In dit artikel

Beste Bloeddrukmeter: Hoe Kies Je De Juiste? (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met het kiezen van de juiste bloeddrukmeter? Ik snap het helemaal, ik heb er zelf ook last van gehad. Na veel onderzoek en het raadplegen van diverse bronnen, zoals de Hartstichting en Consumentenbond, ben ik tot de conclusie gekomen dat er bepaalde kenmerken zijn waar je op kunt letten voor de beste keuze.

In dit blogartikel deel ik deze inzichten met je, zodat jij de perfecte bloeddrukmeter kunt vinden. Scherp gesteld? Laten we beginnen!

Samenvatting

  • Er zijn twee types bloeddrukmeters beschikbaar: bovenarmbloeddrukmeters en polsbloeddrukmeters.
  • Bovenarmbloeddrukmeters zijn betrouwbaarder dan polsbloeddrukmeters en worden aanbevolen door de Hartstichting.
  • Bij het kiezen van een bloeddrukmeter is het belangrijk om te letten op de meetlocatie, de mogelijkheid om verbinding te maken met een app, ondersteuning voor meerdere gebruikersprofielen en de berekening van het gemiddelde bloeddruk.

Types of Bloeddrukmeters

Er zijn twee verschillende types bloeddrukmeters die beschikbaar zijn: bovenarmbloeddrukmeters en polsbloeddrukmeters.

Bovenarmbloeddrukmeter (Omron M3 Comfort, Omron M6 AC, etc.)

De Bovenarmbloeddrukmeter is goed om te gebruiken. Je ziet dit soort bloeddrukmeter vaak bij dokters. De Omron M3 Comfort en de Omron M6 AC zijn twee typen van deze meter. Het levert betrouwbare metingen op.

Het heeft ook een band die je om de bovenarm doet. Deze band moet de juiste maat hebben voor jouw arm. Let daar goed op als je er een koopt. De Hartstichting, een groep dokters, vindt deze soort meter het beste om te gebruiken.

Je kunt deze meter op veel plekken kopen, zoals in de winkel of online. Het is belangrijk om een goede meter te kiezen voor juiste metingen van je bloeddruk.

Polsbloeddrukmeter (Microlife BP B3 AFIB, Microlife BP A7 Touch AFIB, etc.)

De polsbloeddrukmeters zoals de Microlife BP B3 AFIB en Microlife BP A7 Touch AFIB zijn een goede keuze voor mensen die de bloeddruk willen meten via de pols. Deze bloeddrukmeters zijn handig en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs onderweg.

Ze hebben ook functies zoals een geheugen voor meerdere gebruikers, het berekenen van het gemiddelde van meerdere metingen en de mogelijkheid om verbinding te maken met een app. Het is echter belangrijk op te merken dat metingen via de pols over het algemeen minder betrouwbaar zijn dan metingen via de bovenarm.

Daarom wordt het aanbevolen om te kiezen voor een bloeddrukmeter voor de bovenarm als nauwkeurige metingen belangrijk voor je zijn.

Tips for Choosing the Right Bloeddrukmeter

Bij het kiezen van de juiste bloeddrukmeter zijn er een paar tips waar je op kunt letten.

Measuring location (bovenarm or pols)

Ik adviseer om de bloeddruk te meten via de bovenarm in plaats van de pols. Metingen via de bovenarm zijn namelijk betrouwbaarder. Zorg ervoor dat de manchetmaat past bij de omtrek van je bovenarm.

Dit is belangrijk voor nauwkeurige metingen. De beste bloeddrukmeter heeft een medium- tot large-formaat manchet en levert een accuraat meetresultaat.

Connection to app

Als je een bloeddrukmeter kiest, kun je ook letten op de mogelijkheid om de meter te verbinden met een app op je telefoon. Met deze verbinding kun je je bloeddrukmetingen eenvoudig bijhouden en analyseren.

De beste bloeddrukmeters hebben een Bluetooth-verbinding waarmee ze gegevens naar de app kunnen sturen. Op deze manier kun je je gezondheidsgegevens makkelijk inzien en delen met je arts.

Multiple user profiles

Je kunt bloeddrukmeters vinden die meerdere gebruikersprofielen ondersteunen. Dit is handig als je de bloeddrukmeter met andere familieleden wilt delen. Iedere gebruiker kan zijn eigen profiel aanmaken en zijn metingen bijhouden.

Dit maakt het gemakkelijk om de bloeddruk van verschillende personen te vergelijken en te volgen. Zo kun je nauwkeurig bijhouden of er veranderingen zijn in je bloeddruk, of dat de behandeling effect heeft.

Het hebben van meerdere gebruikersprofielen maakt de bloeddrukmeter veelzijdig en geschikt voor het hele gezin.

Calculation of average bloeddruk

Om een gemiddelde bloeddruk te berekenen, moet je regelmatig metingen doen en de resultaten bijhouden. Neem verschillende metingen op verschillende momenten van de dag om een nauwkeuriger beeld te krijgen.

Noteer de waarden en gebruik deze om het gemiddelde te bepalen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je bloeddruk en kun je veranderingen in de loop van de tijd volgen. Het is belangrijk om te onthouden dat een gezonde bloeddrukwaaier ligt rond 120/80 mmHg.

Recommendation from Hartstichting

De Hartstichting adviseert het gebruik van een bloeddrukmeter voor het monitoren van de bloeddruk. Ze benadrukken het belang van regelmatige metingen om vroegtijdige detectie van hoge bloeddruk mogelijk te maken.

Volgens de Hartstichting zijn bovenarmbloeddrukmeters betrouwbaarder dan polsbloeddrukmeters, omdat ze nauwkeurigere metingen bieden. Ze raden aan om te kiezen voor een bloeddrukmeter met accuraat meetresultaat en een medium- tot large-formaat manchet.

Het is ook handig als de bloeddrukmeter kan worden aangesloten op een app en meerdere gebruikersprofielen kan ondersteunen. Door deze aanbevelingen van de Hartstichting in gedachten te houden, kun je de juiste bloeddrukmeter kiezen die bij jouw behoeften past.

Meer over ‘Zelfzorg hulpmiddelen’

In het hedendaagse zorglandschap zijn zelfzorg hulpmiddelen van essentieel belang geworden. Of het nu gaat om het behandelen van kleine littekens met littekencreme, het verbeteren van het gehoor met het beste gehoorapparaat, of het lezen van kleine letters met behulp van een vergrootglas of een leesliniaal, deze hulpmiddelen zorgen voor een verhoogde kwaliteit van leven.

Bovendien zijn er verschillende hulpmiddelen die bijdragen aan de gezondheidsbewaking, zoals de oor thermometer, de koortsthermometer en de voorhoofdthermometer. Daarnaast helpt de beste bloeddrukmeter in het monitoren van de bloeddruk en kun je met de beste weegschaal je gewicht in de gaten houden. Voor de ouderen zijn er specifieke activiteiten en spelletjes ontwikkeld een boek standaard of vergrootglas met licht kunnen handig zijn. Terwijl hulpmiddelen zoals de kniesteun, saturatiemeter en de grijparm of grijper Hema de dagelijkse routine vergemakkelijken. Van het worden van een mantelzorger voor ouders tot het kiezen van de perfecte digitale fotolijst, het scala aan hulpmiddelen is uitgebreid en gevarieerd.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste bloeddrukmeter om te kiezen?

De beste bloeddrukmeter hangt af van uw wensen, de prijs, beoordelingen, en testresultaten van de vergelijker.

2. Waar kan ik een bloeddrukmeter kopen?

Je kunt een bloeddrukmeter kopen bij een apotheek, Kruidvat, of Hema.

3. Wat is het verschil tussen polsbloeddrukmeting en bovenarmbloeddrukmeting?

Polsbloeddrukmeting meet de druk op je pols. Bovenarmbloeddrukmeting meet de druk in je bovenarm. Artsen kunnen je helpen het juiste type te kiezen.

4. Hoe kan de vergelijker me helpen bij het kiezen van een bloeddrukmeter?

Een vergelijker gebruikt testresultaten om de beste bloeddrukmeter te vinden die past bij je wensen en prijsklasse.

5. Waar kan ik hulp krijgen bij het maken van mijn keuze?

Keuzehulp tools kunnen je steun geven bij het kiezen van de juiste bloeddrukmeter. Deze tools houden rekening met je wensen en de testresultaten.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Bloeddrukmeter: Hoe Kies Je De Juiste? (2023)

Laat een reactie achter