In dit artikel

Beste Antislipmat Review 5x Antislipmatten Test!

Beste Antislipmat | Review (2024) | 5x Antislipmatten Test! 

In dit artikel

Antislipmatten maken zelfstandig douchen mogelijk. Met een antislipmat douche voorkomt u namelijk dat u uitglijdt in de douche. En een antislipmat bad is geschikt voor in een bad. Maar wat is nu de beste antislipmat? Dat ga ik vandaag voor u onderzoeken. Ik ga namelijk 5x antislip matten vergelijken in deze douchemat test. Na afloop weet u precies welk model geschikt is voor uw situatie. En dan wordt een antislipmat bestellen ineens een stuk eenvoudiger. Lees maar mee!

De beste antislipmat van 2023: Mijn selectie 

  1. Beste antislipmat – WiseGoods antislipmat douche
  2. Beste antislipmat douche – Pasper antislipmat 
  3. Beste antislipmat bad – SecuCare antislipmat
  4. Beste rubber antislipmat – WiseGoods antislipmat douche
  5. Beste antislip tape – SecuCare Antislip Sticker

Antislipmat vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste antislipmat is, vergelijk ik verschillende antislipmatten op basis van meerdere factoren. Wat is het doel van een anti slipmat bijvoorbeeld? Gaat het om een specifieke antislipmat douche of antislipmat bad? En voor wie is zo’n mat het meest geschikt? Wat zijn de voordelen per anti slip mat en hoe zit het met de kwaliteit? Ook klantbeoordelingen zijn hierbij belangrijk. Samen vormen deze factoren de ideale basis voor een top 5 beste antislipmatten van dit moment. We gaan beginnen!

1. SecuCare Antislipmat – beste antislipmat bad 

Met een goede antislipmat bent u altijd veilig tijdens het wassen. En de Secucare Antislipmat is hiervoor een fijne antislipmat bad. Dankzij deze antislipmatten heeft u altijd grip en zal u niet vallen. Hij is ook verkrijgbaar als douche antislipmat. De afmetingen zijn dan net even anders dan bij de anti slip mat bad. De badmat is 74x43cm en de antislipmat is 53x53cm.

Beste Antislipmat  Review 5x Antislipmatten Test!

Dankzij SecuCare heeft u altijd grip. Deze anti slipmat is namelijk voorzien van anti slip ribbels. Daarmee houdt u grip met uw voeten. Aan de onderkant van de antislip mat zitten zuignappen. Daarmee wordt de Secucare Antislipmat of antislipmat goed bevestigd aan de grond.

Voordelen Secucare 

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ De rubberen ribbels geven grip aan uw voeten;

✅ Een anti slipmat met stevige zuignappen;

✅ Twee modellen: anti slipmat douche of anti slipmat bad;

✅ Voorkomt valpartijen in de badkamer;

✅ Voordelig geprijsd.

Nadelen Secucare

❌ Geen keuze uit verschillende kleuren;
❌ U betaalt nog verzendkosten op dit product.


Bekijk meer productinformatie

2. Pasper Antislipmat – beste antislipmat douche 

Zoekt u antislipmatjes in leuke kleuren? Pasper Antislipmat is een rubberen antislipmat voor in de douche. Hij kan ook als bad antislipmat worden ingezet. Deze anti slip mat is geschikt voor dagelijks gebruik en gaat jaren mee. 

Bovendien is de Pasper Antislipmat wasbaar en heeft hij een antibacteriële laag om schimmel te voorkomen. Dankzij de kleine gaatjes die erin zitten wordt water en zeep gemakkelijk afgevoerd. Deze antislip matten zijn 53x53cm groot en bevatten maar liefst 365 sterke zuignappen aan de onderkant. Bovendien zijn deze antislip matten van 100% natuurlijke rubber gemaakt.

Voordelen Pasper 

✅ Antislip mat of antislipmat douche die jarenlang meegaat;

✅ Met kleine gaatjes voor de afvoer van water;

✅ Anti slipmatten met een antibacteriële coating;

✅ Met 365 sterke zuignappen;

✅ Gemaakt van 100% natuurlijk rubber;

✅ Deze antislipmat badkamer is wasbaar op 40 graden;

✅ Verkrijgbaar in 4 kleuren.

Nadelen Pasper 

❌ Voor in bad is een groter model wellicht meer geschikt;
❌ Eventuele plooien die ontstaan bij verzending blijken er moeilijk uit te krijgen.


Bekijk meer productinformatie

3. WiseGoods Antislipmat Douche – beste antislipmat algemeen, beste rubber antislipmat 

Op nummer 3 staan de antislip matten van WiseGoods. WiseGoods Antislipmat Douche is de beste anti slip mat in het algemeen én de beste rubber antislipmat. Bovendien ziet hij er mooi uit dankzij de ronde vorm. Je kunt deze antislip matten gemakkelijk opbergen, dankzij het flexibele materiaal. En het is ook nog eens schimmelbestendig!

Dankzij de 200 sterke zuignappen, verschuiven deze antislip matten niet. WiseGoods Antislipmat Douche is gemaakt van hoogwaardig PVC en is water absorberend. De diameter is 55cm.

Voordelen WiseGoods

✅ Antislip mat met 200 zuignappen;

✅ Flexibel materiaal en schimmelbestendige antislipmatjes;

✅ Ronde antislipmat of douchemat;

✅ Water absorberend.

Nadelen WiseGoods

❌ Deze anti slipmatten zijn prijziger in verhouding met de andere matten;
❌ Niet in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Bekijk meer productinformatie

4. SecuCare Antislip Sticker – beste antislip tape 

Vindt u een antislipmat geen mooi gezicht in uw douche of badkuip? In plaats van antislipmatten kunt u ook kiezen voor antislip tape. SecuCare Antislip Sticker is daar een heel fijn voorbeeld van. Deze anti slipmat tape plakt u op verschillende plekken op de grond in uw badkuip. Zo hebben uw voeten meer grip, maar hoeft u geen antislipmat bad te plaatsen. Natuurlijk kan de tape ook als antislipmat douche dienen.

Beste Antislipmat  Review 5x Antislipmatten Test!

Met anti slip mat tape van SecuCare bent u veilig. De tape is namelijk heel sterk en u kunt het eenvoudig plaatsen. Ook is een SecuCare Antislip Sticker goed schoon te maken. In een set vindt u 12 stickers om uw eigen anti slip mat douche of bad vorm te geven.

Voordelen Secucare

✅ Zelfklevende antislipmat in tape vorm;

✅ Verkrijgbaar in de kleuren wit en semi-transparant;

✅ Zeer sterke antislipmat rubber tape;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Gemakkelijk aan te brengen als antislipmat voor in bad of douche.

Nadelen Secucare

❌ U moet de tape sticker voor sticker aanbrengen;
❌ U betaalt wel nog verzendkosten voor dit product.


Bekijk meer productinformatie

5. SecuCare Antislip Spray 

Wilt u liever helemaal geen anti slip mat in uw badkamer plaatsen? Er bestaat ook zoiets als SecuCare Antislip Spray. Dit is tegelspray die de kans op uitglijden en vallen vermindert. Hoe dat werkt? U sprayt de vloeistof eenvoudig op de tegels in de badkamer, waardoor er een beschermend laagje ontstaat. 

Beste Antislipmat  Review 5x Antislipmatten Test!

Deze SecuCare Antislip Spray is geschikt voor intensief gebruik, maar wel alleen op keramische tegels. Er zit 100ml aan antislip spray in een flacon. Er is ook een variant van 500ml verkrijgbaar.

Voordelen SecuCare 

✅ Geen anti slipmatten nodig met deze spray;

✅ Geschikt voor intensief gebruik;

✅ Verkrijgbaar in 100ml en 500ml;

✅ Geschikt als anti slip mat in een keramisch betegelde badkamer.

Nadelen SecuCare

❌ Alleen geschikt voor keramische tegels;
❌ Vrij prijzig alternatief voor een anti slip mat douche of anti slip mat;
❌ Biedt geen valpreventie in het bad zelf.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste antislipmat 2023

Heeft u al een favoriete antislipmat op het oog? Is er voor u een duidelijke Winnaar tussen deze antislipmatten? Of wilt u eerst graag horen wat ik als ergotherapeut de beste antislipmat douche of badmat vind? Van alle antislip matjes die ik hierboven besproken heb, kan er natuurlijk maar één de echte winnaar zijn. Voor mij is het beste anti slip matje de SecuCare Antislipmat.

Beste Antislipmat  Review 5x Antislipmatten Test!

De SecuCare Antislipmat is namelijk een antislip badkamer product dat gemaakt is van 100% natuurlijk rubber. De ribbels geven uw voeten grip en de zuignappen eronder zorgen ervoor dat deze anti slip matjes niet verschuiven. Hij is verkrijgbaar als bad- en douchemodel en is ook nog eens voordelig geprijsd. Daardoor wordt het voor iedereen mogelijk om veilig te douchen en badderen!


Bekijk meer productinformatie

Antislipmat ervaringen en reviews 

Een antislip matten review is natuurlijk niet compleet zonder de ervaringen van andere mensen. Daarom heb ik van alle anti slipmatten in dit artikel een review opgezocht. Dit geeft een beter beeld van de kwaliteit van elke anti slip mat, maar ook van de manier waarop antislipmatjes worden gebruikt. Doe uw voordeel met onderstaande mat antislip ervaringen en mat antislip ervaringen!

SecuCare Antislipmat review

Over de SecuCare Antislipmat schrijft Annemijn: “Prettig ding dat er prima uitziet en doet waarvoor het gemaakt is. Hij kleeft goed aan de vloer in de douche, dus ons hele gezin kan nu veilig douchen. Dit geeft mij een fijn gevoel, wetende dat het voor iedereen veilig is om zelfstandig te douchen. Ook voor mijn twee jonge kinderen.”

Pasper Antislipmat review 

Dit is de review van Sonja over de Pasper Antislipmat. “Deze antislipmat is hygiënisch en van goede kwaliteit. De gaatjes laten het water wegstromen en ik kan hem gemakkelijk schoon houden. Ik was een tijd bang om alleen te douchen of in bad te gaan. Mijn douche zit namelijk in het bad en ik ben eens uitgegleden. Toen ben ik er goed van af gekomen, maar ik weet ook dat het heel naar kan aflopen. Sinds ik deze mat heb (de zalmkleur is overigens heel mooi) gaat het weer goed en durf ik het aan.”

WiseGoods Antislipmat Douche ervaring 

Over de WiseGoods Antislipmat Douche schrijft Hein: “De antislipmat voelt een beetje als een voetmassage met die bobbeltjes. Als je gevoelige voeten hebt is dit misschien niet de meest geschikte antislipmat. Maar praktisch is hij wel. Ook als niet iedereen in huis hem nodig heeft kan je hem makkelijk wegleggen en daarna er weer bij pakken.”

SecuCare Antislip Sticker review

Dan de SecuCare Antislip Sticker. Fenna vindt deze fijn. “Eerlijk is eerlijk, je moet even je best doen om ze mooi en evenwijdig aan elkaar op te plakken. Maar ik vind het veel mooier staan dan een echte antislipmat. Het geeft een veilig gevoel in bad en ook als je gewoon in bad zit heb je wat meer grip. Het voelt ook niet vervelend als je erop zit. Goede aankoop.”

SecuCare Antislip Spray review

“Onze vloer in de badkamer is regelmatig glad en ik ben er al eens over uitgegleden. Ik wilde niet nog een keer een arm breken, dus ik zocht naar een oplossing. Een nieuwe vloer was alleen geen optie, want dat is echt wel duur. Deze Antislip spray werkt daarom goed als alternatief. Je doet best lang met een flesje en je hoeft echt niet elke dag te sprayen. Fijn dat dit bestaat en dat we hierdoor toch veilig kunnen douchen, ook zonder nieuwe tegels in de badkamer groetjes Marlies.”

Antislipmat kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een antislipmat kopen? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Wilt u een antislipmat douche of antislipmat bad? Of moet het een model zijn dat u in beide situaties kunt gebruiken? Dan is het een optie om 2 anti slip matten te kopen. 

Maar u kunt ook een verplaatsbare antislipmat met antislip functie nemen. Zulke antislipmatten kunnen gemakkelijk opgerold of dubbelgevouwen worden. Zo verplaatst u ze, maar kunt u ze ook (tijdelijk) opbergen.

Verder is het materiaal van een mat antislip of mat antislip douche interessant. Rubber gaat vaak lang mee, zeker als het om 100% natuurlijk rubber gaat. Er zijn ook andere materiaalsoorten, zoals PVC of plastic. 

Afhankelijk van hoeveel belang u hecht aan de hygiëne, kunt u bijvoorbeeld een wasbare antislipmat bestellen. Of eentje met gaatjes erin, zodat het water goed wordt afgevoerd. Antislip matten zijn er overigens in allerlei prijscategorieën. Voor een paar tientjes kunt u er al een in huis halen. Er zijn ook duurdere modellen verkrijgbaar met extra eigenschappen.

Antislipmateriaal aanbrengen: tips

Antislipmateriaal zorgt voor meer grip in de badkamer. Een antislipmat is daarom een populair zorghulpmiddel. Maar hoe brengt u dit precies aan? En waar moet u verder op letten? Dat heb ik natuurlijk ook voor u uitgezocht. Hieronder vindt u mijn tips.

Als u geen speciale antislip tegels heeft, dan is de kans groot dat u behoefte heeft aan extra grip. Vooral wanneer u moeilijk ter been bent of wanneer u erg bang bent om te vallen. Sommige oppervlakten in badkamers worden snel glad. Om uitglijden en vallen te voorkomen, is een antislipmat een handig hulpmiddel.

Tip 1: Vloer reinigen

Zorg ervoor dat de ondergrond goed droog en vetvrij is, voordat u een antislipmat neerlegt of antislip tape of spray aanbrengt. U kunt de vloer daarvoor het beste reinigen met een mild schoonmaakmiddel en deze na afloop goed afdrogen. 

Tip 2: De droge test

Voelt u dat de zuignappen aan de ondergrond bevestigd zijn? Dan kunt u nog even testen hoe het is om erop te staan zonder stromend water. Zo’n ‘droge test’ geeft alvast gewenning en een fijner gevoel. En het maakt de overstap naar een daadwerkelijke douche op de antislipmat kleiner.

Tip 3: Onderhoud

Wanneer u eenmaal prettig gebruikmaakt van uw nieuwe antislipmat, is onderhoud wel belangrijk. Maak de mat regelmatig schoon volgens de was instructies van het product. Sommige antislipmatten hebben een speciale coating die schimmelwerend is, maar dat is niet altijd het geval. 

Om zo lang mogelijk van uw anti slipmat te genieten, is het daarom raadzaam om de bijgeleverde instructies goed te lezen. Eventueel kunt u een geschikt schoonmaakmiddel gebruiken om de mat af en toe mee te reinigen. Daardoor gaat hij langer mee en het is prettig voor de hygiëne. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere mensen die eventueel gebruikmaken van uw badkamer.

Meest gestelde vragen over een antislipmat 

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over een antislipmat, dan zit u hier goed. Hieronder vindt u namelijk de meest gestelde vragen over het onderwerp. Zo ontdekt u wat anti slip tape is en of er een vergoeding bestaat voor een antislipmat douche of bad. Staat uw vraag er niet tussen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Wat is de beste antislipmat? 

De beste antislipmat volgens deze antislipmat test is de SecuCare Antislipmat. Deze antislipmat is scherp geprijsd, maar wel van hoge kwaliteit. Het is namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Zoekt u een stevige antislipmat met sterke zuignappen? Dan is SecuCare Antislipmat iets voor u. Hij voorkomt valpartijen in de badkamer en is verkrijgbaar in twee modellen. U kunt hem namelijk als anti slipmat voor in de douche kopen of als anti slip mat voor in bad. Dankzij de rubberen ribbels hebben uw voeten voldoende grip om uw veiligheid te waarborgen. [1]

Is er een antislipmat vergoeding?

Of er een antislipmat vergoeding mogelijk is, hangt af van uw zorgverzekering. Vaak is er voor zorghulpmiddelen in de badkamer wel een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit uw basisverzekering. Ik adviseer u echter om dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar. Het kan namelijk per zorgverzekering, maar ook per jaar verschillen. Bij het kopen van antislipmatten is het verstandig om eerst navraag te doen over een eventuele vergoeding en pas daarna tot een aankoop over te gaan. Zo weet u zeker dat u geen onnodige kosten maakt en van alle mogelijke voordelen voor een antislipmat bad of douche profiteert.

Wat is een antislip tape?

Naast anti slip matten bestaat er ook antislip tape. Dit is tape in de vorm van stickers, die als antislipmat dienen. U plakt de antislip tape eenvoudig op de vloer van uw douche(cabine) of in uw bad. Dankzij deze tape heeft u meer grip met uw voeten. Daardoor is de kans kleiner dat u uitglijdt. Zeker met douchegel en shampoo resten is het gevaar om uit te glijden aanwezig. U kunt die kans verkleinen door anti slip tape of een antislipmat te gebruiken. Dit is niet duur, maar waarborgt wel uw veiligheid.

Waar goede antislipmat douche kopen?

Wilt u een goede antislipmat douche kopen, dan is het handig om te weten waar dat mogelijk is. U kunt naar een fysieke winkel gaan om een antislipmat uit te kiezen. Ze zijn bijvoorbeeld bij bouwmarkten en in woonwinkels verkrijgbaar. Handiger is om uw antislipmat douche of bad online te bestellen. Zo heeft thuiszorgwinkel Medipoint een gevarieerd aanbod en kunt u bijvoorbeeld ook op Bol.com terecht voor een goede antislipmat. Waar u uiteindelijk een bestelling plaatst, maakt niet zo heel veel uit. Het gaat erom dat u een antislipmat kiest waar u zich prettig en dus veilig bij voelt.

Welk formaat antislipmat kiezen?

Welk formaat antislipmat u moet kiezen, hangt af van uw badkamer. Heeft u alleen een douche? Meet dan de grootte van de douchecabine op of van het deel dat u tot de douche rekent. Heeft u een bad en douche in één en moet u in de badkuip staan om te kunnen douchen? Dan is een groter oppervlak nodig om uw veiligheid te garanderen. Meet met een rolmaat op hoe groot uw antislipmat moet zijn. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei formaten. Mocht er geen geschikt formaat te koop zijn voor uw situatie? Dan kunt u ook losse antislip tape of een anti slip spray kopen.

Welk materiaal antislipmat is het beste?

Welk materiaal voor een antislipmat het beste is, vertel ik u graag. In mijn ogen is dat namelijk rubber. En dan het liefst 100% natuurlijk rubber. Dit is hygiënisch materiaal wat gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien kan het soms in de wasmachine, waardoor het duurzaam is. Kiest u voor een siliconen antislipmat? Weet dan dat stof en viezigheid hier snel aan blijven kleven. Deze matten kunnen bovendien niet vaak gewassen worden. Daardoor moet u vaker een nieuwe kopen. 

Conclusie beste antislipmat 2023 

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen