In dit artikel

De Beste Achillespeesbraces op de Markt een Vergelijking

De Beste Achillespeesbraces op de Markt: een Vergelijking (2023)

In dit artikel

Als ergotherapeut krijgen we vaak patiënten die een blessure aan de achillespees hebben opgelopen. Dit kan het gevolg zijn van intensief sporten, maar ook door een verkeerde houding of overbelasting. In veel gevallen is het dragen van een achillespeesbrace een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Het kiezen van de juiste brace kan echter een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende soorten op de markt zijn. In deze blog zullen we de beste achillespeesbraces op de markt vergelijken en de belangrijkste criteria bespreken om de juiste brace te kiezen.

Wat is een achillespeesbrace en waarom zou je er een moeten dragen?

Een achillespeesbrace is een hulpmiddel dat is ontworpen om ondersteuning en bescherming te bieden aan de achillespees. Het helpt ook bij het voorkomen van blessures en het verminderen van pijn bij het sporten of bewegen. De achillespees is een van de grootste pezen in het lichaam en verbindt de kuitspieren met de hiel. Een blessure aan de achillespees kan zeer pijnlijk zijn en kan leiden tot langdurige invaliditeit als het niet goed behandeld wordt.

Types van achillespeesbraces

Er zijn verschillende soorten achillespeesbraces beschikbaar op de markt, waaronder:

 1. Traditionele achillespeesbrace: Dit type brace biedt de meeste ondersteuning aan de achillespees en is ideaal voor patiënten met ernstige blessures. Het omhult het been volledig en biedt ondersteuning aan de voetboog en enkel. Het biedt ook compressie, die zwelling vermindert en de bloedcirculatie verbetert.
 2. Enkelbandage met hielverhoging: Dit type brace heeft een kleine hielverhoging en biedt ondersteuning aan de achillespees en de enkel. Het is ideaal voor patiënten met lichte tot matige blessures en kan helpen de belasting op de achillespees te verminderen.
 3. Sokvormige brace: Dit type brace lijkt op een sok en is licht en comfortabel om te dragen. Het biedt ondersteuning aan de achillespees en kan worden gedragen tijdens het sporten. Het biedt echter niet zoveel ondersteuning als een traditionele brace.

Criteria voor het kiezen van de beste achillespeesbrace

Bij het kiezen van de beste achillespeesbrace zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Niveau van ondersteuning: De mate van ondersteuning die nodig is, is afhankelijk van de ernst van de blessure. Patiënten met ernstige blessures hebben meer ondersteuning nodig dan patiënten met lichte tot matige blessures.
 2. Comfort: Een goede achillespeesbrace moet comfortabel zijn om te dragen en de bewegingsvrijheid niet beperken. Het materiaal moet ademend zijn en zweet absorberen om huidirritatie te voorkomen.
 3. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor een effectieve ondersteuning. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen en ervoor te zorgen dat de brace goed aansluit op de voet en enkel.
 4. Materiaal: Het materiaal van de brace kan ook van invloed zijn op de effectiviteit en het comfort. Ademende en vochtregulerende materialen zijn bijvoorbeeld belangrijk om zweet en irritatie te voorkomen.
 5. Kosten: De kosten van een achillespeesbrace variëren sterk, afhankelijk van het type en de kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven voordat je een keuze maakt.

Vergelijking van de beste achillespeesbraces op de markt

Hieronder worden vijf van de beste achillespeesbraces op de markt besproken en vergeleken op basis van de bovengenoemde criteria:

 1. Mueller Jumpers Knee Strap: Deze brace is ontworpen voor patiënten met milde tot matige blessures. Het biedt compressie en ondersteuning aan de achillespees en vermindert pijn en zwelling. Het is gemaakt van neopreen en heeft een verstelbare sluiting voor een goede pasvorm. De prijs van deze brace is relatief laag.
 2. DonJoy Stabilizing Ankle Brace: Deze brace is ontworpen voor patiënten met matige tot ernstige blessures. Het biedt stabilisatie en ondersteuning aan de enkel en achillespees. Het is gemaakt van ademende materialen en heeft een verstelbare sluiting voor een goede pasvorm. De prijs van deze brace is hoger dan die van de Mueller Jumpers Knee Strap, maar biedt meer ondersteuning en stabiliteit.
 3. Bauerfeind AchilloTrain Pro Brace: Deze brace biedt uitgebreide ondersteuning aan de achillespees en enkel. Het is gemaakt van ademend en vochtregulerend materiaal en biedt compressie en stabilisatie. Het heeft een anatomisch gevormde band die zorgt voor een goede pasvorm. De prijs van deze brace is hoger dan die van de Mueller Jumpers Knee Strap en DonJoy Stabilizing Ankle Brace, maar biedt ook meer ondersteuning en comfort.
 4. CEP Achillies Brace: Deze brace is ontworpen voor patiënten met milde tot matige blessures. Het is gemaakt van ademende materialen en biedt compressie en ondersteuning aan de achillespees. Het heeft een aangepaste sluiting voor een goede pasvorm. De prijs van deze brace is vergelijkbaar met die van de Mueller Jumpers Knee Strap.
 5. Zamst A2-DX Ankle Brace: Deze brace biedt uitgebreide ondersteuning aan de enkel en achillespees. Het is gemaakt van ademende en vochtregulerende materialen en biedt compressie en stabilisatie. Het heeft een verstelbare sluiting voor een goede pasvorm. De prijs van deze brace is hoger dan die van de Mueller Jumpers Knee Strap en CEP Achillies Brace, maar biedt ook meer ondersteuning en stabiliteit.

Conclusie

Het kiezen van de juiste achillespeesbrace kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel om een goede ondersteuning en bescherming te bieden aan de achillespees en om het herstel te bevorderen. Bij het kiezen van de beste brace moet je rekening houden met de ernst van de blessure, het comfort, de pasvorm, het materiaal en de kosten. Op basis van deze criteria hebben we vijf van de beste achillespeesbraces op de markt vergeleken en besproken. De Mueller Jumpers Knee Strap is een goede optie voor patiënten met milde tot matige blessures, terwijl de DonJoy Stabilizing Ankle Brace en de Zamst A2-DX Ankle Brace uitgebreide ondersteuning bieden aan de enkel en achillespees. De Bauerfeind AchilloTrain Pro Brace biedt comfort en uitgebreide ondersteuning en is een goede optie voor patiënten met ernstige blessures. De CEP Achillies Brace is een betaalbare optie voor patiënten met milde tot matige blessures.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke patiënt uniek is en dat de keuze voor een brace afhankelijk is van de individuele behoeften en voorkeuren. We raden aan om een professionele mening te vragen voordat je een achillespeesbrace kiest. Zo kan een ergotherapeut of fysiotherapeut je helpen bij het maken van de juiste keuze en je begeleiden tijdens het herstelproces.

Nog meer over braces

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden, hulpmiddelen bij boodschappen doen, eet en drinkhulpmiddelen, huishoud hulpmiddelen, medicatiehulpmiddelen, slaaphulpmiddelen, toilethulpmiddelen of washulpmiddelen. Bij de thuiszorgwinkel zijn allerlei soorten en maten te vinden, bijvoorbeeld in de Medipoint Review vindt u veel informatie.

In het kader van aan en uitkleden, kunt u ook denken aan het gebruiken van braces of spalken. Voorbeelden voor de handmotoriek is een polsspalk, polsbrace, duimspalk of duimbrace. Of u nou problemen ervaart door Carpaal Tunnelsyndroom, een peesontsteking, overbelasting, Quervain een Ganglion of heeft u zwakkere polsen? Voor alles is een oplossing!

Ook een schouderbrace kan u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Maar sluit een schouderbandage of schoudersling niet uit. Om meer zekerheid te ervaren bij het mobiliseren kan een kniebrace, orthopedische kniebrace of enkelbrace een prettig hulpmiddel zijn. Andere alternatieven zijn: achillespeesbrace, bekkenband, bovenbeenbrace, elleboogbrace, handbrace, kinderbraces of korsetten. Maar bent u ook bekend met kuitbraces, liesbreukband, navelbreukband, nekbraces, patellabrace of rugbraces? Daarnaast zijn er ook houdingscorrectors, sleutelbeenbraces, teenbraces, vingerbraces en voetbraces. Voor iedere klacht is er wel een oplossing.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Meest gestelde vragen over een achillespeesbrace

Waarom zou ik een achillespeesbrace moeten dragen?

Een achillespeesbrace kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verminderen van pijn bij het sporten of bewegen.

Hoe werkt een achillespeesbrace?

Een achillespeesbrace biedt ondersteuning en compressie aan de achillespees, waardoor de belasting op de pees wordt verminderd.

Welk type achillespeesbrace is het beste?

Het beste type achillespeesbrace hangt af van de ernst van de blessure en de individuele behoeften en voorkeuren van de patiënt.

Hoe lang moet ik een achillespeesbrace dragen?

De duur van het dragen van een achillespeesbrace hangt af van de ernst van de blessure en de aanbevelingen van een professionele therapeut.

Kan een achillespeesbrace helpen bij het voorkomen van blessures?

Ja, het dragen van een achillespeesbrace kan helpen bij het voorkomen van blessures door ondersteuning en compressie te bieden aan de achillespees.

Kan een achillespeesbrace worden gedragen tijdens het sporten?

Ja, de meeste achillespeesbraces zijn ontworpen om te worden gedragen tijdens het sporten en bieden ondersteuning en bescherming aan de achillespees.

Welke maat achillespeesbrace heb ik nodig?

Het is belangrijk om de juiste maat achillespeesbrace te kiezen om een goede pasvorm en effectieve ondersteuning te garanderen.

Hoeveel kost een achillespeesbrace?

De kosten van een achillespeesbrace variëren sterk, afhankelijk van het type en de kwaliteit van de brace.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een achillespeesbrace?

De voordelen van het dragen van een achillespeesbrace zijn onder andere het verminderen van pijn, het voorkomen van blessures en het bieden van ondersteuning aan de achillespees.

Is het dragen van een achillespeesbrace veilig?

Ja, het dragen van een achillespeesbrace is over het algemeen veilig en kan helpen bij het herstelproces. Het is echter altijd belangrijk om professioneel advies te vragen voordat je een brace gaat dragen.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Beste Achillespeesbraces op de Markt: een Vergelijking (2023)

Laat een reactie achter