vertelt Liesbeth dat zij helemaal enthousiast is. Haar gravity deken ervaring luidt als volgt: “Eén nacht onder deze gravity deken en ik ben om. Ik heb er meteen drie extra gekocht voor mijn kinderen. Ik vind dit gravity dekbed heel fijn aanvoelen en het geeft mij een veilig gevoel.” Liesbeth is ook enthousiast over de prijs van haar gravity deken, omdat hij een stuk voordeliger is dan die van andere merken. “En dat terwijl de kwaliteit zo op het oog precies hetzelfde is”, vertelt zij erbij. 

Gravity deken kind review

Ingrid vertelt over de gravity deken kind het volgende: “Ik had al vaker een gravity deken bekeken op het internet. Ik koos voor Nevali gravity deken kind, omdat hij in een eenpersoons overtrek past. Ik gebruik hem wel gewoon voor mezelf als volwassene! Deze gewogen deken heeft allemaal kleine vakjes voor de verdeling van de vulling en bestaat uit 7 lagen. Veel beter dan andere modellen die vaak maar 5 lagen hebben en grotere vakken.” Ingrid voegt eraan toe dat ze het prettig vindt dat deze kalm gravity deken wasbaar is én schappelijk geprijsd.” Sinds een week of drie slaapt Ingrid met haar gravity dekens en zij is erg tevreden. 

Beste Gravity deken  Review 5x Test!

Gravity deken kopen checklist: hier moet u op letten

Voldoet uw normaal deken niet meer en gaat u een therapeutische gravity deken kopen? Houd dan rekening met enkele factoren die belangrijk zijn bij een gravity deken kopen. Ik vind het zelf in elk geval prettig om de volgende drie tips in mijn achterhoofd te houden wanneer ik een zware deken koop. 

Tip 1 gravity deken kopen: bepaal het doel

Allereerst is het belangrijk om het doel van de deken te bepalen. Door wie zal hij gebruikt worden? Zoekt u bijvoorbeeld een gravity deken volwassenen, een gravity deken kind autisme of een gravity deken ADHD? Er bestaat zelfs zoiets als een gravity deken  hooggevoelig. Dankzij ervaringen gravity deken kunt u er gemakkelijker achter komen welke compressie deken geschikt is. Voor volwassenen zoekt u misschien een gravity deken 200×200 (tweepersoons gravity deken ), zodat hij op een tweepersoons hoog laag bed of seniorenbed past. Slaapt u met uw partner en wil hij of zij niet onder de gravity deken liggen? Dan is een eenpersoonsformaat voldoende. Een gravity deken Hemais bijvoorbeeld verkrijgbaar in eenpersoonsuitvoeringen, maar ook in de afmetingen 200x150cm. 

Tip 2 gravity deken kopen: bepaal het gewicht

Nu het doel van uw gravity deken is vastgesteld kunt u het gewicht bepalen. Dit is deels afhankelijk van het formaat, want een gravity deken 2 persoons (zoals een gravity deken 240×220) zal meer wegen dan een eenpersoons gravity deken of gravity deken bamboe. Het gewicht van een gravity deken Bol, gravity deken Action, of welke gravity deken dan ook, moet ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht zijn. Het maximum is 15%. Dan is het gebruik van een gravity deken veilig. Uiteindelijk moet u zelf een gravity deken testen om te ontdekken of u hem prettig vindt.  

Koopt u een gravity deken kind, dan is het belangrijk om de juiste vragen te stellen tijdens het testen. Ligt uw kind comfortabel? Werkt de deken niet beklemmend? Kan hij of zij goed ademhalen onder de deken? Begrijpt hij of zij dat het hoofd altijd boven de gravity deken moet blijven in verband met de veiligheid? Dit zijn allemaal belangrijke vragen. De antwoorden zullen bepalen of een gravity deken kind geschikt is voor uw eigen kind. 

Beste Gravity deken  Review 5x Test!

Tip 3 gravity deken kopen: zelf testen

Ondanks dat een productomschrijving van een gravity deken aangeeft dat u een bepaald gewicht of formaat moet kiezen met uw lichaamslengte of –gewicht, adviseer ik u om ook zelf te testen. Gravity dekens zijn niet allemaal hetzelfde. Probeer er daarom een aantal uit. U kunt vaak binnen een bepaalde periode na een gravity deken kopen nog aanspraak maken op de garantietermijn. Zo kunt u de zware wollen deken even op het bed leggen en eronder liggen om te bepalen of het goed voelt. Zelf testen is nog altijd het beste, ongeacht hoe goed bedoeld sommige adviezen of gravity deken reviews zijn. 

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Andere benamingen: medisch bed, verpleegbed, zorgbed of ziekenhuisbed. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken.
Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Meest gestelde vragen over gravity dekens 

Heeft u nog vragen over een test gravity deken ? Wilt u weten wat een gravity deken of zware deken nu precies is en waarom mensen een gravity dekbed bestellen? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. 

Wat is een gravity deken precies?

Wat is een verzwaringsdeken (gravity deken) nu eigenlijk? Een gravity deken is een deken met extra gewicht. Dat extra gewicht zorgt ervoor dat een gravity deken een therapeutische werking heeft op het lichaam. Die diepe druk helpt namelijk het zenuwstelsel te ontspannen, waardoor mensen doorgaans sneller in slaap vallen én gedurende de nacht beter uitrusten. Het wordt ook wel een zwaartekracht deken of anti stress deken genoemd. Een gravity deken kan ook pijn verlichten, de stemming verbeteren en bepaalde angsten minder heftig maken. Gaat u een gravity deken kopen, dan is deze vaak gevuld met kraaltjes, schijven of andere kleine objecten. Het kan ook om glas of plastic gaan. De buitenkant van de gravity deken kind of volwassenen is echter altijd zacht en geeft een fijn gevoel tijdens het slapen. 

Voor wie is een gravity deken bedoeld?

U kunt een gravity deken voor meerdere doeleinden gebruiken. Over het algemeen wordt een zwaartekracht deken of gravity deken vooral gebruikt bij slaapproblemen. Dit kan gaan om kinderen en volwassenen met autisme, ADHD (gravity deken ADHD) of angststoornissen. Zo zou een gravity deken kind of volwassenen voor meer rust zorgen tijdens het slapen. Hij dient daardoor ook als stress verlagend deken. Heeft u last van slapeloosheid of een slaapstoornis, dan kan een gravity deken kopen hiervoor de oplossing bieden. [1]  

Andere klachten of aandoeningen waar een gravity deken bij kan helpen zijn een Post Covid, depressie, CPTSD, hersenletsel, Tourette-syndroom en een posttraumatische stressstoornis. Een zware deken kopen wordt ook weleens aangeraden tijdens medische ingrepen, omdat patiënten zo rustiger blijven. Een gravity deken dementie is bovendien geschikt voor mensen die ‘s nachts onrustig zijn. En heeft u weleens van een gravity deken baby gehoord? Deze weegt natuurlijk een stuk minder, maar heeft net zoveel effect. Ik raad u aan: ga een gravity deken testen en ontdek zelf of het ook voor u geschikt is. 

Wat zijn de gravity deken voordelen?

De voordelen van een gravity deken, zijn vooral een betere nachtrust en minder stress, goede zelfzorg. Doordat het centrale zenuwstelsel kan ontspannen, ontspant het hele lichaam mee. Een zware deken kopen kan u zo op meerdere gebieden in het leven helpen. Een betere nachtrust leidt tot een betere gezondheid in het algemeen.

Wat zijn de gravity deken nadelen?

Het is niet zo dat een gravity deken enkel voordelen oplevert. In elk geval niet wanneer u er niet goed mee omgaat. Het is belangrijk dat u de volgende punten goed in gedachten houdt bij een gravity deken kopen. Een te zware deken is niet goed: het hoofd en de nek van een kind mogen onder een gravity deken kind niet bedekt worden. Gebruikt u een gravity deken, dan moet u ten alle tijden goed adem kunnen halen en u niet benauwd of ingesloten voelen. Heeft u hart- of ademhalingsproblemen, dan mag u een zware deken alleen gebruiken na toestemming van uw arts. 

Hoe zwaar is een gravity deken?

Een gravity deken, hoeveel kilo moet die zijn? Gravity deken zijn er in allerlei soorten en maten en ook in allerlei gewichtscategorieën. Het is handig om een gravity deken te kiezen die net zoveel weegt als 10% van uw lichaamsgewicht. Er bestaan gravity dekens van 4 tot 25 kilo. De lichtste zijn voor kinderen of hele lichte mensen bedoeld. Kies liever een gravity deken die iets meer dan 10% van uw lichaamsgewicht weegt dan minder, anders verliest hij zijn effect. 

Kun je een gravity deken wassen?

U kunt een gravity deken wassen in een grotere wasmachine. Weegt uw gravity deken meer dan 5kg, dan lukt dit waarschijnlijk niet in een standaardwasmachine die u thuis hebt. Houd er rekening mee dat niet elke hoes gravity deken of gravity deken hoes afneembaar is. Soms moet u een gravity deken zomer of winter op de hand wassen. Een paar uur buiten luchten scheelt ook al een hoop in het behouden van de kwaliteit en de frisheid van een gravity deken. Vooral wanneer u ‘s nachts toch veel transpireert.  

Wat is de gemiddelde zware deken prijs?

De gravity deken kosten verschillen nogal per gravity deken. Zo kost een gravity deken bol com tussen €45 en €400, maar u kunt het natuurlijk zo luxe maken als u zelf wilt. Bent u hard toe aan een gravity deken, dan is mijn advies om er niet op te besparen. Het is niet per se dat de duurste gravity deken het beste is, maar kwaliteit kost wel meer. U kunt natuurlijk ook zelf een gravity deken maken of een gravity deken huren, wanneer u hem slechts tijdelijk nodig heeft. Zoekt u een extra voordelige zware deken? Dan kunt u eventueel een zware deken Action of zware deken Ikea kopen. 

Worden gravity deken kosten vergoed door mijn verzekering?

Afhankelijk van welke verzekering u hebt, kunt u navraag doen over een eventuele gravity deken vergoeding. In de praktijk blijkt echter dat veel verzekeringen dit (nog) niet doen. Een gravity deken is nog niet heel bekend en wordt daarom nog gezien als alternatief hulpmiddel. Waarschijnlijk zal het eventueel vergoeden ervan veranderen zodra een zware deken als medisch hulpmiddel gezien wordt. Gelukkig zijn er redelijk betaalbare zwaardere dekens verkrijgbaar, waardoor u hier niet op hoeft te wachten. 

Conclusie beste gravity dekens 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Gravity deken | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Verzwaringsdeken?

Kies dan voor: Bamboo Verzwaringsdeken

Op zoek naar de beste Verzwaringsdeken?

Kies dan voor: Bamboo Verzwaringsdeken