In dit artikel

Beste Elektrische Gordijnen Review 5x Test!

Beste Elektrische Gordijnen | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Heeft u interesse in een elektrisch gordijn? Ik kan u vertellen dat elektrische gordijnen kopen een heel goed idee is. En u hoeft er alleen elektrische raamdecoratie, dus de rails, voor aan te schaffen. Zo kunt u uw bestaande gordijnen elektrisch maken en genieten van het gemak dat elektrische gordijnen u geven. Bent u benieuwd naar de beste elektrische gordijnen van dit moment? Dan bent u hier aan het juiste adres. Ik ga namelijk 5 exemplaren vergelijken in deze elektrische gordijnen test. Zo kunt u na afloop ook uw gordijnen elektrisch maken.

Kort samengevat:

De beste elektrische gordijnen van 2024 volgens onze test is Slide. Dit product bevat het meest gebruikersgemak en is gemakkelijk te installeren.

Elektrische gordijnen vergelijken; hoe doe ik dat?

Gordijnen elektrisch maken, moet gebeuren volgens een goed systeem. En we willen graag ontdekken welk systeem het beste is hiervoor. Daarom ga ik 5x elektrische gordijnen vergelijken op basis van verschillende factoren. Zo kijk ik bij elk elektrisch gordijn systeem naar de kwaliteit en functionaliteiten ervan. Verder let ik op het gebruiksgemak van de elektrische gordijnen, de beschikbare kleuren en de prijs. En natuurlijk neem ik ook de reviews van klanten mee, want zij weten immers hoe bepaalde elektrische gordijnen in de praktijk bevallen.

Beste elektrische gordijnen keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap
1.Slide€299,00Gemakkelijk te installeren
2.Somfy€259,00 vanafOok voor zware gordijnen
3.Flexxi€329,00 vanafAutomatische routines instelbaar
4.DGT€229,95Fluisterstille motor
5.Switchbot€169,99Voordelige optie

1. Slide – beste elektrisch gordijn, beste Google Home gordijnen, beste Slide elektrische gordijnen 

Ik laat u eerst graag kennismaken met elektrische gordijnen van Slide. Dit systeem is helemaal compleet en gemakkelijk te installeren, zonder gereedschap. Het werkt met enkele en dubbele gordijnen en past op alle rechte rails tot 6 meter lang. Het Slide elektrisch gordijn kan bediend worden via een app, maar bijvoorbeeld ook via spraakbesturing als u Google Home heeft. Het fijne aan dat uw gordijnen elektrisch zijn, is dat u wakker kunt worden met natuurlijk licht en dat u zelf niet hoeft op te staan om de gordijnen te openen en te sluiten.

Beste Elektrische Gordijnen  Review  5x Test!

Andere voordelen van deze Google Home gordijnen: u kunt een specifieke tijd instellen voor het openen en sluiten, langzaam of op hoge snelheid en als u op vakantie bent kunt u kiezen voor random intervaltijden. Daardoor dienen deze railsystemen gordijnen ook als inbraakpreventie. U krijgt 10% korting met kortingscode ‘ZORG10

Tip: maak gebruik van de elektrische gordijnen aanbieding door direct meerdere Slide systemen aan te schaffen. In dat geval krijgt u staffelkorting. Bij 2 systemen krijgt u 10% elektrische gordijnen korting, bij 3 systemen is dat 15% en bij 4 systemen maar liefst 20%. Hiervoor heeft u geen elektrische gordijnen kortingscode nodig, want de korting wordt vanzelf verrekend. De prijscategorie is ongeveer €350.

Voordelen Slide

✅ Eenvoudig te bedienen via een app of Google Home (spraakbesturing);

✅ Stel tijden in voor het openen en sluiten van de gordijnen;

✅ Dient ook als inbraakpreventie wanneer u op vakantie bent;

✅ U krijgt elektrische gordijnen korting bij 2 of meer Slide systemen;

✅ Wakker worden met natuurlijk licht is goed voor de gezondheid en hersenen;

✅ Nu ook 10% korting met kortingscode ‘ZORG10

✅ Past op alle rechte gordijnrails tot 6 meter lang;

✅ Werkt zowel voor enkele als dubbele gordijnen, maar ook voor zware gordijnen;

✅ U krijgt 2 jaar garantie op uw Slide gordijnen.

Nadelen Slide

❌ Slide elektrische gordijnen zijn niet geschikt voor gordijnrails met bochten;


Bekijk de korting met kortingscode ‘ZORG10’

2. Somfy Movelite 35 RTS – beste elektrische raamdecoratie, beste Somfy elektrische gordijnen 

Somfy Movelite 35 RTS elektrische gordijnen worden ook heel goed beoordeeld. Ze zijn eenvoudig te installeren en werken op elektriciteit. Het is een gemakkelijke en onopvallende manier om een elektrische gordijn opener te maken. Dankzij de motor van Somfy elektrische gordijnen hoort u hier vrijwel niets van. Bovendien kan dit elektrisch gordijn tot 35kg trekken. Dat betekent dat ook zware gordijnen moeiteloos geopend en gesloten worden wanneer u voor elektrische gordijnen Somfy kiest.

Somfy Movelite 35 RTS bestellen kan helemaal op maat. U kiest een gewenste breedte tussen 50 en 500cm, die u vervolgens afrekent. Daarna ontvangt u binnen 2 weken de elektrische gordijnrail van uw keuze met een snoer van 90cm. Deze kunt u gemakkelijk monteren. Afhankelijk van de breedte die u nodig heeft, liggen de kosten rond de €300-€350.

Voordelen Somfy

✅ Trek even aan de stof en het gordijn opent of sluit automatisch;

✅ In het geval van een stroomstoring is handbediening mogelijk;

✅ Kan ook via een app of draadloze muurschakelaar bediend worden;

✅ Gemakkelijk te monteren;

✅ Kan tot 35kg trekken, dus ook zware gordijnen;

✅ Heeft een fluisterstille motor die achter de gordijnen wordt weggewerkt;

✅ Gratis verzending en 2 jaar garantie.

Nadelen Somfy

❌ Er zit geen stekker aan het snoer van deze elektrische gordijnen;

❌ Niet met spraakbesturing, zoals gordijnen Google Home.


Bekijk meer productinformatie

3. Flexxii Elektrische Gordijnen 

Op nummer 3 staan Flexxii Elektrische Gordijnen. Dit gordijnen systeem is verkrijgbaar in een lengte tot 820cm, kan bediend worden met een afstandsbediening maar ook via spraakbesturing. Zo werkt het via Google Home, Amazon Alexa en met Siri. Verbind dit elektrisch gordijnsysteem met wifi en uw leven wordt een stuk gemakkelijker en relaxter.

Flexxii Elektrische Gordijnen werken automatisch en efficiënt. Ze openen ‘s ochtends automatisch en sluiten ook ‘s avonds weer vanzelf, zodra u daar de opdracht voor geeft. Er zijn 2 modi voor openen en sluiten en de motor van het elektrisch gordijn is sterk en stil. U kunt de gordijnen ook bedienen door er zachtjes aan te trekken, dan gaat de rest vanzelf.

Voordelen Flexxi

✅ Gordijnen elektrisch open dicht doen via een afstandsbediening en spraakbesturing;

✅ Met een stille en sterke motor (werkt op Wifi);

✅ Verkrijgbaar in 7 vaste lengtematen van 220 tot 820cm;

✅ Kan bediend worden via spraakbesturing, een afstandsbediening en door er zachtjes aan te trekken;

✅ Er zijn 2 modi voor openen en sluiten;

✅ U betaalt geen verzendkosten.

Nadelen Flexxi

❌ U kunt de exacte maat van uw gordijnrails niet doorgeven, want de 7 lengtematen staan vast;

❌ De keuze in modi is beperkter dan bij het Slide gordijn, bijvoorbeeld.


Bekijk meer productinformatie

4. DGT Elektrisch Bedienbare Gordijnrails

De volgende elektrische gordijnen die ik graag wil bespreken, zijn DGT Elektrisch Bedienbare Gordijnrails. Deze elektrische bediening gordijnen zijn uitschuifbaar van 2,2 tot 4 meter lengte en beschikken over ingebouwde Wifi. U kunt de gordijnen elektrisch openen en sluiten via de afstandsbediening, maar ook door middel van spraakbesturing. Zo werkt o.a. Google Home, Amazon Alexa en Homey op dit elektrisch gordijn.

DGT Elektrisch Bedienbare Gordijnrails is eenvoudig te monteren en de motor is fluisterstil. Ze remmen bovendien automatisch af in snelheid bij het begin en eind van de gordijnrails. Trekt u zachtjes aan het gordijn, dan zullen de gordijnen elektrisch sluiten of openen. U kunt hier gordijnen aan hangen met een maximaal gewicht van 20kg. De prijscategorie is ongeveer €200.

Voordelen DGT

✅ Google Home, Amazon Alexa en Homey elektrische gordijnen via spraakbesturing of door middel van een afstandsbediening;

✅ Elektrisch gordijnen sluiten en weer openen op een fluisterstille manier (34 decibel);

✅ Eenvoudig te monteren en geleverd inclusief plafondbeugels en 32 runners;

✅ Zowel links als rechts te monteren;

✅ U kunt vooraf tijdschakelingen instellen;

✅ Geschikt voor wand- en plafondmontage.

Nadelen DGT

❌ U krijgt pas elektrische gordijnen korting als u 4 van deze systemen koopt;

❌ De levertijd is vaak 1 tot 2 weken, dus u moet even geduld hebben.


Bekijk meer productinformatie

5. Switchbot Curtain Duo 

Gaat u liever voor de meest voordelige optie op het gebied van elektrische gordijnen? Dan raad ik u aan om Switchbot Curtain Duo een kans te geven. Dit elektrisch gordijn bevat twee elektrische rails gordijnen en is voordeliger geprijsd dan de modellen hierboven. Heeft u maar 1 elektrische gordijnopener nodig of juist meer stuks? Dan kunt u dat aangeven bij het bestellen. U heeft hierbij de keuze tussen twee kleuren: wit en zwart.

Switchbot Curtain Duo is alleen geschikt voor een U-rail en werkt niet op een I-rail of roede. Raak het gordijn even aan of bedien het op afstand door middel van de afstandsbediening of spraakbesturing. Bent u op vakantie, dan dient dit systeem als inbraakpreventie. U kunt het namelijk ook op afstand bedienen. Het is ook mogelijk om een tijdschema in te stellen. De batterij gaat ongeveer 8 maanden mee, tenzij het in de prestatiemodus staat. Het installeren ervan is gemakkelijk, maar de handleiding is voorlopig nog in het Engels. Verder kunnen deze elektrische gordijnen tot 8kg aan gewicht trekken. De prijscategorie voor een enkel systeem is ongeveer €100, voor een duo systeem ongeveer €200 en voor een systeem met 4 rails ongeveer €300.

Voordelen Switchbot

✅ Voordelige elektrisch bedienbare gordijnen.

✅ Er zijn 3 verschillende modellen en 2 verschillende kleuren beschikbaar;

✅ Ook te bedienen via spraakbesturing, zoals Alexa, Siri of Google Assistant (ook als u niet thuis bent);

✅ De batterij gaat ongeveer 8 maanden mee (alleen niet in prestatiemodus);

✅ Stel een tijdschema in voor het automatisch openen en sluiten van de gordijnen.

Nadelen Switchbot

❌ Werkt niet op zwaardere gordijnen (kan maximaal 8kg aan gewicht trekken);

❌ De handleiding is voorlopig alleen in het Engels;

❌ Alleen geschikt voor U-rails.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste elektrische gordijnen van 2024

Van alle elektrische gordijnen kan natuurlijk maar één elektrisch gordijn de winnaar zijn. En uiteraard heb ik ook dit keer een favoriet op het gebied van elektrische rails voor gordijnen. Hierbij heb ik niet per se gekeken naar de elektrische gordijnen prijs, maar wel naar de functionaliteiten en het gebruiksgemak. En daarom is mijn oog op elektrische gordijnen Google Home gevallen die u helemaal aan het begin van het artikel kon vinden. De beste elektrische gordijnen van 2024 zijn die van Slide!

Beste Elektrische Gordijnen  Review  5x Test!

Slide is ideaal wanneer u elektrische gordijnen op maat zoekt voor rechte rails. Ze zijn heel gemakkelijk te bedienen doordat het elektrische gordijnen Wifi zijn. Zo kunt u zowel via de afstandsbediening als via uw stem instructies geven. Elektrische gordijnen Slide zijn hun tijd ver vooruit, gemakkelijk te installeren en dienen ook als inbraakpreventie. Wilt u deze elektrische gordijnen bestellen, dan is dat in mijn ogen een heel goed idee! Zeker met de kortingscode ‘ZORG10‘, u krijgt daarmee 10% korting.


Bekijk de korting met kortingscode ‘ZORG10’

Elektrische gordijnen ervaringen en reviews 

Wilt u meer weten over bovenstaande elektrische gordijnen? Dan raad ik u aan om de klantervaringen hieronder eens door te nemen. Ik heb van elk model een elektrische gordijnen review voor u verzameld.

Slide review

Dennis heeft Slide elektrische gordijnen besteld. Hij schrijft: “Wat een fijn product met goede videoinstructies. We dachten dat het draadje misschien te zichtbaar zou zijn, maar die zie je amper. Als je rail net even anders is, kan je rekenen op de klantenservice. Die denkt actief mee en geeft snel oplossingen. Ik vind dit elektrisch gordijn een zeer mooi product met goede integraties. Hij werkt bijvoorbeeld perfect met Homey, dus zeer tevreden!”

Somfy Movelite 35 RTS review 

Somfy gordijnmotoren lijken nog geen reviews te ontvangen en op Trustpilot is het aantal reviews ook erg laag. Het zijn er slechts 4 in totaal. Vincent is een van de klanten die Somfy Movelite 35 RTS kocht en schrijft hierover. “Niet alleen de kwaliteit is goed, de service ook. Ik had een best bedrag besteed en verschillende artikelen besteld, maar ik kwam erachter dat ik eerst een verkeerd basisstation had gekozen. Ik had niet goed gelezen. Wat ik toen nodig had werd alleen als pakket verkocht, maar ik belde toch of ik het los kon bestellen. Kort daarna werd het zonder extra kosten naar mijn huis gestuurd. Echt top!”

Beste Elektrische Gordijnen  Review  5x Test!

Flexxii Elektrische Gordijnen ervaring 

Mirna noemt Flexxii Elektrische Gordijnen van goede kwaliteit en ze vond ze gemakkelijk te bevestigen. “Ik ben er vanaf dag 1 heel blij mee. Een druk op de knop en mijn gordijnen gaan vanzelf open of dicht. Ik had ze veel eerder moeten kopen!”

DGT Elektrisch Bedienbare Gordijnrails review

Van DGT Elektrisch Bedienbare Gordijnrails is maar 1 elektrische gordijnen review te vinden en die luidt als volgt. “Makkelijk te monteren en te bevestigen, goede kwaliteit en hij past precies. Maar de handleiding en afstandsbediening zijn wel alleen in het Engels te gebruiken.” 

Switchbot Curtain Duo review

Maxim heeft Switchbot Curtain Duo in huis en geeft aan dat het systeem gemakkelijk te monteren is. “Hij integreert goed met Homey en andere systemen. Hij klinkt in eerste instantie wat fragiel, maar hij doet prima waarvoor hij bedoeld is. Het is dus een degelijker systeem dan je zou denken.”

Nog meer handige zorghulpmiddelen

U weet inmiddels alles over elektrische gordijnrails en automatische gordijnen! Heeft u behoefte aan meer zorghulpmiddelen om uw leven gemakkelijker te maken? Ik geef u hier groot gelijk in! Of u nu voor uw veiligheid op zoek bent naar automatische gordijnen of slimme gordijnen of voor uw gemak, het is allemaal mogelijk. Met het elektrische rolgordijn, elektrische vouwgordijnen of elektrische plissé gordijnen maakt u het uzelf heel gemakkelijk in de ochtend en avond. Zulke automatische gordijnen openen en sluiten vanzelf. Lees eventueel ook de Slide review.

Heeft u behoefte aan meer slaapkamer hulpmiddelen op het gebied van domotica? Denk dan ook eens aan een bewegingssensor, bewegingslamp of bewegingsmelder. En wat dacht u van een seniorentelefoonslaaprobot of dwaaldetectie? In het geval van vergeetachtigheid of dementie, zijn zulke hulpmiddelen ideaal. Ze verbeteren niet alleen uw (woon)veiligheid, maar stellen uw dierbaren ook gerust.

Ook handig: een dementieklok of een van de andere woonkamer hulpmiddelen waar ik eerder over geschreven heb. En natuurlijk kunt u in de woonkamer ook elektrische gordijnrails monteren, zodat u daar ook slimme gordijnen op kunt hangen. Weet dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat er tal van handige zorghulpmiddelen bestaan die u wellicht interessant zult vinden.

Naast slimme gordijnen en elektrische gordijnrails, zijn een sleutelkastje of sleutelkluis ook heel handig. Ze voorkomen dat u steeds naar de deur moet gaan om voor iemand open te doen. Als u slecht ter been bent, is dat bijvoorbeeld lastig en/of pijnlijk. Op deze manier hebben de mensen die toegang tot uw woning moeten hebben, altijd de mogelijkheid om naar binnen te gaan. En met een GPS tracker kunnen uw dierbaren of zorgverleners u altijd vinden en helpen wanneer u assistentie nodig heeft.

Beste Elektrische Gordijnen  Review  5x Test!

Meest gestelde vragen over elektrische gordijnen 

Heeft u nog vragen over elektrische gordijnen domotica? Dan staat uw vraag misschien hieronder wel. Mocht dat niet zo zijn en u wilt iets anders weten over een elektrische gordijnsluiter, dan zie ik uw vraag graag in een reactie onder dit artikel verschijnen.

Wat is het beste elektrische gordijn?

Het beste elektrische gordijn is in mijn ogen als ergotherapeut Slide. Slide elektrisch bediende gordijnen zijn super gemakkelijk te bevestigen, beschikken over veel verschillende functionaliteiten en maken uw leven een stuk gemakkelijker. Ze passen op alle rechte gordijnrails met een maximale lengte van 6 meter. Verder kunt u ze bedienen via de afstandsbediening, maar bijvoorbeeld ook via Google Home door middel van spraakbesturing. Wilt u meer weten over Slide als beste elektrische gordijn? Lees dan de productbeschrijving in dit artikel. Daar ga ik uitgebreid in op de voor- en nadelen van dit systeem. Met kortingscode ‘ZORG10 krijgt u 10% korting op uw bestelling.

Wat kosten elektrische gordijnen?

Wilt u elektrische gordijnen kopen, dan bent u vast benieuwd naar wat deze zoal kosten. De elektrische gordijnen prijzen verschillen natuurlijk per model, maar over het algemeen lijken de kosten rond de €200 tot €300 per model te liggen. Elektrische gordijnen met extra veel functies zijn over het algemeen wat prijziger dan de meer eenvoudige gordijnen. Denk dus vooraf goed na over wat uw wensen op dit gebied zijn. Houd er rekening mee dat de weergegeven prijzen vaak gelden voor één wand/raam. Wilt u overal een elektrisch gordijn installeren, dan loopt de prijs al snel op. In sommige gevallen is wel staffelkorting mogelijk.

Is er een elektrische gordijnen vergoeding?

Of er een elektrische gordijnen vergoeding mogelijk is, willen mensen graag weten. Waarom zou u immers ergens geld voor betalen als dat niet hoeft? Of u recht heeft op een vergoeding, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het hulpmiddel kan namelijk vergoed worden vanuit de Wmo of Wlz, maar dat geldt alleen voor de mensen die het echt nodig hebben in verband met hun gezondheid. Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op een elektrische gordijnen vergoeding, dan adviseer ik u contact op te nemen met uw gemeente of het CIZ. Let op: soms wordt er wel een (gedeeltelijke) eigen bijdrage gevraagd.

Hoe werkt een elektrisch gordijn precies?

Hoe een elektrisch gordijn precies werkt, is vrij eenvoudig uit te leggen. Als u gordijnen bevestigt op een elektrische gordijnrails, kunnen deze automatisch openen en sluiten. U hoeft dan niet op te staan en de gordijnen handmatig te verschuiven (al kan dat vaak wel alsnog door een zacht rukje aan het gordijn te geven). Vaak is een afstandsbediening bijgeleverd, maar kan er ook gebruik gemaakt worden van spraakbesturing. Het is ook mogelijk om tijdschema’s in te stellen of de gordijnen automatisch of op afstand te laten openen en sluiten wanneer u niet thuis bent. Daardoor is een elektrisch gordijn ook handig tegen inbrekers.(1)

Hoe maak je elektrische gordijnen open?

Hoe u elektrische gordijnen openmaakt, hangt af van het systeem dat gekozen wordt. De meeste elektrische gordijnen zijn alleen via een afstandsbediening te openen. Sommige modellen maken ook gebruik van spraakbesturing, bijvoorbeeld via Google Home, Amazon Alexa, Homey of Siri. Er zijn ook modellen elektrische gordijnen die geopend kunnen worden door een zacht rukje aan het gordijn te geven. Daarna openen of sluiten ze vanzelf. Omdat elektrische gordijnen op elektra en/of Wifi werken, kunnen ze bij een eventueel defect of storing niet altijd handmatig bediend worden. In zo’n geval is het mogelijk dat het systeem beschadigt. Doe daar dus voorzichtig mee en vraag eerst naar de mogelijkheden.

» Referenties

Feng, X., & Xu, M. (2016, August). The applied research of the electric curtain control system based on the fuzzy increment PID control algorithm. In 2016 3rd International Conference on Informative and Cybernetics for Computational Social Systems (ICCSS).

» Referenties

Conclusie beste elektrische gordijnen van 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Elektrische Gordijnen | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter