In dit artikel

Beste Anti Stress deken Review 5x Test!

Beste Anti Stress deken | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Bent u op zoek naar een anti stress deken kind of voor uzelf? Als ergotherapeut merk ik dat veel mensen profijt hebben bij het gebruik van een anti stress deken. Maar wat is een verzwaringsdeken of anti stress deken precies en hoe werkt het? Zo’n anti stress deken is nog niet heel bekend in Nederland, terwijl het bij jong en oud wel hele positieve effecten heeft op de nachtrust. Ik vind het daarom hoog tijd om u er alles over te vertellen én mijn top 5 beste anti stress dekens te delen. Lees maar mee! 

De beste anti stress deken van 2023: Onze selectie

 1. Beste anti stress deken: Autisme/ kalmeringsdeken   
 2. Beste anti stress deken kind: Anti stress deken kind 
 3. Beste stress verlagend deken: Anti Stress 
 4. Beste anti stress deken voor rust: Bamboe anti stress deken
 5. Beste anti stress deken dementie: Kustaa anti stress deken 

Anti stress dekens vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste anti stress deken van 2023 is, heb ik verschillende producten met elkaar vergeleken. Bij elke anti stress dekens keek ik naar de kwaliteit, het materiaal, het gewicht, het gebruiksgemak en de beoordelingen en reviews van andere mensen. Op basis daarvan heb ik een top 5 beste zware dekens gemaakt (inclusief anti stress deken kind) en die wil ik nu graag met u delen. 

1. Bamboe anti stress deken – beste anti stress deken voor rust

Bent u op zoek naar een anti stress deken voor rust? Deze gravity deken of anti stress deken bamboe helpt u weer lekker te slapen. Het voelt namelijk alsof u een goede knuffel krijgt, wanneer u onder deze anti stress dekens ligt. Hij is geschikt voor de zomer, maar ook voor de winter. Dat komt doordat de anti stress deken bamboe zowel warme als koude lucht kan vasthouden. Bovendien is de zware deken vocht absorberend. Dit zal ervoor zorgen dat uw diepe slaap langer duurt, waardoor uw lichaam meer kans krijgt om volledig uit te rusten in de nacht. Deze bamboe anti stress deken is precies wat u zoekt. 

Bamboe anti stress deken voordelen

Deze Bamboe anti stress deken volwassenen kent meerdere voordelen. Ik zal de anti stress dekens voordelen op een rijtje zetten voor u: 

✅ Het is een absorberende en zelf ademende stof; 

✅ De deken kan een volwassen lichaam omsluiten; 

✅ Hij is wasbaar op de hand; 

✅ U kunt hem het hele jaar door gebruiken; 

✅ De anti stress deken stimuleert de aanmaak van serotonine en melatonine; 

✅ Hij is voorzien van een extra fleece buitenhoes. 

Bamboe anti stress deken specificaties

Het materiaal van de vulling anti stress deken is bamboevezel. Deze anti stress deken weegt 12kg en de afmetingen zijn 150 x 200 cm. Hij is beschikbaar in de kleur grijs en u kunt de buitenhoes er optioneel omheen doen, het is een wasbare hoes. Het is daardoor een geschikte anti stress deken zomer én winter. 


Klik hier voor de beste prijs

2. Anti Stress – beste zware deken

Deze Slaapcity anti stress deken heeft een stress verlagend effect. Het is een van de beste anti stress dekens, omdat mensen helpt ontspannen en de dagelijkse zorgen van zich af te slapen. Dankzij deze zware deken krijgt u weer zin in elke nieuwe dag die komen gaat en verdwijnt vermoeidheid als sneeuw voor de zon. Dankzij de diepe druktherapie die wordt nagebootst middels deze druk deken slaapt u sneller en beter. 

Bovendien is deze deken anti stress , maar tegelijkertijd heel zacht. De anti stress deken bevat micro-glasparels. Wanneer u eronder ligt is de temperatuur altijd optimaal, omdat de deken zich goed aanpast aan uw lichaamstemperatuur.  

Anti Stress voordelen

Even door naar de voordelen van deze tweede beste anti stress deken. U wilt natuurlijk wel weten waarom u voor deze uit het rijtje zware dekens moet kiezen. 

✅ Onder deze zware deken slapen is heel comfortabel, het geeft diepe druk; 

✅ U heeft geen dekbedovertrek nodig voor deze anti stress deken, wat uniek is. De stof is namelijk heel zacht; 

✅ Drie jaar fabrieksgarantie op het dekbed anti stress ; 

✅ Heerlijk warmtegeleidend, zowel in de zomer als de winter; 

✅ Extra zware deken van 7 laags materiaal voor de hoogste kwaliteit; 

Anti Stress specificaties

U kunt met zware dekens beter slapen, maar met de Slaapcity verzwaring deken helemaal. Het is gemaakt van katoen en de afmetingen zijn 140 x 200 cm. Het is niet een zwaartedeken 6kg maar 7kg, waardoor hij een perfect middengewicht heeft. 


Klik hier voor de beste prijs

3. Autisme/ kalmeringsdeken – beste anti stress deken algemeen

Heeft u last van restless legs, slaapproblemen of zoekt u om een andere reden een anti stress deken? Bent u wellicht op zoek naar een anti stress deken kind autisme of een compressie deken? Dan is dit deken precies wat u zoekt. Het is een geschikte anti stress dekenkind, maar net zo’n geschikte anti stress dekenvolwassenen. Met een zware deken beter slapen? Dankzij het gewicht van 9kg heeft u inderdaad een goede nachtrust en wordt u uitgerust wakker. Bovendien blijkt uit ervaringen anti stress dekendat hij een veilig gevoel geeft aan de gebruikers ervan. 

Autisme/ kalmeringsdeken voordelen

Waarom u voor deze zwaardeken zou moeten kiezen? Dat vertel ik u graag: 

✅ Deze zware deken om beter te slapen is verkrijgbaar in 7kg of 9kg; 

✅ De zwaardere deken is ook geschikt bij autisme en verstandelijke beperkingen om beter tot rust te komen in de nacht; 

✅ Gemaakt van slijtvast katoen voor langdurig plezier en comfort; 

✅ Van hypoallergeen materiaal; 

✅ 30 dagen tijd om slapen onder zware deken te testen. Niet goed = geld terug. 

Autisme/ kalmeringsdeken specificaties

Dit is geen anti stress deken 200×200, maar 150×200. Hij is dus geschikt voor één persoon. De kalmeringsdeken is gemaakt van biologisch katoen en is verkrijgbaar in de kleur grijs. Dit zwaar dekbed autisme of zware deken volwassenen kan op de hand gewassen worden. Een anti stress dekbed kopen van dit merk is een goed idee. 


Klik hier voor de beste prijs

4. Kustaa anti stress deken– beste anti stress deken dementie

Een Kustaa anti stress deken is de beste anti stress dekenbij dementie. Het is een therapeutische anti stress deken die u helemaal helpt ontspannen, zeker wanneer u erg onrustig bent. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor het een zware deken voor iedereen is. Omdat hij nog geen 7kg weegt is het ook een geschikte zware deken zomer of eventueel een anti stress dekenkind. 

Kustaa anti stress deken voordelen

Benieuwd naar de voordelen van dit knuffeldeken volwassenen? Die heb ik voor u opgesomd: 

✅ Deze zware deken neemt stress en angst weg en helpt u te ontspannen; 

✅ Uit de anti stress deken recensies blijkt dat hij echt zorgt voor een betere en langere slaap én dat u er sneller door in slaap valt; 

✅ Dankzij het anti stress dekengewicht van nog geen 7kg maakt uw lichaam op natuurlijke wijze zo meer melatonine en serotonine aan; 

✅ Heel comfortabele zware deken in de winter. 

Kustaa anti stress dekenspecificaties

De afmetingen van de Kustaa deken zijn 152x203cm en de zware deken is van katoen gemaakt. Het is een tweepersoons zware deken en er zit twee jaar fabrieksgarantie op. Dit deken mag op maximaal 30 graden gewassen worden in de wasmachine. 


Klik hier voor de beste prijs

5. Anti stress deken kind – beste anti stress dekenkind 

Op zoek naar een therapeutische verzwaringsdeken kind? Dit Nevali kinder anti stress deken helpt uw kind(eren) om goed te slapen en prikkels te verwerken die zij gedurende de dag hebben opgedaan. Een anti stress deken kind kopen of anti stress deken kind huren is soms lastig. Hoe weet u welke anti stress deken geschikt is voor de jongste familieleden? Een anti stress deken 10kg is soms al te zwaar, zeker wanneer uw kind nog jong is. De Nevali anti stress deken kind is geschikt voor kinderen die 20 tot 35 kg wegen.

Met de Nevali anti stress deken met hoes krijgt u de beste prijs-kwaliteitverhouding. U betaalt nooit de hoogste prijs, maar krijgt wel kwaliteit! Bovendien zijn deze anti stress dekens tot 60 procent dunner dan andere dekens, maar niet minder warm. Dat komt door de glazen parels in de vulling die warmte geleiden. Het is daardoor een alternatief anti stress deken , maar met net zoveel effect. Deze anti stress deken overtrek gaat extra lang mee door de extra lagen polyester en de parels zullen ‘s nachts niet naar één kant zakken dankzij de vakjes waar de vulling over verdeeld is.   

Anti stress deken kind voordelen

Wilt u weten waar dit Nevali anti stress dekenkind allemaal goed voor is? Dit zijn de anti stress deken voordelen die u mag verwachten: 

✅Een betere nachtrust voor uw kind is een betere nachtrust voor u! 

✅ Een vaste en onafgebroken slaap, dus een betere nachtrust dankzij dit zwaartekracht dekbed; 

✅ Sneller in slaap vallen met dit anti stress deken wetenschappelijk

✅ Meer concentratie gedurende de dag (en op school); 

✅ Minder stress en angst, waardoor de algehele gemoedstoestand verbetert; 

✅ Gewoon te koop bij uw anti stress deken winkel Bol.com! 

Anti stress deken kind specificaties

Dan nog even over de specificaties van deze anti stress deken bol.com. Het is een anti stress deken 3 kg en de afmetingen zijn 100x150cm. Het materiaal is katoen en de therapeutische anti stress deken kind heeft een zeedierenpatroon. Hij is ook geschikt als deken voor autisme. De anti stress deken wordt geleverd met een nette opbergtas en handleiding. 


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste anti stress deken 2023

Bent u benieuwd naar mijn keuze voor de beste anti stress deken van 2023? Bij mij als ergotherapeut staat de Bamboe anti stress deken op nummer één. Dit bamboe deken volwassenen springt er wat mij betreft echt bovenuit. Dat komt onder andere door de vocht absorberende en zelf ademende stof, maar ook doordat hij het hele jaar door gebruikt kan worden. Ik vind de buitenhoes van fleece materiaal heel fijn om eromheen te doen tijdens het slapen. Ook geschikt als hsp deken. 

Beste Anti Stress deken Review 5x Test!

Vraagt u zich nog af: ‘een anti stress deken, waarom?’ dan adviseer ik u nog even verder te lezen. Hieronder staat per merk een anti stress deken review. Bij de meest gestelde vragen leest u onder andere het antwoord op de vragen ‘wat is anti stress deken?’ en ‘anti stress deken welk gewicht?’ Het verzwaringsgewicht berekenen is gelukkig helemaal niet moeilijk! 

Ik wens u in elk geval veel succes met een anti stress deken uitproberen. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om de juiste keuze te maken voor een anti stress deken, gravity deken of verzwaringsdeken kind. 


Klik hier voor de beste prijs

Anti stress deken ervaringen van anderen 

Hoog tijd voor test anti stress dekenervaringen van andere mensen. Na verschillende anti stress dekentesten heb ik de volgende reviews voor u verzameld. Deze laten per zware deken goed zien wat de voordelen zijn en wanneer u een bepaald anti stress dekbed wel of niet zou moeten kopen. Doe er uw voordeel mee! 

Bamboe anti stress deken review

Tjanne vindt deze bamboe anti stress deken de ideale anti stress deken autisme. En Pieter vertelt: “bij deze anti stress deken is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. De stof is zacht, dus ik slaap dankzij dit anti stress dekbed als een roosje. Daarom is hij het geld echt waard. Een andere anti stress deken testen hoeft van mij niet. Ik zou dit anti stress deken zo opnieuw kiezen. Bedankt!” 

Beste Anti Stress deken Review 5x Test!

Anti Stress deken review 

Over de Anti Stress deken vertelt Kathy: “Deze anti stress deken is super, ondanks dat ik er twee op elkaar gebruik. Het gewicht van 7kg is anders niet voldoende voor mij. Maar die twee dekens op elkaar werken geweldig. Ik heb al jaren een paniekstoornis en PTSS. Deze zware deken tegen slapeloosheid maakt mij snel rustig, waardoor ik beter in slaap val.” Kathy voegt nog toe dat zo’n slaap deken niet alles oplost, maar zeker een goede aanvulling is op haar therapie. 

Autisme/ kalmeringsdeken review

Emma heeft deze deken gekocht voor haar dochter. “Fijne anti stress deken, het materiaal voelt fijn aan en het gewicht van 3kg is precies goed voor mijn dochter van 7.” Emma is enthousiast in haar anti stress deken review, omdat deze kalm deken zo betaalbaar is. Ze vindt het dan ook een mooie anti stress deken aanbieding. “Heel jammer dat niet nog meer betaalbare anti stress dekens zijn in dit formaat.” 

Kustaa anti stress dekenreview

Over de Kustaa anti stress deken vertelt Liesbeth dat zij helemaal enthousiast is. Haar anti stress deken ervaring luidt als volgt: “Eén nacht onder deze anti stress deken en ik ben om. Ik heb er meteen drie extra gekocht voor mijn kinderen. Ik vind dit anti stress dekbed heel fijn aanvoelen en het geeft mij een veilig gevoel.” Liesbeth is ook enthousiast over de prijs van haar anti stress deken, omdat hij een stuk voordeliger is dan die van andere merken. “En dat terwijl de kwaliteit zo op het oog precies hetzelfde is”, vertelt zij erbij. 

Anti stress deken kind review

Ingrid vertelt over de anti stress deken kind het volgende: “Ik had al vaker een anti stress deken bekeken op het internet. Ik koos voor Nevali anti stress deken kind, omdat hij in een eenpersoons overtrek past. Ik gebruik hem wel gewoon voor mezelf als volwassene! Deze gewogen deken heeft allemaal kleine vakjes voor de verdeling van de vulling en bestaat uit 7 lagen. Veel beter dan andere modellen die vaak maar 5 lagen hebben en grotere vakken.” Ingrid voegt eraan toe dat ze het prettig vindt dat deze kalm anti stress deken wasbaar is én schappelijk geprijsd.” Sinds een week of drie slaapt Ingrid met haar anti stress dekens en zij is erg tevreden. 

Beste Anti Stress deken Review 5x Test!

Anti stress deken kopen checklist: hier moet u op letten

Voldoet uw normaal deken niet meer en gaat u een therapeutische anti stress deken kopen? Houd dan rekening met enkele factoren die belangrijk zijn bij een anti stress deken kopen. Ik vind het zelf in elk geval prettig om de volgende drie tips in mijn achterhoofd te houden wanneer ik een zware deken koop. 

Tip 1 anti stress deken kopen: bepaal het doel

Allereerst is het belangrijk om het doel van de deken te bepalen. Door wie zal hij gebruikt worden? Zoekt u bijvoorbeeld een anti stress deken volwassenen, een anti stress deken kind autisme of een anti stress deken ADHD? Er bestaat zelfs zoiets als een anti stress deken hooggevoelig. Dankzij ervaringen anti stress deken kunt u er gemakkelijker achter komen welke compressie deken geschikt is. Voor volwassenen zoekt u misschien een anti stress deken 200×200 (tweepersoons anti stress deken), zodat hij op een tweepersoons hoog laag bed of seniorenbed past. Slaapt u met uw partner en wil hij of zij niet onder de anti stress deken liggen? Dan is een eenpersoonsformaat voldoende. Een anti stress deken Hema is bijvoorbeeld verkrijgbaar in eenpersoonsuitvoeringen, maar ook in de afmetingen 200x150cm. 

Tip 2 anti stress deken kopen: bepaal het gewicht

Nu het doel van uw anti stress deken is vastgesteld kunt u het gewicht bepalen. Dit is deels afhankelijk van het formaat, want een anti stress deken 2 persoons (zoals een anti stress deken 240×220) zal meer wegen dan een eenpersoons anti stress deken of anti stress deken bamboe. Het gewicht van een anti stress deken Bol, anti stress deken Action, of welke anti stress deken dan ook, moet ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht zijn. Het maximum is 15%. Dan is het gebruik van een anti stress deken veilig. Uiteindelijk moet u zelf een anti stress deken testen om te ontdekken of u hem prettig vindt.  

Koopt u een anti stress deken kind, dan is het belangrijk om de juiste vragen te stellen tijdens het testen. Ligt uw kind comfortabel? Werkt de deken niet beklemmend? Kan hij of zij goed ademhalen onder de deken? Begrijpt hij of zij dat het hoofd altijd boven de anti stress deken moet blijven in verband met de veiligheid? Dit zijn allemaal belangrijke vragen. De antwoorden zullen bepalen of een anti stress deken kind geschikt is voor uw eigen kind. 

Beste Anti Stress deken Review 5x Test!

Tip 3 anti stress deken kopen: zelf testen

Ondanks dat een productomschrijving van een anti stress deken aangeeft dat u een bepaald gewicht of formaat moet kiezen met uw lichaamslengte of –gewicht, adviseer ik u om ook zelf te testen. Anti stress dekens zijn niet allemaal hetzelfde. Probeer er daarom een aantal uit. U kunt vaak binnen een bepaalde periode na een anti stress deken kopen nog aanspraak maken op de garantietermijn. Zo kunt u de zware wollen deken even op het bed leggen en eronder liggen om te bepalen of het goed voelt. Zelf testen is nog altijd het beste, ongeacht hoe goed bedoeld sommige adviezen of anti stress deken reviews zijn. 

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Andere benamingen: medisch bed, verpleegbed, zorgbed of ziekenhuisbed. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken.
Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Meest gestelde vragen over anti stress dekens 

Heeft u nog vragen over een test verzwaringsdeken? Wilt u weten wat een anti stress deken nu precies is en waarom mensen een anti stress dekbed bestellen? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. 

Wat is een anti stress deken precies?

Wat is een anti stress deken (gravity deken) nu eigenlijk? Een anti stress deken is een deken met extra gewicht. Dat extra gewicht zorgt ervoor dat een anti stress deken een therapeutische werking heeft op het lichaam. Die diepe druk helpt namelijk het zenuwstelsel te ontspannen, waardoor mensen doorgaans sneller in slaap vallen én gedurende de nacht beter uitrusten. Het wordt ook wel een zwaartekracht deken of anti stress deken genoemd. Een anti stress deken kan ook pijn verlichten, de stemming verbeteren en bepaalde angsten minder heftig maken. Gaat u een anti stress deken kopen, dan is deze vaak gevuld met kraaltjes, schijven of andere kleine objecten. Het kan ook om glas of plastic gaan. De buitenkant van de anti stress deken kind of volwassenen is echter altijd zacht en geeft een fijn gevoel tijdens het slapen. 

Voor wie is een anti stress deken bedoeld?

U kunt een anti stress deken voor meerdere doeleinden gebruiken. Over het algemeen wordt een zwaartekracht deken of anti stress deken vooral gebruikt bij slaapproblemen. Dit kan gaan om kinderen en volwassenen met autisme, ADHD (anti stress deken ADHD) of angststoornissen. Zo zou een anti stress deken kind of volwassenen voor meer rust zorgen tijdens het slapen. Hij dient daardoor ook als stress verlagend deken. Heeft u last van slapeloosheid of een slaapstoornis, dan kan een anti stress deken kopen hiervoor de oplossing bieden. [1]  

Andere klachten of aandoeningen waar een anti stress deken bij kan helpen zijn een Post Covid, depressie, CPTSD, hersenletsel, Tourette-syndroom en een posttraumatische stressstoornis. Een zware deken kopen wordt ook weleens aangeraden tijdens medische ingrepen, omdat patiënten zo rustiger blijven. Een anti stress deken dementie is bovendien geschikt voor mensen die ‘s nachts onrustig zijn. En heeft u weleens van een anti stress deken baby gehoord? Deze weegt natuurlijk een stuk minder, maar heeft net zoveel effect. Ik raad u aan: ga een anti stress deken testen en ontdek zelf of het ook voor u geschikt is. 

Wat zijn de anti stress deken voordelen?

De voordelen van een anti stress deken, zijn vooral een betere nachtrust en minder stress, goede zelfzorg. Doordat het centrale zenuwstelsel kan ontspannen, ontspant het hele lichaam mee. Een zware deken kopen kan u zo op meerdere gebieden in het leven helpen. Een betere nachtrust leidt tot een betere gezondheid in het algemeen.

Wat zijn de anti stress dekennadelen?

Het is niet zo dat een anti stress deken enkel voordelen oplevert. In elk geval niet wanneer u er niet goed mee omgaat. Het is belangrijk dat u de volgende punten goed in gedachten houdt bij een anti stress deken kopen. Een te zware deken is niet goed: het hoofd en de nek van een kind mogen onder een anti stress deken kind niet bedekt worden. Gebruikt u een anti stress deken, dan moet u ten alle tijden goed adem kunnen halen en u niet benauwd of ingesloten voelen. Heeft u hart- of ademhalingsproblemen, dan mag u een zware deken alleen gebruiken na toestemming van uw arts. 

Hoe zwaar is een anti stress deken?

Een anti stress deken, hoeveel kilo moet die zijn? Anti stress dekens zijn er in allerlei soorten en maten en ook in allerlei gewichtscategorieën. Het is handig om een anti stress deken te kiezen die net zoveel weegt als 10% van uw lichaamsgewicht. Er bestaan anti stress dekens van 4 tot 25 kilo. De lichtste zijn voor kinderen of hele lichte mensen bedoeld. Kies liever een anti stress deken die iets meer dan 10% van uw lichaamsgewicht weegt dan minder, anders verliest hij zijn effect. 

Kun je een anti stress deken wassen?

U kunt een anti stress deken wassen in een grotere wasmachine. Weegt uw anti stress deken meer dan 5kg, dan lukt dit waarschijnlijk niet in een standaardwasmachine die u thuis hebt. Houd er rekening mee dat niet elke hoes anti stress deken of anti stress deken hoes afneembaar is. Soms moet u een anti stress deken zomer of winter op de hand wassen. Een paar uur buiten luchten scheelt ook al een hoop in het behouden van de kwaliteit en de frisheid van een anti stress deken. Vooral wanneer u ‘s nachts toch veel transpireert.  

Wat is de gemiddelde anti stress deken prijs?

De anti stress dekenkosten verschillen nogal per anti stress deken. Zo kost een anti stress deken bol com tussen €45 en €400, maar u kunt het natuurlijk zo luxe maken als u zelf wilt. Bent u hard toe aan een anti stress deken, dan is mijn advies om er niet op te besparen. Het is niet per se dat de duurste anti stress deken het beste is, maar kwaliteit kost wel meer. U kunt natuurlijk ook zelf een anti stress deken maken of een anti stress deken huren, wanneer u hem slechts tijdelijk nodig heeft. Zoekt u een extra voordelige anti stress deken? Dan kunt u eventueel een anti stress deken Action of anti stress deken Ikea kopen. 

Worden anti stress deken kosten vergoed door mijn verzekering?

Afhankelijk van welke verzekering u hebt, kunt u navraag doen over een eventuele anti stress deken vergoeding. In de praktijk blijkt echter dat veel verzekeringen dit (nog) niet doen. Een anti stress deken is nog niet heel bekend en wordt daarom nog gezien als alternatief hulpmiddel. Waarschijnlijk zal het eventueel vergoeden ervan veranderen zodra een zware deken als medisch hulpmiddel gezien wordt. Gelukkig zijn er redelijk betaalbare anti stress dekens verkrijgbaar, waardoor u hier niet op hoeft te wachten. 

Conclusie beste anti stress deken 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Anti Stress deken | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter