In dit artikel

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Beste Boodschappenkar | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Vindt u het doen van boodschappen steeds lastiger worden? Heeft u bijvoorbeeld moeite om de boodschappen naar huis toe te dragen? Het beste hulpmiddel is in dat geval een boodschappentrolley. U vult de kar met boodschappen, waarna u de kar probleemloos naar uw woning toe rijdt. U geniet hiermee van veel gemak, waardoor het doen van boodschappen een stuk leuker en makkelijker wordt. In dit artikel vindt u daarvoor informatie over de 5 beste boodschappenkarren.

Beste boodschappenkar: Mijn selectie

 1. Beste Boodschappenkar: Carlett Comfort Assist
 2. Beste Trolley Shopper: Carlett Comfort
 3. Beste Boodschappenkar met 4 wielen: Carlett Urban Family

Boodschappenkarren vergelijken; hoe doe ik dat?

Wat is nou de beste boodschappenkar? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet u op meerdere punten letten. Wilt u bijvoorbeeld een boodschappenkar met 4 wielen hebben? Of gaat uw voorkeur uit naar een boodschappenwagen met 6 wielen of een boodschappenkarretje met 6 wielen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vele varianten waar u tussen kunt kiezen.

Met andere woorden: u moet op talloze aandachtspunten letten. Om de zoektocht naar de beste boodschappenkar op wielen zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik alvast een top 5 voor u geselecteerd. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste kar voor uw boodschappen aan.

1. Carlett Comfort Assist – beste boodschappenkar algemeen

De Carlett Comfort Assist is naar mijn mening de beste boodschappenkar. Deze karis op een super handige manier vormgegeven; het is méér dan alleen een boodschappentas op wielen. Wat direct opvalt, is de vormgeving. De Carlett Comfort Assist is namelijk een boodschappenkarretje met 6 wielen. Het gaat om vier voorwielen en om 2 achterwielen. De 2 voorwielen zorgen voor de gewenste manoeuvreerbaarheid. Deze boodschappenkar vooruit duwen is door deze wielen ook een fluitje van een cent.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Dit betreft ook nog een boodschappenkarretje met stoeltje. Wordt u moe tijdens het doen van de boodschappen? Neem dan even plaats op het stoeltje en laad daarmee uw accu weer op. Al met al is dit een combinatie van een boodschappenkar en een rollator. Wat hierbij ideaal is, is de inhoud van de tas. Deze tas heeft een inhoud van 15 kilogram, waardoor u hier alle boodschappen in kunt doen. De tas is ook nog afneembaar. Dit is handig als u de boodschappen in uw keuken in wilt ruimen. Al met al ben ik over de Carlett Comfort Assist erg te spreken. Dit is ook nog te danken aan de eenhandige remhendel en de algehele kwaliteit.

Voordelen Carlett Comfort Assist

✅ Makkelijk vooruit te duwen;

✅ Inclusief zitje/stoeltje;

✅ Beschikt over 6 wielen;

✅ Grote tas (15 liter);

✅ Uitmuntende kwaliteit;

✅ Slank ontwerp.

Nadelen Carlett Comfort Assist

❌ Vrij duur.


Bekijk meer productinformatie

2. Carlett Comfort – beste trolley shopper

Vindt u bovenstaande boodschappenkarretje met zitje iets te veel van het goede? Dan raad ik u graag de Carlett Comfort aan. Uit mijn test is gebleken dat dit de beste trolley shopper is. Wat mij betreft, is dit een geweldige boodschappenkar voor ouderen. Dit komt onder meer doordat dit een boodschappenkar en rollator in één is. Net zoals bij de Carlett Comfort Assist kunt u ook op de Carlett Comfort zittend plaatsnemen. Ideaal om even tot rust te komen.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Deze Carlett Comfort is wel minder uitgebreid dan de Carlett Comfort Assist. Dit brengt echter wel een voordeeltje met zich mee: deze boodschappenkar is net iets goedkoper. Desalniettemin is dit nog steeds geen goedkope trolley shopper. Wel is dit een van de beste trolley shoppers van dit moment, mede door de beperkte breedte. Door de beperkte breedte kunt u deze boodschappenkar perfect in de supermarkt gebruiken. Deze kar boodschappentas is ook nog inklapbaar. Dit betekent dat u deze kar in kunt klappen en vervolgens in kunt klappen. Doordat deze boodschappenkar inklapbaar is, geniet u van nóg meer gemak.

Voordelen Carlett Comfort

✅ Boodschappenkarretje met zitje;

✅ Kar boodschappentas met grote inhoud;

✅ Inklapbare boodschappenkar;

✅ In meerdere kleuren te verkrijgen;

✅ Comfortabele duw boodschappenkarretje.

Nadelen Carlett Comfort

❌ Relatief prijzig.


Bekijk meer productinformatie

3. Carlett Urban Family – beste boodschappenkar met 4 wielen

Gaat uw voorkeur uit naar een boodschappenkar met 4 wielen? Dan raad ik graag de Carlett Urban Family aan. Deze boodschappenkar is eigenlijk van 6 wielen voorzien, aangezien het om de voorzijde om 2 wielen per as gaat. Desalniettemin wordt dit gezien als een van de handigste boodschappenkarretjes met 4 wielen. De samenstelling van deze boodschappenkar is ideaal. Zo heeft het merk Carlett voor een gigantische tas gezorgd; de totale capaciteit is maar liefst 62 liter. Zelfs als u veel grote boodschappen moet doen, sluit deze boodschappenkar op uw wensen aan.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Ook beschikt de Carlett Urban Family over een isothermische laag; u kunt hierdoor 12 liter aan boodschappen koel opbergen. Het duwen van deze boodschappenkar is ook een feestje. Het stuur is namelijk in 4 standen in te stellen, waardoor u altijd de gewenste houding achter deze boodschappenkar met vier wielen aanneemt.

Deze boodschappenkarretje met 4 grote wielen biedt sowieso veel gemak. Doordat dit een boodschappentas op wielen betreft, hoeft u deze trolley alleen maar voort te duwen. De wielen vangen alle oneffenheden in het wegdek op en hebben een vrij lage rolweerstand. U hoeft hierdoor weinig kracht te geven om deze boodschappenkar voort te duwen.

Voordelen Carlett Urban Family

✅ 4 grote wielen;

✅ Handige boodschappenkarretje om te duwen;

✅ Grote capaciteit (62 liter);

✅ Isothermische laag (12 liter);

✅ Stuk betaalbaarder

✅ Verstelbaar stuur (4 standen).

Nadelen Carlett Urban Family

❌ U kunt er niet op zitten om uit te rusten.


Bekijk meer productinformatie

4. Carlett Classic Duo

Graag blijf ik nog even bij het merk Carlett. Ook over de Carlett Classic Duo ben ik namelijk erg te spreken. Deze boodschappenkar is ideaal voor senioren, is op een handige manier vormgegeven en beschikt over handige extra’s.

Zo valt direct de inhoud van deze boodschappentas op. Deze boodschappentas heeft een inhoud van 25 liter, waardoor-ie groot genoeg is voor de dagelijkse boodschappen. Bovendien is de tas afneembaar en waterdicht. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid alleen maar ten goede.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

De tas is ook nog eens isothermisch. Dit betekent dat de boodschappen perfect koud blijven in de tas. Ideaal als u bijvoorbeeld een aardig stukje naar uw huis toe moet lopen vanaf de supermarkt. Door de 4 grote wielen hoeft u gelukkig weinig moeite doen om deze boodschappenkar voort te duwen. De Carlett Classic Duo ziet er ook nog eens stijlvol uit. Ook is de kwaliteit prima en geniet u van een vrij scherp prijskaartje. Onder aan de streep is deze boodschappentas op wieltjes dan ook een ware aanrader.

Voordelen Carlett Classic Duo

✅ Inhoud van 25 liter;

✅ Inclusief isothermisch vak;

✅ Afneembare en waterdichte tas;

✅ Moeiteloos voort te duwen;

✅ Slank ontwerp (ideaal voor in de supermarkt).

Nadelen Carlett Classic Duo

❌ Kleiner dan bovenstaande varianten;

❌ Geen zitje.


Bekijk meer productinformatie

5. Carlett Lett 475

Bent u op zoek naar een handige, praktische en vrij grote boodschappentas op wielen? Dan raad ik u graag de Carlett Lett 475 aan. Deze boodschappentas op wielen heeft namelijk een inhoud van 36 liter. Dat is alleen de inhoud van de tas overigens, aangezien deze boodschappentas ook nog een speciale koeltas bevat. Deze koeltas heeft een inhoud van 7,5 liter. Het handige is dat u de tas ook af kunt nemen. Dit maakt het makkelijker om de boodschappen in uw keuken uit te laden. De tas is overigens ook waterafstotend, waardoor u ‘m prima in het typische Nederlandse weer kunt gebruiken.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Het vooruitduwen van de Carlett Lett 475 is een fluitje van een cent. Dit is te danken aan de handige duwbeugel en de grote wielen. Wat hierbij ook ideaal is, is dat u de hendel in 4 posities in kunt stellen. U neemt hierdoor altijd de perfecte houding achter deze boodschappenkar aan. De Carlett Lett 475 is bovendien ligt van gewicht. In zijn totaliteit weegt deze kar slechts 5 kilogram, waardoor u ‘m nog makkelijker kunt verplaatsen. Wilt u ‘m even stilzetten? Dan komt de rem goed van pas. Deze rem werkt zelfs op een helling goed!

Voordelen Carlett Lett 475

✅ Inhoud van 36 liter;

✅ Ook nog een koelvak van 7,5 liter groot;

✅ Instelbaar stuur (handvat);

✅ Licht van gewicht;

✅ Prima voort te duwen.

Nadelen Carlett Lett 475

❌ Geen zitje.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste boodschappenkar 2023

In mijn ogen is de Carlett Comfort Assist de beste boodschappenkar. Deze boodschappentrolley kopen is simpelweg om meerdere reden aan te raden. Maar, daarbij wil ik u ook wijzen op de andere boodschappenkarren van het merk Carlett.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Zoals uit mijn test is gebleken, ben ik groot voorstander van dit merk. Dit merk levert altijd kwaliteit en biedt dus ook de boodschappenkar beste koop aan. Als u voor één van bovenstaande varianten kiest, doet u wat mij betreft een prima aankoop.


Bekijk meer productinformatie

Boodschappenkar ervaringen en reviews

Wat is nou de beste boodschappenkar waar u voor kunt kiezen? Graag raad ik u aan om voor één van bovenstaande 5 varianten te kiezen. Dat deze 5 varianten als beste bij mijn test naar voren zijn gekomen, is niet zonder reden. Dat is te danken aan mijn persoonlijke bevindingen, maar ook aan de ervaringen van andere gebruikers. Daarover vertel ik u hieronder graag iets meer.

Carlett Comfort Assist reviews

De Carlett Comfort Assist kan op louter positieve woorden rekenen. Deze boodschappenwagen wordt door veel gebruikers als erg goed beoordeeld. Zij roemen de kwaliteit, het handige zitje, de inhoud en de totale samenstelling. Ook de wielen van deze boodschappenkar kunnen op veel lovende woorden rekenen.

Carlett Comfort reviews

De Carlett Comfort wordt door de meeste gebruikers erg goed beoordeeld. De meeste gebruikers roemen de kwaliteit, de boodschappenkarretje wielen, de wielen en het handige zitje. Het handige zitje vind ik zelf ook een van de grootste voordelen van deze boodschappenkar met grote wielen.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Carlett Urban Family reviews

De Carlett Urban Family kent louter positieve beoordelingen. De meeste gebruikers die voor deze kar hebben gekozen, zijn hier uiterst content mee. Zij roemen de inhoud van deze boodschappenkar, inclusief het handige koelvak. Ook de gehele samenstelling kan op veel lovende woorden rekenen.

Carlett Classic Duo reviews

Mensen die voor de Carlett Classic Duo hebben gekozen, zijn hier uiterst blij mee. Dit blijkt althans uit de ervaringen die ik online gevonden heb. Veel mensen roemen niet alleen de kwaliteit en de samenstelling, maar ook de prijs. Dit is inderdaad een van de goedkopere goede boodschappenkarren van dit moment.

Carlett Lett 475 reviews

De Carlett Lett 475 is ook een boodschappenkar die goed aangeschreven staat. Deze kar is van een prima kwaliteit, is handig voort te duwen en is van grote wielen voorzien. Aldus meerdere gebruikers van deze boodschappenkar.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Boodschappenkar kopen: waar op letten?

Bent u op zoek naar een nieuw boodschappenkarretje? Dan is het goed om te weten dat u uit onwijs veel varianten kunt kiezen. U kunt voor bijvoorbeeld een opvouwbare boodschappenkar met 4 wieltjes gaan, maar u kunt ook voor een boodschappen met 4 wielen met zitje kiezen. Wat is nou voor u de beste keuze?

Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er meerdere punten waar u goed op moet letten. Deze punten voorzie ik hieronder graag van extra duiding.

Aantal wielen

Waar u ten eerste goed naar moet kijken, is naar het aantal wielen van de boodschappenkar. Wilt u voor comfort gaan? Dan kiest u voor een boodschappenkar met 4 of 6 wielen.

Het advies is om ook goed naar de wielen zelf te kijken. Zo is het verstandig om voor een boodschappenkarretje met luchtbanden te kiezen. Ook is het verstandig om te kiezen voor een boodschappenkar met grote wielen. De grote wielen brengen simpelweg nog meer gemak met zich mee.

Inhoud

U heeft uiteraard ook te maken met de inhoud van de boodschappenkar. Ga goed na wat de inhoud per kar is én wat uw wensen op dit gebied zijn. Hierbij raad ik u aan om ook goed naar een eventuele koeltas te kijken. Beschikt de boodschappentas op wielen over een koeltas? Dan bent u in staat om de verse boodschappen koud naar uw woning te brengen.

Graag raad ik u aan om ook goed naar de tas zelf te kijken. Is de tas bijvoorbeeld waterdicht? En kunt u de tas afnemen? Dat laatste is erg wenselijk, aangezien het daarmee nog makkelijker is om de boodschappen in uw keuken uit te laden.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Duwhendel/stuur

U kunt op dit moment uit twee soorten boodschappenkarren kiezen. U kunt kiezen voor een kar die u mee moet trekken, maar u kunt ook kiezen voor een kar die u moet duwen. Het beste is om voor een kar te kiezen die u moet duwen. Door de vormgeving gaat dit namelijk zonder enige moeite.

Het is wel aan te raden om goed naar de duwhendel te kijken. Waar bevindt deze hendel zich precies? En is het ook nog mogelijk om de hendel in positie te verstellen? Dat laatste geniet absoluut de voorkeur. Door de hendel in hoogte te verstellen, kunt u altijd de gewenste houding achter de kar aannemen. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede.

Vormgeving

Het is belangrijk om naar de vormgeving van de boodschappenkarretjes te kijken. Let onder meer goed op de volgende punten:

 • Kleurstelling. Hecht u veel waarde aan de kleur van uw nieuwe boodschappenkar? Dan is dit een punt waar u goed naar moet kijken. In mijn ogen is dit niet het belangrijkste punt van een kar.
 • Afmetingen. Als u met uw boodschappenkar naar de supermarkt gaat, is het wenselijk dat de trolley zo compact mogelijk is. Als dat het geval is, kunt u de kar namelijk een stuk beter manoeuvreren.
 • Gewicht. Waar u ook nog met een schuin oog naar kunt kijken, is het gewicht. Zelf vind ik dit echter minder van belang. Waarom? Omdat de wielen en de handige duwhendel ervoor zorgen dat u de kar op een makkelijke manier voort kunt duwen.
 • Zitje. U kunt ook kiezen voor een boodschappenkarretje met zitje. Door dit zitje is het eigenlijk een combinatie van een boodschappentas en rollator. Zeker als u slecht ter been bent, is zo’n zitje super handig. Tijdens of na het doen van de boodschappen kunt u op dit zitje even tot rust komen.

Opvouwbaarheid

Wenst u graag een opvouwbare boodschappenkar te hebben? Dan moet u kiezen voor een boodschappenkar die opvouwbaar is. Bij zo’n inklapbaar boodschappenkarretje moet u wel naar een paar punten goed kijken.

Zo moet u goed kijken naar de manier van inklappen. Hoe moet u dit precies doen? Ook moet u goed kijken naar de ingeklapte afmetingen. Des te compacter de kar ingeklapt is, des te handiger. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de boodschappenkar in uw woning op te bergen.

De aanschaf van een opvouwbare boodschappenkar is in ieder geval aan te raden. Als u de kar op kunt vouwen, levert dit simpelweg alleen maar voordelen op.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Aanbieder

Wilt u een nieuwe boodschappenkar kopen? Dan raad ik u graag aan om ook kritisch naar de aanbieder te kijken. Kies bijvoorbeeld alleen voor aanbieders die goed aangeschreven staan. Mijn voorkeur gaat op dat gebied uit naar Zonfo.

Bij Zonfo geniet u namelijk van een divers aanbod van de beste boodschappenkarretjes. Ook bent u van een goede service en snelle levering verzekerd. De retourperiode van 28 dagen is ook ideaal te noemen.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt wijs ik u graag op de prijs en de kwaliteit. Het is in mijn ogen in ieder geval verstandig om in de beste boodschappenkar te investeren. Het klopt dat u daar meer geld voor kwijt bent, maar u geniet in dat geval wel van een lange levensduur.

Verder raad ik u aan om alleen voor een boodschappenkar van een A-merk te kiezen. Zoals u mogelijk al opgemerkt heeft, gaat mijn voorkeur uit naar het merk Carlett. Dit merk levert simpelweg kwaliteit en biedt ook nog eens meerdere prima boodschappenkarren aan.

Wat u voor een goede boodschappenkar moet betalen, hangt volledig van uw wensen af. Denk goed over uw wensen na en let ook goed op bovenstaande punten. Kiest u voor een van de 5 boodschappenkarretjes die ik hierboven besproken heb? Dan kiest u voor een boodschappenkar met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Beste boodschappenkarren: mijn conclusie

De aanschaf van een boodschappenkar is aan te raden. Met name als u ouder bent of slecht ter been bent, biedt een boodschappenkar veel gemak. Dat is zeker het geval als u voor één van bovenstaande boodschappentassen op wielen kiest.

Deze boodschappentassen op wielen bieden veel comfort, zijn van een prima kwaliteit en beschikken over een ideale samenstelling. Welke variant spreekt u het meest aan? Dat is dé vraag waar u het antwoord op moet zien te vinden. Let daarbij goed op bovenstaande aandachtspunten.

Al met al ben ik overtuigd van de 5 bovenstaande boodschappenkarren. De aanschaf hiervan is absoluut aan te raden. Bestel de boodschappenkar vooral op Zonfo.nl.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Meer over ‘Boodschappen hulpmiddelen’

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een handige manier om boodschappen te vervoeren, hebben wij details over de Boodschappentrolley, de Boodschappenwagen, de Boodschappenkar en de multifunctionele Boodschappenrollator. Voor degenen die gemakkelijk en snel een maaltijd willen bereiden, bieden we ook informatie over tafeltje dekje en magnetron maaltijd oplossingen.

Beste Boodschappenkar Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over boodschappenkarretjes

Wat is de beste boodschappenkar?

Volgens mijn test is de Carlett Comfort Assist de beste boodschappenkar. Dit is niet alleen een boodschappenkarretje, maar is ook nog een rollator. Deze kar beschikt namelijk over een zitje, waarop u aangenaam plaats kunt nemen. Handig om tijdens of na het doen van de boodschappen even tot rust te komen.

Waar koopt u een boodschappenkar?

Een boodschappenkar koopt u idealiter bij een specialist. Mijn voorkeur gaat op dat gebied uit naar Zonfo.nl. Bij deze aanbieder bent u verzekerd van een uitgebreid aanbod, prima prijzen en een uitermate goede service.

Hoe gebruikt u een boodschappenkar?

Een boodschappenkarretje gebruikt u erg simpel. Vul ‘m met boodschappen, neem plaats achter de kar en duw de kar naar voren. Door deze duwende beweging komen de wielen in beweging, waardoor u probleemloos elke gewenste afstand aflegt met uw boodschappentas op wielen. (1)

Conclusie beste boodschappenkar van 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Boodschappenkar | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter