In dit artikel

Beste Ergonomisch Zitkussen Review 5x Test!

Beste Ergonomisch Zitkussen | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Heeft u regelmatig last van uw achterwerk, uw bovenbenen of uw rug? Om uw lichaam op de juiste manier te ondersteunen, kunt u het beste een ergonomisch zitkussen gebruiken. Zo’n kussen komt in de auto van pas, maar ook op bijvoorbeeld een bureaustoel. In dit artikel vertel ik u graag alles over de beste ergonomische zitkussens.

Kort samengevat:

Het beste ergonomisch zitkussen van 2023 volgens onze test is Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi. Dit product is van hoogwaardig foam gemaakt en heeft meerdere uitsparing mogelijkheden.

Ergonomisch zitkussens vergelijken: hoe doe ik dat?

Als u een nieuw kussen om op te zitten wilt kopen, heeft u onwijs veel keuze. Zo kunt u kiezen uit verschillende vormen, materialen en soorten kussens. Een therapeutisch zitkussen is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een ergonomisch zitkussen. Dit maakte het voor mij niet makkelijker om de beste ergonomische zitkussens aan te wijzen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek heb ik uiteindelijk de 5 beste varianten aan kunnen wijzen.

Beste ergonomische zitkussen keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap
1.Proform Ultra Raiser €77,95Luchtcirculatie en stuituitsparing
2.Makalu €39,00Hoogwaardig traagschuim
3.Cubexcom €26,99Zacht kussen
4.Mont Blanc €39,95Stuituitsparing
5.Medipreventie€39,99Wasbare hoes

1. Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi – beste ergonomisch zitkussen

Het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi is wat mij betreft het beste ergonomisch zitkussen. Dit zitkussen is van hoogwaardig foam vervaardigd en beschikt over een eierdopstructuur. Deze structuur zorgt voor een goede lichtcirculatie en draagt daarmee bij aan het comfort.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Dit zitkussen komt bovendien in meerdere situaties van pas. Heeft u last van aambeien of post-operatieve trauma’s? Dan kunt u voor dit zitkussen kiezen. Of wilt u in uw rolstoel of leunstoel een verhoging hebben? Ook dan kunt u prima voor dit zitkussen kiezen. In mijn ogen biedt dit beste ergonomisch zitkussen de gewenste ondersteuning. U heeft al snel minder last van uw achterwerk, stuitje en overige lichaamsdelen. Wel moet u voor dit beste ergonomisch zitkussen relatief diep in de buidel tasten.

Voordelen Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi

✅ Voor in veel situaties geschikt

✅ Van foam vervaardigd

✅ Eierdopstructuur voor optimale luchtcirculatie

✅ Met een suedette hoes geleverd

✅ Inclusief combi-uitsparing

Nadelen Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi

❌ Niet het goedkoopste ergonomische zitkussen


Bekijk meer productinformatie

2. Zitkussen Makalu – beste ergonomisch zitkussen bureaustoel

Bent u op zoek naar het beste ergonomisch zitkussen voor op uw bureaustoel? Kies dan voor het Zitkussen Makalu. Dit is in mijn ogen het beste ergonomische kussen voor op een bureaustoel. Dit heeft onder meer met de afmetingen, de platte vorm en de uitsparing te maken.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Leg dit ergonomische zitkussen op uw bureaustoel en neem vervolgens op dit kussen plaats. U voelt direct dat het kussen de gewenste ondersteuning biedt. De platte vorm draagt hieraan bij, maar ook het zachte materiaal. De uitsparing in het midden neemt ook nog eens alle druk op uw achterwerk weg.

Het Zitkussen Makalu komt in veel situaties goed van pas. Dit is bijvoorbeeld het geval als u voortdurend met pijnklachten te maken heeft. Dit ergonomisch kussen voor op een bureaustoel neemt deze pijnklachten namelijk weg. Ook is dit een uiterst geschikt zitkussen voor als u aambeien heeft. Of recent geopereerd bent.

Voordelen Zitkussen Makalu

✅ Ideaal voor op een bureaustoel

✅ Platte vorm

✅ Biedt veel comfort

✅ Neemt pijnklachten weg

✅ Vrij compact zitkussen

Nadelen Zitkussen Makalu

❌ Ietwat beperkte toepassingsmogelijkheden


Bekijk meer productinformatie

3. Cubexcom Zitkussen – beste ergonomisch zitkussen auto

Waar wilt u uw nieuwe ergonomische zitkussen voor gebruiken? Indien u dit kussen vooral in de auto wilt gebruiken, raad ik u graag het Cubexcom Zitkussen aan. Dit kussen is volgens mijn test het beste ergonomisch zitkussen voor in de auto.

Dit is onder meer aan het memory foam te danken. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, biedt de perfecte ondersteuning en past zich aan je achterwerk aan. Het handige stoelkussen heeft een U-vormige uitsparing, waardoor de druk op de heupzenuw aanzienlijk verlicht wordt. Dit betekent dat de pijn in de heupen, benen en rug verminderd wordt.

Met dit ergonomisch zitkussen auto geniet u al met al van veel comfort. Wilt u het kussen ook nog in een andere situatie gebruiken? Dat is goed mogelijk; dit zitkussen is ook te gebruiken op een bureaustoel, in het openbaar vervoer of thuis op de bank.

Voordelen Cubexcom Zitkussen

✅ Ideaal voor in de auto

✅ U-vormige uitsparing

✅ Neemt de pijn perfect weg

✅ Makkelijk te reinigen

✅ Veelzijdig in gebruik

Nadelen Cubexcom Zitkussen

❌ Relatief klein zitkussen


Bekijk meer productinformatie

4. Mont Blanc Zitkussen

Het Mont Blanc Zitkussen is in mijn ogen ook een prima ergonomisch kussen. Dit stuitkussen biedt de juiste ondersteuning aan het stuitje, waardoor u snel minder last van pijn heeft. De pijn in onder meer uw stuitje, rug en benen wordt door dit ergonomisch zitkussen weggenomen.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Waar kunt u het Mont Blanc Zitkussen gebruiken? U kunt dit zitkussen op verschillende plekken gebruiken. Zo kunt u ‘m prima thuis gebruiken, maar ook in het kantoor, in het openbaar vervoer of in de auto. Indien u langere tijd op een stoel moet zitten, bent u gebaat bij de Mont Blanc Zitkussen.

Bij dit kussen valt onder meer de uitsparing op. Dit uitsparing is ook nog van luchtdoorlatend materiaal voorzien; dit komt de luchtcirculatie ten goede. De binnenzijde van het kussen is overigens van traagschuim vervaardigd. Dit materiaal werkt zowel druk- als pijn verlichtend.

Voordelen Mont Blanc Zitkussen

✅ Werkt druk- en pijn verlichtend

✅ Vochtregulerend

✅ Veelzijdig te gebruiken

✅ Anti slip bodem = geschikt voor elke ondergrond

Nadelen Mont Blanc Zitkussen

❌ Relatief klein ergonomisch zitkussen


Bekijk meer productinformatie

5. Medipreventie zitkussen

Tot slot wil ik u ook graag kennis laten maken met het Medipreventie zitkussen. Dit zitkussen komt in veel situaties goed van pas en is met traagschuim gevuld. Dat materiaal zorgt voor de perfecte ondersteuning.

Door deze ondersteuning werkt dit kussen pijn verlichtend. Neem plaats op het kussen en neem snel de pijn weg uit uw lichaam. Dit ergonomisch kussen werkt prima tegen pijn in de benen, rug en het stuitje.

Met het Medipreventie zitkussen neemt u ook een correcte zithouding aan. De vorm van dit kussen stimuleert het aannemen van de juiste zithouding, waardoor u probleemloos de gehele dag door op een stoel kunt blijven zitten. Dit kussen is ook nog van een wasbare en afneembare hoes voorzien. Handig!

Voordelen Medipreventie zitkussen

✅ Veelzijdig inzetbaar

✅ Met traagschuim gevuld

✅ Neemt de pijn perfect weg

✅ Wasbare en afneembare hoes

Nadelen Medipreventie zitkussen

❌ Had iets groter mogen zijn


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste ergonomisch zitkussen 2023

Het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi is het beste ergonomisch zitkussen van dit moment. Dit kussen biedt de gewenste ondersteuning, kent een ideale vormgeving en kan op veel lovende woorden rekenen. Met dit kussen neemt u in ieder geval snel afscheid van pijnklachten.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Daarbij is het ook een groot voordeel dat u dit kussen op meerdere plekken kunt gebruiken.


Bekijk meer productinformatie

Ergonomisch zitkussen ervaringen en reviews

Wilt u graag een ergonomisch zitkussen aanschaffen? Voordat u dit kunt doen, moet u goed naar de verschillende ergonomische zitkussens kijken. Daar help ik u graag een handje bij. Dat heb ik middels bovenstaande reviews gedaan, maar doe ik ook nog door in te zoomen op de ervaringen en reviews van andere gebruikers.

Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi reviews

Nagenoeg iedereen die het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi heeft gekocht, is hier onwijs over te spreken. Dit kussen zorgt voor een goede zithouding, is lekker zacht, biedt de gewenste ondersteuning en gaat ook nog jarenlang mee. Aldus veel tevreden gebruikers van dit ergonomisch zitkussen.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Zitkussen Makalu reviews

De meeste mensen die het Zitkussen Makalu gebruiken, zijn hier erg enthousiast over. Zij roemen het kussen zelf, maar ook de goede hoes omheen waardoor u jarenlang van dit kussen gebruik kunt maken. Met name voor op de bureaustoel wordt dit zitkussen erg goed beoordeeld.

Cubexcom Zitkussen reviews

Veel mensen die het Cubexcom Zitkussen gebruiken, gebruiken dit zitkussen in de auto. Dit goed zitkussen kan in ieder geval op veel lovende woorden rekenen. Zo geven veel mensen aan dat het een comfortabel zitkussen is. Ook valt in veel reviews te lezen dat dit kussen opvallend goedkoop is.

Mont Blanc Zitkussen reviews

Veel mensen die het Mont Blanc Zitkussen gekocht hebben, zijn hier erg te spreken over. Zij geven onder meer het volgende aan: “dit kussen zit erg lekker” en “met dit kussen kunt u uw zithouding verbeteren, net zoals ik heb gedaan”.

Medipreventie zitkussen reviews

Als je het Medipreventie zitkussen wilt kopen, word je direct blij van de reviews. Nagenoeg alle reviews die online achtergelaten zijn, zijn namelijk super positief. Men roemt het kussen zelf, maar ook de goede houding die je door dit kussen aanneemt. Ook de wasbare hoes kan op lovende woorden rekenen.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Ergonomische zitkussens vergelijken: hier moet u op letten!

Als u een ergonomisch zitkussen wilt kopen, moet u op meerdere aandachtspunten letten. Deze punten bespreek ik graag hieronder in het kort.

Gewenste gebruik

Het belangrijkste waar u op voorhand naar moet kijken, is naar het gewenste gebruik. Waar en hoe wilt u van uw nieuwe kussen gebruik maken? Als u voor één van de normale kussens kiest, gebruikt u dit kussen mogelijk op de bank of bed. Een ergonomisch zitkussen is echter voor in andere situaties geschikt, bijvoorbeeld voor op de auto of op een bureaustoel.

Materiaal

Bij een ergonomisch kussen moet u goed naar het ergonomisch ontwerp kijken. Dit heeft betrekking op de vormgeving en de afmetingen, maar voornamelijk op het materiaal. In mijn ogen kiest u het beste voor traagschuim als materiaal. Hiermee bent u van de juiste ondersteuning verzekerd.

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Opties

Bij een ergonomisch zitkussen is het ook aan te raden om goed naar de opties te kijken. Beschikt het kussen bijvoorbeeld over een wasbare hoes? Is het kussen van een uitsparing voor uw stuitje voorzien? En beschikt het kussen ook nog over een bevestigingsband? Veel ergonomische zitkussens zijn in ieder geval van meerdere handige opties voorzien.

Prijs & kwaliteit

Als laatste raad ik u aan om goed naar de prijs en de kwaliteit te kijken. Hiervoor raad ik u graag het volgende aan:

  • Durf te investeren in het beste ergonomisch zitkussen. Door nét iets meer geld uit te geven, kunt u het kussen kopen dat volledig op uw wensen aansluit.
  • Ga altijd voor pure kwaliteit. Ik raad u ook aan om altijd voor pure kwaliteit te gaan, ook al moet u daar meer geld voor uittrekken. Met het beste ergonomische zitkussen bent u simpelweg van het gewenste gemak, de gewenste ondersteuning én een lange levensduur verzekerd.

Conclusie: wat is het beste ergonomisch zitkussen?

Het beste ergonomisch zitkussen is het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi. Dit zitkussen voldoet simpelweg aan alle eisen: het kussen biedt de gewenste ondersteuning, zit lekker zacht, is van een super kwaliteit en komt in veel situaties goed van pas. Bovendien ben ik van mening dat dit ergonomische zitkussen voor veel mensen uitkomst biedt, van jong tot oud. Schaf dus direct dit beste ergonomische zitkussen aan en geniet van veel meer (zit)gemak.

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het zitten?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het kader van zitten kunt u aan vele mogelijkheden denken. Om erop uit te kunnen is een rolstoel wellicht aan te raden. Kiest u een opvouwbare rolstoel, lichtgewicht rolstoel of een transportrolstoel? Bent u wat beperkter in de mobiliteit dan kunt u altijd kiezen voor een rolstoel op maat of actieve rolstoel. Bij meer beperkingen is een kantelbare rolstoel of elektrische rolstoel wellicht een oplossing. Indien het te zwaar is om de duwrolstoel voort te bewegen dan kan een duwondersteuning rolstoel aan te raden zijn.

Heeft u moeite met opstaan van de eigen bank. Wellicht bent u bekend met een sta op stoel. Deze elektrische stoelen maken het opstaan gemakkelijk. Zo’n seniorenstoel biedt ook mogelijkheid om een ontspannen houding aan te nemen. Dus zo’n aangepaste stoel is best een goed idee.

In huis verplaatsen kan ook makkelijker gemaakt worden met een trippelstoel of trippelwerkstoel. Neemt dit teveel ruimte in beslag? Dan kan een zadelkruk (zadelstoel of ergonomische kruk) een alternatief hierop zijn.

Bij het zitten kan het ook aan te raden zijn om voor een zitkussen te kiezen. Bij decubitus vorming is een antidecubitus kussen wellicht geschikt. Een medisch zitkussen is bij beginnende decubitus of verminderde mobiliteit aan te raden. Een ergonomisch zitkussen is altijd een goed idee, voor iedereen die met meer comfort wil zitten is een orthopedische zitkussen geschikt.

Er bestaan ook kussen ter verlichting van pijn aan het zitvlak, bij bijvoorbeeld aambeien. Een donut kussen of zitring is dan geschikt. Het wordt ook wel een aambeien zitkussen genoemd. Voor een betere zithouding kan een wigkussen aan te raden zijn. Het stuitkussen biedt in elk geval ontlasting van het stuitje.

Ook op het gebied van Zelfzorg en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt. Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Ergonomisch Zitkussen  Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over ergonomisch zitkussen

Wat is het beste ergonomisch zitkussen?

Het beste zitkussen ergonomisch is het Proform Ultra Raiser Zitkussen Combi. Met dit kussen geniet u van veel gemak, een perfecte ondersteuning en een snelle vermindering van pijnklachten. Dit veelzijdige zitkussen ergonomisch is ook nog op veel plekken en in veel situaties te gebruiken.

Hoe gebruik je een ergonomisch zitkussen?

–      Stap 1: kies het beste zitkussen ergonomisch uit
–      Stap 2: leg het kussen op de gewenste plek neer, bijvoorbeeld op uw bureaustoel of in de auto.
–      Stap 3: neem op het kussen plaats en geniet met volle teugen

Wordt een ergonomisch zitkussen vergoed?

Kiest u voor bijvoorbeeld een antidecubitus zitkussen? De zorgverzekeraar CZ geeft aan dat de kosten hiervoor worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit lijkt alleen betrekking op een antidecubitus zitkussen te hebben en niet op een normaal ergonomisch zitkussen.(1)

Conclusie beste ergonomisch zitkussen 2023

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Ergonomisch Zitkussen | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter