In dit artikel

Apps voor Senioren: Top Aanbevelingen voor Nieuwe Tabletgebruikers (2023)

In dit artikel

Navigeren door de digitale wereld kan voor veel senioren een uitdaging zijn, zeker als het gaat om het gebruik van nieuwe apparaten zoals tablets. Maak u geen zorgen, want ik heb hetzelfde meegemaakt en kan bevestigen dat het aanpassingsproces veel eenvoudiger kan zijn met de juiste set apps.

Dit artikel presenteert u de topaanbevelingen voor apps die speciaal zijn ontworpen met senioren in gedachten, wat hun ervaring met tablets zal verbeteren en hun kwaliteit van leven zal verrijken.

Leest u mee? Ontdek hoe technologie u kan helpen uw dagelijks leven te vereenvoudigen.

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

 • WhatsApp is een handige app voor senioren om contact te houden met familie en vrienden door middel van tekstberichten, spraakoproepen en videochats.
 • Zelfregie is een app die ouderen helpt zelfstandig te blijven wonen door herinneringen voor medicatie, afspraken en noodoproepmogelijkheden aan te bieden.
 • Luister Bieb is een app waarmee senioren kunnen genieten van audioboeken en luisterboeken om het lezen toegankelijker te maken.
 • Dichtbij biedt senioren de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van lokale evenementen, activiteiten en nieuws in hun buurt.

Top Aanbevelingen voor Apps voor Senioren

– WhatsApp: Dit is een populaire app waarmee senioren kunnen communiceren met familie en vrienden via tekstberichten, spraakoproepen en videogesprekken.

– Zelfregie: Deze app biedt hulp bij het zelfstandig blijven wonen, met functies zoals herinneringen voor medicatie-inname en afspraken, contactgegevens van hulpverleners, en noodoproepmogelijkheden.

– Luister Bieb: Senioren kunnen genieten van audioboeken en luisterboeken via deze app, waardoor het lezen van boeken toegankelijker wordt.

– Dichtbij: Deze app helpt senioren om op de hoogte te blijven van lokale evenementen, activiteiten en nieuws in hun buurt.

– Moet ik naar de dokter?: Deze app biedt informatie en advies over

WhatsApp

WhatsApp is een top app voor ouderen. Het is makkelijk om teksten, foto’s en video’s te sturen naar familie en vrienden. Je kunt ook bellen of videochatten met de app. Dit kan fijn zijn als je ver weg woont van je familie.

Het is niet moeilijk om WhatsApp te gebruiken. Je moet het alleen even leren. Maar als je het eenmaal snapt, kun je makkelijk chatten met de mensen die je liefhebt. Ook kun je groepen maken in WhatsApp.

Dan kun je met meerdere mensen tegelijk praten. Het is dus een goede app om in contact te blijven met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Zelfregie

Ik wil graag praten over de app “Zelfregie” voor senioren. Deze app is ontworpen om ouderen te helpen bij het behouden van hun zelfstandigheid. Met Zelfregie kunnen senioren verschillende belangrijke zaken regelen, zoals het maken van afspraken met de dokter, het aanvragen van huishoudelijke hulp en het bijhouden van hun medicatie.

De app is eenvoudig te gebruiken en heeft een intuïtieve interface, waardoor senioren gemakkelijk kunnen navigeren en de gewenste taken kunnen uitvoeren. Zelfregie is een handige tool voor senioren die graag zelf de controle willen houden over hun dagelijkse activiteiten en gezondheidszorg.

Luister Bieb

Luister Bieb is een app die speciaal is ontwikkeld voor senioren die van luisterboeken houden. Met deze app kun je gemakkelijk en zonder gedoe naar je favoriete boeken luisteren. Het heeft een grote collectie van verschillende genres, zoals romans, thrillers, biografieën en kinderboeken.

De app is eenvoudig te gebruiken en heeft een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor senioren die nieuw zijn in het gebruik van tablets. Je kunt de boeken downloaden en offline beluisteren, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Luister Bieb biedt ook verschillende voorleesstemmen om uit te kiezen, zodat je kunt genieten van het verhaal met een stem die je prettig vindt. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van boeken, zelfs als lezen moeilijk of vermoeiend is geworden.

Dichtbij

Dichtbij is een handige app voor senioren die graag betrokken willen blijven bij hun gemeenschap. Met deze app kunnen ze lokaal nieuws lezen, evenementen in de buurt vinden en contact opnemen met buurtgenoten.

Het is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat er in de omgeving gebeurt en om mee te doen aan activiteiten. Dichtbij is eenvoudig te gebruiken en heeft een duidelijke interface, waardoor het ideaal is voor senioren die nieuw zijn in het gebruik van tablets.

Door deze app te gebruiken, kunnen senioren zich verbonden voelen met hun buurt en genieten van alles wat er te bieden is.

Moet ik naar de dokter?

Als je je afvraagt of je naar de dokter moet, is de app “Moet ik naar de dokter?” een handige hulp. Deze app kan je helpen bij het beoordelen van je gezondheidssymptomen en geeft je advies over wat je moet doen.

Het is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app die speciaal is ontworpen voor senioren om hen te helpen beter voor zichzelf te zorgen.

Rode Kruis EHBO

Rode Kruis EHBO is een handige app die senioren kunnen gebruiken in geval van een noodsituatie. Met deze app kunnen ze snel advies en instructies krijgen over wat te doen bij verschillende soorten verwondingen of gezondheidsproblemen.

De app heeft instructievideo’s, stapsgewijze handleidingen en een symptomenchecker om te helpen beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Het is een geweldige tool om zelfvertrouwen te krijgen en te weten hoe te handelen in nood.

Het is belangrijk om te weten dat deze app geen vervanging is voor professionele medische hulp, maar het kan wel helpen om eerste hulp te verlenen totdat hulp arriveert. Ik raad senioren aan om deze app op hun tablet te installeren, zodat ze altijd goed voorbereid zijn op noodsituaties.

MedAlert

MedAlert is een van de topaanbevelingen voor apps voor senioren die nieuw zijn in het gebruik van tablets. Deze app is speciaal ontworpen om senioren te helpen bij het beheren van hun medicatie en gezondheid.

Met MedAlert kunnen gebruikers herinneringen instellen voor het innemen van medicijnen en het plannen van afspraken met hun zorgverleners. De app stuurt ook meldingen naar de gebruiker wanneer het tijd is om een dosis medicatie in te nemen.

Dit zorgt ervoor dat senioren hun medicatie op tijd innemen en helpt hen om hun gezondheid beter te beheren. MedAlert is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is voor senioren om de app te gebruiken.

Alzheimer Assistent

Alzheimer Assistent is een app speciaal ontworpen voor mensen die te maken hebben met de ziekte van Alzheimer. Het biedt ondersteuning en hulpmiddelen om het leven gemakkelijker te maken voor zowel de persoon met Alzheimer als zijn of haar verzorgers.

Met de app kun je herinneringen instellen, zoals het nemen van medicijnen of het doen van dagelijkse taken. Ook biedt de app informatie en advies over hoe om te gaan met de symptomen van Alzheimer, zoals geheugenverlies en desoriëntatie.

Het is een handige tool om de zelfstandigheid en kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met Alzheimer.

Beter zien

Beter zien is een aanbevolen app voor senioren die nieuw zijn in het gebruik van tablets. Het is speciaal ontworpen om mensen te helpen bij het verbeteren van hun zicht. Met deze app kunnen gebruikers oefeningen doen om hun ogen sterker te maken en hun zichtvermogen te vergroten.

Er zijn verschillende oefeningen en spellen beschikbaar, zoals het herkennen van letters, kleuren en vormen. Beter zien is eenvoudig te gebruiken en heeft een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor senioren die hun zicht willen verbeteren.

FysiOtherappy

FysiOtherappy is een handige app voor senioren die helpt bij het beheer van hun fysieke gezondheid. Met deze app kunnen gebruikers oefeningen doen die zijn afgestemd op hun eigen behoeften en mogelijkheden.

Het biedt een breed scala aan oefeningen, van simpele stretch- en balansoefeningen tot meer uitdagende kracht- en stabiliteitsoefeningen. De app bevat ook video’s en afbeeldingen om de gebruiker te begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen.

Bovendien kunnen gebruikers hun voortgang bijhouden en doelen stellen om gemotiveerd te blijven. FysiOtherappy is een geweldige tool voor senioren die willen werken aan hun fysieke fitheid en mobiliteit, en het helpt hen om actief en gezond te blijven.

Hoe Installeer ik Apps op mijn Tablet?

Voor Android-toestellen kun je apps installeren via de Google Play Store, terwijl je bij Apple-toestellen apps kunt downloaden vanuit de App Store. Wil je weten hoe je dit precies doet? Lees dan snel verder!

Android-toestel (bijv. Samsung/Sony/HTC/LG/Huawei/Motorola)

Bij het installeren van apps op je Android-toestel, zoals Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei of Motorola, zijn er een paar stappen die je moet volgen:

 1. Ga naar de Google Play Store op je tablet.
 2. Zoek naar de app die je wilt installeren door de naam in de zoekbalk in te typen.
 3. Klik op de app in de zoekresultaten om meer informatie te krijgen.
 4. Klik op ‘Installeren’ om de app op je tablet te downloaden en installeren.
 5. Wacht even totdat de app is gedownload en geïnstalleerd.
 6. Nadat de installatie is voltooid, kun je de app openen en gebruiken.

Apple-toestel (bijv. iPhone of iPad)

Hier zijn de stappen om apps op je Apple-toestel te installeren:

 1. Ga naar de App Store op je iPhone of iPad.
 2. Zoek naar de app die je wilt installeren.door de naam in te typen in het zoekvak bovenaan het scherm.
 3. Tik op de app wanneer deze verschijnt in de zoekresultaten.
 4. Tik op de knop “Installeren” naast de app.
 5. Voer indien nodig je Apple ID – wachtwoord of Face ID/Touch ID in om de download te autoriseren.
 6. Wacht tot de app is gedownload en geïnstalleerd.op je toestel.
 7. Zodra de installatie is voltooid, zal de app verschijnen op het beginscherm van je toestel.

Meer over ‘Seniorentablet’

Als senior is het kiezen van de juiste tablet essentieel. Bij het maken van een tablet keuze voor senioren zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk om bewust te zijn van de privacy tips en om te weten welke apps geschikt zijn voor seniorentablets. Het gebruik van internet op de tablet en het begrijpen van de voordelen van tablets voor senioren zijn eveneens cruciaal.

Met de juiste instellingen kan het gebruik van de tablet eenvoudiger worden, en het opzetten van email is ook een belangrijke stap. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de digitale wereld, biedt sociale media een geweldige kans om verbonden te blijven. Daarnaast bieden spelletjes vermaak en kunnen senioren hun foto’s beheren op hun tablet. Voor degenen die extra hulp nodig hebben, zijn er tablet cursussen voor senioren, en het is ook goed om te kijken naar geschikte accessoires. Ten slotte, met gezondheid in gedachten, zijn er speciale gezondheid apps, terwijl video bellen het makkelijker maakt om contact te houden met dierbaren. En vergeet het tablet onderhoud niet om de levensduur te verlengen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Apps voor Senioren: Top Aanbevelingen voor Nieuwe Tabletgebruikers?

Apps voor Senioren zijn speciale mobiele telefoon apps gericht op oudere gebruikers. Deze apps kunnen handig zijn voor nieuwe tabletgebruikers.

2. Welke apps worden aanbevolen voor senioren op tablets?

Er zijn veel populaire tabletapps voor ouderen, zoals de Luisterbieb en het Ouderenjournaal. Deze apps zijn nuttig en makkelijk te gebruiken.

3. Wat is de beste tabletapp voor senioren?

Het kiezen van de beste tabletapp hangt af van wat je fijn vindt. Er zijn veel topaanbevelingen voor tabletapps voor senioren, zoals Senifone S en de Luisterbieb.

4. Zijn er speciale apps voor oudere tabletgebruikers?

Ja, er zijn speciale tabletapps die geschikt zijn voor senioren. Deze apps hebben vaak grote knoppen en heldere kleuren.

5. Hebben ouderen tips nodig voor het gebruik van een tablet?

Het kan handig zijn om tips te krijgen over hoe je een tablet kunt gebruiken. Er zijn veel handige tips voor tabletgebruik door senioren beschikbaar op het internet.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Apps voor Senioren: Top Aanbevelingen voor Nieuwe Tabletgebruikers (2023)

Laat een reactie achter