In dit artikel

Beste Badlift Review

Beste Badlift | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Volgens de cijfers van het RIVM, zouden steeds meer ouderen thuis blijven wonen. Zo maakte het RIVM recentelijk bekent dat 92% van de 75-plussers zelfstandig thuis woont. Met het oog op het personeelstekort in verzorgingstehuizen, is dat noodzakelijk. Bovendien geven veel ouderen de voorkeur aan zelfstandig thuis wonen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die men kan gebruiken. De beste badlift is daar een goed voorbeeld van. 

Kort samengevat:

Volgens onze test, is de beste badlift de Bellavita 2G – Comfort. Deze elektrische badlift beschikt over een waterdichte afstandsbediening en zijflappen die over het bad geplaatst worden. Bovendien blijft het apparaat werken, zelfs als de accu leeg is.

Beste badlift vergelijken: Hoe doen we dat?

Een goede badlift vinden, doen we door de soorten badliften met elkaar te vergelijken. Dit doen we op basis van kenmerken, specificaties en de pluspunten. Daarentegen worden ook de minpunten van de badliften besproken, zodat u uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Vanzelfsprekend werpen we ook een blik op de reviews.

Beste badliftkeuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap
1. Bellavita 2G€339Waterdichte afstandsbediening
2. Relexa€1199Voldoende ruimte in de badkuip
3. Dietz Kanjo€649,99Verstelbare rugleuning
4. Petermann€1199Maximale hoogte van 58cm
5. Mangar€1094Opblaasbare lift

1. Bellavita 2G – Comfort

De Bellavita 2G – Comfort is één van de elektrische badliften die is voorzien van een waterdichte afstandsbediening. Dat is handig, want zo hoeft u zich geen zorgen te maken over opspattend water. De badlift is eveneens voorzien van zijflappen. Ik heb bij cliënten gezien hoe handig deze zijn.

Beste Badlift  Review

De zijflappen worden namelijk over de badrand bevestigd en dit zorgt ervoor dat in bad stappen op een veilige manier kan. Doordat de Bellavita 2G – Comfort een gebruiksvriendelijke bediening heeft, kunt u de lift zelf bedienen en voortaan zelfstandig badderen. De elektrische badlift heeft een accu, waar u een langere tijd mee vooruit kunt.

Mijn ervaring bij andere cliënten is dat zij de accu niet helemaal vertrouwde. Wat als de accu niet werkt als het stoeltje nog op de bodem staat? Daar hoeft u zich bij de Bellavita 2G – Comfort geen zorgen over te maken. Want zodra de accu leeg is, blijft er nog 1 lading over om de stoel uit het bad te tillen.

Voordelen Bellavita 2G

✅ U geniet van een waterdichte afstandsbediening, waardoor de bediening nog steeds werkt als het in aanraking komt met water

✅ Een elektrisch hulpmiddel, waardoor in bad stappen voortaan veilig kan

✅ Toegevoegde zijflappen, waardoor de stoel bij vrijwel ieder bad aansluit

✅ U voorkomt dankzij deze badlift een dure verbouwing van de badkamer

✅ 3D zuignappen, waardoor het stoeltje op zijn plek blijft staan en u op een veilige manier in- en uit bad kunt stappen

Nadelen Bellavita 2G

❌  U dient de batterijduur van de accu altijd in de gaten te blijven houden


Bekijk meer productinformatie

2. Badlift Type Relexa

Bent u op zoek naar een goede badlift, die in zijn geheel tot de bodem zakt? Ik heb gezien hoe enthousiast mijn cliënten waren over deze elektrische badlift. De Badlift Type Relexa is één van de weinige badliften die er zo subtiel en kleinschalig uitziet. Dit zorgt ervoor dat een dure verbouwing of renoveren niet nodig is. Hier zagen mijn thuiswonende cliënten tegenop.

Nog een pluspunt van de Badlift Type Relexa, is dat u de lift eenvoudig kunt bedienen. De lift heeft slechts 2 knoppen en daarmee kunt u zich makkelijk naar de bodem van uw badkuip laten zakken. De knoppen bevinden zich op de afstandsbediening die u gratis bij uw aankoop ontvangt.

De Badlift Type Relexa beschikt niet over een stoeltje zoals u dat vaker ziet, maar over een opblaasbaar badkussen. Ik heb gezien dat cliënten het badkussen comfortabel vinden zitten en daardoor in een comfortabele zithouding zitten. Doordat de bediening aan de muur wordt bevestigd, houdt u genoeg ruimte over in uw badkuip voor andere huisgenoten of uw partner.

Voordelen Relexa

✅ U geniet van een comfortabel kussen, waardoor u een prettige zitpositie kunt aannemen

✅ Een goede badlift die u aan de muur bevestigd, waardoor er voldoende ruimte overblijft in de badkuipen

✅ Een gratis bijgeleverde afstandsbediening, die u gemakkelijk kunt bedienen dankzij de 2 knoppen

✅ Gratis thermometer, waardoor uw bad nooit te heet wordt

Nadelen Relexa

❌ De lift heeft slechts een kussen en geen stoeltje. Hierdoor ontbreekt de rugleuning en kunt u nergens tegenaan leunen als u de lift gebruikt

❌ Bij een minimale rompstabiliteit kunt u niet zelfstandig gebruikmaken van de lift. Extra hulp of armsteunen plaatsen is verstandig


Bekijk meer productinformatie

3. Dietz Badlift Kanjo Power

Bent u op zoek naar een badlift, die is voorzien van een stoel en een rugleuning? Ik heb gezien dat cliënten een rugleuning wensen, zodat zij een comfortabele zithouding aan kunnen nemen. De Dietz Badlift Kanjo Power voldoet in dit geval aan uw wensen. De stoel is ook voorzien van een antislip-zitting.

Deze zitting zorgt ervoor dat u rechtop in de stoel blijft zitten en u niet onderuitzakt. Dit maakt de Dietz Badlift Kanjo Power een goede keuze als u of uw client moeite heeft met zitten. De badlift wordt met 4 zuignappen in bad geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het hulpmiddel stevig op de bodem blijft staan.

Mijn cliënten gaven aan, dat zij het vervelend vinden dat badliften veel ruimte innemen in de badkuipen. De Dietz Badlift Kanjo Power kunt u dankzij de zuignappen makkelijk losmaken en vervolgens opvouwen. Dit zorgt ervoor dat het bad ook bruikbaar blijft voor andere huisgenoten en partners. En dat allemaal zonder een dure verbouwing.

Voordelen Dietz Kanjo

✅ Dankzij de 4 zuignappen kunt u de badlift stevig aan de bodem bevestigen en vervolgens ook losmaken

✅ Het stoeltje heeft een rugleuning, waardoor u een comfortabele zithouding aan kunt nemen

✅ U kunt de badlift gemakkelijk schoonmaken

✅ De lift kunt u opvouwen, waardoor de badkuip toegankelijk blijft voor partners en andere huisgenoten

✅ Antislip-zitting, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat u onderuitzakt

Nadelen Dietz Kanjo

❌ Het is niet met zekerheid te zeggen of de afstandsbediening ook waterdicht is


Bekijk meer productinformatie

4. Petermann Badlift met Pootjes

Heeft u meerdere badliften bekeken, maar voldoet geen enkele lift aan uw wensen? Wellicht is de Petermann Badlift met Pootjes iets voor u. Zeker als u op zoek bent naar een badlift met pootjes, is deze lift een goede keuze.

Dankzij de rugleuning geniet u van de juiste zitpositie en brengt de stoel u veilig naar de bodem van uw badkuip. Mijn cliënten vertelden hoe prettig ze het vinden dat de badlift pootjes heeft. Dankzij deze pootjes kan de Petermann Badlift met Pootjes een maximale hoogte van 58 centimeter bereiken, waardoor u gemakkelijk uit bad kunt stappen.

Ik heb gezien dat mijn cliënten vanuit een zitpositie zonder twijfel en op een veilige manier uit bad kunnen stappen. Wat ik ook een hoogtepunt vindt, is dat het hulpmiddel een kantelbare rugleuning heeft. Dit betekent dat u in zowel een zit- als lighouding op de stoel kunt liggen. U kunt de Petermann Badlift met Pootjes opvouwen als u de lift niet langer gebruikt in bad.

Voordelen Petermann

✅ De badlift heeft pootjes die een hoogte van 58 centimeter bereiken. Hierdoor kunt u vanuit een zithouding op een veilige manier uit bad stappen

✅ U kunt de rugleuning kantelen naar een lighouding. Hierdoor kunt u comfortabel en rustig in bad liggen

✅ Het is mogelijk om de badlift op te vouwen, waardoor het bad gebruik voor uw omgeving toegankelijker wordt

Nadelen Petermann

❌ De stoel heeft geen armleuningen


Bekijk meer productinformatie

5. Mangar Badlift Air

Bent u op zoek naar een opblaasbare badlift, dat is voorzien van een opblaasbaar badkussen? De Mangar Badlift Air is de beste keuze. Met de afstandsbediening kunt u de badlift bedienen. Vervolgens brengt de lift u naar de bodem van uw badkuip, waarna u kunt badderen.

Beste Badlift  Review

Ik heb gezien bij mijn cliënten dat zij zeer te spreken zijn over de opblaasbare badlift. Dat heeft onder meer te maken met het comfortabele kussen. Het kussen van de Mangar Badlift Air heeft een rugleuning, waardoor u in een comfortabele zithouding in uw badkuip kunt zitten. Dat maakt het een perfect hulpmiddel als u minder mobiel bent.

Dankzij het lichte gewicht is het zeer makkelijk om de opblaasbare badlift te verplaatsen. Doordat u het product kunt opbergen en verplaatsen, is het bad gebruik ook voor uw huisgenoten of uw partner toegankelijk. Dankzij de makkelijke bediening, is de Mangar Badlift Air de beste keuze om in bad te stappen.

Voordelen Mangar

✅ Eén van de weinige badliften met een opblaasbaar kussen

✅ Met de afstandsbediening kunt u het kussen langzaam naar de vloer laten zakken

✅ Eén van de weinige badliften die zo licht in gewicht is

✅ De lift kunt u opvouwen en opruimen, waardoor het bad toegankelijk blijft voor uw huisgenoten of partner

Nadelen Mangar

❌ In vergelijking tot andere soorten badliften, is de aanschaf wat prijziger

❌ De bediening van de accu valt niet onder de garantie

❌ Bij een minimale rompstabiliteit kunt u niet zelfstandig gebruikmaken van de lift


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste badlift 2024

We hebben verschillende soorten badliften met u besproken. Het is u misschien al duidelijk geworden, dat badliften handige hulpmiddelen zijn op het moment dat u of een naaste van u minder mobiel wordt. Wellicht vraagt u zich af welke van deze producten de beste badlift is. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat dit de Badlift Bellavita 2G – Comfort is.

Beste Badlift  Review

De bijgeleverde afstandsbediening is waterdicht en dankzij de 4 knoppen, is de lift makkelijk te bedienen. Dat gaf de doorslag. Een ander hoogtepunt van de Badlift Bellavita 2G – Comfort is, dat de badlift over zijflappen beschikt, waardoor de lift op vrijwel ieder bad aansluit. Door de maximale hoogte van 48 centimeter kunt u vanuit een zittende positie makkelijk opstaan. Dit is één van de weinige producten waarbij u geniet van een jarenlange garantie.


Bekijk meer productinformatie

Beste badlift ervaringen en reviews

U heeft in dit artikel ontdekt dat er verschillende soorten badliften zijn die u kunt kiezen. Er zijn verschillende liften in het assortiment. Gezien u op zoek bent naar het beste product, kan het zinvol zijn om de reviews en ervaringen van andere consumenten te bekijken. Dat werkt verhelderend. Hieronder treft u een overzicht.

Bellavita 2G – Comfort review

De Bellavita 2G – Comfort is één van de weinige trapliften die is voorzien van een afstandsbediening die waterdicht is. Daarmee kunt u de lift probleemloos bedienen. Johan zegt het volgende over de badlift: “Ik ben zeer tevreden over de Bellavita 2G. De lift kan ik makkelijk bedienen. Ook vind ik het prettig dat ik voortaan zorgeloos kan badderen. Doordat de lift naar de bodem zakt, kan ik comfortabel in bad liggen”.

Badlift Type Relexa review

De Badlift Type Relexa kan aan de zijkant van het bad bevestigd worden. Fabienne zegt het volgende over de badlift: “Ik vind het een geweldig product om te gebruiken en bedienen. Het fijne is dat de badlift geschikt is voor ouderen, maar ook voor andere doelgroepen. Laatst was mijn broertje door zijn rug gegaan en daardoor vond hij het lastig om in bad te stappen. De Badlift Type Relexa helpt hem bij het badderen en vervolgens bij het opstaan”.

Beste Badlift  Review

Dietz Badlift Kanjo Power review

De Dietz Badlift Kanjo Power is één van de weinige badliften in het assortiment met een verstelbare leuning. Jan zegt daar het volgende over: “Doordat ik de leuning achterover kan instellen, kan ik ontspannen in bad liggen zonder klachten. Ik vind het prettig dat de lift 4 zuignappen heeft, want zo weet ik zeker dat de lift stevig op de bodem blijft staan”.

Petermann Badlift review

De Petermann Badlift, is één van de weinige soorten badliften die een maximale hoogte van 58 centimeter kan bereiken. Marie zegt daar het volgende over: “Dankzij de pootjes blijft de lift stevig op de vloer staan en kan ik door de maximale hoogte zonder twijfel uit bad stappen. Ik ben niet langer bang om te vallen en ik maak meer gebruik van mijn bad dan ooit tevoren”.

Mangar Opblaasbare Badlift review

Als u op zoek bent naar een opblaasbare badlift, dan is de Mangar Badlift Air een goede keuze. Dit is één van de weinige badliften waarbij het kussen zo comfortabel zit. Jan zegt: “Het kussen laat me veilig naar de bodem van het bad zakken, waardoor ik geen kracht meer hoef te zetten, het bedienen ervan is ook gemakkelijk”.

Beste Badlift  Review

Beste badlift kopen checklist

Badliften bieden een uitkomst als u langer zelfstandig wilt blijven wonen. De badliften worden gebruikt door senioren, maar ook door mensen met bijvoorbeeld een blessure. Wilt u nu de beste lift kopen voor uw eigen bad en badkamer? Dankzij onze checklist weet u wat er zoal belangrijk is als u naar de beste badliften zoekt.

Permanente oplossingen

Heeft u een bad, maar willen uw naasten en huisgenoten hier ook gebruik van maken? Dan is het verstandig om één van de badliften te kiezen die u kunt opvouwen of verplaatsen. Kiest u voor een permanente badlift, zoals de Bellavita 2G, houd er dan rekening mee dat uw huisgenoten niet makkelijk gebruik kunnen maken van het bad of te kiezen voor een rugleuning.

Beste Badlift  Review

Rompbalans

Als u een badlift laat installeren bij uw bad, is het van tevoren belangrijk om rekening te houden met uw rompbalans of met die van uw naasten. Als uw partner niet goed rechtop kan zitten, kan er verstandig zijn om een badlift te kiezen met bijvoorbeeld antislip. Mocht de rompbalans niet optimaal zijn, dan is het aan te raden om extra armsteunen te plaatsen bij het bad, of het bedienen van de bediening over te nemen.

Prijs van de badliften

Wilt u één van de badliften aanschaffen? Badliften bieden ondersteuning en zorgen voor een zeker gevoel als u of uw naaste in bad zit. De prijs van de lift is een belangrijk aspect om mee te nemen in uw beslissing. Wat is uw persoonlijke budget?

Een dure badlift is niet zozeer beter dan een goedkopere variant. Het gaat vooral om de specificaties. Zorg ervoor dat de gekozen lift over alle specificaties beschikt die u wenst. Bijvoorbeeld een verstelbare leuning, maximale hoogte of zuignappen.

Afmetingen van het bad

Als u gebruik wilt maken van één van de badliften, is het wel verstandig dat de lift geplaatst kan worden in uw bad. Wanneer deze te groot of te klein is, gaat dat niet door. Het is verstandig om uw bad van tevoren op te meten, zodat de lift daadwerkelijk past en gebruikt kan worden.

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoelverrijdbare douchestoeldouchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmatbadmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook op het gebied van mobiliteit en veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Badlift  Review

Meest gestelde vragen over badlift

Heeft u nooit eerder gebruikgemaakt van badliften? Heeft u, ondanks mijn uitleg, nog steeds vragen over een badlift? In de meest gestelde vragen over badliften geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Wellicht staat het antwoord waar u naar zoekt hiertussen.

Wat is de beste badlift?

Er zijn verschillende badliften die u kunt aanschaffen. Voor uzelf, maar ook voor uw partner, client of naaste. Welke badliften de beste zijn, dat ligt aan uw eigen wensen en voorkeuren. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Bellavita 2G  – Comfort de beste lift is.
De afstandsbediening van deze lift is waterdicht en daardoor is de kans op waterschade nihil. Bovendien kunt u  badlift makkelijk bedienen en dankzij de zijflappen past de lift bij vrijwel ieder bad.

Hoe werkt een badlift?

De meeste badliften werken met een afstandsbediening. Met een druk op de knop kunt u de badlift laten zakken of omhoog takelen. Dit zorgt ervoor dat u makkelijk in het bad kunt zitten, maar ook dat u er zonder twijfel of angst uit kunt stappen.
Enkele badliften vragen echter wel om extra hulp van een naaste van of van armsteunen. Dit is vooral belangrijk als u minder mobiel bent of als u geen optimale rompbalans heeft. Alle badliften worden aan het bad geplaatst of op de bodem.

Is een badlift veilig?

Badliften kunt u veilig gebruiken. Het valgevaar wordt immers omlaag gebracht. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met uw eigen mobiliteit. Als u het lastig vindt om rechtop te zitten, dan is het niet verstandig om badliften zonder hulp te gebruiken. Vraag hulp aan iemand om u uit het bad te helpen of bevestig extra armsteunen aan de badrand.

Wat kost een badlift?

Als u een badlift gebruikt of wil gebruiken, dan is de prijs een belangrijk aspect. De prijs hangt echter af van uw wensen. Hoe meer specificaties u wenst, hoe hoger de prijs uitkomt. Wenst u bijvoorbeeld een lift die overzichtelijk werkt of gaat uw voorkeur uit naar een zuignap? Over het algemeen kosten badliften honderd tot duizend euro.

Door wie wordt een badlift gebruikt?

Veel mensen denken dat een badlift alleen door senioren wordt gebruikt. Het is immers een hulpmiddel dat goed werkt bij zelfstandig wonen. Ook andere doelgroepen hebben echter baat bij het gebruik van een badlift. Bijvoorbeeld bij blessures of na een operatie, waarbij men niet zelfstandig in bad kan stappen.

» Referenties


1. FitzGerald, Julia. (1999). The Aquatec Fortuna bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(4), Product Focus.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.4.13989

2. Jensen, Jan. (1999). Choosing a portable powered bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(8), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.8.13951

3. Harding, Pat. (1997). Assessment of the new Mangar bathlift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 4(9), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1997.4.9.14373

» Referenties

Conclusie beste badlift 2024

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Badlift | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter