In dit artikel

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Beste Douchemat | Review (2023) | 5x Douchematten Test! 

In dit artikel

Douchematten maken zelfstandig douchen mogelijk. Met een mat douche voorkomt u namelijk dat u uitglijdt in de douche. En een douchemat bad is geschikt voor in een bad. Maar wat is nu de beste douchemat? Dat ga ik vandaag voor u onderzoeken. Ik ga namelijk 5x douchematten vergelijken in deze douchemat test. Na afloop weet u precies welk model geschikt is voor uw situatie. En dan wordt een douchemat bestellen ineens een stuk eenvoudiger. Lees maar mee!

De beste douchemat van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste douchemat – WiseGoods douchemat douche
 2. Beste douchemat douche – Pasper douchemat 
 3. Beste douchemat bad – SecuCare douchemat
 4. Beste rubber douchemat – WiseGoods douchemat douche
 5. Beste douche tape – SecuCare douche Sticker

Douchemat vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste douchemat is, vergelijk ik verschillende douchematten op basis van meerdere factoren. Wat is het doel van een douchemat bijvoorbeeld? Gaat het om een specifieke antislipmat douche of douchemat bad? En voor wie is zo’n mat het meest geschikt? Wat zijn de voordelen per douche mat en hoe zit het met de kwaliteit? Ook klantbeoordelingen zijn hierbij belangrijk. Samen vormen deze factoren de ideale basis voor een top 5 beste douchematten van dit moment. We gaan beginnen!

1. SecuCare douchemat – beste douchemat bad 

Met een goede douchemat bent u altijd veilig tijdens het wassen. En de Secucare douchemat is hiervoor een fijne douchemat bad. Dankzij deze douchematten heeft u altijd grip en zal u niet vallen. Hij is ook verkrijgbaar als douche douchemat. De afmetingen zijn dan net even anders dan bij de douche mat bad. De badmat is 74x43cm en de douchemat is 53x53cm.

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Dankzij SecuCare heeft u altijd grip. Deze douchemat is namelijk voorzien van anti slip ribbels. Daarmee houdt u grip met uw voeten. Aan de onderkant van de douchemat zitten zuignappen. Daarmee wordt de Secucare douchemat of douchemat goed bevestigd aan de grond.

Voordelen Secucare 

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ De rubberen ribbels geven grip aan uw voeten;

✅ Een douchemat met stevige zuignappen;

✅ Twee modellen: douchemat douche of douchemat bad;

✅ Voorkomt valpartijen in de badkamer;

✅ Voordelig geprijsd.

Nadelen Secucare

❌ Geen keuze uit verschillende kleuren;
❌ U betaalt nog verzendkosten op dit product.


Bekijk meer productinformatie

2. Pasper douchemat – beste douchemat douche 

Zoekt u douchematjes in leuke kleuren? Pasper douchemat is een rubberen douchemat voor in de douche. Hij kan ook als bad douchemat worden ingezet. Deze douche mat is geschikt voor dagelijks gebruik en gaat jaren mee. 

Bovendien is de Pasper douchemat wasbaar en heeft hij een antibacteriële laag om schimmel te voorkomen. Dankzij de kleine gaatjes die erin zitten wordt water en zeep gemakkelijk afgevoerd. Deze douche matten zijn 53x53cm groot en bevatten maar liefst 365 sterke zuignappen aan de onderkant. Bovendien zijn deze douchematten van 100% natuurlijke rubber gemaakt.

Voordelen Pasper 

✅ Douche mat of mat douche die jarenlang meegaat;

✅ Met kleine gaatjes voor de afvoer van water;

✅ Douchematten met een antibacteriële coating;

✅ Met 365 sterke zuignappen;

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ Deze douchemat badkamer is wasbaar op 40 graden;

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren.

Nadelen Pasper 

❌ Voor in bad is een groter model wellicht meer geschikt;
❌ Eventuele plooien die ontstaan bij verzending blijken er moeilijk uit te krijgen.


Bekijk meer productinformatie

3. WiseGoods douchemat Douche – beste douchemat algemeen, beste rubber douchemat 

Op nummer 3 staan de douchematten van WiseGoods. WiseGoods douchemat Douche is de beste douche mat in het algemeen én de beste rubber douchemat. Bovendien ziet hij er mooi uit dankzij de ronde vorm. Je kunt deze douchematten gemakkelijk opbergen, dankzij het flexibele materiaal. En het is ook nog eens schimmelbestendig!

Dankzij de 200 sterke zuignappen, verschuiven deze douche matten niet. WiseGoods douchemat Douche is gemaakt van hoogwaardig PVC en is water absorberend. De diameter is 55cm.

Voordelen WiseGoods

✅ Douche mat met 200 zuignappen;

✅ Flexibel materiaal en schimmelbestendige douchematjes;

✅ Ronde douchemat;

✅ Water absorberend.

Nadelen WiseGoods

❌ Deze douchematten zijn prijziger in verhouding met de andere matten;
❌ Niet in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Bekijk meer productinformatie

4. SecuCare douche Sticker – beste douche tape 

Vindt u een douchemat geen mooi gezicht in uw douche of badkuip? In plaats van douchematten kunt u ook kiezen voor douche tape. SecuCare douche Sticker is daar een heel fijn voorbeeld van. Deze douchemat tape plakt u op verschillende plekken op de grond in uw badkuip. Zo hebben uw voeten meer grip, maar hoeft u geen douchemat bad te plaatsen. Natuurlijk kan de tape ook als douchemat douche dienen.

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Met douche mat tape van SecuCare bent u veilig. De tape is namelijk heel sterk en u kunt het eenvoudig plaatsen. Ook is een SecuCare douche Sticker goed schoon te maken. In een set vindt u 12 stickers om uw eigen douche mat douche of bad vorm te geven.

Voordelen Secucare

✅ Zelfklevende douchemat in tape vorm;

✅ Verkrijgbaar in de kleuren wit en semi-transparant;

✅ Zeer sterke douchemat rubber tape;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Gemakkelijk aan te brengen als douchemat voor in bad of douche.

Nadelen Secucare

❌ U moet de tape sticker voor sticker aanbrengen;
❌ U betaalt wel nog verzendkosten voor dit product.


Bekijk meer productinformatie

5. SecuCare douche Spray 

Wilt u liever helemaal geen douche mat in uw badkamer plaatsen? Er bestaat ook zoiets als SecuCare douche Spray. Dit is tegelspray die de kans op uitglijden en vallen vermindert. Hoe dat werkt? U sprayt de vloeistof eenvoudig op de tegels in de badkamer, waardoor er een beschermend laagje ontstaat. 

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Deze SecuCare douche Spray is geschikt voor intensief gebruik, maar wel alleen op keramische tegels. Er zit 100ml aan douche spray in een flacon. Er is ook een variant van 500ml verkrijgbaar.

Voordelen SecuCare 

✅ Geen douchematten nodig met deze spray;

✅ Geschikt voor intensief gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 100ml en 500ml;

✅ Geschikt als douche mat in een keramisch betegelde badkamer.

Nadelen SecuCare

❌ Alleen geschikt voor keramische tegels;
❌ Vrij prijzig alternatief voor een mat douche of douchemat;
❌ Biedt geen valpreventie in het bad zelf.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste douchemat 2023

Heeft u al een favoriete douchemat op het oog? Is er voor u een duidelijke Winnaar tussen deze douchematten? Of wilt u eerst graag horen wat ik als ergotherapeut de beste antislipmat douche of badmat vind? Van alle douchematjes die ik hierboven besproken heb, kan er natuurlijk maar één de echte winnaar zijn. Voor mij is het beste douche matje de SecuCare douchemat.

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

De SecuCare douchemat is namelijk een douchemat badkamer product dat gemaakt is van 100% natuurlijk rubber. De ribbels geven uw voeten grip en de zuignappen eronder zorgen ervoor dat deze douche matjes niet verschuiven. Hij is verkrijgbaar als bad- en douchemodel en is ook nog eens voordelig geprijsd. Daardoor wordt het voor iedereen mogelijk om veilig te douchen en badderen!


Bekijk meer productinformatie

Douchemat ervaringen en reviews 

Een douchematten review is natuurlijk niet compleet zonder de ervaringen van andere mensen. Daarom heb ik van alle douchematten in dit artikel een review opgezocht. Dit geeft een beter beeld van de kwaliteit van elke douche mat, maar ook van de manier waarop douchematjes worden gebruikt. Doe uw voordeel met onderstaande mat douchemat ervaringen en mat douche ervaringen!

SecuCare douchemat review

Over de SecuCare douchemat schrijft Annemijn: “Prettig ding dat er prima uitziet en doet waarvoor het gemaakt is. Hij kleeft goed aan de vloer in de douche, dus ons hele gezin kan nu veilig douchen. Dit geeft mij een fijn gevoel, wetende dat het voor iedereen veilig is om zelfstandig te douchen. Ook voor mijn twee jonge kinderen.”

Pasper douchemat review 

Dit is de review van Sonja over de Pasper douchemat. “Deze douchemat is hygiënisch en van goede kwaliteit. De gaatjes laten het water wegstromen en ik kan hem gemakkelijk schoon houden. Ik was een tijd bang om alleen te douchen of in bad te gaan. Mijn douche zit namelijk in het bad en ik ben eens uitgegleden. Toen ben ik er goed van af gekomen, maar ik weet ook dat het heel naar kan aflopen. Sinds ik deze mat heb (de zalmkleur is overigens heel mooi) gaat het weer goed en durf ik het aan.”

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

WiseGoods douchemat Douche ervaring 

Over de WiseGoods douchemat Douche schrijft Hein: “De douchemat voelt een beetje als een voetmassage met die bobbeltjes. Als je gevoelige voeten hebt is dit misschien niet de meest geschikte douchemat. Maar praktisch is hij wel. Ook als niet iedereen in huis hem nodig heeft kan je hem makkelijk wegleggen en daarna er weer bij pakken.”

SecuCare douche Sticker review

Dan de SecuCare douche Sticker. Fenna vindt deze fijn. “Eerlijk is eerlijk, je moet even je best doen om ze mooi en evenwijdig aan elkaar op te plakken. Maar ik vind het veel mooier staan dan een echte douchemat. Het geeft een veilig gevoel in bad en ook als je gewoon in bad zit heb je wat meer grip. Het voelt ook niet vervelend als je erop zit. Goede aankoop.”

SecuCare douche Spray review

“Onze vloer in de badkamer is regelmatig glad en ik ben er al eens over uitgegleden. Ik wilde niet nog een keer een arm breken, dus ik zocht naar een oplossing. Een nieuwe vloer was alleen geen optie, want dat is echt wel duur. Deze douchespray werkt daarom goed als alternatief. Je doet best lang met een flesje en je hoeft echt niet elke dag te sprayen. Fijn dat dit bestaat en dat we hierdoor toch veilig kunnen douchen, ook zonder nieuwe tegels in de badkamer groetjes Marlies.”

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Douchemat kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een douchemat kopen? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Wilt u een douchemat douche of douchemat bad? Of moet het een model zijn dat u in beide situaties kunt gebruiken? Dan is het een optie om 2 douche matten te kopen. 

Maar u kunt ook een verplaatsbare douchemat met antislip functie nemen. Zulke douchematten kunnen gemakkelijk opgerold of dubbelgevouwen worden. Zo verplaatst u ze, maar kunt u ze ook (tijdelijk) opbergen.

Verder is het materiaal van een mat douche interessant. Rubber gaat vaak lang mee, zeker als het om 100% natuurlijk rubber gaat. Er zijn ook andere materiaalsoorten, zoals PVC of plastic. 

Afhankelijk van hoeveel belang u hecht aan de hygiëne, kunt u bijvoorbeeld een wasbare douchemat bestellen. Of eentje met gaatjes erin, zodat het water goed wordt afgevoerd. Douche matten zijn er overigens in allerlei prijscategorieën. Voor een paar tientjes kunt u er al een in huis halen. Er zijn ook duurdere modellen verkrijgbaar met extra eigenschappen.

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Douchemateriaal aanbrengen: tips

Douchemateriaal zorgt voor meer grip in de badkamer. Een douchemat is daarom een populair zorghulpmiddel. Maar hoe brengt u dit precies aan? En waar moet u verder op letten? Dat heb ik natuurlijk ook voor u uitgezocht. Hieronder vindt u mijn tips.

Als u geen speciale antislip tegels heeft, dan is de kans groot dat u behoefte heeft aan extra grip. Vooral wanneer u moeilijk ter been bent of wanneer u erg bang bent om te vallen. Sommige oppervlakten in badkamers worden snel glad. Om uitglijden en vallen te voorkomen, is een douchemat een handig hulpmiddel.

Tip 1: Vloer reinigen

Zorg ervoor dat de ondergrond goed droog en vetvrij is, voordat u een douchemat neerlegt of douche tape of spray aanbrengt. U kunt de vloer daarvoor het beste reinigen met een mild schoonmaakmiddel en deze na afloop goed afdrogen. 

Tip 2: De droge test

Voelt u dat de zuignappen aan de ondergrond bevestigd zijn? Dan kunt u nog even testen hoe het is om erop te staan zonder stromend water. Zo’n ‘droge test’ geeft alvast gewenning en een fijner gevoel. En het maakt de overstap naar een daadwerkelijke douche op de douchemat kleiner.

Tip 3: Onderhoud

Wanneer u eenmaal prettig gebruikmaakt van uw nieuwe douchemat, is onderhoud wel belangrijk. Maak de mat regelmatig schoon volgens de was instructies van het product. Sommige douchematten hebben een speciale coating die schimmelwerend is, maar dat is niet altijd het geval. 

Om zo lang mogelijk van uw douchemat te genieten, is het daarom raadzaam om de bijgeleverde instructies goed te lezen. Eventueel kunt u een geschikt schoonmaakmiddel gebruiken om de mat af en toe mee te reinigen. Daardoor gaat hij langer mee en het is prettig voor de hygiëne. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere mensen die eventueel gebruikmaken van uw badkamer.

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat, badmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Douchemat Review 5x Douchematten Test!

Meest gestelde vragen over een douchemat 

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over een douchemat, dan zit u hier goed. Hieronder vindt u namelijk de meest gestelde vragen over het onderwerp. Zo ontdekt u wat douche tape is en of er een vergoeding bestaat voor een douchemat douche of bad. Staat uw vraag er niet tussen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Wat is de beste douchemat? 

De beste douchemat volgens deze douchemat test is de SecuCare douchemat. Deze douchemat is scherp geprijsd, maar wel van hoge kwaliteit. Het is namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Zoekt u een stevige douchemat met sterke zuignappen? Dan is SecuCare douchemat iets voor u. Hij voorkomt valpartijen in de badkamer en is verkrijgbaar in twee modellen. U kunt hem namelijk als douchemat voor in de douche kopen of als douchemat voor in bad. Dankzij de rubberen ribbels hebben uw voeten voldoende grip om uw veiligheid te waarborgen. [1]

Is er een douchemat vergoeding?

Of er een douchemat vergoeding mogelijk is, hangt af van uw zorgverzekering. Vaak is er voor zorghulpmiddelen in de badkamer wel een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit uw basisverzekering. Ik adviseer u echter om dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar. Het kan namelijk per zorgverzekering, maar ook per jaar verschillen. Bij het kopen van douchematten is het verstandig om eerst navraag te doen over een eventuele vergoeding en pas daarna tot een aankoop over te gaan. Zo weet u zeker dat u geen onnodige kosten maakt en van alle mogelijke voordelen voor een douchemat bad of douche profiteert.

Wat is een douche tape?

Naast douche matten bestaat er ook douche tape. Dit is tape in de vorm van stickers, die als douchemat dienen. U plakt de douche tape eenvoudig op de vloer van uw douche(cabine) of in uw bad. Dankzij deze tape heeft u meer grip met uw voeten. Daardoor is de kans kleiner dat u uitglijdt. Zeker met douchegel en shampoo resten is het gevaar om uit te glijden aanwezig. U kunt die kans verkleinen door douche tape of een douchemat te gebruiken. Dit is niet duur, maar waarborgt wel uw veiligheid.

Waar goede douchemat douche kopen?

Wilt u een goede douchemat douche kopen, dan is het handig om te weten waar dat mogelijk is. U kunt naar een fysieke winkel gaan om een douchemat uit te kiezen. Ze zijn bijvoorbeeld bij bouwmarkten en in woonwinkels verkrijgbaar. Handiger is om uw douchemat douche of bad online te bestellen. Zo heeft thuiszorgwinkel Medipoint een gevarieerd aanbod en kunt u bijvoorbeeld ook op Bol.com terecht voor een goede douchemat. Waar u uiteindelijk een bestelling plaatst, maakt niet zo heel veel uit. Het gaat erom dat u een douchemat kiest waar u zich prettig en dus veilig bij voelt.

Welk formaat douchemat kiezen?

Welk formaat douchemat u moet kiezen, hangt af van uw badkamer. Heeft u alleen een douche? Meet dan de grootte van de douchecabine op of van het deel dat u tot de douche rekent. Heeft u een bad en douche in één en moet u in de badkuip staan om te kunnen douchen? Dan is een groter oppervlak nodig om uw veiligheid te garanderen. Meet met een rolmaat op hoe groot uw douchemat moet zijn. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei formaten. Mocht er geen geschikt formaat te koop zijn voor uw situatie? Dan kunt u ook losse douche tape of een douche spray kopen.

Welk materiaal douchemat is het beste?

Welk materiaal voor een douchemat het beste is, vertel ik u graag. In mijn ogen is dat namelijk rubber. En dan het liefst 100% natuurlijk rubber. Dit is hygiënisch materiaal wat gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien kan het soms in de wasmachine, waardoor het duurzaam is. Kiest u voor een siliconen douchemat? Weet dan dat stof en viezigheid hier snel aan blijven kleven. Deze matten kunnen bovendien niet vaak gewassen worden. Daardoor moet u vaker een nieuwe kopen. 

Conclusie beste douchemat 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Douchemat | Review (2023) | 5x Douchematten Test! 

Laat een reactie achter