In dit artikel

Beste Douchestoel aan de Muur Review 5x Test!

Beste Douchestoel aan de Muur | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Bent u opzoek naar een geschikte douchestoel aan de muur, maar weet u niet goed welke het meest geschikt is in uw situatie? Dan kan ik als ergotherapeut u hierover adviseren. De Universiteit van Twente onderzocht aan welke specificaties een douchestoel moet voldoen om geaccepteerd te worden als mooi douchemeubel. Bent u benieuwd of er douchestoelen bestaan die aan uw wensen tegemoet komen, maar ook modern zijn, lees dan verder!

Kort samengevat:

De beste douchestoel aan de muur 2023 volgens onze test is Linido douchestoel aan de muur. Dit merk bevat het meest comfort en neemt minimale ruimte in beslag.

Douchestoelen aan de muur vergelijken; hoe doen we dat?

Als ergotherapeut heb ik verschillende douchestoeltjes aan de muur vergeleken om te bepalen welke de beste is in 2023. Ik heb gekeken naar de kwaliteit, het gebruiksgemak en de ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers. Maar ook wat ik als ergotherapeut in de praktijk tegenkom. Met behulp van deze factoren kon ik een selectie maken van de beste douchestoeltjes aan de muur. Uiteraard worden adviesprijs en belangrijkste functionaliteiten ook beoordeeld. Als u vandaag nog een geschikte douchestoel aan de muur wilt bestellen, lees dan snel verder!

ProductAdviesprijsBelangrijkste functionaliteit
1.Linido Douchestoel aan de muur€279,99Opklapbaar met armleuningen
2.Aidapt Douchestoel aan de muur€239,95Pootjes voor krachtverdeling
3.Swift Douchestoel€296,00Extra laag mogelijkheid
4.Douchestoel DSR130€87,00Lichtgewicht
5.Secucare Quattro€159,00Handige uitsparing zitting

1. Linido douchestoel aan de muur – beste douchestoel aan de muur

Als u de Linido douchestoel aan de muur kiest, zult u merken dat deze geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. De douchestoel aan de muur is gemaakt van gecoat roestvast staal, waardoor deze stevig en duurzaam is. Met een maximale belastbaarheid van 150 kg is deze stoel ook ideaal voor zware personen. De opklapbare douchestoel heeft een breedte van 48,5 cm, een zitbreedte van 42,5 cm en een zitdiepte van 40,5 cm. Deze douchestoel aan de muur is niet in hoogte verstelbaar, maar beschikt wel over opklapbare armleuningen en een rugleuning. Daarnaast is hij opklapbaar en gemakkelijk schoon te maken met water.

De Linido douchestoel aan de muur is een waardevol hulpmiddel dat uw zelfstandigheid en veiligheid tijdens het douchen bevordert. Het biedt een comfortabele zitplaats, vermindert het risico op vallen en vergemakkelijkt uw dagelijkse verzorgingsproces. Doordat de armleuningen opklapbaar zijn krijgt u meer bewegingsruimte tijdens het douchen. De douchestoel aan de muur is stevig, en daarom een uitstekende aanvulling voor mensen die moeten zitten tijdens het douchen. Advies: meet de onderbeenlengte tot in de knieholte (zonder schoenen) en tel hier tussen de 5 en 10cm bij op voor de hoogte van de douchestoel aan de muur. Vaak is een hoogte tussen de 45cm en 50cm geschikt.

U zult de meerwaarde van de Linido douchestoel aan de muur ervaren door onder andere de inklapbaarheid van de douchestoel aan de muur. Als uw partner geen gebruikt hoeft te maken van een douchestoel aan de muur is het met dit hulpmiddel niet nodig om iets te verplaatsen uit de douche. De rug- en armleuningen bieden extra ondersteuning en verminderen vermoeidheid tijdens het douchen. De opklapbare armleuningen maken het ook gemakkelijk om in en uit de stoel te stappen.

Voordelen Linido

✅ Minder vermoeidheid door de comfortabele en ergonomische ondersteuning;

✅ Veel bewegingsvrijheid door opklapbare armleuningen;

✅ Het voelt als een hygiënische en moderne stoel;

✅ Voor meerdere gebruikers (huisgenoten) geschikt door universeel model;

✅ Veilig gevoel ondanks hoog lichaamsgewicht.

Nadelen Linido

❌ Niet handig als meerdere personen de douchestoel aan de muur gebruiken doordat deze niet in hoogte verstelbaar is;

❌ Minder geschikt bij wens voor ander gekleurde accessoires (wit enige optie)


Bekijk meer productinformatie

2. Aidapt douchestoel aan de muur – beste douchestoel aan de muur met armleuningen 

Met een breedte van 49 cm en een diepte van 38 cm biedt deze Aidapt douchestoel aan de muur voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Bovendien is de zithoogte verstelbaar van 46,5 cm tot 61,5 cm, waardoor u de stoel kunt aanpassen aan uw eigen lengte en voorkeur. Dit geldt ook voor de armleuningen. De stoel heeft ook een rugleuning met een hoogte van 42 cm, die extra ondersteuning biedt tijdens het douchen. Met een maximaal gebruikersgewicht van 190 kg is deze douchestoel aan de muur geschikt voor verschillende gebruikers.

Bent u op zoek naar een douchestoel aan de muur die uw douchegewoonten comfortabeler maakt? Als ergotherapeut kan ik u met enthousiasme de Aidapt douchestoel aanbevelen. Deze alles-in-één douchestoel aan de muur biedt niet alleen een opvouwbaar ontwerp, maar ook diverse verstel mogelijkheden. Deze douchestoel aan de muur is ook goed te plaatsen aan een niet dragende muur vanwege de pootjes worden de duw en trekkrachten meer verdeeld. Advies: meet de onderbeenlengte tot in de knieholte (zonder schoenen) en tel hier tussen de 5 en 10cm bij op voor de hoogte van de douchestoel aan de muur. Vaak is een hoogte tussen de 45cm en 50cm geschikt.

Door de vele verstel mogelijkheden heeft de Aidapt douchestoel aan de muur een comfortabele zit, wat de douche beleving prettig en minder vermoeiend maakt. Daarnaast is het prettig dat de douchestoel aan de muur opgeklapt kan worden, zodat uw partner of mantelzorger ook gemakkelijk van de douche gebruik kan maken. Dat de douchestoel aan de muur pootjes met anti slip heeft geeft een veilig gevoel. Dit geldt tevens voor de anti slip op de zitting, armleggers en rugleuning. Dit voorkomt glijden op de douchestoel aan de muur bij gebruik van douchegel of shampoo.

Voordelen Aidapt

✅ Uw partner heeft nog alle ruimte in de douche door het opvouwbaar en ruimtebesparend ontwerp.

✅ Het opstaan wordt makkelijker door de verstelbare armleuningen;

✅ Ook aan een niet dragende muur de bevestigen door de pootjes;

✅ Een veilig gevoel door een gepolsterd zitvlak en rugleuning (optioneel);

✅ Geen koude rug tijdens het douchen door geïntegreerde rugleuning.

Nadelen Aidapt

❌ Een ritje naar de bouwmarkt extra, omdat bevestigingsmaterialen voor muurmontage niet inbegrepen zijn.


Bekijk meer productinformatie

3. Swift douchestoel

Wat deze Swift douchestoel zo bijzonder maakt, is dat hij lichtgewicht is, waardoor u hem eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast is hij in hoogte verstelbaar, wat betekent dat u de stoel kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Er bestaat ook een extra laag model vanaf 34,5cm zithoogte. Als u de voorpoten iets lager instelt, kunt u gemakkelijker uitstappen na het douchen. Met een draagvermogen van 160 kg is deze stoel geschikt voor diverse lichaamstypes. Deze stoel biedt ook uitstekende stabiliteit en grip, zelfs op gladde of oneffen vloeren, waardoor uw veiligheid gewaarborgd is. Het heeft zelfs een postoel en toiletverhoger functie.

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Het kopen van een stoel met rugleuning is altijd een verstandige keuze. Het biedt niet alleen comfort, maar heeft ook een positief effect op uw houding. Bovendien voorkomt de rugleuning dat uw rug in aanraking komt met de koude muur, wat erg ongemakkelijk kan zijn. Deze Swift douchestoel is een uitstekende optie die veilig zittend douchen mogelijk maakt. Bovendien is deze stoel aanpasbaar aan uw individuele behoeften, met verstelbare zithoogte. Uw welzijn en comfort zijn mijn prioriteit als ergotherapeut, en dit hulpmiddel biedt duidelijk meerwaarde voor uw dagelijkse leven. Advies: Dit product kan handig zijn als u ook een zitje bij de wastafel nodig hebt.

Het antislip op de zitting geeft een veilig gevoel, zeker in een gladde douche. Het feit dat hij lichtgewicht is, maakt het ook gemakkelijk om hem te verplaatsen wanneer dat nodig is. Met deze Swift douchestoel kunt u gegarandeerd genieten van een comfortabele en veilige douche-ervaring. Het is ook geschikt als toiletstoel en toiletverhoger. Hierdoor hoeven er niet nog vele andere hulpmiddelen aangeschaft te worden, een duurzame oplossing. 

Voordelen Swift

✅ Minder vermoeidheid door comfortabel en ergonomisch ontwerp.

✅ Ook door uw partner of huisgenoot te gebruiken door verstelbare zithoogte.

✅ De stoel kan op meerdere plekke gebruikt woorden door lichtgewicht ontwerp;

✅ Het geeft een veilig gevoel door de goede stabiliteit en grip op de vloer;

✅ Een multifunctionele stoel, tevens te gebruiken als toiletverhoger en toiletstoel, dus minder kosten.

Nadelen Swift

❌ Weinig beenruimte in kleine doucheruimte.


Bekijk meer productinformatie

4. Douchestoel DSR130

Om te beginnen heeft de Douchestoel DSR130 armleuningen, die zorgen voor voldoende ondersteuning bij het gaan zitten en opstaan. Deze armleuningen bieden ook extra comfort tijdens het douchen door een comfortabele zithouding mogelijk te maken. Bovendien is het zitje in hoogte verstelbaar op vijf verschillende standen, variërend van 42 tot 52 cm. Dit stelt u in staat om de stoel aan te passen aan uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. De stoel is voorzien van grote, rubberen doppen onder de poten om wegglijden te voorkomen. Dit zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het gebruik van de stoel.

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Als ergotherapeut begrijp ik dat het belangrijk is om een stoel te hebben die niet alleen betaalbaar is, maar ook praktisch en comfortabel. Daarom wil ik u graag de Douchestoel DSR130 aanraden als een uitstekende keuze voor uw behoeften. Deze stoel biedt tal van voordelen die uw gebruikerservaring verbeteren. Daarnaast beschikt de stoel over een hygiënische uitsparing aan de voorkant, waardoor het reinigen van de intieme zone eenvoudig is. Dit draagt bij aan uw comfort en hygiëne tijdens het douchen. Advies: Mocht u veel steun nemen op de armleuningen bij het gaan zitten of opstaan, dan kunt u beter een ander model overwegen doordat deze douchestoel daarvoor minder stabiel is.

De Douchestoel DSR130 is een uitstekende keuze voor u als gebruiker. Het is een betaalbare stoel wat prettig is voor als u een kleinere portemonnee heeft. Toch biedt het ook prettige ondersteuning en het kan aangepast worden naar de zithoogte van uw behoefte. Echter wordt deze stoel soms wel als instabieler gekenmerkt. De stoel moet gelijkmatig belast worden bij steunname aan de armleggers.

Voordelen DSR130

✅ Armleuningen voor gemakkelijk opstaan uit de douchestoel.

✅ Bij groot lengte verschil is de douchestoel in hoogte verstelbaar op 5 standen.

✅ U hoeft niet extra op te staan om de intieme delen te wassen door een uitsparing;

✅ Een gevoel van veiligheid door rubberen doppen.

✅ Voor de kleine portemonnee een betaalbare keuze.

Nadelen DSR130

❌ De armleuningen moeten gelijk belast wordt om kantelen te voorkomen;

❌ De rugleuning geeft minimale ondersteuning waardoor u meer vermoeidheid, maar ook rugklachten kan ervaren.


Bekijk meer productinformatie

5. Secucare douchestoel Quattro

Als ergotherapeut ben ik verheugd om u kennis te laten maken met de Secucare douchestoel Quattro, een geweldige keuze voor uw douchecomfort. Deze stoel gaat verder dan alleen het bieden van een zitplek, want hij is optioneel voorzien van armleuningen en een rugleuning. Dit betekent dat u tijdens het douchen extra ondersteuning en stabiliteit ervaart. Bovendien is deze stoel eenvoudig in elkaar te zetten en in hoogte verstelbaar, waardoor hij aan uw persoonlijke behoeften kan worden aangepast en opstaan vergemakkelijkt wordt.

