In dit artikel

De 5 Beste Bekkenbanden om bekkenpijn te Verlichten

De 5 Beste Bekkenbanden om bekkenpijn te Verlichten (2023)

In dit artikel

Bekkenpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals zwangerschap, blessures of overbelasting. Het kan zich uiten in pijn in de onderrug, het bekkengebied en soms zelfs in de benen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar, waaronder bekkenbanden. In deze blog bespreken we de top 5 bekkenbanden op de markt, waar je op moet letten bij het kiezen van een bekkenband en hoe bekkenbanden werken om bekkenpijn te verlichten.

Waar op te letten bij het kiezen van een bekkenband?

Voordat we de top 5 bekkenbanden op de markt bespreken, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een bekkenband. Er zijn verschillende soorten bekkenbanden beschikbaar, waaronder:

  • Symmetrische bekkenbanden: deze bieden ondersteuning aan beide zijden van het bekken en worden vooral gebruikt bij zwangerschap en bekkenpijn.
  • Asymmetrische bekkenbanden: deze bieden ondersteuning aan één zijde van het bekken en worden vooral gebruikt bij specifieke blessures.
  • Corset-achtige bekkenbanden: deze bieden extra ondersteuning aan de onderrug en worden vooral gebruikt bij zware arbeid en sport.

Wanneer je een bekkenband kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Maat: kies de juiste maat bekkenband om maximale ondersteuning te bieden zonder ongemak te veroorzaken.
  • Materiaal: zorg ervoor dat het materiaal ademend en comfortabel is, vooral als je de bekkenband gedurende langere tijd wilt dragen.
  • Ondersteuning: zorg ervoor dat de bekkenband voldoende ondersteuning biedt, maar niet zo strak zit dat het bewegen bemoeilijkt.
  • Prijs: bekkenbanden variëren sterk in prijs. Over het algemeen geldt dat duurdere bekkenbanden betere ondersteuning bieden en van hogere kwaliteit zijn, maar dit is niet altijd het geval.

De top 5 bekkenbanden op de markt

Serola bekkenband

De Serola bekkenband is een symmetrische bekkenband die bekend staat om zijn comfortabele en flexibele pasvorm. De bekkenband biedt compressie op de bekkenbotten en ondersteuning aan de onderrug, waardoor het een goede optie is voor patiënten met bekkeninstabiliteit en lage rugpijn. De Serola bekkenband is beschikbaar in verschillende maten en wordt vaak aanbevolen door zorgprofessionals.

Babygo bekkenband

De Babygo bekkenband is speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en biedt ondersteuning aan de buik, rug en bekken. Het is een symmetrische bekkenband die comfortabel en ademend is dankzij het gebruik van zachte en elastische materialen. De Babygo bekkenband kan gedragen worden tijdens de hele zwangerschap en is beschikbaar in verschillende maten.

Donjoy Reaction web bekkenband

De Donjoy Reaction web bekkenband is een asymmetrische bekkenband die gebruik maakt van een gepatenteerd ontwerp met webben om de druk te verdelen en de stabiliteit te verbeteren. De bekkenband biedt ondersteuning aan de bekkenbotten, dijen en onderrug en is daarom geschikt voor patiënten met bekkeninstabiliteit en heuppijn. De Donjoy Reaction web bekkenband is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

McDavid heupspalk

De McDavid heupspalk is een corset-achtige bekkenband die extra ondersteuning biedt aan de onderrug en het bekkengebied. Het heeft ook een compressie-effect dat de bloedcirculatie verbetert en zwelling vermindert. De McDavid heupspalk is geschikt voor patiënten met zware arbeid of sport, en kan ook gebruikt worden bij heupblessures. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Lumbamed bekkenband

De Lumbamed bekkenband is een symmetrische bekkenband die extra ondersteuning biedt aan de onderrug en het bekkengebied. Het heeft ook compressie-effecten die de bloedcirculatie verbeteren en de pijn verminderen. De Lumbamed bekkenband is geschikt voor patiënten met bekkeninstabiliteit en lage rugpijn. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Hoe werken bekkenbanden?

Bekkenbanden werken door compressie te bieden aan het bekkengebied en de lage rug. Door het dragen van een bekkenband wordt de druk op de bekkenbotten verminderd, waardoor de bekkenbanden en spieren rondom het bekken minder belast worden. Dit kan leiden tot vermindering van de pijn en verbetering van de stabiliteit. Bovendien kunnen bekkenbanden helpen om de houding te verbeteren en de mobiliteit te vergroten.

Wanneer een bekkenband niet geschikt is

Hoewel bekkenbanden vaak gebruikt worden om bekkenpijn te verlichten, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Bij sommige aandoeningen, zoals bekkenfracturen, kunnen bekkenbanden de blessure verergeren en moeten ze vermeden worden. Bovendien moeten bekkenbanden niet worden gebruikt als een vervanging voor een behandeling, zoals fysiotherapie. Bekkenbanden kunnen wel gebruikt worden in combinatie met andere behandelingen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Conclusie

Bekkenpijn kan een uitdagende en pijnlijke aandoening zijn, maar gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar, waaronder bekkenbanden. Bij het kiezen van een bekkenband is het belangrijk om rekening te houden met de maat, het materiaal en de ondersteuning die het biedt. De top 5 bekkenbanden op de markt zijn de Serola bekkenband, de Babygo bekkenband, de Donjoy Reaction web bekkenband, de McDavid heupspalk en de Lumbamed bekkenband. Deze bekkenbanden bieden allemaal verschillende voordelen en zijn geschikt voor verschillende situaties en aandoeningen.

Het dragen van een bekkenband kan helpen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren, maar het is belangrijk om te onthouden dat bekkenbanden niet voor iedereen geschikt zijn en niet als vervanging voor een behandeling moeten worden gebruikt. Als je last hebt van bekkenpijn, is het altijd belangrijk om contact op te nemen met een zorgprofessional om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de juiste behandeling te krijgen.

Als ergotherapeut kan ik bevestigen dat bekkenbanden een nuttige behandelingsoptie zijn voor patiënten met bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Ik raad patiënten aan om bekkenbanden te gebruiken in combinatie met andere behandelingen, zoals fysiotherapie, om de beste resultaten te behalen. Door de juiste bekkenband te kiezen en deze op de juiste manier te dragen, kan bekkenpijn verminderd worden en de kwaliteit van leven verbeterd worden.

Meer braces?

Meeste gestelde vragen over bekkenbanden

Wat is een bekkenband en hoe werkt het?

Een bekkenband is een medisch hulpmiddel dat compressie biedt aan het bekkengebied en de lage rug om de druk op de bekkenbotten te verminderen. Dit kan de pijn verlichten en de mobiliteit verbeteren.

Welke soorten bekkenbanden zijn er?

Er zijn verschillende soorten bekkenbanden beschikbaar, waaronder symmetrische bekkenbanden, asymmetrische bekkenbanden en corset-achtige bekkenbanden.

Wanneer is een bekkenband de juiste keuze voor bekkenpijn?

Een bekkenband kan een goede behandelingsoptie zijn voor patiënten met bekkenpijn en bekkeninstabiliteit, maar het is belangrijk om een zorgprofessional te raadplegen om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een bekkenband?

Het dragen van een bekkenband kan de pijn verminderen en de mobiliteit verbeteren door compressie te bieden aan het bekkengebied en de lage rug. Bekkenbanden kunnen ook helpen om de houding te verbeteren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Hoe kies je de juiste maat bekkenband?

Om de juiste maat bekkenband te kiezen, meet je de omtrek van je heupen op het breedste punt en vergelijk je dit met de maattabel van de fabrikant.

Kan een bekkenband de hele dag gedragen worden?

Ja, bekkenbanden kunnen de hele dag gedragen worden, maar het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en de huid te laten ademen.

Zijn bekkenbanden geschikt voor alle soorten bekkenpijn?

Nee, bekkenbanden zijn niet voor alle soorten bekkenpijn geschikt. Bij sommige aandoeningen kunnen bekkenbanden de blessure verergeren en moeten ze vermeden worden.

Hoe werken asymmetrische bekkenbanden?

Asymmetrische bekkenbanden bieden ondersteuning aan één zijde van het bekken en worden vooral gebruikt bij specifieke blessures. Ze werken door de druk op de blessure te verminderen en de stabiliteit te verbeteren.

Hoeveel kost een bekkenband?

De prijs van bekkenbanden varieert sterk en kan variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Kan een bekkenband gebruikt worden tijdens het sporten?

Ja, bekkenbanden kunnen gebruikt worden tijdens het sporten om extra ondersteuning te bieden aan het bekkengebied en de lage rug. Het is belangrijk om een bekkenband te kiezen die geschikt is voor sporten en de juiste maat te dragen om

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De 5 Beste Bekkenbanden om bekkenpijn te Verlichten (2023)

Laat een reactie achter