In dit artikel

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review (2024)

In dit artikel

Overweegt u de koop van een GPS Tracker? Uit onderzoek van Spotter is gebleken, dat meer dan de helft van de ouderen GPS trackers gebruiken bij dementie. Dankzij het GPS signaal, kunnen uw familieleden u snel helpen om de weg terug naar huis te vinden. Om u daarbij te helpen, vergelijk ik in dit artikel 5 GPS trackers, die mogelijk passen bij uw wensen.

Kort samengevat:

Vanuit mijn rol als expert, heb ik de NL Senioren Alarmering als de beste GPS tracker van dit moment gekozen. Zo is deze speciale GPS waterdicht en ook als een normaal horloge te gebruiken. Ik heb namelijk gemerkt, dat dit de drempel voor ouderen kan verlagen om speciale GPS trackers te gaan gebruiken.

Mijn beste GPS Tracker 2024

Door een GPS tracker te dragen, kunt u een gerust gevoel krijgen. Niet alleen uzelf, maar ook uw familieleden. Dankzij de GPS kunnen zij onder andere uw afgelegde route terugvinden. Om u te voorzien van het beste product, heb ik verschillende GPS trackers vergeleken. Uit mijn onderzoek is gebleken, dat de NL Senioren Alarmering een van de beste trackers is om te dragen. In de eerste plaats, lijkt de GPS tracker op een normale smartwatch. Dit betekent dat het niemand opvalt dat u een GPS tracker draagt.

De NL Senioren Alarmering heeft geen valdetectie, maar wel een SOS functie. Dankzij de rode knop kunt u snel laten weten dat u gevallen bent en om hulp vragen. Ik heb bij mijn cliënten gezien, dat dit een gerust gevoel geeft. Dankzij het duidelijke LCD scherm, kunt u de informatie op het scherm goed zien en ook besturen. Door de waterdichte functie, kunt u het horloge onder de douche of in bad omhouden.

Mijn Beste GPS Tracker keuzehulp

ProductAdviesprijsAbonnementBelangrijkste extra informatie
1. NL Senioren Alarmering€129,95€29,95 per maandWaterdicht
2. Livewatcher€94,95€7,50Valdetectie
3. MijnSOS€199,95Afhankelijk van de provider10 instelbare telefoonnummers
4. Smartwatcher Spirit€390€12,50 per maandWaterdicht
5. Wuzzi Alert€1302 abonnementen mogelijkSimpel design
6. Kuus S2€219,99Geen abonnementVideobellen mogelijk

Mijn ervaring met NL Senioren Alarmering

Vanuit mijn rol als expert, heb ik de NL Senioren Alarmering door verschillende cliënten laten gebruiken. Eén van mijn cliënten gaf aan dat zij niet alleen bang is om de weg kwijt te raken, maar ook om plotsklaps te vallen. Dat heeft ze al eerder meegemaakt en ze kon in die situatie moeilijk bij de telefoon komen.

Ik heb de NL Senioren Alarmering aangeraden en dit werkt voor haar goed. De GPS tracker kan zij omhouden terwijl ze onder de douche staat. Mocht zij onverhoopt uitglijden of hulp nodig hebben, kan zij de SOS functie gebruiken om snel hulp in te schakelen. Dit stelt haar voortaan gerust.

1. NL Senioren Alarmering

Op nummer 1 heb ik de NL Senioren Alarmering gezet. Vanuit mijn expertrol, heb ik verschillende specificaties en pluspunten ontdekt. De GPS tracker ziet eruit als een smartwatch en heeft een duidelijk Lcd-scherm. Op dit scherm kunt u de tijd en datum aflezen, maar ook de luister- en spreekfunctie inzetten. Op deze manier kunt u altijd in contact blijven met uw familieleden. Doordat de GPS tracker op een normaal horloge lijkt, kunt u het dragen ervan als prettiger ervaren. Ik heb bij mijn cliënten vaak gezien dat zij het lastig vinden om een GPS tracker te dragen. Dat kan uit schaamte voortkomen.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Dankzij de NL Senioren Alarmering, heb ik gemerkt dat cliënten zich hier comfortabeler bij voelen. Doordat de tracker volledig waterdicht is, kunt u het horloge altijd omhouden. In het dagelijks leven, maar ook onder de douche, in de sportschool of in bad. Dit zorgt ervoor dat u altijd bereikbaar bent voor uw familieleden en u hulp kunt inschakelen van de meldkamer. Dat kan door middel van de SOS functie, die dankzij de online software, een bericht uitstuurt naar een centralist.

Ik heb bij veel familieleden van mijn cliënten gemerkt, dat ze niet goed wisten wat ze moesten doen zodra de SOS functie werd gebruikt. Hier krijgen zij immers een bericht van. Maar door de bijstand van een ervaren centralist, krijgen zij hulp bij de verdere procedure van de melding. De interne batterij kan maar liefst 3 dagen mee. Ik heb vaker gezien dat men vergat om de NL Senioren Alarmering volledig op te laden en niet gebruikt kon worden bij nood. Dankzij deze batterij kan die kans kleiner zijn.

Voordelen NL Senioren Alarmering

✅ De tracker is waterbestending, dus u kunt er mee douchen én sporten;

✅ U wordt geholpen door de meldkamer, zodra de SOS knop wordt gebruikt

✅ U kunt communiceren met uw familieleden, dankzij de spraak- en luisterfunctie;

✅ De GPS tracker ziet eruit als een smartwatch, waardoor het laagdrempeliger kan worden om deze dagelijks te dragen;

✅ De batterij kan minimaal 3 dagen mee;

✅ De tracker heeft een Lcd-scherm, daar kunt u de tijd, datum en andere gegevens op aflezen;

✅ U kunt uit verschillende veiligheidspakketten kiezen, zodat u samen met uw familie kunt beslissen wat het beste bij u past;

Nadelen NL Senioren Alarmering

❌ De GPS heeft geen valdetectie;

❌ U kunt slechts 1 contactpersoon koppelen met de GPS;

NL Senioren Alarmering review

Ik heb verschillende cliënten gehad die de NL Senioren Alarmering als GPS tracker hebben gebruikt. Hier deel ik een ervaring over deze GPS. De review is van Amanda, die de tracker voor haar vader heeft gekocht: “De GPS tracker helpt mijn vader niet alleen wanneer hij verdwaald is, maar ook wanneer hij valt. Hierdoor voelt hij zich een stuk veiliger. De dame van de centralist is overigens ontzettend vriendelijk”.


Bekijk meer productinformatie

2. LiveWatcher

De volgende GPS tracker die ik met u ga bespreken, is de LiveWatcher. Met deze tracker wordt uw afgelegde route geregistreerd en kunt u in contact blijven met uw familieleden. De GPS is subtiel verwerkt in een horloge, dat u daadwerkelijk als horloge kunt gebruiken. Hier worden de tijden en data op weergegeven. U kunt de tracker bevestigen met klittenband om uw pols, waardoor u het horloge zelf om en af zou kunnen doen. Ik heb bij mijn cliënten vaker gezien, dat ze het lastig vonden om het horloge zelfstandig te bevestigen. Het klittenband kan dit wat makkelijker voor u maken.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

De LiveWatcher maakt gebruikt van wifi en het mobiele netwerk. Dit zorgt ervoor dat de GPS koppelt met internetrouters, waardoor uw familie uw afgelegde route kan volgen. De tracker beschikt ook over een SOS-knop en dit zorgt ervoor dat u snel in contact kunt staan met uw familielid of een andere bekende. De knop is overigens niet prominent aanwezig. Veel van mijn cliënten vonden dit namelijk vervelend, maar dragen de LiveWatcher wel met veel plezier.

Ik heb in mijn onderzoek rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid. Zo droeg een van mijn cliënten al vaker een tracker, maar zij vond de gadget lastig in gebruik. Vooral door alle extra foefjes die erop zaten, raakte zij al snel het overzicht kwijt. Ik heb echter gezien dat de LiveWatcher niets anders laat zien dan de datum en de tijd, waardoor mijn client de tracker zelf kan gebruiken.

Voordelen LiveWatcher

✅ De aankoopprijs is laagdrempelig, zeker in vergelijking tot andere trackers;

✅ U kunt de tracker met een smartphone app verbinden, waar alle informatie op te vinden is;

✅ Het horlogebandje heeft klittenband, waardoor u de tracker, mogelijk, zelf kunt bevestigen en afdoen;

✅ De tracker heeft wifi, waardoor uw afgelegde route live wordt geregistreerd;

✅ Via de SOS-knop kunt u snel in contact komen met uw familielid of met een andere dierbare;

Nadelen Livesafe

❌ De tracker werkt alleen optimaal bij een positief saldo op uw sim kaart;

❌ De tracker is niet waterdicht;

LiveWatcher review

Ook over de LiveWatcher zijn meerdere reviews achter gelaten, net zoals bij andere GPS trackers. Een daarvan is de review van Herman, die de GPS voor zijn moeder met Alzheimer heeft gekocht: “Het horloge geeft mij en mijn moeder rust. De SOS-knop is makkelijk te vinden voor mijn moeder, zodat het horloge zeer gebruiksvriendelijk is. Ze vond het opladen wat lastiger, maar dat gaat al een stuk beter”.


Bekijk meer productinformatie

3. MijnSOS

MijnSOS is een van de trackers met een valdetectie. Bent u daarnaar op zoek? Laten we deze tracker samen bespreken. Met deze GPS kunt u met meerdere personen tegelijkertijd inloggen. Het horloge kan in totaal 10 telefoonnummers opslaan. Dit kan ervoor zorgen dat u snel een dierbare of contactpersoon kunt bereiken, bijvoorbeeld als u de weg kwijt bent of hulp nodig hebt. Hiervoor is het niet zozeer noodzakelijk om de SOS-knop in te drukken. MijnSOS heeft ook andere functies. Hiermee kunt u uw eigen gezondheid of die van een familielid blijven polsen.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Zo heeft MijnSOS bijvoorbeeld een hartslagmeter en een stappenteller. Dat kan een voordeel zijn. Veel van mijn cliënten gaven namelijk aan, dat zij meer inzicht willen krijgen in hun gezondheid en in de gemaakte stappen op een dag. Dankzij de MijnSOS, kunt u voortaan de weg terugvinden en werken aan uw persoonlijke gezondheidsdoelen. De MijnSOS is overigens ook waterdicht. Dit betekent dat u de valdetectie ook onder de douche kunt gebruiken. Veel van mijn cliënten voelden zich daar veiliger bij.

De MijnSOS heeft, naast een stappenteller en een hartslagmeter, ook een alarmfunctie. U kunt dagelijks 4 verschillende alarmen aanzetten, om u ergens aan te herinneren. Een van mijn cliënten vertelde dat hij vaak vergat om zijn medicatie in te nemen en zijn hond uit te laten. Dankzij de alarmfunctie kan hij zichzelf daaraan herinneren. Dit geeft hem meer vertrouwen.

Voordelen MijnSOS

✅ Een GPS tracker met valdetectie, waardoor u snel hulp kunt krijgen als u in nood bent;

✅ De GPS tracker houdt uw hartslag en stappen bij, mocht u dit willen;

✅ U kunt een sim kaart naar wens koppelen, zodat u de tracker naar wens kunt instellen;

✅ U kunt 10 telefoonnummers opslaan, zodat u snel in contact kunt komen met een familielid of een andere dierbare;

✅ De SOS-knop is subtiel in het ontwerp bewerkt, waardoor het laagdrempeliger kan zijn voor u om de tracker te dragen;

✅ U kunt de tracker ook inzetten bij sportieve bezigheden;

Nadelen MijnSOS

❌ Waarschijnlijk heeft u hulp nodig met het horlogebandje bevestigen, doordat deze een gesp heeft;

❌ U dient een aparte sim kaart te gebruiken;

❌ De maximale batterijduur bedraagt maximaal 24 uur, waardoor uw omgeving u er misschien aan moet herinneren om de tracker tijdig op te laden;

MijnSOS review

De MijnSOS heeft eveneens positieve reviews. Ik wil graag een review van Jan met u delen, die het horloge zelf in gebruik heeft: “In tegenstelling tot andere GPS trackers, is dit horloge overzichtelijk in gebruik. Ik was positief verrast door alle specificaties die ik kan inzetten. Dat heb ik niet vaak gezien bij een GPS tracker”.


Bekijk meer productinformatie

4. Smartwatcher Spirit

Ik heb de Smartwatcher Spirit verkozen als het vierde, beste product in het lijstje van trackers. De Smartwatcher Spirit ziet er in het eerste opzicht uit als een smartwatch. Mogelijk vindt u dit prettiger om te dragen. De tracker heeft een spraakfunctie ingebouwd. Dit kan ervoor zorgen dat uw familieleden met u kunnen communiceren, als u bijvoorbeeld de weg kwijt bent geraakt. De tracker registreert uw afgelegde weg en vervolgens kunt u geholpen worden met de weg terug of kunt u opgehaald worden.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

De Smartwatcher Spirit is ook zeer licht in gewicht. Hierdoor kunt u het comfortabel vinden om het horloge te dragen. Door het compacte en moderne design, kunt u de tracker bij iedere gelegenheid dragen. Ook op feesten. Hierdoor kunt u de GPS tracker veilig bij u houden.

De Smartwatcher Spirit is ook waterdicht. Dit ervaren veel van mijn cliënten als prettig en veilig. Ik heb vaker opgevangen dat clienten het niet prettig vinden om zelfstandig onder de douche te staan, omdat het risico op vallen bestaat. Maar dankzij de Smartwatcher Spirit, voelen mijn cliënten zich veiliger in de badkamer omdat ze met 1 druk op de knop een dierbare kunnen bereiken. Dit kan ook een reden zijn om GPS trackers te dragen.

Voordelen Smartwatcher Spirit

✅ Doordat de tracker waterdicht is, kunt u het horloge onder de douche dragen;

✅ U kunt gebruikmaken van een Nederlands hulpdesk, mocht u met vragen zitten;

✅ Via de ingebouwde microfoon kunt u communiceren met uw familieleden, mocht u bijvoorbeeld de weg zijn kwijtgeraakt;

✅ Dit is een van de weinige GPS trackers met een lichtgewicht, waardoor u het horloge, mogelijk, bij verschillende gelegenheden kunt dragen;

Nadelen Smartwatcher Spirit

❌ De Smartwatcher Spirit is geen kleine GPS tracker;

❌ De GPS zit in een wat hogere prijsklasse, wat u persoonlijk als een minpunt kunt ervaren;

❌ De tracker werkt alleen in combinatie met een abonnement, wat extra kosten kan opleveren;

Smartwatcher Spirit review

Over de Smartwatcher Spirit deelt Thea de volgende review: “Ik draag de GPS tracker nu meer dan een maand. Ik ben zeer tevreden. Ik heb een keer gehad dat ik de SOS-knop per ongeluk indrukte, maar ik werd wel goed geholpen. Ik vind het wel jammer dat de kabel van de oplader kort is, want zo ben ik wel afhankelijk van een stopcontact dichtbij”.


Bekijk meer productinformatie

5. Wuzzi Alert Pebbles

Bent u op zoek naar een kleine GPS tracker? De Wuzzi Alert Pebbles is het vijfde product dat ik met u ga bespreken. Dit is een van de weinige GPS trackers die u om uw nek kunt dragen. De tracker heeft alleen een SOS-knop die u, bijvoorbeeld bij nood of als u de weg bent kwijtgeraakt, kunt indrukken. Vervolgens worden uw familieleden gewaarschuwd, wordt uw locatie geregistreerd en kunt u met uw dierbaren communiceren. Misschien zorgt dit ervoor dat u zich wat veiliger gaat voelen als u naar buiten gaat.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Bij de druk op de SOS-knop, wordt ook de alarmcentrale van Wuzzi Alert gewaarschuwd. Dit kan ervoor zorgen dat u snel de juiste hulp kunt krijgen. De alarmcentrale is de hele week, 24 uur per dag, geopend en bereikbaar. De Wuzzi Alert Pebbles is in verschillende kleuren verkrijgbaar. U kunt een kleur kiezen die uzelf mooi vindt of het beste past bij uw dagelijkse outfits.

Een familielid van een van mijn cliënten gaf aan, dat zij graag GPS trackers wilde inzetten voor haar vader. Haar vader raakte vaak de weg kwijt. Bovendien vond hij het lastig om de telefoon te pakken als hij hulp nodig had. Een horloge werkte niet voor hem, omdat hij het gebruik niet begreep. De Wuzzi Alert is voor hem een goede oplossing. Met een druk op de knop staat hij in contact met een dierbare. Dat stelt mijn client gerust, maar ook zijn familieleden.

Voordelen Wuzzi Alert Pebbles

✅ Dit is een van de weinige GPS trackers die u om uw nek kunt dragen;

✅ Een van de weinige GPS trackers die 1 knop heeft, wat u misschien makkelijker vindt om te gebruiken;

✅ De GPS tracker is verbonden met de WUzzi Alert centrale, waar een centralist u kunt helpen als u hulp nodig heeft;

✅ Een van de weinige GPS trackers die in meerdere kleuren beschikbaar is;

✅ U kunt de trackers ook aan uw sleutelbos dragen, mocht u dat makkelijker vinden;

Nadelen Wuzzi Alert Pebbles

❌ U kunt de GPS tracking niet als horloge gebruiken;

❌ De GPS is niet waterdicht, dus ook niet onder de douche te gebruiken;

Wuzzi Alert Pebbles review

Bea plaatste deze review over de Wuzzi Alert Pebbles: “Dit is een van de weinige GPS trackers die makkelijk in gebruik is. Als een contactpersoon niet gelijk opneemt, dan belt de GPS tracker vanzelf de volgende op de lijst. Dankzij deze GPS voel ik me een stuk veiliger”.


Bekijk meer productinformatie

6. Kuus S2

Bent u op zoek naar GPS tracking, die nauwelijks tot niet opvalt? Tot slot ga ik de Kuus S2 met u bespreken. Ikzelf was hier zeer enthousiast over, gezien dit, net als veel andere trackers, op een normaal horloge lijkt. Ik heb namelijk gemerkt vanuit mijn expertrol, dat veel cliënten liever geen trackers dragen. Dit kan voortkomen uit bijvoorbeeld schaamte. Dit is een reden waarom ik de Kuus S2 met u wil bespreken.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Zo heeft de Kuus S2 een groot Lcd-scherm, met vergrootte iconen. Dit kan ervoor zorgen dat u de informatie makkelijker kunt aflezen. Ook kunnen grote iconen van pas komen bij bijvoorbeeld grotere vingers. Ook deze GPS tracker heeft een valdetectie. Daarmee is de GPS tracker veilig te gebruiken, wat ook uw familieleden een gerust gevoel kan bezorgen. Met een druk op de SOS-knop, kunt u binnen enkele seconden uw dierbaren bereiken.

De Kuus S2 is ook in staat tot videobellen. Een van mijn cliënten gaf aan dat hij het fijn vindt om zijn familieleden te zien. Ik heb hem de Kuus S2 aangeraden, zodat hij snel en laagdrempelig in contact kan komen met zijn dierbaren.

Voordelen Kuus S2

✅ De GPS tracker veilig gebruiken, dankzij de valdetectie;

✅ De iconen van de tracker zijn wat groter, waardoor het misschien makkelijker voor u wordt om de informatie af te lezen;

✅ Het is mogelijk om te videobellen, iets wat bij andere GPS trackers vrijwel nooit mogelijk is;

✅ U kunt de GPS zonder abonnement gebruiken, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen;

Nadelen Kuus S2

❌De GPS is wat duurder in prijs, wat u persoonlijk als een nadeel kunt zien;

Kuus S2 review

Tot slot deelt Tim een review over de Kuus S2, die de GPS voor zijn opa heeft aangeschaft: “Ik was blij verrast dat ik een gratis sim kaart ontving bij de Kuus S2. Het instellen ging via de bijhorende app ontzettend makkelijk en snel. Bovendien is het ook fijn dat de GPS, in tegenstelling tot andere GPS trackers, kan videobellen, zodat ik mijn opa makkelijk kan bereiken”.


Bekijk meer productinformatie

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Beste GPS Tracker kopen checklist

Gaat u GPS tracker kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. Ik heb hieronder een overzichtje gemaakt. Zo wordt het gemakkelijker voor u om een goede aankoop te doen.

Waar wilt u het gebruiken?

Heeft u GPS trackers thuis nodig of wilt u vooral buiten goed bereikbaar zijn voor uw contactpersonen? Misschien is het allebei belangrijk voor u. Zoek in elk geval naar GPS tracker met een goede GPS-functie als u buitenshuis meer veiligheid wilt. In dat geval kunnen mensen uw locatie beter en sneller traceren wanneer dat nodig blijkt te zijn. Als expert heb ik ervaren hoe belangrijk dat kan zijn.

Wat moet het apparaat kunnen?

GPS trackers kunnen allerlei functionaliteiten hebben. Er bestaan vrij simpele modellen, zoals de Wuzzi Alert Pebbles, maar ook modellen die heel veel functies hebben. Bedenk daarom goed wat voor u belangrijk is. Wat moet de GPS tracker kunnen om het voor u zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken om zelfstandig op pad te gaan? Er zijn apparaten die alleen uw locatie bepalen en een alarmknop hebben. Andere apparaten houden ook uw activiteiten bij of versturen een alarm wanneer u een vooraf ingestelde veilige zone verlaat. Ik heb bijvoorbeeld cliënten die het fijn vinden om ene stappenteller te hebben, zodat ze aan hun conditie kunnen werken.

Mijn Beste GPS Tracker Ervaringen + Review

Hoe wilt u het dragen?

Misschien vindt u een koord om uw hals niet ideaal. De meeste GPS trackers systemen zijn hiervan voorzien. Er zijn ook apparaatjes die u op uw kleding kunt spelden of die u als horloge kunt dragen. Denk ook hierover na, zodat u een GPS tracker koopt dat u graag draagt.

Wat is uw budget?

Ondanks dat GPS trackers vaak vanuit de zorg nodig zijn voor mensen, is er niet altijd een vergoeding voor vanuit de zorgverzekering. Bedenk daarom vooraf wat uw budget is en doe navraag bij uw zorgverzekeraar. Is er geen (gehele) vergoeding mogelijk? Dan moet u zelf voor de kosten opdraaien. In zo’n geval is het fijn dat u voorbereid bent op de kosten en dat u deze ook kunt missen voor de aanschaf van GPS tracker.

Beste GPS tracker vergelijken: hoe doen we dat?

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de Beste GPS Tracker. Ik heb de producten op basis van een aantal punten vergeleken. Zo vind ik het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid, de grootte en naar de specificaties. Maar ook de prijsklasse vind ik belangrijk om te benoemen. Niet iedereen heeft immers hetzelfde budget te besteden.

Meest gestelde vragen over GPS tracker

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de GPS tracker? Geen zorgen: de meest gestelde vragen over een GPS tracker vindt u hieronder. Ik heb de antwoorden erbij gezet, dus doe er uw voordeel mee. Mocht uw vraag er toch niet tussen staan, dan kunt u altijd een reactie onder dit artikel achterlaten. Ik doe dan mijn best om deze binnenkort alsnog van een antwoord te voorzien.

Wat is mijn beste GPS tracker?

Ik heb de NL Senioren Alarmering als de beste GPS tracker verkozen. Uit mijn onderzoek is naar voren gekomen, dat de GPS tracker waterdicht is en een duidelijke SOS-knop heeft. Hierdoor is het mogelijk om snel hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld van een contactpersoon of een dierbare. Daarnaast ben ik enthousiast over het design van de GPS tracker. Deze ziet eruit als een normaal horloge. Hierdoor kunt u het dragen van een GPS als laagdrempelig ervaren.

Wat is GPS tracker precies?

Wat een GPS tracker is, dat is niet moeilijk om uit te leggen. Een GPS tracker is geen apparaatje om kostbare eigendommen terug te vinden. Nee, een GPS tracker kan u assisteren als u bijvoorbeeld de weg kwijt raakt. Door middel van een SOS-knop kunt u uw dierbaren of een alarmcentrale bereiken, waardoor u geholpen kunt worden. Bovendien registreert een GPS tracker uw live locatie, zodat uw dierbaren kunnen zien waar u bent. Daarnaast hebben veel trackers een valdetectie, waardoor u wederom geholpen kunt worden.

Voor wie zijn GPS trackers geschikt?

Een GPS tracker kan in de zorg worden ingezet. Bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg. Maar een GPS kan ook worden ingezet bij mensen die dementeren.

» Referenties

1. Paiva, S., & Abreu, C. (2012). Low Cost GPS Tracking for the Elderly and Alzheimer Patients. Procedia Technology, 5, 793-802.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212017312005191

2. Chung, J., Sargent, L., [et al.]. (Year of publication). GPS Tracking Technologies to Measure Mobility-Related Behaviors in Community-Dwelling Older Adults: A Systematic Review. Journal of Applied Gerontology, 40(5). https://orcid.org/0000-0002-0437-9025 jchung2@vcu.edu, Lana Sargent, […], and David Wheeler+2View all authors and affiliations
Volume 40, Issue 5 Journal of Applied Gerontology
https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0733464820979801

3. de Vos, F. (2021). The Ethics of GPS Tracking of Elderly People with Dementia Living at Home: A Fused Capability Approach to the Patient’s Freedom of Movement, Privacy, and Safety. https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/40727

» Referenties

Conclusie mijn beste GPS tracker 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen