In dit artikel

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Beste Duim Brace | Review (2024) | 6x Test!

In dit artikel

Heeft u een duimbrace nodig? Met een duim brace beschermt u uw hand en duim, zeker in het geval van een blessure. Duimbraces zijn er echter in verschillende soorten en maten. Daarom heb ik besloten een duimbrace test te doen. In dit artikel ga ik als ergotherapeut duimbraces vergelijken, zodat ik u na afloop kan vertellen wat de beste duimbrace van dit moment is. Bent u er klaar voor?

Kort samengevat:

Mijn beste duim brace van 2024 is in mijn ogen als ergotherapeut de Push Ortho duimbrace. Hij biedt namelijk voldoende ondersteuning en helpt een goede grijpfunctie met de duim behouden. En dankzij de klittenbandsluiting heeft hij altijd een goede pasvorm.

Duimbraces vergelijken; hoe doen we dat?

Als ergotherapeut weet ik veel over zorghulpmiddelen. Ik kom er immers ontzettend veel tegen tijdens mijn werkzaamheden. Ook over duimbraces heb ik voldoende kennis om u van goed advies te voorzien. Ik zal bij deze duimbrace test letten op factoren zoals het gebruiksgemak, de pasvorm bij een duim brace dragen en de functionaliteiten van elke duim brace. En hoe zit het met de kwaliteit van elk product? En zijn de reviews van klanten positief? Daar kunnen we ook veel uit opmaken.

Mijn beste duim brace Keuzehulp

ProductAdviesprijsIndicatieBelangrijkste functionaliteit
1. Push Ortho€68,45Artrose, reuma, instabiliteit en pijnStabiliseert het basisgewricht van de duim
2. Dunimed Manu€34,99Artrose, reuma, kapselproblematiek en pijnMaximale ondersteuning/bescherming bij middelzware tot zwaarste klachten
3. Bauerfeind Rhizoloc€60,45Artrose, reuma, instabiliteit en pijnStabiliseert het basisgewricht van de duim
4. Teyder€24,45Artrose, reuma, instabiliteit en pijnStabiliseert het basisgewricht van de duim
5. Reh4mat€40,95Artrose, kneuzingen, verstuikingen, artritis en pijnThermovormend duimkussen dat gewrichtsschade of blessures voorkomt

1. Push Ortho Duimbrace

Op nummer 1 staat de Push Ortho Duimbrace. Hij verlicht klachten die bij belasting ontstaan en houdt uw polsgewricht vrij. Daardoor blijft u handfunctie zo optimaal mogelijk. Het middenhandsbeentje van de duim wordt in een functionele stand gebracht dankzij deze brace. Daardoor ervaart u niet alleen minder pijn, maar kunt u ook nog veel met uw hand doen. Het betreft een nieuw en onderscheidend ontwerp op het gebied van duimbraces. U kunt er zelfs een pincet goed door vasthouden. Hij is geschikt bij pijn aan de duim, hand- en duimartrose, MCP en CMC artrose, rheuma en instabiliteit aan het duimzadelgewricht.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Push Ortho Duimbrace wordt ook wel de Push Ortho Duimbrace CMC genoemd, waarbij CMC verwijst naar artrose van het duimbasisgewricht. Dit is een veel voorkomende aandoening, waarbij de gewrichtsbanden niet stabiel genoeg zijn. Hierdoor kan de duim stijf worden, aan kracht verliezen en kan de handfunctie minder worden. Dankzij deze duimbraces krijgt het duimbasisgewricht echter genoeg ondersteuning en behoudt u een goede grijpfunctie met uw duim.

Push Ortho Duimbrace is verkrijgbaar in verschillende maten en er is een linkshandige Push duimbrace en een rechtshandige optie. Gebruik de maattabel op de website om de juiste maat te bepalen voor uw duim brace. Er zijn vier maten om uit te kiezen. Fijn aan dit product, is dat het waterbestendig en antibacterieel is. En bovendien kunt u hem gemakkelijk aandoen. Hij is luchtig en biedt u een vrijwel volledige handfunctie, terwijl hij ook nog eens gemakkelijk te wassen is. Wel zo hygiënisch! Dat is vooral wat mijn klanten zo waarderen aan het dagelijks gebruik van deze braces. En zeker bij een chronische aandoening is het de juiste brace.

Voordelen Push Ortho

✅ CMC-1 brace die ingezet kan worden bij artrose aan het duimgewricht (brace duim artrose);

✅ Pols duimbrace in 2 opties: links of rechts;

✅ Verschillende maten duim polsbrace (XS t/m L) beschikbaar;

✅ Met klittenbandsluiting voor een goede pasvorm/aansluiting;

✅ Waterbestendig en gemakkelijk te wassen;

✅ Antibacterieel en luchtig materiaal duimbrace;

✅ Optimale bewegingsvrijheid behouden dankzij deze juiste brace;

✅ U betaalt geen verzendkosten en mag de Push brace duim binnen 30 dagen nog retourneren.

Nadelen Push Ortho

❌ Deze duim brace is bruin/grijs van kleur, wat niet per se de meest stijlvolle uitstraling geeft.


Bekijk meer productinformatie

2. Dunimed Manu

De Dunimed Manu duimbrace biedt de hoogste bescherming, vooral bij middelzware tot ware klachten aan de duim en pols. Hij zorgt voor optimale ondersteuning en kan bij elke aandoening van de duim/pols gedragen worden. Denk aan artrose MCP of CMC, reumatische aandoeningen en/of kapsel problematiek. Het is zelfs een Europese bestseller! U kunt hem zowel aan uw linker- als recherhand dragen.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Dunimed Manu duimbrace is heel geschikt voor dagelijks gebruik thuis, op het werk en tijdens het sporten. Dankzij de verharde spalk krijgt u genoeg ondersteuning, maar behoudt u wel uw flexibiliteit. Dat is ideaal wanneer u zich ergens voor inspant met uw handen. Dankzij het anatomisch gevormde model en het ademende, duurzame materiaal kunt u hem zowel overdag als in de nacht gebruiken, altijd op een prettige manier.

Wilt u deze duimbrace kopen? Dunimed Manu duimbrace dragen is volgens mijn klanten een goed idee. Zij benoemen de ademende voering en de fijne ondersteuning die het de duim geeft als voordelen. Hij moest daarom uiteraard in dit rijtje beste duimbraces komen te staan. Ook ervaren mijn klanten minder pijn als gevolg van artrose of een andere chronische aandoening. De zwarte kleur is bovendien neutraal en gemakkelijk te combineren met kleding, enzovoort.

Voordelen Dunimed

✅ Ervaar extreem veel stabiliteit en bescherming dankzij deze duimbrace;

✅ Ademende voering en heel duurzaam materiaal;

✅ Hij is geschikt voor links en rechts gebruik;

✅ Handige klittenbandsluiting voor een goede pasvorm;

✅ Geschikt voor dagelijks gebruik, ook bij inspanningen;

✅ U kunt hem gerust overdag én in de nacht dragen;

✅ Simpele zwarte kleur die overal bij past.

Nadelen Dunimed

❌ Hij is slechts beschikbaar in twee maten (maar dankzij de klittenbandsluiting kan hij toch goed om uw handpalm aansluiten);

❌ U betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €50.


Bekijk meer productinformatie

3. Bauerfeind Rhizoloc duimbrace

De Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace is een duimbrace die gebruikt wordt om de duim te stabiliseren. Vooral wanneer er een verreking van de gewrichtband aan de binnenzijde van uw duim heeft plaatsgevonden. Dit noemt men ook wel een skiduim, maar hij kan ook bij artrose van de duim, een ruptuur of andere duimaandoeningen gebruikt worden. Deze duim brace is verkrijgbaar voor uw linkerhand, maar ook voor uw rechterhand. Kies daarom het model dat u nodig heeft. En u kunt kiezen uit twee maten.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Deze stabiele en comfortabele duimbrace is van Duitse kwaliteit. Hij is heel eenvoudig aan en uit te doen en individueel instelbaar. Daardoor heeft u altijd een prettige pasvorm. Bovendien is het ademende materiaal ideaal van Bauerfeind Duimbrace voor wie actief door het leven gaat. U kunt zo dus toch blijven sporten en andere inspanningen leveren, zonder daarbij (veel) pijn te ervaren.

Met de Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace heeft u een lichtgewicht duimbrace in handen. Het enige minpunt vind ik persoonlijk de kleur, omdat deze nogal opvallend is. Wat wel heel prettig is volgens mijn klanten, is dat de juiste maat eenvoudig zelf aan te meten is. Hiervoor moet u uw polsomvang en duimomvang opmeten en de maattabel opvolgen.

Voordelen Bauerfeind

✅ Ideaal bij overbelasting van de gewrichtsband aan de binnenkant van de duim;

✅ Vermindert pijn en voorkomt immobilisatie;

✅ Volledige bewegingsvrijheid van de vingers;

✅ Ademend materiaal voor veel draagcomfort;

✅ Individueel instelbaar, dus altijd een prettige pasvorm;

✅ Van Duitse kwaliteit en gemakkelijk aan- en uit te trekken.

Nadelen Bauerfeind

❌ U betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €50;

❌ Als het materiaal wel elastisch was geweest, had hij waarschijnlijk nog comfortabeler aangevoeld;

❌ De kleur is nogal opvallend, wat niet ideaal is voor iedereen bij het dagelijks gebruiken ervan.


Bekijk meer productinformatie

4. Teyder

De Teyder duimbrace is een elastische brace die ideaal is bij artrose en reuma aan pols en duim. Het is dus zowel een duimbrace als polsbrace te noemen. Deze brace vormt zich goed naar de vorm van uw hand en kunt u bij alledaagse activiteiten dragen. Hij is geschikt bij chronische aandoeningen zoals artrose en reuma, maar ook bij krachtverlies in pols/duim, bij een instabiel gevoel of in het geval van een peesontsteking.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

De Teyder duimbrace wordt aangeraden door specialisten, zoals fysiotherapeuten en reumatologen. De prijs-kwaliteit verhouding is namelijk heel goed en de brace werkt erg effectief. Ook is hij gemakkelijk zelf aan te trekken met één hand en kunt u hem op de hand wassen. Zo blijft hij hygiënisch en prettig om te gebruiken. Het is bovendien een universeel model brace, dus geschikt voor links en rechts gebruik. Er zijn vier maten om uit te kiezen. Tip: twijfelt u tussen twee maten? Kies dan de grootste van de twee maten die u overweegt. Dankzij de handige maattabel wordt dit in elk geval een stuk eenvoudiger.

Dankzij het elastische materiaal voelt de Teyder duimbrace prettig aan qua pasvorm en voelt u direct verlichting van de pijn. Mijn klanten vinden de buigbare baleinen een groot voordeel, zodat zij zelf de juiste maat kunt instellen voor hun hand. En als die balein toch teveel druk op de pols geeft, kunt u hem vervangen door de kunststof variant die ook meegeleverd wordt. Kortom: optimaal draagcomfort!

Voordelen Teyder

✅ Een van de beste duimbraces door de goede prijs-kwaliteitverhouding;

✅ Ondersteunt het duimgewricht in meerdere situaties;

✅ De balein die erin zit is buigbaar, zodat u hem zelf naar uw hand kunt vormen;

✅ Met aluminium balein en een kunststof balein, zodat u zelf kunt kiezen wat u prettig vindt;

✅ Universeel model braces, dus geschikt voor links en rechts.

Nadelen Teyder

❌ Hij is alleen op de hand te wassen, dus als hij vervolgens moet drogen kunt u uw duimbrace even niet gebruiken;

❌ Niet iedereen zal de beige kleur van deze braces ideaal vinden.


Bekijk meer productinformatie

5. Reh4mat Sport

Het volgende product is de Reh4Mat Sport Duimbrace. Deze lichtgewicht duim brace is geschikt voor tijdens het sporten, om op die momenten ideale ondersteuning te bieden aan uw duim. Dankzij het thermovormend duimkussen kunt u met een gerust hart een actief leven leiden. Blessures of schade aan uw gewrichten wordt hiermee namelijk voorkomen. Deze duimbrace is verkrijgbaar in drie maten en er is een model voor uw linkerhand en voor uw rechterhand verkrijgbaar.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Als u een duimblessure heeft, dan kan sporten lastig zijn. Dankzij Reh4Mat Sport Duimbrace kunt u gelukkig wel gewoon actief blijven. En uw duim blijft daarbij veilig! Deze braces ondersteunen het duimgewricht namelijk optimaal en beschermen tegelijkertijd. Deze braces voor uw duim en pols bieden ondersteuning tijdens verschillende activiteiten. Zo kunt u (voorzichtig) blijven tillen, draaien, schrijven, enzovoort. het betreft bovendien een ademende voering, wat natuurlijk heel prettig is als u actief bezig bent en dus mogelijk ook transpireert. Wilt u deze duimbrace kopen, dan levert u dat veel bewegingsvrijheid op.

Wat mijn klanten vooral prettig vinden aan de Reh4Mat Sport Duimbrace, is de elastische, ademende voering en de perfecte aansluiting op de hand en huid. Het ondersteunende deel bij het duimgewricht is niet elastisch, zodat deze stabiliteit bevordert. De niet-elastische banden van de deze braces behouden uw duim in één positie en maken overstrekking van uw duimgewricht daardoor onmogelijk. Verder heeft u uw vingers gewoon vrij, dus kunt u inderdaad sporten en andere activiteiten ondernemen. Dat bevestigen mijn klanten ook allemaal. De rode rand om de polsband vinden zij niet allemaal even mooi, maar het gaat er natuurlijk om dat bewegingen weer mogelijk worden en een nieuwe blessure voorkomen wordt.

Voordelen Reh4mat Sport

✅ De juiste compressie en bescherming bij beweging;

✅ Laat de vingers vrij, maar geeft optimale stabiliteit aan het duimgewricht;

✅ Verkrijgbaar in 3 maten en in twee varianten (links en rechts);

✅ Ideaal voor een actieve levensstijl, om overbelasting van het duimgewricht te voorkomen;

✅ Heeft aan ademende voering, waardoor het niet hinderlijk is als u transpireert.

Nadelen Reh4mat Sport

❌ Esthetisch gezien is het niet het meest onopvallende model, door de rode rand eromheen;

❌ U dient wel voorzichtig te blijven met bewegingen, omdat verrekingen of een verstuiking nog steeds mogelijk zijn als u té actief of onvoorzichtig bent met uw duimgewricht.


Bekijk meer productinformatie

6. Thuasne Ligaflex Manu

En tot slot Thuasne Ligaflex Manu. Ook met deze duim brace kunt u uw duim gewricht de juiste ondersteuning geven – en de rest van uw vingers ook. Het is namelijk niet alleen een brace voor de duim, maar ook voor de gehele pols. En als polsbrace kan hij nu eenmaal meerdere banden ondersteunen. Welke gewrichtsband bij u ook ondersteuning nodig heeft (en of dit door een peesontsteking komt of door een verstuiking of andere reden voor immobilisatie), Thuasne is een uitstekende keuze bij vrijwel elk soort letsel. Hij is verkrijgbaar in 5 verschillende maten en voor links- en rechtsgebruik in twee aparte modellen.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Thuasne Ligaflex Manu ondersteunt de duim, pols en gehele onderarm. Daarom wordt hij door fysiotherapeuten ook aangeraden. Hij voorkomt verdere verrekking en bevordert uw herstel. Wat ook fijn is aan dit type producten, is dat het materiaal wasbaar en ademend is. Ondanks dat het een vrij ‘dicht’ model is, laat het dus wel lucht door en is het draagcomfort daardoor hoog. Raadt uw fysiotherapeut u aan om een dergelijke duimbrace voor uw herstel te dragen? Gebruik de maattabel en de cm maat (omtrek pols) om de juiste maat te kiezen. Dankzij de sluiting van klittenband zal hij dan vrijwel altijd perfect zitten.

Heeft u interesse in dit product om uw gewrichten in de duim te ondersteunen? Thuasne Ligaflex Manu is anders dan de Thuasne Sport duimbrace (voor de actieve levensstijl), maar uw gewricht krijgt er de juiste ondersteuning door. Ideaal bij verrekkingen of als u een operatie heeft ondergaan. Dat vertellen mijn klanten mij in elk geval uit hun eigen ervaring! Verder is het zwarte model stijlvol en daardoor gemakkelijk te combineren met uw kledingkeuzes. U kunt hem bovendien wassen op de hand. Dat is wel zo hygiënisch!

Voordelen Thuasne

✅ Ondersteunt duim én pols gewricht bij letsel, verrekking, immobilisatie en/of een verstuiking;

✅ Optimale ondersteuning voor uw gewrichten als u deze polsbrace gebruikt op dagelijkse basis;

✅ Dit type producten is verkrijgbaar in 5 maten (gebruik de maattabel en de cm maat van uw pols voor de juiste maat);

✅ De zwarte kleur staat netjes om uw pols en is gemakkelijk te combineren met uw kledingkleuren;

✅ Eenvoudig te wassen en ademend materiaal bij deze producten voor duim en pols.

Nadelen Thuasne

❌ Niet het meest ideale model voor beweging, omdat uw pols niet meer kan draaien (dus geen Thuasne Sport model);

❌ Deze polsbrace kan sneller slijten als u na gebruik het klittenband niet sluit. Doe dit dus wel altijd!


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste duimbrace 2024

Nu ik alle duimbraces aan de test onderworpen heb, kies ik zoals gewoonlijk mijn persoonlijke winnaar. Voor mij is de beste duimbrace misschien een andere duim brace of duimbrace dan voor u. Kies vooral de duim brace die in uw ogen het beste is voor uw situatie. Ik kan in elk geval een duidelijke conclusie trekken over de beste brace duim en pols in het algemeen en dat is de Push Ortho Duimbrace.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Push Ortho Duimbrace is een duimbrace artrose en bij andere aandoeningen, maar u kunt hem ook bij een ontsteking van de pees gebruiken. Deze Push brace duim is misschien niet het meest modebewuste model qua kleur (vind ik zelf), maar hij biedt wel de meeste voordelen. Zo is het een brace die kan worden ingezet bij duim artrose en is hij verkrijgbaar in 2 opties: voor linkshandigen en rechtshandigen. Dankzij de klittenbandsluiting heeft hij een goede pasvorm en er zijn verschillende maten om uit te kiezen. Verder betaalt u geen verzendkosten op dit product en mag u hem binnen 30 dagen nog kosteloos retourneren. Dat is ook gunstig, natuurlijk! Ik ben benieuwd of dit ook uw favoriete duim brace is of dat u een ander product de beste duim brace van dit moment vindt?


Bekijk meer productinformatie

Duimbrace reviews

Bent u ook benieuwd naar de meningen van klanten? Wat zij in hun duimbrace review schrijven is natuurlijk ook interessant. Zo komt u erachter of de duimbraces in de praktijk ook zo goed bevallen als dat u nu wellicht vermoedt uit de productomschrijvingen. Ik heb daarom van alle duim braces een interessante review opgezocht. Lees maar mee!

Push Ortho Duimbrace review

Op basis van 42 reviews krijgt Push Ortho Duimbrace een 4,6 van 5 sterren. Dat is een mooie beoordeling! Zo vertelt Satya: ” Ik had er al eentje maar ik wilde er graag nog een kopen als reserve. Hij ondersteunt mijn gewricht in mijn duim goed en geeft de mogelijkheid om gewoon mijn werk te doen zonder pijn te hebben. Goede kwaliteit en voldoet aan mijn verwachting.”

En Maria schrijft in een duimbrace review: “Hij geeft fijne ondersteuning en zit prettig. Als ik zweet dan gaat het wel jeuken, dus dat is minder fijn. De ruimte tussen mijn duim en wijsvinger is wat breder. Ideaal gezien had er bij mijn wijsvinger ook wat zachter materiaal mogen zitten maar verder heel blij mee.”

Dunimed Manu review

Sep schrijft over Dunimed Manu: “Ik heb een tijd last gehad van mijn duim, maar deze brace heeft mijn klachten erg verminderd. Heel fijn om te dragen bij verstuikingen en verreking door overbelasting.”

Bauerfeind Rhizoloc duimbrace review

“Hij is heel comfortabel en stabiel en ik vind klittenband handig. Dit maakt dat de duimbrace genoeg bewegingsvrijheid geeft en niet pijnlijk wordt wanneer ik hem een dag draag”, schrijft Louise over de Bauerfeind Rhizoloc duimbrace.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Teyder review

Hanneke is tevreden met Teyder. “Op aanraden van mijn fysiotherapeut gekocht. Ik ben heel blij met de extra ondersteuning die ik van de brace krijg. Hij geeft weer mogelijkheden om te blijven functioneren.”

Reh4mat Sport review

“Ik sport fanatiek, maar heb de laatste tijd vaak pijn aan mijn duim. Sporten als je duim pijnlijk is, is niets. Dankzij deze brace lukt het wel weer pijnloos en hoef ik minder na te denken over de juiste houding aanhouden”, schrijft Max.

Thuasne Ligaflex Manu review

Ria heeft Thuasne Ligaflex Manu en vertelt in haar review: “Super fijne brace voor mijn duim! Hij geeft de steun die ik verwachtte. Nu tijdens mijn werk (bloemschikken) heb ik helemaal geen last meer van duim/pols artrose en kan ik gewoon mijn werk weer doen!!”

Duimbrace kopen checklist

Gaat u ook een duimbrace kopen of wellicht online een duimbrace bestellen? Houd dan rekening met een aantal dingen bij het maken van uw keuze.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

1. Kies de juiste duimbrace qua kleur en maat

Is de brace allereerst verkrijgbaar in een kleur en maat die bij u past? Daarbij is het belangrijk om uw hand (en omtrek pols) op de juiste manier op te meten. Kijk hierbij naar de cm maat en gebruik een maattabel. Zo weet u zekere dat u de goede maat bestelt. En dat u natuurlijk een kleur naar keuze kiest.

2. Aan welke hand wilt u uw duim brace dragen?

Sommige duimbraces zijn alleen voor linkshandig of rechtshandig gebruik bedoeld. Andere zijn in beide varianten verkrijgbaar. Houd hier rekening mee wanneer u gaat bestellen.

2. Wat is uw budget voor een duimbrace dragen?

Let ook op een eventuele duimbrace aanbieding om geld te besparen. Als er namelijk een duimbrace korting mogelijk is, wordt de prijs direct aantrekkelijker en de drempel minder hoog. Soms heeft u een duimbrace kortingscode nodig, andere keren wordt de korting automatisch verrekend.

Beste Duim Brace | Review | 6x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden. Denk hierbij ook aan braces.

Voorbeelden voor de handmotoriek is een polsspalkpolsbraceduimspalk of duimbrace. Ook een schouderbrace kan u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Maar sluit een schouderbandage of schoudersling niet uit. Om meer zekerheid te ervaren bij het mobiliseren kan een kniebrace, orthopedische kniebrace of enkelbrace een prettig hulpmiddel zijn. Andere alternatieven zijn: achillespeesbrace, bekkenband, bovenbeenbraceelleboogbrace, handbrace, kinderbraces of korsetten. Maar bent u ook bekend met kuitbraces, liesbreukband, navelbreukband, nekbraces, patellabrace of rugbraces? Daarnaast zijn er ook houdingscorrectors, sleutelbeenbraces, teenbraces, vingerspalk en voetbraces. Voor iedere klacht is er wel een oplossing.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Meest gestelde vragen over een duimbrace

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de beste duimbrace voor uw situatie? Bij de meest gestelde vragen hieronder vindt u de antwoorden op die vragen. Doe er uw voordeel mee!

Wat is mijn beste duimbrace?

De beste duimbrace is er één die past bij uw situatie en wensen en voor mij als ergotherapeut is er een duidelijke winnaar. En dat is in mijn ogen Push Ortho Duimbrace. Daar denk ik overigens niet als enige zo over. De algemene beoordeling is 4,6 van 5 sterren op basis van 42 reviews. Deze duimbrace valt dus goed in de smaak bij mensen. Of het ook voor u de beste keuze is, dat moet u zelf beoordelen. Bekijk daarom gerust alle duimbraces die ik in dit artikel aan bod heb laten komen.

Hoe gebruik je een duimbrace?

Hoe u een duimbrace gebruiken moet, is eigenlijk eenvoudig uit te leggen. Doe de brace om de duim en hand die ondersteuning of pijnverlichting nodig heeft. Afhankelijk van het type sluiting, kunt u hem dan dichtmaken. Dit wordt vaak met behulp van een klittenbandsluiting gedaan. Het is wel belangrijk om de juiste maat duimbrace te kopen, zodat deze goed aansluit en op de juiste manier ondersteuning kan bieden. Daarna kunt u uw dagelijkse handelingen verrichten, zonder bang te zijn dat u de duim (opnieuw) over strekt of op een andere manier overbelast. Blijf wel goed opletten of u geen pijn ervaart tijdens het gebruik van de duimbrace. Anders moet u het toch echt wat rustiger aan doen.

Is er een duimbrace vergoeding mogelijk?

Of er een duimbrace vergoeding mogelijk is, dat hangt af van de reden dat u hem nodig heeft. Als u het hulpmiddel echt nodig heeft voor uw dagelijks functioneren, dan wordt een duimbrace vaak wel vergoedt vanuit de basisverzekering. Wilt u hem alleen voor ondersteuning tijdens het sporten of omdat u een bepaalde behandeling ondergaat? Dan is er over het algemeen geen vergoeding mogelijk. Ik raad u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekering. Dan kunt u vragen of en wanneer er een vergoeding mogelijk is in uw situatie en met uw dekking.

Wanneer gebruik je een duimbrace?

Een duimbrace gebruik je vooral wanneer je pijn hebt aan het duimgewricht. Dat kan komen door artrose, reuma of omdat een pees ontstoken is. Er kunnen nog meer redenen zijn voor klachten. Heeft u hierbij extra ondersteuning nodig en wilt u de pijn verlichten? Dan kan een duimbrace de uitkomst bieden. Hierdoor worden dagelijkse activiteiten weer makkelijker en hoeft u zich niet beperkt te voelen in uw doen en laten. Ook tijdens het sporten kan het gebruik van een duimbrace gewenst zijn, om nieuwe blessures te voorkomen. Uiteindelijk bepaalt u vooral zelf wanneer u een duimbrace wilt gebruiken.

» Referenties


Gençay Can, A., & Tezel, N. (2020). The effects of hand splinting in patients with early-stage thumb carpometacarpal joint osteoarthritis: a randomized, controlled study. Turk J Med Sci, 50(8), 1857-1864. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7775706/

Buhler, M., Chapple, C.M., Stebbings, S., Sangelaji, B., & Baxter, G.D. (2019). Effectiveness of splinting for pain and function in people with thumb carpometacarpal osteoarthritis: a systematic review with meta-analysis. Osteoarthritis and Cartilage, 27(4), 547-559. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1063458418314845

Baradaran, A., Baradaran, A., Ebrahimzadeh, M.H., Kachooei, A.R., Rivlin, M., & Beredjiklian, P. (2018). Comparison of Custom-made Versus Prefabricated Thumb Splinting for Carpometacarpal Arthrosis: A Systematic Review and Meta-analysis. Arch Bone Jt Surg, 6(6), 478-485. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6310190/

» Referenties

Conclusie beste duimbrace 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen