In dit artikel

Beste {Merk} Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Beste Etos Polsspalk Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u misschien een polsspalk Etos kopen? Als ergotherapeut heb ik voldoende ervaring met een spalk pols Etos om te kunnen weten dat er nog veel meer opties zijn. In plaats van een Etos polsspalk, kunt u ook kiezen voor een waardig Etos pols spalk alternatief! Welke alternatieven hierbij de moeite waard zijn, dat ga ik u vertellen. In dit artikel ga ik namelijk 5x Etos polsspalk alternatieven vergelijken en testen. Na afloop vertel ik u wat het beste Etos polsspalk alternatief van dit moment is én waarom. Leest u mee?

Beste Etos polsspalk alternatief van 2023: Mijn selectie

 1. Beste polsspalk Etos alternatief – Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk
 2. Beste handspalk Etos alternatief – Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols Duimspalk
 3. Beste Etos polsbandage alternatief – Push Med Pols Spalk

Etos polsspalk alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Dat vergelijken van polsspalk Etos alternatieven, dat doe ik aan de hand van verschillende factoren. Allereerst breng ik de voor- en nadelen in beeld. Hierbij let ik op de functionaliteiten en kwaliteit. En hoe zit het met het gebruiksgemak van een polsspalk bij Etos en de alternatieven die ik ga noemen? Zijn ze even gemakkelijk te gebruiken of zijn er duidelijke verschillen? Ook let ik op de beschikbare kleuren, de prijs en de reviews van klanten.

1. Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk – beste polsspalk Etos alternatief

Op nummer 1 staat als polsspalk Etos alternatief de Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk. Het is een comfortabele polsspalk die u kunt gebruiken in het geval van traumatische polsproblemen, een verstuiking van de pols, Carpaal Tunnel Syndroom of bij instabiliteit van de pols. Dit spalk pols Etos alternatief is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en kan optioneel linkshandig of rechtshandig gebruikt worden.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

De klittenbandsluiting van de Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk is gemakkelijk in gebruik en maakt het prettig om de polsspalk om te doen. Dankzij de aluminium balein heeft u voldoende ondersteuning aan de pols en hij is ook als nachtspalk te gebruiken. Dit Etos pols spalk alternatief is gemaakt van ademend, comfortabel materiaal en is gemakkelijk te wassen. Bovendien is hij voordelig geprijsd.

Voordelen Thuasne

✅ Verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig Etos polsspalk alternatief;

✅ Deze polsspalk is wasbaar op de hand met een fijn wasmiddel;

✅ De aluminium balein hoeft niet verwijderd te worden bij het wassen;

✅ Comfortabel en ademend materiaal;

✅ Met handige klittenbandsluiting, dus u kunt hem met één hand aantrekken;

✅ Beschikbaar in 5 verschillende maten;

✅ Ideaal voor verschillende situaties/aandoeningen;

✅ Goed betaalbaar Etos pols spalk alternatief van goede kwaliteit.

Nadelen Thuasne

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Klik hier voor de beste prijs

2. Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimbrace – beste handspalk Etos alternatief

Zoekt u naar een polsspalk Etos alternatief dat ook uw duim goed ondersteunt? Dan is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk een ideaal hulpmiddel. Deze beschikt over een handig aantreksysteem, waardoor u hem met één hand zelf kunt omdoen. Dankzij de twee anatomische baleinen aan de onderkant en zijkant, worden zowel uw pols als uw duim goed ondersteund.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Als Etos polsspalk alternatief is Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk een aanwinst, omdat hij micro klittenband bevat. Het is een ideaal systeem voor pijnlijke gewrichten, artrose, reuma, CTS, overbelasting of overige indicaties waardoor ondersteuning nodig is. Bovendien is deze polsspalk goed te wassen en schoon te houden, want u mag hem op de hand wassen.

Voordelen Thuasne

✅ Spalk pols Etos alternatief voor ondersteuning onder de pols en duim;

✅ Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 4 verschillende maten;

✅ Met micro klittenband, om gemakkelijk zelf aan te trekken;

✅ Mag op de hand gewassen worden, dus een hygiënisch item;

✅ Geschikt voor verschillende indicaties.

Nadelen Thuasne

❌ Iets prijziger dan de andere Etos pols spalk alternatieven;

❌ Hij mag niet in de droger;

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.


Klik hier voor de beste prijs

3. Push Med Pols Spalk– beste Etos polsbandage alternatief

De Push Med Pols Spalk is een fijn polsspalk Etos alternatief in bandagevorm. Hij biedt veel ondersteuning en bescherming, maar geeft de hand tegelijkertijd alle bewegingsvrijheid. Dit komt door de anatomisch gevormde, flexibele baleinen en de gemakkelijk aan te leggen elastische bang. Zo bepaalt u eenvoudig zelf hoeveel druk u wenst. Bovendien kunt u hem gewoon met één hand rond de onderarm sluiten met een klittenbandsluiting.

In plaats van een duim polsspalk Etos, vind ik Push Med Pols Spalk beter. Dat komt doordat deze polsspalk rondom de kwetsbare gebieden van de pols comfortzones bevat. Daardoor voelt het zacht en comfortabel aan, maar beschermt het ook. U kunt deze spalk overigens zonder problemen wassen. Het lichtgewicht, ademende en huidvriendelijke materiaal gaat bovendien lang mee.

Voordelen Push Med

✅ Lichtgewicht, ademend, huidvriendelijk materiaal;

✅ Verkrijgbaar als links- en rechtshandig model;

✅ Voldoende bewegingsvrijheid dankzij de flexibele baleinen;

✅ Met een gemakkelijk te bedienen klittenbandsluiting;

✅ Kan gewassen worden;

✅ Met comfortzones rondom kwetsbare gebieden van de pols.

Nadelen Push Med

❌ De grijze kleur is niet onopvallend of gemakkelijk te verstoppen onder kleding;

❌ De prijs ligt een stukje hoger dan de gemiddelde polsspalk Etos prijs.


Klik hier voor de beste prijs

4. Ossur Formfit Polsspalk

Door naar Ossur Formfit Polsspalk; nog zo’n ideaal polsspalk Etos alternatief waarover ik u graag meer vertel. Ook deze spalk is verkrijgbaar in een linkshandig en rechtshandig model en in 5 verschillende maten. Deze polsspalk is betaalbaar, comfortabel en gaat lang mee. De klittenbandsluiting is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat u voldoende bewegingsvrijheid heeft, Dankzij de aluminium balein krijgt uw pols evengoed rust en ondersteuning. Haalt u de balein eruit, dan kunt u de pasvorm nog meer aanpassen.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

De Ossur Formfit Polsspalk wordt als polsbandage Etos alternatief ook veel gebruikt als nachtspalk. U kunt hem gemakkelijk met één hand aan- en uittrekken. Het comfortabele, ademende materiaal zit prettig en kan bovendien gewassen worden wanneer dat nodig is. Gebruik hiervoor een fijn wasmiddel en was de polsspalk op de hand.

Voordelen Ossur

✅ Etos polsbandage alternatief dat ook als nachtspalk dient;

✅ Mag op de hand gewassen worden;

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Verkrijgbaar in 5 verschillende maten;

✅ Dankzij de handige klittenbandsluiting met één hand aan te trekken;

✅ Aluminium balein voor ondersteuning van de pols.

Nadelen Ossur

❌ Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart;

❌ Hij mag niet in de droger.


Klik hier voor de beste prijs

5. Orliman Polsspalk

En tot slot bespreek ik graag de Orliman Polsspalk nog met u. Als waardig polsspalk Etos alternatief, mag deze niet in het rijtje ontbreken. Het is een eenvoudig, maar comfortabel handspalk Etos alternatief. Hij biedt veel steun en wordt ingezet in verschillende situaties, ook als vervanger van gips na zware polsklachten. De harde kern met radiale baleinen biedt alle nodige ondersteuning. Tegelijkertijd is hij anatomisch van pasvorm en extra ademend en ventilerend.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Orliman Polsspalk helpt transpireren van de pols en hand tegengaan en geeft de vingers optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Hij is daardoor geschikt voor overdag (ook tijdens het werken) en ’s nachts. U kunt hem zowel links als rechts dragen. De prijs ligt rond de €50.

Voordelen Orliman

✅ Voor linkshandigen en rechtshandigen;

✅ Hand spalk Etos alternatief dat verkrijgbaar is in 2 kleuren: grijs en beige;

✅ Comfortabel en toch ondersteunend, zowel overdag als ‘s nachts;

✅ Biedt voldoende bewegingsvrijheid aan de vingers;

✅ Extra ademend en ventilerend materiaal.

Nadelen Orliman

❌ Dit spalk – pols Etos alternatief is in slechts 2 maten verkrijgbaar;

❌ Het is niet duidelijk of en hoe hij eventueel gewassen kan worden en dat is op de lange termijn wel belangrijk.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste Etos polsspalk alternatief van 2023

Bent u benieuwd wat in mijn ogen als ergotherapeut het beste Etos polsspalk alternatief van 2023 is? Ik heb alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en alle spalk pols Etos alternatieven daarbij goed bestudeerd. En eigenlijk kan ik maar tot één conclusie komen. Het beste polsspalk Etos alternatief is in mijn ogen toch echt Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk!

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Thuasna Ligaflex Classic Polsspalk is het beste Etos pols spalk alternatief, vanwege de vele voordelen ervan. Zo heeft hij een aluminium balein voor extra ondersteuning, die overigens niet verwijderd hoeft te worden bij het wassen ervan. Deze polsspalk is namelijk wasbaar op de hand met een fijn wasmiddel en kan daarna aan de lucht gedroogd worden. Hij is verkrijgbaar als linkshandig en rechtshandig model, is gemaakt van ademend en comfortabel materiaal en heeft een handige klittenbandsluiting. Daardoor kunt u hem eenvoudig en met één hand aantrekken en bent u hierbij niet afhankelijk van iemand anders om u te helpen. Verder is hij verkrijgbaar in 5 verschillende maten, dus er is altijd wel een maat die goed bij u past. Een betaalbaar en heel goed Etos polsspalk alternatief, dus!


Klik hier voor de beste prijs

Etos polsspalk alternatief ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar hoe klanten de polsspalk Etos alternatieven ervaren? Dan heb ik goed nieuws: van elk alternatief heb ik een interessante review gevonden. Hieronder deel ik ze met u, zodat u een zo goed mogelijk beeld krijgt van of een bepaalde polsspalk de moeite waard is of niet.

Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk review

Over Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk schrijft Jan: “Mijn fysiotherapeut adviseerde mij om deze spalk te kopen. Ik heb namelijk carpaal tunnel syndroom. Misschien heb ik in de toekomst toch een operatie nodig maar deze spalk verlicht in elk geval voor een groot deel de pijn.”

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk review

“Ik heb deze spalk gekocht na een fractuur. Hij geeft veel steun en de duimsteun is geweldig. Ik ben erg tevreden. Wees wel voorzichtig met het gebruik van een dergelijke stijve ondersteuning, want op de lange termijn kan dit complicaties veroorzaken. Overleg altijd met een orthopeed of fysiotherapeut is mijn advies”, schrijft Guy over Thuasne Ligaflex Pro Plus Duimspalk.

Push Med Pols Spalk ervaring

Diana is blij met de Push Med Pols Spalk. Zij schrijft in haar review: “Ik heb nu een nieuwe besteld, maar met de vorige heb ik ruim 3 jaar gedaan. Inmiddels was het elastiek wat uitgerekt, daarom was het tijd voor een nieuwe. Ik ben er perfect tevreden over!”

Ossur Formfit Polsspalk review

Jennifer heeft de Ossur Formfit Polsspalk en schrijft hierover het volgende. “Ik vind dat hij goed zijn werk doet en hij is ook gemakkelijk aan te trekken. Ik ben tevreden over de kwaliteit en dat hij lekker zacht is vanbinnen. Dat is prettiger met het dragen.

Orliman Polsspalk review

Gisella is heel blij met de Orliman Polsspalk. Zij laat een review achter waarin zij vertelt waarom het zo’n goede aankoop voor haar was. “Hij biedt de perfecte ondersteuning voor mij. Omdat ik de ziekte van Bechterew heb zit er iets klem in mijn pols. Ik kan mijn hand alleen goed gebruiken als ik deze spalk om heb dus ik ben er erg blij mee. Zonder dit ding is mijn leven letterlijk ‘onhandig’.”

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Etos polsspalk alternatief kopen: hier moet u op letten!

Gaat u een polsspalk Etos alternatief kopen? Dan moet u op een aantal dingen letten om een goede keuze te maken. Net als bij een polsspalk kopen Etos, is het ook bij een andere aanbieder van belang om even goed onderzoek te doen. Nu heb ik dat in dit artikel al uitgebreid voor u gedaan. U kunt dus met een gerust hart een van bovenstaande artikelen kiezen, wanneer er één is die u aanspreekt.

Wilt u liever nog even verder zoeken? Dan heb ik een aantal tips om uw zoektocht zo compleet en toch gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoe zit het met de functionaliteiten?

Het verschil tussen een simpele polsspalk en een pols duim spalk, is dat een pols duim spalk ook uw duim goed ondersteunt en beschermt. Daarom is het belangrijk om de polsspalk met de juiste functionaliteiten te kiezen voor uw situatie. Door even te kijken naar de verschillende mogelijkheden en na te denken over wat voor u wenselijk is, vormt u al gauw een antwoord op deze vraag.

Wat is de prijs?

Natuurlijk is de prijs ook van belang. Een Etos spalk pols is wellicht voordelig, maar soms is goedkoop ook duurkoop. In dat geval is het verstandig om voor kwaliteit te kiezen. Of u dat doet, hangt natuurlijk ook af van het te besteden budget. Hoe dan ook, is het belangrijk om stil te staan bij de verschillende prijscategorieën van Etos polsspalk alternatieven en op basis van uw budget een goede keuze te maken.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Hoe zijn de reviews?

Vaak zijn er wel reviews van klanten te vinden over Etos polsspalk alternatieven. Waar u in de winkel minder goed kunt afgaan op ervaringen van anderen, kan dat online natuurlijk wel. Google altijd even op de naam van de polsspalk en ontdek hoe anderen het zorghulpmiddel ervaren. Dat helpt enorm bij het maken van een goede keuze.

Hoelang heeft u de polsspalk nodig?

En hoelang verwacht u het Etos polsspalk alternatief nodig te hebben? Is het de bedoeling dat u na enkele weken tot maanden geen polsspalk meer nodig heeft? Dan wilt u wellicht voor een voordeliger of simpeler model gaan. Of wellicht maakt het uiterlijk van de polsspalk u dan minder uit. Is het echter een oplossing voor de lange termijn? Dan zijn de kwaliteit en kleur wel belangrijke factoren. Neem dit ook mee bij het maken van uw beslissing.

Waarom een polsspalk Etos alternatief?

Er zijn veel mensen die rondlopen met pijnklachten in de pols, hand en/of vingers. Vaak is dit een gevolg van een blessure, een aandoening of een ziekte. Dit is heel vervelend, want u heeft uw handen de hele dag door nodig, met vrijwel alles wat u doet. Als u uw handen of polsen niet goed kunt gebruiken, is dat vervelend tijdens het werken en sporten, maar ook bij alledaagse klusjes zoals boodschappen doen en de was ophangen.

Daarom is een polsspalk ontwikkeld, zodat u nog steeds zulke handelingen kunt uitvoeren maar uw pols(en) hierdoor niet overbelast. Een polsspalk ondersteunt de pols namelijk op de juiste plekken en maakt bewegingen minder pijnlijk. Een pols duim spalk geeft daarbij ook nog ondersteuning aan de duim, zodat de duimgewrichten ontlast worden. Dankzij een brace ervaart men niet alleen meer bewegingsvrijheid, maar vooral ook minder pijn.

Nu kunt u voor een Etos polsspalk gaan, maar zoals u inmiddels heeft ontdekt bestaan er veel meer interessante polsspalken. Deze zijn ook zeker de moeite waard. Ik vind het belangrijk om mensen te informeren over de verschillende mogelijkheden. Daarom besloot ik dit artikel over polsspalk Etos alternatieven te schrijven en u te vertellen over de andere opties op dit gebied. Ik hoop dat u er iets aan heeft gehad.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden, hulpmiddelen bij boodschappen doen, eet en drinkhulpmiddelen, huishoud hulpmiddelen, medicatiehulpmiddelen, slaaphulpmiddelen, toilethulpmiddelen of washulpmiddelen. Bij de thuiszorgwinkel zijn allerlei soorten en maten te vinden, bijvoorbeeld in de Medipoint Review vindt u veel informatie.

In het kader van aan en uitkleden, kunt u ook denken aan het gebruiken van braces of spalken. Voorbeelden voor de handmotoriek is een polsspalk, polsbrace, duimspalk of duimbrace.

Ook een schouderbrace kan u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Maar sluit een schouderbandage of schoudersling niet uit. Om meer zekerheid te ervaren bij het mobiliseren kan een kniebrace, orthopedische kniebrace of enkelbrace een prettig hulpmiddel zijn.

Er bestaat er ook een Kruidvat polsspalk, Action polsspalk, Etos polsspalk, Hema polsspalk of Apotheek polsspalk. Of haalt u liever een Decathlon polsspalk, Novamed polsspalk, Hansaplast polsspalk of Bol.com polsspalk in huis?

Welke lichamelijke klachten u ook ervaart er is vaak wel een mogelijkheid om dit middels een brace te ondersteunen. Als u uw klachten helder hebt kunt u zich ook beter laten informeren welke hulpmiddel geschikt is om in te zetten.

Beste Etos Polsspalk Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Etos polsspalk alternatief

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een specifiek polsspalk Etos alternatief? Of wilt u weten hoe u een polsspalk kunt gebruiken? Dit en meer, ontdekt u bij de meest gestelde vragen hieronder. Doe er uw voordeel mee!

Wat is het beste Etos polsspalk alternatief?

Het beste Etos polsspalk alternatief is in mijn ogen als ergotherapeut Thuasne Ligaflex Classic Polsspalk. Dit is de polsspalk die verreweg de meeste voordelen biedt. Hij is wasbaar op de hand, voelt prettig en comfortabel en biedt tegelijkertijd voldoende ondersteuning aan uw pols. Hij kan eenvoudig aangetrokken worden met één hand, is betaalbaar en gaat lang mee. En dat is ook precies wat u in een Etos polsspalk alternatief zoekt, toch?

Wat is een goed alternatief voor Etos polsspalk?

Een goed alternatief voor een Etos polsspalk, vindt u in dit artikel. Ik heb 5x Etos polsspalk alternatieven getest en de voor- en nadelen opgesomd. Zo krijgt u een goed beeld van elke polsspalk en kunt u zelf beoordelen welke het beste bij u past. Ik heb mijn favoriet vervolgens uitgelicht, maar het kan heel goed dat een ander model polsspalk u meer aanspreekt. Lees het artikel daarom rustig door en laat u inspireren.[1]

Hoe moet je een polsspalk gebruiken?

Hoe u een polsspalk moet gebruiken, hangt af van uw pijnklachten. Over het algemeen kunt u de brace om uw pols en hand schuiven, waarna u hem met klittenband kunt sluiten. U bepaalt hiermee direct hoe strak of los u de polsspalk wilt hebben. Wanneer de spalk de juiste pasvorm heeft en op de juiste manier is aangebracht, zou hij nergens moeten knellen of vervelend moeten aanvoelen. Dan kan hij precies doen waarvoor hij ontworpen is: ondersteunen en beschermen.

Waar kan je de beste polsspalk kopen?

Waar u de beste polsspalk kunt kopen, is afhankelijk van de wensen die u op dit gebied heeft. Toch kan ik u vertellen dat de polsspalken in dit artikel allemaal de moeite waard zin. Wilt u er meer over weten of wilt u een polsspalk bestellen? Dan kunt u simpelweg op een van de bijbehorende linkjes in dit artikel klikken. U komt dan op de website van de aanbieder en daar kunt u een bestelling plaatsen. Ik wens u alvast veel draagcomfort en -plezier van uw nieuwe polsspalk!

Conclusie beste Etos polsspalk alternatief van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Etos Polsspalk Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter