In dit artikel

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Beste Badmat | Review (2023) | 5x Badmatten Test! 

In dit artikel

Badmatten maken zelfstandig douchen mogelijk. Met een badmat douche voorkomt u namelijk dat u uitglijdt in de douche. En een badmat bad is geschikt voor in een bad. Maar wat is nu de beste badmat? Dat ga ik vandaag voor u onderzoeken. Ik ga namelijk 5x bad matten vergelijken in deze douchemat test. Na afloop weet u precies welk model geschikt is voor uw situatie. En dan wordt een antislipmat bestellen ineens een stuk eenvoudiger. Lees maar mee!

De beste badmat van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste badmat – WiseGoods badmat douche
 2. Beste badmat douche – Pasper badmat 
 3. Beste mat bad – SecuCare badmat
 4. Beste rubber badmat – WiseGoods badmat douche
 5. Beste bad tape – SecuCare bad Sticker

Badmat vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste badmat is, vergelijk ik verschillende badmatten op basis van meerdere factoren. Wat is het doel van een badmat bijvoorbeeld? Gaat het om een specifieke badmat douche of badmat bad? En voor wie is zo’n mat het meest geschikt? Wat zijn de voordelen per bad mat en hoe zit het met de kwaliteit? Ook klantbeoordelingen zijn hierbij belangrijk. Samen vormen deze factoren de ideale basis voor een top 5 beste badmatten van dit moment. We gaan beginnen!

1. SecuCare Badmat – beste badmat bad 

Met een goede badmat bent u altijd veilig tijdens het wassen. En de Secucare Badmat is hiervoor een fijne mat bad. Dankzij deze badmatten heeft u altijd grip en zal u niet vallen. Hij is ook verkrijgbaar als douche badmat. De afmetingen zijn dan net even anders dan bij de mat bad. De badmat is 74x43cm en de badmat is 53x53cm.

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Dankzij SecuCare heeft u altijd grip. Deze badmat is namelijk voorzien van anti slip ribbels. Daarmee houdt u grip met uw voeten. Aan de onderkant van de bad mat zitten zuignappen. Daarmee wordt de Secucare Badmat of badmat goed bevestigd aan de grond.

Voordelen Secucare 

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ De rubberen ribbels geven grip aan uw voeten;

✅ Een badmat met stevige zuignappen;

✅ Twee modellen: badmat douche of mat bad;

✅ Voorkomt valpartijen in de badkamer;

✅ Voordelig geprijsd.

Nadelen Secucare

❌ Geen keuze uit verschillende kleuren;
❌ U betaalt nog verzendkosten op dit product.


Bekijk meer productinformatie

2. Pasper Badmat – beste badmat douche 

Zoekt u badmatjes in leuke kleuren? Pasper Badmat is een rubberen badmat voor in de douche. Hij kan ook als bad mat worden ingezet. Deze bad mat is geschikt voor dagelijks gebruik en gaat jaren mee. 

Bovendien is de Pasper Badmat wasbaar en heeft hij een antibacteriële laag om schimmel te voorkomen. Dankzij de kleine gaatjes die erin zitten wordt water en zeep gemakkelijk afgevoerd. Deze bad matten zijn 53x53cm groot en bevatten maar liefst 365 sterke zuignappen aan de onderkant. Bovendien zijn deze badmatten van 100% natuurlijke rubber gemaakt.

Voordelen Pasper 

✅ Badmat of badmat douche die jarenlang meegaat;

✅ Met kleine gaatjes voor de afvoer van water;

✅ Badmatten met een antibacteriële coating;

✅ Met 365 sterke zuignappen;

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ Deze badmat badkamer is wasbaar op 40 graden;

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren.

Nadelen Pasper 

❌ Voor in bad is een groter model wellicht meer geschikt;
❌ Eventuele plooien die ontstaan bij verzending blijken er moeilijk uit te krijgen.


Bekijk meer productinformatie

3. WiseGoods Badmat Douche – beste badmat algemeen, beste rubber badmat 

Op nummer 3 staan de bad matten van WiseGoods. WiseGoods Badmat Douche is de beste bad mat in het algemeen én de beste rubber badmat. Bovendien ziet hij er mooi uit dankzij de ronde vorm. Je kunt deze bad matten gemakkelijk opbergen, dankzij het flexibele materiaal. En het is ook nog eens schimmelbestendig!

Dankzij de 200 sterke zuignappen, verschuiven deze bad matten niet. WiseGoods badmat Douche is gemaakt van hoogwaardig PVC en is water absorberend. De diameter is 55cm.

Voordelen WiseGoods

✅ Bad mat met 200 zuignappen;

✅ Flexibel materiaal en schimmelbestendige badmatjes;

✅ Ronde badmat of douchemat;

✅ Water absorberend.

Nadelen WiseGoods

❌ Deze badmatten zijn prijziger in verhouding met de andere matten;
❌ Niet in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Bekijk meer productinformatie

4. SecuCare bad Sticker – beste bad tape 

Vindt u een badmat geen mooi gezicht in uw douche of badkuip? In plaats van badmatten kunt u ook kiezen voor bad tape. SecuCare bad Sticker is daar een heel fijn voorbeeld van. Deze badmat tape plakt u op verschillende plekken op de grond in uw badkuip. Zo hebben uw voeten meer grip, maar hoeft u geen badmat bad te plaatsen. Natuurlijk kan de tape ook als badmat douche dienen.

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Met bad mat tape van SecuCare bent u veilig. De tape is namelijk heel sterk en u kunt het eenvoudig plaatsen. Ook is een SecuCare bad Sticker goed schoon te maken. In een set vindt u 12 stickers om uw eigen badmat douche of bad vorm te geven.

Voordelen Secucare

✅ Zelfklevende badmat in tape vorm;

✅ Verkrijgbaar in de kleuren wit en semi-transparant;

✅ Zeer sterke badmat rubber tape;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Gemakkelijk aan te brengen als badmat voor in bad of douche.

Nadelen Secucare

❌ U moet de tape sticker voor sticker aanbrengen;
❌ U betaalt wel nog verzendkosten voor dit product.


Bekijk meer productinformatie

5. SecuCare bad Spray 

Wilt u liever helemaal geen bad mat in uw badkamer plaatsen? Er bestaat ook zoiets als SecuCare bad Spray. Dit is tegelspray die de kans op uitglijden en vallen vermindert. Hoe dat werkt? U sprayt de vloeistof eenvoudig op de tegels in de badkamer, waardoor er een beschermend laagje ontstaat. 

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Deze SecuCare bad Spray is geschikt voor intensief gebruik, maar wel alleen op keramische tegels. Er zit 100ml aan badspray in een flacon. Er is ook een variant van 500ml verkrijgbaar.

Voordelen SecuCare 

✅ Geen badmatten nodig met deze spray;

✅ Geschikt voor intensief gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 100ml en 500ml;

✅ Geschikt als bad mat in een keramisch betegelde badkamer.

Nadelen SecuCare

❌ Alleen geschikt voor keramische tegels;
❌ Vrij prijzig alternatief voor een bad mat douche of bad mat;
❌ Biedt geen valpreventie in het bad zelf.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste badmat 2023

Heeft u al een favoriete badmat op het oog? Is er voor u een duidelijke Winnaar tussen deze badmatten? Of wilt u eerst graag horen wat ik als ergotherapeut de beste antislipmat douche of badmat vind? Van alle bad matjes die ik hierboven besproken heb, kan er natuurlijk maar één de echte winnaar zijn. Voor mij is het beste bad matje de SecuCare badmat.

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

De SecuCare badmat is namelijk een badkamer product dat gemaakt is van 100% natuurlijk rubber. De ribbels geven uw voeten grip en de zuignappen eronder zorgen ervoor dat deze bad matjes niet verschuiven. Hij is verkrijgbaar als bad- en douchemodel en is ook nog eens voordelig geprijsd. Daardoor wordt het voor iedereen mogelijk om veilig te douchen en badderen!


Bekijk meer productinformatie

Badmat ervaringen en reviews 

Een badmatten review is natuurlijk niet compleet zonder de ervaringen van andere mensen. Daarom heb ik van alle badmatten in dit artikel een review opgezocht. Dit geeft een beter beeld van de kwaliteit van elke bad mat, maar ook van de manier waarop badmatjes worden gebruikt. Doe uw voordeel met onderstaande mat bad ervaringen en mat bad ervaringen!

SecuCare badmat review

Over de SecuCare badmat schrijft Annemijn: “Prettig ding dat er prima uitziet en doet waarvoor het gemaakt is. Hij kleeft goed aan de vloer in de douche, dus ons hele gezin kan nu veilig douchen. Dit geeft mij een fijn gevoel, wetende dat het voor iedereen veilig is om zelfstandig te douchen. Ook voor mijn twee jonge kinderen.”

Pasper badmat review 

Dit is de review van Sonja over de Pasper badmat. “Deze badmat is hygiënisch en van goede kwaliteit. De gaatjes laten het water wegstromen en ik kan hem gemakkelijk schoon houden. Ik was een tijd bang om alleen te douchen of in bad te gaan. Mijn douche zit namelijk in het bad en ik ben eens uitgegleden. Toen ben ik er goed van af gekomen, maar ik weet ook dat het heel naar kan aflopen. Sinds ik deze mat heb (de zalmkleur is overigens heel mooi) gaat het weer goed en durf ik het aan.”

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

WiseGoods badmat Douche ervaring 

Over de WiseGoods badmat Douche schrijft Hein: “De badmat voelt een beetje als een voetmassage met die bobbeltjes. Als je gevoelige voeten hebt is dit misschien niet de meest geschikte badmat. Maar praktisch is hij wel. Ook als niet iedereen in huis hem nodig heeft kan je hem makkelijk wegleggen en daarna er weer bij pakken.”

SecuCare bad Sticker review

Dan de SecuCare bad Sticker. Fenna vindt deze fijn. “Eerlijk is eerlijk, je moet even je best doen om ze mooi en evenwijdig aan elkaar op te plakken. Maar ik vind het veel mooier staan dan een echte badmat. Het geeft een veilig gevoel in bad en ook als je gewoon in bad zit heb je wat meer grip. Het voelt ook niet vervelend als je erop zit. Goede aankoop.”

SecuCare bad Spray review

“Onze vloer in de badkamer is regelmatig glad en ik ben er al eens over uitgegleden. Ik wilde niet nog een keer een arm breken, dus ik zocht naar een oplossing. Een nieuwe vloer was alleen geen optie, want dat is echt wel duur. Deze Bad spray werkt daarom goed als alternatief. Je doet best lang met een flesje en je hoeft echt niet elke dag te sprayen. Fijn dat dit bestaat en dat we hierdoor toch veilig kunnen douchen, ook zonder nieuwe tegels in de badkamer groetjes Marlies.”

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Badmat kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een badmat kopen? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Wilt u een badmat douche of badmat bad? Of moet het een model zijn dat u in beide situaties kunt gebruiken? Dan is het een optie om 2 bad matten te kopen. 

Maar u kunt ook een verplaatsbare badmat met bad functie nemen. Zulke badmatten kunnen gemakkelijk opgerold of dubbelgevouwen worden. Zo verplaatst u ze, maar kunt u ze ook (tijdelijk) opbergen.

Verder is het materiaal van een mat bad of mat bad douche interessant. Rubber gaat vaak lang mee, zeker als het om 100% natuurlijk rubber gaat. Er zijn ook andere materiaalsoorten, zoals PVC of plastic. 

Afhankelijk van hoeveel belang u hecht aan de hygiëne, kunt u bijvoorbeeld een wasbare badmat bestellen. Of eentje met gaatjes erin, zodat het water goed wordt afgevoerd.

Bad matten zijn er overigens in allerlei prijscategorieën. Voor een paar tientjes kunt u er al een in huis halen. Er zijn ook duurdere modellen verkrijgbaar met extra eigenschappen.

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Badmateriaal aanbrengen: tips

Badmateriaal zorgt voor meer grip in de badkamer. Een badmat is daarom een populair zorghulpmiddel. Maar hoe brengt u dit precies aan? En waar moet u verder op letten? Dat heb ik natuurlijk ook voor u uitgezocht. Hieronder vindt u mijn tips.

Als u geen speciale antislip tegels heeft, dan is de kans groot dat u behoefte heeft aan extra grip. Vooral wanneer u moeilijk ter been bent of wanneer u erg bang bent om te vallen. Sommige oppervlakten in badkamers worden snel glad. Om uitglijden en vallen te voorkomen, is een badmat een handig hulpmiddel.

Tip 1: Vloer reinigen

Zorg ervoor dat de ondergrond goed droog en vetvrij is, voordat u een badmat neerlegt of bad tape of spray aanbrengt. U kunt de vloer daarvoor het beste reinigen met een mild schoonmaakmiddel en deze na afloop goed afdrogen. 

Tip 2: De droge test

Voelt u dat de zuignappen aan de ondergrond bevestigd zijn? Dan kunt u nog even testen hoe het is om erop te staan zonder stromend water. Zo’n ‘droge test’ geeft alvast gewenning en een fijner gevoel. En het maakt de overstap naar een daadwerkelijke douche op de badmat kleiner.

Tip 3: Onderhoud

Wanneer u eenmaal prettig gebruikmaakt van uw nieuwe badmat, is onderhoud wel belangrijk. Maak de mat regelmatig schoon volgens de was instructies van het product. Sommige badmatten hebben een speciale coating die schimmelwerend is, maar dat is niet altijd het geval. 

Om zo lang mogelijk van uw badmat te genieten, is het daarom raadzaam om de bijgeleverde instructies goed te lezen. Eventueel kunt u een geschikt schoonmaakmiddel gebruiken om de mat af en toe mee te reinigen. Daardoor gaat hij langer mee en het is prettig voor de hygiëne. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere mensen die eventueel gebruikmaken van uw badkamer.

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat, badmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Badmat Review 5x Badmatten Test!

Meest gestelde vragen over een badmat 

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over een badmat, dan zit u hier goed. Hieronder vindt u namelijk de meest gestelde vragen over het onderwerp. Zo ontdekt u wat bad tape is en of er een vergoeding bestaat voor een badmat douche of bad. Staat uw vraag er niet tussen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Wat is de beste badmat? 

De beste badmat volgens deze badmat test is de SecuCare badmat. Deze badmat is scherp geprijsd, maar wel van hoge kwaliteit. Het is namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Zoekt u een stevige badmat met sterke zuignappen? Dan is SecuCare badmat iets voor u. Hij voorkomt valpartijen in de badkamer en is verkrijgbaar in twee modellen. U kunt hem namelijk als badmat voor in de douche kopen of als bad mat voor in bad. Dankzij de rubberen ribbels hebben uw voeten voldoende grip om uw veiligheid te waarborgen. [1]

Is er een badmat vergoeding?

Of er een badmat vergoeding mogelijk is, hangt af van uw zorgverzekering. Vaak is er voor zorghulpmiddelen in de badkamer wel een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit uw basisverzekering. Ik adviseer u echter om dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar. Het kan namelijk per zorgverzekering, maar ook per jaar verschillen. Bij het kopen van badmatten is het verstandig om eerst navraag te doen over een eventuele vergoeding en pas daarna tot een aankoop over te gaan. Zo weet u zeker dat u geen onnodige kosten maakt en van alle mogelijke voordelen voor een badmat bad of douche profiteert.

Wat is een bad tape?

Naast bad matten bestaat er ook badtape. Dit is tape in de vorm van stickers, die als badmat dienen. U plakt de bad tape eenvoudig op de vloer van uw douche(cabine) of in uw bad. Dankzij deze tape heeft u meer grip met uw voeten. Daardoor is de kans kleiner dat u uitglijdt. Zeker met douchegel en shampoo resten is het gevaar om uit te glijden aanwezig. U kunt die kans verkleinen door bad tape of een badmat te gebruiken. Dit is niet duur, maar waarborgt wel uw veiligheid.

Waar goede badmat douche kopen?

Wilt u een goede badmat douche kopen, dan is het handig om te weten waar dat mogelijk is. U kunt naar een fysieke winkel gaan om een badmat uit te kiezen. Ze zijn bijvoorbeeld bij bouwmarkten en in woonwinkels verkrijgbaar. Handiger is om uw badmat douche of bad online te bestellen. Zo heeft thuiszorgwinkel Medipoint een gevarieerd aanbod en kunt u bijvoorbeeld ook op Bol.com terecht voor een goede badmat. Waar u uiteindelijk een bestelling plaatst, maakt niet zo heel veel uit. Het gaat erom dat u een badmat kiest waar u zich prettig en dus veilig bij voelt.

Welk formaat badmat kiezen?

Welk formaat badmat u moet kiezen, hangt af van uw badkamer. Heeft u alleen een douche? Meet dan de grootte van de douchecabine op of van het deel dat u tot de douche rekent. Heeft u een bad en douche in één en moet u in de badkuip staan om te kunnen douchen? Dan is een groter oppervlak nodig om uw veiligheid te garanderen. Meet met een rolmaat op hoe groot uw badmat moet zijn. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei formaten. Mocht er geen geschikt formaat te koop zijn voor uw situatie? Dan kunt u ook losse badtape of een bad spray kopen.

Welk materiaal badmat is het beste?

Welk materiaal voor een badmat het beste is, vertel ik u graag. In mijn ogen is dat namelijk rubber. En dan het liefst 100% natuurlijk rubber. Dit is hygiënisch materiaal wat gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien kan het soms in de wasmachine, waardoor het duurzaam is. Kiest u voor een siliconen badmat? Weet dan dat stof en viezigheid hier snel aan blijven kleven. Deze matten kunnen bovendien niet vaak gewassen worden. Daardoor moet u vaker een nieuwe kopen. 

Conclusie beste badmat 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Badmat | Review (2023) | 5x Badmatten Test! 

Laat een reactie achter