Alles wat u moet weten over beensteunen voor rolstoelen – Beensteun rolstoel: Wat u moet weten

Het vinden van de juiste beensteunen voor een rolstoel kan een uitdaging zijn. Beensteunen zijn meer dan alleen een comfortabele toevoeging; ze zijn cruciaal voor de juiste ondersteuning van uw benen.

In dit artikel ontdekt u verschillende soorten beensteunen en hoe deze de kwaliteit van het rolstoelgebruik aanzienlijk kunnen verbeteren. Lees verder en vind de beensteun die bij u past.

Samenvatting

 • Beensteunen zijn een essentieel onderdeel van een rolstoel en bieden ondersteuning en comfort voor uw benen.
 • Er zijn verstelbare beensteunen, comfort beensteunen, MultiMotion M5 beensteunen en stompsteunen die afgestemd kunnen worden op uw individuele behoeften.
 • Juiste beensteunen helpen bij het handhaven van een goede houding, verminderen het risico op complicaties zoals drukplekken en vochtophoping, en verbeteren de bloedcirculatie.
 • Het is belangrijk om de juiste beensteun te kiezen op basis van uw persoonlijke situatie, inclusief de lengte, de hoek van comfort, materialen en kussens.
 • Overleg met een ergotherapeut kan helpen om de beste keuze te maken voor uw specifieke mobiliteitsbehoeften.

Verschillende soorten beensteunen voor rolstoelen

Verschillende beensteunen voor rolstoelen worden tentoongesteld in een medische setting.

Ontdek de diversiteit aan beensteunopties specifiek ontworpen voor rolstoelgebruikers en hoe deze uw zitcomfort aanzienlijk kunnen verbeteren. Met keuzes variërend van hoogteverstelbare modellen tot speciaal ontworpen steunen voor amputatie, is er een optie die naadloos aansluit bij uw persoonlijke behoeften en leefstijl.

Comfort beensteun voor Excel rolstoelen

Als u extra ondersteuning nodig heeft voor uw benen tijdens het gebruik van een rolstoel, biedt de Excel Comfort beensteun een uitkomst. Deze steunen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers die last hebben van een gipsbeen of een andere aandoening waardoor het been in een comfortabelere positie moet rusten.

Dankzij de traploze hoogteverstelbaarheid kunt u deze beensteunen precies afstellen naar uw behoefte, wat ideaal is voor verschillende Excel rolstoelmodellen zoals de G-Lite Pro 24, G-Explorer en G-Logic.

Gebruikers die zelfstandig kunnen rolstoelen maar problemen ondervinden bij het lopen of kampen met een gebroken been, vinden in de comfort beensteun een waardevolle toevoeging aan hun mobiliteitshulpmiddel.

Deze beensteunen vervangen de standaard voetsteunen en zijn ontworpen om extra comfort te bieden, waardoor ze perfect passen bij de lichtgewicht en compacte Excel G-Logic rolstoelen.

Uw mobiliteit behouden met maximaal comfort wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

Beensteun MultiMotion M5

De MultiMotion M5 beensteun biedt u comfort en ondersteuning om de juiste houding te behouden en vochtophoping in de benen te voorkomen. Deze hoogte verstelbare steun is geschikt voor zowel links als rechts en kan in maar liefst 10 verschillende standen worden gezet, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en gebruiksgemak.

U plaatst en verwijdert de beensteunen moeiteloos, wat de MultiMotion M5 ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Dankzij de zachte padding ervaren gebruikers van de MultiMotion M5 rolstoel een aangenaam comfort tijdens het zitten. De lichtgewicht constructie van de opvouwbare rolstoel maakt het geheel eenvoudig mee te nemen, zonder dat de functionaliteit van de beensteunen verloren gaat.

Vergeet niet, de juiste beensteun draagt bij aan uw welzijn en zelfstandigheid.

Stompsteun Rolstoel MultiMotion M5

De Stompsteun Rolstoel MultiMotion M5 biedt een perfecte oplossing voor gebruikers van de M5 en M6 rolstoelmodellen met specifieke behoeftes in beenondersteuning. Deze stompsteun is ontworpen om maximale comfort en ondersteuning te bieden voor mensen met kortere beendelen of amputaties.

Gebruikmakend van de stompsteun, kunt u eenvoudig de hoogte verstellen naar de voor u meest comfortabele positie. Hiermee verbetert u uw zithouding en vermindert u de kans op complicaties die voortkomen uit een verkeerde beenligging.

Het kiezen van de juiste beensteun, zoals de stompsteun voor MultiMotion M5 rolstoelen, is cruciaal voor uw welzijn en mobiliteit. De stompsteun is niet alleen hoogte verstelbaar maar ook gebruiksvriendelijk en duurzaam, waardoor het een waardevolle aanvulling is op uw rolstoel.

Met deze aanpassing verhoogt u het comfort tijdens het zitten en draagt u bij aan een actievere leefstijl.

Het belang van beensteunen voor rolstoelgebruikers

Verstelbare rolstoelvoetsteunen in een prachtige tuin, omgeven door natuurlijke schoonheid.

Beensteunen bieden cruciale ondersteuning aan de onderbenen en voeten van mensen die een rolstoel gebruiken. Ze zorgen voor een juiste houding en helpen ongemakken en complicaties te voorkomen die kunnen ontstaan door langdurig in dezelfde positie te zitten.

Ondersteuning is noodzakelijk voor de bloedsomloop en kan de kans op zwellingen en drukplekken verminderen.

Het aanpassen van beensteunen is eenvoudig en biedt gebruikers de mogelijkheid om ze in verschillende standen te zetten voor meer comfort. Voor wie wisselt tussen verschillende activiteiten gedurende de dag, zijn verstelbare beensteunen ideaal.

Ze kunnen ook bijdragen aan een veiliger gebruik van de rolstoel door het risico op verschuiven en vallen te verminderen. Elektrische rolstoelen profiteren van beensteunen die gemakkelijk wegklappen, waardoor in- en uitstappen soepeler verloopt.

Beensteun rolstoel: Wat u moet weten

Beensteunen voor rolstoelen zijn meer dan een comfortvoorziening; ze zijn cruciaal voor uw houding en gezondheid. De Rolstoel Beensteun Mouvlight verzekert u van een comfortabele zitpositie, wat van belang is voor langere perioden van zitten.

Uw benen verdienen de juiste ondersteuning om drukpunten te voorkomen en de bloedcirculatie te bevorderen. Heeft u een Excel rolstoel? Dan kunt u kiezen voor speciale comfort beensteunen die ontworpen zijn om perfect bij dit model te passen.

Verstelbaarheid en flexibiliteit zijn sleutelwoorden als het gaat om beensteunen. U kunt ze eenvoudig afstellen zodat één of beide benen in de meest comfortabele en gezonde positie rusten.

Bovendien zorgen de MultiMotion M5 beensteunen ervoor dat uw benen niet opzwellen door vocht dat zich verzamelt bij langdurig zitten. Zoekt u beensteunen die makkelijk opzij klappen voor snelle transfers? Dan is de Eloflex Beensteun wellicht de ideale keuze voor u.

Deze biedt niet alleen de nodige steun, maar maakt ook in- en uitstappen een stuk gemakkelijker. Kies voor de rolstoelverhogende beensteun van Karman Healthcare als u extra hoogte nodig heeft voor optimaal comfort en ondersteuning.

Hoe kiest u de juiste beensteun voor uw rolstoel

Het selecteren van de juiste beensteun voor uw rolstoel vergroot uw comfort en ondersteunt een gezonde houding. Overweeg de volgende punten om de beste keuze voor uw situatie te maken:

 • Meet eerst de afstand van uw zitting tot waar uw voet natuurlijk rust; dit geeft u een idee van de gewenste lengte van de beensteun. De verstelbare beensteun op m1plus modellen kan in 5 posities ingesteld worden tussen 35-45 cm, wat veel opties biedt voor een perfecte pasvorm.
 • Kijk naar de hoek waaronder u het meest ontspannen zit. U wilt dat uw beensteun verstelbaar is om deze hoek te bereiken voor maximale steun en comfort.
 • Bepaal of u behoefte heeft aan een linker-, rechter-, of beide beensteunen voor evenwicht en symmetrie. Elk been kan andere ondersteuning nodig hebben, dus de mogelijkheid om individueel aan te passen is belangrijk.
 • Controleer of er opklapbare voetplaten zijn die toegang tot en vanuit de rolstoel vereenvoudigen. Dit is essentieel om transfers veilig en soepel te laten verlopen.
 • Denk na over materialen en kussens die bijdragen aan het comfort, vooral als u lange perioden in uw rolstoel doorbrengt. Werk met zacht materiaal tegen drukplekken en harde oppervlakken die makkelijk schoon te houden zijn.
 • Overleg met een deskundige zoals een ergotherapeut die kan beoordelen welke steunfuncties passend zijn voor uw specifieke mobiliteitsbehoeften. Hun expertise kan onmisbaar zijn bij het maken van de juiste keuze.
 • Houd rekening met toekomstige behoeften, want lichamelijke condities kunnen veranderen en zo ook de eisen aan ondersteuning die u heeft vanuit een beensteun.

Conclusie

Om de juiste beensteun voor uw rolstoel te kiezen, is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van de verschillende typen en hun functies. Uw comfort en stabiliteit staan voorop en beensteunen verbeteren aanzienlijk de kwaliteit van uw zittende leven.

Gebruik deze steunen om met gemak in en uit uw stoel te stappen en te genieten van een betere positie van uw benen. Vergeet niet dat sommige organisaties kosteloos beensteunen aanbieden voor tijdelijk gebruik.

Neem actie, kies de steun die het beste bij uw behoeften past en ervaar het verschil in dagelijks comfort en mobiliteit.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom zijn beensteunen voor rolstoelen belangrijk?

Beensteunen bieden ondersteuning en comfort, en helpen bij het behouden van een goede houding.

2. Kunnen beensteunen aangepast worden aan mijn specifieke behoeften?

Ja, beensteunen zijn verstelbaar om aan de individuele behoeften van de gebruiker te voldoen.

3. Helpen beensteunen bij het voorkomen van drukplekken?

Beensteunen helpen bij het verdelen van druk en kunnen daardoor drukplekken voorkomen.

4. Zijn beensteunen afneembaar en makkelijk te reinigen?

De meeste beensteunen zijn afneembaar en ontworpen om eenvoudig gereinigd te worden.

5. Kan ik beensteunen gebruiken bij elke soort rolstoel?

Beensteunen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen die met vele soorten rolstoelen compatibel zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *