In dit artikel

Beste ergonomisch kussen reviews van 2024!

Beste ergonomisch kussen reviews van 2024!

In dit artikel

Wilt u een ergonomisch kussen kopen? Het kan best lastig zijn om te bepalen welk kussen geschikt is voor uw situatie. Ik deed de ergonomische kussen test om te ontdekken wat het beste ergonomische kussen of orthopedische kussen van dit jaar is. Nadat u dit artikel over ergonomische kussens heeft gelezen, bent u helemaal op de hoogte en klaar om een ergonomisch kussen te kopen!

Key Takeaway

Het beste ergonomisch hoofdkussen van 2024 is Guna. Dit merk heeft een ergonomisch kussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Ergonomische kussens vergelijken

Om te bepalen welk medische kussen of ergonomisch kussen het beste is, let ik als ergotherapeut op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elk hoofdkussen, maar ook naar de prijs en de ergonomisch kussen reviews en ervaringen van andere mensen. Al die factoren bij elkaar opgeteld hebben tot een top ergonomische hoofdkussens geleid en die deel ik graag met u.

Beste ergonomische kussen keuzehulp

ProductAdviesprijsSlaappositieBelangrijkste eigenschap
1. Guna€59ZijBL Comfort-foam vulling
2. Perfect Pillow€139Rug, buik, zijSensiDense-traagschuim
3. Arteni€59RugNek inkeping tegen pijn
4. M-Line€131,99Rug, buik, zijAnti allergeen
5. Emma€79,95Rug, buik, zijVerstelbare Hoogte

1. Ergonomisch kussen Guna

Heeft u weleens van ergonomisch kussen Guna gehoord? Als we het hebben over de beste ergonomische kussens, dan hoort deze stipt op nummer 1 thuis. Dit is namelijk een goed ergonomisch kussen dat uw wervels in een neutrale houding houdt tijdens het slapen. Daardoor ligt u lekkerder en valt u sneller in slaap. Dit ergonomisch kussen houdt uw wervelkolom en hoofd in een rechte lijn, waardoor u minder snel last krijgt van pijnklachten in de rug en nek. Ook voorkomt het en verlicht het schouderklachten en opent het de luchtwegen. Een ideaal ergonomisch kussen tegen nekpijn en voor de juiste slaaphouding, dus! 

Beste Ergonomisch Kussen Review

Dit is niet alleen een ergonomisch kussen voor een rugslaper, maar ook voor een zijslaper. Het is eigenlijk geschikt voor alle type slapers, kan ik u als ergotherapeut vertellen. Van alle ergonomische kussens is Ergonomisch kussen Guna bovendien extra comfortabel, omdat het traagschuim bevat. Dit zorgt voor minder druk op het lichaam en voor een stimulering van de bloedsomloop. Het is daardoor ook een ergonomische kussen dat als zwangerschapskussen gebruikt kan worden.

Dit ergonomisch kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Kies uit een zachte, medium of stevige hardheid. De afmetingen van de hoge ligging zijn 63x34x12cm en van de lage ligging 63x34x9cm. U heeft twee jaar garantie op Ergonomisch kussen Guna, dus mocht er iets mis zijn met uw nieuwe kussen dan kunt u terecht bij de klantenservice. Tip: koopt u er direct twee van? Dan krijgt u 10% korting. Een goede reden om ook uw partner van het juiste kussen te voorzien en dagelijks uitgerust wakker te laten worden.

Voordelen Guna

✅ Ergonomisch hoofdkussen van traagschuim (veel beter dan een donzen kussen);

✅ Voordelig geprijsd ergonomisch kussen;

✅ Keuze uit een zachte of medium stevigheid of een hardere variant;

✅ Dit is een ergonomisch latex hoofdkussen dat hoofd en wervels in een rechte lijn houdt;

✅ Ook geschikt als zwangerschapskussen;

✅ Stimuleert de bloedsomloop en voorkomt rug- en nekklachten of andere lichamelijke klachten;

✅ 28 dagen uitproberen: niet goed = geld terug;

✅ Dit ergonomisch kussen wordt gratis thuisbezorgd.

Nadelen Guna

❌ Het schuim kan soms nog wat hard aanvoelen, maar het is de moeite waard.


Bekijk meer productinformatie

2. Perfect Pillow

Een ergonomisch kussen kan ook een nekrolkussen zijn, zoals Perfect Pillow. Dit ergonomische kussen is speciaal ontworpen om de nek te ondersteunen en de nekwervels tijdens het slapen in de juiste positie te houden. Ook helpt het nek- en schouderpijn tegengaan. Dit kussen is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Zo biedt het de perfecte ondersteuning voor uw hoofd en schouders en voorkomt het lichamelijke klachten. Ook als u brede schouders hebt.

Beste Ergonomisch Kussen Review

Wilt u het beste ergonomisch nekkussen kopen, dan is deze Perfect Pillow een aanrader. Het helpt ook de slechte werkhouding die u overdag eventueel aanneemt ’s nachts op te vangen en te corrigeren. Een juiste houding in de nacht leidt namelijk ook tot het corrigeren van een onnatuurlijke houding of verkeerde houding overdag. Verder is dit het beste kussen voor de nek- en wervelkolom, omdat de traagschuim vulling precies de juiste ondersteuning biedt. Zo kunnen uw nek en wervels in een rechte lijn liggen terwijl u slaapt.

Bovendien is het ergonomisch slaapkussen geheel wasbaar (in tegenstelling tot veel andere ergonomische kussens van traagschuim). Dit ergonomische kussen is daardoor extra hygiënisch en het kan goed ventileren en ademen. U kunt het kussen wassen in de wasmachine tot 40 graden Celcius, maar gebruik liever geen wasmiddel en laat dit juiste ergonomische kussen aan de buitenlucht drogen. De breedte is standaard 34cm en de lengte 55cm. U kunt kiezen uit verschillende kussens qua hoogte, want het Perfect Pillow kussen is verkrijgbaar in zes maten (van 7 tot 14cm). De maat kunt u tijdens het bestellen opgeven. Heeft u dus een dikker kussen nodig, dan is dat gewoon mogelijk.

Voordelen Perfect Pillow

✅ Goed ademend en ventilerend ergonomisch slaapkussen;

✅ Beste ergonomische kussens voor wie van hygiëne houdt (volledig wasbaar, inclusief wasbare hoes);

✅ Verkrijgbaar in verschillende hoogtes/maten voor de juiste houding;

✅ Ondersteunt de nek en wervelkolom dankzij de vorm en de vulling van traagschuim;

✅ Voor een juiste houding in de nacht én overdag;

✅ Bestel dit kussen ergonomisch met gratis verzending.

Nadelen Perfect Pillow

❌ Levering binnen maximaal drie werkdagen, dus niet de volgende dag al in huis;

❌ Het is een relatief prijzig kussen voor een goede nachtrust.


Bekijk meer productinformatie

3. Arteni Traagschuim Ergonomisch kussen

Heeft u veel last van nekpijn? Dan is een goed ergonomisch kussen van belang. Dit Arteni traagschuim ergonomisch kussen kan weleens precies het ergonomisch kussen zijn waar u naar op zoek bent. Het is een ergonomisch kussen nekklachten dat verkrijgbaar is in een zacht kussen, medium of stevige uitvoering. En het is vooral een geschikt ergonomisch hoofdkussen voor rugslapers.

Beste Ergonomisch Kussen Review

Ergonomische kussens of ergonomische hoofdkussens zoals Arteni Traagschuim Ergonomisch kussen, brengen de wervelkolom in een neutrale positie en ondersteunen de nek. Zo ervaart u minder pijn en kan uw lichaam beter ontspannen tijdens een goede nachtrust. Dankzij het BL Comfort traagschuim wordt de druk op uw lichaam nog minder. Het past zich namelijk aan de contouren van uw lcihaam aan. Daarom is het het ideale kussen voor wie graag op zijn of haar rug op een kussen ligt. Het kan ook goed als ergonomische kussen voor zwangere vrouwen worden ingezet.

Dit type beste ergonomische kussens is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers (maar vooral voor de laatste categorie die van rug slapen houdt). Arteni Traagschuim Ergonomisch kussen heeft twee liggingen. De hoge ligging is 61x35x11cm groot en de lage ligging is 61x35x6,5cm groot. Het kussen is gemaakt van polyester en heeft een traagschuim vulling. Er zit twee jaar garantie op deze beste ergonomische kussens en ze zijn scherp geprijsd.

Voordelen Arteni

✅ Ergonomisch kussen dat vooral geschikt is voor wie op de rug slaapt;

✅ Ondersteun met dit ergonomisch kussen je rug en nek en stimuleer de doorbloeding in het lichaam;

✅ Het opent de luchtwegen en verminder fysieke pijnklachten;

✅ Keuze uit een zacht, medium of stevig kussen;

✅ Je mag dit hoofdkussen ergonomisch 28 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;

✅ Er zit twee jaar garantie op deze ergonomische kussens.

Nadelen Arteni

❌ Minder geschikt als u een zijslaper bent qua favoriete slaaphouding.


Bekijk meer productinformatie

4. M-Line Ergonomisch kussens

Heeft u een ergonomisch kussen nodig dat maximale ventilatie biedt, anti allergie werkt, wasbaar is op 60 graden en een verkeerde houding voorkomt? Dan is M-Line Athletic Pillow wat u zoekt. Dit kussen heeft een unieke vlindervorm, waardoor uw hoofd in het midden van het kussen blijft liggen. Zo blijft de nek vrij en worden zenuwen en bloedvaten niet bekneld. Ook ideaal voor sporters!

Beste Ergonomisch Kussen Review

M-Line Athletic Pillow is een goed kussen voor mensen met rug- en nekklachten. Het heeft namelijk de juiste vorm, hoogte en hardheid om uw lichaam te ondersteunen. Uw hoofd en wervels liggen hierdoor in een ontspannen positie gedurende de nacht. Dankzij het visco-elastisch traagschuim vormt het kussen zich helemaal naar uw lichaamsvormen en de ventilatiekanalen houden de hygiëne en ventilatie op orde.

Dit M-Line Athletic Pillow kussen is 35cm lang, 50cm breed en er zijn twee verschillende hoogtes beschikbaar. Het kussen is wasbaar op 60 graden, maar mag niet in de droger. De anti allergie functie is ideaal voor wie allergieën heeft en dankzij de 3 jaar garantie kunt u altijd contact opnemen als er iets mis blijkt te zijn met uw aankoop.

Voordelen M-Line

✅ Een goed kussen dat verkrijgbaar is in twee verschillende hoogtes (afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur);

✅ Dit type goede ergonomische kussens is wasbaar op 60 graden en helpt bij allergieën;

✅ Zo’n ergonomisch kussen zorgt ervoor dat uw hoofd in dezelfde positie blijft liggen gedurende de nacht;

✅ U heeft 3 jaar fabrieksgarantie, dus een slechte nachtrust is uitgesloten;

✅ De beste slaaphouding door visco-elastisch traagschuim en de goede ventilatie van de verschillende lagen.

Nadelen M-Line

❌ Een relatief prijziger hoofdkussen (maar het biedt wel optimale ondersteuning);

❌ Verwarring over de wastemperatuur in de beschrijving (40 of 60 graden).

❌Wat lastiger formaat om een katoenen hoes om het kussen heen te doen.


Bekijk meer productinformatie

5. Emma Kussen

Het Emma Kussen kent u qua merk misschien wel van tv. Naast bedden en matrassen, biedt het ook kussens aan voor een ideale slaaphouding. Dit kussen zorgt ervoor dat de houding waarin u slaapt, altijd een comfortabele is. Dat komt doordat hij optimaal ligcomfort biedt dankzij de visco-scuim vulling én de verstelbare hoogte. En omdat hij uw temperatuur reguleert; van koud naar warm. Daardoor slaapt u altijd prettig op dit hoofdkussen!

Beste Ergonomisch Kussen Review

Het Emma Kussen heeft een medium stevigheid en is geschikt voor rug-, buik- en zijslapers. De vulling is gemaakt van traagschuim. Daardoor vormt het zich helemaal naar uw lichaamscontouren en biedt het optimale ondersteuning. Als ergotherapeut vind ik dit een groot voordeel, omdat zowel hoofd als nek zo voldoende ondersteund worden gedurende de hele nacht. Een comfortabel slaaphouding is daardoor keer op keer mogelijk dankzij dit hoofdkussen. En daar heeft u niet alleen in de nacht, maar ook overdag baat bij. Wist u dat een goed hoofdkussen veel rug en nek klachten kan verminderen, ook op het werk?

De afmetingen van het Emma Kussen zijn 70x40cm. Het zachte, ademende materiaal voelt prettig aan en u zal het nooit te warm of te koud krijgen dankzij het visco-schuim. Het wordt gratis verzonden en u krijgt maar liefst 10 jaar garantie op dit hoofdkussen. Bovendien is het wasbaar op 60 graden én mag u 100 nachten proefslapen. Blijkt het toch een verkeerd kussen, dan kunt u hem gewoon retourneren.

Voordelen Emma

✅ Geschikt voor slapers op rug, zij en buik;

✅ Het kan een laag of hoog kussen zijn als u wilt, want de hoogte is verstelbaar (af te stemmen op uw persoonlijke voorkeur);

✅ Deze kussens reguleren ook uw lichaamstemperatuur (ademend en hypoallergeen);

✅ Vulling van Visco-schuim dat zich naar uw lichaamscontouren vormt, zodat rug en nek ontlast worden;

✅ U krijgt 10 jaar garantie op dit hoofdkussen en u mag 100 nachten proefslapen;

Nadelen Emma

❌ Het is een lastige kussenmaat voor een kussensloop;

❌ Het kan even wennen zijn aan het begin, omdat het hoofdkussen nogal stevig aanvoelt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste ergonomische kussen 2024

Bent u nu benieuwd waar wat voor mij het beste ergonomische kussen van dit jaar is? Dat kan ik goed begrijpen. De keuze is namelijk reuze! Van elk kussen ergonomisch zal u profijt hebben en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Maar natuurlijk kan er maar één ergonomisch kussen het beste zijn. Het beste ergonomisch kussen van 2024 is naar mijn mening Ergonomisch kussen Guna

Beste Ergonomisch Kussen Review

Van alle ergonomische kussens spreekt dit ergonomisch kussen nek mij het meeste aan. U kunt hem gebruiken om elke nacht op te slapen, maar ook als ergonomisch reiskussen of ergonomisch traagschuim kussen. Het ergonomisch hoofdkussen Guna vormt zich naar uw lichaam, is voordelig geprijsd en kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Uw nek wervelkolom blijft tijdens het gebruik in een goede houding en de doorbloeding in uw lichaam wordt zo gestimuleerd. Bovendien mag u het kussen 28 dagen testen en wordt het gratis thuisbezorgd. Daardoor loopt u geen enkel risico bij het bestellen van dit hoofdkussen!


Bekijk meer productinformatie

Ergonomische kussen ervaringen en reviews

Een ergonomisch neksteunkussen kopen is gemakkelijker wanneer u de ervaringen van andere mensen leest. Daarom zocht ik een ergonomisch memory foam kussen review van elk type ergonomisch kussen op. Zo weet u zeker dat u een ergonomisch kussen buikslaper, zijslaper of rugslaper kiest dat bij u past.

Ergonomisch kussen Guna review

“Ik zocht een ergonomisch kussen Tempur door die reclames. Leek mij top. Toch besloten deze te proberen en ik moet zeggen: Guna is geweldig! Ik slaap heel lekker op dit ergonomische kussen en niemand krijgt mij meer zomaar wakker. Aanrader en bovendien goedkoper dan een Tempur ergonomisch hoofdkussen.”

Beste Ergonomisch Kussen Review

Perfect Pillow review

Fred had veel last van zijn nek, totdat hij dit ergonomisch kussen Consumentenbond ontdekte. “Het is geen M Line ergonomisch kussen, maar nog veel beter. Dankzij dit Perfect Pillow kussen krijgt mijn nek precies genoeg ondersteuning en ligt ik direct lekker als ik naar bed ga. Ik slaap weer als een roosje, dus ik ben blij.”

Arteni Ergonomisch kussen review

Froukje heeft het Arteni ergonomisch kussen in huis. “Lekker slapen, uitgerust wakker worden en ook nog eens goed schoon te maken. Ik ben blij dat ik dit ergonomisch kussen, zacht kussen gekocht heb. Mijn man heeft hem ook en heeft helemaal geen nekpijn meer.”

M-Line ergonomisch kussens review

Silke schrijft over het M-Line hoofdkussen: “Ik moest even wennen, maar na dag 3 begon ik er lekker op te liggen en kon ik in een goede houding liggen. Ondanks dat het twee posities heeft voor je slaaphouding (hoog en laag) vind ik beide opties meer voor laagslapers. Ik slaap niet per se beter, maar mijn schouder- en nek klachten zijn echt minder geworden door de optimale ondersteuning! Het is een uitstekende keuze wat mij betreft.”

Emma Kussen review

Volgens Sybert is het Emma Kussen een ideaal hoofdkussen. “Echt een goed kussen! Sinds ik dit gebruik, heb ik geen last meer van pijnlijke nek en schouders. Ik kan het daarom echt aanraden, ook voor verschillende slaaphoudingen. Je komt in een ontspannen houding terwijl je slaapt en dat merk je ook als je wakker wordt. Veel meer ontspanning!”

Beste Ergonomisch Kussen Review

Ergonomisch kussen kopen checklist

Wilt u een ergonomisch kussen kopen of ergonomisch kussen bestellen? Dan raad ik u aan om onderstaande checklist te gebruiken. Zo weet u zeker dat u een aankoop doet waar u geen spijt van krijgt.

1. Welk type slaper bent u?

Denk dan eerst na over welk type slaper u bent. Slaapt u op uw zij, ga dan voor een ergonomisch kussen zijslaper. Bent u een buikslaper? Dan kan een ander ergonomisch kussen u helpen. Alle ergonomische kussens zijn geschikt voor een bepaald type slaper, sommigen zijn geschikt voor iedereen. 

2. Wat zijn uw wensen voor een ergonomisch hoofdkussen?

En waar moet uw ergonomische kussen verder aan voldoen? Moet er een traagschuim vulling in zitten voor extra comfort? Of vindt u het belangrijk dat het kussen voor nekklachten of ergonomisch kussen benen wasbaar is?

Beste Ergonomisch Kussen Review

3. Heeft u een ziekte/aandoening?

Door diverse redenen kunt u opzoek zijn naar een ander ergonomisch kussen. Door diverse diagnosen kan uw voorkeur hierin veranderen, denk bijvoorbeeld aan Post Covid, reuma, beroerte, artrose, Parkinson, MS en Dementie. Uw houding en behoeften kunnen veranderen als gevolg van deze diagnoses.

4. Bepaal vooraf uw budget voor ergonomische hoofdkussens

Tot slot is elk ergonomische kussen verschillend, ook in de prijs. Vergelijk de prijzen van ergonomische kussens daarom goed met elkaar. Het ene kussen (zoals een ergonomisch knieknussen) is voordeliger dan het andere (bijvoorbeeld een ergonomisch kussen rugklachten). Alles voor het best slaapkamerhulpmiddel.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Ergonomisch Kussen Review

Meest gestelde vragen over een ergonomisch kussen

Heeft u na het lezen van dit artikel over ergonomische kussens nog vragen? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over elk ergonomische kussen.

Wat is het beste ergonomische kussen?

Als u het mijn vraagt, Anouk ergotherapeut, dan kan ik het Ergonomisch kussen Guna aanraden. U kunt keuzes maken uit diverse hardheden voor extra slaapcomfort. De ergonomisch vorm in het kussen volgt de contouren van hoofd en nek en ondersteunt op de plekken waar u dat nodig heeft. Dit kussen is in mijn ogen als ergotherapeut heel geschikt voor zij en rugslapers, dus ook als u meer draait ‘s nachts is dit kussen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch kussen of orthopedisch kussen brengt veel voordelen met zich mee, oa op het gebied van zelfzorg. Het helpt u beter slapen, zorgt voor comfort en voor een juiste slaaphouding. Ook leidt het gebruik van het ergonomische kussen overdag tot meer energie en een fijner gevoel. U voorkomt er fysieke klachten mee, waardoor u zich langer goed zal voelen in uw lichaam. Als u het antwoord weet op de vraag: ergonomisch kussen hoe gebruiken? Dan kunt u er enorm veel profijt van hebben!

Hoe slaap je op een ergonomisch kussen?

Afhankelijk van het type slaper dat u bent, slaapt u op een hoofdkussen in een standaardhouding. Bij een ergonomisch kussen slaapt u waarschijnlijk op uw rug. Gebruikt u een ergonomisch kussen benen, dan is de kans groot dat u een zijslaper bent. Er zijn ook ergonomische kussens die laag zijn en daardoor door buikslapers gebruikt worden. Er is hier geen goed of fout in. Het is in elk geval belangrijk dat u een ergonomisch kussen zoekt waar u lekker op kunt slapen op uw eigen manier.

Welke materialen worden er vaak gebruikt voor ergonomische kussens?

Ergonomische kussens worden vervaardigd uit verschillende materialen om zo aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Een veelgebruikt materiaal is synthetisch, zoals bij een synthetisch kussen, dat vaak hypoallergeen is en daardoor geschikt voor mensen met allergieën. Daarnaast bestaat er een breed scala aan ergonomische kussens, zoals het life hoofdkussen en het cloudpillo hoofdkussen, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Verschillende soorten ergonomische kussens bieden variatie in ondersteuning en comfort, afhankelijk van individuele behoeften.

Zijn er ook ergonomische kussens geschikt voor mensen die op hun buik slapen?

Ja, voor mensen die op hun buik slapen, zijn er zeker geschikte ergonomische kussens beschikbaar. Een laag kussen is meestal ideaal voor buikslapers omdat het helpt de wervelkolom in een neutrale positie te houden tijdens het slapen. Het is cruciaal voor buikslapers om een hoofdkussen te vinden dat comfortabel is en tegelijkertijd de juiste ondersteuning biedt om nek- en rugpijn te voorkomen. Buikslapers kunnen optimaal profiteren van de variëteit aan kussens op de markt, zoals het life hoofdkussen of het cloudpillo hoofdkussen, om zo het kussen te vinden dat het beste bij hun slaapbehoeften past.

Hoe variëren ergonomische kussens in dikte en ondersteuning?

Ergonomische kussens zijn er in verschillende diktes en niveaus van ondersteuning om te voldoen aan de behoeften van diverse slapers. Een laag kussen kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor iemand die op zijn buik slaapt, terwijl een dikker en steviger kussen beter kan zijn voor zij- en rugslapers. Het life hoofdkussen en cloudpillo hoofdkussen zijn voorbeelden van kussens die verschillende niveaus van ondersteuning en comfort bieden. Het is essentieel om de verschillende soorten ergonomische kussens te overwegen en eventueel uit te proberen om te bepalen welk hoofdkussen het beste aansluit bij de individuele slaapbehoeften en -voorkeuren.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste ergonomisch kussen 2024

 • Beste ergonomisch kussen – Guna
 • Beste ergonomisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste ergonomisch kussen rugslaper – Arteni
 • Beste ergonomisch kussen zijslaper – Guna
 • Beste ergonomische kussen buikslaper – Emma
Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen