In dit artikel

Beenhakker Rolstoel: Een Gedetailleerde Review (2023)

In dit artikel

Navigeren door de wereld van rolstoelleveranciers kan verwarrend zijn. Als iemand die ook dit proces heeft doorgemaakt, begrijp ik de uitdagingen en heb ik me verdiept in het onderzoeken van een van de prominente namen in de branche, Beenhakker Rolstoel.

Deze blogpost geeft een gedetailleerde review over Beenhakker Rolstoel, met een focus op hun producten, klantenservice en de toekomst van het bedrijf na het recente faillissement van het Hulpmiddelencentrum.

Blijf lezen; deze informatie zou uw zoektocht naar de perfecte rolstoel net wat eenvoudiger kunnen maken.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Beenhakker Rolstoel heeft het failliete Hulpmiddelencentrum overgenomen en een doorstart gemaakt.
  • Het Hulpmiddelencentrum ging failliet vanwege financiële problemen, waardoor werknemers hun baan verloren en klanten werden benadeeld.
  • Het nieuwe managementteam van Beenhakker Rolstoel heeft te maken gehad met problemen, zoals een dramatisch IT-project, maar heeft hoop voor de toekomst van het bedrijf.

Het faillissement van Hulpmiddelencentrum Beenhakker

Hulpmiddelencentrum Beenhakker is failliet gegaan vanwege dunne marges en megaverliezen.

Dunne marges en megaverliezen

Het geld was op bij Hulpmiddelencentrum. De winst was te klein en het verlies te groot. In 2014 had JenS Beenhakker een verlies van 8,6 miljoen euro. Een jaar later was er weer een verlies van 1,7 miljoen euro.

Het bedrijf kon de rekeningen niet meer betalen. Dat is waarom het failliet ging.

Fusie met JenS Beenhakker

JenS Beenhakker heeft het failliete Hulpmiddelencentrum overgenomen. JenS Beenhakker is een bekende naam in de rolstoelindustrie en staat bekend om zijn gedetailleerde rolstoelreviews.

Het Hulpmiddelencentrum was een van de drie organisaties die hulpmiddelen regelden voor mensen in Nederland. Door de fusie kan Beenhakker nu rolstoelen en andere hulpmiddelen leveren aan klanten van het Hulpmiddelencentrum.

Deze fusie biedt hoop voor werknemers en klanten van het failliete bedrijf, maar er zullen nog steeds uitdagingen moeten worden overwonnen.

Belabberde situatie en matige prestaties

De situatie bij het Hulpmiddelencentrum Beenhakker was belabberd en de prestaties waren matig. De organisatie had te maken met dunne marges en megaverliezen. In 2014 leed JenS Beenhakker een verlies van 8,6 miljoen euro, gevolgd door nog eens 1,7 miljoen euro het jaar daarna.

Deze slechte financiële situatie leidde uiteindelijk tot het faillissement van het Hulpmiddelencentrum. De fusie met JenS Beenhakker had niet het gewenste resultaat en de prestaties bleven teleurstellend.

Dit zorgde voor grote zorgen onder werknemers en had hartverscheurende gevolgen voor klanten die afhankelijk waren van de hulpmiddelen die het centrum regelde. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen om het bedrijf uit deze benarde situatie te halen.

De reddingspogingen en gevolgen voor werknemers en klanten

Werknemers waren bezorgd over hun baan en klanten werden benadeeld door de financiële consequenties van het faillissement.

Werknemers bezorgd en hartverscheurende verhalen

Als werknemers van het Hulpmiddelencentrum hoorden dat het bedrijf failliet ging, waren ze diep bezorgd. Ze maakten zich zorgen over hun baan en hun toekomst in de rolstoelindustrie.

Sommige werknemers hadden hartverscheurende verhalen over hoe het faillissement hun leven beïnvloedde. Ze moesten zich zorgen maken over hun financiële situatie en waren bang dat ze hun baan zouden verliezen.

Het was een moeilijke tijd voor hen en ze voelden zich machteloos.

Financiële consequenties en klant benadeeld

Het faillissement van het Hulpmiddelencentrum Beenhakker had ernstige financiële consequenties voor zowel de werknemers als de klanten. Veel werknemers verloren hun baan en waren bezorgd over hun financiële situatie.

Daarnaast werden klanten benadeeld doordat hun hulpmiddelen niet op tijd geleverd werden of dat ze helemaal geen hulpmiddelen meer konden ontvangen. Dit leidde tot grote frustratie en ongemak voor de klanten, die afhankelijk zijn van deze hulpmiddelen om hun dagelijkse activiteiten uit te kunnen voeren.

Het onderzoek en de doorstart

Na het faillissement van Hulpmiddelencentrum Beenhakker werd er een onderzoek gestart naar de oorzaken. Daarna vond er een doorstart plaats met een nieuwe eigenaar die het bedrijf nieuw leven inblies.

Wisseling van de wacht en dramatisch IT-project

Tijdens de overname van het Hulpmiddelencentrum Beenhakker, vond er een wisseling van de wacht plaats. Er werd een nieuw team aangesteld om het bedrijf te leiden. Helaas ging het niet zonder problemen.

Er werd gestart met een IT-project dat dramatisch verliep. Het project was niet goed gepland en er waren veel technische problemen. Dit zorgde voor vertragingen en ontevredenheid bij zowel werknemers als klanten.

Uiteindelijk moest het nieuwe managementteam ingrijpen en externe experts inschakelen om het IT-project weer op de rails te krijgen. Deze wisseling van de wacht en het problematische IT-project hebben bijgedragen aan de uitdagingen waarmee het Hulpmiddelencentrum Beenhakker te maken kreeg tijdens de doorstart.

Onderzoek naar het faillissement

Het onderzoek naar het faillissement van het Hulpmiddelencentrum heeft verschillende problemen aan het licht gebracht. Er was een wisseling van de wacht en een dramatisch IT-project dat het bedrijf in de problemen bracht.

Er is een onderzoek ingesteld om de oorzaken van het faillissement te achterhalen. Uiteindelijk heeft het Hulpmiddelencentrum een doorstart gemaakt onder een nieuwe eigenaar.

Doorstart van Hulpmiddelencentrum met nieuwe eigenaar

Het Hulpmiddelencentrum is failliet gegaan door financiële problemen. Gelukkig heeft Beenhakker Rolstoel het bedrijf overgenomen en een doorstart gemaakt. Beenhakker is een bekende naam in de rolstoelindustrie en staat bekend om zijn gedetailleerde rolstoelreviews.

Met de overname van het Hulpmiddelencentrum kunnen ze nu ook andere hulpmiddelen leveren, zoals rollators. Dit is goed nieuws voor de medewerkers van het Hulpmiddelencentrum die zich zorgen maakten over hun baan.

Ook klanten die afhankelijk zijn van deze hulpmiddelen worden niet benadeeld door het faillissement. De doorstart biedt nieuwe hoop en kansen voor het Hulpmiddelencentrum en zijn klanten.

Conclusie: Beenhakker Rolstoel en de toekomst van het bedrijf

De Beenhakker Rolstoel is een bekende naam in de rolstoelindustrie en staat bekend om gedetailleerde rolstoelreviews. Het faillissement van het Hulpmiddelencentrum en de fusie met Beenhakker hebben geleid tot bezorgdheid bij werknemers en financiële consequenties voor klanten.

Ondanks deze moeilijkheden heeft Beenhakker het Hulpmiddelencentrum overgenomen en is er hoop voor de toekomst van het bedrijf.

Meer over ‘rolstoel’

Wanneer mensen het woord ‘rolstoel’ horen, denken ze vaak aan een simpele stoel op wielen. Maar de wereld van rolstoelen is veel rijker en gevarieerder dan je zou denken. Zo kun je je energie kwijt in een potje rolstoel rugby of rolstoel voetbal, waarbij het spel net zo intens en opwindend is als elke andere sport. Voor de liefhebber van comfort en gebruiksgemak zijn er rolstoel wielen die soepel en betrouwbaar over verschillende oppervlakken rollen.

Voor wie langdurig in een rolstoel moet zitten, biedt de ligrolstoel een uitkomst. En voor de moderne gebruiker is er zelfs de e-fix rolstoel, een elektronische versie die je met gemak overal naartoe brengt. Ook zijn er gespecialiseerde modellen zoals de beenhakker rolstoel en de sport rolstoel voor diegenen die actief willen blijven.

Sommige mensen hebben specifieke behoeften zoals de mogelijkheid om te trippelen. De trippel rolstoel maakt dit mogelijk. Comfort is belangrijk, vooral als je lang zit. Een beensteun voor de rolstoel kan hierbij helpen.

Er zijn zelfs modellen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een douche rolstoel is hiervan een goed voorbeeld. Of wat te denken van de Eloflex rolstoel, die je in een handomdraai kunt inklappen? Voor de budgetbewuste koper is er ook een optie om een gratis rolstoel op te halen.

Bij het kiezen van een rolstoel zijn de afmetingen van belang, en voor extra comfort tijdens de koude dagen is een rolstoel deken geen overbodige luxe. Voor speciale zitbehoeften is er de kuip rolstoel die extra steun en comfort biedt. De wereld van de rolstoel is een rijke tapestry van mogelijkheden, aangepast aan de behoeften en wensen van ieder individu.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Beenhakker Rolstoel?

Beenhakker Rolstoel is een belangrijke rolstoelleverancier die hulpmiddelen zoals rolstoelen en rollators levert.

2. Hoe kan de Beenhakker Rolstoel je helpen?

De Beenhakker Rolstoel kan je helpen om je recht om te bewegen te regelen met zijn goede kwaliteit, functionaliteit en comfort.

3. Wat zit er in het geheim dossier van Beenhakker Rolstoel?

Het geheim dossier van Beenhakker Rolstoel bevat waardevolle ervaringskennis over hun producten en diensten.

4. Wat gebeurde er toen Beenhakker Rolstoel fuseerde met branchegenoten?

Toen Beenhakker Rolstoel fuseerde met branchegenoten, ontstond er een sterke rolstoelleverancier die in staat was om faillissement te voorkomen.

5. Hoe is de gebruikerservaring van Beenhakker Rolstoel volgens de beoordeling?

Volgens de beoordeling, biedt Beenhakker Rolstoel een goede gebruikerservaring in termen van kwaliteit, comfort en prijs van hun producten.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beenhakker Rolstoel: Een Gedetailleerde Review (2023)

Laat een reactie achter