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Wat deze Secucare douchestoel Quattro echt onderscheidt, is de brede kunststofzitting met antislip laag. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele douche-ervaring, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over uitglijden of vallen. Zelfs de poten van de stoel zijn uitgerust met antislip materiaal, waardoor wegglijden uitgesloten is en u met een rustig gevoel kunt douchen. Advies: Deze stoel is makkelijk in te zetten als u deze in de douche maar ook bij bijvoorbeeld de wastafel gebruikt.

De Secucare douchestoel Quattro is speciaal ontworpen voor ouderen, met een brede zitting en praktische handvatten. Bovendien is hij verstelbaar in hoogte en kan hij een gebruikersgewicht tot 150 kg dragen. Met deze stoel kunt u dus genieten van een veilige en comfortabele douche-ervaring, waardoor u uw zelfstandigheid behoudt en uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten met vertrouwen en gemak.

Voordelen Secucare

✅ De stoel is gemakkelijk te verplaatsen en ook bij de wastafel te gebruiken;

✅ De anti slip doppen zorgen voor een veilig gevoel en minder slipgevaar;

✅ Eenvoudig in hoogte verstelbaar, zodat meerdere personen er gebruik van kunnen maken;

✅ U hoeft niet extra op te staan om de intieme delen te wassen door een uitsparing;

Nadelen Secucare

❌ Armleuningen apart verkrijgbaar, waardoor meer investering nodig is in een complete stoel;

❌ De antislip zitting is minder makkelijk schoon te maken.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste douchestoel aan de muur 2023

Als ergotherapeut heb ik veel douchestoelen aan de muur mogen zien en de doeltreffendheid voor de gebruiker ervan beoordeeld. Op basis hiervan deel ik graag welke douchestoel aan de muur ik in 2023 als de beste beschouw. Voor mij staat de Linido douchestoel aan de muur absoluut op nummer 1.Het is belangrijk om te benadrukken dat een douchestoel aan de muur ontzettend handig kan zijn, maar ik begrijp dat niet iedereen de kennis of hulp heeft om deze te monteren. Gelukkig zijn er voldoende andere opties beschikbaar.

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Deze douchestoel aan de muur neemt minimale ruimte in beslag, is gemakkelijk schoon te maken en biedt rug- en armleuningen voor extra comfort en ondersteuning. Douchestoelen aan de muur zijn over het algemeen praktisch, en de douchestoeltjes aan de muur van Linido zijn daarop geen uitzondering. Vanuit mijn professionele ervaring kan ik de douchestoel aan de muur van Linido ten zeerste aanbevelen. Hiermee kunt u weer met een vertrouwd en comfortabel gevoel douchen. Met name de vorm van de zitting, rugleuning, armleuningen en opklapbaarheid maken deze douchestoel aan de muur de beste uit deze test.


Bekijk meer productinformatie

Douchestoel aan de muur ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de douchestoel aan de muur ervaringen van andere mensen? Een douchestoeltje aan de muur review vertelt vaak heel veel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar reviews en beoordelingen over de verschillende douchestoeltjes aan de muur. Doe er uw voordeel mee! 

Linido douchestoel aan de muur review

Frank vertelt in zijn Linido douchestoel aan de muur review dat hij sinds een paar maanden gebruikmaakt van deze douchestoel aan de muur. “Deze douchestoel aan de muur is een uitkomst voor mij. Lang staan is te vermoeiend, maar dankzij deze Handicare douchestoel aan de muur kan ik zelfstandig blijven douchen zonder extra pijnklachten.”  

Swift douchestoel review

Ineke raadt haar Swift douchestoel zeker aan. Zij vertelt: “Deze stoel is perfect. Nu hoef ik geen extra verhoger of postoel aan te schaffen. Voor mij een hele fijne combinatie.” 

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Aidapt douchestoel aan de muur review

De Aidapt douchestoel aan de muur wand wordt ook goed beoordeeld. Een klant met MS kreeg het steeds moeilijker met staan onder de douche. “Dankzij deze douchestoel aan de muur kan ik wel weer fijn douchen en mijn man heeft er geen last van. Vooral de armleuningen van deze douchestoel aan de muur bevallen mij goed.” 

Douchestoel DSR130 review

Douchestoel DSR130 review: Cilia heeft de Douchestoel DSR130 gekocht en merkt op dat het een goede stoel is. Ze realiseert zich dat het meer ruimte inneemt dan ze had verwacht, maar is blij met haar aankoop omdat de stoel veilig aanvoelt.

Secucare douchestoel Quattro review

Secucare Douchestoel Quattro review: Een anonieme gebruiker schrijft een zeer positieve review over de Secucare Douchestoel Quattro. De stoel voelt stabiel aan, dat maakt het douchen voor mij een minder angstige activiteit en kan de thuiszorg zelfs afgebouwd worden naar twee keer per week in plaats van dagelijks.

Douchestoel aan de muur kopen checklist: hier moet u op letten!

Heeft u een mooie douchestoel aan de muur aanbieding gevonden en weet u nu precies welke douchestoel aan de muur het moet worden? In deze checklist ziet u waar u nog op moet letten als u een douchestoeltje aan de muur kopen gaat. Er zijn heel veel verschillende douchestoeltjes aan de muur, sommige douchestoeltjes aan de muur zijn speciaal ontworpen voor een specifieke doelgroep. Als u in elk geval op de volgende dingen let tijdens de aanschaf van uw douchestoel Etac Clean, douchestoel aan de muur bol.com of een van de andere douchestoeltjes aan de muur, dan komt het helemaal goed! 

Tip 1 douchestoel aan de muur kopen: kies de juiste zithoogte

Bent u erg lang of juist wat kleiner, dan is de juist zithoogte van een type douchestoel aan de muur extra belangrijk. Kan een douchestoel aan de muur in hoogte verstellen, dan kan iemand met een gemiddelde lichaamslengte er altijd op plaatsnemen. Toch kan een in hoogte verstelbare douchestoel aan de muur de uitkomst bieden voor wie langer of kleiner is en wie toch comfortabel wil plaatsnemen op douchestoelen aan de muur! 

Tip 2 douchestoel aan de muur kopen: kies de juiste zitting

Wat vindt u belangrijk aan een douchestoel aan de muur zitting? Moet deze stoel vooral comfortabel zijn, gemakkelijk schoon te houden of juist erg functioneel en praktisch zijn? Kies altijd de zitting die bij u past. Zo kan een douchestoel met hygiëne uitsparing de beste keuze zijn, terwijl een krukje zonder uitsparing wellicht lekkerder zit.  

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Tip 3 douchestoel aan de muur kopen: houd rekening met uw gewicht

De meeste douchestoelen aan de muur zijn geschikt voor een maximaal gebruikersgewicht van ongeveer 130kg. Bent u zwaarder, dan is het belangrijk dat u goed kijkt naar hoeveel gewicht een douchestoeltje aan de muur kan dragen. Er zijn verschillende douchestoeltjes aan de muur verkrijgbaar die meer gewicht aankunnen, denk aan een product als een obesitas douchestoel aan de muur. 

Tip 4 douchestoel kopen met of zonder leuningen en steunen?

Ook iets om over na te denken: wilt u een douchestoel aan de muur met armleuningen of is dat niet per se nodig? Armleuningen aan een douchestoeltje bieden extra comfort. Dat is ook de reden waarom de gemiddelde douchestoel aan de muur Medipoint ervan voorzien is. Douchestoeltjes aan de muur zonder armleuningen zijn ook prima, vooral wanneer u uzelf wast. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is een Medipoint douchestoel aan de muur met armleuningen wel heel comfortabel. 

Tip 5 douchestoel aan de muur kopen: welk soort montage is er nodig?

Houd u ook rekening met douchestoel wandmontage? Soms moet een opklapbare douchestoel namelijk aan de muur bevestigd worden, ideaal in een kleine badkamer. Combineer het met een veilige wandbeugel. Of kiest u een verrijdbare podouchestoel, zodat u hem gemakkelijk verplaatst en in een hoek zet? Of uw voorkeur nu uitgaat naar een simpele douchestoel aan de muur of een moderne douchestoel aan de muur, het is verstandig om van tevoren na te denken over of een bepaalde manier van monteren haalbaar is voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. 

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Ik schreef ook interessante artikelen over de Action douchestoel.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat, badmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook op het gebied van mobiliteit en veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Douchestoel aan de Muur  Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over douchestoeltjes aan de muur

Heeft u na het lezen van dit artikel over de beste douchestoel aan de muur nog vragen? Wellicht wilt u meer weten over de gemiddelde douchestoel aan de muur prijs of bent u benieuwd of douchestoelen aan de muur Medipoint vergoed worden door de verzekering? Lees gerust nog even verder. Hieronder treft u alle antwoorden over dit zorghulpmiddel op de meest gestelde vragen! 

Wat is de beste douchestoel aan de muur?

De beste douchestoel aan de muur is de Linido douchestoel aan de muur. Deze douchestoel aan de muur biedt maximaal comfort en ondersteuning met rug- en armleuningen, neemt weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk schoon te maken. Linido’s douchestoelen aan de muur zijn praktisch en van hoge kwaliteit. Uit mijn professionele ervaring kan ik de douchestoel aan de muur van Linido ten zeerste aanbevelen. Geniet weer van een vertrouwde en comfortabele douche-ervaring.

Wat is een douchestoeltje aan de muur?

Wat is een douchestoel aan de muur eigenlijk? Wellicht is dat nog niet helemaal duidelijk voor u. Geen enkel probleem, want ik leg het graag even uit. Een douchestoeltje aan de muur wordt door mensen gebruikt die slecht ter been zijn, weinig energie hebben, moeite hebben met zelfstandig rechtop blijven staan, pijnklachten enzovoort.  

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen een goede douchestoel aan de muur zorg gebruiken. Maar het belangrijkste is dat douchestoeltjes aan de muur veiligheid en comfort bieden tijdens het douchen.

Voor wie is een douchestoel aan de muur geschikt?

In principe is een douchezitje aan de muur geschikt voor iedereen die moeite heeft met zelfzorg. Toch is de ene douchestoel aan de muur meer geschikt voor een bepaalde situatie of persoon, dan de andere. Zo kan een douchestoel aan de muur met armleuningen voor oudere mensen heel fijn zijn, evenals een verrijdbare douchestoel. U hoeft dan niet meer op te staan in de badkamer. Er bestaat ook zoiets als een douchestoel aan de muur die u gemakkelijk uit het zicht plaatst na elke douchebeurt. Het is vooral belangrijk dat u een stoel kiest die past bij uw situatie en wensen. (1)

Hoe wordt een douchestoeltje aan de muur bevestigd?

Afhankelijk van het type douchestoeltje aan de muur, wordt de juiste manier van bevestigen of monteren gekozen. Zo wordt een douchestoel aan de muur Medipoint of een douchestoel aan de muur gehandicapten altijd stevig aan de muur bevestigd met het juiste gereedschap. Koopt u een losse stoel bol com, dan is er geen bevestiging nodig. U kunt het stoeltje dan na gebruik gewoon in de hoek van de badkamer (of ergens anders) neerzetten. Niet alle stoeltjes hoeven dus bevestigd te worden.

Wat is de gemiddelde douchestoel aan de muur prijs?

Maar wat kost een douchestoel aan de muur gemiddeld? Als u een douchestoel aan de muur bestellen gaat, dan is het fijn om te weten dat u niet onnodig veel voor uw douchestoel wandmodel of douchestoel aan de muur Handicare betaalt. De gemiddelde kosten voor een douchestoel Medipoint liggen rond de €250. Voor extra opties, zoals een douchestoel aan de muur met opklapbare leuningen en andere handige functies, geldt vaak een meerprijs. Zo kunnen de uiteindelijke douchestoel aan de muur kosten oplopen tot wel €500. 

Wordt een douchestoeltje aan de muur vergoed door de verzekering?

Natuurlijk wilt u ook graag weten of uw verzekering een douchestoel aan de muur vergoedt of dat u wellicht op een andere manier aan douchestoel aan de muur korting kunt komen. Een douchestoel aan de muur aanbieding is al heel aantrekkelijk, maar wat als u helemaal niets hoeft te betalen voor douchestoeltjes aan de muur? Dat zou natuurlijk super zijn.

In de meeste gevallen kunt u douchestoelen aan de muur en douchestoelen aan de muur Medipoint lenen via uw zorgverzekeraar of via een zorgorganisatie. Het is vaak ook te huur bij een leverancier. De kosten zijn dan wel voor uzelf. Wilt u toch een douchestoel aan de muur vergoeding, dan adviseer ik u contact op te nemen met de zorgverzekering of WMO. Daar krijgt u meer informatie over de mogelijkheden. 

Conclusie beste douchestoel aan de muur 2023

Referenties

  • Kruizinga, J.H.T. (2009) Het douchemeubel : van ouderen, ontworpen voor iedereen.
  • Lindström, M., & Sjöberg, C. (2019). Development of Shower Chair for Increased User Independence. Division of Ergonomics and Aerosol Technology, Department of Design Sciences, Faculty of Engineering LTH, Lund University.
Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Douchestoel aan de Muur | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter