In dit artikel

Beste Alarm Horloge Review 5x Test!

Beste Alarm Horloge | Review (2024) | 6x Test!

In dit artikel

Het is niet altijd gemakkelijk om het perfecte alarm horloge te vinden, wanneer u op zoek bent naar betrouwbaarheid en maatwerk. Toch is een alarm horloge een heel belangrijk zorghulpmiddel. Ook de Consumentenbond benadrukt het belang van een alarm horloge. In dit artikel geef ik u graag een gedetailleerd overzicht van de beste alarm horloges van 2024. Leest u mee?

Kort samengevat:

Het beste alarm horloge van 2024 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Alarmhorloges vergelijken: hoe doen we dat?

Er zijn diverse factoren die ik in overweging neem om een doeltreffende vergelijking te maken. Zo kijk ik naar de functionaliteiten en kwaliteit van elk horloge, zoals valdetectie, waterdichtheid en of er een abonnement nodig is of niet. Ook houd ik rekening met reviews en ervaringen van gebruikers en neem ik mijn expertise als ergotherapeut mee in deze review.

Beste alarm horloge keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschapMet of zonder abonnement
1. NL Senioren Alarmering€129,95GPS & WaterdichtMet abonnement
2. MijnSOS€199,95Valdetectie & WaterdichtBeide mogelijk
3. Lifewatcher Senior€129,95GPS & Douche waterdichtZonder Abonnement
4. Smartwatcher Spirit€390GPS & Klassieke uitstralingMet Abonnement
5. Wuzzi Watch Orion€175GPS & AlarmeringMet Abonnement

1. Nederlands Senioren Alarm

Heeft u een medische indicatie of om een andere reden een alarmhorloge nodig? Dan is het Nederlands Senioren Alarm de beste keuze voor een medisch specialist aan huis. U heeft bij deze aanbieder namelijk de keuze uit 3 soorten alarmering: een alarm armband, alarm ketting of een waterdicht alarm horloge. Omdat die laatste het meest praktisch is en de meeste voordelen biedt, gaan we daar wat dieper op in. Het Nederlands Senioren Alarm Horloge is ideaal voor wie zelfstandig wil blijven wonen en bij een noodgeval hulp wil kunnen inschakelen. Deze apparatuur is gemakkelijk bij u te houden (als horloge om uw pols) en is ook nog eens waterdicht. Door het display kunt u er de tijd en datum van aflezen, waardoor hij als echt horloge dient. Het is bovendien een modern, stijlvolle alarmhorloge die als noodknop voor ouderen dient. Alleen kan niemand dat er aan afzien!

Beste alarm horloge review

Het Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm is niet uitgerust met valdetectie, wat ik als ergotherapeut wel jammer vind. Toch kunt u via de rode knop eenvoudig contact leggen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer van het bedrijf. Tot op 5 meter nauwkeurig wordt uw positie doorgegeven, waardoor uw contactpersoon u kan vinden. Het is ook mogelijk om de meldkamer in te schakelen om u te helpen, maar dit kan alleen bij het duurste abonnement.

Dit Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm wordt geleverd met een oplaadkabel, handleiding en is bij levering klaar voor gebruik. Ik vind het heldere LCD-display gemakkeijk af te lezen en u kunt hem ook tijdens het douchen gewoon omhouden. Zo bent u overal veilig wanneer u valt of niet lekker wordt. De oplaadtijd is ook een pluspunt: na een uurtje is hij al volledig opgeladen en klaar voor gebruik. En er zijn geen verborgen kosten; zolang u lid bent kunt u uw Alarm Horloge overal ter wereld gebruiken, zonder beltegoed nodig te hebben.

Voordelen Nederlands Senioren Alarm

✅ Keuze uit 3 soorten alarmsysteem: van armband tot ketting tot dit beschreven horloge;

✅ Het horloge dient als professionele alarmopvolging en is waterdicht;

✅ Heeft u onopvallend alarm horloge nodig? Dan is dit de beste keuze;

✅ Dit alarmhorloge heeft een helder LCD-display waarop u tijd en datum afleest;

✅ Om sociale redenen ook de beste keuze voor een alarm horloge;

✅ U kunt bellen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer;

✅ Geen verborgen kosten en ook geen beltegoed nodig, want zolang u lid blijft werkt alles naar behoren.

Nadelen Nederlands Senioren Alarm

❌ U zit wel aan een abonnement vast bij dit type professionele alarmopvolging.


Bekijk meer productinformatie

2. MijnSOS Senioren Alarm Horloge

Het MijnSOS Alarm Horloge is dé keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk alarm horloge. Dit slimme apparaat biedt tal van functies om uw gezondheid en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Een van de grootste voordelen van het MijnSOS Alarm Horloge is de valdetectie-functie. Deze technologie kan automatisch hulp inroepen als u valt, wat bijdraagt aan uw veiligheid en gemoedsrust. Dit horloge werkt zowel binnen als buiten dankzij zijn ingebouwde GPS-tracker. Hierdoor kunt u altijd worden gelokaliseerd in geval van nood, onafhankelijk waar u zich bevindt.

Met het MijnSOS Alarm Horloge kunt u snel hulp krijgen als dat nodig is. Het horloge heeft ook een lange accuduur waardoor het minder vaak hoeft te worden opgeladen dan andere modellen. Het eenvoudige oplaadproces maakt dit nog gemakkelijker, zelfs voor mensen met cognitieve achteruitgang zoals dementie of Alzheimer. Bovendien is het alarm horloge ouderen beschikbaar met of zonder abonnement. Daardoor kunt u kiezen wat u prettig vindt.

Het MijnSOS Alarm Horloge is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk horloge dat verschillende functies biedt om uw gezondheid en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Dit biedt u als gebruiker extra veiligheid en een fijn gevoel, maar stelt ook uw mantelzorger en familieleden gerust. Het horloge is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Voordelen MijnSOS

✅ Beschikt over valdetectie functie, zodat automatisch hulp ingeschakeld wordt wanneer u valt;

✅ Eenvoudig oplaadproces, speciaal voor mensen met Alzheimer of cognitieve kwetsbaarheid;

✅ Verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus voor ieder wat wils;

✅ Met een ingebouwde GPS-tracker, om uw locatie altijd te kunnen achterhalen;

✅ Verkrijgbaar met of zonder abonnement, n.a.v wat uw wens is.

Nadelen MijnSOS

❌ Als u voor prepaid kiest en niet op tijd opwaardeert, is het horloge mogelijk niet goed werkzaam.


Bekijk meer productinformatie

3. Lifewatcher Senior

Het volgende alarm horloge ouderen is de Lifewatcher Senior. Lifewatcher Senior is de perfecte oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar, draagbaar en betaalbaar alarmeringssysteem. Het prepaid systeem van LifeWatcher is eerlijk, overzichtelijk en toegankelijk, met kosten die tot 75% lager zijn dan andere bekende producten op de markt. De mobiele alarmeringsproducten van LifeWatcher zijn ook uitgerust met GPS trackers en WiFi positioning, wat zorgt voor zeer nauwkeurige locatiebepaling.

LifeWatcher is een bekende naam in de wereld van mobiele alarmeringsproducten dankzij hun betrouwbaarheid, gebruiksgemak en focus op sociale alarmering. Hun producten hebben beperkte, maar zeer specifieke functies, waardoor ze uiterst gebruiksvriendelijk zijn voor mensen met speciale behoeften. De duidelijk herkenbare SOS-knop is strategisch subtiel geïntegreerd in het ontwerp van de Lifewatcher Senior, waardoor hij gemakkelijk te vinden is door de gebruiker toch onopvallend blijft. Bovendien respecteert LifeWatcher de privacybeveiliging van hun gebruikers door middel van versleutelde datacommunicatie en opslag.

Met een continue bereikbaarheid en nauwkeurige traceerbaarheid (die nodig zijn voor uw veiligheid) en een stand-by tijd van meer dan drie dagen (wat zelden wordt gezien in soortgelijke producten), is Lifewatcher Senior een fijn senioren alarm horloge. LifeWatcher’s samenwerking met One2track – een marktleider in GPS horloges in Nederland – geeft aan dat ze werken met de besten in het veld.

Voordelen Lifewatcher Senior

✅ Betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken mobiel alarmsysteem voor senioren;

✅ Lange stand-by tijd van 3 dagen;

✅ Bellen met en gebeld worden door vooraf ingestelde telefoonnummers;

✅ Zeer nauwkeurige locatiebepaling met GPS trackers en Wifi positioning

✅ Directe verbinding met verzorgende of geliefde met één druk op de knop;

✅ Lage gebruikskosten, tot 75% goedkoper dan andere vergelijkbare producten;

✅ Geen abonnement nodig, maar een flexibel prepaid systeem met duidelijke melding bij onvoldoende saldo.

Nadelen Lifewatcher Senior

❌ Beperkte functies, dus niet geschikt voor gebruikers die meer geavanceerde functies wensen;

❌ Prepaid systeem kan onhandig zijn voor gebruikers die liever een abonnement hebben, want er moet wel opgewaardeerd worden;

❌ Automatische deactivatie bij langdurig saldo van €0 kan frustrerend zijn als de gebruiker per ongeluk vergeet op te waarderen.


Bekijk meer productinformatie

4. Smartwatcher Spirit

Het Smartwatcher Spirit alarmhorloge is perfect voor wie zijn gezondheid serieus neemt. Dit horloge biedt tal van functies om uw welzijn te verbeteren. Een van de belangrijkste kenmerken van de Smartwatcher Spirit is de valdetectie. Als u valt, stuurt het horloge automatisch een noodsignaal. Dankzij GPS-tracking werkt het horloge zowel binnen als buiten, zodat u altijd gevonden kunt worden in geval van nood. Dit alarmhorloge biedt gemakkelijk contact met hulpdiensten via een ingebouwde luidspreker en microfoon. Zo is directe communicatie mogelijk zonder extra apparatuur.

Beste Alarm Horloge  Review 5x Test!

De Smartwatcher Spirit is ondanks al deze krachtige functies toch gebruiksvriendelijk. Het heeft een lange batterijduur en eenvoudige oplaadmogelijkheden, wat essentieel is voor mensen met cognitieve achteruitgang zoals dementie of Alzheimer. Ook fijn, is dat u geen telefoon bij u hoeft te dragen om te communiceren wanneer er nood is. Het horloge heeft u standaard om en kunt u daardoor nooit vergeten.

Naast functionaliteit heeft de Smartwatcher Spirit ook een aantrekkelijk design. Het combineert functionaliteit met stijlvolle esthetiek – iets waar niet alle alarmhorloges op kunnen bogen. Als u op zoek bent naar een alarmhorloge dat uw gezondheid en veiligheid serieus neemt, dan is de Smartwatcher Spirit een uitstekende keuze. U krijgt er bovendien 3 jaar garantie op.

Voordelen Smartwatcher Spirit

✅ Heeft veel functies om uw welzijn te verbeteren;

✅ Met valdetectie en noodsignaal, dat zowel binnen als buiten werkzaam is;

✅ Contact met hulpdiensten mogelijk via ingebouwde luidspreker en microfoon, voor directe communicatie zonder extra apparatuur;

✅ Waterbestendig alarm horloge, dus kan ook onder de douche gedragen worden;

✅ Aantrekkelijk design, want het oog wil immers ook wat!

Nadelen Smartwatcher Spirit

❌ Voor dames is dit misschien niet het meest geschikte design, want er zijn geen andere kleuren verkrijgbaar dan zwart;

❌ Het abonnement kan online alleen met een creditcard worden afgesloten, dus die moet u wel hebben.


Bekijk meer productinformatie

5. Wuzzi Watch Orion

Het volgende senioren alarm horloge dat ik graag met u bespreek is de Wuzzi Watch Orion. De Wuzzi Watch Orion staat ook in deze selectie, vanwege zijn eenvoudige bruikbaarheid, ongeëvenaarde veiligheidsfuncties en betaalbare prijs. Daarnaast is het product van hoogwaardig materiaal gemaakt – metaal en leer – wat bijdraagt aan zijn duurzaamheid en een stijlvol uiterlijk geeft.

Met de Wuzzi Watch Orion stelt u gemakkelijk alarmen in via SMS, telefoon of app. De draadloze verbinding geeft u toegang tot alle functies, waar u ook bent. En dankzij het waterdichte ontwerp kunt u hem ook onder de douche dragen. Het is een compact en lichtgewicht alarm horloge dat comfortabel gedragen kan worden. Bovendien heeft hij een stijlvolle uitstraling dankzij materialen van zwart metaal en leer. Hij wordt geleverd inclusief oplaadstation, kabel en handleiding. Zo kunt u er direct mee aan de slag.

Ik heb de Wuzzi Watch Orion getest en kan met zekerheid zeggen dat het een echte uitkomst is. Wat het meest indrukwekkend was, is dat u met slechts één druk op de knop direct in contact staat met familie, buren of vrienden, of met het Wuzzi Alert alarmcentrum. Dit betekent dat u overal veilig bent, zowel binnen als buiten. Daarnaast is er altijd bereikbaarheid en zijn er veilige zones, bijvoorbeeld voor uw favoriete fiets- en wandelroutes. Het gebruik van het horloge is verder zeer eenvoudig. Ik vond ook de maandelijks opzegbare abonnementen zeer handig; je kunt kiezen tussen Wuzzi Alert® Sociaal en Wuzzi Alert® Professioneel, afhankelijk van je behoeften. Bij deze twee abonnementen variëren de contact- en reactieprotocollen.

Voordelen Wuzzi Watch Orion

✅ Het abonnement is maandelijks opzegbaar (en er zijn 2 abonnementsopties beschikbaar);

✅ Met ingebouwde GPS-functie, geschikt voor binnen en buiten gebruik;

✅ U bent altijd bereikbaar voor uw mantelzorger(s) en/of familieleden;

✅ Waterbestendig alarm horloge, dus kan ook onder de douche gedragen worden;

✅ Heeft een stijlvolle uitstraling dankzij het zwarte metaal en leer en is toch comfortabel.

Nadelen Wuzzi Watch Orion

❌ De batterijduur blijkt in de praktijk beperkt te zijn;

❌ De Wuzzi heeft een beperkte compatibiliteit met andere apparaten.


Bekijk meer productinformatie

6. Kuus S2

En tot slot het senioren alarm horloge Kuus S2. De Kuus S2 is een innovatief horloge speciaal ontworpen voor senioren, en het verdient zeker zijn plek in deze lijst. Uniek aan de Kuus S2 is dat het zelfstandig werkt en niet verbonden hoeft te zijn met een smartphone. Met een meegeleverde Simkaart kunnen gebruikers direct vanuit het horloge bellen met behulp van de SOS-knop, wat vooral nuttig is in noodsituaties. Een andere indrukwekkende functie van de Kuus S2 is het valdetectie alarm, dat automatisch vooraf ingestelde noodnummers belt wanneer onverwachte beweging wordt gedetecteerd. Dit kan essentieel zijn tijdens noodsituaties waarbij snelle hulp geboden is. De GPS-functie stelt uw familie of verzorgers in staat om locatie tracking uit te voeren, wat een extra gevoel van veiligheid en gemoedsrust geeft.

Gezondheidsmonitoring mogelijkheden zoals hartslagmeting en stappentelling bevorderen een actieve levensstijl bij senioren. Ook is de medicijn herinneringsfunctie een handige tool om ervoor te zorgen dat geen dosis wordt gemist. De aantrekkelijke interface met grote iconen en eenvoudig te begrijpen design maakt het voor gebruikers gemakkelijk om te navigeren en te communiceren. Kortom, met zijn gebruiksvriendelijke design en cruciale veiligheidsfuncties helpt de Kuus S2 senioren langer zelfstandig thuis te blijven leven.

Nadat u betaald heeft, kunt u de simkaart eenvoudig in het Kuus S2 senioren alarm horloge plaatsen. Deze simkaart werkt op zichzelf en is dus geen verlengstuk van een smartphone. Een smartphone bij u dragen is daarom ook niet nodig. De SOS-knop belt direct naar vooraf ingestelde telefoonnummers en u heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om de tijd af te lezen. Dit kan zowel door middel van analoge wijzers als een digitale klok, net wat u prettig vindt.

Voordelen Kuus S2

✅ Bevat grote pictogrammen en een gebruiksvriendelijk ontwerp voor senioren;

✅ Belt automatisch naar vooraf ingestelde telefoonnummers in het geval van nood (door SOS-knop in te drukken);

✅ Ook bij onverwachte bewegingen wordt automatisch hulp ingeschakeld;

✅ Werkt met een simkaart die niet verbonden is aan een smartphone, dus geen smartphone nodig om toch bereikbaar te zijn;

✅ GPS-tracking via een bijbehorende app voor verzorgers/familieleden.

Nadelen Kuus S2

❌ Beperkte batterijduur;

❌ Een dik model. Stoten wordt hierdoor makkelijker waardoor bij fijngevoelige afstelling van de valdetectie er snel een alarmsignaal uit gaat;

❌ Volgens klantreviews is de installatie niet altijd even eenvoudig.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste Alarm horloge 2024

Bent u benieuwd naar wat ik als ergotherapeut het beste alarm horloge vind? Naar mijn mening is het beste alarmhorloge Het Nederlandse Senioren Alarm! Dit alarmhorloge biedt de meeste voordelen.

Beste alarm horloge review

Bovendien is hij geschikt voor 4G, waardoor hij heel modern is. U gebruikt het Nederlandse Senioren Alarm niet alleen thuis als alarm, maar eigenlijk overal ter wereld. Waar u ook bent, dit alarmhorloge voor u klaar in geval van nood. En hij is waterdicht en beschikt (in tegenstelling tot sommige andere modellen) over alarmering naar de hulpdiensten.


Bekijk meer productinformatie

Alarm Horloge ervaringen en reviews

Nieuwsgierig naar alarm horloge reviews. Lees dan gauw verder. Ik heb van elk alarmhorloge een review gevonden en deel deze graag met u.

Nederlands Senioren Alarm review

Johan schrijft over Nederlands Senioren Alarm: “Ik ben al 3 keer gered hierdoor. Het werkt 200% en is een aanrader. Ik was er anders niet meer geweest en ik ben pas 71 jaar. Nu kan ik weer genieten in goede gezondheid. NSA redt levens, dus twijfel niet.”

MijnSOS Alarm Horloge Ouderen review

“Het MijnSOS alarm horloge is een fantastische keuze voor senioren die een veilig en stijlvol horloge zoeken. De prachtige vormgeving en de vele functies maken het een aantrekkelijke optie. Dit horloge heeft geen abonnement nodig, wat zeker een pluspunt is voor mensen die op hun budget letten. Dankzij de SOS-knop voor noodgevallen wordt er met één druk op de knop direct hulp ingeschakeld. Bovendien heeft dit horloge valdetectie, perfect voor ouderen. Hoewel de batterij elke dag opladen misschien lastig lijkt, draagt het wel bij aan constante alertheid”, aldus Sonja.

Lifewatcher Senior review

Vera zegt: “Ik heb het Lifewatcher Senior alarmhorloge getest en kan met vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor actieve senioren. Het horloge biedt een eenvoudige manier om hulp te zoeken in geval van nood. Met een simkaart op prepaid basis, zijn er geen extra abonnementskosten. Met de SOS-knop kan ik gemakkelijk alarmeren en mijn locatie wordt bepaald met behulp van GPS. De belfunctie werkt perfect, de GPS-locatie is soms iets minder nauwkeurig. Toch ben ik er blij mee.”

Beste Alarm Horloge Review 5x Test!

Smartwatcher Spirit review

“Het SmartWatcher Spirit alarmhorloge is een innovatief en geavanceerd horloge met een betrouwbaar noodalarm. Het is klein en licht en elegant om te zien. De waterbestendige functie zorgt dat ik het kan dragen in verschillende situaties. Met een eenvoudige druk op de noodknop stuurt het een alarmsignaal naar mijn vooraf ingestelde contactpersonen, waardoor snel hulp wordt ingeroepen”, schrijft John.

Wuzzi Watch Orion review

Mees heeft het Wuzzi Watch Orion alarm horloge voor zijn opa gekocht. “Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Met één druk op de fysieke alarmknop aan de zijkant of via het touchscreen kan er direct hulp worden ingeschakeld. Ik kan gemakkelijk met mijn opa praten en ben op de hoogte van zijn locatie. Dit geeft niet alleen meer bewegingsvrijheid, maar ook gemoedsrust voor zowel mijn opa als ons. En het is ook nog chic en modern, met een leren band.”

Kuus S2 review

“Iedereen is op zoek naar het beste alarmhorloge en in mijn zoektocht naar de perfecte keuze kwam ik het Kuus S2 alarmhorloge tegen. Met alle functies en strakke design trok dit horloge meteen mijn aandacht. Wat mij vooral opviel is dat het Kuus S2 alarmhorloge waterdicht is, wat ideaal is voor ouderen die graag actief blijven, zelfs in natte omstandigheden. Zo ben ik zelf ook. Daarnaast biedt dit horloge valdetectie, dus ik voel mij heel veilig. Waar ik ook ben”, vertelt Margriet.

Beste Alarm Horloge Review 5x Test!

Beste Alarm horloge kopen checklist

Het kiezen van het juiste alarm horloge ouderen kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je op moet letten. Hier is een handige checklist om je te helpen bij jouw aankoop.

Bepaal de nodige functies

Het belangrijkste doel van een alarm horloge is dat het kan waarschuwen in geval van nood. Zorg ervoor dat het door u gekozen model deze functie heeft. Valdetectie, een SOS-knop in geval van nood en kunnen bellen met uw verzorgers/familieleden is cruciaal. Zorg ervoor dat het horloge functies heeft die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Kijk naar de batterijduur

Niemand wil midden op de dag met een leeg horloge zitten. Kies voor modellen met een lange batterijduur. Zo bent u altijd en overal bereikbaar en dus veilig.

Beste Alarm Horloge Review 5x Test!

Bekijk de nauwkeurigheid van de GPS-functie

Niet elk alarm horloge heeft een hele precieze nauwkeurigheid als het aankomt op de GPS-functie. Let daarom op reviews van gebruikers en vergelijk verschillende alarm horloges met elkaar. Een goed alarm horloge zou zowel binnen als buiten moeten werken. Dit geeft de drager meer vrijheid en flexibiliteit. Met de GPS geeft het de gebruiker een gerust gevoel als u dit alarm draagt. Niet alleen u maar ook andere familieleden en de contactpersoon hebben een veilig gevoel Echter als u dit GPS horloge gebruikt kunt u een veilige zone instellen.

Waar/wanneer wilt u hem dragen?

Controleer de kwaliteit en duurzaamheid van het alarmhorloge voordat u tot aankoop overgaat. Lees beoordelingen van andere gebruikers en zoek naar modellen met goede beoordelingen op betrouwbare websites. Als u van plan bent om het alarmhorloge regelmatig te dragen, is waterdichtheid een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zoek naar modellen die waterbestendig zijn, zodat ze veilig gedragen kunnen worden tijdens activiteiten zoals douchen of zwemmen.

Let op de gebruiksvriendelijkheid

Vooral voor ouderen of mensen met cognitieve achteruitgang zoals dementie of Alzheimer, moet het apparaat eenvoudig te bedienen zijn. Zorg ervoor dat de knoppen groot genoeg zijn om eenvoudig ingedrukt te worden en dat er duidelijke indicatoren zijn om aan te geven wanneer het alarm is geactiveerd.

Wel of geen prepaid simkaart?

Met een prepaid simkaart kan het een laagdrempelige manier zijn om met een SOS horloge te starten. Toch kan het vervelend zijn als uw prepaid tegoed op is en u geen alarm slaan kan. Het is daarom bij deze keuze van groot belang om het prepaid tegoed met enige regelmaat te checken.

Bepaal vooraf uw budget

En hoeveel wilt en kunt u maximaal uitgeven aan een alarm horloge? Het is verstandig om vooraf een budget te bepalen. Zo geeft u nooit meer uit dan de bedoeling is. Controleer ook of het alarmhorloge een abonnement vereist voor bepaalde functies, zoals GPS-tracking. Weeg de kosten en voordelen van het abonnement af voordat u een beslissing neemt. Verschillende alarm horloges zijn ook verkrijgbaar op prepaid-basis en vereisen alleen een simkaart die regelmatig opgewaardeerd wordt.

Bent u opzoek naar nog meer hulpmiddelen voor uw veiligheid?

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven nog meer in te richten op de toekomst? Vindt u uw veiligheid ook zo belangrijk? Er bestaan allerlei hulpmiddelen op het gebied van Domotica en Valpreventie.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een bewegingssensor (bewegingslamp of bewegingsmelder), dwaaldetectie of GPS tracker. Andere domotica op het gebied van overzicht en structuur is een dementieklok, ook wel seniorenklok, datumklok of klok met dag en datum genoemd. Ook kunt u denken aan hulpmiddelen als automatische gordijnen of elektrische gordijnen, deze slimme gordijnen zorgen ervoor dat u niet in krappe hoeken hoeft te komen. Een slide review schreef ik, mocht u interesse hebben lees dan verder.

Het kan zijn dat u zo diep slaapt door het gebruik van een slaaprobot dat u ‘s morgens niet tijdig wakker wordt om de thuiszorg of uw visite binnen te laten, dan is een sleutelkluis aan te raden. Met een personenalarmering komt een sleutelkastje ook goed van pas. Andere opties zijn een seniorentelefoon, Alarmknop, SOS knop en paniekknop. En om letsel na een val te voorkomen is een heupairbag goed geschikt.

Ook op het gebied van mobiliteit en zelfzorg zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Alarm Horloge Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over alarm horloges

Wat is het beste alarm horloge?

Het beste alarmhorloge is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit is een betrouwbare veiligheidsmaatregel, maar ook een modieus accessoire. Dit alarm horloge oogt stijlvol en is comfortabel om te dragen, maar wat het speciaal maakt zijn de uitgebreide functies die het biedt. Van GPS functionaliteit tot noodoproep, het Nederlandse Senioren Alarmering alarm horloge heeft alles om u veilig te houden. Onder de vele alarm horloges die ik als ergotherapeut heb geprobeerd, springt het Nederlandse Senioren Alarmering alarm horloge er telkens weer uit. Dus, of u nu op zoek bent naar een senioren alarm horloge of eentje voor sportactiviteiten, ik zou het Nederlandse Senioren Alarmering alarm horloge aanbevelen!

Wat zijn de belangrijkste functies van een alarmhorloge?

Bij het kiezen van een alarmhorloge is het belangrijk om te letten op functies zoals meerdere alarmen, trilfunctie, helderheid van het scherm, waterbestendigheid en batterijduur. Deze functies kunnen het gebruiksgemak en de effectiviteit van het horloge beïnvloeden. Natuurlijk zijn uw persoonlijke wensen en behoeften hierop ook van invloed. Uiteindelijk bepaalt u zelf welk alarm horloge het beste bij uw situatie past.

Wat is de gemiddelde alarm horloge prijs?

De gemiddelde prijs voor een persoonlijk alarm horloge begint bij €150 en kan oplopen tot wel €500. Weet dat er altijd verschillende modellen in verschillende prijsklassen beschikbaar zijn. Welk alarm horloge het beste bij u past, dat kunt u alleen zelf bepalen. Maak ook altijd een keuze die past bij uw budget, zodat u niet meer geld uitgeeft dan u wilt of kunt doen.

Kan ik een alarmhorloge dragen tijdens sportactiviteiten?

Ja, veel alarmhorloges zijn speciaal ontworpen voor sportactiviteiten en zijn waterbestendig, schokbestendig en hebben functies zoals timers en stopwatchfuncties. Het is echter altijd raadzaam om de specificaties van het horloge te controleren en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de gewenste sportactiviteit.

Hoe verschilt een senioren alarm horloge van andere SOS horloges voor ouderen?

Een senioren alarm horloge is speciaal ontworpen voor ouderen, rekening houdend met hun specifieke behoeften en uitdagingen. Dit type SOS horloge heeft functies zoals een prominente alarmknop, GPS locatie tracking en de mogelijkheid om een SOS-signaal te sturen naar vooraf ingestelde nummers. Deze functies zijn essentieel voor het geven van een veilig gevoel aan de drager en hun naasten. Het grote verschil met andere horloges voor ouderen is de focus op veiligheid en eenvoud, vaak vergezeld van een Nederlandse handleiding voor extra gemak.

Wat zijn de belangrijkste technologieën in een SOS horloge voor ouderen?

Een SOS horloge voor ouderen maakt vaak gebruik van GPS technologie, zodat de exacte locatie van de oudere op elk moment kan worden bepaald. Het horloge bevat meestal een duidelijke alarmknop en is verbonden met een gratis app. Wanneer deze SOS knop wordt ingedrukt, kan er een melding worden gestuurd naar een contactpersoon, zoals een familielid of zorgverlener. Dit persoonlijk alarm kan van cruciaal belang zijn in een noodsituatie.

Hoe werkt de alarmknop op een ouderen alarm horloge?

Op een ouderen alarm horloge is de alarmknop vaak prominent aanwezig en gemakkelijk te bedienen. Wanneer ouderen zich in een noodsituatie bevinden, kunnen ze simpelweg de alarmknop indrukken. Het GPS horloge zal dan onmiddellijk een signaal sturen, vaak via een gekoppelde gratis app, naar een vooraf ingestelde contactpersoon. Deze alarmknop functie zorgt voor een onmiddellijke reactie en draagt bij aan een veilig gevoel bij de drager en hun dierbaren.

Wat maakt een horloge voor ouderen uniek in vergelijking met reguliere horloges?

Een horloge voor ouderen onderscheidt zich niet alleen door zijn tijdweergavefunctie, maar ook door speciale functies gericht op de veiligheid van ouderen. Met functies zoals een alarmknop, GPS locatiebepaling en een persoonlijk alarm, biedt een horloge voor ouderen extra zekerheid. Het ontwerp houdt ook rekening met de behoeften van ouderen, zoals grotere cijfers en een duidelijke alarmknop. Veel van deze horloges worden ook geleverd met een Nederlandse handleiding en zijn verbonden met een gratis app voor extra gebruiksgemak.

Hoe zorgt de Lifewatcher Active, een populair SOS horloge, ervoor dat vals alarm wordt voorkomen?

De Lifewatcher Active, een geavanceerd SOS horloge, is uitgerust met slimme technologie om vals alarm te minimaliseren. Wanneer de SOS knop per ongeluk wordt ingedrukt, kan het horloge dit herkennen en automatisch een melding sturen naar de gekoppelde apparaten, wat aangeeft dat er mogelijk geen actie hoeft te worden ondernomen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van GPS locatie tracking en andere sensoren die abnormale bewegingen detecteren. Door vals alarm te verminderen, kunnen gebruikers en hun naasten een gerust gevoel hebben.

Is een abonnement vereist voor mobiele personenalarmering met het SOS horloge op het KPN netwerk?

Ja, voor een volledig functionerende mobiele personenalarmering via een SOS horloge, met name die verbonden zijn met het KPN netwerk, is vaak een abonnement vereist. Dit abonnement zorgt ervoor dat gebruikers direct een melding krijgen op hun gekoppelde apparaten wanneer de SOS knop wordt ingedrukt. Bovendien kunnen sommige van deze abonnementen extra functies bieden, zoals het instellen van een veilige zone. Wanneer de drager van het GPS horloge deze zone verlaat, wordt er automatisch een waarschuwing verzonden, wat helpt om snel actie te ondernemen in geval van nood.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Alarm Horloge | Review (2024) | 6x Test!

Laat een reactie achter